Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αναμνήσεις μιάς σκληρής διαπραγμάτευσης…

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ... ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ.

Handelsblatt: Καταστρέψτε την Ελλάδα, για παραδειγματισμό! 

Άρθρο – σοκ της «σοβαρής» οικονομικής εφημεριδας Handelsblatt, αποκαλεί τους λαούς της Ευρώπης «αγέλες» και καλεί την Γερμανία να καταστρέψει την Ελλάδα για παραδειγματισμό!

...συνέχεια ΕΔΩ

Ο πατέρας του Βαρουφάκη είναι ο πρόεδρος της Χαλυβουργικής...των αδερφών Αγγελόπουλων!!!



Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα, της Χαλυβουργικής είναι ο πατέρας του νέου Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Είναι γεννημένος στην Αίγυπτο και πλησιάζει τα 90.
Ο πατέρας του Γιάνη Βαρουφάκη, Γιώργος έχει γεννηθεί στο Κάιρο, το 1925. Είναι επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Χαλυβουργικής των αδερφών Αγγελόπουλων και επίτιμος πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ). Ασχολείται από το 1959 με την αρχαία τεχνολογία και ιδιαίτερα με τα μέταλλα και τον ρόλο που έπαιξαν στο ρυθμό ανέλιξης του πολιτισμού μας.
Μεγάλος αριθμός εργασιών του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και βιβλία. 

Προσκεκλημένος επιστημονικών εταιρειών του εξωτερικού, έχει παρουσιάσει ερευνητικές του εργασίες σε μουσεία της Πράγας, της Ζυρίχης, των ΗΠΑ, της Κύπρου κ.α. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη του για τον κρατήρα και τα άλλα εξαίρετα χάλκινα αγγεία του Δερβενιού, που σήμερα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Πηγή; enikos.gr

Ο πατήρ Βαρουφάκης, πρόεδρος στην Χαλυβουργική, υπέρ της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία. Τι δεν κατάλαβες ρε;
από
 

Ρε αέι στον αγυριστο Τσιφούτη!

Ο Βαρουφάκης  για τα Οικονομικά, μιλάει για όλους μας με τους Ευρω-παίους ανεξάρτητα από το ότι δεν έβαλε το χέρι στο Ευαγγέλιο και από το ότι δεν τους ψηφίσαμε .
Στο κόλπο της ύφεσης είμαστε και εμείς επιβάτες.
Και στη κουβέντα με τον Εβραίο ομοφυλόφιλο τα πήγε σχετικά καλά. «Τρόικα» καπούτ.
Η εποχή του Αβάπτιστου και των Σαμαρέλων που οι υπάλληλοι της τρόικα μπαινόβγαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολές τελείωσαν.
«Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση αποπληθωρισμού και μη βιώσιμου χρέους, και η Ελλάδα θέλει να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με ένα πιο μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στο διηνεκές», είπε ο Βαρουφάκης στον Εβραίο που έγινε έξω φρενών.
Το ζήτημα πια είναι η επόμενη φάση.

Οι «μεταρρυθμίσεις», η «ανταγωνιστικότητα» , οι «ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί» και το «πρωτογενές πλεόνασμα», που σήμερα επανέλαβε και ο Βαρουφάκης είναι «κωλοτούμπα» συμβιβασμού. 

Το πρόβλημα από εδώ και μπρος δεν είναι μόνο δικό μας αλλά και δικό τους. Αλγεινή εντύπωση μου κάνουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Τρόικα που κάνουν αντιπολίτευση στους υπουργούς της κυβέρνησης της δημοκρατικής πλειοψηφίας και τρομοκρατούν τον κόσμο. Αυτό πια είναι κανονική Πέμπτη φάλαγγα. Και το λέω εγώ που είμαι αντικομουνιστής και αντι-Συριζαίος. Και στην καρδιά της Πέμπτης φάλαγγας οι μαυραγορίτες δωσίλογοι της Συγγρού με την κουκούλα. Η Κατοχή επαναλαμβάνεται. Τώρα ξεχωρίζουν οι Εθνικιστές από τους προδότες μαυραγορίτες, όπως ο Θαμαράς με την παρέα του που κάνουν αβάντες στους …έξωθεν. 

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σχολιάζοντας τη συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Εβραίο ομοφυλόφιλο ανέφερε ότι πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση του Μνημονίου και η οριστική αποπομπή της τρόικα και πρόσθεσε: «Η Χώρα χρειάζεται σοβαρή εθνική πολιτική κατά των τοκογλύφων δανειστών και όχι πυροτεχνήματα που μετατρέπονται σε κωλοτούμπες, όπως στην περίπτωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας». Εκ μέρους του κυβερνητικού Εταίρου των ΑΝΕΛ, η κ. Χρυσοβελώνη, ζήτησε την άμεση σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου με «στόχο τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του δημόσιου χρέους».

πηγή

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Προειδοποιητικὲς βολὲς κατὰ κυβερνήσεως ἀπὸ …«περιουσίους»!

Head of radical leftist Syriza party Tsipras waves while leaving the party headquarters after winning the elections in AthensΣιωνιστές παιδόφιλοι …δήθεν οικολόγοι και Σιωνιστές από το Ισραήλ, άρχισαν να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές κατά Τσίπρα, για την συνεργασία του με τον Καμμένο και την στάση τους υπέρ των Παλαιστινίων.
Η απουσία ικανοποιητικού αριθμού πρακτόρων του Ισραήλ… ανησυχεί τους επικυρίαρχους.
συνέχεια εδώ

Μήπως επιστρέφει δειλά- δειλά πρός τό παλιό του μαντρί , τήν Ν.Δ, ο Καρατζαφέρης; Μετά τό ξούτ τού Σαμαριού από πρόεδρο τού κόμματος βεβαίως-βεβαίως...

 "ANAΣΤΕΛΛΕΙ" ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΑ.Ο.Σ;
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά το 1% που πήρε στις εκλογές, φαίνεται να αποδέχεται πλέον την ιδέα ότι ήρθε η ώρα του να αποχωρήσει από την πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr o Γιώργος Καρατζαφέρης την Παρασκευή έχει συγκαλέσει τα όργανα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και είναι πολύ πιθανόν να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του κόμματος.

Καί τώρα τί θά κάνεις χωρίς θωρακισμένη BMW βρέ έρημε βενιζέλε;


BMW740-Venizelos

Η κυβέρνηση αναγκάζει το Βενιζέλο σε ..λιτότητα! Του παίρνουν τη θωρακισμένη BMW και την βγάζουν στο «σφυρί»!

Ο Ευ. Βενιζέλος κυκλοφορούσε τα τελευταία χρόνια με μια πανάκριβη BMW που κανονικά ανήκει στον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών.Ο ίδιος όμως την κράτησε και όταν αποχώρησε από το Υπουργείο για να συνεχίσει ..τη θητεία του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το αυτοκίνητο όμως (που κανονικά δεν έπρεπε να κυκλοφορεί ο ίδιος με αυτό) αφού ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών, βγαίνει πλέον ..στο «σφυρί»!

Η αξία του; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αγγίζει τις 750.000 ευρώ!

πηγή

ΟΙ "ΑΘΕΟΙ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Ο "ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ" ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα, άρθρα ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, όπως 
και το άρθρο της Ευδοξίας Αυγουστίνου 

Σήμερα σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού οικονομίας Γιώργου Σταθάκη επανέρχεται το μέτρο τής Κυριακάτικης αργίας.

Κατὰ τὴ διάρκεια τῆς διαδικασίας παράδοσης παραλαβῆς τοῦ Ὑπουργείου σήμερα τὸ μεσημέρι, ὁ νέος ὑπουργὸς ἐξήγγειλε τὰ ἄμεσα μέτρα-σημεῖα τῆς νέας ἡγεσίας τοῦ Ὑπουργείου.
Μέσα σὲ αὐτά, περιλαμβάνεται ἡ κατάργηση τοῦ μέτρου τῆς λειτουργίας τῶν καταστημάτων κατὰ τὴν διάρκεια τῆς Κυριακάτικης ἀργίας.
Ἀξίζει νὰ σημειώσουμε ὅτι τὸ μέτρο εἶχε προκαλέσει τεράστιες ἀντιδράσεις στὸν κλάδο τῶν ἐμποροϋπαλλήλων ἀλλὰ καὶ ἀρκετῶν καταστημαρχῶν.
Δηλαδή; Οι "άθεοι"επαναφέρουν την αργία της Κυριακής που κατήργησε ο "ευλαβής" Σαμαράς;
Σημεία των καιρών είναι τα "φαινόμενα" να απατούν!
Πηγή για το ρεπορτάζ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΠΩΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Τό  ψέμα : Ο χαιρετισμός δια χειραψίας καθιερώθηκε  διεθνώς επειδή απεδείκνυαν ότι οι δύο άνδρες δεν κρατούσαν όπλα στο δεξί χέρι τους.

Ποιά είναι όμως η αλήθεια;
Οι μασόνοι γιά νά συνεννοούντο μεταξύ τους χαιρετούσαν διά χειραψίας Αυτός ο χαιρετισμός  επειδή ήταν χαρακτηριστικό τών "ευγενών" καί "εύπορων" πού βέβαια ήταν μέλη τής Στοάς, γιά νά μην γίνετε αντιληπτός καί νά τούς υποπτεύονται οι "πληβείοι", μέ δεξιοτεχνία απλώθηκε καί στόν λαό ώς χαιρετισμός μεταξύ τών ανθρώπων.
 

Ο χαιρετισμός  τών μασόνων βέβαια διαφοροποιήθηκε καί η χειραψία τους έχει "μυστικούς" τρόπους - κωδικούς, αναγνώρισης από μιά απλή επαφή τής παλάμης δύο ανθρώπων.
Μέ τόν  χαιρετισμό αυτόν  μεταξύ τους οι μασόνοι, δέν εννοούσαν μόνο τήν αναγνώριση τών "αδελφών" μασόνων, αλλά καί μέ τό ιδιαίτερο κωδικό τής κάθε χειραψίας δήλωναν καί τήν "στοά" στήν οποία ανήκανε.
Τί ακριβώς σημαίνει η ένωση τών δύο παλαμών;
Δέν είναι μόνο σημείο αναγνώρισης. Είναι βασικό "σύμβολο" γιά τήν μασονία.Σημαίνει πώς όλοι είναι δεμμένοι χέρι-χέρι σάν μιά αλυσίδα. Σημαίνει καί τήν σαρκική τους ένωση μέ τήν μασονία. 

Σημαίνει ακόμα αυτό πού λέει ώς παροιμία ο λαός "τό ένα χέρι νίβει τό άλλο καί τά δυό τό πρόσωπο" , δηλαδή τό κάθε χέρι δίνει βοήθεια στό άλλο {κοινωνικά, επαγγελματικά, πολιτικά καί ότι άλλο μέσα από τίς συντεχνίες τους}, καί όλοι μαζί δουλεύουν γιά τήν μασονική τους στοά.
 


Ποιός  ήταν όμως ο χαιρετισμός πρίν επιβληθεί η μασονική χειραψία;
 

Καί βέβαια θά πρέπει νά ανατρέξουμε στήν πρώτη κοινωνία ανθρώπων , στό πολιτισμό τής Ελλάδος τών αρχαίων χρόνων.

Image
 Χαιρετισμός σε αρχαιο αγγείο
 
Image          Ο   χαιρετισμός της υψώσεως της δεξιάς χειρός, ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις Δωρικές και Πελασγικές κοινωνίες. Φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται κατά τις ιερουργίες στις οποίες οι ιερείς χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τα αγάλματα των θεών. Όταν λεγόταν η φράση «Χαίρε (τάδε θεέ ή τάδε θεά)» τότε ύψωναν την δεξιά χείρα, σε ένδειξη σεβασμού. Χαρακτηριστικό αυτού του χαιρετισμού, είναι ότι η παλάμη δεικνύεται προς το χαιρετιζόμενο πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έδειχναν οι ιερείς την καθαρότητα των προθέσεών τους. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους. Παράλληλα, χαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο, έδειχναν προς τους θεούς ότι ήταν και καθαρώς ψυχικά απέναντί τους.
Η ύψωση της δεξιάς χειρός, ήταν συνηθισμένος χαιρετισμός στους αρχαίους Έλληνες. 
πηγές πληροφοριών: από  καί από 
διαβάστε καί αυτό 

Οί Τρεις Ιεράρχες, επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας.


«Τους τρεις μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος...».



Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Αναδείχθηκαν πατέρες της εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: 




Νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ετοιμάζει ο Γιώργος Σταθάκης !!!

Δρομολογείται αναστολή πλειστηριασμών και νέος νόμος για τα κόκκινα δάνειαΚορυφαία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης η αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών !!!
Συστήνεται φορέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, στα πρότυπα του Ιρλανδικού μοντέλου ΝΑΜΑ, όπως είχε προτείνει από πέρσι το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.Ο κ. Σταθάκης φέρεται έτοιμος να καταθέσει άμεσα στη Βουλή το νέο νόμο που είναι προσανατολισμένος στο λεγόμενο «ιρλανδικό μοντέλο» διαχείρισης των δανείων και μια από τις βασικές αλλαγές που θα προβλέπει σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο, θα είναι η σύσταση δημόσιου φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους. 
συνέχεια ΕΔΩ

Schulz : Είδα με φρίκη τη στροφή της Ελλάδας προς Ρωσία !!!

ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΚΗ !!!

«Δεν μπορείς από τη μια πλευρά να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει ενότητα όταν πρόκειται για τη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και μετά, ως πρώτη επίσημη ενέργεια, να σπας την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Αυτό κατά την άποψή μου μακροπρόθεσμα δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, αναφερόμενος στην διαφοροποίηση της κυβέρνησης από την ανακοίνωση της ΕΕ για την Ρωσία.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ {ΕΛΛΑΔΟΣ} ...ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ

Μετά το 1834, και την ανακύρηξη της Αθήνας ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, αναπτύχθηκε μία μικρή εβραϊκή κοινότητα. Αριθμός εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.Μεταξύ αυτών και ο χρηματιστής Μαξ ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα. Μέσω της Δουκίσσης της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843).

Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό. Το 1847 οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη, για να μην προσβληθεί ο βαρόνος ντε-Ρότσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σε αντίποινα ένα μέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαβίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιμου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζημίωσης και, τελικά, ο υπουργός των Εξωτερικών λόρδος Πάλμερστον απέκλεισε το 1850 με αγγλικά πλοία το λιμάνι του Πειραιά. Το 1852 η δημοτική αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής.

Η εβραϊκή παρουσία αυξήθηκε από 60 άτομα το 1877 σε 250 το 1878. Η εβραϊκή Κοινότητα αναγνωρίστηκε επίσημα το 1889. Το 1890 πρόεδρος της Κοινότητας διετέλεσε ο Κάρολος Ρότσιλντ (1843 – 1918). Την εποχή εκείνη, λειτουργούσαν έλλειψη Συναγωγής 3 μικροί ευκτήριοι οίκοι.
στοιχεία από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Κ.Ι.Σ.) Λινκ: http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=476&Itemid=46
 Εδώ βλέπουμε το ΦΕΚ με το οποίο δημιουργείται η εν Αθήναις Ισραηλιτική Αδελφότητα με πρόεδρο τον Τσάρλς Ρότσιλντ υιό του Μάξ Ντε Ρότσιλντ που ήρθε από την Γερμανία (με την κουστωδία του Όθωνα).

Δείτε το ΦΕΚ σε μορφή PDF κάνοντας κλικ ΕΔΩ


 Το παρακάτω ΦΕΚ είναι του 1920 όταν ο "αντισημίτης" Βενιζέλος κάνει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΝΠΔΔ) δηλαδή Κράτος όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης, Εθνικής Οικονομίας, Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κτλ



για να δείτε το ΦΕΚ σε μορφή PDF κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Στην  Ελαιογραφία απεικονίζεται ο Όθων με το Βασιλικό διάταγμα ιδρύσεως της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος. Ναι ο γνωστός φιλέλλην Όθων που έβαλε φυλακή τον Κολοκοτρώνη...
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος  1836
 Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! (άρα ούτε ¨Εθνική" είναι ούτε "της Ελλάδος")
 Άρα έχουμε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία η οποία αποτελείται είτε από Έλληνες ιδιώτες είτε από αλλοδαπούς ιδιώτες, στην οποία ο επίσης αλλοδαπός Όθωνας δίνει το αποκλειστικό προνόμιο κοπής χρήματος προς το Κράτος
Έχουμε λοιπόν ένα Κράτος το οποίο δεν επιτρέπει στον εαυτό του να κόψει δικό του χρήμα αλλά επιτρέπει να το δανείζεται αποκλειστικά από μια Τράπεζα η οποία ανήκει σε τρίτους (την οποία απλά την έχουν βαφτίσει Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος).  
 ο Κράτος δεν επιτρέπεται να κόψει χρήμα για τον εαυτό του, αλλά επιτρέπει δια νόμου ή Βασιλικού Διατάγματος να κόψει μια ιδιωτική εταιρεία χρήμα από την οποία θα τα ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ άρα από την πρώτη κιόλας Δραχμή η οποία θα μπει στην κυκλοφορία (circulation) το Κράτος ήδη χρωστάει!
...όλο το άρθρο ΕΔΩ

Το σπίτι των Ρότσιλντ στην Κέρκυρα







κάντε κλικ ΕΔΩ για να το βρείτε στο google maps


(να η αιτία του θανάτου του Ιωάννη Καποδίστρια)


Ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης , η σύζυγος του καί η "Κάρτα τού πολίτη"

Πατρινή και μάλιστα γόνος μεγάλης οικογένειας είναι η σύζυγος του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη. Πρόκειται για την εικαστικό Δανάη Στράτου,*2 μέλος της Πατρινής και Αγρινιώτικης οικογένειας Στράτου, της Πειραϊκής Πατραϊκής.
Η Δανάη Στράτου σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη είναι κόρη του Φαίδωνα Στράτου και της Ελένης Πόταγα ? Στράτου*1, μιας από τις σημαντικότερες ελληνίδες εικαστικούς, από την οποία έχει κληρονομήσει το καλλιτεχνικό γονίδιο.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Ώστιν) καθώς και "Economist-in-residence" στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.
 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Προέρχεται από αριστερή οικογένεια, και ο πατέρας του είχε φυλακιστεί και εξοριστεί στη Μακρόνησο. Ως μαθητής, είχε δάσκαλο σε ιδιαίτερα μαθήματα τον φιλόλογο Πέτρο Μώραλη, μετέπειτα Υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του σημερινού Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία, στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ. Για να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, πήρε συστατική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια.
Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, αργότερα, το 1985, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Νόργουιτς της Ανατολικής Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία) ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν-Λα-Νεβ, Βέλγιο). Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Όπως εξήγησε σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» για το πού θα βρεθεί το «ζεστό χρήμα», πόσο θα είναι αυτό και πώς θα φτάσει στα χέρια όσων δοκιμάζονται ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι αυτό θα γίνει με μια χρεωστική κάρτα με την οποία κανείς άστεγος, για παράδειγμα,δεν θα ντρέπεται να μπει στο σούπερ μάρκετ και να προχωρήσει σε αγορά.

*1 Η Ελένη Πόταγα-Στράτου είναι ένας αληθινός θρύλος της σύγχρονης ελληνικής Τέχνης. Παρά τις λίγες σχετικά εκθέσεις της και την πολύ επιλεγμένη καταγραφή τους, είναι από τις αγαπημένες καλλιτέχνιδες πολύ σημαντικών συλλεκτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με εκθέσεις-ορόσημα: δύο ατομικές σε γκαλερί (Αστρα και Ζουμπουλάκη), μία στην Ελληνοαμερικανική Ενωση και κυρίως υπαίθριες, όπως στη Πνύκα, στους Κήπους της Οπερας του Καίρου, στους κήπους Σελλαλάτ της Αλεξάνδρειας και στο αίθριο του Πανεπιστημίου της Βόννης)....{εκθέσεις όχι όπου κι όπου...!!!..τυχαίο; δέν νομίζω}...Πολλοί στην έκθεσή της αναζητούν κάποια αναφορά στο Ελληνικό Φώς, άλλοι στο Θείο Φως, άλλοι στον Διαφωτισμό και άλλοι στους Πεφωτισμένους (Illuminati).
*2 Η Δανάη Στράτου, εκτός από διάσημη καλλιτέχνις, είναι και μέλος της γνωστής οικογένειας Στράτου, που ίδρυσε την Πειραϊκή Πατραϊκή.Πατέρας της είναι ο Φαίδων Στράτος, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την ιστορική Πειραϊκή Πατραϊκή, τη βιομηχανία βάμβακος που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Σταμούλης Στράτος (1891-1963) με τον Χριστόφορο Κατσάμπα (1893-1984).Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου (1983 – 1988) και δηλώνει γλύπτρια, εικαστικός, σύζυγος, μητέρα.Επέλεξε να εργαστεί και να ζήσει πριν από λίγα χρόνια στο Όστιν του Τέξας, στις ΗΠΑ. Ήταν η καινούρια αρχή που έκανε μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Βαρουφάκη, τον γιο της Νικόλα και την κόρη της Εσμεράλδα. Το 2010, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Vital Space, μια καλλιτεχνική, διεπιστημονική πλατφόρμα που δραστηριοποιείται διεθνώς με σκοπό να προσεγγίσει τα ζωτικά ζητήματα της εποχής μας και να προβάλλει στο ευρύτερο κοινό την καλλιτεχνική οπτική....
Τά"τζάκια" συνεχίζουν
-Η Δανάη Στράτου είχε παππού τον Σταμούλη Θ. Στράτο, ο οποίος γεννήθηκε το 1891 στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου και ίδρυσε την Πειραϊκή Πατραϊκή. 
-Ανιψιά του Χριστόφορου Στράτου ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Υπουργός για πολλά Χρόνια. 
-Πατέρας της είναι ο Φαίδων Στράτος, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την ιστορική Πειραϊκή Πατραϊκή.
Φ.Ε

Ο κόσμος περιμένει κύριε Τσίπρα νά υλοποιήσετε τήν υπόσχεσή σας ώς πρώτη προτεραιότητα : "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη "....Άν!!! θά συμφωνήσει καί ο Στουρνάρας;;;

 Με τον ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει. Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»».
"Το έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει είναι από τις σημαντικές μας προτεραιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση κανένα σπίτι, καμία πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να βγει στον πλειστηριασμό. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη είναι το σύνθημά μας και το εννοούμε. Καταθέσαμε στη Βουλή δύο σχετικές νομοθετικές τροπολογίες, καταψηφίστηκαν δυστυχώς, πρέπει να το γνωρίζουν όσοι μας παρακολουθούν ότι μέχρι το 2014 υπήρχε προστασία έναντι των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Από 1/1 του έτους που τρέχουμε δεν υπάρχει προστασία. Υπάρχει ένας νόμος που δίνει την ευχέρεια στις τράπεζες δυστυχώς – εμείς θα παρέμβουμε νομοθετικά στο θέμα αυτό " 

Καλά όλα αυτά , αλλά θά συμφωνήσει καί ό διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας; Γιατί πρέπει νά ξέρουμε  {ο Τσίπρας τό ξέρει} πώς πάνω από τόν πρωθυπουργό βρίσκονται πάντα οι διοικητές τής Τράπεζας τής Ελλάδος ...πού μόνο τής Ελλάδος δέν είναι.!!! 
 Σ: Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής.
Φ.Ε

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Να αποφυλακιστούν ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας σε εκλογές που έγιναν χωρίς ισονομία και ισοπολιτεία , μέσα σε συνθήκες πολιτικού διωγμού των απόψεων των στελεχών του κόμματος και ενώ η Χρυσή Αυγή ήταν παράνομα παντελώς αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και χωρίς να έχει κρατική χρηματοδότηση, όπως τα άλλα κόμματα αποτελεί έναν πραγματικό πολιτικό θρίαμβο και των διωκόμενων και των Ελληνίδων και των Ελλήνων πατριωτών που τους ψήφισαν. Η νωπή έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας έδωσε, «ισχυρή λαϊκή εντολή για να πάψει ο παράνομος διωγμός του τρίτου κόμματος της Ελλάδος» και για να αποφυλακιστούν ο αρχηγός και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να εκπροσωπούν τον Ελληνικό Λαό όπως ορίζει το Σύνταγμα και απαιτεί η Λαϊκή Κυριαρχία.
πηγή

Λιτό και ευέλικτο το σχήμα των «αλειτούργητων»

Κυβέρνηση των 41. 

Οι εννέα έβαλαν 

το χέρι στο Ευαγγέλιο. 

Οι 32 «αλειτούργητοι».
πηγή

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ... ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ!!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ . . 68 / 304 ΤΟΥ ΟΗΕ
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

11/09/14
Φάπα του ΟΗΕ προς γύπες κι άλλα… όρνεα...

Εκατόν είκοσι τέσσερις χώρες [ 124 ] απ’ όλον τον κόσμο αναγνώρισαν με απόφασή τους ότι :
η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέου
ς αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενός κράτους, που δεν μπορεί ούτε ΟΥΤΕ να ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΟΥΤΕ να ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ από ένα άλλο κράτος ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ , όπως οι γνωστοί μας «γύπες».

Ολως περιέργως όμως, μεταξύ των 124 χωρών που ενέκριναν την απόφαση 68/304 του ΟΗΕ - και η οποία ανοίγει τον δρόμο για τη «δημιουργία ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους»- δεν βρισκόταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα.Ηχηρό χαστούκι προς τους κερδοσκόπους. . , τους τοκογλύφους, . . και τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ που δικαιώνουν με τις αποφάσεις τους τις ληστρικές πρακτικές αυτών και τις κυβερνήσεις που παραμένουν υπόδουλες στα λόμπι και τα συμφέροντα του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού τομέα έδωσε  η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του Οργανισμού που ενέκρινε απόφαση, η οποία αναγνωρίζει ότι η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μιας χώρας.Η απόφαση τονίζει ακόμη την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης, αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης στα προβλήματα χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών για την προώθηση οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.
,,, Η πρόσφατη απόφαση 68/304, των αρχών Σεπτεμβρίου, του ΟΗΕ δικαιώνει την Αργεντινή. Υποστηρίζει την τακτική της. Ενθαρρύνει κάθε μελετημένη, διεκδικητική προσπάθεια αναδιάρθρωσης χρέους στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για θρίαμβο που επετεύχθη βέβαια -και απαιτείται αυτό να τονισθεί- από συλλογική προσπάθεια των G77 και της Κίνας. Πάρθηκε με 124 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 41 αποχές συμπεριλαμβανομένων χώρων της ΕΕ. Απείχε και η Ελλάδα (!), μια υπερχρεωμένη χώρα...Οι Ελληνες δεν έχουν παρά να συγκρίνουν το θόρυβο των πρώτων ημερών του Αυγούστου 2014 με τη σιωπή, περίπου απόλυτη, που συνόδευσε τη θετική για την Αργεντινή απόφαση 68/304 του ΟΗΕ των αρχών του Σεπτεμβρίου...Το 2001 η Αργεντινή έκανε στάση πληρωμών απαλλάσσοντας το λαό της από ένα μεγάλο κομμάτι του δημόσιου χρέους. Με μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις επετεύχθη συμφωνία για την αποπληρωμή του 40% των οφειλομένων...Μια απόφαση τεράστιας αξίας -για την αποτελεσματικότητα των συλλογικών προσπαθειών περιορισμού της ασυδοσίας των διεθνών κερδοσκόπων- πέρασε στα ελληνικά ΜΜΕ και τον πολιτικό διάλογο στα «ψιλά γράμματα».Το εφιαλτικότερο είναι ότι η χώρα μας δεν συντάχθηκε στον ΟΗΕ με τα δικά της συμφέροντα και δεν ήταν αλληλέγγυα!
Καί η ερώτηση τού ΣΥΡΙΖΑ :ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Εξωτερικών
Θέμα: «Η προκλητική απαξίωση της επιστολής του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών»
...Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Τίμερμαν έχει αποστείλει επιστολή σε όλες τις χώρες - μέλη του ΟΗΕ, ενημερώνοντας σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος με τίτλο «Προς την κατεύθυνση μιας Πολυμερούς Σύμβασης για τη δημιουργία ενός Νομικού Κανονιστικού Πλαισίου για τις διαδικασίες Αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Χρέους», που έχει παρουσιαστεί από την Ομάδα των 77 και την Κίνα...Επειδή η  απόφαση 68/304 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ελήφθη με πρωτοβουλία της Αργεντινής, είναι βαρύνουσας σημασίας, καθώς αναγνωρίζει ότι η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα ενός κράτους, δεν ματαιώνεται και ούτε εμποδίζεται από άλλο κράτος ή ιδιώτες πιστωτές, όπως τα επιθετικά κερδοσκοπικά hedge-funds...Έτσι επειδή η απόφαση αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των χωρών, όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται ενώπιον κρίσιμων εξελίξεων αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους τους. 
Επειδή δεν έχει μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί καμία απάντηση από πλευράς του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην παραπάνω επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής.
Επειδή ο ΟΗΕ είναι πεδίο συζήτησης και προώθησης διεθνούς συνεργασίας σε ζητήματα εξασφάλισης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και αναδιάρθρωσης χρέους, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και πλήθος συνεδρίων που ο ίδιος ο Οργανισμός έχει διοργανώσει (π.χ. η Συνδιάσκεψη Μοντερέι του 2002 και το κείμενο Rio+20 ‘Future We Wan’ με ρητή αναφορά στο θέμα του χρέους), αλλά κυρίως επειδή ο ίδιος ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι ανάμεσα στους σκοπούς του είναι να επιτυχαίνουν διεθνή συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων οικονομικής φύσης.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.    Έχει λάβει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής; Και αν πράγματι έχει ληφθεί η επιστολή, για ποιο λόγο επέλεξε να μην απαντήσει και να την απαξιώσει;
2.    Η παραπάνω επιστολή έχει κοινοποιηθεί ή διαβιβαστεί μέχρι σήμερα και στο Υπουργείο Οικονομικών;
3.    Για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά, που λόγω του δυσθεώρητου και μη βιώσιμου χρέους της έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει μια ιστορική πρωτοβουλία στον ΟΗΕ για δημιουργία ενός διαφορετικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους που θα προστατεύει τα κράτη από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων, επέλεξε να ψηφίσει αποχή;
4.    Η Ελλάδα πρόκειται, τουλάχιστον κατά την επόμενη περίοδο να δραστηριοποιηθεί στον ΟΗΕ για την επεξεργασία μιας Πολυμερούς Σύμβασης που κινείται στην ανωτέρω κατεύθυνση και έχει ευρύτερη αποδοχή;
5.    Οι επανειλημμένες εκκλήσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στο πλαίσιο του ΟΗΕ για «μεταρρύθμιση και ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των διακυβευμάτων του 21ου αιώνα» δεν αναφέρονται και στην εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Ή το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί «διακύβευμα του 21ου αιώνα»;        

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 

 Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ;
πηγές εδώ
εδώ 
εδώ

Η ΕΛΙΑΜΕΠ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δείτε από τό 9ο λεπτό γιά ΕΛΙΑΜΕΠ
 ΕΛΙΑΜΕΠ: Προωθώντας την Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Ελλάδα!
Ένα - ένα τα κομμάτια του νεοταξικού παζλ έρχονται στην θέση τους...
Σειρά έχει το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ (www.eliamep.gr) που μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές με την δραστηριότητα του...

Όπως αναφέρουν λοιπόν απόλυτα αξιόπιστες και διασταυρωμένες πληροφορίες το ΕΛΙΑΜΕΠ διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια, ως άτυπο διευθυντήριο συγκρότησης της εξωτερικής πολιτικής, όλους τους φακέλους της ελληνικής διπλωματίας, εν γνώσει μάλιστα του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Η επιρροή που ασκεί το ΕΛΙΑΜΕΠ στη χάραξη της στρατηγικής από το υπουργείο Εξωτερικών είναι διαχρονική. Εξάλλου είναι ηλίου φαεινότερο το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η κεντρική αντίληψη και η βασική στρατηγική κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας ελάχιστα τροποποιείται σήμερα τόσο σε σχέση με την περίοδο που υπουργός Εξωτερικών ήταν η νυν πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κα Ντόρα Μπακογιάννη, (η οποία διατηρούσε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με το ΕΛΙΑΜΕΠ, σε όλα τα επίπεδα και ευθυγραμμιζόταν με αυτό) όσο και επι πρωθυπουργίας  Γ. Α. Παπανδρέου ο οποίος μάλιστα έστειλε και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, τον γνωστόν τέως πρέσβη Αποστολίδη να διαπραγματευθεί μυστικά με τους τούρκους για το Αιγαίο!!![1]


Άλλωστε είναι καιρός τώρα που ορισμένες επιλογές των κυβερνήσεων στην εξωτερική μας πολιτική, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής μας, τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την Κύπρο, προκαλούν σε όλους μας έκπληξη.
Ο βαθμός της ευθυγράμμισής τους με τις αμερικανικές επιταγές και τα αιτήματα των Τούρκων είναι εντυπωσιακός. Το μέγεθος της συναίνεσης μοιάζει κυριολεκτικά εξωπραγματικό αν κανείς δεν γνωρίζει ότι, πίσω από αυτούς τους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης», υπάρχουν ολόκληρα δίκτυα στήριξης και κατάρτισης αυτής της πολιτικής. Μόνον αν κάποιος αποκτήσει μια ευρύτερη εποπτεία αυτών των δικτύων θα καταλάβει πως οι κυβερνητικές επιλογές προκύπτουν από μια στρατηγική που προωθείται συστηματικά στη χώρα μας. Ειδάλλως, οι στάσεις και οι συμπεριφορές ορισμένων ανθρώπων θα παραμένουν, στα μάτια ακόμα και του πιο καλοπροαίρετου παρατηρητή, απλά ως παροξυστικές εκφράσεις εθελοδουλείας.


Το ιστορικό του Ιδρύματος

Το ΕΛΙΑΜΕΠ άρχισε να λειτουργεί στα μέσα του 1980. Επίσημη θεσμική έκφραση, ως ένα ανεξάρτητο μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα με εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα, πήρε στα 1988 με την ονομασία Ελληνικό Ίδρυμα Αμυντικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Μέχρι τότε, το ίδρυμα λειτουργούσε άτυπα, στα πλαίσια ανεπίσημων συναντήσεων πανεπιστημιακών, στρατιωτικών, διπλωματών και δημοσιογράφων που συζητούσαν σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ιστορικό στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, ήδη από την περίοδο όπου το ίδρυμα λειτουργούσε άτυπα, ως χώρος διαλόγου, τα «δι-ατλαντικά θέματα» βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων. Αντικείμενο των ερευνών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ιδρύματος είναι οι «εξελίξεις στις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας, στους τομείς της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και των διατλαντικών σχέσεων που ενδιέφεραν άμεσα την Ελλάδα».
Το 1993, το ίδρυμα αλλάζει την ονομασία του σε Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Η αλλαγή αυτή, όπως αναφέρεται στο σύντομο ιστορικό της ιστοσελίδας του τμήματος, πραγματοποιήθηκε για να αποτυπώσει τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του ιδρύματος με διάφορα ερευνητικά προγράμματα τα οποία: «συνέβαλαν στην εδραίωση των δημοκρατιών της Ανατολικής, Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη δημιουργία κοινωνίας των πολιτών, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, σε θέματα κοινωνικοπολιτικά, ασφάλειας και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».



Η σύνθεση του παρόντος διοικητικού συμβουλίου
(μέλη της Bilderberg, οι μισοί αν όχι όλοι):

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1992, 2003, 2006 και 2009)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ
Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1993 και 1999) 
Θεόδωρος Κουλουμπής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 1995 και 2009)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής Εφημερίδας «Η Καθημερινή» (Παρών στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Bilderberg» το 2002, 2008 και μέλος της Τριμερούς επιτροπής)
ΤΑΜΙΑΣ
Παναγής Βουρλούμης, πρώην Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ Α.Ε. (Παρών στην συνεδρίαση της «Λέσχης Bilderberg» το 2009 και μέλος της Τριμερούς επιτροπής)
ΜΕΛΗ
  • Γεώργιος Αντωνετσής, Πτέραρχος ε.α.
  • Γιώργος Δαυίδ, Πρόεδρος, Δ.Σ., Coca Cola 3Ε (Ο εκπρόσωπος της Bilderberg στην Ελλάδα με συνεχόμενες συμμετοχές στις συνεδριάσεις της «Λέσχης» απο το 1996 μέχρι και σήμερα)
  • Μίνως Ζομπανάκης, Πρόεδρος, GISE A.G., Αθήνα (Παρών στην συνεδρίαση της «Λέσχης Bilderberg» το 1991)
  • Παναγιώτης K. Ιωακειμίδης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Αχιλλέας Μητσός, Πρώην Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Έρευνας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Θάνος Ντόκος, Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΑΜΕΠ
  • Ελένη Παπακωσταντίνου, Nομική Σύμβουλος
  • Αλέξανδρος Φίλων, Πρέσβης ε.τ. / Διευθυντής , Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού (ΕΚΑΣ), Υπουργείο Εξωτερικών
Τιμητικό Συμβούλιο
  • Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδροs Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
  • Στάθης Ευσταθιάδης, Δημοσιογράφος, TO BHMA
  • Κωνσταντίνος Ζέπος, Πρέσβης ε.τ.
  • Κώστας Ιορδανίδης, Δημοσιογράφος, H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  • Πάνος Καζάκος, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Ιωάννης Καρτάλης, Σύμβουλος έκδοσης «Το Βήμα Της Κυριακής»
  • Ευάγγελος Κωφός, Ιστορικός / Επιστημονικός Σύμβουλος σε Βαλκανικά θέματα
  • Νικόλαος Λαζαρίδης, Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
  • Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης  - ΤΙΤΑΝ Α.Ε.(Παρών στην συνεδρίαση της «Λέσχης Bilderberg» το 1993 και 2008)
  • Στέφανος Σταθάτος, Πρέσβης ε.τ.
Οι χρηματοδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ
Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος σύμφωνα με την σελίδα του προέρχεται κυρίως από τη σύναψη συμβάσεων για έρευνα και εκπαίδευση με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και από χορηγίες διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών. 

Είναι όμως μόνο αυτοί οι χρηματοδότες;;

Ανάμεσα στην σχεδόν ατελείωτη λίστα χρηματοδοτών, που παραθέτει στην επίσημη σελίδα του το ΕΛΙΑΜΕΠ και περιλαμβάνει το κράτος, μεγάλες τράπεζες (από την Εμπορική, έως...την Παγκόσμια Τράπεζα), μεγάλες πολυεθνικές (από την Ιντρακόμ έως την Κόκα-κόλα), το ΝΑΤΟ, κτλ...
Παραλείπει να αναφέρει μερικά ενδιαφέροντα ονόματα τα οποία με μια σύντομη έρευνα καταφέραμε να ανακτήσουμε απο την παλιά σελίδα του EΛΙΑΜΕΠ (http://www.eliamep.gr/old-site/...) η οποία όμως, όπως μπορείτε να δείτε έχει διαγραφεί...
Γιατί άραγε;;...
...ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει πλήρως στα ευρύτερα δίκτυα των μη-κυβερνητικών οργανώσεων που προωθούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.
 Αποκαλυπτικό είναι επίσης το στοιχείο ότι ένας από τους βασικούς ξένους χρηματοδότες του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι και ο γνωστός σε όλους μας George Soros-CFR και μάλιστα με χορηγίες μέσω 9 (εννέα!) διαφορετικών ιδρυμάτων!
... Η στρατηγική που προωθεί το ΕΛΙΑΜΕΠ για τα Βαλκάνια στηρίζεται στο γνωστό τετράπτυχο του δόγματος της Νέας Τάξης για την περιοχή: «ανθρώπινα δικαιώματα, πλουραλισμός, ελεύθερη αγορά, ατλαντισμός». Αυτό θα το συναντήσουμε σε κάθε δυνατή έκφραση μέσα από τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα του ιδρύματος.
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ