Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Φέτα καὶ λοιπὰ Π.Ο.Π. ἐκτὸς προστασίας ἀπὸ τὸ …1976!!!


Το 1976, όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβερνήσεως και ΕΕ, για την κατοχύρωση της ονομασίας ελληνικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπήρχε ένα κοντό αλλά τετραπέρατο ανθρωπάκι, πρόεδρος της Συνεργάλ, που συμμετείχε σ’ αυτές, ονόματι Παππάς.
Όταν τον απέπεμψαν από την διαπραγματευτική ομάδα χωρίς λόγο και αιτία, πήγα και τον βρήκα και του πήρα μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» της εποχής.
Συνιστα εθνικό έγκλημα, μου είχε πεί, το ότι δεν θέλησαν να κατοχυρώσουν εντός της ΕΕ, τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από πρόβειο γάλα και ειδικά την φέτα, που δεν παράγεται πουθενά μ’ αυτήν την οργανική σύνθεση.
Καμμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει την ποσότητα και την ποιότητα της δικής μας παραγωγής σε πρόβεια προϊόντα, κατέληξε, για να προφητεύσει:Αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά κάποιαν ημέρα.

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας η δημοσιογραφική αυτή μαρτυρία…
Ῥούσσης Νῖκος
ΕΔΩ 

CETA: «Ντόμινο» από την εξαίρεση της φέτας από τα προστατευόμενα τυριά
«…..Την έντονη αντίθεσή του εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) για την εξαίρεση της φέτας από τη λίστα των προστατευμένων ευρωπαϊκών τυριών, στην εμπορική συμφωνία (CETA) που υπέγραψε η ΕΕ με τον Καναδά.
...Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ» στην CETA
...Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ