Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΗΠΑ: Η ανάκαμψη της οικονομίας από τον επόμενο χρόνο





Η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τερματιστεί στο τέλος του 2009 και η ανάκαμψη θα αρχίσει από το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του προέδρου της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED).
Ο Μπεν Μπερνάνκι, που διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος μίας μεγάλης ύφεσης όπως η "ιστορική" του 1929 είναι πλέον απομακρυσμένος, θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ρίσκο για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης.
«Η ανάκαμψη δεν θα έρθει μέχρις ότου οι χρηματοοικονομικές αγορές και οι τράπεζες σταθεροποιηθούν», δήλωσε ο Μπερνάνκι, σημειώνοντας πως το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης χρειάζεται «κάποια υπομονή και υποστήριξη».
Τα σχόλια του προέδρου της Fed φανερώνουν ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να δεχτεί κριτική από τις νομοθετικές αρχές σχετικά με οποιαδήποτε αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση προς τους προβληματικούς χρηματοοικονομικούς ομίλους.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, δήλωσε αυτόν το μήνα πως το πρόγραμμα διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ