Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τι σου έκρυψαν οι αριστεροί στο σχολείο: Η Γαλλική Επανάσταση έφτιαχνε παντελόνια και εξώφυλλα από ανθρώπινο δέρμα!

Οι στρατηγοί της Γαλλικής Επανάστασης έφτιαχναν παντελόνια και εξώφυλλα από το ανθρώπινο δέρμα των θυμάτων τους!

Παντελόνιασέλλες και βιβλία από ανθρώπινο δέρμα...


Στα επίσημα αρχεία του νομού Μαιν-ε-Λουάρσώζεται η κατάθεση του Ειρηνοδίκη JeanHumeauαπό το Ponts-de-Ceπου αναφέρει τη λειτουργία στην περιοχή τουενός απότα βυρσοδεψεία όπου οι ρεπουμπλικανοί  έφτιαχναν παντελόνια και σέλλες από το ανθρώπινο δέρμα των γδαρμένων θυμάτων τους!
Tο έργο του γδαρσίματος είχε αναλάβει ο αρχι-χειρουργός του 4ου Τάγματος Αρδεννών,Pequelβοηθούμενος από απλούς στρατιώτες τουΤα δέρματα κατέληγαν σε ειδικευμένα βυρσοδεψείαόπως αυτό του Ponts-de-Ce.
Έχουν σωθεί οι ανατριχιαστικές περιγραφές μαρτύρων από τις περιοχές από όπου είχαν περάσει ο Pequel και οι άνδρες τουΤα γυμνά ανθρώπινα κορμιά κείτονταν άταφα,γδαρμένα κατά κανόνα μόνο από τη μέση και κάτωπροκειμένου να φτιάξουν παντελόνιαμε τέτοιον τρόποπου από μακριά οι νεκροί φαινόταν «σαν να ήταν γυμνοί μόνο πάνω από την μέση» -όπως αναφέρει μια από τις περιγραφές.
Ο Καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Τουρκαι αντεπιστέλλον μέλος της ΑκαδημίαςRaoul Merrierέχει εκδώσειστον μεσοπόλεμοένα βιβλίο [7] στο οποίο εκτίθεται πληθώρα σχετικών μαρτυριών και ντοκουμέντων σχετικά με τη μακάβρια αυτή δραστηριότητααλλά και με τη χρήση τέτοιων παντελονιών από πολλούςρεπουμπλικάνους στρατηγούς.
Εκτός από τους στρατηγούς τουςόμωςκαι αρκετοί Ιακωβίνοι βουλευτές φορούσαν τέτοια παντελόνιαεμφανιζόμενοι με αυτά στις Εορτές του «Υπέρτατου Όντος»τουςΜεταξύ άλλωναυτό το επιβεβαιώνει στο διάσημο Ημερολόγιο της [8] και η Aimeede Coigny η πνευματώδης και θαρραλέα γυναίκα των Γραμμάτων (που υπήρξε μούσα του Ελληνο-γάλλου ποιητή Αντρέ Σενιέ) Αυτή η μακάβρια φορεσιά ήταν δηλαδή, κατά κάποιον τρόπο, τα «κυριακάτικα» ρούχα τους, που σίγουρα πολύ ευαρεστούσαν το «Ον» τους, προς τιμήν του οποίου τα φόραγαν.
Αλλά αυτό που έχει πιο πολλή σημασία, είναι ότι η ενθάρρυνση και αυτής της κτηνωδίας προερχόταν από την πολιτική τους ηγεσία. To alter ego του Ροβεσπιέρου, ο Σαιν Ζυστ, στην Έκθεση του της 14ης Αύγουστου του 1793 προς την Επιτροπή Έκτακτων Μέσων, έγραφε: 
«Στο Meudon γίνεται κατεργασία του ανθρωπίνου δέρματος. Το δέρμα που προέρχεται από άνδρες έχει αντοχή και ποιότητα ανώτερη από αυτό της κατσίκας. Αυτό που προέρχεται από θηλυκά υποκείμενα (sicείναι μεν πιο απαλό αλλά παρουσίαζε μικρότερη αντοχή»...
Αποσπάσματα απ’ την πολύ καλή έρευνα του κ. Σπύρου Αναγνώστου για την Γαλλική Επανάσταση στο περιοδικό Τρίτο Μάτι τεύχος 215. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το περιοδικό στο αναγνωστικό κοινό γιατί πράγματι κάνει εις βάθος μελέτες σημαντικών γεγονότων της ανθρωπότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ