Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τα σχέδια της ελίτ για παγκόσμια μείωση του πληθυσμού

Μια φοβερή ανάλυση για το μέλλον της Αμερικής

Αναδημοσιεύουμε, μεταφρασμένη στα ελληνικά, μια φοβερή ανάλυση που αξίζει να διαβάσετε, από το Culture of Life News για το μέλλον της Αμερικής.
Μην τη χάσετε, πραγματικά είναι καταπληκτική:---
Ο «χορός του θανάτου» για το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζεται με το σύνολο του πληθυσμού να κάθεται, βλέποντας με τρόμο και με ένα όπλο στο μέτωπο, κάτι που είναι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οξύναμε τον πόλεμο μας κατά της Λιβύης, με το Λονδίνο να πετάει έξω την Λιβυκή κυβέρνηση και εγκαθιστώντας τους αντάρτες σε ένα πραξικόπημα.
Η γκρίνια για τον προϋπολογισμό είναι εντελώς εκπληκτική, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο.
Ο Μπους ξεκίνησε τους πολέμους του χαμηλώνοντας τη φορολογία, και τώρα αυτό το τρελό καθεστώς μείωσης των φόρων συνεχίζεται, καθώς οι πλούσιοι αποφεύγουν να πληρώνουν για τους πολέμους τους, τους οποίους θέλουν σαν τρελοί.
Έχουν βασικά κηρύξει τον πόλεμο σε όλους σχεδόν τους Μουσουλμάνους, και σχεδιάζουν έναν τεράστιο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Κίνας, την ίδια ώρα που κάνουν μπίζνες στην Κίνα.
Αυτά τα εντελώς παρανοϊκά πράγματα γίνονται παράλληλα με τις ΗΠΑ να διασώζουν ολόκληρο το τραπεζικό συστήματος των χωρών του ΝΑΤΟ, με το να αφήνουν την FED, χωρίς καμία εποπτεία από κανέναν, να δανείζει πάνω από 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικές επενδυτικές τράπεζες και διεθνείς κεντρικές τράπεζες!
Με μηδενικά επιτόκια, δηλαδή δωρεάν.
Αυτό εξαπέλυσε έναν παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού στα εμπορεύματα (σ.σ. για παράδειγμα πετρέλαιο, χρυσός, κτλ που «ανεβαίνουν», διότι βασικά τα νομίσματα πληθωρίζονται) και στα χρηματιστήρια (σ.σ. διότι το φρέσκο χρήμα που τυπώνεται καταλήγει στις τσέπες τους, και άρα ότι και να γίνονται, δε «διασωθούν»), και αυτό με τη σειρά του προκαλεί τώρα επαναστάσεις, εξεγέρσεις και χρεωκοπίες σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Επιστρέφοντας στο «αυτουργό» όλων αυτών, τις ΗΠΑ, βλέπουμε ότι έχουν εμπορικά ελλείμματα ασταμάτητα κατά τη διάρκεια σχεδόν ολόκληρου του Ψυχρού Πολέμου και τώρα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, και οι πολύ πλούσιοι έχουν «εξαιρεθεί» από το να πληρώνουν, ειδικά από το 1980 με την άνοδο του Ρέιγκαν στην προεδρία.
Η Ρωσία ζητά τον«άμεσο τερματισμό» της σύγκρουσης στη Λιβύη, και έτσι η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει τους Λιβύους αντάρτες - Λαβρόφ .
Ο πρώην αξιωματικοί της KGB γνωρίζουν την ήττα, όταν τη βλέπουν, μιας και έχουν την δει να συμβαίνει και στο παρελθόν, στη Ρωσία, έτσι όταν λένε, "Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κατάσταση της Λιβύης", πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψη. (σ.σ. παρεμπιπτόντως, αν ανοίξετε το λινκ, θα δείτε ότι τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Μεντβέντεφ μαζί με τη Μέρκελ...)
Στο Κογκρέσο, […] δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δουν τη διαφαινόμενη ήττα διότι οι πόλεμοι έχουν πληρωθεί μέσω φθηνής πίστωσης.
Έτσι, ποτέ μα ποτέ δεν έχει ακουστεί η παραμικρή πρόταση για την παραμικρή θυσία από τους πλούσιους.
Οι πλούσιοι, παρεμπιπτόντως, ελέγχουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα μας, βγάζουν τεράστια κέρδη από αυτό και δε φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν πίσω όλον αυτό τον πλούτο προς το κράτος, ώστε να πληρώσει για τους πολέμους που τροφοδοτούν την αύξηση των εισοδημάτων τους. Κυριολεκτικά θέλουν και την πίτα ολόκληρη και να τη βομβαρδίσουν επίσης.
Αυτή η μονόδρομη ροή, όπου συσσωρεύονται χρέη ενώ την ίδια ώρα μαίνονται συνεχώς οι πόλεμοι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πτωχεύσει μια χώρα. Πολλές αυτοκρατορίες στο παρελθόν το έχουν δοκιμάσει αυτό και όλες είχαν το ίδιο τραγικό τέλος: χρεωκοπία.
Οι πλούσιοι έχουν προπαγανδίσει όσο περισσότερο γίνεται την ιδέα ότι το φτωχότερο μισό της χώρας που κατέχει περίπου το 2% του πλούτου, σε σύγκριση με το ανώτερο 10% του πληθυσμού που κατέχει πάνω από το 50% του πλούτου, θα πρέπει να φορολογείται βαριά για αυτούς τους παράφρονες πολέμους.
Το να προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν αισθήματα ενοχής στις κατώτερες τάξεις των εργατών που έχουν δει τις θέσεις εργασίας να εξαφανίζονται και τους μισθούς να εξατμίζονται, για να πληρώσουν για τους πολέμους που πλουτίζουν τους πλούσιους ακόμα περισσότερο, και πέρα από κάθε φαντασία, είναι καθαρή τρέλα. Ωστόσο, αυτή η προπαγάνδα προωθείται αδίστακτα από πλούσιους εκδότες, και άλλους αλήτες που δεν ενδιαφέρονται αν η χώρα χρεοκοπήσει, απλά δεν θέλουν να χάσουν καθόλου από τον δικό τους πλούτο, άσχετα με το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό στο μέλλον.
Και η ιστορία είναι πολύ σαφής σχετικά με αυτό: Οι αυτοκρατορίες που πηγαίνουν στον πόλεμο και στη συνέχεια δε φέρνουν πίσω κανένα λάφυρο και ξοδεύουν μέσω δανείων για περιπέτειες που φέρνουν πίσω λίγα ή τίποτα, και το κάνουν αυτό αφήνοντας τις ελίτ χωρίς καμία συνέπεια, οι χώρες που φορολογούν τους φτωχούς για να πληρώσουν για άσκοπους πολέμους, καταλήγουν να πεθαίνουν.
Δηλαδή, οι δική τους λαοί εξεγείρονται και οι εκστρατείες στο εξωτερικό καταρρέουν, ενώ η κυβέρνηση στο εσωτερικό επίσης καταρρέει. Έχουμε έναν όλο κι όλο σοσιαλδημοκράτη στη Γερουσία.
Εδώ είναι η τελευταία δημόσια δήλωσή του για το χάος στην Ουάσινγκτον:
Στις 2 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την αύξηση του ορίου χρέους των 14.3 δις δολαρίων 14.300.000, και μια ακόμα μεγάλη εθνική δημοσκόπηση έδειξε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει καμία επαφή με τη μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών που θέλουν να δουν ένα συνδυασμό περικοπών των δημοσίων δαπανών και αυξήσεων στους φόρους, ως μέρος μιας συμφωνίας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ. […]

Η ιδέα είναι δημοφιλής παντού στην Αμερική, φαίνεται, εκτός από το Καπιτώλιο, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αποκλείσει το να καταργηθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις και το κλείσιμο στα παραθυράκια για τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις πιο επικερδείς εταιρείες.
Από την αυγή των θρησκειών που δημιουργήθηκε από το φόβο των ανθρώπων, όταν κάτι πάει δεν πάει καλά ή οι θεοί έπρεπε να τραφούν με ανθρώπινο αίμα, η ελίτ συνήθως δε θυσιαζόταν για να σώσει τους οπαδούς της, θυσίασαν κάποιον που ήταν πολύ πιο ανίσχυρος. Φυλακισμένους, παιδιά, παρθένες, οποιονδήποτε άλλον: Είχαν την τάση να πετούν αυτούς στα σαγόνια των νευριασμένων θεών.
Έτσι είναι και στη σύγχρονη εποχή: Όταν υπάρχει ανάγκη για θυσίες, οι πλούσιοι και οι ελίτ όλοι δείχνουν προς εμάς και να λένε να πάμε να πηδηχτούμε εμείς σε μια πύρινη λίμνη, όχι οι ίδιοι.
Στην τελευταία δεκαετία, οι πολύ πλούσιοι, οι οποίοι παρεμπιπτόντως ελέγχουν το στρατιωτικό σύμπλεγμα μας, έχουν ξοδέψει πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα δέκατα όγδοα γενέθλια των παιδιών τους, ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών στους πολέμους που φέρνουν αυτά τα τεράστια κέρδη.
Το να γιορτάζουν την ενηλικίωση των κακομαθημένων τους παιδιών τους την ίδια ώρα που τα παιδιά [των φτωχών] έρχονται σπίτι ακρωτηριασμένα, ψυχωτικά ή νεκρά, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χάσματος μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών που είναι τελικά η αιτία για τη μελλοντική εξέγερση που θα συμβεί τελικά εδώ. Εδώ είναι μια καλή ομιλία του σοσιαλδημοκράτη γερουσιαστή μας Bernie Sanders:
Αν οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα 1 εκατομμύριο δολάρια ή παραπάνω πλήρωναν φόρους στο ίδιο επίπεδο με το 1961, οι ερευνητές της εφορίας βρήκαν ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εισέπραττε επιπλέον 716 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Με άλλα λόγια, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχιζε να φορολογεί τους πλούσιους και τις επιχειρήσεις τους με τους ίδιους συντελεστές που ίσχυαν μισό αιώνα πριν, το δημόσιο χρέος θα είχε σχεδόν εξαφανιστεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. (σ.σ. στην πραγματικότητα βέβαια, αυτό δεν ισχύει, διότι αν η φορολογία ανέβαινε, οι καπιταλιστές θα έβγαζαν τα λεφτά τους εκτός των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και δεν πολυλειτουργεί πλέον η «επιστροφή στο παρελθόν» που προτείνει, και πλέον με τη συμπεριφορά τους δεν αφήνουν άλλη επιλογή από το να τους ανατρέψουμε πλήρως)[…]Γιατί λοιπόν δεν φορολογούμε τους πλούσιους;
Γιατί οι πολιτικάντηδες μας είναι τόσο αποφασισμένοι να προωθήσουν την «δημοσιονομική πειθαρχία» απολύσεων και περικοπών και λιτότητας στο «μέσο Αμερικανό»; Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.
Το πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί να φορολογήσει τους πλούσιους, επειδή οι πλούσιοι έχουν αρκετά μεγάλη περιουσία για να εξαγοράσουν το πολιτικό σύστημα.Οι πόλεμοι χωρίς να πληρώνουν τελειώνουν σύντομα για τους πλούσιους. Παλιότερα, οι Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι, ξεκινώντας με το Ρέιγκαν, αντιλήφθηκαν ότι το κοινό θα συναινούσε σε τρελούς πολέμους αν δεν χρειαζόταν να πληρώσει γι αυτούς.
Έτσι, η ιδέα της χρησιμοποίησης δανεικών για να πληρώσουν για τους πολέμους έγινε το Άγιο Δισκοπότηρο του στρατιωτικού/βιομηχανού συμπλέγματος που υπολόγισε ότι οι στρατιωτικές δαπάνες για το Πεντάγωνο θα μπορούσε να διπλασιάζονται κάθε 4-6 χρόνια και κανένας δεν θα παρατηρούσε το σχετικό γράφημα όπου η γραμμή ανεβαίνει μέχρι το άπειρο.
Τώρα που οι πλούσιοι προωθούν την περικοπή της κοινωνικής ασφάλισης και του Medicare, και ενδεχομένως όλων των άλλων υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από τους Αμερικανούς πολίτες, αυξάνοντας παράλληλα τις στρατιωτικές δαπάνες, η λαική υποστήριξη επιτέλους αρχίζει να γίνεται ολοένα και μικρότερη για τις αμυντικές δαπάνες. Η πλειοψηφία των Αμερικανών θέλουν το τρένο του πολέμου να σταματήσει.
Αν είναι να λιμοκτονήσουμε στο σπίτι μας ή να πεθάνουμε από ασθένειες χάρη στους πολέμους μας, τότε είναι πολύ πιο εύκολο απλά να σταματήσουμε τους πολέμους, έτσι δεν είναι; […]Οι τράπεζες πήραν ένα σωρό κεφάλαια («πακέτα σωτηρίας») από την Fed, μόλις 2 χρόνια πριν και τώρα ετοιμάζονται να σωθούν από το ναυάγιο που οι ίδιοι και οι φίλοι τους δημιούργησαν.
Όταν η ιδεολογία των Ρεπουμπλικάνων για μηδενική ρύθμιση των πιστωτικών αγορών, κανέναν νόμο για τις τοκογλυφικές πρακτικές τους, μηδέν φόρους επί των πλουσίων είχαν πρωτοπροταθεί από την συμμορία του Ρίγκαν, οι τραπεζίτες επευφημούσαν.
Τώρα που το χάος που ενέκριναν και προώθησαν ρίχνει την αυτοκρατορία μας «στα βράχια», φοβούνται. Λοιπόν, όλα τα αποθέματα ρευστότητας που έχουν επισκιάζονται από τα μετρητά που κατέχουν οι ξένες δυνάμεις, που είχαν τεράστια κέρδη εμπορικού πλεονάσματος έναντι των ΗΠΑ από την εποχή του Ρέιγκαν. (σ.σ. πχ η Κίνα, που εξάγει στις ΗΠΑ πολύ περισσότερα από αυτά που εισάγει, και έτσι έχει συσσωρεύσει τεράστια ποσά σε δολάρια)Αρχίζουν να φοβούνται και οι κινεζικές προειδοποιήσεις έχουν αγνοηθεί.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να γλιτώσουν από αυτό το χάος με την εκτύπωση χρήματος, χωρίς να καταλήξουν στο να καταστρέψουν την αξία του δολαρίου έως ότου δεν μπορεί να αγοράσει κανείς ακόμη και ένα καρβέλι ψωμί χωρίς ένα κάρο μετρητά, σαν την Γερμανία του Μεσοπολέμου (υπερπληθωρισμός). Ξένες δυνάμεις κατέχουν ένα τεράστιο μέρος του χρέους των ΗΠΑ, και αν ξαφνικά φτάσει στην τιμή άνω του 3% ετησίως, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνησή μας θα αναγκαστεί να δαπανήσει το 100% των εσόδων για τους τόκους, και αυτά θα είναι χρήματα που φεύγουν από τις ΗΠΑ για να πληρώσουν για το χρέος μας , όχι χρήματα που καταλήγουν στη χώρα. […]Οι πειρατές και οι αλιτήριοι που κυβερνούν τη Goldman Sachs, την οντότητα που θα έπρεπε να είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση, ένα τέρας που διασώθηκε με μεγάλο κόστος από τη δική μας κεντρική τράπεζα, τρελαίνεται με όλα αυτά [τα περί περικοπών στις στρατιωτικές δαπάνες]:
Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία έχουν ετοιμάσει ένα νέο σχέδιο «περικοπών» που θα υποθέτει ότι το προβλεπόμενο έλλειμμα θα μειώνεται πάνω από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια απλώς και μόνο με την παραδοχή ότι το κόστος των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν θα εξαφανιστεί διότι αυτοί οι πόλεμοι θα λήξουν.

Αυτό έχει ξεσηκώσει πολλές επικρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ένα προειδοποιητικό σημείωμα της Goldman Sachs που διέρρευσε και προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πιστοληπτική υποβάθμιση, εάν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτού του είδους το «τέχνασμα» στα λογιστικά βιβλία αντί για πραγματική μείωση των δαπανών.
Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αν πραγματικά σταματούσαμε, αντί να επεκτείνουμε, τους πολέμους μας κατά των Μουσουλμάνων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτές οι «μειώσεις», είναι τόσο μικρές, που είναι χωρίς νόημα.
Σκοπεύουμε να είμαστε στο ακριβό Αφγανιστάν για πάντα. Το ίδιο για το Ιράκ. Το Αφγανιστάν έχει γίνει πολύ πιο ακριβό από τη στιγμή που διαλύσαμε τη συμμαχία μας με το Πακιστάν με την παράνομη δολοφονία μας του Μπιν Λάντεν. Ως συνήθως, ακόμα και στο θάνατο, αυτός γελάει τελευταίος.Η Goldman Sachs θέλει ουσιαστικές περικοπές; ΧΑΧΑΧΑ. Κόψτε ΑΥΤΟΥΣ! Φυσικά, αυτοί ελέγχουν την κυβέρνησή μας μέσω μίζες σε πολιτικούς, κλπ. Και αυτά τα καθάρματα πληρώνουν λίγους ή καθόλου φόρους. Οργανώνονται για να πλουτίσουν αυτοί να να φτωχύνουμε εμείς.[…]Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου οι ενήλικες εργάζονταν ακούραστα για τη δημιουργία πυρηνικών πυραύλων.
Μου έλεγαν, "Αυτό θα μας προστατεύσει" ακόμα και όταν συζητούσαμε για το πώς θα μα οδηγούσαν στο θάνατο. «Δεν υπάρχει πρόβλημα, ο Ιησούς θα μας σώσει», ήταν η απάντηση τους, για την οποία πάντοτε είχα αμφιβολίες. Φοβόμουν.
Η τρέλα αυτού του είδους μολύνει τους «πιστούς», και αυτό είναι η αιτία των πολλών θρησκευτικών πολέμων που μαίνονται στον πλανήτη.Πριν από χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος επινόησε τη θρησκεία λόγω του φόβου του θανάτου. Για να σώσουν τον εαυτό τους, δημιούργησαν τότε την έννοια της ανθρώπινης θυσία για να σωθούν από τους θυμωμένος θεούς. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να δολοφονήσουν κάποιον, φυσικά.
Έτσι, για να σώσουν τον εαυτό τους, οι πρόγονοί μας σκότωσαν άλλους! Που δεν τους άξιζε να σωθούν, φυσικά. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες πρόβλημα με όλες τις θρησκείες, ακόμα και αν σταματήσουν να θυσιάζουν ανθρώπους και ζώα σε αιματηρούς θεούς.
Η ιδέα αυτή είναι ακόμα εκεί. Είναι μέρος της σκέψης μας. Ένας ηλίθιος γερουσιαστής από τη Γιούτα θεωρεί ότι είναι αστείο, αν καταστρέφει το έθνος προκειμένου να σταματήσουν οι υπερβολικές δαπάνες. Είπε ναι στην ψηφοφορία για το στρατιωτικό προϋπολογισμό; Ναι, και με ενθουσιασμό! Είπε ναι στην ψηφοφορία να αυξήσουν τους φόρους κάθε φορά που διπλασιάζεται η δαπάνη του Πενταγώνου; Όχι, ποτέ.
Ίσως το να γίνει αδύνατον να μαζευτούν οι φόροι να λύσει τα στρατιωτικά προβλήματά μας με την παύση όλων των πολέμων. Βέβαια αυτό δε θα συμβεί. Θα το χρησιμοποιήσουν αυτό ως τρόπο μείωσης των κοινωνικών υπηρεσιών στο μηδέν. Γιατί οι πλούσιοι τα θέλουν όλα και δε θέλουν να μοιραστούν τίποτα. [...]Λόγω κάποιων παραφρόνων θρησκευτικών ηγετών, όπως ο γερουσιαστής Λι, οι ελίτ έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα νόμιμο αλλά αντισυνταγματικό πραξικόπημα «Σούπερ Κογκρέσου»: Οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους έχουν ως στόχο τη δημιουργία νέου νομοθετικού σώματος. Χα, τι άλλο θα δούμε; Τη γκιλοτίνα; French Directory - Wikipedia:
Σύμφωνα με το γαλλικό Σύνταγμα του 1795, οι ειδικοί κάτοχοι ακινήτων εκλέγουν 750 νομοθέτες, οι οποίοι χωρίζονται στο Συμβούλιο των Πεντακοσίων και το Συμβούλιο των γερόντων. Αυτό το νομοθετικό σώμα δύο νομοθετικών σωμάτων είχε μια θητεία τριών ετών, με το ένα τρίτο των μελών του να ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Οι γέροντες κατείχαν ανασταλτικό βέτο, αλλά δε διέθεταν καμία πρωτοβουλία στη νομοθεσία. […]
Το σύστημα προέβλεπε τον αυστηρό έλεγχο όλων των τοπικών αρχών από την κεντρική κυβέρνηση. Δεδομένου ότι το νέο σύνταγμα προσπάθησε να δημιουργήσει ένα διαχωρισμό των εξουσιών, οι διευθυντές δεν είχαν αρμοδιότητα στη νομοθεσία ή τη φορολογία, ούτε θα μπορούσαν διευθυντές ή οι υπουργοί να είναι και στα δύο σώματα.
Ο νόμος εγγυάται την ελευθερία της θρησκείας, την ελευθερία του Τύπου, και την ελευθερία της εργασίας, αλλά απαγόρευσε τις ένοπλες συνελεύσεις, ακόμα και τις δημόσιες συνεδριάσεις των πολιτικών κοινωνιών.
Μόνο τα άτομα ή οι δημόσιες αρχές θα μπορούσαν να δεχτούν τέτοιες αιτήσεις ...
Η οικονομία ήταν τόσο διαλυμένη που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις δαπάνες της, χωρίς τη λεηλασία των ξένων χωρών.
Αν γινόταν ειρήνη, οι στρατοί θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους και οι διευθυντές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την οργή των στρατιωτών που είχαν χάσει τα προς το ζην, καθώς και τη φιλοδοξία των στρατηγών, οι οποίοι θα μπορούσαν, σε μια στιγμή, να τους παραγκωνίσουν.Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Ναπολέων.
Όταν η κυβέρνηση τηε Βαϊμάρης κατέρρευσε (Μεσοπόλεμος), το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο Χίτλερ, όταν η Γερμανία τελικά χρεοκόπησε. Δεδομένου ότι ο στρατός απορροφά ένα τεράστια μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού μας, αν αυτό είναι σε κίνδυνο και οι μισθοί των στρατιωτικών δεν πληρώνονται στην ώρα τους, θα αναλάβουν την κυβέρνηση όπως ακριβώς είδαμε στην Αίγυπτο. Αυτό δε θα επιλύσει τίποτα, καθώς η στρατιωτική ηγεσία θέλει περισσότερους πολέμους - και αυτό είναι που συνέβη όταν ο Χίτλερ και ο Ναπολέων ανέλαβαν την εξουσία σε χρεωκοπημένες αυτοκρατορίες που είχαν ακόμα τα στρατιωτικά συστήματα τους σχεδόν άθικτα. Τόσο ο Χίτλερ, όσο και ο Ναπολέων υποσχέθηκαν «όπλα και βούτυρο» και τα έφεραν με πολλά λάφυρα για ένα διάστημα, οι μέχρι στρατιωτικές ήττες να το αντιστρέψουν αυτό […]. Στις ΗΠΑ, έχουμε μια πολύ επικίνδυνη στρατιωτική μηχανή που βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό. Αν το Κογκρέσο δεν τους πληρώσει, ή εάν το χρέος των ΗΠΑ υποβαθμιστεί και ως εκ τούτου, γίνει λιγότερο επιθυμητό, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα πραξικόπημα παρά για εκλογές.
Ο στρατός επίσης δεν θα ανεχθεί να ανεβαίνουν οι κοινωνικές δαπάνες αν μειωθούν οι στρατιωτικές. Ο τερματισμός των πολλών πολέμων πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντα τους, γιατί οι στρατιωτικοί θέλουν περισσότερους από αυτούς τους πολέμους για να αυξάνουν τη δύναμή τους. Ακόμα κι αν οι στρατιώτες δεν θέλουν περισσότερο πολέμους, τους θέλουν οι στρατηγοί στην κορυφή. Και μέχρι να εξεγερθούν οι στρατιώτες (και σίγουρα εξεγέρθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ!), οι στρατηγοί θα επεκτείνουν με χαρά τους πολέμους στο άπειρο. Αυτό είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα που οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν. Θέλουμε αιώνιους, και όλο και πιο ακριβούς πολέμους φθοράς που διευθύνονται από δολοφόνους;
Ή μήπως θέλουμε «ειρήνη και αφθονία»; Οι πλούσιοι θέλουν το πρώτο, το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανών το δεύτερο. Αλλά αρκετοί Αμερικανοί θέλουν να γείρουν τη ζυγαριά υπέρ της ελίτ που θέλουν τους πολέμους για να πλουτίσουν (σ.σ. εννοεί πχ το «Tea Party», κτλ, με μεγάλο μέρος του αμερικανικού λαού να υποστηρίζει λόγω ψευδαισθήσεων την άρχουσα τάξη, έχοντας καταπιεί αμάσητη την προπαγάνδα της). Αυτή είναι μια τραγωδία που συναντούμε συχνά στην ιστορία, και γίνεται κουραστικό να αναφέρουμε τα πολλά παραδείγματα αυτής της κατάστασης και πόσο ανόητη είναι, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε την τελικά αποτελέσματα. Η ιστορία είναι εντελώς σαφής σχετικά με το θέμα. Θανάσιμα σαφής.
πηγή

ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ



BILDERBERG ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΙΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΜΕ ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Ο Βουλευτής Πάνος Καμμένος καταθέτει επερώτηση στην βουλή προκειμένου ο υπουργός οικονομικών να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων κατά την συμμετοχή του στην.....λέσχη των φασισταριών.
Ισπανός ερευνητής αποκαλύπτει το περιεχόμενο της φετεινής σύσκεψης με κάποιες αναδρομές στην περυσινή. Διαβάστε το κείμενο που αφορά την Ελλάδα και κρίνετε εάν ο κύριος Παπακωνσταντίνου μπορεί να κάτσει έστω και μία ημέρα στον υπουργικό θώκο.
Βαρύτατες καταγγελίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων της περιβόητης λέσχης αλλά ακόμα χειρότερη η καταγγελία για το τι συζητήθηκε πέρυσι, παρουσία πάλι του υπουργού οικονομικών κυρίου Παπακωνσταντίνο
υ!“

Το ζητούμενο για την ελίτ της λέσχης ήταν το πως θα ξεφορτωθούν την Ελλάδα, παριστάνοντας ότι την βοηθούν για να ξεπεράσει την κρίση!”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην συνάντηση, η ανεργία το 2012 θα φτάσει το 25% (!!), πληροφορία που δεν πρέπει να διαρρεύσει στο τύπο”!

“Η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα στην ουσία εκβιάζει την χώρα για να βγει από το Ευρώ! Το σενάριο είναι ήδη στο τραπέζι”

Μέσα στις αποκαλύψεις βρίσκεται ένα πολύ ενδιαφέρον εδάφιο για το πως το Ελληνικό κόλπο θα οδηγήσει σε ντόμινο με κερδισμένους όσους πόνταραν στα CDS. Δείτε πως η Μπίλντεμπεργκ αποκρύπτει τελείως το θέμα των CDS και σε λίγο η αποκάλυψη για τον σχεδιασμό του οικονομικού εγκλήματος με θύματα τους λαούς του Νότου.
GreeceGreece is dead. The message coming out of the Bilderberg meeting is unmistakable. Greece’s troubles have not only exposed the structural flaws of the European Monetary Union, but have also exposed the structural problems in the global economy. Government officials around the world have responded to the debt problem by adding more debt. Unfortunately, piling debt on debt cannot solve the problem. This is what a Ponzi scheme, Las Vegas-like secret casino looks like. To keep the pyramid-like structure from acute economic collapse, more and more money is doled out by those wishing to keep the speculation going.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων ΕΔΩ.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ...ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ!!!

Ο πίνακας έχει παρθεί από http://en.wikipedia.org/και με λιγη βοήθεια από το excel μετασχηματιστηκε σε εναν ενδιαφεροντα πίνακα που βγαζει ματια οτι κάποιοι μας δουλεουν ψιλό γαζί!
Ο πίνακας αναφέρεται στο συνολικό χρέος ιδιωτικό και δημόσιο κάθε χώρας.
Η πρώτη κατάταξη είναι βάσει του συνολικού χρέους με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 18 θεση.
Η δεύτερη κατάταξη είναι βάσει του % χρεους επί του ΑΕΠ.
Εκεί πρωταθλήτρια είναι το Λουξεμβούργο όπου κατά κεφαλή το χρέος ειναι 3.746.535 $ με δεύτερη την Ιρλανδία με 503.914 $ και την Ελλάδα 20η με χρέος κατα κεφαλή μόνο 47.636 $.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ;;;...και να χρεωκοπεί η Ελλάδα;
Πως είναι δυνατον το Λουξεμβούργο με 500.000 κατοικους να έχει 3πλασιο χρέος από εμάς;;;
Υ.Γ.: Οι περισσότερες από τις χώρες που είναι σημειωμένες με κόκκινο χρώμα, μας δάνεισαν τα 90 δις ευρώ...Τα δανείστηκαν με 1.5 - 2 % και τα έδωσαν σ'εμάς με 8%!!!Όλες αυτές οι χώρες χρωστάνε περισσότερα από την Ελλάδα.
Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν χρωστάμε σαν ιδιώτες...Αυτά που τρώγανε τόσα χρόνια οι "κύριοι" βο(υ)λευτές τα πληρώνουμε εμείς τώρα...Και αν συνυπολογίσουμε ότι ο Γιωργάκης είχε συμφωνήσει να μετατραπεί μέρος του χρέους μας από ιδιωτικό (κάλλιστα θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα ληστρικά επιτόκια) σε δημόσιο με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αρνηθούμε να πληρώσουμε, καταλαβαίνει κανείς τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες της Ελλάδας!!!
http://damocleios-spathi.blogspot.com/

Θεσσαλονίκη: Αδειάζουν τα ράφια από τα τσιγάρα οι περιπτερούχοι

του Βαγγέλη Στολάκη (ομάδα tvxs Θεσσαλονίκης)
Με ανακοίνωσή της η “Ένωση Καπνοπωλών και Ενοικιαστών Περιπτέρων, Πωλητών Ψιλικών και Ζαχαρωδών Ειδών Μακεδονίας”, την οποία κοινοποιεί μεταξύ άλλων στον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και έξι καπνοβιομηχανίες, καλεί τα μέλη της να μην αγοράζουν και να μην τοποθετούν καπνικά είδη στα ράφια των καταστημάτων τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χαμηλά ποσοστά του κέρδους τους.
"Εξευτελιστικά τα ποσοστά κέρδους"
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου τα ποσοστά κερδοφορίας από ένα πακέτο τσιγάρα μετά τις πρόσφατες αυξήσεις του ΦΠΑ και την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης “είναι εξευτελιστικά”. “Αν αναλογιστεί κανείς πως από ένα πακέτο τσιγάρα αξίας τεσσάρων ευρώ μας αντιστοιχούν μόλις 0,05 ευρώ, γίνεται κατανοητό πως ο ρόλος μας περιορίζεται στο να συγεκτρώνουμε τους φόρους του κράτους και τα κέρδη των καπνοβιομηχανιών” επισημαίνουν οι ίδιοι.
Το ποσοστό του κέρδους των περιπτερούχων και των ψιλικατζίδων επί των καπνικών προϊόντων περιορίζεται σήμερα στο 1,5% επί της συνολικής αξίας, την ώρα που πριν από λίγα χρόνια ξεπερνούσε το 7,8%.
Οι ίδιοι μεταξύ άλλων, αποφάσισαν τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για υλοποίηση μακροπρόθεσμου σχεδίου αντίδρασης, ενώ ζητούν τη μείωση της αναλογικής φορολογίας από το 65% στο 60% ώστε η διαφορά που θα προκύψει να αυξήσει τα υφιστάμενα ποσοστά, τη διαμόρφωση του ποσοστού κερδοφορίας των εταιρειών επί της αποφορολογημένης αξίας στο 55% , αφού αυτές διατηρούν τη δυνατότητα στοχευμένης κερδοφορίας , με την διαμόρφωση της λιανικής τιμής και τον υπολογισμό της κερδοφορίας τους ανά φορολογική μονάδα ή ανά τεμάχιο τσιγάρου.
"Μας αντιμετωπίζουν ως είλωτες"
Η Ένωση καλεί τα μέλη της να εφαρμόσει την απόφαση και όπως τονίζει “είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν” ενώ διευκρινίζει πως διαφορετικά “οι εταιρείες θα εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν στην πράξη ως είλωτες για να κάνουν τη δουλειά τους και όχι ως ισότιμους εταίρους στην αγορά των καπνοβιομηχανικών προϊόντων. Είναι καιρός εμείς που απομείναμε, αν θέλουμε να υπάρχουμε και αύριο στο επάγγελμα, να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες διεκδίκησης” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον τελευταίο χρόνο από τα 3000 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στο νομό Θεσσαλονίκης, λουκέτο έβαλαν τα 1200.
http://tvxs.gr/

Ο χρυσός αποκαλύπτει την πραγματική «ταυτότητα» της ευρωπαϊκής κρίσης

Επειδή μερικές φορές μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και καθώς η χρηματιστηριακή τεχνική ανάλυση βασίζεται σε εικόνες / διαγράμματα, η εικόνα της πορείας της τιμής του χρυσού από τα τέλη του 2008, όταν για πρώτη φορά τα επιτόκια των ομολόγων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου εκτινάχθηκαν, ταυτόχρονα, στα ύψη, μέχρι σήμερα, αποτυπώνει με τον πιο απλό και αντικειμενικό τρόπο την ταυτότητα της κρίσης ως «νομισματικής».
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ως νόμισμα θεωρούμε κάτι που πληροί τρεις βασικές προϋποθέσεις: χρησιμοποιείται ως μέσο για την ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, ως μέσο αποθήκευσης πλούτου και ως μονάδα μέτρησης της αξίας.
Το κυριότερο διεθνές νόμισμα είναι το δολάριο με το οποίο υπολογίζεται η αξία του σημαντικότερου εμπορεύματος στον κόσμο, του πετρελαίου. Το δολάριο είναι το κύριο αποθεματικό νόμισμα του κόσμου, αυτό το οποίο οι Κεντρικές Τράπεζες χρησιμοποιούν για να αποθηκεύσουν πλούτο ενώ είναι και το βασικότερο νόμισμα για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μια που όλα τα βασικά εμπορεύματα του κόσμου αλλά και οι μετοχές των εταιριών στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου αποτιμώνται σε δολάρια.
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο και για πρώτη φορά από το Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα νόμισμα απείλησε την παντοδυναμία του δολαρίου και αυτό δεν ήταν άλλο από το ευρώ. Πρώτα, κέρδισε έδαφος ως μέσο αποθήκευσης πλούτου εξαιτίας της σταθερότητας του και της διαρκούς ανατίμησης του έναντι του δολαρίου.

Στη συνέχεια άρχισε να προτιμάται από μία μικρή αλλά σημαντική ομάδα χωρών ως μέσο ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ στην πορεία «κέρδισε» τις Κεντρικές Τράπεζες και ιδιαίτερα μετά την αμερικανική κρίση του 2007 έγινε το νούμερο ένα σε ρυθμούς ανάπτυξης αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο.
Κάπου εκεί οι υποστηρικτές του δολαρίου είχαν δύο επιλογές. Είτε αποδεχόταν το πεπρωμένο και άφηναν το ευρώ να μετατραπεί και στο βασικό διεθνές νόμισμα ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών, κάτι που θα σήμαινε και το σπάσιμο του μονοπωλίου του δολαρίου ως μέσο μέτρησης της αξίας του πετρελαίου και έτσι, πιθανώς, την κατάρρευση του είτε θα προστάτευαν με κάθε μέσο τα κεκτημένα δεκαετιών.
Προφανώς επέλεξαν το δεύτερο και ο ήδη, τότε, σε εξέλιξη νομισματικός πόλεμος έλαβε ιστορικές διαστάσεις. Μία από τις συνέπειες του, μέχρι στιγμής, είναι η αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας νομισματικής αγοράς και η αναζήτηση ενός εναλλακτικού των δύο βασικών νομισμάτων. Και κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία της πορείας τιμών του χρυσού, που υπερδιπλασιάστηκαν από τα τέλη του 2008 και μετά. Ο κόσμος αναζητεί ένα νέο νόμισμα και ελλείψει του στρέφεται στο αρχαιότερο όλων. Κάθε φορά που μία διεθνής νομισματική κρίση κάνει την εμφάνιση της ο χρυσός απογειώνεται. Αυτό συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του ´60 και στις αρχές του ´70 και αυτό συμβαίνει και τώρα.

Θύμα αυτού του πολέμου, μεταξύ άλλων, είναι και η Ελλάδα η οποία είδε τα δομικά της προβλήματα να μεγενθύνονται ταχύτατα και κατέρρευσε από το βάρος της επίθεσης που δέχτηκε.
Η ιστορία που μας αφηγείται, όμως, το διάγραμμα του χρυσού δεν ολοκληρώνεται εδώ και η άνοδος του δεν αποτυπώνει απλά την στροφή Κεντρικών Τραπεζών και μεγαλοεπενδυτών σε αυτό με στόχο τη αναζήτηση σταθερότητας σε μία φάση νομισματικής αστάθειας.

Η χρηματοοικονομική μηχανική της BlackStone, της μεγαλύτερης σε κεφάλαια επενδυτικής εταιρίας στον κόσμο με επικεφαλής στο τιμόνι της μεταξύ άλλων και μελών της τραπεζικής δυναστείας των Rothschild, βοήθησε να δοθούν στο χρυσό χαρακτηριστικά που έχουν τα νομίσματα και τα οποία είχε απολέσει εδώ και δεκαετίες
Και ο τρόπος που το πέτυχε αυτό είναι μέσω της δημιουργίας της αγοράς των Διαπραγματευόμενων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ETF), τα οποία μπορούν να αγοραστούν από τον καθένα με το πάτημα ενός κουμπιού από τον οικιακό υπολογιστή του, λειτουργούν και συμπεριφέρονται όπως οι μετοχές και αυτά του χρυσού ακολουθούν πιστά την τιμή του κάνοντας ευκολότερο για όλους να τα εμπιστευθούν, αφού είναι σα να αγοράζουν 'κανονικό' χρυσό.
Έτσι, το να αγοράσει κανείς σήμερα χρυσό έγινε τόσο απλό όσο το να κατεβάσει ένα τραγούδι από το διαδίκτυο αλλά το κυριότερο, το να ανταλλάξει κανείς χρυσό με προϊόντα γίνεται, πια, εύκολα και μέσα σε δευτερόλεπτα από το σπίτι ή από το δρόμο, από ένα φορητό υπολογιστή ή ένα έξυπνο κινητό.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να πατήσει το κουμπί της πώλησης μετοχών του ETF χρυσού που έχει και να μεταφέρει τα χρήματα στο λογαριασμό του, απ' όπου μπορεί να τα πάρει από το πρώτο ATM που θα βρει στο δρόμο του ή να τα χρησιμοποιήσει μέσω της κάρτας του.

Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να 'μετατρέψεις' ένα ποσοστό του χρυσού που διαθέτεις σε σε ένα αυτοκίνητο, σε ένα γεύμα στο εστιατόριο ή σε οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.

Ο χρυσός μπορεί να μείνει στο λογαριασμό της χρηματιστηριακής σου ως επένδυση ή να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα για τις καθημερινές ανάγκες ή και τα δύο. Η BlackStone φρόντισε να το κάνει αυτό εφικτό.
Όσο χάνεται η εμπιστοσύνη στα βασικά διεθνή νομίσματα τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για ένα νέο νόμισμα και κάποιοι έχουν φροντίσει να ικανοποιήσουν αυτήν την ανάγκη.
Σε πολύ παλαιότερα άρθρα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο “Υπόθεση Ελληνική Κρίση – Περίεργες Συμπτώσεις” των εκδόσεων Λιβάνη, είχα παραθέσει στοιχεία για τις μαζικές αγορές χρυσού από τους γκουρού των νομισματικών αγορών, όπως τους Σόρος και Πόλσον αλλά και για τις χρηματοοικονομικές αλχημείες της BlackStone, μητρικής της BlackRock, που το 2010 ήταν η εταιρία με το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Είχα υποστηρίξει, τότε, ότι ο χρυσός θα κάλπαζε εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, η οποία στην ουσία της ήταν μία κρίση ευρωπαϊκή και τελικά μία κρίση του ευρώ.
Η τιμή του χρυσού πράγματι εκτοξεύτηκε και η κρίση εξελίχτηκε, όντως, σε ευρωπαϊκή αλλά η ταχύτητα με την οποία ο χρυσός απέκτησε χαρακτηριστικά ενός διεθνούς νομίσματος ξεπέρασε τις προβλέψεις μου κατά πολύ.

Η χρηματοοικονομική τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο με εκπληκτικούς ρυθμούς και κάποιοι κερδίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια από αυτήν την αλλαγή. Οι αντίστοιχες Apple, Microsoft, Google και Facebook του χρηματοοικονομικού τομέα δεν κυριεύουν τον κόσμο λαδώνοντας πολιτικούς και εξαγοράζοντας κυβερνήσεις αλλά δημιουργώντας χρηματοοικονομικά προϊόντα που αναγκάζουν του πολιτικές και τις κυβερνήσεις να κινηθούν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Πάνω από την ελληνική κρίση υπάρχει η ευρωπαϊκή και πάνω από αυτήν η κρίση του ευρώ.

Πίσω από την κρίση του ευρώ βρίσκεται ένας αμείλικτος νομισματικός πόλεμος και πάνω από όλα αυτά η ελίτ του χρηματιστηριακού κόσμου αλλάζει το παγκόσμιο σύστημα και τις ζωές όλων μας και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γίνεται πλουσιότερη από ποτές, όπως και μετρήσει κανείς αυτόν τον πλούτο, σε δολάρια, ευρώ ή χρυσό.
Ο Πάνος Παναγιώτου είναι Χρηματιστηριακός Τεχνικός Αναλυτής

Μαζί με τις μέλισσες χαθήκαν και τά μυρμήγκια.




















Πού πήγαν τά μυρμηγκάκια; Θυμάμαι κάθε καλοκαίρι ουρές από μυρμήγκια να κουβαλούν τά «ψωμί» τους στις φωλιές τους. Να αποθηκεύουν για τον χειμώνα την τροφή τους. Μικρά μυρμήγκια, μεγάλα μυρμήγκια, μαύρα μυρμήγκια , ξανθά μυρμήγκια. Φυλές μυρμηγκιών πού συναττόντουσαν και μάλωναν. Θυμάμαι και κάτι μυρμήγκια πού εμφανιζόντουσαν και μέσα στο σπίτι . Κάτι πολύ – πολύ ψιλούλια πού η γιαγιά μου τά έλεγε «ψωμολέθρια».
Τώρα όμως; Είναι τουλάχιστον τρία καλοκαίρια πού έχουν χαθεί. Πού πήγαν τά μυρμηγκάκια; Τι γίνανε; Μήπως συμβαίνει ότι και με τις μέλισσες; Φταίνε οι αεροψεκασμοί; Και πιά ακόμη είδη εντόμων έχουν χαθεί; Μήπως είναι κρυμμένα γιατί κάτι φοβούνται ότι θα συμβεί στην επιφάνεια του πλανήτη; Έχει σχέση με την ηλιακή ακτινοβολία; Ή μήπως ήδη κάτι συμβαίνει , κάτι έρχεται και κραδασμικοί υπόηχοι επιδρούν πάνω στα έντομα;

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Bloomberg: 10.000 Ελληνες αγόρασαν εξοχικό στη Τουρκία

Εκατομμυριούχοι γυρνούν την πλάτη στις ελληνικές πολυτελείς βίλες καθώς η οικονομία της χώρας μας αλλά και τα δημοσιεύματα που συχνά την παρουσιάζουν ως τον τόπο της… αβεβαιότητας, τους τρομάζει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Ακόμη και οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές πώλησης, το ύψος των οποίων καθορίζεται συνήθως από τη βιασύνη και την ανάγκη που έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα πουλήσουν, δεν φαίνεται να τους ελκύουν.
Την ίδια ώρα, με εκρηκτικούς ρυθμούς ανεβαίνει η αγορά εξοχικών κατοικιών στη γειτονική μας Τουρκία.
Όπως προκύπτει από έκθεση της τουρκικής υπηρεσίας κτηματογράφησης για τις αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τετραετία στην Τουρκία από ξένους, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες, κατέχοντας την τρίτη θέση, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.
Τα σκήπτρα των προτιμήσεων για τους έλληνες αγοραστές κρατούν η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός, οι οποίες εκτός των άλλων διαθέτουν και καλή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια.
Όπως λένε γνώστες της αγοράς, η τιμή του τ.μ. για μία κατοικία στα τουρκικά παράλια μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 - 1.300 ευρώ/τ.μ. όταν στα ελληνικά νησιά συνήθως ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ/τ.μ. Πέραν των δελεαστικών τιμών στις οποίες προσφέρονται, τα εξοχικά στην Τουρκία, συνήθως, βρίσκονται σε οικιστικά συγκροτήματα που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες μεταξύ άλλων και… ελικοδρόμια.
http://krmns.blogspot.com/

Η Ρωσία σχεδιάζει να βυθίσει στη θάλασσα της Γης τον ISS

Στον ωκεανό θα ρίξουν μετά το 2020 τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι Ρώσοι, προκειμένου να μην αφήσουν “σκουπίδια” στο διάστημα, ανακοίνωσε προσφάτως η Ρωσική Υπηρεσία.
“Όταν ολοκληρώσει τον κύκλο του, θα αναγκαστούμε να τον βυθίσουμε. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε στην τροχιά, είναι ένα περίπλοκο και βαρύ αντικείμενο που θα αφήσει πίσω του πολλά σκουπίδια”, είπε ο επικεφαλής της Roskosmos, Βιτάλι Νταβίντοφ. “Έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας ο διαστημικός σταθμός να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 2020” πρόσθεσε. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται σε τροχιά περίπου 350 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη και πρόκειται για μια πλατφόρμα που φιλοξενεί επιστήμονες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τον Καναδά. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1998 και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να παραμείνει για 15 χρόνια, όμως όλες οι πλευρές συμφώνησαν αργότερα να παραμείνει μέχρι ο 2020. Πριν από τον ISS, η Ρωσία είχε εγκαταστήσει τον διαστημικό σταθμό Mir το 1986 που κράτησε μέχρι το 2001, όταν και βυθίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το τι θα γίνει μετά το 2020, αν δηλαδή θα υπάρξει άλλος διαστημικός σταθμός παραμένει ακόμα άγνωστο.

Με την βούλα του ΣτΕ θάβουν τον Βωμό των Δώδεκα Θεών !

Και που νόμιζα πως τα είχα ακούσει ΟΛΑ !!!
Λάθος παρακαλώ,μεγάλο λάθος!Και το διαπίστωσα όταν διάβασα το σκεπτικό της απόφασης για την κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών,από το ΣτΕ : "οι αρχαιότητες θα διατηρηθούν έτσι καλύτερα από ότι εάν παραμείνουν ελεύθερες σε μη οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο."
Τι να πει κανείς!!!
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για την ΓΕΛΟΙΑ (κυριολεκτικά) απόφαση του ΣτΕ από :ΕΔΩ
«Ναι» στην κατάχωση του βωμού των Δώδεκα Θεών από το ΣτΕ
Το πράσινο φως για την κατάχωση του βωμού των Δώδεκα Θεών και άλλων αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι έδωσε με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, το Σωματείο Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων και 16 πολίτες και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού που αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου. Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι με την κατάχωση των αρχαιοτήτων κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών που κατοχυρώνουν το πολιτιστικό περιβάλλον θα στερηθούν την πρόσβαση στα μνημεία αυτά. Επίσης, υπογραμμίζει το Σωματείο ότι τα μέλη του δεν θα μπορούν να τελούν ιεροπραξίες και λατρευτικές εκδηλώσεις στο βωμό των 12 θεών σε περίπτωση κατάχωσης των αρχαιοτήτων.Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ’αριθμόν 545/2011 απόφασή τους απέρριψαν την αίτηση αναστολής αποδεχόμενοι την τεχνική έκθεση και τις απόψεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και της Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.Οι δικαστές τάχθηκαν υπέρ της επίχωσης - κατάχωσης του περιβόλου και του πλακόστρωτου δαπέδου του βωμού των Δώδεκα Θεών (522 ή 521 π.Χ.) και των άλλων ευρημάτων, πριν την εγκατάσταση των νέων σιδηροτροχιών με την αιτιολογία ότι οι αρχαιότητες θα διατηρηθούν έτσι καλύτερα από ότι εάν παραμείνουν ελεύθερες σε μη οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι «η παραμονή των μνημείων στο φως υπό συνθήκες μη οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος θα εξασφάλιζε στη διοίκηση τη δυνατότητα ελέγχου, προστασίας, φύλαξης και συντήρησής τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους υποβάθμισης και καταστροφής τους (πιθανή ρηγμάτωση και απότμηση τμημάτων τους, των κινδύνων της όξινης βροχής, αλλά και βανδαλισμών π.χ. graffiti, οι οποίοι δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν ακριβώς διότι τα μνημεία δεν θα ευρίσκονται σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο». Ακόμη, οι δικαστές, σημειώνουν ότι οι ισχυρισμοί του Σωματείου και των άλλων για τη βλάβη που θα υποστούν από την επίχωση «είναι ευχερώς επανορθώσιμη σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως που έχουν καταθέσει, σταθμιζόμενη, πάντως, με τους σημαντικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν την προστασία των μνημείων μέχρις ότου δημιουργηθούν οι συνθήκες ασφαλούς έκθεσής τους εντός οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου», και για το λόγο αυτό δεν δικαιολογείται η χορήγηση της ζητούμενης αναστολής. Τα αρχαία αποκαλύφθηκαν στην περιοχή μεταξύ των σταθμών Μοναστηρακίου και Θησείου του ΗΣΑΠ κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης .
http://sxolianews.blogspot.com/



Αθηναίοι θέλουν τον Βωμό στο φως
Του Δημητρη Pηγοπουλου

Μάρτιος 2011
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. Μεγάλη επιτυχία, τουλάχιστον από πλευράς προσέλευσης, σημείωσε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση και ανάδειξη του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους το πρωί της Κυριακής. Εκατοντάδες Αθηναίοι πλημμύρισαν την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς αλλά και τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο (η είσοδος τις Κυριακές είναι ελεύθερη). Μεμονωμένοι τουρίστες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει κι ένα δίγλωσσο πανό που κρατούσαν μέλη του Υπατου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών («Δεν θα καταχώσετε τον βωμό μας, δεν θα καταχώσετε τους Ελληνες») μπορούσε να βοηθήσει. Αλλά δεν ήταν το μοναδικό. «Χιλιάδες χρόνια πολιτισμός, δεν θα τα θάψει ο καπιταλισμός», αυτό χωρίς υπογραφή, ενώ μια μικρή μερίδα παρευρισκομένων φώναζε συνθήματα με ακόμα πιο σαφή πολιτικό περιεχόμενο: «Ο βωμός δεν θα πληρώσει την επόμενή μας δόση».
Ετσι, επί της υποδοχής, κυριολεκτικά, έπαιρνες μια ιδέα για το σύνθετο κοινωνικό μωσαϊκό που συγκροτεί την πλέον «συγκρουσιακή» γραμμή υπεράσπισης του Βωμού των 12 Θεών, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Eχει δρομολογηθεί η κατάχωσή του, αλλά η Πρωτοβουλία αντιτίθεται σφόδρα στο ενδεχόμενο αυτό και ετοιμάζεται να ζητήσει παράσταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Οι πλέον οργανωμένοι της συγκέντρωσης που έφερε μαζί περισσότερους από 1.200 ανθρώπους κάτω από έναν απίθανα ανοιξιάτικο ήλιο ήταν οι πολυθεϊστές. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο ελάχιστο ίχνος του βωμού εντός του αρχαιολογικού χώρου, στη συνέχεια εκφωνήθηκαν δύο ομιλίες κάτω από τον ναό του Ηφαίστου και λίγο αργότερα η Αρχαία Αγορά επέστρεψε στη γνώριμη εικόνα της.


Ανακοινώθηκε στάση πληρωμών ολίγων ημερών!

Ξεπερνά κάθε …φαντασία η εγκύκλιος του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρη προς τις Εφορίες όλης της χώρας, η οποία ουσιαστικά δίνει εντολή για μία στάση πληρωμών… ολίγων ημερών για μισθοδοσία, δαπάνες, επιστροφές φόρων και γενικά για κάθε δαπάνη που αφορά της ΔΟΥ.Παράλληλα, η ανάδειξη του μείζονος αυτού θέματος, φέρνει στο προσκήνιο και ένα πρωτοφανές αλαλούμ μεταξύ των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου…

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ερωτηθείς στη Βουλή από δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν αφορά τους μισθούς! Ωστόσο, η εγκύκλιος είναι σαφής και αναφέρεται και στις δαπάνες μισθοδοσίας…

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών που αναστέλλει τις πληρωμές του Δημοσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.

Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις».

Καλά τα λέει ο κ. Βρούτσης, αλλά ότι πρόκειται για λογιστικό κόλπο... αν θέλουμε το πιστεύουμε. Μπορεί κάλλιστα να πρόκειται και για πρόβλημα ρευστότητας... Και δεν θέλουμε να υποπτευθούμε πως πρόκειται για προάγγελο μεγαλύτερων δεινών...
Προσέξτε και την εγκύκλιο ότι δεν λέει πότε ακριβώς θα επαναληφθούν οι πληρωμές.

Λέει απλώς αλλά για μετά την 1η Αυγούστου.


Ηλικίες … (ανέκδοτο)

Κάποιες φορές κοιτάμε συνομήλικούς μας και σκεφτόμαστε : ” Μα δεν μπορεί να’ ναι τόσο μεγάλος !”.
Αν σας έτυχε ποτέ, τότε θα εκτιμήσετε δεόντως το παρακάτω ανέκδοτο:
Περίμενα στον προθάλαμο του οδοντίατρου που πρόσφατα μου είχανε συστήσει.Πρόσεξα το πτυχίο του, στην γωνιά του τοίχου, στο οποίο αναγράφονταν το πλήρες όνομά του, κλπ.
Ξαφνικά θυμήθηκα το ψηλό, καστανό, καλοφτιαγμένο παλικάρι με το ίδιο ονοματεπώνυμο, που είχα συμμαθητή στο γυμνάσιο – κάπου 40 χρόνια πίσω (και που για ένα φεγγάρι μάσαγα τα σίδερα για χάρη του )
Μπορεί να έχει σχέση μ’ αυτόν εδώ τον τύπο ;

“Μπα, αποκλείεται “ , σκέφτηκα, άμα τον είδα.
Τούτος εδώ ο μισοφαλακρός, ο κοιλαράς, μέσα στην ρυτίδα, παραήτανε γέρος για να ήτανε ο πρώην συμμαθητής μου…
Αφού μου εξέτασε τα δόντια, τον ρώτησα εάν είχε φοιτήσει, παρ’ ελπίδα, στο γυμνάσιο των Ιωαννίνων.
– “Άκου τώρα ! Ασφαλώς , και ήμουνα και σημαιοφόρος κάθε χρόνο ” , μου είπε με περισσό καμάρι.

- Πότε αποφοιτήσατε ; τον ρώτησα- Το 1962 μου απάντησε
– Γιατί με ρωτάτε ;
- Γιατί ήσασταν στη τάξη μου !!!!
Με κοίταξε προσεκτικά και όλο και πιο κοντά και κατόπιν,
αυτός ο κακομούτσουνος σκατόγερος, ο φαλάκρας, κοιλαράς, σταφιδιασμένος καραβλάκας, με ρώτησε :
- Τι μάθημα διδάσκατε ;;;; ……..

http://antikleidi.wordpress.com/

Το χρέος Ελλάδας και Αμερικής σε εικόνες.

Ακούμε και διαβάζουμε για τεράστια νούμερα, δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια τριγυρίζουν γύρω από τα αυτιά μας, αλλά ελάχιστοι μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο μεγάλο είναι το χρέος της χώρας.
Ας κάνουμε μία προσπάθεια με κάποιες εικόνες.
Η παρακάτω παλέτα γεμάτη με δεσμίδες δολλαρίων, αντιστοιχεί σε αξία ενός εκατομμυρίου δολλαρίων (1,000,000$).











Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται πόσες παλέτες χρειάζονται για να φτάσουμε την αξία του 1 τρισεκατομμυρίου δολλαρίων. (1,000,000,000$).








Το Ελληνικό χρέος είναι περίπου μισό τρισεκατομμύριο δολλάρια (500,000,000,000$).

Άρα αντιστοιχεί στις μισές παλέτες της παραπάνω εικόνας.
Το Αμερικάνικο χρέος είναι περίπου δεκαπέντε τρισεκατομμύρια δολλάρια (15,000,000,000,000$).

Είναι δηλαδή δεκαπέντε φορές μεγαλύτερο από την αξία των δολλαρίων της παραπάνω εικόνας.
Για να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα πόσο μεγάλο είναι το ποσό του ενός τρισεκατομμυρίου δολλαρίων, μπορούμε να το δούμε στην παρακάτω εικόνα σε σύγκριση με δύο γήπεδα ποδοσφαίρου καθώς και με το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο που υπάρχει στον κόσμο.









Οι ακριβείς διαστάσεις του Αμερικάνικου χρέους φαίνονται στην παρακάτω εικόνα :










by Αντικλείδι, http://antikleidi.wordpress.com

Υπό το φόβο της απόλυσης 7.500 χιλιάδες εργαζόμενοι

Την κατάργηση και συγχώνευση 27 φορέων του δημοσίου ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Μέσα σε 10 ημέρες η ψήφιση της τροπολογίας. Υπό το φόβο της απόλυσης 7.500 χιλιάδες εργαζόμενοι. Ο Πάγκαλος παραδίδει τη σκυτάλη στον Βενιζέλο.
Τον δύσκολο γρίφο της κατάργησης θέσεων εργασίας στο δημόσιο, χωρίς να γίνουν απολύσεις καλείται να λύσει η κυβέρνησης μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.
Την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε καταργήσεις και συγχωνεύσεις 27 φορέων του δημοσίου, που απασχολούν περίπου 7.500 χιλιάδες εργαζόμενους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν κινδυνεύουν μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ αναζητούνται λύσεις για όσους εργάζονται στους υπό κατάργηση οργανισμούς, μέσω συνταξιοδοτήσεων και της εργασιακής εφεδρείας.
Πλέον, η "καυτή πατάτα" των καταργήσεων περνά από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, στον έτερο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με τους υπουργούς σχετικά με οργανισμούς που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους και πρόκειται να καταργηθούν.
Η τροπολογία που εγκρίθηκε θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Μεταξύ των οργανισμών που θα καταργηθούν περιλαμβάνονται:
Το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής,
Ο Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΟΕΤ),
το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ),
ο Σταθμός Ελέγχου Κάπρων,
το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ),
ο οργανισμός "Έργο Πολιτών"
το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία,
το Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου - Πανθεσσαλικό

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά. Όλη η μελέτη...



Μόλις ανακοίνωσε η Τρόικα το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση με ιερή αγανάκτηση διερύγνυε τα ιματιά της ότι δεν ήξερε τίποτα.

Όμως από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων.

Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα.Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί..........». Διάβασε εδώ όλη την μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ


το παράδοξο των δύο φακέλων

Κάποιος τοποθετεί 2 φάκελους μπροστά σου.Σου λέει ότι και οι δυο περιέχουν χρήματα μέσα και ο ένας από τους δύο περιέχει τα διπλάσια χρήματα από τον άλλον φάκελλο (φυσικά δε σου λέει ποιος).Σου επιτρέπεται να διαλέξεις έναν μόνο φάκελλο και να κρατήσεις τα χρήματα που περιέχονται μέσα.Να το παράδοξο που δημιουργείται:Ας πούμε ότι διάλεξες το φάκελλο 1 ο οποίος περιέχει 100 ευρώ.

Και το ξανασκέφτεσαι ...Υπάρχει 50% πιθανότητα ο φάκελλος 2 να περιέχει 200 ευρώ και μια 50% πιθανότητα να περιέχει 50 ευρώ.Αφού λοιπόν το ξανασκέφτεσαι, θα έπρεπε να είχες πάρει τον φάκελλο 2, μιας και η αναμενόμενη τιμή (μαθηματική ελπίδα τυχαίας μεταβλητής) είναι 125 ευρώ!--- Υπενθυμίζω/διευκρινίζω ότι η αναμενόμενη τιμή της απαριθμητής τυχαίας μεταβλητής Χ με κατανομή p(x) είναι E(X)=Σxp(x) ---Φαίνεται λοιπόν, ότι αν είχες τη δυνατότητα να άλλαζες την απόφασή σου, θα το έκανες

Επίσης φαίνεται, ότι η παραπάνω λογική είναι ανεξάρτητη από το ποσό που όντως περιέχει ο φάκελλος 1 και συμπεραίνουμε ότι οτιδήποτε ποσό έχει ο φάκελλος 1 θα ήταν καλύτερα να διάλεγες το φάκελλο 2.Φυσικά, η παραπάνω κατάσταση είναι συμμετρική και αν είχες διαλέξει το φάκελλο 2 θα το μετάνοιωνες που δε διάλεξες τον 1.Μπορείτε να εξηγήσετε αυτό το παράδοξο;

Ακολουθεί με όρους Πιθανοτήτων:

Έστω Α και Β τα ποσά στους φακέλλους 1 και 2 αντίστοιχα.

Οι αναμενόμενες τιμές τους είναι Ε(Α) και Ε(Β), διαφορετικές του 0.

Για κάθε ν, φαίνεται πως p(B>AA=ν) = 0.5 ώστε E(BA=n) = 1.25ν. Άρα, E(B)=1.25E(A) οπότε E(B) > E(A).

Επίσης, η ίδια λογική δείχνει πως E(A) > E(B).

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα έπρεπε να ισχύει E(A) = E(B) λόγω συμμετρίας.

Μπορείτε να το εξηγείσετε;

Το παράδοξο της φειδούς, ο Μπάφετ και πως να ρίξετε το σύστημα.

Μια από τις πιο γνωστές Κεϋνσιανές θεωρίες είναι το παράδοξο της φειδούς. Κοντολογίς αυτό που μας λέει το παράδοξο είναι ότι ενώ η αποταμιεύση είναι οικονομικά επωφελής για το μεμονωμένο άτομο, αν το κάνουμε όλοι αυτό, τότε ο συνολικός πλούτος θα μειωθεί. Η λογική είναι η εξής: Αν ταυτόχρονα αυξήσουμε όλοι το ποσοστό του εισοδήματος που αποταμιεύουμε, τότε θα μειωθεί η κατανάλωση (ζήτηση για αγαθά). Οι επιχειρήσεις το βλέπουν αυτό και μειώνουν την παραγωγή τους. Η ανεργία αυξάνεται φυσικά οδηγώντας σε ένα νέο κύμα μειώσης της κατανάλωσης (αφού πολλοί έχασαν τους μισθούς τους) κοκ. Η οικονομία μπαίνει σε ύφεση και όλοι γινόμαστε πιο φτωχοί.
Το ότι η κατανάλωση είναι η ψυχή του καπιταλιστικού συστήματος είναι ούτως ή άλλως φανερό. Όσο τεχνολικά "state of the art" να είναι μια παραγωγική μονάδα, όσο ικανό το management, όσο φιλόπονο και εκπαιδευμένο το προσωπικό...Να το κάνεις τι, αν αυτά τα υπέροχα βιομηχανικά προιόντα που θα παραχθούν, δεν είναι κανείς διατεθειμένος να τα αγοράσει; Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το πόση μεγάλη έμφαση δίνουν οι επιχειρήσεις στην διαφήμιση και στο μαρκετινγκ. Πακτωλοί χρημάτων, διάσημοι αστέρες του κινηματογράφου, πανέμορφες γυναίκες, δημιουργικοί καλλιτέχνες, ευφύη μυαλά σε πολύωρα brainstorming.... όλοι στρατεύμενοι να μας πείσουν να αγοράσουμε αυτοκίνητα με 20 αερόσακους και δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτονικό μασαζ, κινητά τηλέφωνα με δορυφορική πλοήγηση και μαγνητική πυξίδα, ιπτάμενες βιντεοκάμερες, καφετιέρες που φτιάχνουν και ποπκορν, χαρτι τουαλέτας με sudoku, οικολογικούς δονητές που φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια και ένα σωρό άλλες αηδίες που όμως αν κάποιοι από εμάς δεν τρέξουν να τις αγοράσουν, κάτι θα πάει στραβά στο σύστημα...
Καλά και ο Buffet που κολλάει; Θα μου πείτε. Μα ο άτιμος ο γερο-Λαδάς, ενώ πλασάρεται ως το αρχέτυπο του αγνού καπιταλιστή στην πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης του συστήματος. Ο τύπος από μικρό παιδί δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αποταμιεύει και να επενδύει. Και να γίνεται ολοένα και πιο πλούσιος βέβαια, αφού οι επενδύσεις του είναι τόσο αποδοτικές ακριβώς γιατί όλοι οι υπόλοιποι ΔΕΝ κάνουν αυτό που κάνει αυτός!
Όσο για την τσιγγουνιά του....ε, ο άνθρωπος θα μείνει στην ιστορία. Κολυμπάει στην κυριολεξία στο χρήμα σαν άλλος Σκρουντζ Μακ Ντακ αλλά μέχρι το 2006 οδηγούσε ένα Lincoln Town car ( ένα κακόγουστο αμερικάνικο σεντάν) το οποίο το άλλαξε πρόσφατα ύστερα από χρόνια γκρίνιας της γυναίκας του, λένε επίσης ότι δεν έχει κινητό, ενώ το αγαπημένο του γεύμα είναι μπριζόλα με cherry cola (ούτε καν ορεκτικό δεν παραγγέλνει). Καλά για κότερα, πάρτυ με γυμνές μοντέλες, ακριβά κρασιά κτλ. ούτε λόγος έτσι; Σύγκοπη θα πάθαινε...
Τον προβάλουν τα ΜΜΕ ακατάπαυστα μέσα στην αφέλεια τους...άλλα κάτσε να γίνει μόδα η Μπαφετίαση και έχετε γεια βρυσούλες, λόγκοι, βουνά, ραχούλες θα πει το σύστημα.

http://nastybishop.capitalblogs.gr/

COSMOTE GGG.mov...ή 666;;;;;;;;;;;;


Σέ ακολουθεί;;; ή σέ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;;;;;;;;;;;

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Παγκόσμιο ΣΟΚ.Η Αποκάλυψη που ...κάποιοι προέβλεψαν.




Παγκόσμιο ΣΟΚ.Η Αποκάλυψη που ...κάποιοι προέβλεψαν.
Προσοχή το άρθρο είναι βαρύ και επικίνδυνο. Για όσους γνωρίζουν ή υποψιάζονται είναι σταθμός.Απίστευτο δημοσίευμα στην εφημερίδα της Μελβούρνης"The Australian" στις 28 του Φλεβάρη, που πέρασε στα... ψιλά όπως λέγονται οι "μικρές" στήλες στη δημοσιογραφική γλώσσα, αναστάτωσε ...μια μερίδα της παροικίας μας ή όσους τέλος πάντων ασχολούνται περισσότερο με τα της θρησκείας!

Το δημοσίευμα μιλαει για κάποιον νεαρό, γύρω στα 32, ο οποίος προετοιμάζεται απο την... μυστική λέσχη Bilderberg ως ο... επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ!

Εγώ ΠΑΛΙ συνελήφθην "αδιάβαστος", το πληροφορήθηκα μετά απο συζήτηση που είχα με κάποιον πατέρα του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου Χρισοστόμου που βρίσκεται στην συνοικία Oakleigh της Μελβούρνης. πάνω στα φλέγοντα ελληνικά θέματα και μάλιστα μου πρότεινε να διαβάσω το δημοσίευμα και μου έδωσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, όπου έμεινα με το στόμα... ανοιχτό!

Σας το μεταφράζω και σας το μεταφέρω ΑΥΤΟΥΣΙΟ!

Η Bilderberg ετοιμάζει τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο!

"Μετά την αποκάλυψη της λέσχης των Ιλλουμινάτι στο Συδνευ, κάτι άλλο μας προξένησε το ενδιαφέρον απο την άλλη άκρη του Ειρηνικού, το οποίο αν τελικώς αληθεύει, τότε θα πρέπει να αναρρωτιώμαστε όλοι μας αν πραγματικά ο Αμερικανικός Λαός ψηφίζει τους προέδρους του ή αν αυτοί οι πρόεδροι "μαγειρεύονται" και σερβίρονται στο λαό, χωρίς αυτός ουσιαστικά να μετέχει στην όλη διαδικασία της εκλογής του!

Η λέσχη Bilderberg, είναι γνωστή σχεδόν στους περισσότερους Αυστραλούς για την μυστικότητα των συνεδριάσεών της και το μυστήριο που καλύπτει τα περισσότερα θέματα που αφορούν την ατζέντα της.

Για όσους απο μας δεν την ξέρουν, πρόκειται για ένα πολύ κλειστό club, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο πλούσιοι και δυνατοί άνθρωποι του πλάνήτη, τραπεζίτες (κυρίως), στελέχη βιομηχανιών όπλων, διακεκριμένοι επιστήμονες, βασιλείς (όπως η Βεατρίκη της Ολλανδίας), ιδιοκτήτες ΜΜΕ κλπ και που συγκεντρώνονται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος του πλανήτη, και μέσα στις τρείς μέρες που διαρκεί η κάθε συνεδρίαση, τα θέματα που συζητώνται είναι επτασφράγιστο μυστικό για όλους τους κατοίκους της Γής!

Ελάχιστα πράγματα έχουν διαρρεύσει κι αυτά σχεδόν μετά απο έρευνες του αμερικανού ακτιβιστή και ντοκυμαντερίστα-σκηνοθέτη κ.Alex Jones, ο οποίος μάλιστα είχε γυρίσει και σχετικό ντοκυμαντέρ για τη λέσχη αυτή πρίν 2 χρόνια, εκτός απο τις ραδιοφωνικές εκπομπές του που είχε κάνει σχετικά με αυτό το θέμα.

Σύμφωνα λοιπόν με μία εγκυρότατη πηγή, η οποία ήταν καλεσμένη σε πρόσφατη συνεδρίαση της λέσχης, ένας νεαρός, μόλις 31 έτους, οικονομολόγος και νομικός σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προετοιμάζεται ως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τον Μπαράκ Ομπάμα!

Το μόνο που μας αποκάλυψε (προς το παρόν) η πηγή αυτή είναι το μικρό του όνομα, το οποίο είναι David και οτι το επίθετό του είναι εβραιογερμανικής καταγωγής, γόνος οικογένειας που δραπέτευσε κατα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο απο τη Γαλλία και μέσω του Μαρόκου ταξίδεψε για τις ΗΠΑ.

Σε ερώτησή μας γιατί η λέσχη αυτή επέλξε εναν πολύ νεαρό άνθρωπο για να αναλάβει αυτόν τον ομολογουμένως πολύ δύσκολο ρόλο, η πηγή μας είπε οτι ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, αυτός συγκέντρωσε σχεδόν στο 100% τα κριτήρια τα οποία είχε θέσει η λέσχη για τον επόμενο εκλεκτό της ως Πλανητάρχη!

Είναι νεαρής ηλικίας, πράγμα που σημαίνει οτι θα έχει έρισμα στη νεολαία όχι μόνο της Αμερικής αλλά και του κόσμου όλου, πολύ γοητευτικός και χαρισματικός, ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας απο τους εξυπνότερους ανθρώπους με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης!

Ιδεολογικώς ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου είναι μέλος απο τα φοιτητικά του χρόνια στο Harvard και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε και συνεργάτης του Randal Stevens, οργανωτή των περισσότερων προεκλογικών συγκεντρώσεων του σημερινού Προέδρου.

Μέχρι σήμερα δεν είχε κανένα πολιτικό αξίωμα, πράγμα που σημαίνει οτι είναι εντελώς άφθαρτο πρόσωπο και σε συνδιασμό με την - σχεδόν - ασκητική ζωή που έκανε ως φοιτητής (δεν έχει στο μητρώο του ούτε κλήση για παράνομη σταθμευση!), θεωρείται απο τους ισχυρούς της λέσχης ως ο άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο στην ευημερία, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη πλέον ανθρώπινη κοινότητα!" Αν δεν το πιάσατε το... υποννούμενο αδέλφια, να σας το κάνω λιανά εγώ!

Το δημοσίευμα αυτό, μιλάει ΣΑΦΩΣ για το πρόσωπο που τόσο η Αποκάλυψη, όσο και ο Προφήτης Δανιήλ ονομάζουν "Θηρίο"!

Και ο απόστολος Παύλος ονομάζει ευθαρσώς ...Αντίχριστο!!!

Εχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό ε;

Δε λέω φυσικά το πώς οι γέροντες του Αγίου Ορους (Παίσιος, Αρσένιος, Ιωσήφ κλπ) είχαν ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ τόσο την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ όσο και την επερχόμενη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ελάχιστοι είχαν δώσει βάση στα λόγια τους και ακόμη πιο ελάχιστοι ΠΙΣΤΕΨΑΝ σ' αυτά.

Εχουν γραφτεί κατα καιρούς πολλά γι αυτό το επερχόμενο συμβάν στα διάφορα blogs, οπότε, εγώ περισσεύω. Αλλά να που τώρα μάλλον ήλθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια κατάματα.

Δεν είμαι ούτε στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ θρησκόληπτος, αντιθέτως μάλιστα. Είμαι θεωρητικός επιστήμων και σαν τέτοιος δυστυχώς, είμαι "καταραμένος" στο να διυλίζω τον κώνωπα και να καταπίνω την κάμηλον. Τουτέστιν, να στηρίζομαι ΜΟΝΟ στα γραπτά ντοκουμέντα και αποδείξεις που επαληθεύουν του λόγου το αληθές.

Ομως, τούτα τα γεγονότα που ζούμε ρε παιδιά, δεν είναι πολύ παρατραβηγμένο να τα θεωρήσουμε συμπτώσεις;

Ερωτώ!

Είναι σαν να βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας κάποιο φάντασμα ή κάποιον εξωγήινο σαν αυτούς που βλέπυμε στα έργα του Σπήλμπεργκ ή της σειράς X-Files και που θα πρέπει, για να το δεχτούμε ως γεγονός αυτό που βλέπουμε, να τον ψηλαφίσουμε, να τον ρωτήσουμε πώς τον λένε, να μας πεί την ιστορία της ζωής του, να παίξει μαζί μας μπιρίμπα ή ό,τι άλλο παιχνίδι τέλος πάντων, να βγάλουμε φωτό μαζί του και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Θέλω να πώ δηλαδή, οτι επειδή η μεταφυσική και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα γύρω απο αυτή, στη σημερινή εποχή θεωρούνται καταστάσεις για άτομα κάτω του μετρίου IQ, αυτό έχει σαν συνέπεια η τεχνολογική και θαυμαστή εποχή μας να τα απορρίπτει εν τη γενέση τους.

Και όποιος τολμήσει να αναφερθεί σε κάποιο απο αυτά, να θεωρείται εκ προοιμίου άτομο μη σοβαρό και αξιόπιστο.

Και τώρα;

Τι γίνεται αδέλφια μου;

Μήπως θα πρέπει όλοι μας να τρυπώσουμε σ' ένα θουλάμι τόσο βαθιά που να μη μας βρίσκουν ούτε οι ακτίνες του ήλιου και να πλακωθούμε όλοι μας στη μελέτη των θρησκευτικών θεωριών και οραμάτων του Ιωάννη, γνωστές ως Αποκάλυψη;

Μήπως θα πρέπει να επισκευτούμε τα κοντινότερα χριστιανικά βιβλιοπωλεία και να προμηθευτούμε ό,τι έχουν σε Ιωάννη Χρυσόστομο, Προφήτη Δανιήλ, Απόστολο Παύλο και απο τους νεώτερους ό,τι κυκλοφορεί σε γέροντα Παίσιο, γέροντα Ιωσήφ, Κοσμά Αιτωλό και να σταυροκοπιόμαστε νυχθημερόν;

Λέω μήπως!

Διότι εγώ προσωπικά, πάμπολλες φορές βρήκα την ευκαιρία και μελέτησα τα γραφόμενα των ως άνω Μεγάλων της θρησκείας μας (δε λέω "εκκλησίας μας" γιατί τούτοι οι μεγιστάνες του πνεύματος δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ μ' αυτά τα μιαρά σκουλήκια, τους παπαδοάρχοντες και δεσποτάδες, που αποτελούν - δυστυχέστατα - την ΚΕΦΑΛΗ του Χριστιανισμού) και μαγεύτηκα απο τη δύναμη των λόγων και των κειμένων τους. Αλλά ώς εκεί.

Ημουν κι εγώ ένας απο τη συντριπτική πλειοψηφία των θεωρητικών που θαυμάζοντας όλα αυτά τα κέιμενα, υποστήριζαν οτι όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον πνευματισμό, οτι είναι αναγωγή στην αιώνια πάλη μεταξύ Καλού και Κακού και οτι τέλος πάντων, είναι έννοιες που αφορούν τον καθένα μας και κατά πόσον αυτός ο καθένας μας έχει την όρεξη ή τη διάθεση να πιστέψει και να τα ενστερνιστεί.

Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο.Νά που τώρα, αυτά που κάποτε απλώς τα θεωρούσαμε ως τέτοια, έρχονται σήμερα να πάρουν σάρκα και οστα, να γίνουν η φρικτή καθημερινή μας πραγματικότητα.

Κι ας δεχτώ οτι το πιο πάνω δημοσίευμα του "Australian" οτι είναι φτιαχτό, παραπληροφόρηση, ηλιθιότητες βλαμμένων των ΜΜΕ (που μάλλον δεν είναι).

Τότε πώς εξηγείτε εσείς (γιατί εγώ δεν μπορώ, επιστημονικώς τουλάχιστον) οτι τα "προφητικά" λόγια των γερόντων επαληθεύονται σήμερα;

Και διευκρινίζω.

Τί υποστηρίζουν οι λατρευτοί μας γέροντες;

Μας δίνουν μια σειρά απο ΓΕΓΟΝΟΤΑ που θα οδηγήσουν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον Αρχοντα του Σκότους κι αυτά είναι:

1) Οταν οι Εβραίοι επιστρέψουν στη Σιών, Εγένετο. Οι Εβραίοι ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην Παλαιστίνη μετά απο σχεδόν 2.000 χρόνια περιπλάνησης (προς μεγάλη... χαρά των νύν κατοικούντων εκεί Αράβων) εν έτι 1948, τρία δηλαδή μόλις χρόνακια απο τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Οι Βρεττανοί που μέχρι τότε ήταν η Παλαιστίνη ήταν προτεκτοράτο τους (καί αυτό; έλεος ρε αγγλοσάξωνες!), τους παραχωρούν ανεξαρτησία με πρώτο πρωθυπουργό τους τον αλήστου μνήμης Σιωνιστή Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Δε λέω βέβαια τις... υποψίες μου περι... φτιαχτού ολοκαυτώματος κλπ γιατί θα με περάσουν για... ρατσιστή οι προοδευτικάνοι.

2) Μεγάλη άνοδος της γνώσης και του βιοτικού επιπέδου και ραγδαία ανάπτυξη τουρισμού. Εγένετο. Μετά το 1960, το βιοτικό επίπεδο του Δυτικού (κυρίως) κόσμου, ανέβηκε ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ, οι μετακινήσεις του κόσμου γινόταν κατα κόρον με αεροπλάνα που εκμηδένιζαν τις αποστάσεις και ο τουρισμός έγινε ένα απο τα κύρια προιόντα του ΑΕΠ των χωρών του κόσμου.("Και σύ Δανιήλ, έγκλισον τους λόγους τούτους εώς τας ημέρας όπου οι άνθρωποι θέλουν περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή", Παλαιά Διαθήκη, Δανιήλ, στ. 345-347 μιλώντας για τα γεγονότα της έλευσης του Θηρίου)

3) Πείνα, θανατηφόρες αρρώστιες, συνεχείς πόλεμοι, παγκόσμια αναταραχή. Ουδέν αληθέστερον τούτου. Απο τις αρχές του 20ού Αιώνα, ο κόσμος δεν κάνει τίποτε άλλο απ το να πολεμάει. Δύο φονικότατοι Παγκόσμιοι πόλεμοι, πόλεμος της Κορέας, πόλεμος στο Βιετνάμ, Αραβοισραηλινός Πόλεμος, Πόλεμος στην Καμπότζη, Τουρκική εισβολή στη Κύπρο, εισβολή Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, πόλεμος Ιρακ-Ιράν, εισβολή Ιράκ στο Κουβέιτ, Α' Πόλεμος του Κόλπου, Εμφύλιος πόλεμος Γιουγκοσλαβίας, εισβολή των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στη Σερβία, εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, Β' Πόλεμος του Κόλπου, πόλεμος κατά της ..."τρομοκρατίας".Εξαρση του καρκίνου, εξαπλωση AIDS, εξάπλωση ιού Εμπολα, Γρίππη των Χοίρων, Νόσος των τρελλών Αγελάδων μερικές απο τις πλέον διάσημες αρρώστειες. Η πείνα θερίζει τα 3/5 του παγκόσμιου πληθισμού, τουτέστιν τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σημειωτέον οτι ο λεγόμενος αναπτυσσόμενος κόσμος, εις τα παλαιά και παμπάλαια έτη, ήταν ο πλέον μια χαρά ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΣ!

4) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ηρθαμε και στο ζητούμενο. Τι εννοούσε τότε ο "ποιητής"; Κι όταν λέμε τότε, εννοούμε πρίν 50 χρόνια πάνω - κάτω;

Μας το εξηγούν οι παππούδες με το νι και με το σίγμα! Επαναλαμβάνω ΤΟΤΕ!Δηλαδή ΠΡΙΝ 50 πάνω κάτω χρονάκια, όταν εμείς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΚΑΝ!Διαβάστε τί έλεγε ο γεροντας Αρσένιος, νουνός και μέντορας του θρυλικού Παίσιου:"Οι ισχυροί του χρήματος, που προσκυνάνε τον Μαμωνά, θα προσπαθήσουν να κάμουν πραξικόπημα και να υποδουλώσουν όλον τον κόσμο! Τότες θα έρθει ο Αντίχριστος και θα πάρει την εξουσία του κόσμου για 3 μιση χρόνια. Και θα σημαδέψει όλους με το χάραγμα του ονόματος του στο δεξί χέρι για στο μέτωπο και κανείς δε θα πουλά μήτε θα αγοράζει τίποτα. Και θα τα φτιάξει έτσι ο τρισκατάρτος, που να πάνε όλοι οι άνθρωποι με τη θέλησή τους να σκλαβωθούν. Αλλά όποιος όμως τελικά δεν ακολουθήσει, θα θανατώνεται".

Διαβάσατε; ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

Ας αρνηθεί κάποιος σήμερα, οτι το ΔΝΤ και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, δεν υποδουλώνουν αυτή τη στιγμή τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΝ με καθαρά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας. Και το θέμα είναι οτι όλο αυτό το νταβαντούρι ξεκίνησε σχεδόν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που τα κράτη ήσαν εξαντλημένα απ τις κακουχίες του πολέμου και δεν είχαν μία, που λένε.Ας αρνηθεί κάποιος οτι σήμερα το Bar Code, που πολλοί ονομάζουν ως χάραγμα του Αντιχρίστου δεν κυριαρχεί παντού! Στα τρόφιμα (στην αρχή) πριν απο 30 χρόνια και μετά σιγά-σιγά στις πιστωτικές κάρτες, μετά στις έξυπνες κάρτες, μετά σε ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ, στις Ταυτότητες και στα διπλώματα οδήγησης, στα Διαβατήρια, στην Κάρτα του Πολίτη (παρεπιμπτόντως, οι Αυστραλοί είπαν ΟΧΙ σ' αυτή την κάρτα και καθάρισαν με τη μία) και σε λίγο στο ηλεκτρονικό μικροτσίπ, το περίφημο VeriChip, που θα εμφυτεύεται στο ΔΕΞΙ μας χέρι ('ακουσον-άκουσον!) και όταν ρωτήθηκε κάποιος επιστήμονας της εταιρείας Applied Digital, της οποίας είναι και εφεύρημα, γιατί και καλά στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό, αυτός απάντησε με ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, οτι στο αριστερό υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πίεση, λόγω του ότι αυτό το χέρι βρίσκεται πιο κοντά στη καρδια και κατα συνέπεια, το VeriChip αποσυντονίζεται και ...χαλάει! Ακου να δείς φίλε μου! Ακόμη και το ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ήταν τελικά ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, δεν έγινε δηλαδή ΤΥΧΑΙΑ, και όχι ...συμβολισμός!Σημειώνω δε οτι το εν λόγω ...αμαρτωλό τσιπ ήδη εμφυτεύεται στην Αμερική κυρίως σε ζώα, ηλικιωμένους ανθρώπους που πάσχουν απο ανία, σε μικρά παιδιά με τη συγκατάθεση των γονιών τους για να ξέρουν αυτοί ανα πάσα στιγμη πού βρίσκονται αυτά, σε καρδιοπαθείς με βηματοδότες κλπ κλπ.

Και σε λίγο καιρό, επειδή θα καταργηθούν οι πάσης φύσεως κάρτες, ταυτότητες και διαβατήρια, επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ να αποφευχθεί η αντιγραφή τους (όλα τα δοκίμασαν, κανένα δε τους έκατσε, οι χάκερ είναι πάντα ένα βήμα απο πίσω τους) και κατα συνέπεια, ΟΛΟΙ πλέον πρέπει θα έχουν το veriChip υποχρεωτικώς, αν θέλουν να ζούν ανάμεσα στους υπόλοιπους ανθρώπους και να αναγνωρίζονται απο το Κράτος. Αλλοιώς θα πρέπει να πάρουν τα ...βουνα! (Τα βουνά, τα βουνά!!!)Αν αυτά λοιπόν, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε όλοι μας χρειαζόμαστε Ψυχίατρο για να διαπιστώσει αν τα ...φρένα μας είναι σωα ή όχι!Κι έτσι, επαληθεύονται τα λόγια των παππούδων μας.

Μέχρι κεραίας.

ΔΝΤ λοιπόν, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ και... Goldman Sachs, σε συνεργασία με την λέσχη Bilderberg και τους πουλημένους σε αυτήν ηγέτες των κρατών (Παπανδρέου για την Ελλάδα π.χ.), ενθρονίζουν τον Υιό της Απωλείας, όπως τον αποκαλούν οι παππούδες μας, για να γίνει ο Αρχηγός της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Να γιατί λοιπόν προετοίμαζαν τόσα χρόνια, τη δική μας γενιά και τις νεώτερες κυρίως, με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο ζωής, τού άκρατου Ηδονισμού και Σεξισμού, της Χλιδής, της ...φιρμάτης ένδυσης και του lifestyling, του μηδενισμού σε όλα.

Για να μπορέσουμε να ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ! Κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ! Εδώ έχουμε ήδη ...αυτοφακελωθεί ΟΛΟΙ μέσω του FaceBook, που σημειωτέον είναι... εφεύρημα του του νεαρού Εβραίου Ζούγκερμπεργκ (δεν είδατε ακόμη το Social Network του Ντείβιντ Φίντσερ; Κακώς και με τον κηδεμόνα σας!) και με την υποστήριξη της NSA και της ΜΟΣΑΝΤ γιγαντώθηκε μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Και καλά εμείς, οι σαραντάρηδες τέλος πάντων, που ...βαριόμαστε (και δε το θεωρούμε κι απαραίτητο βρε αδερφε) να ασχοληθούμε με αυτό, τα παιδιά μας όμως, είναι ΟΛΑ ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΑ μέσα εκεί!

Η κόρη μου για παράδειγμα, είναι τόσο addictive (εθισμένη) σ' αυτό, που - προσέξτε - με το που έρχεται απ το σχολείο, θα πάει κατ' ευθείαν στον υπολογιστή για να μπεί μεσα στο λογ/σμό της και να δεί...τί διάολο βλέπει, ένας Θεός ξέρει!

Μόλις δε βγάλει κάποιες φωτογραφίες, αμέσως τις ανεβάζει εκεί για να μάθουν και οι... άλλοι τί έκανε σήμερα! Και η κόρη μου έιναι απλώς ένα δείγμα του πώς ακριβώς συμπεριφέρεται ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ η σημερινή γενιά! Και το χειρότερο σας το είπα;

Δε σας το είπα! Το χειρότερο αδέλφια μου έιναι οτι εδώ στην Αυστραλία - στην Ελλάδα δε ξέρω ακόμη, εσείς πείτε μου - αν πάς κάπου να πιάσεις δουλειά, σε ρωτάνε "Facebook έχετε;" Κι αλλοίμονό σου αν πείς ψέμματα, οτι δεν έχεις δηλαδή. Ελέγχεσαι αν έχεις ή δεν έχεις!

Κι αν έχεις, ο εργοδότης σου - μάλιστα! - έχει το δικαίωμα να τσεκάρει καθημερινώς ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σου μέσα εκεί!!!!

Πώς είπατε; Ακουσα κανέναν να φωνάξει Κατάργηση των...φακέλλων; Ολα λοιπόν με τη θέλησή μας! Σκλαβιά, φακέλλωμα, υποτέλεια, θάνατος.Εκτός εάν...Εκτός εάν θυμηθούμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πλάσματα του ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ και ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!ΠΗΓΗ: Απίστευτο δημοσίευμα στην εφημερίδα της Μελβούρνης "The Australian" στις 28 του Φλεβάρη, που πέρασε στα... ψιλά όπως λέγονται οι "μικρές" στήλες στη δημοσιογραφική γλώσσα, αναστάτωσε ...μια μερίδα της παροικίας μας ή όσους τέλος πάντων ασχολούνται περισσότερο με τα της θρησκείας!

Το δημοσίευμα μιλαει για κάποιον νεαρό, γύρω στα 32, ο οποίος προετοιμάζεται απο την... μυστική λέσχη Bilderberg ως ο... επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ!

Εγώ ΠΑΛΙ συνελήφθην "αδιάβαστος", το πληροφορήθηκα μετά απο συζήτηση που είχα με κάποιον πατέρα του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου Χρισοστόμου που βρίσκεται στην συνοικία Oakleigh της Μελβούρνης. πάνω στα φλέγοντα ελληνικά θέματα και μάλιστα μου πρότεινε να διαβάσω το δημοσίευμα και μου έδωσε το συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας, όπου έμεινα με το στόμα... ανοιχτό!

Εχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό ε;


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΩΤΗΡΗ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Κάντε κλικ στην κάθε ενότητα για να δείτε τα βίντεο που έχει
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 1 (8)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 9 (1)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 8 (12)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 7 (15)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 6 (15)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 5 (14)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 4 (16)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 3 (16)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 2 (16)
ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-DVD 10 (1)

ΣΕΛΗΝΗ μύθοι και αλήθειες

Μια πολύ παλιά Σουδανική παράδοση της φυλής Σιλλούκ αναφέρει: «Τον παλιό καιρό οι άνθρωποι ανέβαιναν στο φεγγάρι από κάποιο ανηφορικό δρόμο αλλά μετά κουράστηκαν και δεν μπορούσαν ν' ανέβουν».
Τα Ινδικά χειρόγραφα αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θεοί πολέμησαν εναντίον των κατοίκων της σελήνης και των συμμάχων της.»
Οι Έλληνες φιλόσοφοι γνώριζαν πάρα πολλά για την σελήνη.
Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του.
Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι.
Ο Έλληνας θεός Ορφέας, γιος του Απόλλωνα, ο πιο τακτικός ταξιδιώτης της Σελήνης και του Σειρίου, και μας λέει:
«Η Σελήνη έχει βουνά πολιτείες και σπίτια, η επιφάνεια της είναι έδαφος όπως της γης και καιοικεκαι από θεϊκούς κατοίκους.»
Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.
Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη.
Οι Τελχίνες της Ρόδου και οι Κάβειροι της Σαμοθράκης εξαφανίστηκαν μετά τον μεγάλο κατακλυσμό.
Η τεχνολογική τους εξέλιξη ήταν τέτοια που τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν την γη και να σωθούν στην Σελήνη ή τον Αρη.
Η άποψη μου είναι ότι επέστρεψαν στις βάσεις τους στην Σελήνη και τον Αρη αντίστοιχα, βάσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους θεούς κατά τον εποικισμό της γης.
Ο Νονός αναφέρει ότι ο Φαέθων έκανε 30 περιστροφές γύρω από το φεγγάρι, ταξίδεψε στην Αφροδίτη και επισκεπτόταν τον Β. και Ν. Πόλο.
Ο Διόνυσος και ο Ηρακλής πήγαν στην Σελήνη και ο Ίδμων όπως αναφέρει ο Νονός ταξίδεψε στην Σελήνη με το άρμα του που έμοιαζε με απαστράπτοντα κομήτη και δίνει ακριβέστατες πληροφορίες για την αθέατη πλευρά της σελήνης κάτι, που πριν λίγα χρόνια έκανε ο σύγχρονος άνθρωπος.
Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. Στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» αν και το χαρακτηρίζει παραμύθι, εν τούτοις δίνει πληροφορίες επιστημονικά απόλυτα ακριβείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν στην εποχή μας.
Τις πληροφορίες αυτές εάν δεν υπήρχαν ανάλογες εμπειρίες, ήταν αδύνατον να τις φαντασθεί άνθρωπος.«Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόννχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι.
(Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για το φεγγάρι).
Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη).
Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.»
Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες".
Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές.
Περιγράφει ταξίδια στ' άστρα του ζωδιακού καθώς και προσθαλάσσωση ίδια με αυτή των συγχρόνων κοσμοναυτών και μάλιστα στην περιοχή των Βερμούδων. Επισκέφθηκε τα νησιά των Μακάρων (Σείριος) και δεν ήθελε να φύγει αφού σε λίγα χρόνια θα γύρναγε πίσω.Τέλος περιγράφει πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της Σελήνης και του Σειρίου όπου έγιναν αερομαχίες και χρησιμοποιήθηκαν τρομερά όπλα και νίκησαν οι Σείριοι.
Όπως φαίνεται ο Λουκιανός διάβασε κάποιο χειρόγραφο που έγραφε για όλα αυτά και επειδή του φαινόταν εξωφρενικά τα αποκάλεσε παραμύθι τα έγραψε και τα ονόμασε αληθινή ιστορία.
Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Αρτεμη, χρημάτισε βασίλισσα της σελήνης.
Ο Πυθαγόρας, γιος του Απόλλωνα κατά μία παράδοση, επέμενε ότι η Σελήνη κατοικείται από όντα θεϊκά όμοια με τους ανθρώπους της γης.
Ο Πυθαγόρας αφηγείται επίσης ότι έκανε στροφές γύρω από την σελήνη με τα αστρόπλοια των θεών που κατοικούσαν στο φεγγάρι και με τα όντα αυτά είχε δημιουργήσει φιλία, ενώ αναφέρει ότι η σεληνιακή ημέρα είναι 15 φορές μεγαλύτερηαπό της γης όπως και είναι.
Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι όπως άκουσε από μαρτυρίες πολλές φορές, ο Πυθαγόρας μπορούσε την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε δύο διαφορετικό μέρη - ιδιότητα που έχει μόνο το ηλεκτρόνιο του ατόμου - και έκανε ταξίδια στον Άδη ακολουθώντας την διαδρομή του Προμηθέα.
Ο Πυθαγόρας μπορούσε να αιωρείται και να γίνεται αόρατος ή να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη.
Τον δίδαξε ο Απόλλωνας όπως τον Αρισταία και τον ιερέα του 'Αβαρι.
Οι θεϊκοί κάτοικοι της σελήνης είναι πιο ψηλοί από τους κατοίκους της γης, ξανθοί και πολύ όμορφοι.
Όλες οι γνώσεις του Πυθαγόρα, Μαθηματικά, Μουσική, Γεωμετρία, Φυσική είναι δοτές γνώσεις που πήρε από τους ουράνιους με τους οποίους είχε συνεχή επαφή.
Το 1950 σε ναό των Μαγιάς στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια.
Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7.10.1959, επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στην γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στην γη.
Η σελνη σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουϊστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης.
Αργότερα η γη είχε τρεις δορυφόρους.
Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους 1.20-1.50 μέτρων.
Όταν είχε τρεις δορυφόρους τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα 2.50-12.00 μέτρα και τέλος με ένα δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου 1.60-2.00 μέτρα, λόγω βαρύτητας (g=9.81m/sec2).
http://irakleitos.blogspot.com/

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ