Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Όσοι έχουν ενδοτικές θέσεις και θέλουν μικρότερη Ελλάδα λέγονται Κομμουνιστές, Μαρξιστές-Λενινιστές; ....


Γιατί Ακροδεξιοί κι όχι καθαροί Μαρξιστές-Λενινιστές;
----------
Διαβάζω:
«Ο πρόεδρος της ΝΔ εγκαλείται επειδή στο θέμα της ΠΓΔΜ ταυτίστηκε, λέει, με ακροδεξιούς.»
-----
Διατί όσοι έχουν εθνικές θέσεις κι όσοι θέλουν μεγαλύτερη Ελλάδα λέγονται Ακροδεξιοί;
Διατί όσοι έχουν ενδοτικές θέσεις και υποκλίνονται στον ιμπεριαλισμό των άλλων και θέλουν μικρότερη Ελλάδα λέγονται Κομμουνιστές, Μαρξιστές-Λενινιστές;
Ας παρατηρήσωμε λίγο τα πράγματα:
Οι Ελληνες Μαρξιστές-Λενινιστές με τις αποφάσεις του ΚΚΕ διεκήρυξαν ότι η σωστή Ελλάδα είναι αυτή του 1881. Όταν έγινε η "γιά πρώτη φορά Αριστερά" με την κυβέρνησι της ΠΕΕΑ τότε με τις Συνθήκες του Πετριτσίου και Μελισσοχωρίου έδωσε Μακεδονία και Θράκη στους Τίτο Μπροζ και Δημητρώφ!
Όμως οι άλλοι δύο αντισυμβαλλόμενοι δεν ήσαν Κομμουνιστές, Μαρξιστές-Λενινιστές; Ασφαλώς ήσαν και μάλιστα γνήσιοι, ο Γεώργης Δημητρώφ εθεωρείτο ο Νο 1 Κομμουνιστής, πρόεδρος της Κομιντέρν! Όμως αυτοί οι δύο δεν ήθελαν μικρότερη Γιουγκοσλαβία και μικρότερη Βουλγαρία, μεγαλύτερη ήθελαν και γι' αυτό εδέχθησαν με χαρά το ελληνικό δώρο! Ο Τίτο Μπροζ ήθελε να καταβροχθίση* και την Αλβανία! Ο μεγαλύτερος Κομμουνιστής η ΕΣΣΔ κατεβρόχθιζε ότιδήποτε εύρισκε στον δρόμο της και δεν εσέβετο ούτε τους μικρούς συγγενείς της και μόλις π.χ. βρήκε την Ρουμανία σε στιγμή αδυναμίας τής αφήρεσε την Βεσαραβία! Δι' αυτό από τότε οι Ρουμάνοι μισούν τους Σοβιετικούς και τους Ρώσσους! Χαρακτηριστικόν, ας μην μακρηγορούμε, των Αριστερών ο ηγεμονισμός, νάναι αδηφάγοι, να θέλουν κι άλλα, κι άλλα!
Επομένως ο ενδοτισμός κι η θέλησις κολοβώσεως της χώρας τους ΔΕΝ είναι διόλου χαρακτηριστικόν του Μαρξιστού-Λενινιστού! Είναι χαρακτηριστικόν καθαρώς Ελληνικόν!
---
Επίσης εξ ίσου ενδοτικοί εμφανίσθησαν όλοι οι άλλοι, οι μη-Ακροδεξιοί και μη-Κομμουνιστές! Οι Δεξιοί, Κεντροδεξιοί, Κεντρώοι, Κεντροαριστεροί, προοδευτικοί απολιτίκ ( = ΠΟΤΑΜΙ), Φιλελεύθεροι και λοιποί παρόμοιοι. Γιατί, έτσι συμπεριφέρονται οι αντίστοιχοί τους; Εδώ οι ΗΠΑ συναγωνίζονται επιτυχώς την ΕΣΣΔ σε βουλημία, καταβροχθίζουν έως εξαντλήσεως! Έκαναν τον ΙσπανοΑμερικανικό πόλεμο γιά να απλωθούν εις όλον τον Ειρηνικό ωκεανό κι από τότε τους άνοιξε η όρεξις! Η Αγγλία; Χθες ήτο η επέτειος του πολέμου των Φάλκλαντ! Και πολλά άλλα ανάλογα παραδείγματα!
Επομένως πάλι τα ίδια, ο ενδοτισμός κι η θέλησις κολοβώσεως της χώρας τους ΔΕΝ είναι διόλου χαρακτηριστικόν των Κεντρώων κλπ κλπ! Είναι χαρακτηριστικόν καθαρώς Ελληνικόν!
-------
* Καταβροχθίζω ΔΕΝ είναι έκφρασις ιδική μας! Γράφει ο Μίλοβαν Τζίλας στις «Συνομιλίες με τον Στάλιν» (ελλ. εκδοσις, 1962):
…ο Στάλιν προς έκπληξί μου είπε: - Δεν έχουμε ειδικά συμφέροντα στην Αλβανία. Συμφωνούμε να καταβροχθίση η Γιουγκοσλαβία την Αλβανία. Λέγοντας αυτά, είχε μαζέψει τα δάκτυλα του δεξιού του χεριού στο στόμα του και έκανε μιά κίνησι, σαν να ήταν να τα καταπιή. Έμεινα έκπληκτος, σχεδόν κεραυνοβολημένος γιά τον τρόπο της εκφράσεως του Στάλιν και γιά την χειρονομία του καταβροχθισμού… 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε καί ΕΔΩ  Σχέδιο "Μπουλγκράβια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ