Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ :ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ


Η παγκόσμια οικονομία έπεσε έξω μετά την εφαρμογή των νόμων και των κανόνων του Μπους, μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους, όπου υπήρχε ένας αυστηρός έλεγχος καταθέσεων.

Οι Αμερικανικές τράπεζες είχαν ανοιχτεί σε δανειοδοτήσεις έχοντας υπόψη μια ροή καταθέσεων. Όταν αυτή η ροή καταθέσεων κόπηκε γιατί έπρεπε ο καθένας να δικαιολογεί με σοβαρότατες αποδείξεις που βρήκε τα χρήματα, αυτή η ροή σταμάτησε και ως εκ τούτου οι τράπεζες έπεσαν έξω.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Δεν ξέρω πόσο αντιμετωπίστηκε η τρομοκρατία με αυτό το μέτρο το οποίο επεβλήθη εις τις Ηνωμένες Πολιτείες και δια της επικυριαρχίας της παγκόσμιας της Αμερικής σε όλο τον κόσμο, αλλά εγώ λοιπόν λέω για ένα χρονικό διάστημα και μέχρι να βγούμε από την κρίση, - τρία χρόνια; τέσσερα χρόνια; πέντε χρόνια; - να ανοίξουν οι τράπεζες. Να δώσουν την δυνατότητα ο οποιοσδήποτε κατέχει χρήματα να μπορεί να τα καταθέτει. Για να βγούμε από την κρίση χρειαζόμαστε λεφτά.

Και η πρότασή μου είναι: όποιος, όπως και αν έχει καταθέσεις στο εξωτερικό, τις φέρνει στην Ελλάδα, δεν φορολογούνται για τρία χρόνια. Εάν έρθουν τα χρήματα τα οποία έχουμε στο εξωτερικό, γιατί ελπίζω να έχετε διαβάσει ότι η χώρα μας είναι μέσα στις τρεις πρώτες χώρες σε καταθέσεις σε Ελβετικές Τράπεζες, εάν αυτά τα χρήματα έρθουν στην Ελλάδα και καταργήσουμε για αυτά τα χρονικά διαστήματα τους σκοπέλους, δηλαδή το πόθεν έσχες, και έρθουν στην Ελλάδα και χτιστούν σπίτια, αυτομάτως η οικοδομή θα αναπνεύσει όλη την οικονομία….

Πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε σε αυτό που λέγετε εξαγωγές.

Με άλλα λόγια πρέπει να φέρουμε μέσα συνάλλαγμα.

Εμείς κάνουμε πρόταση.

Όποια Ελληνική επιχείρηση, το παραγόμενο προϊόν το εξάγει 100% στο εξωτερικό, απαλλάσσεται το ΙΚΑ, το αναλαμβάνει το κράτος.

Όσους εργαζόμενους και να έχει. Αυτό αυτομάτως, την εξαγωγική επιχείρηση την κάνει ανταγωνιστική των γειτονικών χωρών που όπως γνωρίζετε έχουν πολύ χαμηλότερα μεροκάματα….Έχουμε ανάγκη χρημάτων. Δεν χρειάζεται να επιβάλλουμε φορολογίες. Το αντίθετο. Πρέπει να έχουμε την δύναμη και την οικονομική ευταξία να αφαιρέσουμε φόρους γιατί κάθε φορά που αφαιρούμε ένα φόρο, θα πηγαίνει το προϊόν που μένει στον πολίτη, στην κατανάλωση.

Εάν κάποιος φορολογείται με τον τρόπο που τον φορολογεί ο κ. Καραμανλής, δεν του μένει να αγοράσει ένα πουκάμισο. Αν αγοράσει τι πουκάμισο, το κράτος θα κερδίσει 19% από την αγορά του. Έτσι αν βρει ο αγοραστής τα χρήματα να αγοράσει, εγώ το κράτος κερδίζω δεκαεννιάρια. Ο κ. Καραμανλής κάνει ακριβώς το αντίθετο. Περιορίζει τα δεκαεννιάρια, περιορίζει την αγοραστική δύναμη, και όλα αυτά έχουν οδυνηρά αποτελέσματα.

Γνωρίζετε δε ότι οι περισσότερες χώρες έχουν φύγει από την ύφεση. Και μάλιστα κάποιες έχουν και αύξηση. Εμείς μένουμε σταθερά σε μια διαρκώς κλιμακούμενη ύφεση. Έχουμε ένα χρηματιστήριο το οποίοι άντεξε, σε σχέση με άλλα χρηματιστήρια που λέει «αντέχω, βρες τρόπους να με βοηθήσεις».

Είμαστε αντίθετοι με τα 28 δις προς τις τράπεζες. Δεν μπορεί να δίνεις 28 δις σε ένα φορέα της αγοράς ο οποίος τον προηγούμενο ακριβώς χρόνο έδινε κέρδη 7 δις κέρδη. Τα κέρδη των τραπεζών την τελευταία πενταετία αγγίζουν τα 20 δις. Για ποιον λόγο τα έδωσε; Τι τον φόβισε τον κ. Καραμανλή. Ναι, γνωρίζω ότι 2 τράπεζες είχανε πρόβλημα ρευστότητας. Τους καλείς και τους λες «αν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε, θα σας αγοράσει η εθνική, ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ή η Αγροτική». Που κινδύνευε η κατάθεση του πολίτη;
Αυτή τη στιγμή το 80 % του εμπορίου βρίσκεται σε πολυεθνικές εταιρείες. Εσείς όλοι εδώ ψωνίζετε απ΄ το Lidl ή το Carrefour ʼντε να υπάρχει ένας, η εξαίρεση, που δεν ψωνίζει. Τι σημαίνει αυτό για να καταλάβει η ελληνική οικονομία. Όταν ψωνίζετε απ΄ το μπακάλικο του κυρ - Μιχάλη, ο κυρ - Μιχάλης μάζευε τα λεφτά, πάντρευε το κορίτσι του και τα ξαναέδινε στην αγορά αγοράζοντας ένα σπίτι και έπιπλα. Τώρα το ταμείο του Carrefour και του Lidl κάθε Παρασκευή πάει στη Σουηδία και τη Γαλλία. Κάθε βδομάδα φεύγουν χρήματα. Ο δικός μας ιδρώτας, το προϊόν το δικό μας πηγαίνει εκεί.
Φεύγουν λεφτά, χωρίς να βάζουμε άλλα μέσα. Γιατί τίποτα σχεδόν δεν πωλείται σήμερα στο εξωτερικό. Δεν έχουμε ένα επώνυμο προϊόν. Δεν φρόντισε έξι χρόνια ο κ. Καραμανλής η Ελλάδα να γίνει επώνυμη σε ένα προϊόν. Τί παράγει η Ελλάδα; Τη στιγμή που υπάρχει χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μόνο με ένα προϊόν έχει εκπληκτικό ισοζύγιο. Είναι δυνατόν ένα προϊόν να φτιάχνει το ισοζύγιο μιας χώρας; Βεβαίως. Η Φιλανδία με τα Νokia τα τηλέφωνα. Εμείς εδώ τι έχουμε; Δεν φτιάξαμε παραγωγή. Δεν εξειδικευθήκαμε σε έναν τομέα. Βγάζαμε αυτοκίνητα το 1974/5 και τώρα δεν συναρμολογούμε τίποτα.
Όσο αναφορά τους μετανάστες, πιστεύω στη ποσόστωση. Η ποσόστωση είναι εκείνη που θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε και αυτούς και την πατρίδα μας. Η Ελλάδα αυτό το οποίο έπαθε είναι ότι μας ήρθαν πάρα πολλοί. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε. Ξέρετε, εμείς τον πρώτο μας Θεό, τον λέγαμε «Ξένιο Δία». Αυτό διαλέξαμε από όλα τα επίθετα, γιατί έχουμε την φιλοξενία σύμφυτη, αλλά δεν μπορούμε. Ήρθαν πολλοί περισσότεροι από όσους αντέχουμε. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και δεν μπορούμε βεβαίως να ανταπεξέλθουμε.

Ξέρετε ότι το 20% των εμβολίων που θα ακριβοπληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης θα πάει στους μετανάστες; Και μπορούμε να τους αφήσουμε έξω και ανθρώπινα και ιατρικά; Αλλά ο Έλληνας πολίτης όμως πληρώνει. Και πληρώνει για ποιο λόγο; Γιατί έχουμε αυτή τη μετανάστευση τα τελευταία χρόνια, ξέρετε; Γιατί όλοι εμείς στο σπίτι μας έχουμε ηλεκτρικό ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, έχουμε πάρει air condiτion. Έχουμε πλυντήριο, πλυντήριο πιάτων. Αλλά επειδή πρέπει η General Electric και η κάθε General Electric να δουλεύει και επειδή δεν πρόκειται αυτός ο φουκαράς που έρχεται ο μετανάστης ποτέ να πάρει εκεί στο χωριό του στο Αφγανιστάν ψυγείο και κουζίνα, τον εντάσσει στη δική μας κοινωνία για να μεγαλώσει την πελατεία της. Και γι’ αυτό βλέπετε μας επιβάλλει εμάς αυτό, αλλά στην Αμερική απαγορεύεται να μπει. Δεν θα ήθελα να πέσω θύμα αυτής της ακραίας πολιτικής των Η.Π.Α., που προκειμένου να κινηθεί η δική της η αγορά πρέπει όλοι οι άλλοι οι λαοί να βρίσκονται σε μία ταλαιπωρία.
Εμείς λέμε, έχουμε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, έχουμε αρχές συγκεκριμένες, όποιος μας δώσει την ευκαιρία να υπηρετήσουμε αυτές τις αρχές, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Τι θέλουμε;

Θέλουμε εξωτερική πολιτική που να υφαίνεται στην Αθήνα.

Σήμερα, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν υφαίνεται στην Αθήνα.

Εμείς θέλουμε μια ψήφο παραπάνω από αυτές που πήραμε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Πιστεύω να την βρω.

Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας αυτήν την ψήφο.

Βερμπαλισμοί μακριά από το ΛΑΟΣ.

Γνωρίζω ότι οι εκλογές αυτές γίνονται με καλύτερη αφετηρία από το 2004 ή το 2007, ελπίζω να το έχετε αντιληφθεί και εσείς. Εμείς κρατάμε χαμηλά την σημαία της ματαιοδοξίας.

Πιστεύω ότι Με μεγάλη προσπάθεια θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των βουλευτών μας. Παρακολουθώ τις αναλύσεις στις οποίες μιλάνε από 18-25 βουλευτές.

Εγώ θα είμαι ευχαριστημένος να γίνουν 11.

Ελπίζω όμως ότι μπορούν να γίνουν περισσότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ