Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΒΕΒΑΙΑ- ΒΕΒΑΙΑ...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ....ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ....ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ , ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ...ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ....



 Η Ισραηλιτική Κοινότητα χωροθετήσε το μνημείο χωρίς τη άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων
Ο χώρος ήταν ιδιωτικός. Υστερα από 20 χρόνων αγώνες της Γ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απαλλοτριώθηκε αντί 56 εκατ. δρχ. για αρχαιολογικούς σκοπούς, δηλαδή για να γίνει ανασκαφή. Εικάζεται ότι θα βρεθεί εκεί η συμβολή της οδού των Παναθηναίων, απ' όπου ανέβαινε η πομπή στην Ακρόπολη, και της Ιεράς Οδού, που οδηγούσε στο Ιερό της Ελευσίνας. Γι' αυτό η Γ'ΕΠΚΑ, που δεν παραιτείται του δικαιώματος της μελλοντικής ανασκαφικής έρευνας, πρότεινε ως καταλληλότερη θέση για το Μνημείο του Ολοκαυτώματος την απέναντι πλευρά της Ερμού, στο πάρκο που έχει δημιουργηθεί στην πρώην Κορεατική Αγορά.
Η Ισραηλιτική Κοινότητα, όμως, είχε χωροθετήσει το μνημείο -χωρίς τη γνώμη της Εφορείας- στον διαγωνισμό που διενήργησε και κατέληξε στην επιλογή έργου της Ντιάννας Μαγκανιά, όπου πήραν μέρος 19 καλλιτέχνες. Το έργο αποτελείται από μονολιθικούς όγκους ωχροκίτρινου μαρμάρου, ύψους 1,50 έως 0.50 μ. εξακτινωμένους, ενώ στο κέντρο σχηματίζεται ένα εξάγωνο.


Κι' έδω αρχίζει το εβραικό παραμύθι...Στο ερώτημα που ετέθη από μέλη του ΚΑΣ γιατί επελέγη αυτός ο χώρος για τη χωροθέτηση του μνημείου, οι εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας είπαν γιατί είναι τόπος μνήμης των Ελλήνων Εβραίων. Στην οδό Μελιδώνη, όπου σήμερα είναι δύο Συναγωγές και τα γραφεία της Ισραηλιτικής Κοινότητας, στις 24 Μαρτίου του 1944 έγινε από τους Γερμανούς παγίδευση των Εβραίων. Τους συνέλαβαν, τους εκτόπισαν και λίγοι μόνο διέφυγαν και σώθηκαν. Τόνισαν επίσης ότι λόγω της ύπαρξης των Συναγωγών, ο χώρος φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως, οπότε θα προστατεύεται και το μνημείο από τυχόν βεβήλωση. 


Μνημείο Ολοκαυτώματος στην καρδιά της Αθήνας
 Τελευταία πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς Μνημείο Ολοκαυτώματος, η Αθήνα έχει από χθες το βράδυ τη δική της μνημειακή εγκατάσταση εις μνήμην των ελλήνων εβραίων που εξοντώθηκαν από τους ναζιστές...Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μνημείο βρίσκεται δίπλα στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού. Το έργο αποτελείται από επτά μαρμάρινα κομμάτια, τα έξι τριγωνικά και το, μεγαλύτερο, κεντρικό σε σχήμα εξάγωνο. ...«Τοποθετημένο εκεί όπου ήταν οι αρχαίες πύλες της Αθήνας, είδα το Αστέρι του Δαβίδ και σαν πυξίδα» μας είπε η Ντιάννα Μαγκανιά.
... ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΙΩΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΩΣ "Κ.Α.Σ." (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ..!!!!!
ΚΑΙ ΤΩΡΑ.....

Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΩΡΙΣΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΗ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ !!!

η αδελφή τού «αόρατου δικτάτορα», Δέσποινα Ιωαννίδη, επειδή είχε παντρευτεί τον Εβραίο κλινικάρχη τού «Κυανού Σταυρού» Ζακ Αλαζράκη, τον Μάιο τού 2010 έγινε η «Μεγάλη ευεργέτις» τής Ισραηλιτικής Κοινότητος Αθηνών, πληρώνοντας

ΕΔΩ

Χρήστος Ζαχόπουλος>Η νέα ζωή του στη Θεσσαλονίκη 

ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο σε όλα αυτά...

    "Κεραμεικός": Οι Γεφυραίοι (Εβραίοι της αρχαίας Αθήνας) ήταν οι πιο δεινοί κεραμείς της περιοχής.

    Τριγωνικά γλυπτά: Πυραμίδα των Ιλουμμινάτι.

    Εξάγωνο γλυπτό: Το εξάγωνο είναι περίγραμμα του κύβου. Εξ ου κι ο κύβος της Καμπάλα που φορούν στο μέτωπο οι ραβίνοι και ο Καάμπα κύβος που τον φέρνουν γύρα οι μουσουλμάνοι. Εβραίοι και Άραβες μουσουλμάνοι έχουν θεό τους τον Κρόνο, εφόσον είναι απόγονοι Ατλάντιων που επιβίωσαν από τον Ελληνοατλαντικό πόλεμο. Γιατί οι Ατλάντιοι θέλησαν να κατακτήσουν την Μεσόγειο όταν πια είχαν κυριολεκτικά εκφυλιστεί από την σατανική Κρόνεια τεχνολογία και την βρώση βρεφών που θυσίαζαν. Σας θυμίζουν κάτι αυτά;...

    Επίσης...το οφθαλμοφανέστερο: Ο νότιος πόλος του πλανήτη Κρόνου έχει σχήμα εξάγωνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ