Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γιατί ο Σόρος πουλάει χρυσό και αγοράζει Γη;

Στο άρθρο του Mike Adams που ακολουθεί εξηγείται το γιατί η επένδυση σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα τρόφιμα αποτελεί επένδυση στο μέλλον. Διαβάστε το προσεκτικά γιατί όλα συνηγορούν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ακριβώς όπως τα περιγράφει!

Οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευτεί σε όλη την υφήλιο και δεν φαίνεται να υπάρξει σύντομα κάμψη. Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων είναι στο 30% ετησίως και η πτώση της αξίας του δολαρίου κάνει τις τιμές τους να φαίνονται ακόμη υψηλότερες. Καθώς το δολάριο χάνει την αξία του λόγω του χρήματος που τυπώνει η Federal Reserve, το κόστος εισαγωγής τροφίμων από άλλα κράτη φαίνεται ότι θα διπλασιαστεί τα επόμενα δύο χρόνια - και πιθανόν και τα δύο που θα ακολουθήσουν μετά από αυτά.

Γι' αυτό τον λόγο οι επενδυτές στρέφονται στα αγροκτήματα θεωρώντας τα την νέα βιομηχανία ανάπτυξης. "Οι επενδυτές τοποθετούνται σε αγροτική γη στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη στην Ευρώπη, την Λ. Αμερική και την Αφρική καθώς οι διεθνείς τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται", αναφέρει το περιοδικό Bloomberg. "Ένα fund που ελέγχεται από τον εκατομμυριούχο hedge-fund manager, George Soros, κατέχει το 23.4% της αγροτικής επιχείρησης της Ν. Αμερικής Adecoagro SA".

Στο δημοσίευμα παρατίθενται και μια δήλωση του Jim Rogers, "έχω πολλάκις πει ότι μία από τις καλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως θα είναι η αγροτική γη".

Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση των τροφίμων την στιγμή που οι κλιματικές αλλαγές, η απώλεια ενός μέρους των παροχών νερού και η αποτυχία των γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών μειώνουν την παραγωγή διεθνώς. Η Ceres Partners που επενδύει σε καλλιεργήσιμη γη έχει απόδοση της τάξης του 16% από τότε που πρωτοξεκίνησε του 2008. Και αυτό μάλιστα κατά την διάρκεια μιας υφεσιακής οικονομικής περιόδου στην οποία όλες οι άλλες βιομηχανίες κατέγραφαν ζημίες.

Γιατί η παραγωγή και αποθήκευση των τροφίμων μπορεί να αποδειχθεί χρυσωρυχείο

Μπορούμε να υπολογίζουμε σε 3 πράγματα που θα συμβούν τα χρόνια που έρχονται:

Πρόβλεψη 1) Τα αποθέματα τροφής θα μειωθούν περισσότερο.

Πρόβλεψη 2) Οι τιμές των τροφίμων θα διπλασιαστούν τα επόμενα 2-3 χρόνια και πιθανόν θα ξαναδιπλασιαστούν τα επόμενα 2-3 χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά.

Πρόβλεψη 3) Όταν οι τιμές των τροφίμων θα είναι στο 400% των σημερινών επιπέδων, τα αγροκτήματα και οι λαχανόκηποι θα αποδίδουν τρομερά ποσά.

Με άλλα λόγια, καθώς οι τιμές των τροφίμων θα εκτοξεύονται, θα καθίσταται όλο και πιο βιώσιμη οικονομικά η καλλιέργεια του δικού μας φαγητού (ή η αποθήκευση αυτού τώρα που οι τιμές είναι χαμηλά).

[...] Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε χρυσό. Δεν μπορούμε να τυπώσουμε το δικό μας νόμισμα. 'Ομως μπορούμε να καλλιεργήσουμε κάτι που είναι μεγαλύτερης αξίας από τον χρυσό και τα λεφτά: το Φαγητό!

Μαθήματα από την Ταΐβάν μετά τον Β' ΠΠ και γιατί το φαγητό είναι μεγαλύτερης αξίας από τον χρυσό

Έζησα στην Ταΐβάν για 2 χρόνια και είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ανθρώπους που βίωσαν την κατάσταση μετά τον Β' ΠΠ. Στην διάρκεια του πολέμου βεβαίως, η Ταΐβάν βρίσκονταν υπό την κατοχή των Ιαπώνων.

Μετά το τέλος του πολέμου και την αποχώρηση των Ιαπώνων, η Ταΐβάν απέκτησε δικιά της κυβέρνηση υπό τον Τσανγκ Κάι-Σεκ. Το παλιό της νόμισμα τυπώθηκε αμέσως σε μεγάλες ποσότητες από την κυβέρνηση οδηγώντας σε πληθωρισμό αυτού που τώρα αποκαλείται "το παλιό ταϊβανέζικο δολάριο". Ωστόσο η κυβέρνηση εισήγαγε πολύ γρήγορα ένα νέο νόμισμα, το Νέο Ταϊβανέζικο δολάριο.

Μέχρι το 1949 το παλιό ταϊβανέζικο δολάριο ανταλλάσσονταν με το νέο με μία ισοτιμία 40,000 προς 1!

Αυτά τα χρόνια μετά τον Β ΠΠ, εάν ήθελες να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα, να αγοράσεις ένα σπίτι ή να βρεις ένα μέρος για να ζήσεις, τα μετρητά ήταν άχρηστα και ακόμη και ο χρυσός δεν θεωρούνταν τόσο χρήσιμος. Το μόνο πράγμα που αντιπροσώπευε πραγματική ευημερία ήταν το φαγητό. Εάν είχες φαγητό, μπορούσες να το ανταλλάξεις με τα πάντα: ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, εργαλεία, ρούχα, ακόμη και με γη. Εάν δεν είχες φαγητό ήσουν χρεοκοπημένος ανεξάρτητα του πόσα μετρητά ή χρυσό είχες στην κατοχή σου.

Μια κότα που μπορούσε να κάνει αυγά άξιζε περισσότερο από μία ουγγιά χρυσού.

Δεν μπορείς να φας το χρυσό και δεν μπορείς να φας το ασήμι. Όλοι έχουν ανάγκη από την τροφή για να ζήσουν και αυτό σημαίνει ότι όλοι χρειάζονται μια σταθερή παροχή τροφής απλά και μόνο για να συνεχίσουν να αναπνέουν. Γι' αυτό η επένδυση στα τρόφιμα έχει λογική.

Και λέγοντας "επένδυση στα τρόφιμα" εννοώ οτιδήποτε ή όλα τα παρακάτω:

  • Επένδυση σε αποθήκευση τροφίμων που μπορείς να φυλάξεις στο ράφι και να χρησιμοποιήσεις μελλοντικά ή να τα παζαρέψεις.
  • Επένδυση σε προσωπικές ικανότητες κηπουρικής ώστε να αποκτήσεις το know-how της παραγωγής τροφής όταν χρειάζεται.
  • Επένδυση σε μη υβριδικούς σπόρους που δεν είναι στείροι.
  • Επένδυση σε καλλιεργήσιμη γη - ειδικά κοντά σε νερό - που να είναι εύφορη και σε κλίμα κατάλληλο για την παραγωγή τροφίμων.
  • Επένδυση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια δημιουργίας τροφίμων μέσω μιας ποικιλίας μεθόδων.
πηγή

Και τώρα που συγχωνεύονται οι τράπεζες εμείς σωθήκαμε;

Aναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της συγχώνευσης ALFA BANK και ΕUROBANK με την συμμετοχή κατά 20% κεφαλαίων του Κατάρ, η οποία θα δημιουργήσει έναν τραπεζικό κολοσό στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη...
Τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά θέματα δεν είναι ο τομέας μου αλλά κάποιες απορίες δημιουργούνται μοιραία και δεν παίρνουν απάντηση από τα ΜΜΕ.

Κατ’ αρχήν μια ματιά να ρίξει κανείς στα δελτία ειδήσεων καταλαβαίνει αμέσως ποια από αυτά έχουν συμφέροντα στις συγκεκριμένες τράπεζες και ποια όχι. Κάποια το είχαν σαν πρώτο θέμα και ο ενθουσιασμός της παρουσίασής του μου θύμισε τα πανηγύρια για την συμφωνία των ηγετών στην Σύνοδο Κορυφής στις 21 Ιουλίου… Ελπίζω να μην έχει κι αυτή τα ίδια αποτελέσματα…

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μια μεγάλη τράπεζα είναι πιο ανθεκτική στην κρίση άρα τα συμφέροντα των μετόχων της εξασφαλίζονται. Επίσης είναι λογικό αν τελικά επισημοποιηθεί αύριο η συμφωνία να ανέβει η αξία των μετοχών των εν λόγω τραπεζών και να επωφεληθούν με μεγαλομέτοχοί τους.

Ωραία μέχρι εδώ.

Για τον απλό κόσμο όμως ποιο θα είναι το όφελος; Η πραγματική οικονομία σε τί θα ωφεληθεί;

Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι η συγχώνευση διοικήσεων θα οδηγήσει σιγά σιγά και σε συγχώνευση υποκαταστημάτων. Ιδιαίτερα στις μικρότερες πόλεις της επαρχίας ή σε περιοχές μεγαλουπόλεων που τα υποκαταστήματα βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις είναι λογικό να συγχωνευθούν σε ένα. Και φυσικά αυτό θα συνοδευτεί και με απολύσεις υπαλλήλων που θα είναι υπεράριθμοι.

Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό των δημοσιογράφων του οικονομικού ρεπορταζ. Άλλωστε στην αποχή του Μνημονίου που ζούμε η αξιοπιστία τους είναι πιο χαμηλά κι απ’ το ελληνικό χρημαστήριο, μια που ότι προβλέπουν την μία μέρα, το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει την επομένη. Υποστηρίζουν λοιπόν αυτοί, και μάλιστα με μεγάλο πάθος, ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα φέρει ρευστότητα στην αγορά, θα ανοίξουν οι “ στρόφιγγες” των δανείων για ιδιώτες και επιχειρήσεις και θα κινηθεί η οικονομία.

Αλήθεια ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί να τα κάνουν όλα αυτά;

Θα πιάσει ο πόνος την ALFA EUROBANK, όπως μάλλον θα είναι η νέα επωνυμία, να δώσει δάνεια; Και θα τα δώσει χαμηλότοκα; Γιατί; Δώστε μου μια λογική εξήγηση ρε τζιμάνια; Θα πιάσει ο πόνος τον σείχη του Κατάρ και θα λυπηθεί τους Έλληνες που υποφέρουν;

Ρε μη μας δουλεύετε!! Δεν τρώμε κουτόχορτο πια!

Ότι θέλουν ας κάνουν οι μεγαλοτραπεζίτες. Ο ελληνικός λαός από αυτήν την ιστορία και τις επόμενες παρόμοιες που ίσως ακολουθήσουν δεν πρόκειται να επωφεληθεί σε τίποτα!

Αν δεν υπάρξει σοβαρή αναπτυξιακή πολιτική, με φοροαπαλλαγές, χαμηλό ΦΠΑ, χορήγηση χαμηλότοκων και άτοκων ακόμη δανείων για νέες επιχειρήσεις ακόμη και διαγραφή χρεών και ουσιαστική ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απαξιούσαν καν να ασχοληθούν δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα!!!

Δεν είμαι οικονομικός αναλυτής αλλά έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα…

αἰέν ἀριστεύειν

Eθνική τραγωδία: 40% αύξηση στις αυτοκτονίες - 60% πάνω η μετανάστευση

Διαστάσεις εθνικής τραγωδίας αποκτά η είσοδος της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης μέσω του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου: Οι προσωπικές οικονομικές τραγωδίες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών σε 40% και το 60% των νέων ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών...αναζητούν το επαγγελματικό μέλλον τους στο εξωτερικό.

Ήδη Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, και ΗΠΑ και Βρετανία κατά δεύτερον έχουν δεχθεί τα καραβάνια των Ελλήνων μεταναστών. Στο εσωτερικό το Μνημόνο πληρώνεται μα αίμα: «Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%» αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την αύξηση των αυτοκτονιών λόγω της οικονομικής κρίσης και των κυκλωμάτων τοκογλυφίας,

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει επισημάνει ότι «η πίεση που ασκείται από τη δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες και συμπολίτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, αλλά και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, οδηγεί σε αδιέξοδο αρκετούς Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών την τελευταία περίοδο».

Το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες. Το 2008 ο αριθμός των δηλωθέντων αυτοκτονιών ανήλθε σε 366, ενώ το 2009 έφτασαν τις 391.

Ο απολογισμός για το 2010 δείχνει ότι ο αριθμός των αυτοχείρων έφτασε τους 500, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για 150 αυτοκτονίες σε ολόκληρη τη χώρα και πλέον έχουμε δύο αυτοκτονίες την ημέρα!

Μόνο στην Κρήτη, όπως έχει επίσης επισημάνει ο κ. Αυγενάκης, έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο 20 αυτοκτονίες, με πρόσφατη πιο πρόσφατη αυτήν ενός επιχειρηματία στην Κεντρική Λαχαναγορά της πόλης του Ηρακλείου, η οποία φαίνεται πως σχετίζεται με τις πιέσεις που ασκούν σε επιχειρηματίες κυκλώματα τοκογλύφων και εκβιαστών.

Η φυσική και πληθυσμιακή αιμορραγία της χώρας οδηγεί σε μία παρακμιαμή κατά
Σύνδεσμοςσταση ανάλογη με αυτή που ακολούθησε τον Β'Π.Π. Ο Εμφύλιος του 1946-1949 με 100.000 νεκρούς και η φυγή περίπου 100.000 μελών του ΚΚΕ στην Ανατολική Ευρώπη, σε λίγο θα ωχριούν ως ιστορικά γεγονότα από τον ρυθμό φυγής των Ελλήνων μετά το 2009: Περισότεροι από 40.000 νέοι Έλληνες έχουν μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό την τελευταία διετία...
πηγή

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Πεθαίνει ο καπιταλισμός ή απλώς το φίδι δαγκώνει την ουρά του;

Η πορεία του καπιταλισμού δεν είναι μια ευθεία προβλέψιμη γραμμή όπως αφελώς πίστεψαν και δυστυχώς ακόμα πιστεύουν πάρα πολλοί.Αν ενώναμε τα ιστορικά σημεία της πορείας του μέχρι σήμερα, θα βλέπαμε ότι δεν σχηματίζεται παρά ένα φίδι που δαγκώνει την ουρά του.(Κάτι δηλαδή που μας παραπέμπει στο σύμβολο της «θεοσοφικής εταιρείας» η θεωρία της οποίας αποτέλεσε την ιδεολογική βάση για την δημιουργία των «δεξαμενών σκέψης» της «Νέας Εποχής»).

Αυτό λοιπόν που σήμερα φαίνεται ως κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι παρά το κλείσιμο ενός κύκλου, ή το τέλος της πορείας ενός συστήματος απόγονος του οποίου είναι και ο καπιταλισμός.

Ο Μάλθους , ο Γιόζεφ Σουμπέτερ ο Φρίντμαν και κάμποσοι άλλοι θεωρητικοί του παγκόσμιου κανιβαλισμού, μας φανέρωσαν με τον σαφέστερο τρόπο τα συστατικά στοιχεία αυτού του συστήματος,του οποίου την «ηπια μορφή» υπηρέτησαν συνειδητά ή ασυνείδητα σχεδόν όλοι οι υπο πτώχευση Ευρωπαίοι.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν ήταν όπως πιστεύουν πολλοί το αποτέλεσμα της τεράστιας εξουσίας των νεοφιλελεύθερων ομάδων κρούσης της «σχολής του Σικάγο» ή απλώς η κατάληξη της δράσης ένός ανώνυμου δικτύου «ζηλωτών» του καπιταλιστικού «ιδεώδους».Αυτο που εμφανίζεται ως οικονομική κρίση δεν είναι παρά η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του «φιδιού» ειδικά τώρα που έφτασε ο καιρός να δαγκώσει την ουρά του και να κλείσει σε αυτόν τον βρωμερό κύκλο όλες τις κοινωνίες των μέχρι τώρα υπνωτισμένων πολιτών.
Ο φρίντμαν , ο Σουμπέτερ και οι άλλοι «γκουρού» του «νέου» ή του «παλαιού» καπιταλισμού δεν εξέφρασαν παρά μόνο το περίγραμμα αυτού του άθλιου συστήματος.Η ουσία βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις χυδαίες και κυνικές περιγραφές και «συμβουλές» τους.Όλοι τους μιλούν για την αναγκαιότητα μιας ολοκληρωτικής καταστροφής μέσα από την οποία θα αναδυθεί «καθαρό» και «αμόλυντο» από ανθρωπιστικές και κοινωνικές αξίες το γνήσιο και «αυτορυθμιζόμενο» σύστημα της «ελεύθερης αγοράς».Ο βασικός άξονας της «δημιουργικής καταστροφής», του νεοφιλελευθερισμού, της μετεξέλιξης του καπιταλισμού ή όπως άλλιώς έχουν ονομάσει αυτήν την σύγχρονη βαρβαρότητα, στηρίζεται σε μία βασική αξιακή τριάδα την οποία και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια.Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, πλήρης απορρύθμιση των κρατικών λειτουργιών και δραστικότατες περικοπές των κοινωνικών δαπανών.Κάθε μία από αυτές τις «νέες αξίες» αποτελεί και μία πηγή πληγών για τους λαούς στους οποίους εφαρμόζεται το νέο σύστημα, ενώ ο στόχος αυτής της εφαρμόγής δεν είναι ασφαλώς η διόρθωση των «κακώς κειμένων» του «παλαιού» οικονομικού μοντέλου αλλά ο βίαιη υποταγή των λαών στην απόλυτη εξουσία μιας «παγκόσμιας κυβέρνησης».
Οι ορθές διαπιστώσεις και εκτιμήσεις των πιο προοδευτικών αναλυτών σχετικά με τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά των «θεραπειών σόκ» τύπου Ελλάδας , Αργεντινής, Χιλής , Βολιβίας, Πολωνίας, Ρωσίας κλπ περιορίζονται εκ τωνπραγμάτων σε μια περιγραφή των συστατικών ή και δομικών στοιχείων της σύγχρονης βαρβαρότητας, χωρίς ωστόσο να ειδοποιούν για τον πραγματικό κίνδυνο που απειλεί όλες τις κοινωνίες.
Η οικονομική εξόντωση των λαών και η εξ αυτής κοινωνική εξαθλίωση δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσο με το οποίο οι κοινωνίες θα περάσουν σε μία άλλη μορφή διακυβέρνησης η οποία θα …διορθώσει με «οικουμενικό τρόπο» άπαξ και δια παντός το «αρχέγονο ελάττωμα».Ο στόχος τους λοιπόν δεν είναι ούτε η αναδιανομή του πλούτου, ούτε η εξέλιξη του ιμπεριαλισμού και η ενδυνάμωση μιας αυστηρά καθορισμένης και απόλυτα ελεγχόμενης οικονομικό- πολιτικής ολιγαρχίας, αυτά ήταν και είναι εργαλεία που έτσι κι αλλιώς είχαν στα χέρια τους οι διαπλεκόμενες με το σύστημα εξουσίες και τα οποία χρησιμοποιούσαν ανάλογα με τις ιστορικές συνθήκες και τις υποδομές που διέθετε το σύστημα.Ο στόχος τους είναι ο πυρήνας των κοινωνιών δηλαδή το ανθρώπινο πρόσωπο και ό μόνος τρόπος για να πετύχουν την τελική αλλοίωσή του είναι να εξαναγκάσουν τον κάθε άνθρωπο να παραδώσει το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας στα χέρια τους , να απωλέσει το αυτεξούσιο ώστε να μεταμορφωθεί βίαια σε μία άνευρη , άβουλη και ασφαλώς ακίνδυνη οντότητα.Όταν ο άνθρωπος από πρόσωπο μεταμορφωθεί σε άτομο τότε η «αγορές» θα έχουν …ισορροπήσει και το «κεφάλαιο» θα παράγεται χωρίς να απειλείται από «αστάθμητους παράγοντες» και φυσικά θα ρέει σε συγκεκριμένα κανάλια με ασφάλεια αφού δεν χρειάζεται κανενός είδους εκτροπή για την τροφοδότηση του πλήθους.
Η Naomi Klein γράφει : «…Ο ορισμός του Φρίντμαν για την ελευθερία, σύμφωνα με τον οποίο οι πολιτικές ελευθερίες είναι συμπτωματικές ή και περιττές σε σύγκριση με την ελευθερία του χωρίς περιορισμούς εμπορίου, συνέπιπτε, πολύ βολικά, με το όραμα που είχε αρχίσει να μορφοποιείται στο πολιτικό γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας….Όταν λοιπόν το 1983 ο Τέγκ άνοιξε τα σύνορα της χώρας στις ξένες επενδύσεις και περιόρισε τα προστατευτικά μέτρα για τους εργάτες, διέταξε ταυτόχρονα να συσταθεί η Λαϊκή Ένοπλη Αστυνομία, ένα σώμα αντιμετώπισης των ταραχών με δύναμη 400.000 ανδρών, επιφορτισμένο με την αποστολή να καταπνίγει και το παραμικρό σημάδι «οικονομικού εγκλήματος» (π.χ απεργίες και διαδηλώσεις)…»
Τι βλέπουμε στο παράδειγμα της Κίνας;
Ότι το βασικό εμπόδιο δεν ήταν η εφαρμογή της ακόμη πιο βάρβαρης οικονομικής πολιτικής της «σχολης του Σικάγου» , αλλά η ύπαρξη αυτής καθ΄αυτής της ελευθερίας στην συνείδηση του Κινεζικού λαού.Μιας ελευθερίας που αν και επι Μάο είχε εγκλωβιστεί αυστηρά στην καρδιά του Κινέζου πολίτη και που δεν είχε ποτέ πολιτικό αντίκρυσμα , ωστόσο υπήρχε.Αυτή ήταν που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες εργατών και φοιτητών στην πλατεία Τιενανμέν και αυτήν χτύπησαν τα επιτελεία της σύγχρονης «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στις 3 Ιουνίου του 1989.
Η σφαγή της Τιενανμέν ήταν απαραίτητη όχι μόνο για να προχωρήσουν οι νέο-καπιταλιστικές «μεταρρυθμίσεις» αλλά για να τρομοκρατηθεί αποτελεσματικά ο λαός, να υποχωρήσει και να παραδώσει τελικά την καλά κρυμένη στην καρδιά του ελευθερία για χάρη μιας μίζερης και οπωσδήποτε απάνθρωπης επιβίωσης.
Η Κίνα έγινε τελικά το «κάτεργο» του πλανήτη και ταυτοχρόνως το πρότυπο της παγκόσμιας διακυβέρνησης για την οποία δουλεύουν όλοι οι πρωταγωνιστές της σημερινής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Θα το ξαναπούμε για μια ακόμη φορά .Αυτό που βιώνουμε σήμερα δηλαδή η οικονομική τρομοκρατία των «αγορών» και οι συνέπειες της σοφά κατασκευασμένης χρεοκοπίας, δεν είναι ούτε το σύμπτωμα μιας κακοήθους εξέλιξης του συστήματος που χρειάζεται την οδυνηρή θεραπεία του ακρωτηριασμού του κοινωνικού κράτους και της αχαλίνωτης εκποίησης του πλούτου των υπο κατάργηση εθνών- κρατών, αλλά ο φυσιολογικός τρόπος με τον οποίο κτίζεται η οικουμενική φυλακή της παγκόσμιας κυβέρνησης.Το δόγμα του σόκ το οποίο πολύ εύστοχα αναλύει η Naomi Klein στο ομώνυμο βιβλίο της, είναι απλώς ο «οδικός χάρτης» μιας πορείας που έχει χαραχτεί εδώ και αιώνες και που όπως φαίνεται όπου νάναι θα καταλήξει στο προσδοκώμενο από τις εξουσίες τέρμα.
Το φίδι όπως είπαμε στην αρχή , δαγκώνει σήμερα την ουρά του και πολλοί όπως η Klein νομίζουν ότι αυτό καταδεικνύει πως ο καπιταλισμός , δηλαδή η οικονομική έκφανση του συστήματος, «πνέει πλέον τα λοίσθια».
Κατά την ταπεινή μας γνώμη αυτή η βαρβαρότητα που έζησαν τις τελευταίες τρείς δεκαετίες οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας,της Ρωσίας , της Αφρικής και της Κίνας και που ζούμε σήμερα εμείς οι «ανεπτυγμένοι» της Ευρώπης , δενείναι το «κύκνειο άσμα» του συστήματος αλλά το επινίκιο «εμβατήριο» της ολοκληρωτικής του επικράτησης.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είμαστε διατεθειμένοι να αντιδράσουμε σε αυτόν το νέο εθνοκτόνο και λαοκτόνο παγκόσμιο ολοκληρωτισμό.
πηγή

"Προτάσεις-σοκ των ΗΠΑ για το Αιγαίο",αποκλύπτονται από τα Wikileaks!



Βόμβες από τα Wikileaks! Περίπου 35.000 τηλεγραφήματα απελευθερώνονται απόψε και ανάμεσα σ΄αυτά πολλά που αφορούν σε Ελλαδα και Τουρκία. Το Onalert “αλίευσε” το πρώτο που έχει την υπογραφή του πρέσβη Ντέϊνιντ Σπεκχαρντ,προετείνει μέτρα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και είναι ΑΠΛΑ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 17-07-2009 και αυτά που πρότεινε αποτελούν ντροπή!



Τι πρότεινε ο αμερικανός πρέσβης Ν.Σπεκχαρντ για την “βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”; Διαβάστε:


•Αναγνώριση από την Ελλάδα εκλεγμένων μουσφτήδων στη Θράκη.


•Να ρυθμιστεί από το ΥΕΘΑ το θέμα του μουσουλμανικου νεκροταφείου στην Αθήνα


•Οι πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο -οι παράνομες- να μην χαρακτηρίζονται ως “απειλή για τη κυριαρχία” ,αλλά ως …ενόχληση!


•Να μην χαρακτηρίζονται εχθρικά τα τουρκικά μαχητικά!


•Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να μην πετάνε στις λεγόμενες “αποστρατικοποιημένες περιοχές”,όπως υποστηρίζει η Τουρκία!


•Συμφωνία για πτήσεις “άοπλων” αεροσκαφών.


•Η Ελλάδα να αποφύγει οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον του Τούρκου πιλότου που προκάλεσε το θάνατο Έλληνα ( σ.σ εννοεί τον Ηλιάκη)!


Ως…αντάλλαγμα αναγνώριζε ότι υπήρχε θέμα αδικίας στη δομή διοίκησης του στρατηγειου της Λάρισας σε σχέση με αυτό της Σμύρνης!
πηγή

Γιατί διαλύεται η Λιβύη; - Στη Λιβύη ζούν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.

Πώς περνούσε η Λιβύη επι Καντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.
Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν
στην 61η θέση.



Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική.
Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν.
Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.
Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι.
Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική.
Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία.
Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια.
Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.

Πως έγινε η Λιβύη τόσο πλούσια;

Γιατί έχει πετρέλαιο και δεν επέτρεπε σε ξένες εταιρείες να της το κλέβουν, όπως συμβαίνει στη Νιγηρία, μια χώρα, που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από την Shell.
Όπως κάθε χώρα, έτσι και η Λιβύη υποφέρει από μια κυβέρνηση διεφθαρμένων γραφειοκρατών, που προσπαθούν να κόψουν ένα ολο και μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα.
Ως απάντηση, ο Γκαντάφι θέσπισε νόμους, με τους οποίους τα έσοδα από το πετρέλαιο να διανέμονται απευθείας στον πληθυσμό της χώρας,

γιατί ήταν της γνώμης, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δίκαιη στο λαό, αν και ο Γκαντάφι δεν κατείχε μια επίσημη θέση στην κυβέρνηση.
Δεν είναι ο πρόεδρος της Λιβύης, όπως γραφουν οι εφημερίδες.
Η θέση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ιδρυτών των ΗΠΑ και έχει περισσότερο έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.
Ο σωστός αρχηγός του κράτους στη Λιβύη είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Baghdadi Mahmudi.
Όποιος αναφέρει τον Γκαντάφι σαν ηγέτη της Λιβύης, είναι σαν να αποκαλεί τον Χιροχίτο ηγέτη της Ιαπωνίας.
Σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζουν για την Λιβύη τα Μαζικά Μέσα Επιρροής (ΜΜΕ), στην κυβέρνηση της υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Μερικοί είναι οπαδοί του Γκαντάφι και θέλουν να απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό.
Άλλοι θέλουν να απαλλαγούν και από τους δύο.
Και άλλοι θέλουν μόνο ειρήνη. Γίνονται όμως προσπάθειες, να εμφανισθεί η εικόνα μιας λαϊκής εξέγερσης κατά του δήθεν ηγέτη, του Γκαντάφι, παρα το ότι ο Γκαντάφι τελικά είναι μόνο ο αρχιτέκτονας του σημερινου πολιτικού συστήματος της Λιβύης, που είναι ένα μείγμα απο παναραβισμό, σοσιαλισμό και κάποιων ισλαμικών στοιχείων.


Τα βίντεο με διαμαρτυρίες υπερ του Γκαντάφι εξαφανίζονται αμέσως από το Internet.
Το “Pro Gaddafi Anti Baghdadi Mahmudi demonstrations in” στο www.youtube.com/watch?v=Ce5fLGNg0sk εξαφανίσθηκε…Το “Pro Gaddafi protests in front of Libyan embassy London”, επίσης στο www.youtube.com/watch?v=pRwv0Ac8qbc
εξαφανίστηκε κι‘ αυτό…
Μπορούμε να παρομοιάσουμε τους διαδηλωτές στη Λιβύη με εκείνους στην Αίγυπτο ή την Τυνησία;
Οχι, καθόλου.
Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι βίαια και προφανώς ασκείται υπερβολική βία.
Ας εξετάσουμε όμως εν συντομία τις δράσεις των διαδηλωτών.
Το κτίριο του Λαικού Συνεδρίου πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές.
Αυτό θα έμοιαζε με την πυρπόληση του Καπιτωλίου απο αμερικανούς διαδηλωτές. Πιστεύει κανείς, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέτρεπε κατι τέτοιο;
Οι ταραχές στη Λιβύη δεν ξέσπασαν εξ αιτίας μερικών νεαρών, που ζητούσαν Αλλαγή, όπως έγινε στην Αίγυπτο ή την Τυνησία.
Ξεκίνησε, όταν μια ομάδα με το όνομα “Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάρκα” (το όνομα της πρώην βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης) έπιασε μερικούς ομήρους και σκότωσε δύο αστυνομικούς.
Η εξέλιξη αυτή έχει την ιστορία της.
Στις 18. Φεβρουαρίου 2011 μια ομάδα έκλεψε 70 στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως είχε κάνει επίθεση στο λιμάνι και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες.
Η εξέγερση ξεκίνησε στην πόλη της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, κοντα στην Αίγυπτο που βρισκόταν σε αναβρασμό και τα σύνορα δεν ελέγχονταν πλέον.
Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την δημιουργία ενός “Ισλαμικού Εμιράτου της Βεγγάζης”, το οποίο θα μπορούσε να κηρύξει την ανεξαρτησία του.

Απο που λοιπόν προέρχονται οι ξαφνικές διαμαρτυρίες;
Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι ομάδες αυτές, που χρηματοδοτούνται εδώ και δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν μετα την Τυνησία και την Αίγυπτο την ευκαιρία, να θέσουν ολόκληρη τη Λιβύη υπό τον έλεγχό τους.
Μια τέτοια ομάδα, που συνελήφθη πρόσφατα, αποτελούνταν από δεκάδες άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που είχαν λάβει μέρος σε λεηλασίες και δολιοφθορές. Η λιβυκή κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να έχουν σχέση με το Ισραήλ.
Η Μεγάλη Βρετανία χρηματοδοτούσε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Λιβύη για να δολοφονήσει τον Γκαντάφι. Η κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης είναι σήμερα το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης» που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, τη CIA και μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, και συμπορεύτηκε μαζί με άλλες αντιπολιτευτικές ομάδες που τελικά απετέλεσαν το «Εθνικό Συνέδριο της λιβυκής Αντιπολίτευσης».
Το Συνέδριο αυτό ανακήρυξε την «Ημέρα της οργής», η οποία βούτηξε στις 17. Φεβρουαρίου την Λιβύη στο χάος. Ξεκίνησε στη Βεγγάζη, μια συντηρητική πόλη, που παραδοσιακά ήταν κατά του Γκαντάφι. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης” διαθέτει εναν αξιόλογο οπλισμό. Ήδη κατα το 1996 είχαν προσπαθήσει να υποδαυλίσουν στην ανατολική Λιβύη μια επανάσταση.

Γιατί είναι οι ΗΠΑ τόσο εναντίον του Γκαντάφι;
Γιατί ο Γκαντάφι είναι η κύρια απειλή για την ηγεμονία των ΗΠΑ στην Αφρική, επειδή προσπαθεί να ενώσει την ήπειρο και να την φέρει σε αντίθεση με τις ΗΠΑ.
Πράγματι, ο Γκαντάφι έχει πολλές, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατηγορεί τις ΗΠΑ, ότι δημιούργησαν τον ιό HIV. Ισχυρίζεται, ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Matin Luther King και του John F. Kennedy. Λέει ότι απαγωγείς των αεροπλάνων της 9/11 είχαν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Κάλεσε τους Λίβυους να δώσουν αίμα για τα θύματα του 9/11. Ο Γκαντάφι είναι επίσης ο τελευταίος ηγέτης μιας γενιάς μετρίων σοσιαλιστικών και παναραβικών επαναστατών που παραμένουν στην εξουσία μετά απο την εξάλειψη του Nasser και του Χουσεΐν και η Συρία τάχθηκε στο πλευρό του Ιράν.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν κανένα συμφέρον για την δημιουργία ενός ισχυρού αραβικού κόσμου. Εξ αντιθέτου, φαίνεται στα σχέδιά τους να έχουν ενα θεμελιώδες συμφέρον, να εξαναγκάσουν την Λιβύη με την αναρχία και το χάος να γονατίσει.
Προς το τέλος του 2010 η Μεγάλη Βρετανία εξόπλιζε την Λιβύη με προσοδοφόρες πωλήσεις όπλων. Ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος είναι η καλύτερη εγγύηση για την καταστροφή της Λιβύης.
Η φυλετική δομή της λιβυκής κοινωνίας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή και πολύ χρήσιμη για την πυροδότηση και αξιοποίηση ενός τέτοιου πολέμου, και η αξιοποίηση, διότι η Λιβύη χωρίζεται ιστορικά σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.
πηγή

Πως να οδηγείς Ποδήλατο

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας


ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εκπονήθηκε από: William P. Kopp
Α. Ρ. Ε. Επιχειρησιακή Έρευνα
TO61-7R10/10-77F05
ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: CLASS I ROO1a

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας


Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.
Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:

1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].

2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.

3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.

4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.

6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.

7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.

8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.

9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.

10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα;
Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.
Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.

Νίκος Φιλιππόγλου
Ηλεκτρονικός

Πᾶμε ὁλοταχῶς γιὰ νέα ἐπανάστασι τῶν λαῶν;


Πάμε ολοταχώς για νέα επανάσταση των λαών;

Όλο και περισσότερο προσομοιάζει με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Γαλλία του 18ου, η διαρκώς αυξανόμενη αντίδραση της Ευρωπαϊκής μέσης τάξης την οποία οι σημερινοί «αριστοκράτες επιχειρούν να πτωχεύσουν. Παράλληλα ενέργειες ή ανακοινώσεις όπως οι χθεσινές του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Κάμερον, περί συμμετοχής του στρατού σε ενέργειες καταστολής, περικοπές δαπανών στην Μητροπολιτική Αστυνομία, και απειλή για διακοπή του Ίντερνετ, απλώς οδηγούν σε όξυνση του ήδη θερμού κλίματος και οδηγούν τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης στην αναγνώριση κοινών σημείων και πρακτικών με τα όσα συμβαίνουν και στις δικές τους χώρες.

Εξάλλου αυτές οι ομοιότητες ενεργειών κυβερνώντων, επιβεβαιώνουν τις απόψεις ότι υπάρχει πλέον ένα παγκόσμιο κέντρο το οποίο σχεδιάζει και κατευθύνει τις εξελίξεις με στόχο ένα ιδιότυπο παγκόσμιο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Παρόμοιες ενέργειες και προθέσεις επιβεβαιώνονται και στην Ελλάδα, όπου είτε παρακολουθούμε είτε βιώνουμε τα παρακάτω:

Ö Την αγριότητα της αστυνομίας στο Σύνταγμα και την δημιουργία τεχνητών εντάσεων από το «παρακράτος» και τις ενέργειες διάσπασης του κινήματος των «αγανακτισμένων» έστω και αν μέσα σε αυτό υπήρχαν εξ αρχής διαλυτικές δυνάμεις.

Ö Την μείωση των υποστηρικτικών δαπανών για την αστυνομία αλλά αντιστικτικά, προσλήψεις αστυνομικών για την φύλαξη πολιτικών και συνδεδεμένων προσώπων.

Ö Την εκπαίδευση μονάδων στρατού σε πρακτικές καταστολής

Ö Την θωράκιση των καταστημάτων των τραπεζών.

Ö Την αναγγελία ψήφισης νόμου για τον έλεγχο των bloggers και γενικότερα της πρόσβασης στο Ίντερνετ

Ö Την αναγγελία ψήφισης νόμου για τον περιορισμό και έλεγχο των συναθροίσεων πολιτών

Ö Την αναγγελία ψήφισης νόμου για τοποθέτηση καμερών ακόμη και στα αστυνομικά οχήματα (αν το μέτρο απέβλεπε στην προστασία των αστυνομικών από το κοινό έγκλημα ίσως και να αντιμετωπίζονταν θετικά από τους πολίτες)

Ö Δηλώσεις πολιτικών οι οποίες ξεφεύγουν από την αυστηρότητα και αγγίζουν τον ολοκληρωτισμό.

Ö Στρεβλώσεις κατά την εφαρμογή «δημοκρατικών» διαδικασιών.

Ö Λήψη αποφάσεων ερήμην και κατά των πολιτών.

Ö Την φοροεπιδρομή και τον κεφαλικό φόρο στα μικρά εισοδήματα

Ö Την διόγκωση της ανεργίας

Ö Την υπερχρέωση των κρατών

Παράλληλα διακρίνονται ομοιότητες της σημερινής άρχουσας τάξης με εκείνη της γαλλικής αριστοκρατίας του 18ου αιώνα η οποία σήμερα έχει αντικατασταθεί:

Ö Από τους αδηφάγους πάμπλουτους τραπεζίτες οι οποίοι πλέον ελέγχουν την πολιτική, οικονομική και εθνική υπόσταση των κρατών, και που είναι η γενεσιουργός αιτία όλων όσων βιώνουμε τώρα στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ö Από τους πολιτικούς οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους και τους πέριξ αυτών καρεκλοκένταυρους και υπαλλήλους, εξωφρενικά προνόμια αλλά και που ενισχύουν ακόμη και τώρα την προκλητική ατιμωρησία τους.

Ö Και από μία ομάδα διαπλεκόμενων επιχειρηματιών οι οποίοι συνήθως χρηματοδοτούν, εκβιάζουν και ελέγχουν κόμματα και πολιτικούς (μεταξύ αυτών και τραπεζίτες που χορηγούν δάνεια με χαριστικούς όρους στα κόμματα και οι κάτοχοι Μ.Μ.Ε οι οποίοι επιβάλλουν μία ιδιότυπη ομηρία).

Ένα άλλο σημείο ομοιότητας είναι ότι την Γαλλική επανάσταση ακολούθησαν οι επαναστάσεις στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Αντίστοιχα τώρα βλέπουμε επαναστατημένους πολίτες σε πολλές ευρωπαϊκές αλλά και σε άλλες χώρες, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα αναμένεται να παρουσιαστούν και σε χώρες που σήμερα εμφανίζονται ως δυνατές και πλούσιες, με την δύναμη και τον πλούτο και πάλι να συγκεντρώνεται στα χέρια των λίγων.

Η κατάσταση θυμίζει την προεπαναστατική Γαλλία.

Και με δεδομένη την αποδοχή ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είναι βέβαιο ότι η σημερινή προσπάθεια εξαφάνισης της μεσαίας τάξης θα δημιουργήσει εντάσεις και θα οδηγήσει ενδεχόμενα σε «έκρηξη» των πολιτών με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις συμπεριφορές του πολιτικού συστήματος το οποίο είτε θα κόψει τους ομφάλιους λώρους με τα άνομα συμφέροντα, θα προστατεύσει την Δημοκρατία, τα εθνικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών και του κράτους, ρόλο για τον οποίο ψηφίστηκαν από τους πολίτες και θα αποποιηθούν τα προνόμια και τις υπέρογκες αμοιβές, είτε θα υποστούν ως Αρμαγεδδώνα την μήνη των απελπισμένων και προδομένων Ευρωπαίων πολιτών.

Ιωάννης Δέμος οἰκονομολόγος

πηγή

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ...


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Νομοσχέδιο με διατάξεις που ποινικοποιούν τη δημόσια έκφραση γνώμης, εφόσον αυτή αποδεδειγμένα παρακινεί μεγάλο αριθμό ατόμων στη διάπραξη κάποιου τρομοκρατικού αδικήματος, έχει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου. Πρόκειται για τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και της απόφασης της Ε.Ε. για την πρόληψη της τρομοκρατίας.

Τρία είναι τα νέα τρομο-αδικήματα που τυποποιούνται με το σχέδιο αυτό ως νέες συμμετοχικές μορφές τρομοκρατικής δράσης στο άρθρο 187Α του ποινικού κώδικα: η δημόσια πρόκληση (διέγερση) για τέλεση τρομοκρατικού αδικήματος, η στρατολόγηση σε τρομοκρατική ομάδα και η εκπαίδευση υποψήφιων τρομοκρατών σε χρήση εκρηκτικών υλών (μέσω Διαδικτύου).


Τα αδικήματα αυτά συμπληρώνουν το θεσμικό έκτρωμα της έκτακτης τρομονομοθεσίας που απλώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια (κυρίως μετά την 11η Σεπτεμβρίου) σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Με την εισαγωγή και στην ελληνική νομοθεσία των τριών νέων τρομο-αδικημάτων, ουδείς μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι σ' αυτά δεν θα συμπεριληφθούν ως ποινικά κολάσιμες, απόψεις, ιδέες και ανοικτές κοινωνικές δράσεις ατόμων, συλλογικών φορέων και πολιτικών οργανώσεων, τους οποίους οι μηχανισμοί καταστολής αυθαιρέτως θα χαρακτηρίσουν «επικίνδυνους» για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια του κράτους.

Ηδη η κυβέρνηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο κατήργησε, εν κρυπτώ, τις προστατευτικές διατάξεις προηγούμενου τρομονόμου, οι οποίες δεν θεωρούσαν τρομοκρατία τη δράση υπέρ της ελευθερίας και την άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών ή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων!

Ομως και πολύ πριν απ' την κατάργηση αυτή, οι διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας είχαν εφαρμοσθεί ήδη στους νεαρούς διαδηλωτές της Λάρισας από το Δεκέμβρη του 2008. Αν και στο δικαστήριο οι κατηγορίες περί συμμετοχής μαθητών σε τρομοκρατική οργάνωση κατέπεσαν, εν τούτοις το θεσμικό και νομικό ζήτημα που δημιουργήθηκε είναι τεράστιο.


Η επιτροπή που συνέθεσε το τελικό κείμενο του νέου, τέταρτου κατά σειρά, «τρομονόμου», έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη διατύπωση του αδικήματος της δημόσιας παρακίνησης, καθώς αυτό απειλεί ευθέως την άσκηση κατοχυρωμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων (ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών).

Σύμφωνα με τη διατύπωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η διάθεση μηνύματος στο κοινό με πρόθεση την παρακίνηση στη διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος τιμωρείται ανεξάρτητα εάν συνηγορεί άμεσα ή έμμεσα υπέρ της διάπραξης αυτών των αδικημάτων! Το μόνο προαπαιτούμενο είναι να προκαλείται, αορίστως, κίνδυνος τέλεσης ενός ή περισσότερων τέτοιων αδικημάτων.

Οπως επισημαίνουν ωστόσο νομικοί, η διατύπωση αυτή είναι τόσο αόριστη και γενική, που ανοίγει παράθυρο για τη δίωξη ως τρομοκρατών ακόμη και όσων εκφράζουν ριζοσπαστικές απόψεις ή ασκούν έντονη κριτική σε μια κρατική πολιτική, αρκεί να αιωρείται κάποιος αόρατος τρομοκρατικός κίνδυνος!


Για να αποτραπούν οι παρενέργειες αυτές, προστέθηκαν στις ευρωπαϊκες συμβάσεις ορισμένες επιφυλάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι νέες ποινικές τρομο-διατάξεις δεν έχουν σκοπό να επηρεάσουν καθιερωμένες αρχές που αφορούν την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Ομως ούτε αυτή η διατύπωση θεωρήθηκε επαρκής προστασία.

Εχοντας μπροστά της αυτό το νομικό δίλημμα, η ελληνική επιτροπή που επεξεργάσθηκε το νομοσχέδιο, κατέληξε σε μια διαφορετική νομικοτεχνική προσέγγιση. Συνέδεσε ευθέως το αδίκημα της δημόσιας πρόκλησης-παρακίνησης σε τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος με το αποτέλεσμα που είναι δυνατόν αυτή η δημόσια παρακίνηση να επιφέρει. Ετσι, όρος του αξιόποινου για τη δημόσια παρακίνηση είναι να έχει διαπραχθεί πραγματικά κάποιο τρομο-έγκλημα, το οποίο να επηρέασε άμεσα την κοινωνική ζωή και ειρήνη.

Σύμφωνα λοιπόν μ' αυτή την εκδοχή της επίμαχης διάταξης, η δημόσια παρακίνηση υπέρ της τρομοκρατίας (με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνεται αυτή), τιμωρείται μόνο εφόσον η πράξη είχε ως συνέπεια την τέλεση εκ μέρους πολλών ατόμων (και όχι μόνον ενός), συγκεκριμένων τρομο-αδικημάτων. Με τη διατύπωση αυτή τα μέλη της επιτροπής προσπάθησαν να αποφύγουν μια γενικευμένη ποινικοποίηση είτε της απλής δημόσιας έκφρασης γνώμης, είτε της απλής συμπάθειας προς την τρομοκρατία γενικώς, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν αντίθετη με το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ελληνικό ποινικό νόμο υπάρχουν άρθρα που τιμωρούν τη δημόσια διέγερση σε τέλεση αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων). Ομως οι διατάξεις αυτές είναι γενικές, αφορούν όλα τα ποινικά αδικήματα.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ε.Ε., αντίθετα, απαιτούν ειδικές ρυθμίσεις για τα συγκεκριμένα εγκλήματα που έχουν σχέση με τρομοκρατική δράση. Το ίδιο ακριβώς απαιτεί και η κοινοτική οδηγία, που ποινικοποιεί τη διάδοση του ρατσιστικού-ξενοφοβικού λόγου, ο οποίος προκαλεί μίσος στην κοινωνία και οδηγεί στην τέλεση αξιόποινων πράξεων (ρατσιστικών εγκλημάτων).


Λίγο πιο εύκολο ήταν πάντως το έργο της επιτροπής για τη μεταφορά στην εσωτερική έννομη τάξη των άλλων δύο διατάξεων, οι οποίες τιμωρούν:

*Οποιον παραπλανά ή προσκαλεί άλλο πρόσωπο να συμμετάσχει σε διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος ή να προσχωρήσει σε οργανωμένη ομάδα (στρατολόγηση).

*Εκείνον που δίνει μέσω Διαδικτύου οδηγίες και συμβουλές για χρήση εκρηκτικών και άλλων ουσιών με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών αδικημάτων. Ωστόσο και στις διατάξεις αυτές υπάρχει ζήτημα αοριστίας ως προς τον ορισμό του εγκλήματος και της παράνομης συμπεριφοράς.

Και τα τρία νέα τρομο-αδικήματα εισάγουν ειδικές μορφές συμμετοχής στα βασικά εγκλήματα του αυτουργού της πράξης είτε του μέλους μιας οργάνωσης και λογικά πρέπει να τιμωρούνται με ελαφρύτερες ποινές. Ωστόσο η επιτροπή κατέγραψε μια προφανή δυσαναλογία στην επιβολή ποινών για συμμετοχική δράση στις υποθέσεις τρομοκραρτίας, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, η απλή συμμετοχή και συνεργεία τιμωρείται το ίδιο αυστηρά με την αυτουργία!

Ετσι δεν πρότεινε συγκεκριμένες ποινές για τα τρία νέα συμμετοχικά αδικήματα, έως ότου εξορθολογισθούν-μειωθούν οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 187Α. Τη λύση αυτή επιτάσσει άλλωστε η αρχή της αναλογικότητας, αλλά και η ίδια η ευρωπαϊκή σύμβαση, καθώς παραπέμπει σε ποινική τιμωρία ανάλογη της συμμετοχικής δράσης.

Αν και η κύρωση της ευρωπαϊκής σύμβασης και της απόφασης-πλαισίου, μας υποχρεώνει να την μεταφέρουμε στην ελληνική έννομη τάξη, είναι άγνωστο ακόμη εάν και πότε ο Μ. Παπαϊωάννου αποφασίσει να μεταφέρει το επίμαχο νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή.


πηγή

Και τώρα για μια παγκόσμια κυβέρνηση



«Εάν υπήρχε ανάγκη ποτέ για έκκληση για συλλογική δράση, έκκληση για παγκόσμια ηγεσία, είναι τώρα»,

Μπαν Γκι Μουν, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Σεπτέμβριος 2008, στον πυρετό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


Το παρακάτω είναι μετάφραση του «And Now For A World Government» του Gideon Rachman, που δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2008, (προ εκλογής Ομπάμα) στην ανεξάρτητη αμερικάνικη ιστοσελίδα http://www.informationclearinghouse.info


Και τώρα για μια παγκόσμια κυβέρνηση

Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει ένα μυστικό σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για να αναλάβουν τον έλεγχο των ΗΠΑ.

Δεν έχω δει ποτέ μαύρα ελικόπτερα στον ουρανό επάνω από τη Μοντάνα (σύμφωνα με «θεωρίες συνομωσίας», μαύρα ελικόπτερα, χωρίς διακριτικά, πετούν μυστικά πάνω από τις ΗΠΑ κάνοντας περιπολίες, με τελικό σκοπό την υποταγή μέρους ή και ολόκληρης της Αμερικής στην δικαιοδοσία του ΟΗΕ ή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης).

Αλλά, για πρώτη φορά στη ζωή μου, σκέφτομαι ότι ο σχηματισμός κάποιου είδους παγκόσμιας κυβέρνησης είναι εύλογος.

Μια «παγκόσμια κυβέρνηση» θα ασχολιόταν (με τα παγκόσμια προβλήματα) πολύ καλύτερα από μια συνεργασία μεταξύ εθνών. Θα ήταν μια οντότητα με τα χαρακτηριστικά κράτους – υποστηριζόμενη από μια σειρά νόμων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη οργανώσει μια κεντρική διακυβέρνηση αποτελούμενη για 27 χώρες, η οποία θα μπορούσε να είναι ένα μοντέλο. Η ΕΕ έχει ένα ανώτατο δικαστήριο, ένα νόμισμα, χιλιάδες νομοσχέδια, μια μεγάλη δημόσια υπηρεσία και τη δυνατότητα να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη.

Λοιπόν, θα μπορούσε το Ευρωπαϊκό μοντέλο να γίνει παγκόσμιο; Υπάρχουν τρεις λόγοι που πιστεύω ότι θα μπορούσε.

Κατ' αρχάς, είναι όλο και περισσότερο σαφές ότι τα πιο δύσκολα θέματα που απασχολούν τις εθνικές κυβερνήσεις είναι διεθνή στη φύση τους: υπάρχει παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, μια παγκόσμια οικονομική κρίση και ένας «παγκόσμιος πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία».


Δεύτερον, κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό. Η επανάσταση στις μεταφορές και τις επικοινωνίες έχουν συρρικνώσει τον κόσμο τόσο, ώστε, όπως γράφει ο Geoffrey Blainey, (φωτο), διαπρεπής Αυστραλός ιστορικός: «Για πρώτη φορά στη ιστορία της ανθρωπότητας, η παγκόσμια κυβέρνηση κάποιου είδους είναι τώρα δυνατή».


Ο κ. Blainey προβλέπει μια προσπάθεια να σχηματιστεί μια παγκόσμια κυβέρνηση σε κάποιο βαθμό στους επόμενους δύο αιώνες, το οποίο είναι ένας ασυνήθιστα μακρινός χρονικός ορίζοντας για μια συνηθισμένη στήλη εφημερίδας.

Αλλά - το τρίτο σημείο - μια αλλαγή στη πολιτική ατμόσφαιρα υποδεικνύει ότι η «παγκόσμια διακυβέρνηση» θα μπορούσε να έρθει πολύ πιο σύντομα από αυτό.

Η οικονομική κρίση και η αλλαγή του κλίματος ωθεί τις εθνικές κυβερνήσεις σε παγκόσμιες λύσεις, ακόμη και σε χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ που είναι παραδοσιακά άγριοι φρουροί της εθνικής κυριαρχίας.


Ο (νέος πρόεδρος) Barack Obama, δεν συμμερίζεται την περιφρόνηση που επέδειξε η κυβέρνηση Μπους προς τις διεθνείς συμφωνίες και τις συνθήκες. Στο βιβλίο του, «The Audacity of Hope» (στα ελληνικά κυκλοφόρησε ως «Τολμώ να ελπίζω»), υποστήριξε ότι: «Όταν η μοναδική παγκόσμια υπερδύναμη συγκρατεί πρόθυμα τη δύναμή της και τηρεί τα διεθνώς συμφωνημένα πρότυπα συνεργασίας, στέλνει ένα μήνυμα ότι αυτοί είναι κανόνες άξιοι για να τηρούνται.»


Η σημασία που ο Obama αποδίδει στα Ηνωμένα Έθνη φαίνεται από το γεγονός ότι έχει διορίσει την Susan Rice, (φώτο), μία από τους πιο στενούς βοηθούς του, ως πρέσβειρα της Αμερικής στα Η.Ε, και της έχει δώσει μια θέση στο επιτελείο του.


Μια γεύση των ιδεών που τριγυρίζουν στους κύκλους του Obama υπάρχει σε μια πρόσφατη έκθεση από το πρόγραμμα Managing Global Insecurity (MGI) (‘Διαχείριση της Παγκόσμιας Ανασφάλειας’), του οποίου η μικρή Αμερικανική συμβουλευτική ομάδα περιλαμβάνει τον John Podesta, (φωτο), τον άνθρωπο που υπήρξε ο προεκλογικός επιτελάρχης του Obama και τον Strobe Talbott, Πρόεδρο του Ιστιτούτου Brookings Institution, από το οποίο μόλις ανέκυψε η κα Rice.


Η έκθεση του MGI υποστηρίζει τη δημιουργία ενός υψηλόβαθμου ακόλουθου των Ηνωμένων Εθνών για την αντιτρομοκρατική δράση, μιας δεσμευτικής, νομικά, συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή που θα συζητηθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.) και της δημιουργίας μιας δύναμης των Η.Ε ισχύος 50.000 στρατιωτών για τη διατήρηση της ειρήνης.

Μόλις δεσμεύσουν οι χώρες τα στρατεύματα για αυτόν τον εφεδρικό στρατό, τα Η.Ε θα πρέπει θα έχουν το πρώτο πρόσταγμα σε αυτόν.

Αυτό είναι το είδος ιδεών εκείνων που κάνουν τους ανθρώπους να αρπάζουν τα τουφέκια στις ραδιοφωνικές συζητήσεις στην καρδιάς της Αμερικανικής. Ενήμερη για την πολιτική ευαισθησία των ιδεών της, η έκθεση MGI επιλέγει την κατευναστική γλώσσα. Υπογραμμίζει την ανάγκη για Αμερικανική ηγεσία και χρησιμοποιεί τον όρο, «υπεύθυνη κυριαρχία» -όταν καλεί για διεθνή συνεργασία- παρά τη ριζοσπαστική στο άκουσμα φράση που προτιμάται στην Ευρώπη, «κοινή κυριαρχία».

Μιλά επίσης για τη «παγκόσμια διακυβέρνηση» παρά για την παγκόσμια κυβέρνηση.


Αλλά μερικοί ευρωπαϊκοί στοχαστές θεωρούν ότι αναγνωρίζουν τι συμβαίνει. Ο Jacques Attali, (φωτο), σύμβουλος του Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, υποστηρίζει ότι: Η «παγκόσμια διακυβέρνηση είναι απλά ένας ευφημισμός για την παγκόσμια κυβέρνηση.»


Κατά τη γνώμη του, μια μορφή παγκόσμιας κυβέρνησης δεν μπορεί να έρθει πάρα πολύ σύντομα.

Ο κ. Attali θεωρεί ότι ο «πυρήνας της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι ότι έχουμε την παγκόσμια χρηματοοικονομική αγορά αλλά όχι παγκόσμια ευνομία».

Οπότε, φαίνεται ότι όλα είναι τακτοποιημένα.


Για πρώτη φορά από τότε που ο homo sapiens άρχισε να χαράζει στους τοίχους των σπηλιών, υπάρχει ένα έρεισμα, μια ευκαιρία και ένας τρόπος να γίνουν πιο σοβαρά βήματα προς μια παγκόσμια κυβέρνηση.


Αλλά ας μην παρασυρθούμε από αυτό. Ενώ φαίνεται εφικτό ότι κάποιο είδος παγκόσμιας κυβέρνησης μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του επόμενου αιώνα, οποιαδήποτε πίεση για την «παγκόσμια διακυβέρνηση» εδώ και τώρα, θα είναι μια επίπονη και αργή διαδικασία.

Υπάρχουν καλοί και κακοί λόγοι για αυτό.

Ο κακός λόγος είναι μια έλλειψη βούλησης και αποφασιστικότητας εκ μέρους των εθνικών πολιτικών ηγετών που -ενώ ίσως θα επιθυμούσαν να μιλήσουν για «έναν πλανήτη σε κίνδυνο»- τελικά εστιάζονται πολύ περισσότερο στην επόμενη εκλογή τους, στη χώρα τους.


Αλλά αυτό το «πρόβλημα» επίσης υπαινίσσεται και μια πιο εύλογη αιτία που η πρόοδος στην παγκόσμια διακυβέρνηση θα είναι αργή. Ακόμη και στην Ε.Ε., τη ζωτική περιοχή της -βασισμένης στο Νόμο- διεθνούς κυβέρνησης, η ιδέα παραμένει μη δημοφιλής.

Η ΕΕ έχει υποστεί μια σειρά ταπεινωτικών ηττών στα δημοψηφίσματα, όταν τα σχέδια για τη «διαρκώς πιο στενή ένωση» αναφέρθηκαν στους ψηφοφόρους.


Γενικά, η Ε. Ένωση έχει προχωρήσει γρηγορότερα όταν έχουν γίνει συμφωνίες μετά από μακρές διαπραγματεύσεις από τους τεχνοκράτες και τους πολιτικούς - και μετά επιβλήθηκαν χωρίς άμεση αναφορά στους ψηφοφόρους.


Η διεθνής διακυβέρνηση τείνει να είναι αποτελεσματική, μόνο όταν είναι αντιδημοκρατική.


Τα πιο πιεστικά πολιτικά προβλήματα παγκοσμίως, μπορεί πράγματι να είναι διεθνή στη φύση τους, αλλά η πολιτική ταυτότητα του μέσου πολίτη παραμένει επίμονα τοπική.

Έως ότου σπάσει κάποιος αυτό το πρόβλημα, αυτό το σχέδιο για παγκόσμια κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει κλειδωμένο μακριά σε ένα χρηματοκιβώτιο στα Ηνωμένα Έθνη.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Νότιο Σέλας και κοίλη γη

Το Σέλας είναι το φωτεινό φαντασμαγορικό ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και που παρατηρείται κυρίως στις πολικές περιοχές (εξ ου και Πολικό Σέλας), τόσο στο βόρειο ημισφαίριο όσο και στο νότιο και αποκαλείται αντίστοιχα "Βόρειο Σέλας" και "Νότιο Σέλας".
Αιτία για το φαινόμενο αποτελεί ο βομβαρδισμός των υψηλών στρωμάτων της γήινης ατμόσφαιρας από ηλεκτρόνια, που προέρχονται από ρεύματα φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο.



Αυτά τα ρεύματα, που καλούνται σήμερα ηλιακός άνεμος, είναι τόσο ισχυρά όσο και η εκάστοτε δραστηριότητα του Ήλιου. Τα φορτισμένα σωμάτια εκτρέπονται από το μαγνητικό πεδίο της Γης έτσι ώστε τα μεν ηλεκτρόνια να εγκλωβίζονται γύρω από τους μαγνητικούς πόλους. Ταυτόχρονα τα ηλεκτρόνια που διεισδύουν στα υψηλά στρώματα διεγείρουν τα άτομα του οξυγόνου και του αζώτου που υπάρχουν σε εκείνα τα ύψη, τα οποία εκπέμπουν φωτόνια (με μήκος κύματος χαρακτηριστικό για κάθε αέριο) ώστε εμείς να παρακολουθούμε τα διάφορα χρώματα του σέλας.


Βρέθηκε τέλος ότι το φαινόμενο εμφανίζεται κυρίως σε ύψος από 100 χλμ. μέχρι μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος.












ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ(ΑΠΟ NASA) TO ΝΟΤΙΟ ΣΕΛΑς ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΡΩΨΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΡΟΣ
ΟΡ
ΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΗΓΗ

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ