Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕΤΟ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ...

 ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ , ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ , ΕΒΡΑΙΟΙ, ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ...ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ....ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...






ΠΡΟΣΟΧΗ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ....

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ...ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ....ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ...
 Ισλαμίστρια... «νταντά», αποκεφάλισε 3χρονο νήπιο στη Μόσχα !!!εδώ !


ΠΡΟΣΟΧΗ...Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ...!!!!

Σε κατάσταση πολιορκίας, μια φάση πριν την κήρυξη στρατιωτικού νόμου, κηρύσσει η κυβέρνηση ολόκληρες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα τμήμα της Αττικής, για να αντιμετωπίσουν αυτό που προκάλεσαν με την αδυναμία τους: Την μεγαλύτερη εισβολή που έχει δεχθεί η ελληνική χερσόνησος από
την εποχή της καθόδων των Σλάβων τον 8ο αιώνα.

Οπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές των στρατιωτικών Επιτελείων , μια ομάδα αξιωματικών επεξεργάζεται ήδη το τι θα συμβεί μόλις κηρυχθούν οι περιοχές αυτές (μιλάνε για ανατολικο Αιγαίο, βόρειο Ελλάδα και Αττική, περιοχές που συγκεντρώνουν το 60% του πληθυσμού) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συμμετέχει στην κατάρτιση των ειδικών σχεδίων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
...συνέχεια ΕΔΩ

Το σχέδιο του λαθροεποικισμου...

3
..
Στις ειδήσεις του αντένα είδαμε ένα ρεπορτάζ για τους "άτυχους" πρόσφυγες που βρίσκονται στοιβαγμένοι στην χώρα μας !
Ένας από αυτούς είπε και αυτή την φράση …!
πηγή

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Σε 48 ώρες ετοίμασε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δικές της δαπάνες, εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες, {...'όπως στόν αρχαιολογικό χώρο στήν Πέλλα...τυχαίο;} κοντά στις ιαματικές πηγές.... για τους πρόσφυγες...!!!!

prison20553
Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2012.
Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ανακοίνωσε την συγκεκριμένη επιλογή ορίζοντας το χρονοδιάγραμμα των 48 ωρών για να εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες.
Έτσι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δικές της δαπάνες, προχώρησε στον καθαρισμό και την ανακατασκευή των βασικών του λειτουργιών .
"Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα" δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης συμπληρώνοντας ότι "μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση".

prison20554
Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νύχτα μέρα μέσα σε 48 ώρες επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων, επισκεύασαν και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτια και στρώματα, όπως επίσης επισκεύασαν τους χώρους εστίασης, δημιούργησαν ιατρείο και προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς στον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης του ξενοδοχείου.
"Πρόκειται για την καλύτερη μεταξύ όλων των άλλων επιλογών" σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος που έχει τον συντονισμό των ενεργειών. "Έχουμε δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για έναν χώρο προσωρινής παραμονής" δηλώνει ο κ. Καραϊσκος και μάλιστα προσδιορίζει ότι από σήμερα το βράδυ θα δοθεί το πράσινο φως για να μετακινηθούν εκεί πρόσφυγες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.
πηγή

Οἰκονομικὲς διαδρομὲς γιὰ πρόσφυγες ποὺ …ἀγνοοῦνται!!!

Πατάς σύντομη διαδρομή Από Συρία-Γερμανία… σου ξαναβγάζει αυτό.
Οἰκονομικὲς διαδρομὲς γιὰ πρόσφυγες ποὺ ...ἀγνοοῦνται!!!1
Βρε Μυστήρια πράγματα.. Ρε εσείς με 5.000 δολάρια που δίνεται έκαστος για να έρθετε… Χ  4 άτομα=20.000. Ταξί να παίρνατε ανά Κράτος πολύ πιο φτηνά θα σας ερχόταν… Γιατί άραγε σας προωθεί η Τουρκία από το Αιγαίο…;;;
Γκρίμπας Γαβριὴλ
πηγή

Ὄχι, δὲν ὑπάρχει χειραγώγησις!!!

Ὄχι, δὲν ὑπάρχει χειραγώγησις!!!
Τὸ twitter μπλόκαρε τὸ χάσταγκ WhichHillary, ποὺ σὲ μία ἡμέρα μάζεψε 100.000 τουΐτς, ποὺ ἔκραζαν τὴν κάργια…
Τὸ facebook τὶς πρὸ ἄλλες δὲν ἄφηνε νὰ ἀνεβοῦν φωτογραφίες ἀπὸ χρῆστες τοῦ ISIS, ὅπου φαινόταν ἡ τουρκικὴ σημαία δίπλα στὴν σημαία τοῦ ISIS….
Ἀλλὰ καὶ τὰ δύο δὲν μποροῦν νὰ ἐντοπίσουν καὶ νὰ μπλοκάρουν προφὶλς μελῶν τοῦ ISIS, ποὺ ἀνέβαζαν ἀποκεφαλισμοὺς Συρίων, ἔκαναν προπαγάνδα καὶ στρατολογοῦσαν ἀποκεφαλιστές.
Ὄχι, δὲν ὑπάρχει χειραγώγησις…
Παπανικολάου Σωτήρης
εἰκόνα
πηγή

Βόμβα! Ένα εκατομμύριο μετανάστες σχεδιάζεται να ενσωματωθούν;


prison20536
Σύμφωνα με πηγές που περιμένουμε να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν, από το Σεπτέμβριο προβλέπεται όλα τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών να έχουν συμμαθητές πρόσφυγες. Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την ένταξη μέσα στην κοινωνία 1.000.000 μεταναστών-προσφύγων που όπως δείχνουν τα πράγματα θα εγκλωβιστούν μέσα στην Ελλάδα μη μπορώντας πλέον να φύγουν πίσω στην πατρίδα τους. Μιλάμε ουσιαστικά για μια εποικισμό και αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας αφού θα ξεπεράσουν πληθυσμιακά τον κόσμο της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών. Παράλληλα το σχέδιο δράσης της ελληνικής κυβέρνησης έχει στο πρόγραμμα του και δημιουργία σχολικών τάξεων μέσα στα hotspot, ενώ ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε πως τα παιδιά των προσφύγων θα μπορούν να εντάσσονται στις τάξεις υποδοχής των δημόσιων σχολείων και στη συνέχεια θα μπορούν να εισέρχονται στις κανονικές τάξεις με Έλληνες μαθητές.
πηγη

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Άγιος Παΐσιος: "Για τίποτα να μην έχετε άγχος …Το άγχος είναι του διαβόλου. "

Το άγχος είναι του διαβόλου. Όταν βλέπετε άγχος, να ξέρετε ότι εκεί έχει βάλει την ουρά του το ταγκαλάκι. Ο διάβολος δεν πηγαίνει κόντρα. Αν υπάρχει μια τάση, σπρώχνει και αυτός, για να ταλαιπωρήσει και να πλανήσει τον άνθρωπο.
Τον ευαίσθητο λ.χ. τον κάνει υπερευαίσθητο. Όταν έχεις διάθεση να κάνεις μετάνοιες, σπρώχνει και ο διάβολος να κάνεις περισσότερες από την αντοχή σου και, αν οι δυνάμεις σου είναι περιορισμένες, δημιουργείται μια νευρικότητα, γιατί δεν τα βγάζεις πέρα, και στην συνέχεια σου δημιουργεί άγχος με ελαφρά απελπισία κατ’ αρχάς και μετά συνεχίζει…
Θυμάμαι, όταν ήμουν αρχάριος μοναχός, ένα διάστημα, μόλις έπεφτα να κοιμηθώ, μου έλεγε ο πειρασμός: “Κοιμάσαι; Σήκω! Τόσοι άνθρωποι υποφέρουν, τόσοι έχουν ανάγκη…” Σηκωνόμουν και έκανα μετάνοιες, ό,τι μπορούσα. Μόλις έπεφτα να κοιμηθώ, άρχιζε ξανά: “Οι άλλοι υποφέρουν κι εσύ κοιμάσαι; Σήκω!”
Σηκωνόμουν πάλι. Μέχρι που έφθασα να πω: “Αχ, να μου κόβονταν τα πόδια, τι καλά! Θα ήμουν τότε δικαιολογημένος, αφού δεν θα μπορούσα να κάνω μετάνοιες”.
Μια Μεγάλη Σαρακοστή την έβγαλα με το ζόρι, γιατί πήγαινα να στριμώξω τον εαυτό μου περισσότερο από την αντοχή μου.
Όταν νιώθουμε στον αγώνα μας άγχος, να ξέρουμε ότι δεν κινούμαστε στον χώρο του Θεού. Ο Θεός δεν είναι τύραννος να μας πνίγει.

πηγή

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ....

Το Der Spiegel για την Ελλάδα: Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο; ... ΕΔΩ

Ο μήνας Μάρτιος προβλέπεται μια ζωντανή οδύσσεια  για  την Ελλάδα...ΕΔΩ

 Αδειάζουν την Ελλάδα οι Η.Π.Α.: Καλά κάνουν όσοι κλείνουν τα σύνορά τους - ΝΑΤΟ και Ο.Η.Ε. αφήνουν την χώρα στο έλεος του Ισλάμ...ΕΔΩ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ;....

Ετοιμάζονται να τινάξουν τον Λίβανο στον αέρα...Το Κουβέιτ και το Κατάρ με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο.

– «Εγκαταλείψτε τη χώρα!» ΕΔΩ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… Φεύγει από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ η ΟΛΛΑΝΔΙΑ Γιατί Θα Γίνει ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»…
Σε μια συνέντευξη που έδωσε σε ολλανδικό κανάλι ο ολλανδός βουλευτής, Geert Wilders του «Κόμματος για την Ελευθερία» που ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία και δεν είναι και απίθανο να βγει ο επόμενος πρωθυπουργός στις προσεχείς εκλογές παρά του ότι του έχουν κολλήσει την ρετσινιά για φασισμό και ρατσισμό, δήλωσε ξεκάθαρα ότι σε λίγα χρονιά η Ευρώπη θα πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια του Ισλάμ!
Μια από τις πρώτες χώρες που θα φορέσει «φερετζέ», σύμφωνα με τον Wilders, είναι και η Ολλανδία που ήδη σήμερα έχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα από τις πρώην ολλανδικές αποικίες. Ήδη ολλανδικές εφημερίδες προαναγγέλλουν δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.ΠΗΓΗ

ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ...Η ΕΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ...!!!!

Οπως σημειώνεται η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Τσίπρα.ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗ WALL STREET JOURNAL! Το σχέδιο Β της ΕΕ για εγκλωβισμό των μεταναστών στην Ελλάδα – Έχουν δώσει χρήματα στον Τσίπρα...ΕΔΩ

ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ!!!!..ΕΔΩ

 

 

Χτυπάει «κόκκινο» το αντιρωσικό κλίμα στις Η.Π.Α. - Όλα δείχνουν παγκόσμιο πόλεμο


tanks 3269840b prisonplanetgr

Με αφορμή τον «ρωσικό κίνδυνο» οι δυνάμεις ΗΠΑ και συμμάχων ετοιμάζονται για χερσαία επέμβαση στην Συρία, όπως ακριβώς έχει υπαγορεύσει ο επικεφαλής της Νέας Τάξης, Αντίχριστος.
Σε αυτή την κατεύθυνση Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια κατά της Ρωσίας.
Ο Διευθυντής των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, James Clapper, δήλωσε πως η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις Η.Π.Α. σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αμερικανού Στρατηγού, Fhilip Breedlove, ο οποίος, μιλώντας σε Κοινοβουλευτική Επιτροπή του αμερικανικού Κογρέσου, χαρακτήρισε την «Αρκούδα» ως τον κύριο εχθρό του ΝΑΤΟ
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να πολεμήσει κατά της Ρωσίας, προχωρώντας αν χρειαστεί σε αναμέτρηση, δηλαδή σε παγκόσμιο πόλεμο.
Ο «ρωσικός κίνδυνος» «πουλάει» εδώ και δεκαετίες στο αμερικανικό Κογκρέσο αλλά και στις συμμαχικές χώρες των Η.Π.Α., απαντάει η Μόσχα μέσω του εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konaschenkow.
Η ρωσική στρατιωτική μηχανή είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει τις αρμάδες του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και στην Ανατ. Ευρώπη.
πηγή

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ....ΜΕΤΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ...ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ....Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι κατέλαβαν 53 περιοχές της Σουηδίας – Κράτος εν κράτει!...!!!


alt Περισσότερες από 53 περιοχές στη Σουηδία ελέγχονται πλέον πλήρως από μουσουλμάνους εξτρεμιστές και εγκληματικές συμμορίες ή από έναν συνδυασμό των δύο.
Σε ορισμένες από αυτές τις εκτός νόμου γειτονιές γίνεται ανοιχτή στρατολόγηση τζιχαντιστών.
συνέχεια ΕΔΩ

ΤΡΕΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...Η Ελλάδα ανακαλεί την πρέσβειρα από την Αυστρία...!!!

Η Ελλάδα ανακαλεί την πρέσβειρα από την Αυστρία

Η Ελλάδα καλεί την πρέσβειρα από την Αυστρία για το θέμα με το συμβούλιο προσφύγων των Βαλκανίων που διοργανώθηκε στην Αυστρία.
Η χώρα μας δεν προσκλήθηκε στο συμβούλιο για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια, ενώ η Αυστρία κάλεσε τις άλλες βαλκανικές χώρες!!! Οι άλλες βαλκανικές χώρες άρχισαν να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, δηλαδή η νόμοι και οι συμφωνίες μέσα στην ΕΕ άρχισαν να ήδη να διαλύονται.

Η πρέσβειρα μας καλείται πίσω για να συζητήσει περαιτέρω την προσφυγική κρίση που εξελίσσεται στα σύνορα με τα Σκόπια. Σύμφωνα με το BBC η Αθήνα χαρακτηρίζει την πολιτική της Αυστρίας σαν μια «εχθρική ενέργεια».
Οι Αυστρία, Σερβία και τα Σκόπια έχουν ήδη λάβει μέτρα για να περιορίσουν την εισροή των προσφύγων. Αυτό μεγαλώνει τα προβλήματα στην Ελλάδα λόγο της ξαφνικής διακοπής του ταξιδιού των προσφύγων μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου συγκεντρώθηκαν ορισμένοι υπουργοί της ΕΕ και εκπρόσωποι από τις βαλκανικές χώρες στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το θέμα των προσφύγων.
Εφόσον οι συμφωνίες για την συνεργασία των χωρών μέσα στην ΕΕ καταπατούνται μονομερώς απο τις ίδιες τις χώρες, θα πρότεινα να στείλουμε τον ελληνικό στρατό στα σύνορα με τα Σκόπια και να συνοδέψουμε τους πρόσφυγες μέχρι την Αυστρία.

ΠΗΓΗ

Ο στρατός της Τουρκίας βλέπει τον όλεθρο να έρχεται – Ο Ερντογάν οδηγεί την χώρα σε σύγκρουση με την Ρωσία


d07897e6-b84f-4de6-978a-36816733b6c1


Ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, Ismail Hakki, δήλωσε στο ρωσικό Sputnik ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί έντονη δυσαρέσκεια σε σχέση με την πολιτική της Άγκυρας στο θέμα της Συρίας.
Συγκεκριμένα, η πολιτική Ερντογάν-Νταβούτογλου και οι δηλώσεις τους που δείχνουν την πρόθεση χερσαίας επέμβασης στην Συρία, επηρεάζει άμεσα τον τουρκικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Hakki οι Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δεν συμμερίζονται τις ίδιες προσδοκίες με την Άγκυρα: «Φυσικά είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν τις εντολές. Αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υποστήριξαν ποτέ την ιδέα στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον γειτονικής χώρας».
Μάλιστα ο πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών της Τουρκίας τόνισε πως ενδεχόμενη τουρκική εισβολή στην Αφρίν ή την Αζάζ μπορεί να έχει πολύ επικίνδυνες συνέπειες.
«Ακόμα και η πιο ελαφριά κίνηση εντός Συρίας μας απειλεί με σύγκρουση με την Ρωσία. Ακόμα και μια επιχείρηση μικρής κλίμακας θα οδηγήσει την Τουρκία σε αδιέξοδο. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν σημάδια πως διεξάγονται προετοιμασίες για μια τέτοια επιχείρηση», ανέφερε και κατέληξε:
«Φρονώ πως αν η Τουρκία τολμά ακόμα να κάνει αυτό το βήμα και εισβάλλει τελικά στο έδαφος της Συρίας, οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες».
prisonplanet.gr

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί το Χόλυγουντ δεν δίνει ποτέ τον ρόλο ενός παρανοϊκού δολοφόνου, ενός βιαστή, ενός παιδόφιλου, ενός serial killer, σε έναν μαύρο ηθοποιό; ...!!!

Η εικόνα του “Numinous Negro” στο Χόλυγουντ

Πού είναι όλοι αυτοί οι μαύροι προγραμματιστές υπολογιστών που βλέπουμε στο “Die Hard” και στο “Matrix”; Γιατί το Χόλυγουντ δεν δίνει ποτέ τον ρόλο ενός παρανοϊκού δολοφόνου, ενός βιαστή, ενός παιδόφιλου, ενός serial killer, σε έναν μαύρο ηθοποιό; Γιατί οι Αμερικάνοι δεν έχουν δει ποτέ τους μια πολυφυλετική εγκληματική συμμορία, εκτός τηλεόρασης; Μήπως ο Θεός μοιάζει πραγματικά με τον Morgan Freeman; Και μιλώντας για θεότητες, γιατί - στην ταινία “Θωρ” - ένας μαύρος ηθοποιός απεικονίζει τον Σκανδιναβικό θεό Heimdall, ο οποίος μάλιστα, ήταν γνωστός ως «ο λευκότερος θεός»;...συνέχεια ΕΔΩ

Η Αυστρία στέλνει στρατό στα σύνορα Σκοπίων – Ελλάδος και υπόσχεται πλήρη στήριξη στο θέμα της ονομασίας...

11255prisonplanetgr

Η Αυστρία προκειμένου να μην σηκώσει το βάρος που της αναλογεί στην προσφυγική κρίση ήρθε σε μια κρυφή συμφωνία με τα Σκόπια.
Η συμφωνία λέει πως οι Αυστριακοί σκοπεύουν να στείλουν στρατό στα σύνορα  Ελλάδας- Σκοπίων για να κρατήσουν τα σύνορα κλειστά , αφήνοντας όλους τους μετανάστες μέσα στην Ελλάδα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Σε αντάλλαγμα η Αυστρία θα στηρίξει τα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας στο οποίο βρίσκεται σε διαμάχη με την Ελλάδα.( Δικαίωση Λιακόπουλου)
Η εφαρμογή αυτής της άθλιας συμφωνίας ξεκίνησε ήδη απ την Σύνοδο των Βαλκανικών χωρών στην ήταν τα Σκόπια αλλά όχι η Ελλάδα.
prisonplanet.gr

Ισλαμοποίηση της Ελλάδoς: Το σχέδιο των Τούρκων και το «πάρτι» των Σκοπίων...


Κάντε «κλικ» εδώ

Την ώρα που στην Ειδομένη έχει προκληθεί το απόλυτο χάος με την Ευρώπη να παρακολουθεί ανήμπορη, κάποιοι καταστρώνουν την εξέλιξη των σχεδίων τους...

Την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρότατη ανθρωπιστική κρίση, την ώρα που στη χώρα μας δημιουργούνται όλο και περισσότερα «πάρκινγκ» κατά τον Μάρτιν Σουλτς, προσφύγων και μεταναστών - μετά από το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας - Σκοπίων στην Ειδομένη, στα Σκόπια οι Ισλαμιστές κάνουν «πάρτι» σε βάρος χιλιάδων μουσουλμάνων με....

Η συνέχεια εδώ

Mπράβο Ευκλείδη, χαρούμενο αγόρι... τώρα σε πιστέψαμε!

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση δεν θέλει να μειώσει τις καταβαλλόμενες συντάξεις...

Με ειδική παραγγελία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη -η κυρία που έκανε ρόμπα ξεκούμπωτη ο Μπαλτάκος- ζητεί να σταματήσουν εδώ και τώρα τα μπλόκα των αγροτών, προειδοποιώντας τους με συλλήψεις και αυτόφωρη διαδικασία!

Η αστική δημοκρατία, όταν δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών... ικανοποιεί τα αιτήματα των ντόπιων και ξένων καπιταλιστών, μέσω της αστικής δικαιοσύνης...
Μολών λαβέ πουλημένοι!..
.συνέχεια ΕΔΩ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Στην Περιοχή Μας… «Μετά την Συρία…το Αιγαίο Φλέγεται» 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος...

  #

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην περιοχή μας…

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, καλεσμένος της Νατάσας Ιωάννου στην εκπομπή «Έχεις Μέσον» του Mega TV 19.2.2016 Κύπρου μας αποκαλύπτει ορισμένα σημεία του επερχόμενου 3ο Παγκοσμίου Πολέμου και μιλά για μια Θεία Επέμβαση η οποία θα σταματήσει απότομα τον πόλεμο. Για αυτό Μέγα Θαύμα μας έχουν μιλήσει πολλοί Άγιοι της Ορθοδοξίας, όπως ο Άγιος Παϊσιος, ο γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός και άλλοι…
Ο προφήτης είναι αυτός που βλέπει τα γεγονότα που θα γίνουν, δεν εύχεται να γίνουν!
Η προσευχή και η μετάνοια μπορεί να αλλάξει ή και να καταργήσει γεγονότα!
Τα γεγονότα που έρχονται δεν αφορούν μόνο τα Ρωσοτουρκικά, τα γεγονότα αφορούν όλον τον κόσμο.
Ο πόλεμος θα είναι γενικός, παγκόσμιος, αφορά και την Σκανδιναβία και την Αφρική και την Αυστραλία και την Ανατολή και την Ρωσία και την Δυτική Ευρώπη και την Αμερική.
Μιλούμε για ένα πολύ μεγάλο πόλεμο και οι κίνδυνοι του πολέμου αυτού είναι πολλαπλάσιοι από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε (ενημερώσουμε), όχι για να πανικοβάλουμε, αλλά για να προετοιμάσουμε ανθρώπους, οι οποίοι να προσεύχονται να σμικρυνθεί όλος αυτός ο επερχόμενος πόνος.
Τον πόλεμο αυτόν τον προκαλούν άνθρωποι για τα δικά τους συμφέροντα.
Δεν θα έχουμε μόνο πόνο!Ο ρόλος της Τουρκίας.
Ο πόλεμος που αυτήν την στιγμή συμβαίνει Συρία θα φουσκώσει, θα φουσκώσει, θα φουσκώσει και θα εξελιχθεί σε κάτι ασύλληπτα μεγάλο…
Η Συρία είναι η αρχή του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ελευθερία της Κύπρου.
Η Ευρώπη της νέας τάξης πραγμάτων.
Ο ισλαμιστής Ερντογάν και το όραμά του.
Οι αποκαλύψεις των ψηφιδωτών της Αγίας Σοφίας
Άγιος Παϊσιος, ο προφήτης του Θεού.
Η Τουρκία θα αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από την βόρεια Κύπρο.
Για τον ξεσηκωμό των αγροτών.
Για τον Νεκτάριο Μουλατσιώτη.
Η διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης.
Η Κωνσταντινούπολη.
Για την στάση των Ιερέων και Αρχιερέων.
Η Ελλάδα θα βγει από την Ευρώπη εκούσια(με την θέλησή της) και πως θα κόψει την δική της δραχμή. Αυτή η εξέλιξη βέβαια δεν θα γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…, αλλά από άλλους πιο σοβαρούς ανθρώπους…
Πέραν αυτού κάνει μια σύντομη αναφορά στην επικείμενη διάλυση της Ευρώπης, στην Γερμανία αλλά και στο προσφυγικό, πίσω από το οποίο κρύβονται πολλά… ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ
πηγή




Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Τριγμοί στις σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας!...Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία..

putin-1
Η βουλγαρική κυβέρνηση προχώρησε σε μια κίνηση που άφησε έκπληκτη την Άγκυρα.
Zήτησε την άμεση απομάκρυνση του Τούρκου ανώτατου διπλωμάτη Ugur Emiroglou απ το τουρκικό προξενείο του Μπουργκάς.
Οι διπλωματικές πηγές λένε, πως αυτή η ενέργεια έγινε λόγω της ανάρμοστης διπλωματικής συμπεριφοράς του Emiroglou, o οποίος είχε τοποθετηθεί στην περιοχή για μορφωτικά θέματα, αλλά σαν πρώην ιμάμης έκανε άγρια ισλαμική προπαγάνδα.
Δικαίωση του Δημοσθένη Λιακόπουλου που μόλις πριν είχε πει, πως ίσως κάτι γίνει στην Βουλγαρία που θα αλλάξει τις σχέσεις της με την Τουρκία.
Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία
κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.
Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία..

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Τελικά οι προφητείες, ίσως λίγο να αργούν να φανούν αληθοφανείς, αλλά ποτέ ως τώρα δεν διαψεύσθηκαν.
Ειδικά στα θέματα Ρωσίας Τουρκίας, η προφητεία που μου παραδόθηκε από τον π. Ιωσήφ τον Βατοπεδινό και πρωτοδημοσιεύθηκε στο βιβλίο μου Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 2, περιελάμβανε κάποια πράγματα που φάνταζαν απίθανα, αλλά που βγήκανε ήδη αληθινά.
Έλεγε η προφητεία, που ουσιαστικά ήτανε απόδοση παλαιότερων προφητειών σε έμμετρο λόγο από τον γέροντα:

Με μιας θα ανάψη η φωτιά από μικρή αιτία
κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία.
Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία

Επειδή λοιπόν οι Τούρκοι, πάντοτε παρακολουθούσαν τις προφητείες, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχω, έστειλαν ειδικό απεσταλμένο στην Βουλγαρία για να συζητήσει τις δυνατότητες που έχει η χώρα για να αποτρέψει τυχόν από θαλάσσης εισβολή και δήλωσαν πρόθυμοι να στηρίξουν την Βουλγαρία με διμερή σχέση και όχι απλά μέσω ΝΑΤΟ.
Η Βουλγαρία, που έχει ήδη πρόβλημα με την τουρκική μειονότητα στα προς ανατολάς σύνορά της με την Τουρκία, έμεινε επιφυλακτική σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο γενικό επιτελείο στρατού στη Σόφια.
Ωστόσο, οι Βούλγαροι προβληματίστηκαν, αφού ο μόνος γρήγορος τρόπος για να κατέβει η Ρωσία στα στενά είναι μέσω Βουλγαρίας, που σαν κράτος έχει στρατιωτική μηχανή, σαφώς υποδεέστερη από αυτήν της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα προβληματισμός υπάρχει στους μελετητές των προφητειών, από τις παρακάτω προφητείες που υπάρχουν στο βιβλίο μου Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ 2
1. Κατά την διάρκεια αψιμαχιών με την Ελλάδα (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα), οι Τούρκοι θα τα παρατήσουν όλα και θα στραφούν με όλες τους τις δυνάμεις ανατολικά.
2. Ημέρα Τρίτη θα παρέμβει η Ρωσία και επί τρεις μέρες στην Τουρκία θα βρέχει φωτιά και πυραύλους. Τρείς μεγάλες βάσεις των Αμερικάνων θα καταστραφούν.
3. όταν ψάχνουν το στρατηγείο των Ρώσων στο Βλαδιβοστόκ (Ειρηνικός ωκεανός), αυτό θα είναι δέκα χιλιόμετρα κάτω από την Κωνσταντινούπολη.
4. Η καταστροφή θα έρθει από κάτω, από κει που χύνονται τα νερά.
Οι προφητείες λοιπόν σε σχέση με το ότι η Ρωσία θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη και θα κάνει δικά της τα δύο στενά που ενώνουν τη Μαύρη θάλασσα με το Αιγαίο, είναι πολλές.
Αναρωτιόμαστε όλοι πόσο γρήγορα μπορεί η Ρωσία, εισβάλοντας στην Γεωργία και μετά στη Τουρκία, να φθάσει στα στενά. Μπορεί να φθάσει στα στενά πολεμώντας κατά μήκος της Μικράς Ασίας, πιο γρήγορα από ότι οι Αμερικάνοι μπορούν να στείλουν στρατό στην Πόλη;;;;
Μιλάμε για 1.200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γεωργίας μέχρι την Κωνσταντινούπολη.
turcia

Η συγκεκριμένη επομένως παρέμβαση, πιο εύκολα θα μπορούσε να γίνει μέσω Βουλγαρίας, που θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση, παρά κατά μήκος της Μικράς Ασίας.
Επειδή μάλιστα όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, μπορεί οι σχέσεις Τουρκίας Βουλγαρίας, να επιδεινωθούν, με αποτέλεσμα η ίδια η Βουλγαρία να καλέσει τους Ρώσους στο έδαφός της, όπως ακριβώς έκανε και η Συρία.
Θα είναι μάλιστα πολύ πιο εύκολο για τη Ρωσία να μεταφέρει δυνάμεις στην Βουλγαρία, σε σχέση με τα προβλήματα που είχε για την μεταφορά στην Συρία.

συνέχεια ΕΔΩ

Μιά μικρή αιτία.... τού προφητευόμενου τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

osios paisios ploio
Μέχρι προχθές πίστευα ότι υπάρχει χρόνος (15 μήνες τουλάχιστον) να προετοιμαστούμε για τα επερχόμενα δεινά του προφητευόμενου τρίτου παγκοσμίου πολέμου.
Εχθές προς στιγμήν, νόμισα ότι έκανα μια σημαντική ανακάλυψη και ήθελα διακαώς να την μοιραστώ με τους συνανθρώπους μου.


Με μια προσεκτικότερη ματιά στα γραφόμενα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι διάφοροι γεωστρατηγικοί αναλυτές είχαν ασχοληθεί με το επίμαχο θέμα:

Την παρουσία του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Αυτή την στιγμή με βάση το διεθνές δίκαιο τα εθνικά χωρικά ύδατα και ο εθνικός εναέριος χώρος θα έπρεπε να εκτείνονται στα 12 ναυτικά μίλια.
Εμείς όμως κάνουμε χρήση του δικαιώματος αυτού, μόνο για τα 6 ναυτικά μίλια στην θάλασσα και των 10 μιλίων για τον αέρα.
Με βάση την πάγια τακτική του ΝΑΤΟ, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, τα χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος πρέπει να ταυτίζονται.


Επειδή οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να είναι ομόφωνες ή θα πρέπει να δεχτούμε τα 6 ναυτικά μίλια σε θάλασσα ΚΑΙ αέρα (κάτι που θα σημάνει την παύση των οποιονδήποτε μελλοντικών αξιώσεων για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια) ή θα πρέπει να αξιώσουμε από την συμμαχία, την επέκταση στα 12 μίλια.
Αυτό θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις 29/2 που ξεκινάει επίσημα η επιχείρηση.


Σίγουρα δεν είμαι ο ειδικός να αναλύσω τι θα συμβεί σε καθεμία από τις δύο περιπτώσεις, όμως ότι και να γίνει το μόνο σίγουρο είναι ότι τις μέρες που μεσολαβούν θα υπάρξει έντονη φημολογία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Ο Όσιος Παίσιος είχε αναφέρει: Όταν θα ακούσετε στην τηλεόραση να γίνεται λόγος για τα μίλια τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος, ακολουθεί.....
Επίσεις έλεγε ότι στην αρχή οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε αλλά αυτή θα είναι και η καταστροφή τους.

Λέτε να έχουν κάποιες επιτυχίες οι Τούρκοι στο Συριακό μέτωπο και από αυτό να αποθρασυνθούν και να επιτεθούν και σε εμάς με αφορμή τα μίλια;


Κοιτώντας την σημερινή έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο παγκόσμιο σκηνικό και τις τεταμένες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, αρχίζουμε να βλέπουμε πιο ξεκάθαρα την εξέλιξη των γεγονότων.
Oλα πλέον μου φαίνονται τόσο κοντινά....
Εύχομαι να μήν είναι αυτή η <<μικρή αιτία>>.


GATOS ME DUCATI
 prisonplanet.gr

Τριώδιο - Απόκριες - Καρναβάλι.

Τριώδιο
Τριώδιο ονομάζεται, σύμφωνα με τους κανόνες της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, η κινητή περίοδος των είκοσι ημερών, που ξεκινά την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο.

Το Τριώδιο έχει λάβει την ονομασία αυτή από το ομώνυμο εκκλησιαστικό βιβλίο, το Τριώδιο, το οποίο περιλαμβάνει τους ύμνους που ψάλλονται στις εκκλησίες κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι ύμνοι αυτοί έχουν τρεις ωδές
σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ύμνους τις εκκλησίας, οι οποίοι έχουν εννέα ωδές. Αυτός είναι και ο λόγος που το βιβλίο αυτό, και κατ’ επέκταση και η συγκεκριμένη χρονική περίοδος, ονομάστηκαν Τριώδιο.
Οι ύμνοι του Τριωδίου γράφτηκαν από τον 5ο έως τον 15ο αιώνα μ.Χ. Χειρόγραφα των ύμνων του Τριωδίου σώζονται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. ενώ για πρώτη φορά τυπώθηκε, το εν λόγω βιβλίο, στα Ελληνικά το 1522 μ.Χ. στην Βενετία.
Το Τριώδιο, ως χρονική περίοδο, αναφέρεται στις τρεις πρώτες εβδομάδες που οι χριστιανοί ετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Κάθε Κυριακή αυτών των τριών εβδομάδων έχει τη δική της σημειολογία.
Η πρώτη, η Κυριακή του Τελώνη και Φαρισαίου προτρέπει τους Χριστιανούς να είναι ταπεινοί, όπως ο Τελώνης και όχι υπερήφανοι όπως ο Φαρισαίος.
Η δεύτερη, η Κυριακή του Ασώτου, διδάσκει την αξία της μετάνοιας και το μεγαλείο της συγχωρέσεως.
Το Σάββατο πριν από την τρίτη Κυριακή ονομάζεται Ψυχοσάββατο ή Σάββατο των Ψυχών. Καθιερώθηκε από την εκκλησία ως ημέρα που προσευχόμαστε και προσφέρουμε κόλλυβα για όλους αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μνημονεύονται σε μνημόσυνα. Όπως είναι άνθρωποι που δεν τους απέμειναν συγγενείς, ώστε να τους κάνουν μνημόσυνο. Παρόλο που κάθε Σάββατο του έτους είναι αφιερωμένο από την εκκλησία μας στους θανώντες, το συγκεκριμένο Σάββατο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ακολουθεί η Κυριακή της Απόκρεω, η οποία αναφέρεται στην Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και έτσι παρακαλούμε το Θεό από την προηγουμένη να τους αναπαύσει.
Η τρίτη Κυριακή, η Κυριακή της Απόκρεω, αναφέρεται στην Δευτέρα Παρουσία, στην κρίση που θα λάβει χώρα, καθώς επίσης και στη χριστιανική αγάπη.
Ονομάζεται δε έτσι, επειδή είναι η τελευταία ημέρα που οι Χριστιανοί επιτρέπεται να φάνε κρέας.
Η εβδομάδα που ξεκινά ονομάζεται και εβδομάδα της Τυρινής ή Τυροφάγου. Εβδομάδα που επιτρέπεται η βρώση τυροκομικών, αυγών και ψαριών.
Η τέταρτη, η Κυριακή της Τυροφάγου, αναφέρεται στην εξορία των πρωτόπλαστων από τον Παράδεισο. Έτσι, το Ευαγγέλιο της ημέρας παροτρύνει τους πιστούς να νηστεύουν χωρίς να το επιδεικνύουν, να συγχωρούν όσους τους έχουν βλάψει και να διάγουν βίο ενάρετο και ελεήμονα.
Ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα, με την οποία ξεκινά η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Περίοδος νηστείας, προσευχής, περισυλλογής, κατά την οποία οι πιστοί προετοιμάζονται για την μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου. Ονομάζεται Τεσσαρακοστή γιατί μιμείται την σαρανταήμερη νηστεία που έκανε ο Χριστός, ενώ λέγεται και Μεγάλη για να υπάρχει σαφής διαχωρισμός από τη νηστεία των Χριστουγέννων.
 Απόκριες
 Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής.
 Η πρώτη εβδομάδα των Αποκριών που τελειώνει την Κυριακή του Ασώτου, λέγεται και Προφωνή, επειδή παλιά προφωνούσαν, δηλαδή διαλαλούσαν ότι άρχιζαν οι Απόκριες. Η δεύτερη εβδομάδα λέγεται Κρεατινή ή της Κρεοφάγου, επειδή έτρωγαν κρέας και δεν νήστευαν ούτε την Τετάρτη ή την Παρασκευή. Η εβδομάδα αυτή γιορτάζεται με γλέντια και φαγοπότια χωρίς κανένα θρησκευτικό περιορισμό. Η Κυριακή της εβδομάδας αυτής, η Κυριακή της Απόκρεω -και συνεκδοχικά ολόκληρη η περίοδος από την είσοδο του Τριωδίου μέχρι την Καθαρά Δευτέρα- ονομάστηκε έτσι, επειδή συνηθίζεται να μην τρώνε κρέας οι Χριστιανοί, δηλαδή «να απέχουν από το κρέας». Η τρίτη εβδομάδα λέγεται Τυρινή ή της Τυροφάγου, επειδή έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα σαν ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ κρεοφαγίας και νηστείας, για να προετοιμαστούν σιγά - σιγά για τη νηστεία της Σαρακοστής. 
 Καρναβάλι
 Το καρναβάλι είναι δάνειο από την ιταλική λέξη carnevale, η οποία ανάγεται στο υστερολατινικό carnem (το κρέας) levare (σηκώνω, αφαιρώ)· από εκεί έχουμε από τον 13ο αιώνα και μετά το παλαιό πιζάνικο carnelevare, το παλαιό βενετσάνικο carlevar, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι έγινε αφομοίωση και φτάσαμε σε έναν (αμάρτυρο) τύπο carnelevale και μετά carnevale. Από τα ιταλικά η λέξη διεθνοποιήθηκε και πέρασε σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές γλώσσες μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά.
Δηλαδή, το καρναβάλι, που μας μπάζει στην Σαρακοστή, είναι ο αποχαιρετισμός στο κρέας, στην κατανάλωση κρέατος. Ανάλογη άλλωστε είναι και η ελληνική ονομασία: από-κρεω.
sarantakos.
Καρναβάλι: Η λέξη σχετίζεται με τον χοροπηδηχτό χορό των Σατύρων που είναι μεταμφιεσμένοι ως τράγοι. Έτσι το καρναβάλι μπορεί να σημαίνει βαλλισμός των κάρνων. Κάρνος κατά τον λεξικογράφο Ησύχιο είναι κάρνος· φθείρ. βόσκημα, πρόβατον. Έτσι οι τράγοι που είναι τα βοσκήματα, βαλλίζουν δλδ χοροπηδάνε. Ίσως αυτή η ετυμολογία είναι πιο σωστή από τις άλλες και να συμβαδίζει και με τα αρχαία έθιμα.
* Μια άλλη ετυμολογία είναι η εξής: Η ερμηνεία της λέξης “Καρναβάλι”, που δίνουν οι Έλληνες και οι ξένοι λαογράφοι, ότι δηλαδή προέρχεται από το λατινικό CARNE και LEYALEM, που σημαίνει αποχή από το κρέας, φαίνεται ότι δεν είναι σωστή, γιατί πρωταρχικό γνώρισμα των εορτών αυτών δεν είναι η αποχή αλλά η υπερκατανάλωση και το πλούσιο φαγοπότι, που πρέπει και ο πιο φτωχός να κάνει. Η λέξη αυτή, τονίζει ο ερευνητής και λαογράφος Μάνος Φαλτλαιτς, πρέπει να προέρχεται από τις λέξεις “ΚΟΡΝ”, δηλαδή κέρατο, και “ΒΑΑΛ ή ΒΗΛΟΣ”, που ήταν η επίσημη ονομασία του Θεού-Βοδιού. Η γιορτή των καρναβαλιών λοιπόν σημαίνει “ΒΟΪΔΟΚΕΡΑΤΟ” και δόθηκε ειρωνικά για να θυμίζει τη νίκη των αιγοπροβατοτρόφων εναντίων των βοϊδοτρόφων και του θεού ΒΑΑΛ.

fdathanasiou.
 Τι συμβολίζει το καρναβάλι;
Οι απόκριες έχουν προέλευση Θρακική, και προέρχονται από την λατρεία του Θεού του κρασιού και του κεφιού, αλλα και της ζωής και της αναπαραγωγής του Διονύσου. Ο Διόνυσος είχε μαζί του, τους Σάτυρους και τους Σειλινούς, οι οποίοι έβαζαν στα κεφάλια τους στεφάνι από κισσό, φορούσαν μάσκες, και ντύνονταν με δέρματα ζώων. Οι λάτρεις του Διόνυσου ζαλισμένοι από το κρασί του Βάκχου χυδαιολογούσαν, θορυβούσαν, και χόρευαν. (Η κωμωδία και η σάτυρα αναπτύχθηκαν σταδιακά κατά τις Διονυσιακές αυτές τελετές).
Οι Διονυσιακές και Βακχικές αυτές γιορτές, είχαν σχέση με το τέλος του Χειμώνα, και τον ερχομό της Άνοιξης, συμβόλιζαν δε την εποχή που η γη “ξυπνά” από την χειμερία νάρκη, και αναγεννάται. Για τους αρχαίους λαούς ο κύκλος αυτός της αναγέννησης της φύσης, είχε σχέση και με τις ανθρώπινες ψυχές και συμβολίζονταν με το φόρεμα της μάσκας.
Οι Θρακικές αυτές τελετές αναμιγνύονται τον 7ο με 6ο π.Χ. αιώνα, με την Αθηναϊκή γιορτή των Ανθεστηρίων. Οι γιορτές αυτές γίνονταν κατά την ενδέκατη, δωδέκατη και δέκατη τρίτη ημέρα του μηνός Ανθεστηρίων, του δικού μας δηλαδή Φεβρουαρίου. 
Η πρώτη ημέρα λεγόταν “Πιθοιγία”, η δεύτερη “Χόες” και η τρίτη “Χύτροι”.
Την πρώτη ημέρα έκαναν σπονδές στον Διόνυσο.
Η δεύτερη ημέρα χωριζόταν σε δύο μέρη: Στον ιερό γάμο του Διονύσου, στην ιερογαμία, όπου τον Διόνυσο αντιπροσώπευε συμβολικά ο άρχοντας βασιλιάς στεφανωμένος με φύλλα και φορώντας μάσκα, και στις “Χόες”, τους αγώνες οινοποσίας δηλαδή. Ο νικητής επιβραβευόταν από τον βασιλιά με ένα ασκί γεμάτο κρασί, και στεφάνι από πράσινα φύλλα.
Η τρίτη μέρα των Ανθεστηρίων ήταν αφιερωμένη στους νεκρούς. (Κάτι που διασώζεται διαμέσω του Χριστιανισμού – παρόλους τους… αφορισμούς – έως σήμερα, μιάς και το πρώτο Σάβατο της Σαρακοστής είναι αφιερωμένο στους νεκρούς και ονομάζεται “ψυχοσάββατο”). Γίνονταν θυσίες και πρόσφεραν την “πανσπερμία” στον ψυχοπομπό και χθόνιο Ερμή, ένα παρασκεύασμα από σπόρους δημητριακών και όσπριων αντίστοιχο με τα σημερινά κόλλυβα. Η πανσπερμία προσφέρονταν στους νεκρούς, που πίστευαν ότι τους επισκέπτονταν για να συμμετάσχουν στα γεύματα. Η αναπαράσταση των νεκρών γινόταν φορώντας μάσκες, και χορεύοντας έξαλλα. Η γιορτή τέλειωνε με την φράση: “φευγάτε ψυχές των νεκρών, τα ανθεστήρια τελείωσαν”.
/proionta-tis-fisis.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ...ΦΤΙΑΧΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΚΑ ΣΤΙΦΗ...!!!


prison20177 russiaturkey
Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Όλοι, άλλος λίγο και άλλος πολύ, περιμένουν την ρωσική εισβολή στην Τουρκία, όχι μόνο για να εκπληρωθούν οι προφητείες, αλλά και για να δουν την αλαζονική Τουρκία να τιμωρείται για τα εγκλήματα που έχει κάνει εναντίον των γύρω λαών.
Ωστόσο, έχετε σκεφθεί, ότι σε τέτοια περίπτωση, πάνω από το 30% των 80 εκατομμυρίων του τουρκικού πληθυσμού θα μεταναστέψει;
Νότια στη Συρία, δεν πρόκειται να πάνε, γιατί θα έχει πόλεμο. Από την Γεωργία και την Αρμενία, βόρεια και ανατολικά θα μπαίνουν οι Ρώσοι, οπότε, όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στην Βουλγαρία και την Ελλάδα.
Οι Βούλγαροι, ελάχιστους θα επιτρέψουν να περάσουν, όσο για εμάς, εξαρτάται ποιους θα έχουμε για κυβερνήτες. Ανεξάρτητα ωστόσο με αυτό, πάνω από 15.000.000 τουρκικού πληθυσμού θα μπουν στην Ελλάδα. Αν λάβει κανείς υπόψη τα τουλάχιστον 3.000.000 μουσουλμάνων μεταναστών που ήδη ζουν μονίμως εδώ, σκεφτείτε την κατάσταση στην «ουδέτερη» Ελλάδα.
Τότε με μαθηματικά τετελεσμένο τρόπο, όσοι έχετε μεγάλα σπίτια, θα σας βάζουν κι άλλους μέσα, όπως προφήτευσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Το καθεστώς διοίκησης μάλιστα, δεν αποκλείεται να κάνει ανακατανομή, βάζοντας πολλές ελληνικές οικογένειες μαζί και πολλές μουσουλμανικές οικογένειες στα σπίτια που είναι άδεια ή σε αυτά που θα αδειάζουν μετά την «ανακατανομή της στέγης».
Αν λοιπόν δείτε τους Ρώσους να μπαίνουν στην Γεωργία, ξεχάστε όσο μπορείτε πιο γρήγορα τον τρόπο που ζείτε, αλλά και τις απαιτήσεις σας από το κράτος και ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής σας, ο καιρός γαρ, εγγύς.
 prisonplanet.gr

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ