Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σχέδιο "ξαφνικού θανάτου" ετοιμάζουν για την Ελλάδα!


Eνώ σε λίγες ώρες η ελληνική Βουλή καλείται να λάβει μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας, οι «σκληροπυρηνικοί» της Ευρώπης απεργάζονται σχέδιο εθνικής καταστροφής που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ!
Σε λεπτή κλωστή κρέμεται πλέον η τύχη της χώρας, καθώς τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διασχίσει ένα αχαρτογράφητο ναρκοπέδιο όπου ο «ξαφνικός θάνατος» παραμονεύει στο κάθε βήμα, με τους «εταίρους» και «δανειστές» να είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν τα σενάρια διάσωσης των υπόλοιπων ευρωπαϊκών οικονομιών εγκαταλείποντας στην τύχη της την Ελλάδα.
Η Αθήνα ίσως για πρώτη φορά συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης, όταν όλοι οι εταίροι επιφύλαξαν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη υποδοχή στον Ευ. Βενιζελο στο τελευταίο Eurogroup, όπου χωρίς κανένα στήριγμα άκουσε τους «εταίρους» να υπαγορεύουν όρους και τελεσίγραφα.
Η πρώτη κρίσιμη δοκιμασία είναι στην ελληνική Βουλή στην ψηφοφορία για το νέο πακέτο που αφορά το PSI και το νέο Μνημονιο καθώς η έγκρισή του συνιστά την πρώτη προϋπόθεση που έθεσε το Eurogroup προκειμένου να συναινέσει στην έγκριση της βοήθειας.
Όπως σημειώνει στο κύριο θέμα του το «Έθνος», τυχόν απόρριψή του δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης καθώς τα χρονικά όρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί, το Eurogroup της Τετάρτης δεν θα υπάρχει λόγος να συγκληθεί και πρακτικά ακυρώνεται το PSI ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρεοκοπία της χώρας τον Μάρτιο.
Η ψηφοφορία στη Βουλή δεν είναι όμως το τελευταίο, αλλά το πρώτο βήμα μιας δύσκολης διαδικασίας, καθώς μετά τις αποφάσεις της Βουλής έπεται και η εφαρμογή των επώδυνων μέτρων που απαιτούν πλέον οι δανειστές της χώρας.
Παρά τις ρητές και συνεχείς διαψεύσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, επειδή βεβαίως θεσμικά δεν προβλέπεται τρόπος αποβολής μιας χώρας από την Ευρωζώνη, δεν είναι κρυφό ότι στις Βρυξέλλες αλλά και στις πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού Βορρά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της χρεοκοπίας της Ελλάδας και του εξαναγκασμού της σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη.

Κανείς σχεδόν δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί και κυρίως έχει τη θέληση να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα δανειοδότηση της χώρας με τα 130 δισ. ευρώ.
Ο αγώνας δρόμου από τους Ευρωπαίους τώρα είναι για να εξασφαλισθεί έστω και οριακά η έγκριση του PSI καθώς χωρίς αυτό παραμένουν «ανοχύρωτοι» οι κάτοχοι ελληνικών ομόλογων στο ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ