Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αγελάδα παράγει ανθρώπινο γάλα

Μπουένος Αϊρες Το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Τεχνολογίας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια γενετικά τροποποιημένη αγελάδα η οποία θα παράγει ανθρώπινο γάλα.
Η αγελάδα διαθέτει ανθρώπινα γονίδια και μπορεί να παράγει γάλα παρόμοιο με το μητρικό.
Η Rosita, όπως ονομάζεται η αγελάδα, ανήκει στο είδος Jersey και γεννήθηκε στις 6 Απριλίου με καισαρική αφού ζύγιζε 45 κιλά - βάρος διπλάσιο από το φυσιολογικό των νεογέννητων μοσχαριών του είδους.
«Η Rosita είναι το πρώτο βοοειδές στον κόσμο που διαθέτει ανθρώπινα γονίδια τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή ανθρώπινου γάλακτος. Όταν ενηλικιωθεί θα παράγει γάλα παρόμοιο με το ανθρώπινο.
Στόχος μας ήταν να αυξήσουμε τη διατροφική αξία του αγελαδινού γάλακτος προσθέτοντας δύο ανθρώπινα γονίδια τα οποία περιέχουν την πρωτεΐνη λακτοφερίνη η οποία παρέχει στα νεογνά αντιβακτηριακή και αντι-ιική προστασία καθώς και λυσοζύμη - ένα επίσης αντιβακτηριακό ένζυμο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ινστιτούτο.
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=405781

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ