Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ Α΄ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ....





Στην εξίσωση της εποχής μας, ο ζητούμενος συντελεστής είναι το πως θα σταθούμε στις μέρες τις δύσκολες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. 

Όχι να τις αποφύγουμε, μάλλον ειναι αργά...αλλά πως θα τις αντιμετωπίσουμε.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και μέσα σε ένα 24ωρο, άτομα εξαφανίζονται, πτώματα συνεχίζουν να ανακαλύπτονται, μωρά και έφηβοι σκοτώνονται με οποιονδήποτε τρόπο... πέφτοντας από μπαλκόνια, χάνοντας την ζωή τους στα τροχαία, πλακώνοντας τους μπασκέτες….ο ένας πνιγμός πίσω από τον άλλον….............και για τους υπόλοιπους από εμάς η ζωή συνεχίζεται. 

Αμ δε… 

Η ζωή δεν συνεχίζεται. 

Η ζωή μετράει ανάποδα, γιατί ακόμη και τώρα εκεί έξω παρατηρείς ότι τίποτα δεν αγγίζει τον Έλληνα. 

Πρόσεξε...τον μέσο Έλληνα..γιατί αν τον άγγιζε τον μέσο ορο, το κρίσιμο αυτό ποσοστό, θα έκανε πίσω το κακό.

Δηλαδή αυτή την εικόνα έχω, μακάρι να κάνω λάθος, αλλά ξέρω τι βλέπω και  και εσυ ξέρεις...και βλέπεις ότι πολλά άτομα εκεί έξω δεν έχουν αντιληφθεί το θέρισμα. 

Ανεβάζουν κονσέρβες φιλοσοφίες στα social media με χίλια δυο θέματα.... την ώρα που η χώρα θερίζεται καθημερινά και με τρόπο πρωτόγνωρο στα χρονικά της. 

Και δεν μιλάνε για αυτό...μια ανάρτηση βρε αδερφέ, ανάμεσα στις τόσες, να προβληματιστείς για το τι δεν πάει καλά την ώρα που καθημερινά ολόκληρες ελληνικές οικογένειες προβάρουν τα μαύρα, τα πένθιμα…!

Όχι.... τίποτα…μόνο ότι πει ο αλγόριθμος.

Ανεβάζουν μιμιδία και ότι παίζει το αρ-luben και καλά κάνουν, αλλά μία ανάρτηση συμπόνοιας για τον πόνο τριγύρω μας και το κακό που βυθίζει κάθε μέρα την χώρα δεν είδα. 

Ελάχιστες είδα στις τόσες ώρες πίσω από την οθόνη και αυτές πνίγονται απο την επικαιρότητα.

Μέχρι φυσικά να μας χτυπήσει την πόρτα αυτό που με αδιαφορία ακούμε στις ειδήσεις. 

Και τότε θα θέλουμε να κλάψει όλος ο κόσμος μαζί μας αλλά ο κόσμος θα κάνει αυτό που κάναμε και εμείς και πιο πριν, θα παραμείνει σιωπηλός, παγωμένος, συντονισμένος στο κανάλι της αδιαφορίας…. γιατί εκεί φυσάει ευτυχία, εκεί υπάρχει θετική σκέψη, θετική ενέργεια…όσα γίνονται γύρω του δεν τον μεταβάλουν, δεν τον αγγίζουν, δεν του χαλάνε την ψυχολογία....ούτε αναρωτιέται τα πως και τα γιατί, αφού δεν επιτρέπει να τον αγγίξει τίποτα στο...αποστειρωμένο από την πραγματικότητα  περιβάλλον που έχει δημιουργήσει.

Μα αυτό το άγγιγμα με την πραγματικότητα πρέπει να γίνει, γιατί αυτό το θέρισμα είναι μια πολύ μεγάλη αντιστροφή μέτρηση. 

Όλοι θέλουμε να έχουμε θετική ενέργεια, όμορφες σκέψεις και πρέπει να έχουμε... ναι…. αλλά να έχουμε και μια γωνιά συμπόνιας στο νου μας για αυτά που γίνονται στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όχι να δείχνουμε την ευαισθησία μας όταν μας το λέει ένας αλγόριθμος.

Γιατί τότε έχουμε παραχωρήσει τα κλειδιά της εξουσίας μας σε αυτόν.

Να μας δημιουργηθεί ο καλός προβληματισμός για αυτήν την μαύρη και πρωτόγνωρη πραγματικότητα μέσα στην οποία και εμείς είμαστε μέρος της.

Το πράγμα θα δυσκολέψει αφάνταστα και μια αυτοδυναμία ενός κόμματος είναι πολύ μεγάλη πλάνη! 

Μας ανεβάζουν πιο ψηλά φίλε και θα μας ρίξουν από εκεί και θα γίνει μεγαλύτερη ζημιά. 

Πότε θα συμβεί αυτό; 

Το θέμα είναι γιατί θα συμβεί. 

Αν σαν κοινωνία εντοπίζαμε τα γιατί, δεν θα ψάχναμε το πότε. 

Ξέρω κάνεις δεν είναι τέλειος,  όλοι έχουμε ελαττώματα και προβλήματα και μπελάδες και κακές στιγμές, αλλά φίλε αυτή τη στιγμή το πράγμα ξεφεύγει! 

Είμαστε όλοι σε ένα λεωφορείο, με μεγάλη ταχύτητα, δίχως φρένα και με κατεύθυνση έναν πανύψηλο γκρεμό και η πλειοψηφία των επιβατών του λεωφορείου, την στιγμή εκείνη λίγο πριν την πτώση, κάθεται μπροστά στην οθόνη και ανεβάζει στα social media εικόνες ότι τις..... φταίει ο Μητσοτάκης για το σπάσιμο των φρένων.!! 

Είναι μια εικόνα παλαβή,  βγαλμένη από τα φιλμάκια του Μπένι Χιλ, που όμως με σοκάρει.

Ναι,  εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά…! 

Προσωπικά δηλαδή είναι ώρες που ρίχνω ασπίδα. 

Γιατί ξέρεις φίλε μου τι είναι να καλείς τον κόσμο μέσα από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο fb, να καταργηθούν αυτά τα νομοσχέδια γρανάζια/δολοφόνοι που έχουν θέσει σε κίνηση στη χώρα μας και τα οποία ευθύνονται για πολλές και μεγάλες τραγωδίες  που έγιναν και που θα γίνουν στο μέλλον και να το αποδέχονται από τους 600 οι… 10 με 15; 

Και να δίνονται στοιχεία, που κανονικά δεν θα έπρεπε να ειναι απραιτητο για να συμφωνήσουμε στα βασικά, κρίσιμα στοιχεία που δεν δίνονται πλεόν εδώ  και δίνονται ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να πείσεις ότι……….. δεν είσαι τρελός και ότι αν πληθύνουν οι φωνές ίσως και να θέσουμε υποψηφιότητα για να αποφύγουμε πολύ δύσκολα ξημερώματα. 

Του καλείς να μιλήσουν και …..επικρατεί ψηφιακή σιωπή….κατηργήσατε το τάδε άρθρο του λες…σιωπη εκείνοι...!

Καταργήστε τις παρελάσεις διαστροφής…. σιωπή…. εκείνοι!

Και έτσι σιωπηλά φίλε μου δέχθηκε μέσα του ο κόσμος τη νέα εποχή…

Ναι...έτσι σιωπηλά έδωσε την έγκριση του να εφαρμοστεί αυτή η δυστοπικη εποχή στη χώρα μας. 

Αυτή η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα! Ένα έγκλημα που πρώτοι οι προγονοί μας  θα μας καταδικάσουν και έπειτα οι εξελίξεις και όλα όσα δεν ακυρώσαμε τώρα θα τα βρούμε μπροστά μας!

Δυστυχώς...με μεγάλη μου θλίψη αντιλαμβάνομαι ότι η πλειοψηφία συμφωνεί με την Νεα ψηφιακή διακυβέρνηση στην Ελλάδα, με τις ανέσεις,τις παροχές και τις διευκολύνσεις (που σίγουρα θα παρείχε σαν μια καλή παγίδα που σέβεται τον εαυτό της και το θήραμα)…… και κάνει τα στραβά μάτια στις επιπτώσεις της, που μία από αυτές είναι οι καθημερινές τραγωδίες.


Επικρατεί λοιπόν σιωπή όταν τους καλείς να μιλήσουν και να πουν όχι στη νεά εποχή.... όταν όμως ο αλγόριθμος βγάζει άρθρο με την κλιματική αλλαγή…… τότε να δεις που βρίσκουν την ψηφιακή λαλιά τους…. οι λίγο πιο πριν «αναίσθητοι» γίνονται ευαίσθητοι…..........μα δεν πάει έτσι….! 

Και αυτό είναι ένα καλό δημοσκοπικό δείγμα του τι επικρατεί εκεί έξω, αν στα 600 άτομα…. 10 με 15 αγωνιούν για το τι γίνεται γύρω μας και έχουν πιάσει στην σωστή του βάση το πρόβλημα ιεραρχώντας τις αιτίες που μας μαυρίζουν κάθε μέρα……φαντάσου εκεί έξω τι χάος απόψεων επικρατεί. 

Και αυτό το χάος απόψεων το ξέρουν οι μαέστροι των εξελίξεων το καταγράφουν μέσα από τον ίδιο αλγόριθμο....και τώρα έρχονται να το τακτοποιήσουν

Να το σουλουπώσουν! 

Δια μέσου των αλγορίθμων.

Ότι πει ο αλγόριθμος…π.χ του facebook. 

Που δια μέσου αυτού του αλγόριθμου μας παρουσιάζονται αυτά που διαβάζουμε…όλα όσα δηλαδή σταδιακά μας διαμορφώνουν.... εικόνα..άποψη.. σκέψη... πράξη... απόφαση...δράση...επιλογή.

Πιστεύω πως αν ο διάβολος ήξερε να γράφει, θα έγραφε με την μορφή αλγορίθμου. 

Αυτές είναι μερικές πρόχειρες παρατηρήσεις, που πιάνουν και εμένα και τις αδυναμίες μου και δυστυχώς οι φωνές ότι το λεωφορείο πάει για γκρεμό είναι λίγες. 

Οι περισσότεροι βλέπουν επιστροφή στην κανονικότητα.

Δεν επανήλθαμε στην κανονικότητα. Για όνομα του Θεού μην εφησυχάζετε!!! 


Χρειάζεται εγρήγορση γιατί θα σπείρουν πανικό. 

Το γόνιμο έδαφος του πανικού είναι ο τεχνητός εφησυχασμός, και αυτός εντοπίζεται στο τέντωμα της σφεντόνας που είπαμε πρόσφατα. 

Εκεί στα μπλακάουτ του χρόνου υπάρχει πρόβλημα. Έχει μπλακ άουτ ο χρόνος….;;όπως ακριβώς και η ΔΕΗ..!! 

Είναι μπροστά μας... πριν φύγει το 2019.

Πρόσεξε κάτι, έχω την εικόνα ότι αν ο Θεός αποφασίσει να δώσει την εξουσία που ήδη εμείς έχουμε παραχωρήσει στα φθινοπωρινά ραντεβού, τότε δεν βγάζουμε Δεκέμβρη. 

Λέγοντας Δεκέμβρη το τραβάω γιατί τα χρονικά μπλακάουτ είναι πιο πριν.

Ο Σεπτέμβρης θα μας δείξει πολλά, εδώ για Ελλάδα, βασικά μετά τις 22 Αυγούστου. 

Για αυτό επιχειρούν να πυροδοτήσουν το άτακτο Brexit στις 31.10. 

Υπάρχουν χρόνοι πιο πριν….αν γίνει εκείνο θα γίνει το άλλο…δεν μπορούμε να τους πούμε. 

Και αν για δέκα λεπτά τον Ιούλιο δεν άναψε το φιτίλι του τριτου παγκοσμίου πολέμου στο Ιράν…και αν η Ρωσία δεν μπλέχτηκε ακόμη, δεν ξέρω αν θα σταθούμε τόσο τυχεροί στο επόμενο μοίρασμα. 

Για την ακρίβεια, ξαναμοιράστηκε η ρωσική τράπουλα. 

Πότε θα ρωτήσουν κάποιοι. 

Όπως όλα δείχνουν το ψάχνουν κοντά στην εορτή ενός Αγίου… Ρώσου Αγίου, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Ήδη τρέχει.

Όπως τρέχει και το χτύπημα στον Περσικό. 

Πάντως ότι γίνει, όπως και να γίνει, θα είναι εκκωφαντικό, μια πολεμική υπερπαραγωγή που θα μας βάλει αμέσως στο κλίμα του τρίτου και πιο καταστροφικού πολέμου που έχει δει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα.

Εκεί πατάμε το επόμενο διάστημα….επαναλαμβάνουμε εκεί πατάμε….για την ακρίβεια και εκεί…. είναι πάρα πολλά αυτά που φύτεψαν το προηγούμενο διάστημα και δεν πρέπει να μας πιάσει στον ύπνο, διότι δεν θα είναι μόνο οι εικόνες από τα πολεμικά μέτωπα που θα ανοίξουν. 

Θέλουν πριν από αυτά ένα παγκόσμιο σοκ. Παγκόσμια τραγωδία. Για τον λόγο που αυτοί ξέρουν. 

Ένα μεγάλο παγκόσμιο σοκ, η μάλλον να το πούμε καλύτερα…. για κάθε απόφαση και ένα σοκ, που θα συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη. 

Αρα δεν μιλάμε για ένα… αν και το ένα θα πρέπει να είναι ισχυρό.

Είναι το σημάδι μας…..μαζί με την καταστροφή του Νοτρε Νταμ στο Παρίσι. 

Ναι, είναι ανθρωπίνως αδύνατον, όπως μας λένε οι Πατέρες, να αλλάξουμε την φορά των εξελίξεων, αλλά τουλάχιστον ας μην εφησυχάζουμε και ουδέν ασφαλέστερο από το να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας:....ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ