Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Άνθρωποι πού πούλησαν τήν ψυχή τους στόν διάβολο!!!!

niccolo pagannini 142x200 5 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο!!!!5. Niccolo Paganini 
O Νικολό Παγκανίνι ήταν μουσικός
που έζησε στα τέλη του 1700.Το μαντολίνο το έμαθε απο μικρός,ενώ στα 7 του μάθαινε βιολί.
Στα 11 του έπαιζε σόλο,και στα 13 του είχε γίνει γνωστός ως βιρτουόζος του βιολιού.Στα 19 του,συνέθετε δική του μουσική και μάθαινε κιθάρα.Στα 23 του,είχε συνθέσει το πιο δύσκολο έργο για έναν βιολονίστα,ενώ στα 27 του είχε το δικό του κοινό.Είχε χάσει τα κάτω του δόντια,έδειχνε χλωμός,και φόραγε μαύρα.Υπήρχαν φήμες οτι είχε πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο.Παρ ολο που δεν ξεκίνησε ο ίδιος την φήμη αυτή,δεν έκανε τίποτα για να την διαψέυσει,ίσα ίσα ενθάρρυνε τον κόσμο να το πιστέψει.Όταν ρωτήθηκε γι’αυτό,απάντησε οτι αλλιώς δεν θα ήταν δυνατό να παίζει με τον τρόπο που έπαιζε!!
4. Robert Johnson
%25CF%2588%25CF%2585%25CF%2587%25CE%25B72 5 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο!!!!Ο Robert Johnson ήταν μουσικός της τζαζ,που έζησε για λίγο .Πέθανε στα 27 του και δεν είναι γνωστή η ζωή του.Η μουσική του επηρέασε κάποιους απο τους μουσικούς του ’50 και του ’60.Ηταν ένας απο τους πρώτους που πέρασε στην Οδό της Δόξας.Ζούσε σε μία φυτεία,όταν ανακάλυψε ότι ήθελε να γίνει μουσικός της τζαζ.Κάποιος του είπε να πάει την κιθάρα του στην διασταύρωση ,τα μεσάνυχτα,που βρίσκονταν κοντά στην φυτεία Dockery.Όταν έφτασε,ο διάβολος τον περίμενε και του πήρε την κιθάρα.Έστρεψε την κιθάρα,και ξεκίνησε να παίζει μερικά κομμάτια με αυτήν.Όταν την ξαναέδωσε στον Robert,είχε χαραχτεί ένα μονοπάτι ,και έτσι ξεκίνησε να παίζει και να φτιάξει την μουσική μπλουζ.
3. Johann Georg Faust
%25CF%2588%25CF%2585%25CF%2587%25CE%25B73 5 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο!!!!Ο Γίοχαν Γκέοργκ Φάουστ,ήταν Γερμανός αλχημιστής.Το 1507,είχε ειπωθεί οτι ήταν αφελής και προσεύχονταν σε μια τράτα.Είχε ,επίσης,ειπωθεί,οτι είχε κακοποιήσει μερικά αγόρια στο Κρούτσναχ.Το 1509,θεωρούσε οτι είχε επιλεχτεί σαν βαθμοφόρος,απο τον Θεό.Στο πανεπιστήμιο του Κράκοβ,σπούδασε μαγεία και έγινε φίλος με τον Μάρτιν Λούθερ και τον Φίλιπ Μέλαχτον.Αυτοί οι δύο,ειπώθηκε,οτι ήταν μάρτυρες στην συμφωνία του Γιόχαν με τον διάβολο.Εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Ερφουτ,όπου λεγόταν οτι απήγγειλε Όμηρο,και εξύψωνε τους ήρωές του.Σύντομα του ζητήθηκε να παραιτηθεί,και έδειξε μεταμέλεια.Τότε παραδέχτηκε την συμφωνία του με τον διάβολο.Είπε στον Δρ.Κλινγκ,έναν Φραγκισκανό μοναχό,οτι εμπιστευόταν τον διάβολο περισσότερο απ τον Θεό.
2. Urbain Grandier
%25CF%2588%25CF%2585%25CF%2587%25CE%25B74 5 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο!!!!O Urbain Grandier ήταν ένας Γάλλος Καθολικός παπάς.Κάηκε στην πυρά επειδή ασκούσε μαγεία.’Εγινε γνωστό ,οτι έσπασε τον όρκο αγιότητας του και ερωτοτροπούσε.Το 1603,μερικές καλόγριες τον κατηγόρησαν οτι τους έκανε μάγια ,και οτι τους έστειλε τον δαίμονα για να τους κάνει ακατονόμαστα πράγματα.Σύμφωνα με τον θρύλο,η συμφωνία του δήλωνε την συμφωνία του με τον διάβολο και την απάρνηση της Χριστιανικής του πίστης.Σε αντάλλαγμα,θα είχε την αγάπη όλων των γυναικών,πλούτη και αξιόλογη τιμή.Αυτή η συμφωνία γράφτηκε ανάποδα,και στα Λατινικά,και είναι διαθέσιμη στην Εθνική Γαλλική Βιβλιοθήκη.
1. Jonathan Moulton
Ο Jonathan Moulton ήταν επιπλοποιός που έγινε καπετάνιος στην πολιτοφυλακή του New Hampshire το 1745. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση της γης από τους ιθαγενείς Αμερικανούς. Όταν ο πόλεμος τελείωσε το 1749, παντρεύτηκε την Abigail Smith και έκαναν έντεκα παιδιά. Άνοιξε ένα κατάστημα με εισαγόμενα αγαθά από την Ευρώπη και την Ανατολική Ινδία. Σύμφωνα με τον μύθο, το νεαρό ζευγάρι αγωνίστηκε για αρκετό καιρό και ο Jonathan είπε στη σύζυγό του ότι θα πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για να μπορέσουν να έχουν τον πλούτο που ήθελε. Οι γείτονες ανέφεραν ότι έβλεπαν έναν ξένο να επισκέπτεται το ζευγάρι κάθε 1η του μήνα. Το ζευγάρι έγινε , ξαφνικά,πλούσιο και η φήμη ήταν ότι ο διάβολος θα γέμιζε τις μπότες του Jonathan με χρυσά νομίσματα κάθε μήνα. Ποτέ δεν ήταν ικανοποιημένος με αυτά που είχε, γι ‘αυτό προσπάθησε να εξαπατήσει το διάβολο. Αγόρασε μεγαλύτερο νούμερο μπότες και ακόμα δεν ήταν ικανοποιημένος με το πόσα χρήματα είχε αποκτήσει. Έτσι,άνοιξε μια τρύπα στο πάτωμα για να έχει μια αστείρευτη πηγή χρήματος. Υποθετικά, ο διάβολος τον κατάλαβε μετά το δεύτερο μήνα και έκαψε το σπίτι.

Ο Jonathan ξανάχτισε ένα σπίτι στο ίδιο σημείο,όπου και είναι ακόμα και σήμερα.

%25CF%2588%25CF%2585%25CF%2587%25CE%25B75 5 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο!!!!πηγή http://ierosagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ