Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

SEG: ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

Γιατί ο άνθρωπος εργάζεται πάντα ενάντια στη Φύση,
όταν η Φύση θα ήταν ευτυχισμένη να δουλέψει γι’ αυτόν;
J. R. R. Searl
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ J. R. R. SEARL  Για το επιστημονικό κατεστημένο είναι μια απαγορευμένη φράση. Για τα ενεργειακά μονοπώλια ένας ακήρυχτος εχθρός. Για το παγκόσμιο πετρελαιο-βιομηχανικό σύμπλεγμα μια ωρολογιακή βόμβα. Η Ελεύθερη Ενέργεια (FreeEnergy) είναι το κύμα του μέλλοντος, που μέρα με την ημέρα δυναμώνει, και υπόσχεται να απελευθερώσει ανθρωπότητα από την ενεργειακή της σκλαβιά.
Ο στόχος του ενεργειακά αυτόνομου νοικοκυριού δεν είναι απλώς ένα όνειρο. Οραματιστές, επιστήμονες, εφευρέτες και πρωτοπόροι ερευνητές, σκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του πλανήτη, εργάζονται πυρετωδώς για να ανακαλύψουν τρόπους ώστε ν’ απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τα ενεργειακά της δεσμά. Πλησιάζει άραγε μια νέα ενεργειακή επανάσταση;
searl-anoigma  searl-sos
searl-disque1
searl-photovol2
searl-dreamers
«Η λίθινη εποχή δεν τελείωσε επειδή δεν υπήρχαν άλλες πέτρες. Η πετρελαϊκή εποχή δεν θα τελειώσει λόγω ελλείψεως πετρελαίου…». Αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον πρωτοπόρο οραματιστή στο χώρο της Ελεύθερης Ενέργειας(FreeEnergy). Ανήκουν αντίθετα στον Σείχη Γιαμανί, πρώην υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και εμπνευστή του καταστροφικού πετρελαϊκού εμπάργκο στο οποίο υπέβαλε την ανθρωπότητα ο ΟΠΕΚ το 1973. Ο Σαουδάραβας Σείχης, η απόφαση του οποίου πυροδότησε μέσα μια νύχτα τον πληθωρισμό και την μακροχρόνια οικονομική ύφεση σε όλες τις Δυτικές οικονομίες, είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του πετρελαίου. Όχι επειδή αυτό κάποτε θα εξαντληθεί, εφόσον, ως γνωστόν,  συνεχώς ανακαλύπτονται νέα κοιτάσματα.
«Ανησυχώ για το μέλλον. Αν κερδίσεις λεφτά τόσο εύκολα, χαλαρώνεις και οι μύες ατονούν…», παραπονιέται ο Σείχης Γιαμανί, που προαισθάνεται ότι το τέλος της πετρελαϊκής εποχής θα έρθει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι υποψιαζόμαστε, και ότι η κατεξοχήν πετρελαιοπαραγωγός χώρα του θα ξαφνικά βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Τα πετρελαϊκά αποθέματα αναμένεται να εξαντληθούν οριστικά γύρω στο 2100μ.Χ., ωστόσο όμως η ανθρωπότητα θα έχει απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα αρκετές δεκαετίες νωρίτερα. Οι Σαουδάραβες, παρ’ όλο που έχουν μια θάλασσα πετρελαίου κάτω από τα πόδια τους, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν…
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ: Χωρίς αμφιβολία η ενέργεια είναι απαραίτητη για το σύγχρονο πολιτισμό. Μια απλή συσκότιση είναι αρκετή για να αντιληφθούμε το πόσο εξαρτημένοι είμαστε από αυτή. Δίχως την ενέργεια δεν θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε, να συντηρούμε τα τρόφιμα μας, να φωτίζουμε τις νύχτες, να κατασκευάζουμε μεγάλα έργα, να επικοινωνούμε σε μεγάλες αποστάσεις, να έχουμε «θερμοκρασίες δωματίου» χειμώνα καλοκαίρι, να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές συσκευές, να… Με δύο λόγια χωρίς την ενέργεια, ο κόσμος όπως τον ξέρουμε δεν θα υπήρχε. Η ενέργεια είναι το «αίμα» της παγκόσμιας οικονομίας. Χωρίς αυτή σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα είναι αναποτελεσματική, σχεδόν νεκρή.
Αν εξαιρέσει κανείς τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, που όμως είναι οικονομικά ασύμφοροι και θανάσιμα επικίνδυνοι για το περιβάλλον και τη ζωή, το μεγαλύτερο τμήμα των ενεργειακών μας αναγκών καλύπτεται από τα λεγόμενα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Από την εποχή της ατμομηχανής και του κινητήρα εσωτερικής καύσεως, ο κόσμος δεν έχει δει καμιά ουσιαστική ανακάλυψη στις τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας. Ο περιβόητος πυρηνικός αντιδραστήρας, που κάποτε πίστευαν ότι εκπροσωπούσε το κύμα του μέλλοντος, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια «μεταμφιεσμένη ατμομηχανή», που για να «βράσει το νερό», αντί να καίει άνθρακα χρησιμοποιούσε ως καύσιμο απείρως πιο επικίνδυνα ραδιενεργά υλικά…
Είναι τρομακτικά λυπηρό να βλέπουμε τον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας να πεθαίνει μέσα σε μια τοξική σούπα, άρρωστος από τη μόλυνση που προκαλούν τα ορυκτά καύσιμα, και να μην αισθανόμαστε οργή για εκείνους που μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτές τις απαρχαιωμένες τεχνολογίες, που δολοφονούν μέρα με τη μέρα τη Γη.
Κι όμως η λύση υπάρχει! Υπάρχουν πολλοί ερευνητές, που έχουν αναπτύξει και κατασκευάσει εναλλακτικά συστήματα παραγωγής ενέργειας. Ωστόσο όλοι τους ανεξαιρέτως έχουν κρατηθεί στην αφάνεια και οι συσκευές τους εξαφανιστεί από τα συμφέροντα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν επιβάλει τα σημερινά μονοπώλια. Το πανίσχυρο πετρελαιο-αυτοκινιστικό σύμπλεγμα, που ελέγχει πάνω από το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, εξουδετερώνει συστηματικά κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια για την ανακάλυψη και κατασκευή εναλλακτικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, εξωθώντας τους οραματιστές εφευρέτες στην απόγνωση. Στόχος αυτού του πολιτικοοικονομικά πανίσχυρου συμπλέγματος είναι να κρατηθεί η ανθρωπότητα «ενεργειακά σκλαβωμένη», αιχμάλωτη των παραδοσιακών ενεργειακών μονοπωλίων, άσχετα αν το τίμημα είναι μια βαριά άρρωστη βιόσφαιρα και μια ανθρωπότητα χωρίς μέλλον.
Με τα έντονα οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και με τα ορυκτά καύσιμα να γίνονται όλο και πιο σπάνια και πανάκριβα, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για μια ριζική αλλαγή στη στάση μας πάνω σ’ αυτό το θέμα. Είναι καιρός να υπάρξει μια ενεργειακή αναγέννηση!
ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ Η Ελεύθερη Ενέργεια (Free Energy) αποτελεί ίσως την πιο απαγορευμένη φράση για το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής μας. Όποιος ασχολείται με την αναζήτηση αυτού του «ουτοπικού» οράματος, μοιάζει σαν να αναζητεί το «Ιερό Δισκοπότηρο». Θεωρείται από το κατεστημένο «ονειροπόλος» ή ακόμη και «γραφικός». «Μη δίνεις σημασία. Αυτός είναι απλά ονειροπόλος», λέει συχνά όχι μόνον το κατεστημένο, άλλα και όλοι οι  άνθρωποι που ζουν στο σημερινό κόσμο είναι καλά γαντζωμένοι σ’ αυτόν. Βλέπετε, πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν ν’ αλλάξουν αυτό τον κόσμο, όσο άσχημος κι απάνθρωπος κι αν είναι. Φοβούνται την αλλαγή. Γι’ αυτούς η κάθε αλλαγή είναι επικίνδυνη, εφόσον απειλεί την «ασφάλεια» τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα.
Πάντα υπήρχε μια αντίδραση στην αλλαγή, αλλά στο τέλος η αλλαγή πάντα νικούσε. Πάντα εμφανίζονταν ονειροπόλοι κι εφευρέτες. Σε περίπτωση που οι  θεωρίες τους ήταν σωστές κι οι εφευρέσεις τους λειτουργούσαν, οι επιστήμονες του κατεστημένου αντιδρούσαν, γιατί τους έβλεπαν ως απειλή για τις καλοπληρωμένες θέσεις τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα κι επειδή θεωρούσαν ότι οι πολύχρονες έρευνες τους θ’ απαρχαιώνονταν από τη νέα τεχνολογία. Έτσι, συχνά έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να τους σταματήσουν. Τους συκοφαντούσαν, κάποιους τους φυλάκιζαν και  άλλους τους καταδίκαζαν σε θάνατο ως αιρετικούς. Αν εξαιρέσει κανείς τη θανατική καταδίκη το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα σε ορισμένους τομείς εφευρέσεων.
Η άλλη δύναμη εχθρική αντίδραση απέναντι στις νέες εφευρέσεις προέρχεται από ανθρώπους που έχουν βγάλει χρήματα με τις υπάρχουσες τεχνολογίες και φοβούνται ότι οι νέες τεχνολογίες απειλούν τα κέρδη τους. Ωστόσο η πιο οργανωμένη αντίσταση στις νέες επαναστατικές εφευρέσεις, προέρχεται από τις μεγάλες επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τις παραδοσιακές εφευρέσεις και μορφές ενέργειας. Οι επιχειρήσεις αυτές εξαπολύουν άριστα οργανωμένες εκστρατείες δυσφήμησης των νέων τεχνολογιών.
Αυτό έκανε και ο Έντισον, που προέβη σε δυσφημιστική εκστρατεία κατά του εναλλασσόμενου ρεύματος του Τέσλα, επειδή ο ίδιος πίστευε ότι είχε περισσότερο συμφέρον από το αδύναμο συνεχές ρεύμα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις συχνά καταφεύγουν και σε ύπουλους τρόπους εξουδετέρωσης των νέων τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα αγοράζοντας τις ευρεσιτεχνίες δήθεν για να τις αξιοποιήσουν αλλά στην ουσία για να τις θάψουν…

ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΤΟΥ J.R.R. SEARL: Αρκετοί εφευρέτες έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της ενεργειακής απελευθέρωσης της ανθρωπότητας. Ο Νίκολα Τέσλα (1856-1943), ένας εκκεντρικός οραματιστής κι ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά κι εφευρετικά μυαλά των δύο τελευταίων αιώνων, είχε ανακαλύψει πριν από έναν αιώνα τρόπο ασύρματης μεταφοράς της ενέργειας. Είχε επίσης βρει τρόπο ν’ αντλεί την Ελεύθερη Ενέργεια από το περιβάλλον. Αν και ο σημερινός κόσμος βασίζεται στις εφευρέσεις του Τέσλα, το κατεστημένο της εποχής του τον πολέμησε σκληρά και πέθανε φτωχός και αγνοημένος. Ο Τέσλα ήταν ένας μεγάλος και αισιόδοξος οραματιστής για το μέλλον της ανθρωπότητας. Τι έγιναν ωστόσο τα οράματα του για τον ουτοπικό και ενεργειακά ελεύθερο κόσμο του μέλλοντος; Αυτά βρίσκονται κρυμμένα στα εκατοντάδες χειρόγραφα του, που έχουν γίνει ανάρπαστα από τις μυστικές υπηρεσίες και τις ομάδες ερευνητών ανά τον κόσμο…
Σήμερα πάρα πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται σοβαρά για το ζήτημα της Ελεύθερης Ενέργειας. Και τι δεν θα έδιναν οι οπαδοί της Ελεύθερης Ενέργειας να είχαν μπροστά τους σοφούς πρωτοπόρους, όπως ο Νίκολα Τέσλα ή ο Βίκτορ Σάουρμπέργκερ για να τους ρωτούσαν διάφορα σημαντικά πράγματα. Αν ο Τέσλα ζούσε σήμερα θα έκανε θαύματα, έχοντας στα χέρια του τη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι όμως νεκρός εδώ και 58 χρόνια. Όμως ο καθηγητής John Roy Robert Searl, ένας πολύ σημαντικός εφευρέτης του χώρου της Ελεύθερης Ενέργειας, είναι ακόμη ζωντανός και αγωνίζεται να υλοποιήσει τα οράματα του.
Η περίπτωση του J.R.R. Searl είναι μόνον ένα πρόσφατο παράδειγμα από μια μακριά σειρά περιπτώσεων εφευρετών, που έχουν προτείνει βιώσιμες λύσεις στα ενεργειακά προβλήματα για να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι έχουν διαπράξει ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» στην ιστορία: Βοήθησαν την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από τα ενεργειακά της δεσμά! Το «έγκλημα» του Searl ήταν το ότι τόλμησε να θέσει σε εφαρμογή και παραγωγή τη συσκευή του!
Οι εφευρέσεις του Searl, η γεννήτρια SEG (Γεννήτρια Φαινομένου SEARL) και το TVG (Όχημα Αντεστραμμένης Βαρύτητας) είναι επαναστατικές στη σύλληψή τους. Είναι μαγνητικές συσκευές με αρκετά πολύπλοκο σχεδιασμό και κατασκευή. Αρκετές προσπάθειες έχουν γίνει για να τις αντιγράψουν αλλά καμιά τους δεν έχει πετύχει. Και αυτό επειδή αυτοί που προσπάθησαν δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις μαθηματικές αρχές που εμπλέκονται στην κατασκευή κι έτσι απέτυχαν.
Αυτή η τεχνολογία ήρθε στον John R. R. Searl με την μορφή οραμάτων και ονείρων (κάτι που θυμίζει αρκετά και την περίπτωση ενός άλλου μεγάλου «οραματιστή» εφευρέτη, του Νίκολα Τέσλα…). Συγκεκριμένα υπήρξαν 24 διαισθητικά όνειρα. Ο ρυθμός ήταν δύο όνειρα, δύο φορές το χρόνο, για έξι χρόνια. Το δεύτερο όνειρο είχε διαφορά 14 μέρες από το πρώτο.
Τα όνειρα ήταν ακριβώς ίδια 12 φορές μέσα σε έξι χρόνια. Επαναλαμβάνονταν ακριβώς. Η πρώτη φορά ήταν στα 4,5 χρόνια του. Η τελευταία στα δέκα. Από τότε δεν τα ξαναείδε. Η ανάλυση και η ερμηνεία των ονείρων έγινε από τον ίδιο τον Searl και αργότερα επαληθεύτηκε με στοιχεία και αποτελέσματα. Δεν μπορούσε κανείς άλλος εκτός από τον ίδιο να παρατηρήσει τα αποτελέσματα, μια και κανείς δεν μπορούσε να ερμηνεύσει τα όνειρα.
Επίσης, ένα επιπλέον στοιχείο που έλειπε από τη συμβατική επιστήμη έκανε τα πράγματα χειρότερα. Όπως φάνηκε αργότερα στην Τεχνολογία Searl που αναπτύχθηκε με βάσει αυτά που περιέχονταν στα όνειρα του, εκτός από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η γνώση που κερδίσθηκε είχε εφαρμογή. Είχε την εντύπωση ότι το όνειρο Νο 1, που είδε στα 4,5 χρόνια του για πρώτη φορά ήταν πραγματικά σημαντικό αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή. Με την ανασυγκρότηση των ονείρων καθώς μεγάλωνε αυτές οι εικόνες χαράκτηκαν ανεξίτηλα στο μυαλό του κι έγιναν χρήσιμες. Ο Searl μιλάει για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης…
Ο καθηγητής Searl θεωρούσε ως αποστολή του ή καθήκον του να κάνει προσιτή στους ανθρώπους μια νέα ενέργεια ή μέθοδο απόκτησής της, αναπτύσσοντας το Νόμο των Τετραγώνων. Ο καθηγητής Searl αποφάσισε να εκδώσει σε μια σειρά βιβλίων τα μαθηματικά αλλά και τα σχέδια που πρέπει να γίνουν για να κατασκευαστεί μια SEG και ένα TGV…
Από τις πληροφορίες που περιέχονται μέσα τους μπορεί να σχεδιαστεί η Γεννήτρια Φαινομένου Searl (SEG) και το Όχημα Αντεστραμμένης Βαρύτητας (TVG), όπως και σπίτια που μπορούν να παράγουν τη δική τους ενέργεια, χωρίς να μολύνουν τον πλανήτη και να μπορούν να προστατέψουν όλα τα πλάσματα που ζουν μέσα σε αυτό από τις δυνάμεις της Φύσης ή την ανθρώπινη παρέμβαση.

ΕΙΝΑΙ Η SEG ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ; Η σημαντικότερη εφεύρεση του Searl είναι η Γεννήτρια Φαινομένου Searl (SEG), που αποτελείται από μια σειρά τριών δακτυλίων που περιβάλλονται από δρομείς και μπαίνουν σε λειτουργία από μαγνητικό πεδίο. Τα κινούμενα μέρη δεν ακουμπούν μεταξύ τους κι επομένως δεν υπάρχει τριβή. Οι δρομείς αιωρούνται μέσα στο μαγνητικό πεδίο ταξιδεύοντας γύρω από το δακτυλίδι-δίσκο με ταχύτητα 400 χλμ. την ώρα και στα εξωτερικά δακτυλίδια η ταχύτητα αυξάνεται και 2,5 φορές. Έτσι δημιουργείται μια τεράστια ροή ηλεκτρονίων.
Η SEG αντλεί ένα εκατομμύριο ηλεκτρόνια ανά τετραγωνικό επιφανείας. Ένα στρώμα πλαστικού διασφαλίζει την ομαλή ροή των ηλεκτρονίων. Σύμφωνα με τον Searl η SEG μπορεί να λειτουργεί για πάντα και να παρέχει ελεύθερη ενέργεια! «Τίποτε δεν είναι αδύνατο, εκτός αν η διανοητική σας στάση το κάνει τέτοιο», είναι μια χαρακτηριστική φράση του εφευρέτη.

Στην γεννήτρια SEG λειτουργούν τέσσερις δυνάμεις. Δύο κάθετες, εκ των οποίων η δεξιά είναι μεγαλύτερη της αριστερής… Η σωστή εφαρμογή του Νόμου των Τετραγώνων προϋποθέτει την παράλληλη αύξηση κινητικής και δυναμικής ενέργειας. Μια ιδιαίτερα σημαντική αντιστοιχία ανάμεσα στο Νόμο των Τετραγώνων και το φαινόμενο Searl είναι η εξής: δύο συνθήκες, δύο μυστικά κλειδιά, η παραγωγή μαγνητικών δακτυλιδιών (plates) και μαγνητικών δρομέων (rollers) στη Γεννήτρια Searl είναι απαραίτητη, διαφορετικά δε λειτουργούν.
Σύμφωνα με τον οραματιστή Βρετανό εφευρέτη: «Το κυρίαρχο 3 είναι η αρχή όλης της δημιουργίας. Η Φύση τοποθετεί τα τετράγωνα με τέτοιο τρόπο που ποτέ η Μάζα να μην υπερβαίνει την Ενέργεια. Στην πραγματικότητα δίνει σχεδόν κάτω από το ½ του χωρικού πλαισίου στη μάζα. Η μεγαλύτερη προτεραιότητα, πάνω από το 1/2 δίνεται στην ενέργεια. Ο άνθρωπος όμως έχει μετατρέψει περισσότερη ενέργεια από την καθορισμένη σε μάζα. Έτσι έχει μεταβεί σε περιοχές τετραγώνων που δεν αντιστοιχούν βλάπτοντας τη Φύση. Ως αποτέλεσμα χάνει σιγά-σιγά τον έλεγχο και δεν μπορεί πλέον να ισορροπεί τα τετράγωνα. Αυτό τον οδηγεί σε γενικότερη καταστροφή.»
Ο Searl άρχισε να πειραματίζεται με την ιδέα όταν ήταν δεκαπέντε ετών και είχε την SEG έτοιμη για παραγωγή ήδη από το 1968. Ωστόσο, μετά από 22 χρόνια προσωπικών δυσκολιών και με μια πλήρη αποτυχία της ιδέας του για εμπορική εφαρμογή, ήταν σχεδόν έτοιμος να τα παρατήσει. Η εμμονή του με την εφεύρεσή του τον οδήγησε σε 10μηνη φυλάκιση, όταν κατηγορήθηκε ότι «έκλεβε» την τοπική εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή είχε εγκαταστήσει στο σπίτι του μια SEG και τροφοδοτούνταν με ρεύμα από αυτήν! Όταν ήταν στη φυλακή τον εγκατέλειψε και η γυναίκα του…
SEG: Η ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  Ωστόσο οι δυσκολίες δεν ήταν αρκετές για να αναγκάσουν τον Searl να σταματήσει. Η θέληση και η απόφαση του να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του για το καλό της ανθρωπότητας έγινε ακόμη πιο μεγάλη.
«Γύρω στο1990 ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω», δήλωσε ο εφευρέτης σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Keith Mc Donald της εφημερίδας The West Australian (7/8/1995), «αλλά τότε ένας ή δύο άνθρωποι ήρθαν σ’ εμένα και μου είπαν ότι έπρεπε να συνεχίσω. Κάποιοι μου έστελναν χρήματα και κάποιος Αμερικανός είπε ότι θα εξέδιδε τα βιβλία μου. Ο κόσμος είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται…» Από τότε κατάφερε να εκδώσει έναν αριθμό βιβλίων και υπήρχε ακόμη και η πιθανότητα να γυριστεί και μια ταινία με θέμα τη ζωή του, με πρωταγωνιστή τον Sir Antony Hopkins.
«Φαίνεται ότι κάθε χώρα θέλει να πάρει μέρος» συνέχισε ο Searl. «Ξαφνικά όλοι θέλουν να ξεφορτωθούν τους σταθμούς ενεργείας τους. Τους είχα προειδοποιήσει πίσω στο 1958 ότι θα υπήρχε πρόβλημα μόλυνσης αν συνεχίζαμε ν’ αυξάνουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες. Αλλά λέγανε τότε ότι η Φύση θα το φρόντιζε…»
Ο Searl εκφράζει την αισιόδοξη άποψη ότι μια εταιρεία ενέργειας θα αντικαταστήσει έναν πυρηνικό σταθμό ενέργειας με μια συστοιχία 8 SEG, αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων και ισχύος 240MW. «Θα είχαν το ισοδύναμο παραγωγής ενός πυρηνικού σταθμού μέσα σ’ ένα δωμάτιο και χωρίς καθόλου μόλυνση», εξήγησε ο καθηγητής Searl. «Και η ενέργεια θα ήταν ελεύθερη. Ή ένα νοικοκυριό θα μπορούσε να εγκαταστήσει μια μονάδα 45X45 cm και ισχύος 11KW ελεύθερης ενέργειας, ικανής να καλύψει όλες τις ανάγκες του. Μετά υπάρχουν τα αυτοκίνητα. Θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικούς. Μ’ αυτόν τον κινητήρα μπαίνεις μέσα, γυρνάς το κλειδί κι έφυγες. Δεν υπάρχει ανάγκη για ανεφοδιασμό».
Αλλά περισσότερο εξέπληξαν τον Searl οι δυνατότητες στο χώρο της υγείας. Κάποια χρόνια πριν ένα βαρέλι 45 λίτρων, γεμάτο με βραστό λάδι, έσκασε στο πρόσωπό του. Από το ατύχημα οι γιατροί του έλεγαν ότι θα έμενε σημαδεμένος για πάντα. Μένοντας όμως στο σπίτι του με τη γεννήτρια σε λειτουργία οι πληγές του θεραπεύτηκαν. Το όφειλε στο φαινόμενο Searl και στα ελεύθερα ηλεκτρόνια που τον βοηθούσαν να μην πονάει κι επίσης βοηθούσαν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο κατεστραμμένο δέρμα. Επίσης η SEG βοηθούσε και στο αλλεργικό άσθμα, τη βρογχίτιδα, το αλλεργικό συνάχι και γενικώς στα πνευμονικά προβλήματα.
Για την ώρα ο Searl και οι συνεργάτες του εργάζονται με μηδενική χρηματοδότηση. Αναζητούν κάποιον ή κάποιους για να χρηματοδοτήσει τις έρευνές τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει με ενδιαφέρον την προσπάθεια του.
Παρά τις αντιδράσεις του κατεστημένου υπάρχει ένα διεθνές κίνημα για τη Ελεύθερη Ενέργεια, το οποίο ενισχύεται μέρα με τη μέρα και μετατρέπεται σε χιονοστιβάδα που απειλεί να παρασύρει στο διάβα της τα ενεργειακά μονοπώλια. Το ζητούμενο πλέον είναι φθηνή και καθαρή ενέργεια. Ο τρόπος επίτευξης αυτού του στόχου φαίνεται ότι είναι να πιεστούν οι κυβερνήσεις από τους ψηφοφόρους τους, ώστε να υποστηρίξουν τις επαναστατικές ενεργειακές εφευρέσεις. Το συνεχώς διογκούμενο οικολογικό κίνημα είναι ένας επιπλέον παράγοντας που ωθεί προς την Ελεύθερη Ενέργεια. Η αποφασιστική ρήξη φαίνεται ότι πλησιάζει. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο John Roy Robert Searl:
 «Είναι Άχρηστο να Φτιάξεις την Κιβωτό σου Αφού Αρχίσει η Βροχή!»
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
John Roy Robert Searl, Ο Νόμος των Τετραγώνων, Multi Graphics, Θεσσαλονίκη 2000 (τηλ. 031-960285).
Στάμκος Γιώργος, Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου Αιώνα, Αρχέτυπο 1999
Στάμκος Γιώργος, Απαγορευμένη Τεχνολογία, Αρχέτυπο 2000
Στάμκος Γιώργος, Ελεύθερη Ενέργεια: Η Επόμενη Πλανητική Επανάσταση, (1η έκδοση 2001, ετοιμάζεται ανανεωμένη έκδοση)
Jeane Manning, The Coming Energy Revolution: The Search for Free Energy, Avery Publishing Book, 1996
David Hatcher, The Free Energy Device Handbook: A Compilation of Patents and Reports, 1995
T.E. Bearden, The Final Secret of Free Energy, 1993.
© Γιώργος Στάμκος από το περιοδικό Ζενίθ
από  http://miastala.com/s/archives/26366

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ