Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνετε την Κέρκυρα!»


«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνετε την Κέρκυρα!», σχολιάζει Γερμανός πολιτικός που ανήκει στο κόμμα της Μέρκελ.
Η Ελλάδα, σε μια στιγμή που απειλείται από χρεοκοπία, πρέπει να πουλήσει μερικά από τα ακατοίκητα νησιά της για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τα δημοσιονομικά της, πιστεύουν 2 βοηθοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
«Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να πουλήσει μερίδια που διαθέτει σε εταιρείες και παράλληλα να πουλήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι για παράδειγμα, τα ακατοίκητα νησιά», ανέφερε κατά την εφημερίδα Bild ο Φρανκ Σκάεφλερ, βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών που μετέχει στον συνασπισμό της Μέκρελ.
Ο Μάρκο Βάντερβιτς, μέλος του κόμματος CDU της Μέρκελ, υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια πάρει από την Ευρώπη. Και έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια μορφή εγγύησης μπορούν να αποτελέσουν ορισμένα «Greek islands».
«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνεται την Κέρκυρα», σχολίασε με πρωτοφανή τρόπο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τα 6.000 ελληνικά νησιά, μόνο τα 227 κατοικούνται. Άρα, θεωρεί ότι ακόμη και κάποια από αυτά να πουληθούν, πάλι αρκετά θα μείνουν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο, αύριο, Παρασκευή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ