Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ


Με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, και με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ και κατ’ επέκταση σε όλα τα προϊόντα, η φτώχεια είναι αναπόφευκτη. Η φτώχεια στον λαό, η εξαφάνιση της λεγόμενης «μεσαίας» τάξης και οι λίγοι πλούσιοι θα γίνουν πιο πλούσιοι και θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν την ζωή μας.
Σε μια κατάσταση ύφεσης αυτό που προέχει και γίνεται, είναι , μερικώς κατάργηση κάποιων φορών, μείωση του ΦΠΑ κατά 1 ή 2 μονάδες, και ελαφρύνσεις του δημοσίου προς τους πολίτες .
Με αυτό που γίνεται τώρα, αυτό που θα επακολουθήσει είναι δυστυχώς το γεγονός πώς θα ψάχνουμε τα μπακιρένια σένς του γιούρο για να πάρουμε ψωμί. Αυτό θα κρατήσει λίγο καιρό. Ο λαός θα εξεγερθεί και θα έχουμε αιματοχυσίες . Η φτώχεια φέρνει γκρίνια.
Ο άνθρωπος για να σεβασθεί και να γίνει κύριος του εαυτού του, θα πρέπει να αποκτήσει αυτοσυνείδηση ως προς τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του, Το αν αφαιρέσει από την ζωή του το περιττό και κρατήσει το αναγκαίο , αυτό είναι κάτι που αφορά τον ίδιο.
Δεν μπορεί κανείς να δίνει σε κάποιον μια οικονομική ευμάρεια και δύναμη και μετά να τον απογυμνώνει . Σε αυτήν την κατάσταση τα πράγματα θα πάρουν έναν επικίνδυνο δρόμο ο οποίος θα αποβεί μοιραίος και για τα δύο μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ