Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Οἱ κυριότερες Μυστικές Ὑπῃρεσίες τῆς Ἁγρίας Ῥῳσσίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Οἱ κυριὸτερες Μυστικὲς Ὑπῃρεσίες τῆς Ἁγρίας Ῥῳσσίας:
 Ὀχράνα. Υπηρεσία για την προστασία της Δημόσιας Ασφαλείας και Τάξης (Отделение по охранению общественной безопасности и порядка), μυστική αστυνομία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων (Министерство внутренных дел, ΜВД, MVD) στα τέλη του 19ου αιώνα, επιβοηθούμενη από το Ειδικό Σώμα της Αστυνομίας. Δημιουργήθηκε το 1880 καταργήθηκε τὸ 1917. 
Ζωὴ: 37 ἔτη.
Τσέκα. Η πρώτη υπηρεσία ασφαλείας των μπολσεβίκων, που προηγήθηκε της ίδρυσης της ΕΣΣΔ, (Πανρωσική Έκτακτη Επιτροπή καταπολέμησης της Αντεπανάστασης και του Σαμποτάζ) (Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при Совете народных комиссаров РСФСР),  περιλάμβανε περίπου 250.000 προσωπικό, ανταποκρίθηκε και με τα παραπάνω στα ΄καθήκοντα` που όριζε ο τίτλος της, συμβάλλοντας στην επικράτηση του ἑβραιοκουμμουνισμοῦ, Ρωσικό Εμφύλιο, τρομοκρατία (1918-1920), καθώς και στην καταστολή των αντισοβιετικών εξεγέρσεων της Κροστάνδης και του Αντόνοφ το 1920. Η επιτυχία της αυτή όπως είναι αναμενόμενο συσσώρευσε το μίσος τοῦ ῥῳσσικοῦ λαοῦ. Ἱδρύθηκε τὸ 1917. Καταργήθηκε τὸ 1922. 
Ζωὴ: 5 ἔτη.
Γκεπεού (GPU, Κρατική Πολιτική διοίκηση) Ἱδρύθηκε τὸ 1922. Καταργήθηκε τὸ 1923.
 Ζωὴ: 1 ἔτος. Δὲν ἄντεξε παραπάνω!
OGPU (Ενοποιημένη Κρατική Πολιτική Διοίκηση), είχε αναλάβει όλες τις λειτουργίες ασφαλείας και παρακολουθήσεις στο εσωτερικό, ενώ παράλληλη διεξήγαγε μυστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, εξουδετερώνοντας τις απειλές ενάντια στη σοβιετική εξουσία. Ἱδρύθηκε τὸ 1923. Καταργήθηκε τὸ 1934. 
Ζωὴ: 11 ἔτη.
Νικαβεντὲ. Το 1934 η OGPU συγχωνεύτηκε με την NKVD (Λαϊκή Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων), που συνδέθηκε με τις εκκαθαρίσεις της δεκαετίας του ’30, οι οποίες δεν άφησαν ανέγγιχτες και την ίδια την υπηρεσία, καθώς ο διευθυντής της ως το 1936 Γένριχ Γιαγκόντα, κι ο διάδοχός του Νικολάι Γιέζοφ, εκτελέστηκαν για αντισοβιετικές δραστηριότητες το 1938 και το 1940 αντίστοιχα. Ο δεύτερος αντικαταστάθηκε από το Λαβρέντι Μπέρια, μάλλον τη δεύτερη πιο δαιμονοποιημένη μορφή της σοβιετικής ιστορίας μετά τον ίδιο το Στάλιν. Ἔγινε  τὸ 1934. Καταργήθηκε τὸ 1954.
 Ζωὴ: 20 ἔτη.
Κά Γκὲ Μπὲ. Комитет государственной безопасности Ἰδρὺθηκε τὸ1954. Καταργήθηκε τὸ 1991. 
Ζωὴ: 37 ἔτη. Ἔφαγε κόσμο καὶ κοσμάκη.
ФСБ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Федеральная служба безопасности Российской Федерации. Ἱδρύθηκε τὸ 1995. Μέχρι σῄμερα 2020, συμπλῄρωσεν 25 συναπτὰ. Μέχρι στιγμῆς τὰ πάει ἄριστα κι ὅπως βλέπετε: ξαναγυρίσαμε στὴν Ὀχράνα! 
Ὁλὲ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ