Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

11 Σεπτ 1683. Ή Ευρώπη τσακίζει τό Ισλάμ στά τείχη της Βιέννης...Χαρακτηριστικό δέ τής έν εξελίξει συνωμοσίας είς βάρος τών αληθινών ευρωπαίων είναι ή απόλυτη σιωπή τού μιντιακού κατεστημένου πανευρωπαικά....σέ μία μάχη υπεράσπισης τών αληθινών Χριστιανικών καί Ευρωπαϊκών αρχών καί εθνών, ενάντια στό Ισλάμ...





Η σημασία όμως της μάχης αυτής είναι πολύ σημαντικότερη απο ότι φαντάζεται κανείς. Τυχόν απώλεια της Βιέννης θα σήμαινε οριστική διείσδυση του Ισλάμ στην Ευρώπη και πιθανόν αντιστροφή της ιστορίας που ως τώρα γνωρίζουμε.
Χαρακτηριστικό της εν εξελίξει συνωμοσίας εις βάρος των αληθινών ευρωπαίων είναι η απόλυτη σιωπή του μιντιακού κατεστημένου πανευρωπαικά, ενώ προκειμένου να μην θιγούν οι αυθαίρετες αποφάσεις της αμφιβόλου καταγωγής ολιγαρχίας για ανοικτά σύνορα και δομές υποδοχής (ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ), ουδεμία μνεία γίνεται για την επέτειο που είναι σημαντικότερη απο την επέτειο της απόβασης στην Νορμανδία, αφού ουσιαστικά η πρώτη αναφέρεται σε έναν ευρωπαικό εμφύλιο, που είναι πολύ πιθανόν να μετανοιώσουμε μελλοντικά για την εκβασή του, ενώ η δεύτερη σε μια μάχη υπεράσπισης των αληθινών Χριστιανικών και Ευρωπαϊκών αρχών και εθνών,  ενάντια στο Ισλάμ , το οποίο οι συνωμότες με την δημοκρατία, υποδέχονται ανοίγοντας κερκόπορτες και θέτοντας σε κίνδυνο εξαφάνισης τους ευρωπαίους.
Αυτό που φυσικά κανένας έγκριτος δεν θέλει να πεί είναι ότι στις 11 Σεπτ. απέτυχε η τελευταία εκδηλωθείσα επίθεση των ισλαμοβαρβάρων ενάντια στην Ευρώπη, στις 12 νικήθηκαν….
3 Αιώνες αργότερα το ίδιο Ισλάμ κάτω απο συγκεκριμένη καθοδήγηση επετέθη στους δίδιμους πύργους, προφανώς παίζοντας με τους αριθμητικούς συμβολισμούς.
Τον 17ο αιώνα τα αυστροτουρκικά σύνορα διέσχιζαν την Ουγγαρία, ένα μέρος της οποίας ήταν υποτελές στους Οθωμανούς, ενώ το υπόλοιπο τελούσε υπό την εξουσία των Αψβούργων.
Όλη η Ευρώπη βρισκόταν σε μια ταραγμένη περίοδο με δικδικήσεις που φτάναν σε συγκρούσεις και έδινε την αίσθηση της αποδυνάμωσης και του αποσυντονισμού της, κάτι που λειτουργούσε ως δέλεαρ για τους βάρβαρους μουσουλμάνους οι οποίοι και πολιτικά εκπροσωπούντο απο τη ν Οθωμανική αυτοκρατορία.
Συνέβαινε και κάτι ακόμα όμως, στην Ευρώπη δεν υπήρχε Δημοκρατία, η οποία ως πολίτευμα, μέσω της διαφθοράς της βλέπουμε πλέον που οδηγεί τον πολιτισμένο κόσμο.
Υπήρχε το ηρωικό στοιχείο, η διάκριση των αρετών και πολίτες που γνωρίζαν ότι έπρεπε να αγαπούν την πατρίδα τους, την θρησκεία τους και την οικογενειά τους. Αν κάποιος τότε μιλούσε για ανοιχτά σύνορα διαστροφικό ανθρωπισμό υπέρ των εισβολέων και κατά του λαού του αυτομάτως αναγνωριζόταν ως προδότης, εξωμότης και απλά παλουκωνόταν.
Στις παραμονές της οθωμανικής εκστρατείας με στόχο τη Βιέννη, το αυστριακό τμήμα της Ουγγαρίας βρισκόταν σε αναταραχή, ενώ παράλληλα οι Αψβούργοι είχαν εμπλακεί σε συγκρούσεις στα δυτικά σύνορά τους με τους προαιώνιους εχθρούς τους, τους Γάλλους.
Η Ευρώπη υπέφερε από τον τριακονταετή πόλεμο και την πανώλη της Βιέννης του 1679.
Οι Οθωμανοί είχαν για στόχο την Βιέννη, επειδή ήταν μια από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης.
Εδώ συναντιόνταν οι δύο σημαντικοί εμπορικοί δρόμοι, ο Δούναβης και ο δρόμος του κεχριμπαριού. Απο στρατιωτικής άποψης η πεδινή Ευρώπη πίσω από την Βιέννη ήταν ευάλωτη, γιαυτό και οι Τούρκοι ονόμαζαν την Βιέννη «Πύλη της Δυτικής Ευρώπης».
Ο μεγάλος βεζίρης Καρά Μουσταφάς, από τη διάσημη οικογένεια των βεζίρηδων Κιοπρουλήδων πίστεψε ότι θα πραγματοποιήσει έναν στρατιωτικό περίπατο.
Στις 31 Μαρτίου του 1682 ο Τουρκικός στρατός συγκεντρώθηκε στην Αδριανούπολη. Είχε δύναμη 168.000 στρατιώτες και 300 κανόνια. Ο Πάππας τότε αποτάνθηκε στον Πολωνό Γιαν Σομπιέσκι και τον Λεοπόλδο και συμμάχησε μαζί τους. Διέθεσε δε την οικονομική ενίσχυση ενάμισυ εκατομμυρίου γκούλντεν υπέρ του αγώνα.
Τον Μάιο οι Τούρκοι έφτασαν στο Βελιγράδι.
Αιφνιδιασμένος από τα γεγονότα, ο αυτοκράτορας Λεοπόλδος Α’ αποχώρησε από την πρωτεύουσά του ώστε να μην αποκλειστεί και να μπορέσει να γυρίσει με ενισχύσεις,αφήνοντας τη φύλαξή της σε μια ισχυρή φρουρά, σαφώς όμως μικρότερη από τον τεράστιο οθωμανικό στρατό, που είχε συγκεντρωθεί από τα πέρατα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Οι βιεννέζοι δεν πτοήθηκαν, καθ ότι προφανώς δεν ήταν φιλάνθρωποι όπως ο εσμός των σημερινών ευρωπαίων, αποφάσισαν να αντισταθούν με κάθε τίμημα. Τα τείχη της πόλης είχαν διευρυνθεί και ενισχυθεί και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.
Η πολιορκία ξεκίνησε στις 14 Ιουλίου με την άφιξη των Τούρκων και περιέσφυξαν την πόλη από Νότο, Δύση και Βορά.
Έστησαν τα κανόνια και έστειλαν μαντάτο να αλλαξοπιστήσουν οι πολιορκημένοι.
Οι κάτοικοι της Βιέννης αρνήθηκαν και απάντησαν ότι θα πολεμήσουν μέχρι τέλους.

Οι Τούρκοι άρχισαν να λεηλατούν και να πυρπολούν τα περίχωρα σφίγκοντας τον κλοιό όλο και περισσότερο.
Οι κανονιοβολισμοί άρχισαν από την πρώτη μέρα κιόλας. Στις 17 Ιουλίου έκαναν την πρώτη επιδρομή, η οποία αναχαιτίστηκε.
Ένα μέρος της πόλης λεηλατήθηκε.
Δύο μέρες αργότερα ακολούθησε και δεύτερη επίθεση. Η πολεμική τακτική των Τούρκων στις πολιορκίες ήταν να σκάβουν υπόγεια λαγούμια μέχρι κάτω από τα θεμέλια των τειχών και να τα ανατινάζουν. Είχαν μαζί τους 5.000 λαγουμιτζήδες.

Έσκαβαν και χαρακώματα και είχαν φτάσει είκοσι μέτρα μπροστά από τα τείχη.
Στις 23 Ιουλίου άρχισαν τις ανατινάξεις και τις επιθέσεις.
Οι πολιορκημένοι απέκρουσαν συνολικά πενήντα εφόδους, στις οποίες οι Τούρκοι χύνονταν ποτάμι προξενώντας μεγάλες ζημιές και απώλειες στους αμυνομένους.


Λάφυρα που πήραν οι Πολωνοί απο τους Τούρκους

Οι κάτοικοι της Βιέννης αφουγκράζονταν τις αξίνες των Τούρκων και όταν φτάναν σε αρκετή απόσταση από τα τείχη, έσκαβαν και αυτού από την μέσα μεριά, με αποτέλεσμα να συναντιώνται στα υπόγεια λαγούμια και να γίνεται και εκεί μάχη.
Η σπουδαιότερη επιτυχία αυτής της αμυντικής τέχνης ήταν η ανακάλυψη ενός λαγουμιού και η απόσβεση του αναμένου φυτιλιού λίγα μόλις εκατοστά πριν η φλόγα φτάσει στο μπαρούτι.

Η πολιορκία της Βιέννης είχε φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο,παντού υπήρχαν σε eξέλιξη δολιοφθορές και χτίζονταν λαγούμια προς ανατίναξη. τα τείχη είχαν υποστεί σημαντικές φθορές και ο Καρά Μουσταφάς ετοιμαζόταν για την αποφασιστική του επίθεση.
Η Βιέννη ήταν ισχυρό οχυρό αλλά μέχρι το τέλος Αυγούστου η πόλη ήταν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Τρόφιμα και πυρομαχικά ήταν ανεπαρκή και την 1η Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι ανατίναξαν ένα ορυχείο κάτω από τα τείχη και κατέλαβαν μέρος του.
Έξω από τα τείχη η κατάσταση ήταν καλύτερη.
Η ήττα ενός Τούρκικου σώματος στο Bisamberg επέτρεψε την συγκέντρωση των συμμαχικών δυνάμεων νοτιοδυτικά της Βιέννης. Το πιο σημαντικό – 30,000 Πολωνοί έφτασαν κάτω από την ηγεσία του πολεμιστή-βασιλιά τους Jan Sobieski.
Ο Sobieski ο Πολωνός Βασιλιάς , ο οποίος είχε ήδη αρκετή φήμη για τις νίκες του εναντίων των Τούρκων, πήρε την ηγεσία.

Το σχέδιο του ήταν να μετακινήσει τη μάχη στην πεδιάδα δυτικά της πόλης και να εξουδετερώσει τον Τούρκικο στρατό, σπάζοντας έτσι την πολιορκία.
Ο Τούρκος διοικητής Kara Mustapha συνέχισε να επικεντρώνεται στην κατάληψη της πόλης, έτσι στην αρχή μόνο ένα μέρος του στρατού του ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την αντεπίθεση.
Στις 4πμ. στις 12 Σεπτεμβρίου 1683, οι Αυστριακοί στην αριστερή πτέρυγα πήγαν μπροστά και άρχισαν τη μάχη, οι Γερμανοί στο κέντρο αριστερά σύντομα ακολούθησαν.
Καθώς οι Τούρκοι ετοιμάζονταν για αντεπίθεση, το Πολωνικό ιππικό εμφανίστηκε στη δεξιά πτέρυγα και οργάνωσε την επίθεση.
Μέχρι τις 5μμ ο Sobieski διάταξε την επίθεση στην οποία μια Γερμανο-αυστριακή και μια Πολωνική ομάδα ιππικού, 20,000 άντρες με κλιμακωτές διατάξεις, υπό τον ίδιο, όρμησαν στο κέντρο του Τουρκικού στρατοπέδου.
Καθώς το ιππικό έσπασε τις Τουρκικές γραμμές άμυνας, οι στρατιώτες της πόλης επιτέθηκαν τους Τούρκους από πίσω.
Οι Τούρκοι και Τάταροι έχασαν το ηθικό τους και σύντομα διασπάστηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Η ώρα 5:30 περίπου ο Jan Sobieski έφτασε στη σκηνή του Μεγάλου Βεζίρη και η πολιορκία της Βιέννης λύθηκε.
Οι Τούρκοι έχασαν περίπου 15,000 άντρες στο πεδίο, ενώ οι σύμμαχοι είχαν λιγότερους από 4000 νεκρούς και τραυματίες.

Η Βιέννη λυτρώθηκε παρά τρίχα, γιατί νωρίτερα την ίδια μέρα οι Τούρκοι βομβάρδισαν ορυχεία τα οποία τους έδωσαν πρόσβαση μέσα στην πόλη.
Επειτα από 12 ώρες αιματοχυσίας, οι χριστιανικές δυνάμεις είχαν κερδίσει. Οταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός, ο βασιλιάς Σομπιέσκι παράφρασε τη διάσημη φράση τουΙούλιου Καίσαρα αναφωνώντας: «Ηρθαμε, είδαμε, ο Θεός νίκησε».
Επίσης καλό είναι να αναφερθούν μερικά ακόμα γεγονότα…
Σύμφωνα με τους μύθους, η έκβαση της τελικής μάχης ήταναφορμή να αποκτήσει η Βιέννη δύο από τα εδέσματα-ορόσημά της: οι κάτοικοι της πόλης γιόρτασαν την υπεροχή τους με κρουασάν και βιεννέζικο καφέ, γνωστό και ως «καπουτσίνο».
Ο μύθος λέει ότι το κρουασάν εφευρέθηκε στη Βιέννη, είτε το 1683 είτε ύστερα από μια παλαιότερη πολιορκία της πόλης, το 1529. Για να θυμίζουν σε όλους την ήττα των Οθωμανών, οι βιεννέζοι ζαχαροπλάστες έφτιαξαν τα κρουασάν στο σχήμα της τουρκικής ημισελήνου.
Αυτή η εκδοχή υποστηρίζεται από το γεγονός ότι τα διάφορα είδη κρουασάν στα γαλλικά ονομάζονται «viennoiserie», ενώ οι Γάλλοι πιστεύουν ότι εισήχθησαν στη χώρα τους το 1770 από τη βιεννέζικης καταγωγής Μαρία Αντουανέτα.
Μετά τη μάχη οι Αυστριακοί βρήκαν πολλά σακιά με καφέ στο τουρκικό στρατόπεδο.
Ο πολωνός βασιλιάς Ιωάννης Γ΄ Σομπιέσκι χάρισε το πολύτιμο εμπόρευμα στον Φράνσιζεκ Γερζί Κουλτσζίκι για να τον ανταμείψει για τις υπηρεσίες του ως κατασκόπου κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Βιέννης. Ο επιτήδειος κατάσκοπος άνοιξε κοντά στον καθεδρικό ναό της πόλης το πρώτο καφέ της Βιέννης και το τρίτο της Ευρώπης το 1684, κάνοντας τον καφέ εξαιρετικά δημοφιλή.
Ο μύθος λέει ότι στο καφέ είτε ο ίδιος ο Κουλτσζίκι είτε ο Μάρκο ντ΄Αβιάνο, καπουτσίνος μοναχός και έμπιστος του ρωμαίου αυτοκράτορα Λεοπόλδου Α ΄, πρόσθεσε μέλι και γάλα στον πικρό καφέ, εφευρίσκοντας έτσι τον «καπουτσίνο» και θέτοντας τα θεμέλια για τη φήμη του βιεννέζικου καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Tελειώνοντας, αξίζει τον κόπο να δείτε την αναπαράσταση της εφόδου των γενναίων Πολωνών Ουσσάρων , που έσωσαν την Ευρώπη…για να την πουλάν οι νυν πολιτικοί στους εχθρούς της….Είναι προφανές ότι οι Ούσσαροι…δεν ανήκαν σε καμμία ΜΚΟ...
ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. ΤΕΜΕΝΟΣ

    Η Κατερίνα δεν λυγίζει - εμείς;

    5/4/2019

    https://4.bp.blogspot.com/-cRODCifDZTk/XKeYILgKqTI/AAAAAAAAWUk/BskNk99HgDw3FRLOlCDyEHv3QIT1eDqUQCLcBGAs/s400/%25CF%2584%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%258210.jpg

    Λευτερης Πανουσης

    https://panusis.blogspot.com/2019/04/blog-post_5.html



    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


    http://i2.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%91-%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A3-%CE%B1.jpg

    http://arxaiaithomi.gr/2019/04/05/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B5/


    ΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΟΟΟΛΟΙ ΗΡΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ( ΝΟΜΙΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ )


    ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ! ! !


    ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ - Η ΝΟΜΙΜΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ –
    ΜΕ ΜΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ


    ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ


    ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ή ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


    ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ

    ΑΠΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ

    ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! ! !


    ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ - ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ - ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ...........



    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ......



    ΜΑΣ - Α Φ Α Ν Ι Ζ Ο Υ Ν - .


    https://www.youtube.com/watch?v=iZVv-xbwqlc&t=2s


    https://www.youtube.com/watch?v=3wKgBLgxUao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ

    Αἰκατερίνη Κ. Παντελίδου
    ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
    Μαυρομιχάλη 182, Ἀθῆναι 1ος όροφος τ.κ. 11472
    Τηλ.: 210 3632628 210 3614320 Κιν.: 6972073811


    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
    ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΜΕΤ’ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

    6. Αἰκατερίνης Παντελίδου τοῦ Κίμωνος, Δικηγόρου, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.
    7. Γεωργίου Χορτάτου τοῦ Ἰωάννου, Δικηγόρου, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.
    8. Λάμπρου Σταθόπουλου τοῦ Παναγιώτου, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μαυρομιχάλη ἀρ. 182.
    9. Φιλιῶς Λαγούρα, κατοίκου Βοτανικοῦ, δι’ ἑαυτήν ὡς κατοίκου Βοτανικοῦ καί διά τόν ἐξωραϊστικόν Σύλλογον «Η ΑΘΗΝΑ», νομίμως ἐκπροσωπούμενον.
    10. Ἰωάννου Ἰωαννίδη τοῦ Παναγιώτου, κατοίκου Ἀθηνῶν, ὁδός Μ. Βασιλείου ἀρ. 22.
    ΠΡΟΣ
    Τόν ἀξιότιμον Ἰμάμην, κύριον Ζακί Σιντί Μοχάμετ, κάτοικον Γαλατσίου Ἀττικῆς, ὁδός Κορίνης ἀρ. 13.

    Κοινοποιουμένην:
    5. Πρός τόν κ. Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, ἀξιότιμον κ. Προκόπιον Παυλόπουλον, κατοικοεδρεύοντα ἐν Ἀθῆναις.
    6. Τήν Εἰσαγγελέα τοῦ Ἀρείου Πάγου, ἀξιότιμον κυρίαν Ξένη Δημητρίου, κατοικοεδρεύουσαν εἰς τό ΘΕΜΙΔΟΣ ΜΕΛΑΡΘΟΝ (ΑΡΕΙΟΝ ΠΑΓΟΝ).
    7. Πρός τόν κ. Ὑπουργόν Παιδείας, κατοικοεδρεύοντα ἐν Ἀθήναις.

    Σεβόμενοι ἀπολύτως τό Ἀξίωμά Σας καί τήν θρησκείαν Σας, εὑρισκόμεθα εἰς τήν ἀνάγκην νά Σᾶς δηλώσωμεν τά κάτωθι:
    Ὁ χῶρος εἰς τόν ὁποῖον ἐπιθυμεῖτε νά λειτουργήσετε εἶναι καθ’ ἃπασιν Ὀρθόδοξος Χριστιανικός καί Πανάρχαιος Ἑλληνικός μέ τήν σφραγῖδα αἰώνων πολιτιστικῆς συνέχειας καί συνοχῆς τῶν Ἑλλήνων. Ἐντός αὐτοῦ εὑρίσκετο ὁ Ναός τῆς Ἁγίας Τριάδος – Παναγίας Ἐλευθερώτριας, βεβήλως κατεδαφισθείς, προκειμένου νά χρησιμοποιηθῆ ὑφ’ Ὑμῶν ὁ χῶρος αὐτός. Ἐντός αὐτοῦ ὑπόκειται ὁ Ναός τῶν Ἀρχαίων τεσσάρων Θεῶν καί τμῆμα τοῦ Δημοσίου Σήματος.
    Ἐντός αὐτοῦ κεῖται ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Χριστοφόρου.
    Ὁ χῶρος περιστοιχίζεται ἀπό τάς ὁδούς Ἁγίου Σάββα, Ἁγίας Ἂννης, Ἁγίου Γεωργίου, Ἁγίου Πολυκάρπου, Ἁγίας Τριάδος, Ὀρφέως. Ἒναντι τοῦ χώρου αὐτοῦ κεῖνται τμήματα τῆς Ἁρχαίας Ἱερᾶς Ὁδοῦ, ὀλίγα μέτρα, ἐπί τοῦ σταθμοῦ τοῦ μετρό, τμήμα τῆς Ἀρχαίας Γέφυρας Κηφισσοῦ, παρακείμενα ὁ Ἱερός Κεραμεικός κλπ. Ἓνας χῶρος ἀπολύτως καί ἀρρήκτως ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ. Ἓνας Ἱερός δι’ ἡμᾶς χῶρος ἐπί τῆς Παναρχαίας Ἱερᾶς Ὁδοῦ πού κατέληγεν καί καταλήγει εἰς τήν Ἱεράν Ἐλευσῖνα.
    Ἐάν ἡμεῖς εἰς τήν Ἱεράν Μέκκαν Σας ἐπιθυμούσαμεν νά λειτουργήσωμεν ἓναν Χριστιανικόν Ἱερόν Ὀρθόδοξον Ναόν, ἢ νά κτίσωμεν ἓνα ὁμοίωμα τοῦ Παρθενῶνος θά ἦτο ἐφικτόν, θά ἦτο πρέπον;
    Πέραν τῆς ἀνωτέρω ἐπί τροχάδην περιγραφῆς μας Σᾶς ἐνημερώνομεν ὃτι ἐκκρεμοῦν τόσον εἰς τά Διοικητικά Δικαστήρια ὃσον καί εἰς τά ποινικά δῖκες διά τήν νομιμότητα τοῦ κτηρίου, καί διά τάς εὐθύνας τῶν ἁρμοδίων Διοικητικῶν Ὀργάνων, παραβλεψάντων μέχρι σήμερον, δυστυχῶς, τό Ὀρθόδοξον Χριστιανικόν καί Ἑλληνικόν ΕΘΟΣ!
    Πάντα ταῦτα καταδεικνύουν ὃτν ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ εἰς τόν ἐπίδικον χῶρον.
    Εἲμεθα ὑποχρεωμένοι νά Σᾶς ἐκφράσωμεν τήν βούλησίν μας ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΣΑΣ ΤΕΜΕΝΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΣΠΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΧΗΝ καί
    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝ ΝΑ ΣΕΒΑΣΘΗΤΕ ΠΑΝΤΑ Τ’ ΑΝΩΤΕΡΩ.
    Ἁρμόδιος δικαστικός ἐπιμελητής ἐπιδότω τήν παροῦσαν πρός ὃν αὓτη ἀπευθύνεται πρός γνῶσιν του καί διά τάς νομίμους συνεπείας ὡς καί πρός οὓς αὓτη κοινοποιεῖται, ἀντιγράφων ταύτην ἐν τῇ ἐκθέσει ἐπιδόσεώς του.
    καί πληρεξουσία Δικηγόρος
    Ἀθῆναι 8/4/2019
    Ἡ ἐξωδίκως διαμαρτυρομένη


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ