Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Όλα όσα είπε ο Τραμπ, για τη σωτηρία των εθνών και το συνοριακό τείχος, σε διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό (8/1/2019). Διάγγελμα που απεκρύβη από τα ελληνικά τηλεοπτικά μέσα, για να μην πάρει στροφές ο κόσμος.. .


Εισαγωγή και μετάφραση του λόγου Τραμπ, από τον Λευτέρη Πανούση


 Όλα όσα είπε ο Πρόεδρος Τραμπ στο Αμερικανικό έθνος και μας τα κρύβουν...

"...Αγαπητοί μου Αμερικανοί 

Απόψε σας μιλώ, διότι υπάρχει μια διαρκώς αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση αλλά και κρίση ασφάλειας, στα νότια σύνορά μας.

Κάθε μέρα, οι τελωνειακοί και οι συνοριοφύλακες αντιμετωπίζουν χιλιάδες παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα μας. Δεν έχουμε χώρο για να τους κρατήσουμε και δεν έχουμε τρόπο να τους επιστρέψουμε αμέσως στο σπίτι τους στη χώρα τους.

Η Αμερική χαιρετίζει με υπερηφάνεια εκατομμύρια νόμιμων μεταναστών που εμπλουτίζουν την κοινωνία μας και συμβάλλουν στο έθνος μας. Αλλά όλοι οι Αμερικανοί τραυματίζονται από την ανεξέλεγκτη, παράνομη 
μετανάστευση. Προσβάλλει τους δημόσιους πόρους και μειώνει τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς. Μεταξύ αυτών που πλήττονται περισσότερο είναι οι Αφροαμερικανοί και οι Ισπανοί Αμερικανοί.

Τα νότια σύνορά μας είναι ένας αγωγός για τεράστιες ποσότητες παράνομων ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων της μεθαμφεταμινης, της ηρωίνης, της κοκαΐνης και της φαιντανύλης. Κάθε εβδομάδα, 300 από τους πολίτες μας σκοτώνονται μόνο από ηρωίνη, το 90% των οποίων πλημμυρίζει από τα νότια σύνορά μας. Περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν από τα ναρκωτικά φέτος από όσους πέθαναν στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αξιωματικοί του ICE πραγματοποίησαν 266.000 συλλήψεις αλλοδαπών με ποινικό μητρώο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατηγορήθηκαν ή καταδικάστηκαν για 100.000 επιθέσεις, 30.000 σεξουαλικά εγκλήματα και 4.000 βίαιες δολοφονίες. Με τα χρόνια, χιλιάδες Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί άγρια ​​από αυτούς που εισήλθαν
παράνομα στη χώρα μας και χιλιάδες άλλες ζωές θα χαθούν αν δεν ενεργήσουμε τώρα.

Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση - κρίση της καρδιάς και κρίση της ψυχής.
Τον περασμένο μήνα, 20.000 παιδιά μεταναστών μεταφέρθηκαν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες - μια δραματική αύξηση. Τα παιδιά αυτά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινα πιόνια από φαύλους, από ανθρώπινα κογιότ και από αδίστακτους συμμορίτες. Μια στις τρεις γυναίκες δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις στο επικίνδυνο ταξίδι από το Μεξικό. Αλλωστε, οι γυναίκες και τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του σχεδόν διαλυμένου μας συστήματος.
 
Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα της παράνομης μετανάστευσης στα νότια σύνορά μας. Αυτός είναι ο κύκλος της ανθρώπινης ταλαιπωρίας που είμαι αποφασισμένος να τελειώσω.
Η κυβέρνησή μου παρουσίασε στο Κογκρέσο μια λεπτομερή πρόταση για να ασφαλίσει τα σύνορα και να σταματήσει τις εγκληματικές συμμορίες, τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών και τους διακινητές ανθρώπων. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. 

Η πρότασή μας αναπτύχθηκε από επαγγελματίες του τομέα της επιβολής του νόμου και συνοριακούς πράκτορες του τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας.
Και αυτοί είναι οι πόροι που ζήτησαν, για να εκτελέσουν σωστά την αποστολή τους και να διατηρήσουν την Αμερική ασφαλή. Στην πραγματικότητα, πιο ασφαλή από ποτέ.
Η πρόταση της Εσωτερικής Ασφάλειας περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής για την ανίχνευση ναρκωτικών, όπλων, προϊόντων λαθρεμπορίου και πολλά άλλα πράγματα. Ζητήσαμε περισσότερους πράκτορες, δικαστές μετανάστευσης και χώρο κρεβατιών για να διεκπεραιώσουμε την απότομη άνοδο της παράνομης μετανάστευσης που τροφοδοτήθηκε από την πολύ ισχυρή οικονομία μας. Το σχέδιό μας περιέχει επίσης επείγουσα αίτηση ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικής υποστήριξης.

Επιπλέον, ζητήσαμε από το Κογκρέσο να κλείσει τα κενά ασφαλείας στα σύνορα, ώστε τα παιδιά των παράνομων μεταναστών να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Τέλος, στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης για την ασφάλεια των συνόρων, οι επαγγελματίες του τομέα της επιβολής του νόμου ζήτησαν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να ανεγείρουν ένα τεχνητό εμπόδιο, ωστε να ελεγχθεί η λαθραία είσοδος. 

Κατόπιν αιτήματος των Δημοκρατών, θα είναι ένα χαλύβδινο φράγμα και όχι ένας συγκεκριμένος τοίχος. Αυτό το εμπόδιο είναι απολύτως κρίσιμο για την ασφάλεια των συνόρων. Είναι επίσης αυτό που θέλουν και χρειάζονται οι επαγγελματίες μας στα σύνορα.
 

Και φυσικά αυτό χρειάζεται μόνο κοινή λογική, για να κατανοήσει κανείς την αναγκαιότητα του.
Ο τοίχος των συνόρων θα βγάλει πολύ γρήγορα τα έξοδα του. Το κόστος των παράνομων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως - πολύ περισσότερο από τα 5,7 δισεκατομμύρια που ζητήσαμε από το Κογκρέσο. Ενα μέρος των εξόδων του φράγματος,  θα καταβληθεί επίσης έμμεσα από τη μεγάλη νέα εμπορική συμφωνία που έχουμε κάνει με το Μεξικό.

Ο γερουσιαστής Chuck Schumer - ο οποίος θα ακούσετε αργότερα απόψε - έχει υποστηρίξει επανειλημμένα τη δημιουργία ενός τεχνητού εμποδίου στο παρελθόν, μαζί με πολλούς άλλους Δημοκρατικούς. Αλλάξαν γνώμη μόνο μετά τις προεδρικές εκλογές [όπου εξελέγη ρεπουμπικανός]
.

Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την κρίση. Και αρνήθηκαν να παράσχουν στους γενναίους συνοριακούς μας πράκτορες τα εργαλεία που χρειάζονται απεγνωσμένα, για να προστατεύσουν τις οικογένειές μας και το έθνος μας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραμένει κλειστή για έναν και μόνο λόγο: επειδή οι δημοκράτες δεν θα χρηματοδοτήσουν την ασφάλεια των συνόρων. Η διοίκησή μου κάνει ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επηρεάζονται από την κατάσταση. Αλλά η μόνη λύση είναι να περάσουμε ένα νομοσχέδιο δαπανών που υπερασπίζει τα σύνορά μας και ανοίγει ξανά την κυβέρνηση.

Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να επιλυθεί σε 45λεπτη συνάντηση. Έχω προσκαλέσει την ηγεσία του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο αύριο, για να γίνει αυτό. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να ανεβούμε πάνω από την κομματική πολιτική για να υποστηρίξουμε την εθνική ασφάλεια.
 

Μερικοί έχουν ισχυριστεί ότι ένα τέτοιο εμπόδιο είναι ανήθικο. Τότε γιατί οι πλούσιοι πολιτικοί χτίζουν τοίχους, φράχτες και πύλες γύρω από τα σπίτια τους; Δεν χτίζουν τοίχους επειδή μισούν τους ανθρώπους από έξω, αλλά επειδή αγαπούν τους ανθρώπους στο εσωτερικό.
Το μόνο πράγμα που είναι ανήθικο είναι οι πολιτικοί να μην κάνουν τίποτα και να συνεχίσουν να επιτρέπουν σε περισσότερους αθώους ανθρώπους να είναι τόσο απελπισμένοι.

  
Η καρδιά της Αμερικής έσπασε την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, όταν ένας νεαρός αστυνομικός στην Καλιφόρνια δολοφονήθηκε άγρια ​​εν ψυχρώ, από έναν παράνομο αλλοδαπό, ο οποίος μόλις πέρασε τα σύνορα. Η ζωή ενός αμερικανικού ήρωα εκλάπη από κάποιον, που δεν είχε κανένα δικαίωμα να είναι στη χώρα μας.

Μέρα με τη μέρα, πολύτιμες ζωές κόβονται, από εκείνους που έχουν παραβιάσει τα σύνορά μας. Στην Καλιφόρνια ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας βιάστηκε, δολοφονήθηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με σφυρί από παράνομο αλλοδαπό με μακρά ποινική ιστορία. Στη Τζόρτζια, ένας παράνομος αλλοδαπός κατηγορήθηκε πρόσφατα για δολοφονία, αποκεφαλισμό και αποσυναρμολόγηση του γείτονά του.

Στο Μέριλαντ, τα μέλη της συμμορίας MS-13 που έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ασυνόδευτοι ανήλικοι συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν το περασμένο έτος μετά την απάνθρωπο ξυλοκόπημα ενός 16χρονου κοριτσιού.

Κατά τα τελευταία χρόνια, συναντήθηκα με δεκάδες οικογένειες των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα είχαν βλαφθεί από την παράνομη μετανάστευση. Έχω κρατήσει τα χέρια θρηνούντων μανάδων και έχω αγκαλιάσει τσακισμένους παππούδες. Τόσο λυπηρό. Τόσο τρομερό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο στα μάτια τους, το τρέμουλο στις φωνές τους και τη θλίψη που δαγκώνει τις ψυχές τους.

Πόσο περισσότερο αμερικανικό αίμα πρέπει να χυθεί, πριν το Κογκρέσο κάνει τη δουλειά του;

Σε όσους αρνούνται να συμφωνήσουν στη σωτηρία της Αμερικής και στην ασφάλεια των συνόρων της, θα ήθελα να ρωτήσω: φανταστείτε αν ήταν το παιδί σας, ο σύζυγός σας ή η σύζυγός σας, η ζωή της οποίας να ήταν τόσο διαλυμένη και εντελώς κατεστραμμένη, από κάποιον λαθρομετανάστη;

Για κάθε μέλος του Κογκρέσου, λοιπόν: καθήκον του είναι να περάσει το νομοσχέδιο, που τελειώνει αυτή την κρίση.
Και για κάθε πολίτη: καλέστε τους βουλευτές του Κογκρέσου και πείτε τους τελικά, μετά από όλες αυτές τις δεκαετίες διάλυσης, ότι πρέπει επιτέλους να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας.

Αυτή είναι η επιλογή μεταξύ σωστού και λάθους, δικαιοσύνης και αδικίας. 

Πρόκειται για το εάν εκπληρώνουμε το ιερό μας καθήκον έναντι των αμερικανών πολιτών που υπηρετούμε.

Όταν πήρα τον όρκο του Προέδρου, ορκίστηκα να προστατεύσω τη χώρα μας. Και αυτό θα κάνω πάντα.

Γι αυτό, ας με βοηθήσει ο Κύριος...

Ευχαριστώ και καληνύχτα..."


Ντόναλντ Τραμπ, ενώπιον του έθνους του 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ