Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο μύθος του Ηρός..καί ή πορεία τής ψυχής

Ο Πλάτωνας επιλέγει να κλείσει το πολυσύνθετο έργο του , την «Πολιτεία», με μια αισιόδοξη διδαχή, ένα βαρυσήμαντο μύθο, που αναφέρεται στη μεταθανάτια ζωή.Ο δίκαιος άνθρωπος επιβραβεύεται και σ’ αυτόν  τον κόσμο, αλλά και μετά θάνατον. Αντίθετα οι άδικοι, οι τύραννοι, οι κακούργοι , τιμωρούνται σκληρά. Απόδειξη αυτής της απόδοσης της δικαιοσύνης στον άλλο κόσμο , είναι η μαρτυρία του Ηρός του Αρμενίου, την οποία εκθέτει μέσα από το στόμα του Σωκράτη....
    Σύμφωνα με το μύθο, ο Ηρ ο γιος  του Αρμενίου, που ήταν γενναίος πολεμιστής, σκοτώνεται στη μάχη. Το σώμα του για δέκα ημέρες παρέμεινε στο πεδίο της μάχης ανάμεσα στα πτώματα των υπολοίπων πολεμιστών που είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται. Μετά από δώδεκα ημέρες, αφού τον είχαν μεταφέρει σπίτι του, τη στιγμή που τον  είχαν πάνω στη νεκρική πυρά, ο ήρωας ξαναγύρισε στη ζωή και άρχισε να διηγείται όσα είχε δει η ψυχή του στον άλλο κόσμο.
 

 Η ψυχή του, όπως διηγείται ο ίδιος ο Ηρ στο μύθο, που είχε φύγει από το σώμα του, πορεύτηκε μαζί με άλλες ψυχές σε έναν τόπο δαιμονικό. Εκεί υπήρχαν δύο ανοίγματα πάνω στη γη, το ένα δίπλα στο άλλο και άλλα δύο απέναντί του πάνω στον ουρανό. Ανάμεσά τους κάθονταν δικαστές, οι οποίοι , αφού δίκαζαν, πρόσταζαν τους δίκαιους να προχωρήσουν δεξιά και επάνω,  μέσα από τον ουρανό και τους άδικους αριστερά και κάτω.
    Όταν παρουσιάστηκε ο Ηρ στους δικαστές, του είπαν να ακούει και να βλέπει προσεκτικά ό,τι συνέβαινε εκεί για να γίνει αγγελιοφόρος και να τα ανακοινώσει αργότερα όλα στους ζωντανούς. Έβλεπε εκεί τις ψυχές που είχαν δικαστεί, να προχωρούν προς τα δύο ανοίγματα και άλλες να βγαίνουν από τα άλλα δύο.
   Όσες ανέβαιναν από τα ανοίγματα της γης ήταν κατασκονισμένες και διψασμένες, ενώ όσες κατέβαιναν από τον ουρανό ήταν καθαρές. Όλες οι ψυχές πήγαιναν προς ένα λιβάδι και κατασκήνωναν εκεί σαν να ήταν  σε πανηγύρι.
   Όσες  έρχονταν από  τη γη, έκλαιγαν και οδύρονταν για όσα είχαν πάθει κατά την πορεία τους κάτω από τη γη, που είχε κρατήσει χίλια χρόνια.
   Όσες έρχονταν από τον ουρανό διηγούνταν όλα τα ευχάριστα που είχαν δοκιμάσει και όλη την ομορφιά που είχαν αντικρίσει.
 Οι ψυχές που είχαν διαπράξει αδικήματα, πλήρωναν για όλα δεκαπλάσιες ποινές. Επίσης με την ίδια αναλογία, δεκαπλάσιες ήταν και οι ανταμοιβές για όσες ψυχές είχαν φανεί δίκαιες. Ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι τιμωρίες για όσους είχαν ασεβήσει προς τους θεούς ή τους γονείς ή για όσους είχαν σκοτώσει με τα ίδια τους τα χέρια.
 Τον Αρδιαίο, τον τύραννο της Παμφυλίας που διέπραξε στη ζωή του μεγάλα και πολλά κακουργήματα, οι τιμωροί του άλλου κόσμου τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον τραβούσαν πάνω στα αγκάθια των ασπαλάθων.
Έλεγε επίσης κάτι άλλα για όσους πέθαναν μόλις γεννήθηκαν και για όσους έζησαν λίγο, αλλά δεν αξίζει να αναφερθούμε σ' αυτά.



  Επτά ημέρες έμειναν οι ψυχές στο λιβάδι και την όγδοη πορεύτηκαν σε ένα τόπο, όπου έβλεπαν ένα φως σαν ουράνιο τόξο, αλλά πολύ λαμπρότερο και καθαρότερο.
   Εκεί, μετά από μιας ημέρας δρόμο, είδαν να’ ναι τεντωμένες από τον ουρανό οι άκρες  των  δεσμών που το συγκρατούσαν.
 Αυτό το φως ήταν ο σύνδεσμος του ουρανού που συγκρατούσε την ουράνια περιφορά. Από τις άκρες των δεσμών του ήταν σφιχτά στερεωμένο το αδράχτι της Ανάγκης το οποίο προκαλεί  όλες τις κινήσεις . Το αδράχτι είχε στέλεχος και αγκίστρι από σκληρό μέταλλο και σφόνδυλο που ήταν κοίλος και περιείχε άλλους επτά σφονδύλους.  Στους  κύκλους που  σχημάτιζαν τα επάνω χείλη των σφονδύλων ήταν καθισμένες και περιστρέφονταν Σειρήνες, μια πάνω σε κάθε κύκλο.
 Κάθε Σειρήνα έβγαζε από μέσα της έναν ήχο και όλες μαζί σχημάτιζαν ένα αρμονικό ταίριασμα από νότες. Την κυκλική κίνηση των σφονδύλων, πάνω στα γόνατα της Ανάγκης, παρακολουθούσαν καθισμένες πάνω σε θρόνους οι τρεις Μοίρες, η Λάχεσις, η Κλωθώ και η Άτροπος και τραγουδούσαν η καθεμιά πάνω στη μελωδία των Σειρήνων.
 Η Λάχεσις τα περασμένα, η Κλωθώ τα τωρινά και  η Άτροπος τα μελλούμενα.
 Φθάνοντας εκεί οι ψυχές, ήταν αναγκασμένες να διαλέξουν το είδος της ζωής που ήθελαν να ζήσουν κατά την επόμενη ενσάρκωσή τους.
 Ένας προφήτης έπειτα πήρε από τα γόνατα της Λάχεσης πολλά παραδείγματα ζωής, τα τοποθέτησε μπροστά στις ψυχές και ανεβαίνοντας σε ένα βήμα ψηλό, απήγγειλε ένα λόγο της Λάχεσης που καλούσε τις ψυχές να τραβήξουν τον κλήρο τους για τη σειρά που θα διαλέξουν. Ο καθένας έπρεπε  ανάλογα με τη σειρά που προσδιόριζε ο κλήρος του, να επιλέξει ένα ορισμένο είδος ζωής.
     Οι αφιλοσόφητες ψυχές έσπευσαν να επιλέξουν βίους ένδοξους, χωρίς να υπολογίσουν πόση δυστυχία κρύβουν μέσα τους τα αξιώματα και τα μεγαλεία.
   Όσες  όμως  ψυχές είχαν δοκιμαστεί σκληρά στην προηγούμενη ζωή τους, τώρα πρόσεχαν να μην απατηθούν από τη δολερή λάμψη.
  Είδε την ψυχή του Οδυσσέα, που ’χε τον τελευταίο κλήρο, να διαλέγει την ήσυχη ζωή  ενός άσημου ανθρώπου. Επίσης είδε πολλές ψυχές ανθρώπων να επιλέγουν ζωές  ζώων και πολλών ζώων να επιλέγουν ζωές ανθρώπων.
   Μετά την επιλογή της κάθε ψυχή πήγαινε μπροστά στη Λάχεση και εκείνη έδινε στην καθεμιά ένα δαίμονα που θα τη συνόδευε στη ζωή που είχε διαλέξει. Ο δαίμονας πήγαινε πρώτα την ψυχή στην Κλωθώ για να επικυρώσει αυτή την επιλογή της μοίρας της κάθε ψυχής και μετά την πήγαινε στην Άτροπο, η οποία έκανε αμετάστροφη την επικύρωση της Κλωθώς.

   Έπειτα όλες οι ψυχές, χωρίς να κοιτάζουν πίσω, προχωρούσαν προς την πεδιάδα της λήθης όπου κατασκήνωναν εκεί και έπιναν από το νερό του Αμέλητα ποταμού και σιγά σιγά ο καθένας  ξεχνούσε τα πάντα. 
  Τα μεσάνυχτα, μετά από δυνατή βροντή και σεισμό οι ψυχές άρχιζαν να αναπηδούν προς τα πάνω για να ξαναγεννηθούν μέσα στα νέα τους σώματα.
   Τον  ΄Ηρα μόνο δεν τον άφησαν να πιει νερό από τον Αμέλητα ποταμό. Το πώς ξαναγύρισε στο σώμα του δεν το ήξερε. Ξαφνικά ανοίγοντας τα μάτια του, απλώς είδε πως ήταν πρωί και βρισκόταν πάνω στην πυρά.
     
Ο μύθος του Ηρός είναι επίνοια του Πλάτωνα, αλλά ο φιλόσοφος έχει  αντλήσει στοιχεία από κάποια προφορική παράδοση, από τη λαϊκή πίστη, από τις θεωρίες των ορφικών και των πυθαγορείων για τη μεταφυσική και από τις τελετουργίες των Ελευσίνιων μυστηρίων.  
   Ιδιαίτερη σημασία, έχει να προσέξουμε στο μύθο τον τρόπο, με τον οποίο γίνεται από τις ψυχές, η εκλογή της νέας τους ζωής και μάλιστα πριν λάβουν το νερό από τον Αμέλητα ποταμό. Και αυτό, για να μπορούν να έχουν όλη τη γνώση και όλη την πείρα που χρειάζονται, για να διαλέξουν ενσυνείδητα τη ζωή που θέλουν.
   Σε αυτό, συμβάλει ο διάλογος που γίνεται μεταξύ των ψυχών σε εκείνο το λιβάδι και σκοπός του είναι, να μεταδώσει η μια ψυχή στην άλλη, την  πείρα που έχει από όλα όσα έχει βιώσει.
 
Οι μεν ψυχές, που έρχονται από τον ουρανό, να μιλήσουν στις άλλες για όλη την ευδαιμονία και την απέραντη ομορφιά που είχαν αντικρίσει και οι δε ψυχές, που έρχονται από τα έγκατα της γης, να ομολογήσουν στις  άλλες, τη χιλιόχρονη, κακότυχη πορεία τους μέσα στη γη.
   Όλο  αυτό το συναπάντημα των ψυχών, ανθρώπων κάθε λογής,ο Πλάτωνας το παρομοιάζει με πανηγύρι όπου όλες οι ψυχές ανταλλάσσουν η μία με την άλλη, όχι υλικά αγαθά, αλλά την πείρα τους και την γνώση τους για τη ζωή.
            Βλέπουμε εδώ την μεγάλη σημασία της πείρας που έχει αποκτήσει η ψυχή από την προηγούμενη ζωή της επάνω στη γη, για την απόφαση που θα πρέπει να πάρει, για τη μοίρα που θα διαλέξει. Η εκλογή του καινούργιου βίου, στηρίζεται στην ανάμνηση αυτής της γνώσης που έχει η ψυχή από την πείρα της και είναι μη αναστρέψιμη. Γι’ αυτό η ψυχή, δεν πρέπει να κάνει αλόγιστη εκλογή, αλλά να προσέξει πολύ.
            Είναι πολύ σημαντικό επίσης, το γεγονός της ελευθερίας της εκλογής και θέλει να μας δηλώσει ο Πλάτωνας εδώ, τη μεταφυσική ευθύνη που έχει ο κάθε άνθρωπος για τη ζωή του. Η ευθύνη αυτή αγγίζει την αιωνιότητα. 
 Ο καθένας είναι απόλυτα ελεύθερος να διαλέξει τη μοίρα του και μόνο ο ίδιος έχει  την ευθύνη, χωρίς να παρεμβαίνει κανένας θεός
  Η ίδια η ψυχή του ανθρώπου έχοντας  ακόμα τη γνώση και την πείρα, χωρίς ακόμα να έχει πιει το νερό της  λήθης, διαλέγει ανάμεσα σε πολλά παραδείγματα ζωής αυτό που θέλει.
  Τα παραδείγματα που έχουν μπροστά τους οι ψυχές, είναι πολύ περισσότερα από το σύνολό τους και γι’ αυτό αν αναλογιστούν και τη γνώση που έχουν, μπορούν να διαλέξουν αυτό που τους αρμόζει. Και για να φανεί, ότι η ευθύνη και η δυσκολία, είναι η ίδια και για τον πρώτο και για τον τελευταίο που θα διαλέξει, ο προφήτης της Μοίρας Λάχεσης, αναφέρει ότι, δεν θα πρέπει, ούτε ο πρώτος να είναι ανέμελος ούτε ο τελευταίος να χάνει το κουράγιο του.



  Ο ίδιος ο Πλάτωνας, τονίζει τον κίνδυνο και τη δυσκολία αυτής της εκλογής, όταν κατά κάποιο τρόπο, βάζει το Σωκράτη να κόβει για λίγο το μύθο και να ξαναγυρίζει στο λόγο. Απευθύνεται στο Γλαύκωνα, λέγοντάς του, ότι θα πρέπει ο καθένας με μεγάλη φροντίδα και ακρίβεια να ξεχωρίζει το χρηστό από τον πονηρό βίο και να διαλέξει τον πιο καλό. Ωστόσο ακόμη και τώρα διατηρεί την εικόνα του μύθου ζωντανή.
   Η ψυχή επίσης δεν μπορεί να επηρεαστεί από πουθενά, αφού δεν μπορεί να δεχτεί βοήθεια, ούτε από τους θεούς ούτε από τις Μοίρες.
   Έχει ως μοναδική βοήθεια την ανάμνηση, τη γνώση και την πείρα που έχει αποκτήσει κατά την διάρκεια της ζωής της στη γη.
     Κάτι που θέλει επίσης ο μύθος να παραστήσει ανάγλυφα, είναι η ενότητα της προσωπικότητας, στην οποία ο άνθρωπος κατευθύνεται, μέσα από τις πράξεις του και τις αποφάσεις του. 
  Έχουμε μπροστά μας έτσι, μέσα από την παραστατική αφήγηση του Σωκράτη, όλη την πραγματικότητα που θέλει να μας διδάξει ο Πλάτωνας για την ψυχή του ατόμου, όταν αυτή βρίσκεται πλέον στον άλλο κόσμο. 
  Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε , είναι ότι στην ψυχή, αποδίδεται πλήρως δικαιοσύνη και παράλληλα ελευθερία, να επιλέξει ενσυνείδητα, βάση της πείρας της, τη μοίρα της για την επόμενη ζωή της.

Πηγή

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΑΘΩΟΣ!!! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΤΑ 600 ΔΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! ( ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΗΜΕΡΑ 28/6/2013 ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ" ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ...
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗΣ "ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ" ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο κ. ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ!!!!! 
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ MONTREAL BANK.
Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ...

ΑΘΩΟΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !
ΑΘΩA ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ E.N.D. !


ακούστε τις δηλώσεις Λαμπράκη ΕΔΩ
alfeiospotamos.pblogs 
 
 
και Βίντεο με δηλώσεις Σώρρα 

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αυτή ήταν η πρώτη γενετικά τροποποιημένη τομάτα


ντομάτεςΈνα λαχανικό με τα όνομα Flavr Savr, εμφανίστηκε στα ράφια κάποιων μανάβικων και υπεραγορών στις ΗΠΑ το 1994. Διαρκούσε περισσότερο, (κάποιοι λένε ότι) είχε καλύτερη γεύση και ήταν πιο όμορφο: ήταν η πρώτη γενετικά τροποποιημένη τομάτα.
Αντίθετα με τις φυσιολογικές τομάτες που καλλιεργούν γονείς ή παππούδες στα περιβόλια του χωριού σας, η συγκεκριμένη τομάτα δεν χαλούσε γρήγορα, ούτε και γινόταν υπερβολικά μαλακή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι οργανωμένοι παραγωγοί τομάτας, πριν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, έκαναν τη συγκομιδή της κανονικής τομάτας όσο ήταν πράσινη και την έφεραν στο στάδιο της ωρίμανσης με τεχνητά μέσα (ακόμα το κάνουν). Το αποτέλεσμα συνήθως είναι η απαίσια γεύση. Στη γενετικά τροποποιημένη τομάτα όμως, οι επιστήμονες είχαν κατορθώσει να «απενεργοποιήσουν» το γονίδιο εκείνο που κάνει τις τομάτες να μαλακώνουν κι έτσι, θεωρητικά, να μπορείτε να έχετε όμορφες, σφριγιλές τομάτες για ένα μήνα περίπου.
Η εταιρεία που ανέπτυξε την γενετικά τροποποιημένη τομάτα, η Calgene, θέλησε να κάνει τα πράγματα «σωστά». Πήγε λοιπόν στον οργανισμό ελέγχου τροφίμων στις ΗΠΑ και ζήτησε από τον οργανισμό να πιστοποιήσει την καταλληλότητα του νέου λαχανικού. Το προϊόν είχε ήδη βγει στην αγορά, αλλά η εταιρεία ήθελε να είναι «τυπική». Ενώ υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι αρκετοί καταναλωτές «ενθουσιάστηκαν» με το προϊόν, ταυτόχρονα με την δανειοδότηση του, ξεκίνησαν και οι αναφορές στα media για το κατά πόσον είναι υγιεινά τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Ώρες επί ωρών τηλεοπτικού χρόνου και άπειρες λέξεις στις εφημερίδες τότε, αφιερώθηκαν στην ανησυχία για το «τι βάζουμε στο πιάτο μας».
Εν μέσω αυτού του θορύβου η Calgene αγοράστηκε από την αρκετά γνωστή Monsanto. Εταιρεία που βγάζει πολλά δισεκατομμύρια  από τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο (και άλλα φυτά), ενώ διαθέτει και ένα από τα πλέον ισχυρά lobbies σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση της αποκλειστικής χρήσης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων. Η διαφορά ανάμεσα στην Calgene και τη Monsanto είναι πως κανένα από τα προϊόντα της Monsanto δεν έχει περάσει από διαδικασία ανίχνευσης της καταλληλότητας. Έτσι, θα ακούσετε πολλούς ακτιβιστές στο διαδίκτυο να μιλούν με μένος κατά της εταιρείας και των πρακτικών της. Όχι άδικα.
Γιατί, ουσιαστικά, δεν έχουν υπάρξει (παρά ελάχιστες) σοβαρές και ανεξάρτητες μελέτες για τις πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία μας  των γενετικά τροποποιημένων φυτών και των παραγώγων τους, ούτε για τα διάφορα υβρίδια φυτών και καρπών που αναπτύσσονται στα εργαστήρια εταιρειών όπως η Monsanto, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλύτερη οργάνωση της παραγωγής και της διανομής τροφίμων.
Δείτε το βίντεο παρακάτω, με την «ιστορία» της πρώτης γενετικά τροποποιημένης τομάτας:
 [digitallife.gr]
 http://ellas2.wordpress.com/



Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" ΚΑΙ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ"

  1Το έκανε πάλι το...θαύμα του ο ΣΥΡΙΖΑ και έριξε στο κενό τις όποιες προσπάθειες να προσεγγίσει την Εκκλησία.

Ποια είναι τα νέα κατορθώματα των κατά τα άλλα "θρησκευόμενων Αριστερών" όπως επιχειρεί διακαώς να τους εμφανίσει ο Αλέξης Τσίπρας; 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να απαλειφθούν οι λέξεις "Ορθοδοξία" και "Χριστιανική Θρησκεία" από την ετήσια έκθεση για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).
Αναλυτικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, της οποίας είναι Γραμματέας ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπήρξε έντονη και αποφασιστική αντίδρασή του στην απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να απαλειφθούν οι λέξεις «Ορθοδοξία» και «Χριστιανική Θρησκεία» από την ετήσια έκθεση για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). 

Το θέμα τέθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.
Παραθέτουμε, από τα πρακτικά της Βουλής, τους διαλόγους που διημείφθησαν:
 
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησα και πήρα από τον εισηγητή (της έκθεσης για το ΣΑΕ), δύο διορθώσεις. Η μία αφορούσε το θέμα των θρησκειών. Δηλαδή όπου αναφέρεται η χριστιανική θρησκεία, θα πρέπει να αφήσουμε την σχέση με τις θρησκείες, με την έννοια ότι υπάρχουν δύο ζευγάρια που δεν είναι ορθόδοξοι και οι δύο, κ.λπ.. 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ Προεδρεύων της Επιτροπής): Αυτές ήταν οι 2 παρεμβάσεις που έγιναν δεκτές. ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ (ΑΝΕΞ ΕΛ): Οι οποίες έγιναν τι;;;  
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Οι παρεμβάσεις έγιναν δεκτές από τον Εισηγητή, δηλαδή από τον κ. Αναστασιάδη.  
ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Σε ό, τι αφορά το θέμα της θρησκείας, υποβάλω την ζωηρότατη ένστασή μου έως και διαμαρτυρία μου, με δεδομένο ότι η Ομογένεια είναι συνδεδεμένη με τη μητέρα – Ελλάδα και μέσω της Ορθοδοξίας. Οι Αρχιεπισκοπές και οι Μητροπόλεις και η κάθε εκκλησία, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να σβήσουμε τη λέξη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. 
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτό που είπαμε είναι μόνον στην  διατύπωση (στην έκθεση). Σαφώς και υπάρχει ο ισχυρός δεσμός και δεν λέει κανείς όχι σε αυτό και ούτε προσπαθούμε μέσα από αυτό να αλλάξουμε κάτι στις σχέσεις. Απλώς, όταν ορίζουμε αυστηρά με την ορθόδοξη θρησκεία (και σας είπα ότι δεν είναι μόνον ορθόδοξη) ανέφερα ότι υπάρχουν και οικογένειες που έχουν σχέση (με τη παρατήρησή μου) γιατί έχουν γίνει γάμοι κ.λπ. με ανθρώπους που δεν είναι ορθόδοξοι κατ’ ανάγκην. Επόμενος, υπάρχει σεβασμός και προς αυτές τις θρησκείες και δεν είναι μόνον οι ορθόδοξοι. 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Αναφέρεται μέσα (στην έκθεση), Τέρενς, το θέμα της θρησκείας, οι ενορίες και γενικά όλα αυτά αναφέρονται… Αλλά από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορεί να λες μόνον αυτό και ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες θρησκείες που έχουν ασπαστεί και Έλληνες!  
ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΪΚ: Σας παρακαλώ πολύ, θα ήθελα να καταγραφεί η έντονη διαφωνία μου.
Και σε ό, τι αφορά τις Προξενικές Αρχές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε ότι είναι έγκλημα έναντι της Ομογένειας να κλείνουν οι Προξενικές Αρχές και ειδικά την ώρα που οι Προξενικές Αρχές είναι ένας ομφάλιος λώρος και αυτός, (όπως η Εκκλησία) με τη μητέρα-Ελλάδα.
Και ούτε μπορούμε, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, να κάνουμε τους Ομογενείς μας να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, επί ώρες ολόκληρες, για να πάνε να εξυπηρετούνται από την πατρίδα τους για την πατρίδα τους. 

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- Εισηγητής (ΝΔ).
Το θέμα της ορθόδοξης θρησκείας που έθεσε η κυρία Γεροβασίλη. Νομίζω ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ορθόδοξη θρησκεία είναι αυτή που ενώνει τον Ελληνισμό και το ελληνικό έθνος. Βεβαίως, και είναι, έτσι όπως το λέτε και υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Για να διευκολύνω, συμπληρώνω το κείμενό μου, «με την ορθόδοξη θρησκεία και κάθε άλλη θρησκεία και που ενδεχομένως να υπάρχει μέσα στις τάξεις της Ομογένειας».
Νομίζω ότι έτσι διευκολύνουμε την συζήτηση. 

http://www.agioritikovima.gr/

Χάρτης τής Μιλιέτ καί τά Παλαιά Σχέδια τών ΕβραιοΚομμουνιστών


"Όποιος λαός ξεχνάει την ιστορία του (ή θέλει να ξέρει άλλη) είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει". Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν λόγω κακίας ("η κακία είναι άγνοια" - Σωκράτης). Η Τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ δημοσίευσε έναν χάρτη στον οποίο η Θράκη και μέρος της Μακεδονίας (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης) βρίσκεται υπό του Τουρκικού κράτους.
Για να δούμε τι σχέση μπορεί να έχει ο χάρτης με το παρελθόν:
Ας δούμε πρώτα τον χάρτη και τον Τουρκικό ηλεκτρονικό τύπο ως απόδειξη ότι ο χάρτης δεν "χαλκευμένος"





(σημείωση: ας ενημερώσει κάποιος τους Τούρκους να μην χαίρονται διότι η έναρξη του διαμελισμού τους σε 5 κομμάτια ξεκίνησε)

Η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ήταν ανέκαθεν ένα σημείο που κάποιοι πάντα ήθελαν. Αυτοί οι κάποιοι φυσικά δεν είναι αυτοί που φαίνονται ότι είναι! Για να δούμε απόλυτες αποδείξεις για μερικά πράγματα:

ΕΜΠΡΟΣ 29.04.1913:
Επιτροπή Οθωναμών και Ιουδαίων πήγαν στον Λονδίνο με σκοπό την αυτονόμηση Μακεδονίας και Θράκης
Δείτε το σε μεγέθυνση κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ριζοσπάστης 07.10.1918:
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη σε μορφή PDF




ότι δηλαδή περιγράφει λίγο πολύ ο χάρτης της Μιλιέτ...

Πριν περάσουμε σε διάφορους Ριζοσπάστες που θέτουν θέμα αυτονόμισης Μακεδονίας και Θράκης να δούμε πρώτα κάτι σχετικό με την Τουρκολαγνεία τους

Ριζοσπάστης 12.07.1935:
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη σε μορφή PDF

(σημείωση: δεν μας ενημέρωσαν ποτέ οι "δημοκράτες" με ποιον τρόπο την ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ)


Επίσης στον Ριζοσπάστη στις 24.11.1929 φαίνονται ξεκάθαρα οι θέσεις τους ΥΠΕΡ των Τούρκων αποκαλώντας πόρνες και σκυλολόι όσους παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο του Χρυσοστόμου Σμύρνης. Επίσης πολύ σημαντικό σημείο αναφοράς είναι η θέση τους υπέρ των Τούρκων όσον αφορά την τέλεση του μνημόσυνου και ότι τάχα αυτό δεν βοηθάει την λύση των διμερών σχέσεων...:
Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό άρθρο


Ας δούμε επιγραμματικά Ριζοσπάστες που φανέρωναν τις θέσεις των ΣοσιαλοΚομμουνιστών για την Μακεδονία και Θράκη:
1. Ριζοσπάστης 11.12.1924 (κάντε κλικ ΕΔΩ)
2. Ριζοσπάστης 14.12.1924 (κάντε κλικ ΕΔΩ)
3. Ριζοσπάστης 23.06.1929 (κάντε κλικ ΕΔΩ)
4. Ριζοσπάστης 18.11.1929 (κάντε κλικ ΕΔΩ)
5. Ριζοσπάστης 23.03.1931 (κάντε κλικ ΕΔΩ)
6. Ριζοσπάστης 19.09.1932 (κάντε κλικ ΕΔΩ)
7. Ριζοσπάστης 14.11.1935 (κάντε κλικ ΕΔΩ)
8. Ριζοσπάστης 13.01.1946 (κάντε κλικ ΕΔΩ)

Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι παλιές ιστορίες κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.

Σημασία όμως έχει να θυμηθούμε και τους δημιουργούς του Διεθνούς Κομμουνισμού κάνοντας κλικ ΕΔΩ αλλά και τους εν Ελλάδι δημιουργούς κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Για το ίδιο μας ενημέρωνε και η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 22.01.1925 και 23.01.1925
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό άρθρο

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την εφημερίδα σε άρθρο

Δείτε επίσης την δράση των Εβραίων κατά την Τουρκοκρατία κάνοντας κλικ ΕΔΩ (στοιχεία από την Εγκυκλοπαίδεια ΉΛΙΟΣ εκδόσεως 1950)

λέτε ο αντιρατσισμός, ο αντιρατσιστικος νόμος και το "προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε" (και πάντα ενώνονται ΚΑΤΑ της Ελλάδος και πάντα ενώνονται ΥΠΕΡ των εχθρών της Ελλάδος) να είναι μηχανισμός - δούρειος ίππος κατά της Ελλάδος; μπα... μην τα πιστεύετε αυτά, είναι συνωμοσίες...
http://knossopolis.com/

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ "Αδιανόητο να κυβερνάει το 4%, και να φιμώνουν το 15%... δεν έχουμε δημοκρατία"

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γράφει χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι "δεν θεωρώ ότι πια έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σε ποια δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % καί θα διόριζε και υπουργούς".
 Ο γνωστός συνθέτης με ανάρτηση που φέρει τον τίτλο "Άλλα δυο λόγια", τοποθετείται σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί στο παρελθόν και κατακεραυνώνει τη διαπλοκή σε Βουλή και Media. Μεταξύ άλλων, εκφράζει την απογοήτευση του για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

 "Έχουν τό σύνδρομο, τής πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Καί τόν βρήκαν επιτέλους, στό πρόσωπο του Βενιζέλου, τής Γεννηματά καί των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως απο τούς Έλληνες, πολιτικών" γράφει ενδεικτικά.
Στο κείμενο του αναφέρει ότι θα έπρεπε να δίνεται βήμα και στη Χρυσή Αυγή, καθώς το αντίθετο συνιστά αντιδημοκρατική διαδικασία. Φράση, που σχολιάστηκε στα social media.
Αναλυτικά όπως ακριβώς έγραψε στην προσωπική του σελίδα:
"Άλλα δυό λόγια...
Μέ όσο πιό απλά λόγια μπορώ, θα απαντήσω σέ όσους με ρωτάτε περί πολιτικής, δημοκρατίας, πολιτισμού καί πιά η σημερινή στάση-θέση μου.
Αρχίζω με τά αρνητικά. Ουδέποτε υπήρξα, σοσιαλιστής, αριστερός, προοδευτικός καί τα τοιαύτα. Στήν πραγματικότητα από το 74' πού γύρισα στήν Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν καί είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Καί βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν.
Στόν τομέα τού "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιό εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά. Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς "ανθρώπους. Ίσως κάποτε γράψω, γιά όσα με τα μάτια μου είδα καί έπαθα, από ανθρώπους πού τήν ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω.
Αλλά μάλλον βαρυέμαι, γιατί έχω έργο να κάνω καί γιατί τίς πληγές μου καί τίς κακίες, τίς ακουμπάω με αγάπη πάντα, στα χέρια του Θεού.
Εκείνος και ξέρει καί μπορεί, Εγώ πάλι, όχι.
Δέν γράφω μουσική, μόνο για να με ακούτε. Γράφω κυρίως, για τό μετά. Για τά παιδιά σας, όταν είναι η ώρα τους, για τα εγγόνια σας κλπ
Γιά τότε, πού το πραγματικά αληθινό, θα λάμψει και τό ψεύτικο, θα πάει στήν φυσική του θέση. Τήν οριστική λήθη.
Όταν οι σημερινοί συνθέτες, τραγουδιστές και οι δημοσιογράφοι υπερασπιστές τους, δεν θα υπάρχουν πιά, να ελέγχουν ασφυκτικά, τά καλλιτεχνικά πράγματα.
Σέβομαι για να αναφέρω μόνον λίγους, τόν Σεφέρη, τόν Ελύτη, την Λαμπέτη, τόν Χόρν καί βέβαια τον Χατζιδάκη και τόν Παπαθανασίου. Όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και για την στάση τους.
Δέν θεωρώ ότι πιά έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σέ ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος τής κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % καί θα διώριζε καί υπουργούς. Καί σε ποιά δημοκρατία, ένα κόμμα τού 10-15%, δέν "δικαιούται δια να ομιλεί" και υβρίζεται καθημερινά από όλους, χωρίς να τού δίνεται βήμα, να απαντήσει. Συμφωνείς η όχι μαζί του.
Ποιά δημοκρατία τό διδάσκει αυτό; Απαντήστε μου συνταγματολόγοι καί λοιποί προοδευτικοί ιστορικοί.
Δέν θεωρώ επίσης, ότι έχουμε πια κόμματα. Κομμάτια διεφθαρμένων Ελλήνων, ναί. Απίστευτους αριβίστες, σκληρούς καί αυστηρούς (μέ τούς άλλους πάντα, ποτέ με τον εαυτό τους) πολιτικούς, ναί. Διαπλοκή άρρωστη πού υγειώς όμως, ελέγχει και μεγαλουργεί ακόμα και επί όλων των κυβερνήσεων, ναί. Γερμανούς καί άλλους ξένους πού μάς διατάζουν, μάς υποτιμούν καί μας καταστρέφουν, ναι. Ποιός όμως τούς δίνει, τό κλειδί της πόλης; Οι πολιτικοί μας, καί μάλιστα, εν ονόματι μας. Είναι αλήθεια βέβαια ότι πιά, η πλειονότητα τών Ελλήνων, ειναι πάσχουσα.
Δεν είναι η φτώχεια, το μόνο, κακό πού μάς βρήκε. Άλλωστε ούτε φτωχοί, ούτε αμόρφωτοι, ήσαν καί είναι όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πλουσιότατοι και μορφωμένοι, όλοι τους.
Τό ότι είμαι κομμένος, αποκλεισμένος και τα τοιαύτα είναι ψέμματα.
Εγώ, ονομαστικά καί όταν κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει, απέκλεισα καί έκανα εχθρούς μου, το όλον Πασόκ, τους Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο, μιλώντας καθαρά, ονομαστικά καί ανοιχτά, εναντίον τους. Εξ' ίσου καθαρά, μίλησα για το αίσχος Λαμπράκη καί Μεγάρου, αλλά καί Μπόμπολα καί Mega.
Επίσης για την απίστευτη διαπλοκή καί έλεγχο πού ασκούν τα αριστερά-σοσιαλιστικά κόμματα στόν "πολιτισμό" μας. Ξέρετε πολλούς καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και άλλους πού να μήν κλείνουν το ρήμα αριστερός, προοδευτικός κλπ, σε ολους τούς τόνους και τις υποκλίσεις;
Όλα όσα ανωτέρω είπα, τι με κάνουν; δεξιό, φασίστα, βασιλικό, χουντικό; Αυτά είναι μερικά μόνον,από τα ονόματα που κατά καιρούς, μου αποδώσαν.
Ακούστε λοιπόν κι' αυτό. Τό "δεξιό" κόμμα τής ΝΔ, είναι για μένα το πιό αποκρουστικό. Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι. Θαυμάζουν καί υποστηρίζουν ότι τους φτύνει καί ταλαιπωρούν και περιθωριοποιούν, ότι τούς βοηθάει, η τούς βλέπει με αγάπη.
Έχουν τό σύνδρομο, τής πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Καί τόν βρήκαν επιτέλους, στό πρόσωπο του Βενιζέλου, τής Γεννηματά καί των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως απο τούς Έλληνες, πολιτικών. Εύχομαι σέ όλους τους, καλές εισπράξεις, καλή διαπλοκή, καλά ψέμματα πρός όλους τούς Έλληνες καί καλές και βαθύτατες υποκλίσεις, πρός τούς ξένους.
Νά επιτέλους και μια ευχή πρός πολιτικούς, πού έχω την υποψία πώς θα πιάσει! Ελπίζω, τα όσα σας είπα, να απάντησαν, στίς περισσότερες ερωτήσεις σας. Αν συμφωνείτε μαζί μου, νά' ναι ευλογημένο, αν διαφωνείτε, νά' ναι ακόμη πιό ευλογημένο!

- Έχω και μία επισήμανση, πρός τους πολιτικάντηδες που κατακλύζουν τα κανάλια καί τούς δημοσιογράφους, πού εντολοδόχοι της εκάστοτε διαπλοκής τους, τους καλούν, για να τούς φέρουν δήθεν με τίς παιδαριώδεις και προσυνεννοημένες ερωτήσεις τους, σε δύσκολη θέση, Όχι καλοί μου κύριοι. Πολιτική, δεν είναι, η τέχνη τού εφικτού. Είναι αντιθέτως, η τέχνη τού ανέφικτου!
Μήν ακυρώνετε με τα μυαλά σας πού δεν χωρούν την καθαρή σκέψη, όσα η χώρα αυτή, με θυσίες, παλληκαριά καί αίμα, αιώνες τώρα, απέδειξε. Αν εσείς δεν έχετε τα απαιτούμενα "μπίπ", κάντε ενός λεπτού σιγή, για την σημερινή, κατάντια σας".

http://sxolianews.blogspot.gr/

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το παράνομο ΚΚΕ

Και ενώ όλα τα υπαλληλάκια ασχολούνται με την νομιμότητα της Χρυσής Αυγής και προσπαθούν να βρουν τρόπο να την πετάξουν έξω από την βουλή με γνωστές "δημοκρατικές" τακτικές που αντιπροσωπεύουν τον ΣοσιαλοΚομμουνισμό του τύπου "είμαι δημοκράτης, αν συμφωνείς είσαι δημοκράτης αν διαφωνείς είσαι κακός φασίστας", παραβλέπουν την εξόφθαλμη αντισυνταγματικότητα του ΚΚΕ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων!
Για να δούμε μερικά πράγματα:
Μέχρι το 1974 το ΚΚΕ ήταν παράνομο λόγω αντιΕθνικών θέσεων και πράξεων (έχουν αναρτηθεί άπειρα άρθρα στο knossopolis με απόλυτες αποδείξεις), εως ότου ο "Εθνάρχης" Καραμανλής το 1974 νομιμοποίησε το ΚΚΕ (σχετικό άρθρο ΕΔΩ) με έναν μαγικό (δημοκρατικό) τρόπο όπως συνήθιζε να κάνει...
Το Σύνταγμα στο άρθρο 120 λέει:

Για να δούμε τι λέει ο Βενιζέλος για την ΧΑ, τι λέει το ίδιο το ΚΚΕ για το Σύνταγμα:


Σύμφωνα με της δηλώσεις του ίδιου του ΚΚΕ λοιπόν και σε συνδυασμό του άρθρου 120, το ΚΚΕ είναι αντισυνταγματικό και δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο κοινοβούλιο. Βέβαια ούτε τα άλλα κόμματα θα έπρεπε να είναι στο κοινοβούλιο αφού την Πατρίδα την έχουν ξεπουλήσει 100 φορές και σε οικονομικό επίπεδο και σε λίγο σε εδαφικό (θα γίνει η αρχή από την Θράκη).

Γεγονός είναι πάντως ότι αυτό το Σύνταγμα είτε είναι φτιαγμένο από εντελώς ηλίθιους είτε από πολύ πονηρούς, αφού οι ασάφειες και οι ασυμβατότητες είναι πολλές.
http://knossopolis.com/

Ριζοσπάστης 23.06.1929 καί "Καταπιεσμένες εθνότητες της Μακεδονίας και της Θράκης"

Ο Ριζοσπάστης του 1929 έκανε λόγο για "Καταπιεσμένες εθνότητες της Μακεδονίας και της Θράκης"
Δείτε τον Ριζοσπάστη:
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε τον Ριζοσπάστη σε PDF



Εδώ παρατηρούμε για ακόμα μια φορά την στάση του ΕβραιοΚομμουνισμού για την Μακεδονία και Θράκη αφενός, αλλά και τις δειλές προσεγγίσεις τους στους Στρατιώτες. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από κάποια χρόνια ο ΕβραιοΣοσιαλοΚομμουνιστής Ανδρέας θα ηγηθεί της οργάνωσης Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.
http://knossopolis.com/


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Θάμαρ, τό πέπλο καί τό δακτυλίδι τής νύφης στόν Χριστιανικό γάμο

Εν έτη 2013, δηλαδή περίπου 2.000 χρόνια που η χριστιανική θρησκεία μετά  περίσσιας αγάπης και σεβασμού επεβλήθη δια της βίας, σκοτωμών και καταστροφών στην Ελλάδα, τα ιερά δεσμά του γάμου είναι ένα από τα ιερότερα μυστήρια.
Στο ιερό μυστήριο αυτό διαβάζονται κάποια ιερά κείμενα από την ιερή βίβλο. Μεταξύ αυτών είναι και το σημείο που λέει για το ιερό δακτυλίδι της Θάμαρ.
 Για να δούμε όμως ποια ήταν η Θάμαρ, τι συμβολίζει το δακτυλίδι και τι το πέπλο που φορούν οι νύφες
Ας δούμε τι λέει το ιερό εξ αποκαλύψεως θεού κείμενο στο σημείο Γένεσις 38 κεφ 6 παρ. το οποίο είναι μέρος του μυστηρίου του ιερού γάμου:

6 Με τον καιρό ο Ιούδας πήρε μια σύζυγο για τον Ηρ, τον πρωτότοκό του, της οποίας το όνομα ήταν Θάμαρ.
7 Ο Ηρ, όμως, ο πρωτότοκος του Ιούδα, αποδείχτηκε κακός στα μάτια του Ιεχωβά· γι’ αυτό ο Ιεχωβά τον θανάτωσε.
8 Λόγω αυτού του γεγονότος ο Ιούδας είπε στον Αυνάν: «Κοιμήσου με τη σύζυγο του αδελφού σου και κάνε ανδραδελφικό γάμο μαζί της για να εγείρεις απόγονο για τον αδελφό σου».
9 Ο Αυνάν, όμως, ήξερε ότι ο απόγονος δεν θα γινόταν δικός του, άφηνε να χάνεται το σπέρμα του στη γη, ώστε να μη δώσει απόγονο στον αδελφό του.
10 Αυτό, όμως, που έκανε ήταν κακό στα μάτια του Ιεχωβά· γι’ αυτό τον θανάτωσε και αυτόν.
11 Έτσι λοιπόν, ο Ιούδας είπε στη Θάμαρ τη νύφη του: «Κατοίκησε ως χήρα στο σπίτι του πατέρα σου μέχρι να μεγαλώσει ο Σηλά ο γιος μου». Διότι είπε μέσα του: «Μπορεί ο Ιεχωβάς να θανατώσει και αυτόν σαν τους αδελφούς του». Και η Θάμαρ πήγε και κατοίκησε στο σπίτι του πατέρα της.
12 Μετά από καιρό η σύζυγος του Ιούδα και κόρη του Σιουά πέθανε, και ο Ιούδας τήρησε την περίοδο του πένθους. Έπειτα ανέβηκε στους κουρευτές των προβάτων του, αυτός και ο Ειρά, ο φίλος του ο Οδολλαμίτης, στη Θιμνάχ.
13 Ειδοποίησαν τη Θάμαρ ότι ο πεθερός της ανεβαίνει στη Θιμνάχ να κουρέψει τα πρόβατά του».
14 Τότε εκείνη έβγαλε τα ενδύματα της χηρείας της από πάνω της και σκεπάστηκε με ένα ΠΕΠΛΟ και κάθησε στην είσοδο της Εναΐμ, η οποία βρίσκεται δίπλα στο δρόμο για τη Θιμνάχ. Διότι είδε ότι ο Σηλά είχε μεγαλώσει και εντούτοις εκείνη δεν είχε δοθεί σε αυτόν για σύζυγος.
15 Όταν ο Ιούδας την είδε, την πέρασε για πόρνη, διότι είχε σκεπασμένο το πρόσωπό της (με το πέπλο).
16 Στράφηκε, λοιπόν, προς το μέρος της κοντά στο δρόμο και είπε: «Άφησέ με, να πλαγιάσω μαζί σου». Διότι δεν ήξερε ότι ήταν η νύφη του. Ωστόσο, εκείνη είπε: «Τι θα μου δώσεις για να πλαγιάσεις μαζί μου;»
17 Τότε είπε: «Θα στείλω ένα κατσίκι από το κοπάδι». Εκείνη, όμως, είπε: «Θα δώσεις κάποιο ενέχυρο μέχρι να το στείλεις;»
18 Και αυτός συνέχισε: «Τι εγγύηση να σου δώσω;» Και εκείνη είπε: «Το σφραγιδοφόρο δαχτυλίδι σου και το περιλαίμιο σου και το ραβδί σου που είναι στο χέρι σου». Τότε της τα έδωσε, πλαγιάσανε και εκείνη έμεινε έγκυος από αυτόν.
19 Έπειτα σηκώθηκε και έφυγε και έβγαλε το σάλι της από πάνω της και ντύθηκε με τα ενδύματα της χηρείας της.
20 Και ο Ιούδας έστειλε ένα κατσικάκι με το φίλο του τον Οδολλαμίτη για να πάρει πίσω την εγγύηση από το χέρι της γυναίκας, αλλά εκείνος δεν τη βρήκε.
21 Και άρχισε να ρωτάει τους άντρες του τόπου της, λέγοντας: «Πού είναι εκείνη η πόρνη, που ήταν στην Εναΐμ δίπλα στο δρόμο;» Αλλά αυτοί έλεγαν: «Δεν υπήρξε ποτέ πόρνη σε αυτόν τον τόπο».
22 Τελικά επέστρεψε στον Ιούδα και είπε: «Δεν τη βρήκα και, εκτός από αυτό, οι άντρες του τόπου είπαν: “Δεν υπήρξε ποτέ πόρνη σε αυτόν τον τόπο”».
23 Και ο Ιούδας είπε: «Ας τα κρατήσει, ώστε να μην γελοιοποιηθούμε. Πάντως, εγώ έστειλα το κατσικάκι, αλλά εσύ δεν τη βρήκες».
24 Ωστόσο, περίπου τρεις μήνες αργότερα ήρθαν και είπαν στον Ιούδα: «Η Θάμαρ η νύφη σου έκανε την πόρνη, και ορίστε! είναι και έγκυος από την πορνεία της». Τότε ο Ιούδας είπε: «Φέρτε την έξω και ας καεί».
25 Καθώς την έφερναν έξω, εκείνη έστειλε μήνυμα στον πεθερό της, λέγοντας: «Από τον άντρα στον οποίο ανήκουν αυτά έμεινα έγκυος». Και πρόσθεσε: «Εξέτασε, σε παρακαλώ, σε ποιον ανήκουν αυτά, το σφραγιδοφόρο δαχτυλίδι και το περιλαίμιο και το ραβδί».
26 Τότε ο Ιούδας τα εξέτασε και είπε: «Εκείνη είναι πιο δίκαιη από εμένα, επειδή δεν την έδωσα στον Σηλά το γιο μου». Και δεν ξαναπλάγιασε μαζί της έπειτα από αυτό.


Εφόσον το μυστήριο του γάμου καθαγιάζεται διότι διαβάζονται τα άγια παραπάνω ιερά λόγια, δεχόμαστε ως ιερό σύμβολο του γάμου το δακτυλίδι, το οποίο συμβολίζει εξαπάτηση και εκβιασμό, ενώ την ίδια στιγμή η νύφη κατά τα ιερά πάντα κείμενα φοράει πέπλο το οποίο συμβολίζει ότι είναι πόρνη...


με τις υγείες μας...
http://knossopolis.com/

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ