Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ


ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΕΝΤΟΚΟ ΧΡΗΜΑ, -ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ- ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

Πώς οδηγούν την οικονομία οι ιδιωτικές τράπεζεςΛέει για τις οικονομικές κρίσεις που προκαλούν αυτοί που ελέγχουν το χρήμα για ν παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές μεγάλες περιουσίες.
Φτάνει στο φως της δημοσιότητας γράμμα μεταξύ των τραπεζιτών για την κρίση που θα προκαλούσαν, με όλες τις λεπτομέρειες και δείχνουν την πρακτική τους και ότι παίρνουν γραμμή από αυτά που έχουν κάνει κατά το παρελθόν στην Αγγλία.
Αναφέρεται στην χρονολογία: 1891 αναφέροντας αποδείξεις για το πώς και γιατί οι τράπεζες δημιουργούν τις οικονομικές κρίσεις.(Ολόκληρο το DVD προβάλει αναλυτικά πολλές από τις οικονομικές κρίσεις που δημιούργησαν και τις μεθοδεύσεις τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα) Οι αργυραμοιβοί (διαχειριστές χρήματος - τράπεζες) συγκέντρωναν δύναμη γρήγορα.
Ξεκίνησαν να «κουρεύουν τα κοπάδια» δημιουργώντας οικονομικές κρίσεις, ακολουθούμενες από καταπτώσεις της οικονομίας, έτσι ώστε μπορούσαν να αγοράσουν ή να κατασχέσουν χιλιάδες μεγάλης αξίας σπίτια και φάρμες έναντι μικροποσών.

Το 1891 οι αργυραμοιβοί προετοιμάσθηκαν να γονατίσουν την αμερικανική οικονομία ξανά, οι μεθοδεύσεις και τα κίνητρα τους εμφανίσθηκαν με σοκαριστική σαφήνεια σ ένα υπόμνημα που στάλθηκε από την Αμερικανική Επιτροπή Τραπεζιτών, ABA, ένα οργανισμό στον οποίο οι περισσότεροι τραπεζίτες ήταν μέλη.
Σημειώστε ότι αυτό το υπόμνημα καλούσε τους τραπεζίτες να δημιουργήσουν μια συντονισμένη πτώση της οικονομίας σε μια ορισμένη ημερομηνία, τρία χρόνια αργότερα.!!!Σύμφωνα με το αρχείο του Κογκρέσου, βλέπουμε τι έλεγε το υπόμνημα εν μέρει:
«Την 1η Σεπτεμβρίου, του 1894, δεν θα ανανεώσουμε τα δάνεια μας υπο οποιαδήποτε εξέταση.
Την ημέρα αυτή θα ζητήσουμε τα χρήματα μας.Θα αποκλείσουμε και θα γίνουμε υποθυκευτές σε κατοχή γης.
Μπορούμε να πάρουμε τα 2/3 από τις φάρμες δυτικά από το Μισσισιπή και χιλιάδες από αυτές ανατολικά του επίσης, στις τιμές που εμείς επιθυμούμε...Στη συνέχεια οι αγρότες θα γίνουν ενοικιαστές της γης όπως συνέβη και στην Αγγλία...»
--ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ—(Το παρόν καταχωρήθηκε στο αρχείο του Κογκρέσου στις 29 Απριλίου του 1913)
http://kataggelies.com/kataggelies/?p=651

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ