Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ


ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥ

... κακή παιδεία και διαφθορά πάνε χέρι- χέρι.
(γράμμα ενος φινλανδού μαθητή σε έλληνα φίλο του)
«Αγαπητέ Σωκράτη, μαθαίνω αρχαία ελληνικά και επειδή χθες διαβάζαμε μια επιστολή του Επίκουρου προς το φίλο μου Μένοικο... μου άρεσε η προσφώνηση της επιστολής του και προσπάθησα να τη μιμηθώ.
Λοιπόν, όπως μου γράφεις, άκουσες ότι εμείς εδώ στη Φιλανδία βγήκαμε πρώτοι στον κόσμο στην Παιδεία, ενώ εσείς δεν τα πήγατε και τόσο καλά και θέλεις να μάθεις το γιατί. Θα προσπαθήσω, όσο γίνεται απλά, να σου περιγράψω το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πως περνάω μια ολόκληρη μέρα.
Το σύστημά μας
Κατ' αρχάς, θα πρέπει να σου πω ότι εμείς εδώ στη Φινλανδία, από την 1η μέχρι και την 9η τάξη πηγαίνουμε στο ίδιο ενιαίο ολοήμερο σχολείο. Αφού προετοιμαστούμε κατάλληλα στην ηλικία των 6-7 ετών σε μια προκαταρκτική τάξη, μόλις συμπληρώσουμε τα 7 αρχίζει το σχολείο.
Από την 1η μέχρι την 6η τάξη το σχολείο λέγεται «Alaaste» και από την 7η μέχρι την 9η τάξη «Yia-ste».
Μετά, όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στο «Lyseo» ή στο επαγγελματικό σχολείο. Όσοι τελειώνουν το Λύκειο μπορούν να συνεχίσουν, με εξετάσεις φυσικά στα 20 πανεπιστήμια που έχουμε, ακολουθώντας ακαδημαϊκές σπουδές.
Αυτοί που θα τελειώσουν το επαγγελματικό σχολείο θα συνεχίσουν στις 29 πολυτεχνικές σχολές μας, οι οποίες είναι περισσότερο προσανατολισμένες στην αγορά εργασίας. Εκεί μπορούν να γίνουν από φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι μέχρι και μηχανικοί.
Επιλέγουμε μαθήματα
Εγώ προετοιμάζομαι του χρόνου να πάω στο Lyseo - Λύκειο.
Εκεί η σχολική περίοδος χωρίζεται σε 5 περιόδους και η κάθε μια διαρκεί 6 εβδομάδες και τελειώνει με μια εβδομάδα εξετάσεων, όπου χορηγούνται και πιστοποιητικά επιδόσεων.
Σε κάθε περίοδο οι μαθητές έχουν το δικαίωμα, μέσα από τα προσφερόμενα μαθήματα, να κάνουν τη δική τους επιλογή και να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα μαθημάτων. Υπάρχουν κάποια μαθήματα που είναι υποχρεωτικά, όμως η χρονική κατανομή είναι δουλειά του μαθητή.
Για να το καταλάβεις, αυτό που θα πρέπει να σου πω είναι ότι παρότι είσαι π.χ. στη δεύτερη τάξη, μπορείς, αν θέλεις, να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα της πρώτης ή και της τρίτης τάξης. Η επιλογή είναι δική σου υπόθεση και εξαρτάται από τη διάθεση, την όρεξη και τις προθέσεις σου. Αν σε κάποιο μάθημα δεν περάσεις τις εξετάσεις μπορείς να το επαναλάβεις κάποια στιγμή της χρονιάς που θα νιώθεις έτοιμος. Για τις γλώσσες και τα μαθηματικά υπάρχουν τα λεγόμενα «βραχύχρονα» και τα «μακρόχρονα» εντατικά τμήματα.
Είμαστε όλοι ίσοι
Δεν έχουμε καθόλου ιδιωτικά σχολεία, ούτε ειδικά ή ελίτ σχολεία υπεροχής. Στο ίδιο σχολείο μ' εμένα πηγαίνει και η κόρη του πρωθυπουργού μας, του προέδρου της ΝΟΚΙΑ, του θυρωρού μας, και πολλά άλλα παιδιά με αναπηρίες, καθώς και τα παιδιά μεταναστών.
Εμείς, όπως λέει και ο πρωθυπουργός μας, «είμαστε μια μικρή χώρα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε ένα παιδί, διότι κοινωνικοί αποκλεισμοί, διακρίσεις και γκετοποιήσεις δεν έχουν θέση στη μάθηση. Θεωρούμε ότι ενσωμάτωση, κοινωνικοποίηση και μάθηση πάνε μαζί».
Σε όλα τα σχολεία μας τα πρότυπα είναι οι καλύτεροι, αλλά όπως είναι δομημένο το σύστημά μας, μη νομίσεις ότι όσοι δεν είναι πρώτοι υποφέρουν και νιώθουν μειονεκτικά. Το αντίθετο μάλιστα, οι καλύτεροι παρακινούν τους υπόλοιπους προς τα πάνω και ο καθένας, με τη βοήθεια φυσικά των δασκάλων μας, προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του, αντί να απογοητευτεί και να πέσει στην αδράνεια.
Μετά το βασικό μάθημα, οι πιο αδύναμοι έχουν ενισχυτική διδασκαλία και ψυχολογική στήριξη, γι' αυτό και οι πρώτοι μαθητές κάθε τόσο εναλλάσσονται.
Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και παράλληλα διατηρούμε την κοινωνική συνοχή μας, σαν μαθητές αλλά και σαν κοινωνία, νομίζω.
Η παιδεία είναι εντελώς δωρεάν μέχρι και την αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο ή το Πολυτεχνείο. Πρόσφατα ήρθαν στο σχολείο μας δάσκαλοι από άλλες χώρες για να μελετήσουν το σύστημά μας και μας είπαν πως έμειναν έκπληκτοι, γιατί δεν είδαν κανένα γκράφιτι στο σχολείο μας.
Λένε μάλιστα πως στα σχολεία μας στη Φινλανδία η σχολική βία είναι ανύπαρκτη, σε βαθμό. ανησυχητικό.
Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι τόσο κακό, ίσως όμως αυτό να εξηγεί γιατί είμαστε σε διακοπές στη Ρόδο, «ξεσαλώνουμε» λίγο, όπως είδα το καλοκαίρι, και «τα τσούζουμε» ακόμη περισσότερο.
Το ότι είμαστε στο ίδιο σχολείο παιδιά από τόσο διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, νομίζω πως μας βοηθάει στο να μαθαίνουμε να σεβόμαστε και να εκτιμάμε ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από το πόσα λεφτά έχει ο μπαμπάς, ανεξάρτητα από τις πνευματικές και σωματικές αναπηρίες ή από το τι χρώμα έχει η επιδερμίδα μας.
Αγαπάμε ό,τι κάνουμε
Αυτό μας βοηθάει πολύ και στην επιλογή του επαγγέλματος.Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, «οι περισσότεροι δεκάχρονοι συμμαθητές μου πιστεύουν ότι το καλύτερο επάγγελμα, είναι αυτό που τους αρέσει, που το κάνουν με το κέφι και όρεξη, όπου μπορούν να γνωρίσουν ενδιαφέροντες ανθρώπους και να έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές όπου τους αρέσει. Το πόσα λεφτά θα βγάζουν είναι σημαντικό αλλά όχι το σημαντικότερο κίνητρο».
Αυτό μπορεί να εξηγεί και το ότι, αν ακούσεις, η Φινλανδία είναι η χώρα με το χαμηλότερο δείκτη διαφθοράς στον κόσμο. Οι δάσκαλοί μας παίρνουν πολύ λιγότερα λεφτά από τους Γερμανούς και τους Γάλλους, δεν έχουν το καλύτερο αυτοκίνητο, αλλά όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να αγαπούν αυτό που κάνουν. Νομίζω πως η κακή παιδεία και διαφθορά πάνε χέρι- χέρι.
Εδώ θα πρέπει να σου πω ότι το αγαπημένο σύνθημα του διευθυντή μας Βαατάινεν είναι: «Προτιμάω έναν ευτυχισμένο οδοκαθαριστή από έναν νευρωτικό ακαδημαϊκό»
Τον αγαπάμε πολύ γιατί δεν κάνει καμία διάκριση και είναι προστατευτικός και φιλικός σε όλους.
Συνεχώς μας μιλάει για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη σας που έλεγαν πως: «η μάθηση καλλιεργείται καλύτερα εκεί όπου βρίσκει σταθερό συναισθηματικό έδαφος, διότι δεν είναι κάτι, που εισάγεται στον ανθρώπινο νου μόνο με την εξωτερική διαδικασία της διδασκαλίας (επανάληψη και μίμηση). Αλλά είναι μία εσωτερική διεργασία ίδιας και εμπειρικής ανακάλυψης, που χωρίς την αμοιβαία βούληση δε μεταδίδεται».
Μια ημέρα μου
Τώρα θα σου περιγράψω πως περνάω την ημέρα μου. Στις 8 αρχίζει το σχολείο μέσα στην τάξη και χωρίς συγκεντρώσεις στο προαύλιο, όπου μέσω ηχείων ακούμε μια εισαγωγική ομιλία αν πρόκειται για κάποια επέτειο, αλλά συνήθως ακούμε μόνο λίγη μουσική για περισυλλογή και ψυχολογική προετοιμασία για το μάθημα. Κάθε μαθητής κάθεται σε ένα θρανίο - τραπεζάκι, που δεν είναι πάντα το ίδιο, επειδή σε εμάς δεν αλλάζουν αίθουσα οι δάσκαλοι αλλά οι μαθητές.
Κάθε δάσκαλος έχει τη δική του αίθουσα και νομίζω πως είναι σωστό, διότι εκεί μέσα έχει τα προσωπικά του αντικείμενα, βιβλία και ό,τι άλλο χρειάζεται για το μάθημά του. Κάθε τάξη έχει επιδιασκόπιο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, βίντεο και έναν Η/Υ συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο.
Ο δάσκαλος υποδέχεται τα παιδιά στην τάξη του σαν οικοδεσπότης. Όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει ακουστικά και μάλιστα ο καθηγητής μου των λατινικών έχει στην τάξη του και έναν οικιακό κινηματογράφο.
Για τις γλώσσες έχουμε ένα εργαστήριο γλωσσών, για τη βιολογία ένα ειδικό εργαστήριο κ.λπ.
Στον δάσκαλο μιλάμε πάντοτε στον ενικό και αν έχουμε κάποιο πρόβλημα φωνάζουμε «hei ope» που σημαίνει «ε δάσκαλε» και έρχεται ο δάσκαλος να μας βοηθήσει.
Αν κάποιος δεν ξέρει κάτι ή δεν έχει λύσει κάποιο πρόβλημα, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Η φιλοσοφία μας είναι πως κάθε μαθητής είναι υπεύθυνος για τη μάθηση του. Ο δάσκαλος είναι υποχρεωμένος να του κάνει ενισχυτικά μαθήματα τις απογευματινές ώρες. Αν κάποιος μαθητής ήταν άρρωστος ή πήγε μερικές ημέρες με τους γονείς του διακοπές, ο δάσκαλος υποχρεούται να του αναπληρώσει τις ώρες με ενισχυτική διδασκαλία.
Παρότι θεωρούμε ότι ο μαθητής μαθαίνει μόνο γιατί το επιθυμεί ο ίδιος, υπάρχουν κάπου - κάπου μικρά τεστ αλλά περισσότερο για κίνητρο υποκίνησης. Κάθε μάθημα κρατάει 45 λεπτά και ακολουθεί ένα διάλειμμα ενός τετάρτου.
Στις 11.45 και για μισή ώρα υπάρχει φαγητό, στο εστιατόριο φυσικά και όχι μέσα στις τάξεις. Δευτέρα και Παρασκευή το σχολείο τελειώνει στις 14.00, εκτός κι αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι δημιουργικό μέσα στο σχολείο, όπως π.χ. σπορ ή κάτι άλλο. Τις άλλες ημέρες το σχολείο τελειώνει στις 16.00.
Στο Λύκειο, όπως σου έγραψα, μετά από 5 εβδομάδες σχολείο, υπάρχει μια εβδομάδα εξετάσεων σε έξι μαθήματα. Αν κάποιος δεν επέλεξε κάποιο μάθημα, την ημέρα εκείνη είναι ελεύθερος. Για τα τεστ δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος. Όποιος τελειώσει πάει στο σπίτι του. Οι καθηγητές, συνήθως δεν επιτηρούν καθόλου αλλά κανείς μας δεν διανοείται να μιλήσει ή να αντιγράψει γιατί θεωρείται μεγάλη ντροπή. Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τη βαθμολογία μπορεί να ζητήσει να μη ληφθεί υπόψη και να την επαναλάβει μετά από μερικές εβδομάδες. Μετά την εβδομάδα των τεστ παίρνουμε τα πιστοποιητικά επιδόσεων.
Το τι κάναμε σε όλη τη διάρκεια των 5 εβδομάδων δεν είναι και τόσο σημαντικό. Μετά το σχολείο πηγαίνω στο σπίτι, συνήθως χωρίς την τσάντα μου, αφού εκεί θα κάνω εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκανα στο σχολείο. Θα ασχοληθώ με άλλα πράγματα που μου αρέσουν επίσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διαβάσω κάτι άλλο. Διαβάζουμε πάρα πολύ εξωσχολικά βιβλία, γι' αυτό και στην ανάγνωση βγήκαμε πρώτοι με απόσταση από το δεύτερο, ενώ εσείς όπως άκουσα πιάσατε «πάτο».
Υστερόγραφο
Όπως θα κατάλαβες, η επιτυχία μας είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων. Όπως μας λέει και ο δάσκαλος μας, ο Καουρισμάκι, «η εκπαίδευση δε γίνεται ποτέ μέσα σε ένα πολιτικό και- πολιτισμικό κενό. Είναι συστατικό κομμάτι του συνόλου της κοινωνίας, όπου δάσκαλοι, γονείς, μαθητές και πολιτεία συμβάλουν κατά τον ίδιο βαθμό». Η δασκάλα μας μάλιστα, η Κεκόνεν, μας λέει ότι «συμμετοχή στην παιδεία μας έχουν η οικογένεια και η γειτονιά, το κοινωνικό περιβάλλον, δηλαδή η κοινωνία με τις αξίες και τα πρότυπα της, ο δεδομένος χώρος και χρόνος, οι ανθρώπινες σχέσεις, οι νόμοι και τα ΜΜΕ με τις απόψεις και εικόνες που μεταδίδουν».
Γι' αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι που δεν αντιγράφεται από κάποιους ειδικούς. Μάλλον θα πρέπει να ανοίξετε έναν πανεθνικό διάλογο, όπου θα συμμετέχουν όλοι και φυσικά κι εσείς τα παιδιά και όχι μόνο κάποιοι «ειδικοί». Το σημειώνω, γιατί άκουσα ότι θα έρθουν στο σχολείο μας κάποιοι «ειδικοί» από την Ελλάδα για να μελετήσουν το σύστημα μας. Φοβάμαι ότι θα δουν ό,τι τους βολεύει.
Χωρίς την κινητοποίηση και τη βούληση ολόκληρης της κοινωνίας σας, δεν νομίζω πως θα πετύχετε κάτι. Νομίζω πως το σύστημα μας είναι πολύ απλό, τόσο απλό, που μόνο άνθρωποι δημιουργικοί ή παιδιά μπορούν ποτέ να το φανταστούν και να το εφαρμόσουν και όχι γραφειοκράτες που θα στείλετε να το μελετήσουν.
Πρόσφατα, μαζί με τους γονείς μου παρακολουθήσαμε μια μαγνητοφωνημένη Ομιλία στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας από ένα καθηγητή από το ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, τον Symour Papert, ο οποίος μας είπε:
«Όλα τα συστήματα είναι κουτά. Εμείς νομίζουμε ότι τα συστήματα είναι έξυπνα. Πολύ σπάνια όμως τα συστήματα μπορούν να δουν αυτό που συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους. Ένα σύστημα, από τη στιγμή που μπαίνει στη λογική της συντήρησης, από τη στιγμή που εναντιώνεται στο άνοιγμα του μυαλού και στην ιδέα της αλλαγής, αρέσκεται να πιστεύει στην ίδια του την προπαγάνδα, στις ιστορίες που ουσιαστικά μόνο του δημιουργεί... Μια κραταιά γραφειοκρατία μπορεί να έχει όλες τις πληροφορίες αλλά λόγω έλλειψης ευελιξίας και καθαρής σκέψης να μην μπορεί να αντιδράσει και να καθορίσει τα γεγονότα».
Νομίζω πως θα συμφωνήσεις, γι' αυτό και στο σχολείο μας οι γονείς μας συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση πρόσληψης του διευθυντή αλλά και των καθηγητών. Αν δε συμμετέχουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για να συναποφασίσουν για το ποιοι θα αναλάβουν το έργο εκπαίδευσης των παιδιών τους, ποιος θα το κάνει καλύτερα και χωρίς σκοπιμότητες;
Είμαι πολύ περίεργος να μάθω πως είναι το δικό σας σύστημα και πως περνάτε την ημέρα σας.
Με ρώτησες πόσο έχει σ' εμάς το τελευταίο μοντέλο της NOKIA, και το Touareg της VW, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί δεν έχω κινητό και ο μπαμπάς μου έχει ένα παλιό τζιπ, διότι εμείς στη Φινλανδία έχουμε χιλιάδες χιλιόμετρα χωματόδρομων. Πάντως, το καλοκαίρι που ήμουν στη Ρόδο, είδα πολλά πανάκριβα τζιπ και σκέφτηκα πως μάλλον θα τα χρειάζονται για να πηγαίνουν για σαφάρι στη Σαχάρα, διότι το νησί δεν έχει και τόσους πολλούς δρόμους.
Λοιπόν φίλε μου, «Kiitos» (ευχαριστώ) για το σήμα του «Ολυμπιακού» που μου έστειλες, της αγαπημένης σου ομάδας όπως μου λες, δυστυχώς δεν την γνωρίζω. Ελπίζω με αυτό να μη σε στενοχώρησα, αλλά οφείλω να σου πω, πως με το ποδόσφαιρο δεν τα πάω και τόσο καλά.
Στον ελεύθερο χρόνο μου προτιμάω να πάω στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς μου, να σερφάρω λίγο στο Ιντερνέτ, να πάω για σκι ή πατινάζ στον πάγο με τους φίλους μου και τις λίγες ώρες την εβδομάδα που βλέπω τηλεόραση, προτιμάω να δω κανένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία σας και άλλες μακρινές χώρες, που δεν έχω πάει. Όπως άκουσα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, είμαστε η χώρα με τη χαμηλότερη τηλεθέαση στην Ευρώπη. Ξέχασα, δε, να σου πω ότι εκτός της σχολικής, σε κάθε γειτονιά μας υπάρχει μια δημόσια βιβλιοθήκη και δεν υπάρχει μαθητής που να μην έχει μια δανειστική ταυτότητα βιβλίων ή σύνδεση με το ιντερνέτ.
Φίλε μου, σου εύχομαι καλή επιτυχία και κουράγιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μπορούσε να επιλέξει το τόπο γέννησης του.
Φιλικά, Markus Bootsarb
άπό

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ και η εφαρμογή του στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομική κρίση

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τον ΤΟΞΟΤΗ και εμφανίζεται συχνά στις αναρτήσεις μας είναι η πραγματικότητα και ο τρόπος που αυτή δημιουργείται. Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα πως η πραγματικότητα βασίζεται σε ένα μηδαμινό ποσοστό πληροφοριών που φτάνουν στη συνείδηση μας, σε αντίθεση με τα δισεκατομμύρια Bit πληροφοριών που καταφθάνουν σ΄εμάς...

Επίσης έχουμε αναφέρει- μέσα από διάφορες επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύσαμε- πως ουσιαστικά
αυτό που συναντούμε στη ζωή μας αποτελεί αποτέλεσμα των όσων πιστεύουμε και σκεπτόμαστε. Ουσιαστικά η ίδια η επιστήμη -κυρίως μέσα από την έρευνα της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου- επιβεβαίωσε πανάρχαιες πνευματικές αλήθειες, σύμφωνα με τις οποίες το μέλλον μας, το αύριο, είναι όσα σκεφτήκαμε χθες... Μάλιστα μάθαμε πως όταν η σκέψη συνοδεύεται από ισχυρά συναισθήματα, τότε το αποτέλεσμα της σκέψης μας έχει ολοένα και μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστεί στην πραγματικότητα μας.

Αυτές οι αλήθειες αποτελούν τη βάση και το κλειδί για μια συνειδητή Συν-Δημιουργία της πραγματικότητας μας και σε αυτές τις παραδοχές βασίζεται τόσο η δράση των σαμάνων μέχρι σήμερα- που συγκεντρώνονται σε τακτά διαστήματα για να συνδημιουργήσουν το μέλλον-, όσο και της κίνησης αφυπνησμένων ανθρώπων που κατανοούν τη δύναμη του ανθρώπου... (όπως π.χ. οι τακτικοί ομαδικοί οραματισμοί, όπου μεγάλος αριθμός ατόμων δημιουργούν συνειδητά -σε πνευματικό-νοερό κατ΄αρχήν επίπεδο- την επιθυμητή πραγματικότητα ή το κινήσεις ανάλογες που βασίζονται στη ρίζα του 1% μιας κοινωνίας, που είναι ο απαραίτητος αριθμός ανθρώπων/συνειδήσεων για να επιτευχθεί ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στην πραγματικότητα μας.)

Βέβαια οι γνώσεις αυτές, με τη θετική τους μορφή, μπορεί να κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια, όμως επί δεκαετίες, μολονότι γνωστές χρησιμοποιούνταν στα πλαίσια της προπαγάνδας και της χειραγώγησης των μαζών και της κοινής γνώμης... Στα πλαίσια αυτά αξίζει να διαβάσει κανείς το παρακάτω κείμενο που έλαβα με ηλ. ταχυδρομείο, όπου για άλλη μια φορά βλέπουμε πως η δύναμη της σκέψης είναι τεράστια και πως στην ουσία έχουμε πάντοτε να κάνουμε με αυτοεκπληρούμενες προφητείες, είτε πρόκειται για συμβάντα ατομικά (όπως ασθένειες) ή συλλογικά (π.χ. η οικονομική κρίση στη χώρα μας).
Ειδικά στο πρώτο σκέλος, π.χ. η εμφάνιση μιας ασθένειας (καρκίνος για παράδειγμα) μετά την εισαγωγή μιας τέτοιας σκέψης και την αποδοχή της από τον εγκέφαλο μας ως αληθινής, ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος και ευθύνη στους ιατρούς και τις στατιστικές, διότι με το σοκ που προκαλεί ενδεχομένως στον άνθρωπο μια οποιαδήποτε δήλωση τους, -ακόμη και να μην είναι αληθινή- μπορεί να γίνει πραγματική... ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία...

Ουσιαστικά λοιπόν, είτε συνειδητά, είτε όχι ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι δημιουργούμε την πραγματικότητα μας και όπως έχω πει πολλές φορές, εάν δεν δημιουργούμε εμείς εκ των προτέρων συνειδητά το όνειρο μας -εστιαζόμενοι εκεί για να πραγματωθεί-, τότε κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τη δύναμη της σκέψης μας για να δημιουργήσουν τον εφιάλτη που μας περιβάλλει...
Η επιλογή και η ευθύνη είναι πάντοτε δική μας.
Κι αν δεν είμαστε πολλοί ώστε να μπορούμε αριθμητικά να επηρεάσουμε τη συλλογική πραγματικότητα, ας έχουμε τουλάχιστον το συνειδητό έλεγχο της πραγματικότητας γύρω μας...
Το μυστηριώδες πείραμα του Μόντρεαλ 
και η εφαρμογή του στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομική κρίση 
Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Καναδάς είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου, που κόντρα στην κρίση δεν έχει ανεργία και συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν όμως ότι... εκεί έχουν γίνει τα μεγαλύτερα πειράματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την μεταφυσική. Πάντα, βέβαια, με βιτρίνα διάφορες έρευνες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και επιστημονικών ομάδων αλλά και πάντα με συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Τον Μάιο του 1961 συνέβη το εξής απίστευτο πείραμα με τα συνταρακτικά για τις Μυστικές υπηρεσίες αποτελέσματα: Σε 100 εθελοντές, μεταξύ 30 και 50 ετών τέθηκε μεταξύ άλλων και το ερώτημα: ''Επειδή οι αριθμοί και τα χρονικά διαστήματα είναι σχετικά για κάθε άνθρωπο, θέλουμε να μας πεις εάν το διάστημα των έξι μηνών είναι μεγάλο ή μικρό για εσένα.'' Απλό το ερώτημα απλή και η απάντηση. Από τους 100 οι 76 απάντησαν ότι το διάστημα είναι μεγάλο και οι υπόλοιποι 24 ότι είναι μικρό.

Ολόκληρο το πείραμα ήταν φυσικά μια πρόφαση για να τεθεί αυτή και μόνο η ερώτηση. Και αυτό γιατί μετά το τέλος της απάντησης του καθενός που είπε ''μικρό'' η επιστημονική ομάδα του αποκάλυψε το εξής: ‘’Ξέρεις, η ομάδα μας έχει κάνει 4 φορές στο παρελθόν την ίδια ερώτηση σε αντίστοιχους με εσένα εθελοντές. Και οφείλουμε να σου πούμε ότι το 60% των εθελοντών που απάντησαν ''μικρό'' πέθαναν μέσα σε περίοδο δύο ετών. Αυτό ίσως οφείλεται σε μία είδους ''πρόγνωση'' που κάνει ασυναίσθητα ο εγκέφαλος ή σε κάτι πιο πολύπλοκο σχετικά με εγκεφαλικά ιόντα αλλά αυτό το ερευνούμε στα εργαστήρια. Μέσα στο επόμενο έτος πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα’’. Αφού φυσικά ζήτησαν την απόλυτη εχεμύθεια από τα ''πειραματόζωα'', λόγω της επιστήμης και της εθνικής ασφάλειας, τα αποχαιρέτησαν.

Αυτή η ανακάλυψη της επιστημονικής ομάδας ήταν εννοείται μια ανοησία, ένα συνειδητό ψέμα. Αλλά μιλάμε πάντα για το 1961 που οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο ευκολόπιστοι και δεν υπήρχε ούτε η στοιχειώδης τεχνολογία για να ελέγξει κανείς κάτι τέτοιο. Και φυσικά οι 24 αυτοί άνθρωποι κατατρόμαξαν, όταν εξειδικευμένοι επιστήμονες τους είπαν ότι είναι πολύ πιθανόν να χάσουν την ζωή τους πολύ σύντομα. Και αυτό έκανε το επόμενο διάστημα της ζωής τους σκέτη κόλαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων μόνο το 1% των ανθρώπων μεταξύ 30 και 50 ετών πεθαίνουν ξαφνικά από τροχαία, καρδιακά επεισόδια, άγνωστες ασθένειες κλπ. Αυτό επαληθεύτηκε και στους ''76'' που είχαν μία ανθρώπινη απώλεια από έμφραγμα, στατιστικά κανονικό. Όσον αφορά όμως τους 24 που απάντησαν ''λάθος'' δεν ίσχυσε το ίδιο. Εννέα από αυτούς έχασαν την ζωή τους, πράγμα που εντυπωσίασε την ομάδα που μελέτησε το πως και το γιατί έγινε αυτό.

Το πόρισμα τους; Η γνώση ότι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνουν τους συνέτριψε. Οι οικείοι τους, ανέφεραν στα μέλη της ομάδας που τους πλησίασε μετά τον θάνατο των ‘’πειραματόζωων’’, ότι το μυαλό τους τον τελευταίο καιρό φαινόταν συνέχεια κολλημένο κάπου και κάτι έμοιαζε να τους απασχολεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση στον χώρο εργασίας, εκδήλωση παραβατικής συμπεριφοράς και κατάθλιψη. Επτά από αυτούς απολύθηκαν από την δουλειά τους και μετά τους πήρε η κατηφόρα. Δύο από αυτούς φυλακίστηκαν, ο ένας για ληστεία και άλλος ένας για απάτη. Τέσσερις σκοτώθηκαν σε τροχαίο, οι δύο εξ’ αυτών υπό την επήρεια αλκοόλ, τρεις πέθαναν από άγνωστα καρδιακά προβλήματα που αναζωπυρώθηκαν και που προκάλεσαν έμφραγμα του μυοκαρδίου και δύο από ραγδαία και απότομη εξάπλωση κακοήθους καρκίνου.

Αυτή η διαπίστωση εξέπληξε τα μέλη της ερευνητικής ομάδας και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Δεν φαντάζονταν ότι ο εγκέφαλος θα επιτεθεί με τόση σφοδρότητα στο σώμα μόνο με την βεβαιότητα ενός μελλοντικού αρνητικού γεγονότος και θα επηρέαζε τους συμμετέχοντες ακόμη και στην πιο μικρή καθημερινή τους πράξη. Είναι σαν να βάζεις, έλεγαν, ένα ζευγάρι κόκκινο γυαλιά στα μάτια κάποιου και όλα να αποκτούν γύρω του αυτή την κοκκινωπή απόχρωση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά, παρά μόνο ο τρόπος που τα βλέπει.

Μόνο που στο πείραμα, το φίλτρο ήταν ‘’θανατηφόρο’’. Κάποιο μελλοντικό φίλτρο, σκέφτηκαν, μπορεί να περιέχει εξάπλωση ασθενειών, οικονομικές κρίσεις κλπ. Να χρησιμοποιηθεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, που δεν θα κάνει τίποτε άλλο, από το να ωθεί την πραγματοποίηση σε οτιδήποτε εμείς επιλέξουμε. Και διαβίβασαν το πόρισμα τους στους πολιτικούς παράγοντες των χωρών τους.

Τα χρόνια πέρασαν από τότε και πολλά φίλτρα εφαρμόστηκαν στην ανθρωπότητα. Η εξάπλωση της τεχνολογίας βοήθησε πολύπλευρα την απορρόφηση τους από τον πληθυσμό και η αποτελεσματικότητα τους αποδείχθηκε πολύτιμη. Στην Ελλάδα την εξάπλωση των φίλτρων έχουν αναλάβει κυρίως τα media και τα τελευταία χρόνια το ίντερνετ.

Θυμηθείτε μόνο την ελληνική οικονομική κρίση. Το 2008 άρχισε, με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, ένας ακήρυχτος πόλεμος στους Έλληνες πολίτες για την οικονομική κρίση που ζούσαμε, από τα κανάλια και το διαδίκτυο. Αλλά για μισό λεπτό! Το 2008 στην Ελλάδα δεν ζούσαμε καμία κρίση. Είχε σκάσει η Lehman Brothers και το αμερικάνικο τραπεζικό σύστημα αλλά οι ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις ήταν ανέγγιχτες. Δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα. Και όμως οι Έλληνες, χωρίς καμία μείωση στο εισόδημα τους, άρχισαν να ζούνε την κρίση ένα χρόνο πριν αυτή εμφανιστεί. Δεν έβλεπαν καμιά κρίση αλλά τα δελτία ειδήσεων τους διαβεβαίωναν ότι ήταν εκεί και τους απειλούσε.

Τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο όταν τον βεβαιώνεις ότι θα πεθάνει; Πεθαίνει. Έτσι και αυτόν που βεβαιώνεις ότι θα πτωχεύσει, πτωχεύει και ούτω κάθε εξής. Φυσικά η όλη διαδικασία δεν γίνεται αυτόματα, είναι δυναμική, δηλ. σταδιακά τρομοκρατείς τον καταναλωτή ότι η κρίση παραφυλά, αυτός σταματά να καταναλώνει, τα δημόσια έσοδα μειώνονται, τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνονται, οι επιχειρήσεις απολύουν κόσμο και σε ένα εξάμηνο μπαίνεις στην αδιέξοδη ύφεση. Εάν έχεις και έναν Παπανδρέου πρωθυπουργό αποκλείεσαι και από τις αγορές και έτσι προτρέχεις στο ΔΝΤ.

Από κει και πέρα όμως το πείραμα άλλαξε κατεύθυνση και θα επανέλθω με νεότερα στο μέλλον. Μέχρι τότε προσοχή στα γυαλιά που φοράτε!..

Υ.Γ Για την ενημέρωση σας το πείραμα αναφέρθηκε μια και μόνη φορά δημόσια, σε ένα γαλλικό συνδρομητικό περιοδικό το 1967, αμέσως μετά την εξιχνίαση ενός θανάτου σχετικού με το πείραμα. Αυτό, κάποτε έπεσε στα χέρια μου και σας το μετέφερα. Αν και δεν έχει αξία το πείραμα αυτό καθ' αυτό αλλά το φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε. Αυτό θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τα άλλα που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα. Τα μάτια σας ανοιχτά και ενεργοποιήστε την κρίση σας, μην αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν τι εσείς θα πιστέψετε..!

Όλα τα εμβόλια είναι δηλητήρια




της Eleanora McBean Ph.D., N.D.,
μετάφραση-επεξεργασία Βίκυ Χρυσού
Τα εμβόλια περιέχουν αποσυντεθειμένες πρωτεΐνες, σαν αυτές που λαμβάνονται από φλύκταινες άρρωστων ζώων ή σάπια αυγά αναμιγνύενται με θανατηφόρα φάρμακα όπως: φαινόλη (φαινικό οξύ-carbolic acid ), υδράργυρο, φορμαλδεΰδη (φορμαλίνη), κ.λπ. Οι αποσυντεθειμένες πρωτεΐνες μπορούν να προκαλέσουν αλλαντίαση, σαλμονέλα ή άλλες μορφές δηλητηρίασης του οργανισμού. Δεν είναι να απορεί κανείς πού οι άνθρωποι πέφτουν νεκροί μετά από εμβολιασμούς.

Όλοι οι γιατροί που γνωρίζουν το θέμα, γνωρίζουν και παραδέχονται ότι όλα τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα τοξικά και πως οι συνέπειες τους είναι απρόβλεπτες. Κανένας γιατρός, τεχνικός εργαστηρίου ή επιστήμονας δεν μπορεί να να προσδιορίσει την αντίδραση που θα έχει ένα εμβόλιο σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το σημείο ανεκτικότητας στο δηλητήριο που έχει κάθε πρόσωπο. Ως εκ τούτου, είναι ένα θανάσιμο παιχνίδι -σαν ρώσικη ρουλέτα- ως προς το εάν το εμβόλιο θα προκαλέσει:
  • άμεσα το θάνατο (και μερικές φορές πράγματι συμβαίνει), ή
  • παράλυση λίγες ώρες αργότερα, ή
  • καρκίνο, καρδιακά προβλήματα ή φυματίωση λίγα χρόνια αργότερα, ή
  • νεφρική νόσο, ηπατική βλάβη, ή
  • παράνοια (μετά-εμβολιαστική εγκεφαλίτιδα -φλεγμονή του εγκεφάλου που προκαλείται από τα εμβόλια) ή
  • κάποια άλλη χρόνια ασθένεια κάπου στην πορεία.
Τα εμβόλια είναι ακόμη χειρότερα από τη ρώσικη ρουλέτα γιατί σκοτώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ η ρώσικη ρουλέτα μόνο λίγους και συνήθως απατεώνες.


FORD, η μαριονέτα



Αφού οι προωθητές του εμβολίου (κατά της υποτιθέμενης γρίπης των χοίρων) "πήραν" από τον Ford τα $ 135 εκατ. δολάρια, του είπαν να είναι "καλό παιδί" και να ανεβάσει το μανίκι, ώστε να έχουν τη φωτογραφία του εμβολιασμού του, για να παρακινήσει έτσι όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Ήθελαν να χρησιμοποιούν τον ίδιο και την φωτογραφία του, ώστε να λειτουργήσει σαν προπαγάνδα πωλήσεων και να πουλήσουν έτσι τα φάρμακα-δηλητήρια τους. Αυτός υπάκουσε σαν μαριονέτα.
Δεν είναι να απορεί κανείς που ο υπόλοιπος κόσμος μας περιγελά. Βλέπουν μία πλαστή επιδημία -από την εκστρατεία μαζικής δηλητηρίασης- και τους εθνικούς μας ηγέτες στο χορό της τάξης των προωθητών του φαρμάκου (του εμβολίου). 
Ο Δρ Γ. Nossel της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, δήλωσε:

"Εσείς οι Αμερικανοί θα έπρεπε να εξετάσετε τα κεφάλια σας... -δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψουμε... Δεν υπάρχει η ενδεδειγμένη σχετική έρευνα... Το εμβόλιο δεν έχει ερευνηθεί σωστά ... Υπάρχουν πάρα πολλοί άγνωστοι παράγοντες."
Από τόσο μακριά, όπως η Αυστραλία, είναι εκείνοι που συγκλονίστηκαν βλέποντας ότι επιτρέπεται αυτή η απάτη -και που μάλιστα προωθείται από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με το ιατρικό κατεστημένο, που είναι διαβόητο για τα συστήματα που χρησιμοποιεί για τον πλουτισμό του.
Ο Δρ Archie Kalokerinos, ιατρικός προϊστάμενος του Νοσοκομείου Colleranebri στην Αυστραλία, αποκάλεσε το πρόγραμμα ανοσοποίησης -μέσω εμβολιασμού- για την γρίπη των χοίρων "σχέδιο μαζικής δολοφονίας"...
"Εάν ένα πρόσωπο είναι ευαίσθητο, το εμβόλιο μπορεί να λειτουργήσει ως αναστολέας του ανοσολογικού του συστήματος προδιαθέτοντας το σε παράγοντες όπως η πνευμονία ή η αναιμία ... Αν ένα άτομο έχει προδιάθεση σε κάποιο άλλο ιό της γρίπης μπορεί (το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων) να του προκαλέσει άμεση και σοβαρή προσβολή από τη νόσο ... Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας (εμβόλιο χοιροειδούς γρίπης). Μπορεί να προδιαθέτει τους ανθρώπους σε καρκίνο ή άλλες ασθένειες... "
(Βλ. το κεφάλαιο καρκίνοι που προκαλούνται από εμβολιασμό.)


Η παραπάνω δήλωση είναι από μια αποκλειστική συνέντευξη στο Glendale News Press (9/24/76), την οποία επανέκδοσε το Honorof σε έκθεση για τον καταναλωτή.


"Ο Harry Nelson, ιατρικός συντάκτης για την LA Times, αναφέρθηκε σε ένα αμερικανικό Σεμινάριο της Αντικαρκινικής Εταιρείας για επιστημονικούς συγγραφείς, και ανακοίνωσε ότι οι μικροβιολόγοι αποκάλυψαν νέα ευρήματα που ενοχοποιούν τον εμβολιασμό. Ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο Δρ Robert M. Simpson του Πανεπιστημίου Rutgers του NJ, ο οποίος τόνισε ότι


"Προγράμματα Ανοσοποίησης κατά της γρίπης, της ιλαράς, της παρωτίτιδας, και της πολιομυελίτιδας μπορεί να αποτελούν πράγματι "σπορά" RNA σε μορφή προ-ιών στον άνθρωπο, οι οποίοι στη συνέχεια θα μετατραπούν σε λανθάνοντα κύτταρα σε όλο το σώμα. .. Μερικά από αυτά θα μπορούσαν να είναι μόρια σε αναζήτηση μιας ασθένειας, η οποία υπό κατάλληλες συνθήκες και να ενεργοποιηθεί προκαλώντας διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του ερυθηματώδη λύκου, της νόσου του Πάρκινσον και ίσως και καρκίνο. "
Αυτό είναι απόσπασμα από την Έκθεση Honorof Ιουνίου, 1976.


Το κεφάλαιο "Πρόκληση καρκίνου από ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ" (CANCER CAUSED BY VACCINATION) δείχνει φωτογραφίες των θυμάτων του εμβολίου με καρκίνους στα μπράτσα, στο σημείο όπου είχε γίνει το εμβόλιο.


Από την ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ακούμε πως,


"Οι κίνδυνοι για τη ζωή και την υγεία, από την υψηλή συχνότητα εμφάνισης της νόσου και άλλες παρενέργειες του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων είναι σημαντικές. Εμπειρογνώμονες της Δημόσιας Υγείας εκτιμούν ότι περίπου το 15% αυτών που θα υποστούν εμβολιασμό θα νοσήσουν/υποφέρουν από την ίδια την ασθένεια. "
Οι δικές μας κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας, που τις πληρώνουμε υποτίθεται για να μας προειδοποιούν για τους κινδύνους για την υγεία μας, δεν το κάνουν. Είναι "αουτσάιντερ", αυτοί οι οποίοι ασχολούνται για να μάθετε τα πραγματικά γεγονότα, ξοδεύοντας από το χρόνο και τα χρήματα τους, και προειδοποιούν τον λαό κατά την παρούσα κολοσσιαία απάτη της ιατρικής. Μια πηγή που θα πρέπει να ευχαριστήσουμε είναι το THE NATIONAL ENQUIRER και τη συλλογή στοιχείων τους -από κράτος σε κράτος- σχετικά
  • με τους θανάτους από τον εμβολιασμό,
  • τις περιπτώσεις της γρίπης των χοίρων, εφόσον υπάρχουν, σχετικά με το
  • ποίοι άρχισαν το εμβόλιο φάρσα και γιατί, κα. Στο τεύχος τους 2 Νοεμ. 1976, σε άρθρο των Chuck Michelini και Dan Schwartz, γράφουν:
"Γκάφα κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας (?) είναι άμεσα υπεύθυνη για την πορεία των θανάτων στο πρόγραμμα της γρίπης των χοίρων - διότι παρέλειψαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για τους κινδύνους εμβολιασμού. Και το μαζικό πρόγραμμα είναι περιττό -διότι δεν υπάρχουν κρούσματα γρίπης των χοίρων πουθενά στον κόσμο.
"Αυτές είναι οι κατηγορίες από κορυφαίους ειδικούς σε ιατρικά θέματα - που λένε πως η απειλή της γρίπης των χοίρων προπαγανδίστηκε δυσανάλογα, και στη συνέχεια "πουλήθηκε" στον Πρόεδρο Ford και την αμερικανική κοινή γνώμη με σκανδαλώδεις και "φρικτές τακτικές.""Κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να τρομάξουν τους Αμερικανούς, για να εμβολιαστούν, χρησιμοποιώντας εντελώς παραπλανητικά τηλεοπτικές διαφημίσεις, όπου ισχυρίζονται πως η γρίπη των χοίρων είναι μεταδοτική- και καταχωρήσεις σε εφημερίδες που λένε πως «μπορεί να πεθάνετε", εάν δεν εμβολιαστείτε."
Στην πραγματικότητα, η γρίπη των χοίρων δεν είναι καν μεταδοτική. Όπως και άλλες ασθένειες, αποτελεί μια προσπάθεια του σώματος να καθαριστεί από συσσωρευμένα δηλητήρια που έχουν καταναλωθεί ή εγχυθεί, ή εισπνευστεί ή που κατέληξαν στον οργανισμό με κάποιο άλλο τρόπο.


Βήχας, φτάρνισμα, εφίδρωση (πυρετός), εμετός, διάρροια, εξανθήματα, εκρήξεις, κλπ., είναι μερικές από τις εκδηλώσεις του προγράμματος εκφόρτωσης [των δηλητηρίων] και δεν πρέπει να επηρεάζονται αρνητικά με τη χρήση κατασταλτικών φαρμάκων ή άλλων ιατρικών παρεμβάσεων. Οι γιατροί που δεν χρησιμοποιούν φάρμακα στις "αγωγές" τους, λένε πως οι περισσότερες ασθένειες θεραπεύονται κανονικά εάν οι ασθενείς μείνουν στο σπίτι, στο κρεβάτι, σε ένα ήσυχο ευάερο δωμάτιο δίχως τροφή, δίχως φάρμακα και δίχως ποτά, εκτός από ένα μικρό ζεστό αποσταγμένο νερό.
(...)
Αν και η ιατρική και κυβερνητική γραμμή προπαγάνδας αποστέλλει διαφημίσεις στις μεγάλες εφημερίδες με προειδοποιήσεις του τύπου "Μπορεί να πεθάνετε από τη γρίπη των χοίρων», οι αρχές που είχαν την πρόθεση να σταθούν στα γεγονότα έλεγαν πραγματικά ακριβώς το αντίθετο. Για παράδειγμα, ο Δρ J. Anthony Morris, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης για τα εμβόλια, δήλωσε:
"Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη πως η γρίπη των χοίρων είναι φονική... Δεν είναι μεταδοτική... Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα εξαπλωθεί η γρίπη των χοίρων. Δεν έχει απομονωθεί από πουθενά όπως (ισχυρίστηκαν ότι) βρέθηκε το Φεβ. στο Fort Dix, NJ."

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στο Λος Άντζελες, είπε, "... Το εμβόλιο γρίπης των χοίρων είναι άχρηστο. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι θα σας προστατεύει κατά της πανώλης των χοίρων επειδή δεν υπήρξαν περιπτώσεις γρίπης των χοίρων για να δοκιμαστεί κατά αυτών."
Είπε επίσης: «Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της γρίπης είναι συγκριτικά χαμηλή. Το αντιγριπικό εμβόλιο που γίνεται από αδρανοποιημένο σωματίδια ιού, όπως αυτά που κατασκευάζονται τώρα, παράγει το λάθος είδος ανοσίας. Αυτό αποσπά τα συστηματικά αντισώματα που μπορεί να μετρηθούν στο αίμα, αλλά δεν δημιουργεί τα τοπικά αντισώματα στους πνεύμονες και τη μύτη, που απαιτούνται για την προστασία από μόλυνση με τον ιό, εάν μολυνθεί κανείς πράγματι αργότερα.
"Δεν υπάρχει ακριβής τρόπος για τη μέτρηση της δραστικότητας του εμβολίου της γρίπης που θα προσφέρεται στους Αμερικανούς, επειδή οι πρότυπες μονάδες (στάνταρτ) δεν μετρούν τη μάζα των σωματιδίων του ιού σε ένα εμβόλιο".Ο Δρ Μόρις απολύθηκε από τη δουλειά του, επειδή διαφώνησε με το πρόγραμμα γρίπης των χοίρων, επεσήμανε τις ελλείψεις και έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, καθώς και εντελώς αναποτελεσματικό. 
Ο Δρ Weidman, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, αναγνωρισμένος ιολόγος, επίσης, συμφωνεί ότι το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων είναι ανεπαρκές για να κάνει οποιοδήποτε καλό. Γιατροί τόσο εδώ όσο και στην Αγγλία είχαν διαπιστώσει από τις δοκιμές σε πειραματόζωα, πως τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Όταν η δόση ήταν ισχυρή για να σκοτώσει τον ιό, πέθαιναν επίσης και τα ζώα και όταν ήταν αρκετά πιο ασθενής, ώστε να είναι ασφαλής για τα ζώα και τους ανθρώπους, ήταν πολύ αδύναμη για να οποιοδήποτε καλό και δεν αποτελούσε κανενός είδους προστασία."Μέχρι στιγμής, μόνο 25.000.000 Αμερικανοί από τον συνολικό πληθυσμό των 216,2 εκατ. έλαβαν εμβολιασμό κατά της γρίπης των χοίρων. Και όπως το θέτει ο Δρ J. Anthony Morris: «Αυτό σημαίνει ότι παρά τη σκληρή προπαγάνδα πωλήσεων, απέτυχαν να συμπεριλάβουν 191 εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών. Το πρόγραμμα της γρίπης των χοίρων είναι ένα πρόγραμμα με απίστευτα υψηλό κόστος και με αμφίβολα οφέλη." (Enquirer, 12/21/76).Έχουμε την εντύπωση ότι ορισμένοι γιατροί μαθαίνουν πολύ αργά. Θα πρέπει να έχουν βρει ήδη από αυτή την περίπτωση, πως δεν μπορούν να πολεμήσουν δηλητήριο με δηλητήριο, γιατί όπως ακριβώς τα δηλητηριασμένα τους ιάματα και φάρμακα, σε μακροπρόθεσμη βάση κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα.
Οι περισσότερες ασθένειες προκαλούνται είτε από δηλητήρια που παράγονται εντός του οργανισμού ή που επιβάλλονται στον οργανισμό από από έξω όπως: μολύνσεις, απονεκρωμένα τρόφιμα, το κάπνισμα, το αλκοόλ, ο καφές, τα εμβόλια, το δηλητηριασμένο με φθόριο νερό, όλα τα φάρμακα, τα εντομοκτόνα, οι ακτινοβολίες, κλπ. Επειδή όλα τα εμβόλια είναι δηλητήρια, κάνουν ζημιά στο 100% των περιπτώσεων. Οι ζημίες κυμαίνονται από αιφνίδιο θάνατο μέχρι χρόνιες ασθένειες που εμφανίζονται κατά τα επόμενα έτη.

πηγή

ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΕ ΘΕΑΣΗ.... ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ;;; (VIDEO)


ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚ. 2011 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 22 ΔΕΚ. 2012. ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ.... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ «ΣΟΦΩΝ» ΕΙΝΑΙ 24/12/2011 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥΣ. Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ.
ΣΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚ. 2011 , ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΔΕΚ. 2011.
ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΤΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ. άπό







Δήλωση σοκ του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ.


UDemand Αποκάλυψη!!
Ο Τσάβεζ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κρύβονται πίσω από τις μετεκλογικές διαδηλώσεις στην Ρωσία και ότι τις υποστηρίζουν.
Μιλώντας στην τηλεόραση της Βενεζουέλας την Τετάρτη, επέμεινε ότι πίσω από τις συνεχιζόμενες δημόσιες διαμαρτυρίες βρίσκεται η Ουάσιγκτον. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία αμφισβητώντας το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Δεκεμβρίου.
 
«Εκεί έχει φτάσει η τρέλα της αυτοκρατορίας,» είπε ο Τσάβεζ.
Δήλωσε ότι η «Αυτοκρατορία των Γιάνκηδων»…
είχε ξεκινήσει την «επίθεση» στην Ρωσία μέσω μίας διεθνής επικοινωνιακής εκστρατείας εναντίον του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επικράτηση του εκλεχτού από την Ουάσιγκτον υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές στις 4ης Μαρτίου.
«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υποσκάψουν την ηγεσία του, να χωρίσουν την Ρωσία και να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνησή της ώστε να πραγματοποιήσουν το ιμπεριαλιστικό τους σχέδιο, την δημιουργία παγκόσμιας ηγεμονίας.» δήλωσε ο Τσάβεζ.
«Ότι συμβαίνει στην Ρωσία, θα το επιχειρήσουν και εδώ γιατί αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές, ούτε πολιτικά ούτε μαθηματικά», είπε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ο Πούτιν είχε επίσης κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι ενθαρρύνουν και χρηματοδοτούν τους Ρώσους διαδηλωτές.
Στις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου το Κυβερνών κόμμα της Ρωσίας, Ενωμένη Ρωσία, κέρδισε με σχεδόν 50% την ψηφοφορία αλλά είδα τα ποσοστά της να μειώνονται.
Οι χιλιάδες Ρώσοι που διαμαρτύρονται ζητούν να διεξαχθούν ξανά εκλογές, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα.
ΠΗΓΗ

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου


Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν. 
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. 
Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε. 
Άλλωστε μην γελιόμαστε η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής., δήλωσαν στο newspressagrinio οι δύο εκπαιδευτικοί που χθες  Τετάρτη 28-12-2011 κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός (1) ευρώ. 
Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έδωσε συνέντευξη στον ΑΧΕΛΩΟ TV και θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνου της τοπικής τηλεόρασης, στα δελτία ειδήσεων του καναλιού, όπου μεταξύ άλλων είπε: "ότι η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί διότι οι θεσμικές άμυνες της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών. 
Δεν είναι μια ακτιβίστικη δράση αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπου και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων. Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά.
Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει"...   

Δείτε την αιτιολογική αίτηση - δήλωση που κατατέθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012.........
ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου
Κατοίκου Αγρινίου
................................
Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας  
 ΥΗΡ 2869 οχήματος, 1761 Κ.Ε.Κ.                       
Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: 66906482 1075017 030000 
Αγρίνιο 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ
Τον κ. Προϊστάμενο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ενταύθα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: - Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ
                              - Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2012»
Κύριε προϊστάμενε
Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2012 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΗΡ2869 με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:
1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αιτωλοακαρνανία, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Αιτωλ/νίας και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμε. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αιτωλοακαρνάνες του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Η  υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες. 

Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.
2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού  δικτύου της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!
6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν, κατά 40 %-50% παρά του ότι είμαι πολύτεκνος (4 παιδιά) με δύο θυγατέρες που σπουδάζουν εκτός της μονίμου κατοικίας, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα παλαιό αυτοκίνητο που κατάφερα να προμηθευτώ με δόσεις. Τα τέλη που ζητούνται να πληρώσω  για το όχημα αυτό πλησιάζουν περίπου στην τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου οχήματος μου! .
7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένω να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, όπως εγώ σε επαρχιακό σχολείο που εργάζομαι με ζημίες και με διάφορες φθορές  στο όχημά μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.
Συνημμένο 1.
Ειδοποιητήριο - απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2012

Με τιμή

Κώστας Διον. Κορδάτος
Εκπαιδευτικός 



Άνθρωπος του Σόρος πίσω από τις διαμαρτυρίες κατά Πούτιν;


Φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία, έχει εμμονή με τη διαγραφή της εθνικής κυριαρχίας σε όλο τον κόσμο, καθώς ο George Soros και άλλοι ενθαρρύνουν μια άλλη επανάσταση στη Ρωσία, υπό το πρόσχημα της "ελεύθερης και δίκαιης δημοκρατίας".
Στις 24 του Δεκέμβρη του 2011 ένα δεύτερο συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με κατ 'εκτίμηση 28 έως 120.000 άτομα να διαδηλώνουν σχετικά με την υποτιθέμενη «νοθεία» που συνέβη στις εκλογές της 4ης ​​Δεκεμβρίου, στις οποίες κέρδισε η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Πούτιν.
Όπως αναφέρεται από το Reuters, ο Ρώσος συγγραφέας Boris Akunin (Μπόρις Ακούνιν) ρώτησε τους διαδηλωτές : "Θέλετε να επιστρέψει ο Πούτιν στην προεδρία;" "Όχι!" απάντησαν, μέσα σε σφυρίγματα, οι διαδηλωτές.
Ο Boris Akunin είναι το ψευδώνυμο του Grigory Shalvovich Chkhartishvili, Γεωργιανού συγγραφέα, δοκιμιογράφο και μεταφραστή λογοτεχνίας. Είναι σήμερα ο πιο εμπορικά επιτυχημένος συγγραφέας στη Ρωσία, πουλώντας περίπου 15 εκατομμύρια βιβλία στη Ρωσία και πάνω από 1 εκατομμύριο στο εξωτερικό.
Συμβαίνει επίσης, να είναι ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ενός Ιδρύματος του Soros, το οποίο ονομάζεται Βιβλιοθήκη Πούσκιν, όπου βοήθησε στην κατάρτιση μίας ογκώδους έκδοσης 100 από τα καλύτερα έργα της ρωσικής λογοτεχνίας όλων των εποχών.
Η Marianna Tax Choldin, πρόεδρος του Προγράμματος Δικτύου Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Σόρος είπε σε ένα άρθρο, τον Αύγουστο του 2000, μετά την βράβεθσή της με το μετάλλιο Πούσκιν από τη ρωσική κυβέρνηση. «Μέσω του προγράμματος Σόρος, έχουμε βοηθήσει δεκάδες βιβλιοθήκες στην ανάπτυξής τους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποίησης, της ανάπτυξης συλλογής, της διατήρησης, της πρόσβασης στο Internet και της κατάρτισης".
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο Σόρος είχε λάβει το ίδιο βραβείο στο παρελθόν. Το μετάλλιο αναγνωρίζει την προσφορά στη ρωσική κουλτούρα και εκπαίδευση. 





Πολλά άλλα μεγάλης δημοσιότητας ρωσικά ονόματα παρακολούθησαν την διαμαρτυρία της Μόσχας.
Σχ. ΚΟ: Σημειώνεται ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης που οδηγήθηκε επί προεδρίας του στην κατάρρευση, πριν από είκοσι χρόνια, έκανε έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν να παραιτηθεί.
Οι γίγαντες των media συνηθίζουν να παρουσιάζουν την Αραβική Άνοιξη, το κίνημα OWS και τώρα τη ρωσική διαμαρτυρία, ότι είναι όλα μέρος ενός «αυθόρμητου» παγκόσμιου λαϊκού κινήματος (που για κάποιους ζητάει «παγκόσμια αλλαγή»...)
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Το καράβι βυθίζεται και ο Λ.Παπαδήμος (λέει ότι) θα προσλάβει 150.000!




Πολιτικός λέει ότι δεν είναι, αλλά πολύ γρήγορα έμαθε τα κόλπα των πολιτικών και την τέχνη τού να πουλάει... φούμαρα και να υπόσχεται απίθανα και απραγματοποίητα πράγματα ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος σήμερα εξήγγειλε... προεκλογικό πρόγραμμα πρόσληψης 150.000 ανέργων τους επόμενους τρεις μήνες! Εκεί όπου όλοι τοποθετούν την (τυπική)  χρεοκοπία, δηλαδή.
Μάλιστα για να ενισχύσει την φερεγγυότητα της εξαγγελίας κουβάλησε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (καντηλανάφτες θα προσλάβουνε;) και μετά την σύσκεψη, που βέβαια θα γίνει πρωτοσέλιδη και θα γράφουν οι λάτρεις του Παπαδήμου ότι "Προσλαμβάνονται 150.000 άνεργοι", είπε τα εξής περισπούδαστα: «Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα ενισχύσουμε τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους, τους ανέργους, τις μητέρες χαμηλών εισοδημάτων και άλλες ευπαθείς ομάδες, θα στηρίξουμε στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη».
Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Κατά τον διορισμένο πρωθυπουργό, "Πρόκειται για μία από τις δράσεις στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, μέσω της οποίας θα ωφεληθούν μεταξύ άλλων 57.400 άνεργοι με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, 30.000 άνεργοι από τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση, 35.000 με προγράμματα αυτεπιστασίας στους δήμους, καθώς και 10.000 με το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις". Όλοι οι παραπάνω τομείς στους οποίους αναφέρθηκε (δήμοι, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας) ή είναι καταχρεωμένοι ή δεν υπάρχει ούτε... σεντς για τα προγράμματά τους.
Και σε τελική ανάλυση, αφού θέλουν να προσλάβουν 150.000, γιατί εφεδρο-απολύουν 30.000; Ας κρατήσουν αυτούς και ας προσλάβουν 120.000! 
Το πόσοι από τους ξένους δανειστές δέχονται το PSI, το τι θα γίνει αν πάμε σε υποχρεωτικό "κούρεμα" μέχρι τον Μάρτιο και το αν θα δεχθεί να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση με το αγγλικό δίκαιο (ή καλύτερα να μας πει αν θα υπάρξει νέο δάνειο) θα μας το πει άραγε ο Παπαδήμος ή μας το κρατάει μυστικό για μετά την πτώχευση;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βαλλιστικός τρόμος από Τουρκία με πύραυλο εμβέλειας 2.500 χλμ!


Πρόγραμμα κατασκευής υποστρατηγικών MRBM βαλλιστικών βλημάτων, ακτίνας δράσης 2.500 χλμ. το οποίος θα έχει εντός της εμβέλειας στόχευσής του ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρη την ευρωπαϊκή Ρωσία μέχρι την Σκανδιναβία, και ανατολικά θα φτάνει μέχρι τις δυτικές επαρχίες της Κίνας ενώ νότια θα καλύπτει μια περιοχή μέχρι το κέρας της Αφρικής, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν σε ομιλία του  στη συνεδρίαση της επιτροπής «Τεχνολογίας και Υψηλής Τεχνολογίας»!
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2007 τους αναγνώστες της για την ύπαρξη μείζονος βαλλιστικού προγράμματος στην Τουρκία αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ύπαρξη του προγράμματος Yildirim που τελικά έδωσε ένα βαλλιστικό βλήμα το οποίο αυτή την στιγμή παράγεται σε εκδόσεις με ακτίνα δράσης 150 και 300 χλμ., ενώ πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ήδη επίκειται η εισαγωγή σε υπηρεσία ενός βλήματος 500 χλμ, ενώ έχει δοκιμαστεί βλήμα με ακτίνα δράσης 1000 χλμ!
Σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Χαμπέρ Τούρκ» έχει τίτλο « Στόχος τα 2500 χιλιόμετρα» όπου περιγράφει την εξαγγελία του προγράμματος από τον Ερντογάν με την σημείωση ότι «έδωσε τη σχετική εντολή στους αρμόδιους φορείς για την κατασκευή πυραύλου μεγάλης εμβέλειας».
  Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Τούρκος πρωθυπουργός στην ομιλία του στη συνεδρίαση της επιτροπής «Τεχνολογίας και Υψηλής Τεχνολογίας» δήλωσε «Το Ιράν κατασκεύασε πυραύλους 2000-2500 χιλιομέτρων. Οι δικοί μας πύραυλου πόσοι εμβέλεια έχουν; 150 χιλιόμετρα, το πολύ 300 χιλιόμετρα. Αυτό δεν μπορεί να είναι έτσι πρέπει να το βελτιώσουμε. Το Ιράν το κατάφερε αυτό, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;» δηλώσε ο Ερμντογάν και ζήτησε από τους ιθύνοντες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας να ξεκινήσουν τις εργασίες για την κατασκευή τουρκικού πυραύλου μεσαίας ακτίνας δράσης, όπως καταχωρούνται από το διεθνές κέντρο ελέγχου διασποράς βαλλιστικής τεχνολογίας οι πύραυλοι με εμβέλεια μεταξύ 500 και 5.000 χλμ.
Μέχρι τα 500 χλμ θεωρούνται τακτικά βλήματα μικρού βεληνεκούς (SRMB) πάνω από τα 500 μέχρι τα 5.000 χλμ MRBM και πάνω από τα 5.000 χλμ διηπειρωτικοί (ICBM)
Ήδη η «Χαμπέρ Τούρκ» είχε γράψει από το 2008 ότι «Ο Τουρκικός Στρατός επιθυμεί την επέκταση του βεληνεκούς των βαλλιστικών της βλημάτων, αναφέροντας συγκεκριμένα επίτευξη βεληνεκούς 500km εντός του έτους και 1.000km μέχρι το 2009».
Η απόκτηση τέτοιων βλημάτων αυξάνει κατακόρυφα τη "ψυχολογική πίεση" στον αντίπαλο και είναι σίγουρο ότι η Τουρκία αναμένεται να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις από τις ΗΠΑ που όταν ακούν την φράση "βαλλιστικά βλήματα" νιώθουν.
Η Τουρκία κατάφερε να αναπτύξει βαλλιστική τεχνολογία με κινεζική βοήθεια που δόθηκε κατά την δεκαετία του ‘90
Ηδη η Τουρκία διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων, που θεωρούνται μεγάλη απειλή, τόσο ψυχολογική, όσο και πραγματική για «ασφαλείς» προσβολές  σε στρατόπεδα, θέσεις ραντάρ, κέντρα διοίκησης και επικοινωνιών, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, ναυστάθμους, όπως και για την εξουδετέρωση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας.
Ο βαλλιστικός πύραυλος «Yildirim» J-600Τ ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε με ακτίνα δράσης, η οποία φθάνει στα 150 χιλιόμετρα. Συνεχίζοντας το πυραυλικό της πρόγραμμα η Τουρκία, με σχεδίαση εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών ή σε συνεργασία με κινεζικές, αναπτύσσει την «Αστραπή» Νο2 (έτσι μεταφράζεται το «Yildirim» B-611) με ακτίνα δράσης 300 χλμ χιλιόμετρα, καταστρέφοντας οτιδήποτε σε ακτίνα εκατό μέτρων από το σημείο πτώσης.
Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως η Αγκυρα έχει ήδη στο οπλοστάσιό της εδώ και ένα έτος πυραύλους εγχώριας κατασκευής, μια εξέλιξη του Yildirim με μέγιστο βεληνεκές τα 500 χιλιόμετρα.
Σημειώνεται πως η συνεργασία της Τουρκίας με την Κίνα στον πυραυλικό τομέα είναι ιδιαίτερα στενή, καθώς με τεχνολογία της ασιατικής χώρας οι Τούρκοι αναπτύσσουν τα μη κατευθυνόμενα βλήματα «Kasirga» (βεληνεκούς 180 χιλιομέτρων), ενώ το «εθνικό» τους βλήμα «Toros», έχει ακτίνα δράσης μεταξύ 75 και τα 110 χιλιόμετρα.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το φιλόδοξο πυρηνικό πρόγραμμα της Άγκυρας, το οποίο για την ώρα περιορίζεται μόνο σε ειρηνικούς σκοπούς (σχετικό άρθρο του δρα Αίθωνα Ναρλή στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) τότε μόνο εφιάλτες μπορούμε να ονειρευόμαστε για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ