Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΑ.


Ύπαρξη πολιτισμού και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένου, στον προϊστορικό χώρο του Αιγαίου. Την περιοχή που είναι γνωστή ως Αιγηίδα [ η Γη του Δια, κάτι τώρα σαν Deutchland].
 Άρχιζε από τα δυτικά των Ιονίων νησιών, που φυσικά δεν ήταν τότε νησιά, περιελάμβανε την ηπειρωτική Ελλάδα, το Αιγαίο που και αυτό δεν ήταν φυσικά θάλασσα, ακόμη, την Μικρά Ασία, την Κρήτη, την Κύπρο και έφθανε έως την Συρία. Βρισκόταν η Αίγυπτος-ύπτια της Αίγιδος.
Οι Κύπριοι διατήρησαν στην κυπριακή διάλεκτο και λέξεις από αυτήν την εποχή. Επίσης είναι ο μόνος λαός που συνηθίζει να ρίχνει ο ένας νερά του άλλου  για να θυμίζουν τον κατακλυσμό την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.
Στην Κύπρο, υπήρχαν βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, όπως εγκαταστάσεις παρασκευής μπύρας, μεγάλες εστίες μαγειρέματος, εγκαταστάσεις για κλώσιμο υφαντικών ινών, αρωμάτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας σιτηρών. Το σαλάμι ήταν γνωστό στους Αρχαίους Έλληνες όπως και διάφορα καπνιστά και κρέατα. Ακόμα και ο Όμηρος περιγράφει είδη αλλαντικών στην Οδύσσεια. Το σαλάμι πήρε το όνομα του από την Σαλαμίνα της Κύπρου, όπου παράχθηκε για πρώτη φορά. Κουμανδαρία: το αρχαιότερο κρασί στον κόσμο...είναι ένας επιδόρπιος οίνος, γλυκός σαν λικέρ, με πλούσια γεύση, άρωμα και ιστορία...Η Κύπρος είναι το «σπίτι» του αρχαιότερου κρασιού που παράχθηκε στον κόσμο.Ονομαζόταν το «Κυπρίων Νάμα». Επίσης η ζιβανία ήταν και είναι ο «ΖευςΟίνος» από το οποίο προέρχεται και η ετυμολογία.
Κατά τους αρχαιολόγους, ο όρος HAUNEBU (με τον οποίο ονόμασε τους υπερμεγέθεις ιπτάμενους δίσκους ο Χίτλερ) υποδηλώνει τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και της ηπειρωτικής Ελλάδος ή ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (-Ύπτια της Αίγηδος). Δηλαδή, εννοεί την ΑΙΓΗΔΟ. Γι’ αυτό ο Φαέθων πηγαινοερχόταν με ιπτάμενο αντικείμενο στην Πάφο-Νόννος Διονυσιακά. Αυτή την τεχνολογία ξεσκέπασε ο Χίτλερ από αρχαία χειρόγραφα.
Κυπριακό DNA είναι το αρχαιότερο από όπου προήλθαν τα σύγχρονα φύλα των Ελλήνων. Υπάρχει σε λίγους Κρητικούς, στους αρχαίους Πελοποννήσιους (δε διατήρησαν την αρκαδική γλώσσα, ενώ οι Κύπριοι το κατάφεραν, τουλάχιστον σε πολλές λέξεις), γενικά στους νησιώτες Έλληνες και τους Β. Ροδίτες, λίγοι στο Λίβανο και στην Καλαβρία της Ιταλίας στην οποία διατηρείται το τζαι. 1000000 Ελλαδίτες έχουν κυπριακό DNA. Καταλάβετε τι είχαν προσπαθήσει το 74. Όποιος κατάφερνε να πάρει με το μέρος του, τους Κύπριους όσους άφησε μετά από ξεριζωμό από τις ρίζες και εθνοκάθαρση, κέρδιζε την ιστορία του πλανήτη.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
 ΠΝ

1 σχόλιο:

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ