ΘΕΜΑΤΑ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο Χριστιανισμός κινδυνεύει σε όλη την ανατολή και όχι μόνο. Ο Πανάγιος Τάφος απειλείται με κλείσιμο



Από την δεκαετία του ’90 ήταν γνωστό  πώς  ο Χριστιανισμός  στην ανατολή  είχε γίνει στόχος  , και οι εκδιώξεις των χριστιανών  ήταν  συστηματική πράξη  σε όλες τις χώρες  πού ο ισλαμισμός είχε το πάνω χέρι. Με τον φόβο και κάτω από αυτές τις πιέσεις  πολλές εκκλησίες  εκεί έχουν αναστείλει τις λειτουργίες τους και πολλοί χριστιανοί εγκαταλείπουν  τις χώρες οι αποφεύγουν να πηγαίνουν σε εκκλησίες.

Από την Σαουδική Αραβία πού απαγορεύονται  όλες οι χριστιανικές  εκδηλώσεις έως την Βυρηττό , οι εντάσεις έχουν φθάσει στο απροχώρητο .  Το περίεργο είναι πώς στην Συρία, στην οποία ο ισλαμισμός    δεν είναι  επίσημη θρησκεία ,  ο χριστιανισμός  ήταν  από την εποχή του πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ , του  Χαφέζ αλ Άσαντ, ασφαλής  . Τώρα  όμως εκπρόσωποι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας αλλά και υψηλόβαθμοι αποστάτες, αποφάσισαν ότι "προκειμένου να γίνει οποιοσδήποτε διάλογος ώστε να βρεθεί μια μη-στρατιωτική λύση, ο Αλ Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει".  

 Μήπως  τελικά έχει θρησκευτικό  υπόβαθρο


με στόχο ειδικά τον χριστιανισμό  όλη η επιχείρηση «Αραβική άνοιξ稻;

Όπως έχει  ειπωθεί  «Η Άνοιξη για τους Άραβες μετατράπηκε σε χειμώνα για τους χριστιανούς
Κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει μεθοδευμένη προσπάθεια των ισλαμιστών να εκδιώξουν μια και καλή τους χριστιανούς από ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

Τα τελευταία χρόνια ήταν καταστροφικά για τα 14 εκατομμύρια των ταλαιπωρημένων χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Στην Αίγυπτο, η ανάδυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις εναντίον των κοπτών χριστιανών, καθώς και πυρπολήσεις ναών. Στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα, οι χριστιανοί φεύγουν για να μη βρεθούν στα διασταυρούμενα πυρά μεταξύ της οικιστικής πολιτικής του Βενιαμίν Νετανιάχου και των όλο και πιο ριζοσπαστικών σουνιτών μουσουλμάνων γειτόνων τους, που υποστηρίζουν τη Χαμάς. Η χειρότερη περίπτωση, όμως, είναι αυτή του Ιράκ, όπου τα 2/3 των χριστιανών (250.000) έχουν ήδη φύγει, από τότε που ανετράπη ο Σαντάμ. Οι περισσότεροι κατέφυγαν στη Συρία."


Στο Ισραήλ, εκεί όπου η Ιερουσαλήμ είναι το ιερό προσκύνημα των χριστιανών ειδικά το Πάσχα ,με  το πλέον γνωστό θαύμα που συμβαίνει κατ' έτος στους κόλπους της Εκκλησίας πού είναι η εμφάνιση του Αγίου Φω­τός στον Πανάγιο Τάφο, οι πληροφορίες λένε πώς πολύ σύντομα θα γίνει ένα «μουσείο» για τους επισκέπτες πού θα στερείτε βέβαια κάθε θρησκευτικής  έκφρασης .

Αυτή την πληροφορία τείνει να ενισχύσει  και ή  πρόσφατη  πληροφορία  «πώς ναός του Παναγίου Τάφου απειλείται με κλείσιμο λόγω χρεών» .

Όπως διαβάζουμε στο (newsbomb) :

«Οι ισραηλινές Αρχές πάγωσαν τους λογαριασμούς του ναού, στον οποίο η εταιρεία παροχής ύδατος εξέδωσε τιμολόγιο για την πληρωμή των υπηρεσιών της για τα τελευταία 15 χρόνια ύψους σχεδόν 2,5 εκατ. δολαρίων. Κατά παράδοση ο ναός ποτέ στην ιστορία του και υπό οποιαδήποτε εξουσία δεν πλήρωνε για το νερό και άλλες κοινόχρηστες υπηρεσίες, αλλά πριν από δύο χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση άρχισε να ακυρώνει τα προνόμιά του. Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόδωρος Γ΄ απέστειλε στους ηγέτες ξένων χωρών επιστολές ώστε να γνωρίσει όλος ο κόσμος «τί συμβαίνει με το πιο ιερό σημείο στη Γη, το οποίο επισκέπτονται προσκυνητές και τουρίστες, ξοδεύοντας εκατομμύρια, τα οποία εισπράττονται από το Ισραήλ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου