Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η Μάχη του Μαραθώνα




Με ρεκόρ συμμετοχής, δόθηκε σήμερα στις 9 το πρωί η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθώνιου. Η ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου γεννήθηκε πριν από 2.500 χρόνια, όταν ο αρχαίος ημεροδρόμος μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων εναντίον των Περσών.


Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το 490 π.Χ. ανάμεσα στους Αθηναίους και Πλαταιείς από τη μια πλευρά και τους Πέρσες από την άλλη, στην πεδιάδα του Μαραθώνα της Αττικής. Έληξε με νίκη των Ελλήνων και σήμανε το τέλος της πρώτης ουσιαστικής απόπειρας της Περσικής αυτοκρατορίας, επί βασιλείας Δαρείου Α' να υποτάξει τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Το 510 π.Χ, ο τύραννος των Αθηνών, Ιππίας (γιος του Πεισίστρατου), εξορίστηκε απο τους Αθηναίους με τη βοήθεια του βασιλιά της Σπάρτης Κλεομένη Α΄. Με τη βοήθεια, όμως, του έτερου βασιλιά της Σπάρτης Δημάρατου, κατέφυγε στην αυλή του Δαρείου, για να ζητήσει βοήθεια.
Μετά την αποτυχία της επανάστασης της Ιωνίας (499-494 π.Χ.), ο Δαρείος αποφάσισε να υποτάξει τους Έλληνες και να τους τιμωρήσει για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση.


Το 492 π.Χ. ο Δαρείος έστειλε μια στρατιά, με επικεφαλής το γαμπρό του Μαρδόνιο. Αυτή η στρατιά κατέλαβε τη Θράκη και ανάγκασε τον Μακεδόνα βασιλιά Αλέξανδρο Α'να δηλώσει υποταγή στον Μεγάλο βασιλέα. Συνεχίζοντας προς νότο όμως, μεγάλο μέρος του περσικού στόλου καταστράφηκε από τρικυμία έξω απο την χερσόνησο του Άθω και ο Μαρδόνιος αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ασία. Στο δρόμο της επιστροφής ο στρατός του Μαρδόνιου δέχτηκε επίθεση από το θρακικό φύλο των Βρυγών (Φρυγών) και είχε σημαντικές απώλειες.


Η βόρεια Ελλάδα υποτάχθηκε στη Περσική αυτοκρατορία και ήταν πλέον ανοιχτός ο δρόμος για τη νότια Ελλάδα.
Ο Δαρείος πληροφορήθηκε από τον Ιππία οτι οι Αλκμαιωνίδες, μια ισχυρή αθηναϊκή οικογένεια, ήταν αντίθετοι με τον Αθηναίο στρατηγό Μιλτιάδη και θα βοηθούσαν στην επάνοδο του Ιππία. Θα δέχονταν επίσης τις Περσικές αξιώσεις με αντάλλαγμα να συγχωρεθούν για τη συμμετοχή τους στην εξέγερση των Ιώνων.


Ο Δαρείος θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εξουδετερώσει την Αθήνα και να αφήσει μόνη της τη Σπάρτη, κάνοντας το έργο της υποταγής των Ελλήνων ευκολότερο.


Το σχέδιο του Δαρείου ήταν να τρομοκρατήσει τους Αθηναίους και να κάμψει τη θέλησή τους για αντίσταση, με την κατάληψη της Ερέτριας, η οποία δεν θα έφερνε μεγάλη αντίσταση. Στη συνέχεια θα αποβίβαζε στρατό στο Μαραθώνα, ώστε να τραβήξει τον αθηναϊκό στρατό μακρυά από την πόλη και ταυτόχρονα θα απειλούσε την ανυπεράσπιστη πλέον Αθήνα με μεταφορά στρατού δια θαλάσσης (περιπλέοντας το Σούνιο).
Μάλιστα, ο Δαρείος, υπολόγιζε στην ουδετερότητα των υπολοίπων ελληνικών πόλεων, ώστε να μην βοηθήσουν την Αθήνα την ώρα που θα κινδυνεύει από το στρατό του.


Έτσι διέταξε ο στρατός του να περάσει μέσα από το Αιγαίο και να τιμωρήσει πρώτα τα νησιά που αρνήθηκαν να δεχτούν την εξουσία του Πέρση μονάρχη και ύστερα να επιτεθεί στις δυο πόλεις που βοήθησαν στην Ιωνική επανάσταση. Με αυτό το τρόπο έδειχνε ότι στόχος του δεν ήταν η υποταγή όλης της Ελλάδας αλλά η τιμωρία των πόλεων που αμφισβήτησαν την αυτοκρατορία του Δαρείου.


Με δεδομένο ότι οι ελληνικές πόλεις δεν είχαν καλές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους, καθώς υπήρχαν πολλά μέτωπα πολέμου ανοιχτά, η εξαγγελία πολέμου-τιμωρίας ήταν η καλύτερη. Τα μέτωπα πολέμου που ήταν ανοιχτά ήταν Αθήνας εναντίον Αίγινας, Σπάρτης εναντίον Άργους, Θήβας εναντίον Πλαταιών, Χαλκίδας εναντίον Ερέτριας και Θεσσαλίας εναντίον Φωκίδας.


Η εξωτερική πολιτική όλων των πόλεων ήταν στραμμένη σε αυτά τα μέτωπα και δεν θα νοιαζόντουσαν για τα εξωτερικά προβλήματα της Αθήνας.
Με αυτά τα δεδομένα εξηγείται και η στάση που κράτησαν η Θήβα, το Άργος και η Αίγινα κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων. Οι ηγεσίες αυτών των πόλεων-κρατών είχαν ταχθεί είτε φανερά είτε μυστικά με την ηγεσία της Περσίας για να κερδίσουν τον γεωπολιτικό έλεγχο των περιοχών όπου είχαν συμφέροντα.


Έτσι η Αίγινα αποτελούσε προγεφύρωμα για την επίθεση των Περσών στην Αθήνα και για αυτό η αντιπερσική πολιτική του βασιλιά Κλεομένη της Σπάρτης ανάγκαζε τους πέντε Έφορους στη Σπάρτη να στείλουν 1.000 οπλίτες προς ενίσχυση των Αθηναίων στη κατάληψη της Αίγινας το 492 π.Χ.


Η Αθήνα νίκησε την Αίγινα και στέρησε τη Περσία από ένα πολύτιμο σύμμαχο, ενώ όταν εισέβαλε ο Ξέρξης στην Ελλάδα, η αντιπερσική μερίδα πολιτικών στο νησί είχε αναλάβει την εξουσία χάρη στη βοήθεια του Θεμιστοκλή. Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε η περσική εκστρατεία.
Έναρξη της περσικής εκστρατείας του 490 π.Χ.
Πράγματι, την άνοιξη του 490 π.Χ. ο Περσικός στρατός επιβιβάσθηκε στα πλοία με βάση τη Κιλικία. Αυτά παρέπλευσαν την Ιωνία ως τη Σάμο. Διοικητής του ιππικού ήταν ο Δάτης και διοικητής του πεζικού ο Αρταφέρνης, γιος του ομώνυμου σατράπη των Σάρδεων. Από εκεί κατευθύνθηκαν προς τη Νάξο, ενεργώντας αιφνιδιαστική επίθεση και έτσι οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να οργανώσουν την άμυνα του νησιού. Από τους Νάξιους, άλλοι κατέφυγαν στα ορεινά σημεία και άλλοι εξανδραποδίσθηκαν, οι ναοί και οι κατοικίες πυρπολήθηκαν και το νησί έμεινε υπόδουλο στους Πέρσες ως το 479 π.Χ..


Όταν έμαθαν οι κάτοικοι της Δήλου την καταστροφή της Νάξου, εγκατέλειψαν το νησί και κατέφυγαν στην Τήνο. Ο Περσικός στόλος κατέπλευσε στην αντικρινή Ρήνεια αλλά απέφυγε την καταστροφή και λεηλασία των ιερών.


Ο Δάτης, μάλιστα, αφού κάλεσε τους φυγάδες να επιστρέψουν στη Δήλο, προσέφερε θυσία στον Απόλλωνα 300 τάλαντα θυμιάματος, όπως ιστορεί ο Ηρόδοτος. Ο θεός του φωτός ήταν πολύ συμπαθής στους Πέρσες καθώς ταυτιζόταν με τον δικό τους Αχούρα Μάζδα.
Λίγο μετά την αναχώρηση των Περσών φοβερός σεισμός κατέστρεψε τη Δήλο. Κατόπιν ο Περσικός στόλος αφού υπέταξε τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και πήρε ομήρους, κατέπλευσε στην Κάρυστο.


Η πόλη αρνήθηκε να δεχθεί τους Πέρσες, τελικά όμως αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει και η περιοχή της λεηλατήθηκε. Τέλος, από το νότιο Εύριπο οι Πέρσες έφθασαν στην Ερέτρια.
Οι Ερετριείς ζήτησαν απεγνωσμένα βοήθεια από τους Αθηναίους.


Οι Αθηναίοι έστειλαν 2.000 οπλίτες, κληρούχους στρατιώτες από την Χαλκίδα, να συνδράμουν την πόλη της Εύβοιας. Φτάνοντας στην Ερέτρια οι οπλίτες βρέθηκαν σε μια κατάσταση σύγχυσης, καθώς οι μισοί πολίτες της πόλης ζητούσαν να παραδοθούν χωρίς αντίσταση στους Πέρσες, οι άλλοι μισοί δήλωναν πως θα πολεμήσουν μέχρι εσχάτων και οι υπόλοιποι πρότειναν να μπουν στα καράβια τους και να φύγουν από την Ελλάδα.


Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση, ο Αισχίνης του Νόθωνος, συμβούλεψε τους Αθηναίους να φύγουν όπως θα έκανε και ο ίδιος. Η Ερέτρια τελικά παραδόθηκε στους Πέρσες ύστερα από πολιορκία 6 ημερών, εξαιτίας της προδοσίας δύο κατοίκων της, του Ευφόρβου του Αλκίμαχου και του Φιλάγρου Ακαυνέα.


Η πόλη ισοπεδώθηκε και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν ως άποικοι στην Αρδέρρικα της Σουσιανής, ως τιμωρία για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία εναντίον των Σάρδεων.
Οι Αθηναίοι συνειδητοποίησαν ότι ήταν ο επόμενος στόχος του περσικού στρατού και ότι χρειάζονταν οι ίδιοι βοήθεια. Έτσι έστειλαν έναν αγγελιοφόρο στη Σπάρτη.


Ο αγγελιοφόρος αυτός ήταν ο Φειδιππίδης και διέτρεξε την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη, 220 χιλιόμετρα, σε 48 ώρες ενώ έφτασε στη Σπάρτη στις 9 Σεπτεμβρίου. Όταν έφυγε ο Φειδιππίδης, στις 7 Σεπτεμβρίου, οι Πέρσες αποβιβάζονταν στον Μαραθώνα και ετοίμαζαν το έδαφος για τη μάχη.


Ο Αθηναίος ημεροδρόμος εξήγησε τη κατάσταση στους πέντε Εφόρους και οι Σπαρτιάτες δέχθηκαν να στείλουν βοήθεια, όχι όμως πριν περάσουν δέκα μέρες, επειδή μεσολαβούσαν τα Κάρνεια.
Η αποβίβαση των Περσών στον Μαραθώνα και το δίλημμα των Αθηναίων
Οι Πέρσες μετά την κατάκτηση της Ερέτριας πέρασαν στην Αττική.


Ο Ιππίας τους συμβούλευσε να αποβιβαστούν κοντά στο Μαραθώνα. Εκεί είχαν αποβιβαστεί αυτός και ο Πεισίστρατος πριν από πενήντα χρόνια από την Ερέτρια. Ήταν η πιο κοντινή περιοχή στην Ερέτρια διευκολύνοντας έτσι τον εφοδιασμό. Επιπλέον η πεδιάδα του Μαραθώνα ήταν η πιο κατάλληλη για τη χρησιμοποίηση του περσικού ιππικού.


Η μάχη
Αναπαράσταση παράταξης φάλαγγας οπλιτών.
Αρχαία παράσταση Περσών πολεμιστών.
Οι αντιμαχόμενες παρατάξεις και ο ευρύτερος χώρος της μάχης.

Η ανάπτυξη των ελληνικών δυνάμεων κατά την πρώτη φάση των συγκρούσεων.
Οι Αθηναίοι αντέδρασαν άμεσα στην είδηση της απόβασης των Περσών. Βάδισαν κατευθείαν στο Μαραθώνα με περίπου 10000 άντρες. Αφού οι Σπαρτιάτες δεν είχαν στείλει ακόμα βοήθεια, η μόνη ενίσχυση για τους Αθηναίους ήρθε από τους Πλαταιείς, με ολόκληρο το στρατό τους ο οποίος ανερχόταν σε περίπου 1000 στρατιώτες.
Οι δέκα στρατηγοί που ήταν επικεφαλής του Αθηναϊκού στρατού ήταν διχασμένοι για το πώς έπρεπε να δράσουν. Πέντε υποστήριζαν ότι ήταν πολύ λίγοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες ενώ οι υπόλοιποι ανάμεσα τους και ο Μιλτιάδης ήταν υπέρ της μάχης. Επειδή βρίσκονταν σε αδιέξοδο αποφάσισαν μάλλον μετά από πρόταση του Μιλτιάδη να ψηφίσει και ο πολέμαρχος, ο Καλλίμαχος. Ο Μιλτιάδης κατάφερε να τον πείσει και οι Αθηναίοι ετοιμάστηκαν για τη μάχη.
Το σχέδιο του Μιλτιάδη ήταν να εμπλακεί σε μάχη με το περσικό πεζικό όσο πιο σύντομα γινόταν ώστε να αποφύγει τις απώλειες από τους εχθρικούς τοξότες. Κάθε βράδυ πριν τη μάχη οι Έλληνες μίκραιναν την απόσταση ανάμεσα στα δύο μέτωπα και τη μέρα της μάχης είχαν φτάσει σε απόσταση περίπου 8 σταδίων, δηλαδή 1480 μέτρα. Στο δεξιό άκρο είχε τοποθετηθεί επικεφαλής ο Καλλίμαχος και στη συνέχεια οι δέκα φυλές με τους Πλαταιείς να είναι στο αριστερό άκρο. Ο Μιλτιάδης είχε επιμηκύνει το μέτωπο του ώστε να είναι ίσο με το μέτωπο των Περσών έτσι ώστε το δεξιό και το αριστερό κέρας να είναι ισχυρά αποδυναμώνοντας το κέντρο.
Οι Έλληνες επιτέθηκαν εναντίον των Περσών γρήγορα, τρέχοντας στα τελευταία μέτρα, μάλλον αιφνιδιάζοντας έτσι τους Πέρσες. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης έδωσε πλεονέκτημα στα ισχυρά άκρα. Η μάχη ήταν αμφίρροπη για αρκετή ώρα μέχρις ότου οι δυο περσικές πτέρυγες κατέρρευσαν και τράπηκαν σε φυγή. Στο κέντρο όπου βρίσκονταν οι επίλεκτες δυνάμεις με τους Πέρσες και τους Σάκες ο ελληνικός σχηματισμός διασπάστηκε και υποχώρησε. Τα πλάγια τμήματα όμως γύρισαν πίσω και επιτέθηκαν στο περσικό κέντρο περικυκλώνοντας τους. Ακολούθησε σκληρή μάχη και τελικά οι Πέρσες τράπηκαν σε φυγή, προς το Σχοινιά που βρίσκονταν τα πλοία τους. Πολλοί Πέρσες έπεσαν στα νερά του έλους και πνίγηκαν. Η μάχη συνεχίστηκε στο Σχοινιά καθώς οι Πέρσες προσπαθούσαν να διαφύγουν. Εκεί πέθαναν ο Καλλίμαχος, ο στρατηγός Στησίλαος και ο Κυναίγειρος, ο αδελφός του Αισχύλου. Οι Αθηναίοι κατάφεραν να καταλάβουν επτά πλοία.
H μάχη είχε τελειώσει. Οι νεκροί Πέρσες υπολογίζονται από τον Ηρόδοτο γύρω στους 6400 ενώ οι Έλληνες είχαν χάσει μόνο 192. Μετά τη νίκη τους στάλθηκε αγγελιοφόρος για να την αναγγείλει στην Αθήνα, ο οποίος ξεψύχησε μόλις έφτασε από την κούραση. Ο περσικός στόλος κατευθύνθηκε προς την Αθήνα ελπίζοντας να φτάσει πριν τον Αθηναϊκό στρατό. Η Αθήνα όλο αυτόν τον καιρό φυλασσόταν από μια μικρή φρουρά. Οι Πέρσες ήλπιζαν ότι θα κατάφερναν να καταλάβουν την ανυπεράσπιστη Αθήνα.
Η αντίδραση του Μιλτιάδη ήταν άμεση. Άφησε τον Αριστείδη με τη φυλή του να φυλάει τα λάφυρα και κατευθύνθηκε με τον υπόλοιπο στρατό στην Αθήνα. Όταν τα πρώτα περσικά πλοία έφτασαν στο Φάληρο ο Αθηναϊκός στρατός είχε ήδη φτάσει. Οι Πέρσες δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν απόβαση και γύρισαν στην Ασία.
Την επομένη της μάχης έφτασαν οι ενισχύσεις από τη Σπάρτη. Αυτό σήμαινε ότι είχαν καταφέρει να καλύψουν όλη την απόσταση από τη Σπάρτη έως την Αθήνα μέσα σε τρεις μέρες μόνο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Μαραθώνα και επιθεώρησαν το πεδίο της μάχης και τους νεκρούς Πέρσες, συνεχάρησαν τους Αθηναίους και γύρισαν πίσω στη Σπάρτη.

el.wikipedia.org

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΦΟΡΟΙ..ΦΟΡΟΙ..ΦΟΡΟΙ


ΤΙ;


Η ΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ


ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Στο Αννόβερο της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε από 3 έως 8 Μαρτίου 2010, η ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ‘CeBIT’.
Η ‘CeBIT’ (Centrum der Büro- und Informationstechnik) είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.
Στην φετινή έκθεση παρουσιάστηκαν και οι νέες γερμανικές High-Tech κάρτες ταυτότητας, με τις οποίες, επίσημα, θα εφοδιαστούν όλοι οι Γερμανοί πολίτες τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου 2010 θα κυκλοφορήσουν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες, οι οποίες θα είναι εφοδιασμένες με contactless chip (ανέπαφο τσιπ που αναγνωρίζεται δηλαδή, από απόσταση) και θα έχει τρεις λειτουργίες: 1. βιομετρική επαλήθευση ταυτότητας, 2. ηλεκτρονική επαλήθευση ταυτότητας, 3. επικύρωση ηλεκτρονικής υπογραφής.
Οι νέες ταυτότητες ήταν στη διάθεση του κοινού στην έκθεση CeBIT 2010.
Υπενθυμίζω ότι στην έκθεση του 2010 έγινε και δημοσκόπηση, σε δείγμα χιλίων ανθρώπων, σύμφωνα με την οποία ένας Γερμανός στους τέσσερις δήλωσε έτοιμος να δεχθεί να του εμφυτευτεί υποδορίως ένας "ηλεκτρονικός κοριός" (chip) αν έχει κάποιο όφελος από αυτόν.
Είναι ξεκάθαρο ότι εξετάζουν την στάση του κόσμου, καθώς ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα, καθώς μετά την εισαγωγή της βιομετρικής ταυτότητας, ακολουθεί το, υποχρεωτικό βεβαίως, υποδόριο τσιπ.
Ας δούμε την ιστορία με τις γερμανικές ταυτότητες μέσα από ένα άρθρο που δημοσίευσε η
Ντόιτσε Βέλε, τον Ιούλιο του 2008, όταν το υπουργικό συμβούλιο υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ενέκρινε στις 23.07.2008, τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα για τους Γερμανούς πολίτες.
«Η νέα ταυτότητα διευκολύνει την καθημερινότητά σας» διαφημίζει τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα η γερμανική κυβέρνηση στην ανακοίνωση τύπου.
«Περιττή και επικίνδυνη» ωρύονται οι αντίπαλοι της.

Το σίγουρο είναι ότι η εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας ήδη από την αναγγελία θέσπισής της το 2005 ήταν και παραμένει διαμφισβητούμενη.
Τα πλέον διαμφισβητούμενα στοιχεία της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, τα δακτυλικά αποτυπώματα και η ειδική ψηφιακή υπογραφή, είναι τελικά εθελοντικά.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Εσωτερικών, προτρέπει όμως τους πολίτες στην αποθήκευσή τους, διότι κατά την γνωστή και πάγια θέση του αυτό ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας και καταργεί ουσιαστικά την πλαστογράφησή της:
«Προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, διότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποκρύψουν την ταυτότητά τους. Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν να τους αποκαλύψουν κατά τους ελέγχους.»
Εύχρηστη και ασφαλής ή περιττή και επικίνδυνη;
Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα θα έχει το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, θα περιλαμβάνει μία ηλεκτρονικά αποθηκευμένη βιομετρική φωτογραφία, τα συνήθη προσωπικά στοιχεία (ασφαλώς χωρίς το θρήσκευμα) και ένα τσιπ.
Με αυτό το τσιπ διευκολύνεται οι συναλλαγές του κατόχου της με τις δημόσιες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί πιστωτικής κάρτας για αγορές στο διαδίκτυο.
Το τσιπ αυτό όμως μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνον με την σαφή και έγγραφη έγκριση του πολίτη.
Στη Γερμανία η ταυτότητα εκδίδεται κάθε δέκα χρόνια από το δημαρχείο ή τα παραρτήματά του, ενώ οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ενδιάμεσα κάθε αλλαγή κατοικίας ή οικογενειακής κατάστασης.
Το κόστος είναι 8 ευρώ και η έκδοσή της διαρκεί 6 εβδομάδες.
Μήπως έχει δίκιο η γερμανική κυβέρνηση;

Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα φαίνεται μάλλον εύχρηστη και φιλική προς τον πολίτη.
Γιατί διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση;
Κατ’ αρχήν αντιπολίτευση και ειδικοί σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων εκτιμούν ότι η εθελοντική καταγραφή των αποτυπωμάτων προκαλεί νέα προβλήματα, διότι χωρίζει τους πολίτες σε δυο κατηγορίες:
Στους πρόθυμους και επομένως ‘αθώους’ και στους μη πρόθυμους, δηλαδή τους ‘ύποπτους’.
Ο νομικός Τίλο Βάιχερτ, ειδικός σε ζητήματα δεδομένων και πρόεδρος της Ένωσης για την Προστασία των Δεδομένων στη Γερμανία, επισημαίνει ότι με την αποθήκευση βιομετρικών στοιχείων αυξάνεται ο κίνδυνος πλαστογράφησης της ταυτότητας, γιατί είναι πια πολύτιμη:

«Πρόκειται για μεγάλο κίνδυνο. Στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία είναι ήδη γνωστό.
Σε άλλες χώρες εκτός Γερμανίας η κλοπή ταξιδιωτικών και προσωπικών εγγράφων είναι πολύ διαδεδομένη και μια τέτοια ταυτότητα, εάν έχει και δακτυλικά αποτυπώματα, συνιστά κίνδυνο αύξησης της πλαστογράφησης εγγράφων και στη Γερμανία».
Βιομετρικά στοιχεία: δυο μέτρα και δυο σταθμά;


Κάθε προσωπικό έγγραφο που εμπλουτίζεται με επιπλέον στοιχεία καθίσταται πολύτιμο για πλαστογράφους και τρομοκράτες.
Χαρακτηριστικό είναι όμως ότι οι Γερμανοί διπλωμάτες δεν θα διαθέτουν ταυτότητες και διαβατήρια με βιομετρικά στοιχεία, αλλά ούτε και προτρέπονται να αποθηκεύσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.
Το ίδιο εξάλλου αποφάσισε και η Κάτω Βουλή στη Μεγάλη Βρετανία, μόνον που οι Βρετανοί ήταν πιο ειλικρινείς, διότι δήλωσαν ότι «τα βιομετρικά στοιχεία σε προσωπικά έγγραφα αυξάνουν τον κίνδυνο πλαστογράφησής τους».
«Απαράδεκτο» δηλώνει ο Τίλο Βάιχερτ και σχολιάζει: «άρα οι πολιτικοί, που προσπαθούν να πείσουν τον πληθυσμό για την αξία των βιομετρικών στοιχείων, εάν πρόκειται για τους ίδιους, αναγνωρίζουν ότι αυτά εμπερικλείουν σοβαρότατο κίνδυνο.»
Μήπως πρέπει να επιστρέψουμε στα συνήθη, χάρτινα έγγραφα;
Τελικά δηλαδή οποιοδήποτε προσωπικό έγγραφο που εμπλουτίζεται με επιπλέον στοιχεία καθίσταται πολύτιμο για τους κάθε λογής εγκληματίες, αλλά και για τους τρομοκράτες.
Στις ΗΠΑ έχει αρχίσει ήδη αυτή η συζήτηση.
Ο Ειδικός σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων υποστηρίζει ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν και στη Γερμανία:
«Έχω την εντύπωση πως και στις ΗΠΑ ο σκεπτικισμός γύρω από αυτό το θέμα μεγαλώνει. Διότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν είναι μόνον ζήτημα προστασίας ευαίσθητων δεδομένων, αλλά και προς το συμφέρον της ασφάλειας. Νομίζω ότι πρέπει να ξανασκεφθούμε την επιστροφή μας στα κανονικά μη ηλεκτρονικά, χάρτινα έγγραφα».
Οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί εγκρίθηκαν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες
;

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα


Ο πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).

-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
- ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)
Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ κτλ κλτ...
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα.
Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.
Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).
Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.
Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός (Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.
Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.
Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έχουμε 3 δεδομένα:
1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα. ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους πρώτο βήμα:
Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
:
Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:
1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους. Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.
Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι........................

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...
Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .
Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλα
Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΙΑΣ και Δολάριο
Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β΄ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.
Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου.
Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51
Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει:
¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.
http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394
Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...
Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.
Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση.
Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.
(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)
Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)

ΔΝΤ
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών - που είναι 280 ΔΙΣ)
από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.
Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.
Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοέλληνα Ρωμιού.
Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε.
Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει.
Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.

Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο
(
http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk και http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI

και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα.

Φοβούνται την άχνα...!!!!!!!!!!!


Ο πίνακας είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.













Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάς του ΟΧΙ (1940-44)


Ζήτω το ΟΧΙ! Ζήτω η ΕΛΛΑΣ!

Εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940, αντλώντας από το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος, δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον.

Κόντρα ξέσπασε ανάµεσα στον µητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιµο και τον υποψήφιο δήµαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη


Κόντρα ξέσπασε ανάµεσα στον µητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιµο και τον υποψήφιο δήµαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο των προχθεσινών εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον εορτασµό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δηµητρίου, που πραγµατοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δηµοκρατίας.

Το βράδυ της περασµένης Δευτέρας, ο υποψήφιος δήµαρχος, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης επέκρινε τον µητροπολίτη για τις εξωθεσµικές του παρεµβάσεις στα εθνικά θέµατα και κάποια στιγµή τον χαρακτήρισε ..."µουτζαχεντίν".

Ο κ. Ανθιµος σήκωσε το γάντι και χθες το πρωί, µετά την ολοκλήρωση της επίσηµης δοξολογίας, αποφάσισε να δώσει απάντηση.

Οταν ήρθε η σειρά του κ. Μπουτάρη να ασπαστεί την εικόνα του πολιούχου και να χαιρετήσει τον µητροπολίτη, ο κ. Άνθιµος -εµφανώς θυµωµένος- επιδεικτικά δεν του έδωσε το χέρι του, κάτι που αντελήφθησαν όσοι βρίσκονταν γύρω τους.

"Διάβασα ότι µε αποκάλεσες µουτζαχεντίν. Είναι σαν να σε αποκαλώ εγώ βουλγαροπροδότη. Οσο ζω εγώ, η Εκκλησία δεν θα σου επιτρέψει να δεις τη δηµαρχία", φέρεται να είπε ο δεσπότης στον υποψήφιο δήµαρχο, ο οποίος αποχώρησε από την εκκλησία χωρίς να απαντήσει, φανερά προσβεβληµένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο µητροπολίτης δεν αρκέστηκε µόνο στις σκληρές και απειλητικές αυτές εκφράσεις, αλλά διαµαρτυρήθηκε και στον κ. Παπανδρέου και του ζήτησε να επαναφέρει στην τάξη τον υποστηριζόµενο από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιο δήµαρχο.

"Μη δίνεις συνέχεια..." του απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι αντιδράσεις τών κομμάτων στήν διακαναλικά συνέντευξη τού πρωθυπουργού

Έντονη ήταν η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η Ν. Δ επισήμανε ότι το «ΠΑΣΟΚ κουνάει τη σημαία των εκλογών» και καταλόγισε «πανικό» στον πρωθυπουργό, λόγω -όπως υποστήριξε- της διαφαινόμενης ήτττας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Φοβισμένο» χαρακτήρισε τον Γ.Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Για στημένο διακαναλικό διάλογο» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για ενοχή του πολιτικού συστήματος που εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, μίλησε η Δημοκρατική Αριστερά.

Με το ερώτημα "αν παμε σε εκλογες" που απηύθυνε στον Χρήστο Πρωτόπαπα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Μανώλης Κεφαλογιαννης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι "κουναει τη σημαία των εκλογών". Απαντώντας από το βήμα της Βουλής ο Χρ. Πρωτόπαπαςδηλωσε: "Καταλαβαίνω τα προβλήματα που σας δημιούργησε η σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού και τον πανικό σας. Νομίζατε πως μπορείτε να παίξετε με τη χωρα". Ταυτόχρονα για έναν πανικόβλητο πρωθυπουργό που επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές του Νοεμβρίου" μίλησε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
"Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν", τόνισε στο σχόλιό του ο Γ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού έβλαψε τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Για στημένο διακαναλικό διάλογο και καταστάσεις που δεν γίνονται σε δημοκρατίες έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
"Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσδίδει σήμερα στις επικείμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ μετά από τη ΝΔ, δηλαδή "υπέρ ή κατά των μεταρρυθμίσεων" και "υπέρ ή κατά του Μνημονίου", αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο την αγωνιώδη προσπάθεια του ένοχου πολιτικού συστήματος να διατηρηθεί με όρους παρελθόντος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

http://sxolianews.blogspot.com/

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πάμε για πρόωρες εκλογές και Οικουμενική;

Εν όψη της προσεχούς εμφάνισης του Παπανδρέου σε τηλεοπτική διακαναλική συνέντευξη ακούστηκε και εκτενώς συζητήθηκε κυρίως το θέμα πρόωρων εκλογών, τον προσεχή Δεκέμβριο.
Και η απορία εύγλωτη στα χείλη των απλών πολιτών!
Άραγε γιατί εκλογές έτσι εσπευσμένα;
Τί συμβαίνει ή τι πρόκειται να συμβεί που μπορεί να είναι τόσο ΒΑΡΥ,ούτως ώστε να μην επιθυμεί να το πάρει επάνω του ο Παπανδρέου;!!!

Δεν ξέρω αλλά η σκέψη μου δεν πάει αλλού παρά σε δυο πράγματα.
Το ένα είναι τι άλλο,από τα οικονομικά και η πιθανότητα ( που μάλλον για σίγουρο φαίνεται όπως όλα καταδεικνύουν),ενός νέου και πιό σκληρού μνημονίου και το δεύτερο τα θέματα με την Τουρκία.
Και για μεν το πρώτο τα δείγματα περί νέων μέτρων τα πήραμε ήδη,όσο κι' αν ο Παπανδρέου θέλει να μας πείσει για το αντίθετο, από την επιτροπή της Τρόϊκας,που μας είχε επισκεφθεί πρόσφατα για να ελέγξει το χρέος μας, και η οποία απεφάνθει πως το πόρισμά τους,δεν έχει σχέση με τα αποτελέσματα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση αφού φαίνεται να είναι αρκετά μεγαλύτερο.Άρα το πιθανότερο σενάριο είναι ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!
Το θέμα είναι όμως πρός ποιούς θα απευθύνονται τα νέα αυτά μέτρα;
Πρός τους "ημιθανείς" οικονομικώς έλληνες πολίτες;
ΜΑ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ !!!

Το δε δεύτερο που αφορά τα ελληνοτουρκικά, όπως συνηθίζουν να τα λένε,αλλά εγω τα λέω "Τουρκικές απαιτήσεις", είναι ίσως το σοβαρότερο από όλα αφού όπως είπε και ο "κουμπάρος" Ερντογάν πρέπει να κλείσουν μέσα στο 2010!!!
Δηλαδή με άλλα λόγια η Ελλάς μέσα σε λίγο καιρό πρέπει να αποδεχθεί μοίρασμα του Αιγαίου,με ότι αυτό σημαίνει,και ξέρουμε καλώς ΟΛΟΙ ΠΙΑ τι σημαίνει, και το θέμα της μειονότητας στην Θράκη τους οποίους εμείς μπορεί να λέμε μουσουλμανική μειονότητα αλλά οι γείτονες δεν έχουν πάψει ΠΟΤΕ και ΕΠΙΣΗΜΑ μάλιστα να κατονομάζουν ως Τουρκική Μειονότητα!!!

Με άλλα λόγια τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά συνάμα και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και μια τέτοια κατάσταση,και το βάρος τόσων σοβαρών θεμάτων, φαίνεται να μην μπορεί να πάρει στις πλάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και φυσικά χωρίς να θέλω διόλου να μειώσω την σοβαρότητα του θέματος να προσθέσουμε και αυτό των Σκοπίων για τα οποία η Ε.Ε. σε δήλωσή της πρό ημερών έλεγε πως δεν γίνεται αποδεκτή η είσοδός της στην ένωση αν δεν επιλυθεί πρώτα το πρόβλημα της ονομασίας. Μιάς ονομασίας που όπως όλα δείχνουν θα περιέχει επισήμως πιά την λέξη Μακεδονία...

Να γιατί ο Καρατζαφέρης πιπιλάει τον τελευταίο καιρό τόσο πολύ την καραμέλα της Οικουμενικής Κυβέρνησης!!!
Σου λέει να πάρουμε στην πλάτη όλοι μαζί τα θέματα ώστε να μην υπάρχει Αντίδραση!!!
Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και στην προκειμένη περίπτωση όπου ξενοδόχος,ο Ελληνικός Λαός που άν και σε "μαύρο" χάλι, παρ' όλα αυτά είναι να μην ξυπνήσει και όπως δείχνει το πράγμα ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!


Από :
http://sxolianews.blogspot.com/2010/10/blog-post_1585.html



Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Τσάβες:"Δεν καταντάμε Ελλάδα"...


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ "ΨΙΛΟ"

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

"Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε;
Γιατί κλέψανε!
Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε :«γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;».Μα... γιατί έκλεψε!
Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη!
Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους.
Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τηνΠαγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας.
Δεν καταντάμε Ελλάδα!"

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εκλογικό επίδομα: ποιοι παίρνουν τελικά και πόσο

Χάος με το εκλογικό επίδομα και την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων. Ποιοι παίρνουν τελικά εκλογικό επίδομα, πόσα χρήματα είναι και πότε λήγει η απεργία;
Μειωμένο κατά το ένα πέμπτο θα είναι το εκλογικό επίδομα για τις δημο
τικές εκλογές 2010, ενώ μειώνεται κατά 27% και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα το πάρουν.
Ενώ το 2009 στις εκλογές πήραν εκλογικό επίδομα 7.769 υπάλληλοι, στις επερχόμενες εκλογές θα καταβληθεί σε 5.658 υπαλλήλους.
Στόχος με τη μείωση υπαλλήλων και ποσών είναι να μειωθούν συνολικά κατά 40,1% τα έξοδα των εκλογών. οιοι υπάλληλοι παίρνουν εκλογικό είδομα και πόσα:
Υπουργείο Εσωτερικών 2.080 ευρώ

Δικαστικοί υπάλληλοι 1.304 ευρώ

Υπουργείο Δικαιοσύνης 168 ευρώ

Ελεγκτικό συνέδριο 480 ευρώ

Δικαστές Διοικητικών Δικαστηρίων 400 ευρώ

Δικαστικοί- Εισαγγελείς 1.160 ευρώ

Σώματα Ασφαλείας 760 ευρώ

Αποζημίωση εφόρου δικαστικής αρχής (για επτά ημέρες) 866 ευρώ
Δικαστικοί αντιπρόσωποι (ημερήσια αποζημίωση επί 7 μέρες ) 756 ευρώ
Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι δεν θα πάρουν εκλογικό επίδομα καθώς σύμφωνα με το υπουργείο αυτό περιλαμβάνεται στα έξοδα κίνησης που ήδη λαμβάνουν.

Υπαγωγή της εφημερίδας Απογευματινή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, περί «ελεγχόμενης πτώχευσης».



19 Ιουνίου 2009: Το ζεύγος των Αγγελόπουλων αποφασίζει να πετάξει στο δρόμο 450 εργαζόμενους, κλείνοντας τον Ελεύθερο Τύπο, τον City και την ιστοσελίδα E-tipos.

19 Οκτωβρίου 2010: O εργολάβος - εκδότης Σαραντόπουλος ανακοινώνει ότι υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή της εφημερίδας Απογευματινή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, περί «ελεγχόμενης πτώχευσης».

130 εργαζόμενοι, που από τον Φλεβάρη του 2010 πληρώνονται με καθυστέρηση έως και 4 μηνών (σήμερα), βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς δουλειά, δίχως καμία εγγύηση για την αποπληρωμή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις εξελίξεις στην Απογευματινή, ο ΔΟΛ έβαλε λουκέτο στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, στέλνοντας στην ανεργία 94 εργαζόμενους, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα απείλησε ευθέως τους εργαζομένους στο Βήμα πως αν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, για να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους – διοικητικούς υπαλλήλους – που σφαγιάζει κατά δεκάδες, θα κλείσει το καθημερινό Βήμα.

Την ίδια στιγμή, τα σωματεία του Τύπου αναλώνονταν σε ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες που ονόμασαν «συνεδριάσεις του Διασωματειακού», εξαγγέλλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις που ποτέ δεν έγιναν και κυριολεκτικά αφήνοντας τους εργαζομένους στα Μέσα Ενημέρωσης έρμαια στις ορέξεις των αφεντικών: οι ξεχασμένοι σχεδόν απ' όλους εργαζόμενοι του υπό εκκαθάριση Ρ/Σ του δήμου Άνω Λιοσίων Ξένιος 94,3 FM παραμένουν σε επίσχεση και επί 8 μήνες απλήρωτοι, δεκάδες απολύσεις – που συνεχίζονται - στον Πήγασο του Μπόμπολα, στην Ελευθεροτυπία και στον ΑΝΤ1, καθυστερήσεις πληρωμών στο ALTER, στην Αυγή και στις Αποκαλύψεις, είναι λίγα από τα δεκάδες πεδία σφαγής που έχουν στήσει οι εργοδοσίες.
Η περίπτωση όμως του άρθρου 99 που εφαρμόζεται στην Απογευματινή θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ίσως αποτελέσει τον μπούσουλα για να τεθούν σε ομηρία εργαζόμενοι σε πολλά ακόμη Μέσα και επιχειρήσεις εν γένει. Οι κρατικές αυτές πατέντες και χορηγίες για το «βελούδινο» λιώσιμο των εργαζομένων, που αναγκάζονται να περιμένουν μήνες για μια δήθεν εξυγίανση, γλυκαίνουν όλο και περισσότερο τους τραμπούκους «λόρδους» των ΜΜΕ.

Το άρθρο 99 παγώνει ουσιαστικά κάθε νομική διεκδίκηση από πλευράς εργαζομένων, δίνοντας πολύτιμο χρόνο (έως και 15 μήνες!) στο αφεντικό για να στραγγίξει, μέσω εκποιήσεων και μεταβιβάσεων σε «τρίτα» πρόσωπα, την περιουσία της επιχείρησης και στο τέλος να πει σε δακρύβρεχτο τόνο:

«Κλείνω το μαγαζί και, να, ελέγξτε και μόνοι σας, δεν έχω ευρώ να σας δώσω». Ενδεικτικό είναι ότι πάνω από τις 9 στις 10 επιχειρήσεις που μπαίνουν στο άρθρο 99 εν τέλει κλείνουν και δεν …εξυγιαίνονται, όπως προφασίζεται το προ-πτωχευτικό άρθρο.

Οι μόνοι που εξυγιαίνονται με το άρθρο 99 είναι τα αφεντικά που αποχωρούν αλώβητα.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ

Αλληλεγγύη στη 48ωρη απεργία (21-22/10) των εργαζομένων στην Απογευματινή


Καθηγητής του Χάρβαρντ, μιλάει για τη θεραπευτική δράση της προσευχής!



Ο Δρ. Herbert Βenson*, έχει αφιερώσει τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής του στο να βρει τις επιστημονικές αποδείξεις που θα δίνουν απάντηση στο ερώτημα "έχει η προσευχή θεραπευτική δράση;".
Σκοπός του είναι η εργασία του να αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταξύ της Ιατρικής και της Θρησκείας, που θα οδηγήσει στην ίαση ασθενειών. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο pyles.tv και την Όλγα Τάντου, μιλά για τα πειράματα που έχει κάνει, τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει, αλλά και πώς αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του την έρευνά του. "Ναι, υπάρχει σχέση μεταξύ προσευχής και θεραπείας!"


Herbert Benson: "Μελετήσαμε ανθρώπους που προσεύχονταν επαναλαμβανόμενα, με την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια της προσευχής ήταν πολύ συγκεντρωμένοι. Βρήκαμε πως όταν οι άνθρωποι κάνουν αυτά τα δύο βήματα, υπάρχει ελαττωμένος μεταβολισμός, μειωμένοι παλμοί καρδιάς, μειωμένη πίεση του αίματος, μειωμένος ρυθμός αναπνοής, και μείωση της δραστηριότητας του εγκεφάλου (κάτι που προέκυψε από μαγνητικές απεικονίσεις). Έτσι, αρχικά αποδείξαμε επιστημονικά ότι η προσευχή επηρεάζει τις λειτουργίες του σώματος και καταπολεμά το στρες. Όλγα Τάντου: Στα πειράματα που πραγματοποιήσατε λάβατε υπόψη σας το ενδεχόμενο ίασης όταν κάποιος ασθενής προσεύχεται για τον εαυτό του, ή και το ενδεχόμενο κάποιοι άλλοι να προσεύχονται για την υγεία του; Herbert Benson: Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τι συμβαίνει όταν άλλοι άνθρωποι προσεύχονται για τον ασθενή, δεν ήταν μέρος των πειραμάτων μας. Ξέρουμε όμως ότι η προσευχή από τον ίδιο σίγουρα βοηθά την υγεία του. Ο.Τ.: Μετά από τόσα πειράματα που διεξάγετε εδώ και 35 χρόνια στο Ινστιτούτο Μυαλού– Σώματος, θεωρείτε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της προσευχής και της ίασης ασθενειών; Herbert Benson: Βρήκαμε πως υπάρχει σχέση με ό,τι κάνει ένα άτομο κατ’ επανάληψη, αμελώντας άλλες σκέψεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι προβαίνουν σε αυτό μέσω της προσευχής. Επομένως, ναι, πιστεύουμε πως όταν ένα άτομο επαναλαμβάνει μία προσευχή, ξανά και ξανά, υπάρχει μία ίαση, ιδιαίτερα αν η ασθένεια έχει προκληθεί από το στρες.


Ο.Τ.: Εκτιμάτε πως οι γιατροί θα αποδεχτούν τη σχέση προσευχής – ίασης, ή θα την απορρίψουν; Herbert Benson: Επειδή αυτά που σας περιέγραψα έχουν επιστημονική βάση, πολλοί γιατροί το αποδέχονται και χρησιμοποιούν την προσευχή σε συνδυασμό με την ιατρική και τη χειρουργική".

Γνωρίστε το ψηλότερο παιδάκι του κόσμου!



Ο Καράν Σίχν, γεννήθηκε από μία μητέρα με ύψος 2 μέτρα και 18 εκατοστά και έναν δίμετρο πατέρα!
Οταν ήρθε στον κόσμο, ήταν πολύ μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα μωρά, αφού είχε ύψος 61 εκατοστά και ζύγιζε 6 κιλά.
Σήμερα είναι 2,5 ετών και το ύψος του φτάνει το 1 μέτρο και 34 εκατοστά, γεγονός που τον αναγκάζει να φορά ρούχα δεκάχρονου, ενώ του δίνει -ανεπίσημα για την ώρα-τον "τίτλο" του ψηλότερου παιδιού στον κόσμο!
Οπως χαρακτηριστικά, δηλώνει η μητέρα του, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που προκαλεί στο μικρό "γίγαντα" το ύψος του είναι η αδιάκοπη πείνα! "Από τη στιγμή που θα ξυπνήσει μέχρι να ξανακ��ιμηθεί, ζητάει συνεχώς φαγητό!"
Στη φωτογραφία βλέπετε τον Καράν με συνομήλικους φίλους του!Δεν χρειάζεται να σας πούμε ποιός από όλους είναι!

Το ύψος δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων!

Μια νέα έρευνα από μεγάλη διεθνή ομάδα ερευνητών έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στους πολύπλοκους γενετικούς παράγοντες που καθορίζουν το ύψος ενός ανθρώπου. Η μελέτη αποκάλυψε διαφορές σε 180 ξεχωριστά σημεία του γενετικού κώδικα (DNA), που μπορεί να παίζουν ρόλο στο πόσο ψηλός θα γίνει κάποιος.
Οι περιοχές αυτές του DNA αφορούν γονίδια, τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη του σκελετού, την πυκνότητα των οστών και την παχυσαρκία.
Η έρευνα (στην οποία συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής Πάνος Δελούκας από το βρετανικό Ινστιτούτο Wellcome Trust Sanger), υπό τον δρα Τζόελ Χίρσχορν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το BBC και το Live Science.
Χάρη στη νέα έρευνα, υπολογίζεται πλέον ότι έφτασε σε 16% το ποσοστό των γνωστών γενετικών παραγόντων που καθορίζουν τις ανθρώπινες… υψομετρικές διαφορές, συνεπώς πολλά πράγματα ακόμα παραμένουν άγνωστα σε σχέση με το μυστήριο του ύψους, το οποίο επίσης επηρεάζεται από παράγοντες όπως η διατροφή και το περιβάλλον. Οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων όσον αφορά το ύψος, αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό (γύρω στο 80%) σε γενετικούς παράγοντες, όμως μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει εντοπιστεί ένα και μοναδικό γονίδιο που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί κάποιος είναι πολύ ψηλός ή πολύ κοντός.
Όπως όμως δήλωσε ένας από τους συνεργαζόμενους ερευνητές, ο καθηγητής Τιμ Φρέιλινγκ της Ιατρικής Σχολής Πενίνσουλα της Βρετανίας, φαίνεται πως το ύψος «είναι πολύ πιο πολύπλοκο πρόβλημα» από ό,τι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες, γι’ αυτό θα χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερες μελέτες προκειμένου να κατανοηθούν οι βιολογικοί παράγοντες που καθορίζουν το ύψος.
Πηγή: enet.gr

Ο Ερντογάν ζήτησε να μετατραπεί το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη;


Σάλο προκαλεί η είδηση ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε να μετατραπεί το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη, προκειμένου να πετούν ανενόχλητα τα τουρκικά αεροσκάφη!


Η Αγκυρα πρότεινε µυστική διαπραγµάτευση για τη µείωση της έντασης στον αέρα και υπέβαλε προτάσεις που επιχειρούν να µετατρέψουν το Αιγαίο σε ουδέτερη ζώνη, όπου τα τουρκικά µαχητικά θα µπορούν να πετούν ανενόχλητα, την ώρα που έβγαζε τα πλοία «Τσεσµέ» και «Πίρι Ρέις» για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τα τρία βασικά σηµεία της τουρκικής πρότασης είναι τα εξής: α) να υπάρξει µυστική «συµφωνία κυρίων» για να εφαρµοστεί «κώδικας συµπεριφοράς» πέραν των 10 ναυτικών µιλίων, β) να αποφευχθούν οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, εφόσον οι ελληνικές αναχαιτίσεις γίνονται µε λιγότερο επιθετικό τρόπο (!) και γ) να µειωθούν οι τουρκικές παραβιάσεις εντός των 6-10 ναυτικών µιλίων, εφόσον µειωθούν και οι ελληνικές αναχαιτίσεις στον διεθνή εναέριο χώρο µακριά από τις ελληνικές ακτές. Πρότειναν ακόµη να υπάρξει νέα συνάντηση – η οποία και έγινε στις 29 Ιουνίου στην Αθήνα– προκειµένου να συγκεντρωθούν οι προτάσεις που έχουν διατυπώσει και οι δύο πλευρές κατά καιρούς και να διαµορφωθεί µια κοινή βάση συζήτησης.

ΤΗΝ ΩΡΑ που οι Τούρκοι εξέφραζαν την ειλικρινή βούλησή τους για την αποφυγή της έντασης, έβγαζαν τον περασµένο Ιούλιο το «Τσεσµέ» και το «Πίρι Ρέις» για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενισχύοντας την εντύπωση, λένε διπλωµατικές πηγές, ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για τη µείωση της έντασης και πως οι όποιες προτάσεις δεν είναι παρά το µέσο για να µπορούν τα µαχητικά της να πετούν ανενόχλητα ενώ η ίδια θα ενισχύει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της.

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ


Φυσικά και έχει ήδη πει το “ναι” το οικονομικό επιτελείο στη νέα αύξηση του φόρου!
Όπως όλα δείχνουν οι νέες αυξημένες τιμές θα ανεβάσουν το κόστος κατά 10 ως 20 λεπτά το πακέτο.Αιτία; Για μια ακόμη φορά η μαύρη τρύπα στα έσοδα. Πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του στο Περιστέρι ο Γιώργος Παπανδρέου που από το προεκλογικό μπαλκόνι είπε πως “δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική επιβάρυνση” έρχεται ο πρώτος νέος έμμεσος φόρος.Θα ανέβει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Έθνος” ο πάγιος φόρος από το 10% στο 20% και ταυτόχρονα θα μειωθεί ελάχιστα από το 67% στο 65% ο ειδικός φόρος. Με λίγα λόγια την αύξηση στο περιθώριο κέρδους των λιανοπωλητών από τα 12 στα 24 λεπτά το πακέτο, θα την πληρώσει ο καταναλωτής.Ιδού λοιπόν πως θα εφαρμοστεί ο ... νέος αντικαπνιστικός νόμος.

by newsit

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ιατροφαρμακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη πέραν της διετίας για όλους τους ανέργους, προωθεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες από τη ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Το μέτρο, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα αφορά, κατ'αρχήν, όλους τους βεβαιωμένους ανέργους. Το υπουργείο Εργασίας μελετά τρόπους για να ενταχθούν σε αυτό και άλλες...
http://www.express.gr/ozsectorcat/politics.php3

Ο Κ. Καραμανλής έσπασε το χέρι του πέφτοντας από ποδήλατο!


Φορώντας νάρθηκα στο αριστερό του χέρι ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή και αυτό φυσικά έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν. Η απάντηση ήταν απλή: 'Επεσε από το ποδήλατο και έσπασε το αριστερό του χέρι! 'Οπως διηγήθηκε στους παρισταμένους, ήταν Σάββατο μεσημέρι και ο πρώην Πρωθυπουργός πήρε το ποδήλατό του για για να κάνει μια μεγάλη βόλτα στη Ραφήνα.Επιστρέφοντας, είδε έναν πεζό να προπορεύεται και να περπατά αμέριμνος. Ο πεζός δεν κατάλαβε οτι πίσω του ερχόταν ένα ποδήλατο, στο οποίο μάλιστα αναβάτης ήταν ο πρώην πρωθυπουργός.Ο πεζός, ξαφνιάστηκε, και την τελευταία στιγμή αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να κατέβει από το πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα τελικά να πέσει πάνω στον κ. Καραμανλή ο οποίος με την σειρά του έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στη μέση του δρόμου με φρικτούς πόνους στο αριστερό του χέρι.

Υποθηκευμένο το 30% της περιουσίας των τραπεζών στην ΕΚΤ – Πέντε τράπεζες έχουν δανεισθεί 82,5 δισ ευρώ….

Αν πριν 3 χρόνια αναφερόταν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα υποχρεώνονταν να καταφύγουν μόνο στην ΕΚΤ για να δανεισθούν 96,2 δις ευρώ θα χαρακτηριζόταν τουλάχιστον υπερβολικό.
Όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η Εθνική έχει δανεισθεί 25 δις ευρώ η Eurobank 20 δις ευρώ, η Alpha bank 15 δις ευρώ, η Πειραιώς 15 δις ευρώ και η ΑΤΕ Bank 7,5 δις ευρώ δηλαδή συνολικά 82,5 δις ευρώ που αντιστοιχεί στο 85% της συνολικής έκθεσης – εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών στην ΕΚΤ.
Αν ληφθεί υπόψη ότι λήγουν προσεχώς και το repos της HSBC στην Εθνική ύψους 1,5 δις ευρώ και της HypoVBank 750 εκατ ευρώ αλλά και των άλλων τραπεζών δηλαδή συνολικά 3,5 δις ευρώ αυτά θα πρέπει να ανανεωθούν μέσω της ΕΚΤ.
Τα 96,2 δις ευρώ θα φθάσουν στα 100 δις ευρώ ενώ με τις εγγυήσεις που θα λάβουν οι τράπεζες ύψους 25 δις ευρώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επίπεδα δανεικής ρευστότητας 105 με 110 δις ευρώ.
Τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που τίθενται
1) Γιατί έφθασαν οι τράπεζες να δανεισθούν 96,2 δις ευρώ από την ΕΚΤ θέτοντας μάλιστα ως εγγυήσεις 135 δις ευρώ που αντιστοιχεί στο 30% του ενεργητικού των τραπεζών;
2) Φθάνουν οι υφιστάμενες εγγυήσεις ώστε οι τράπεζες να μπορούν να δανείζονται από την ΕΚΤ;
3) Τι θα συμβεί με την κατάργηση – αν τελικά καταργηθούν – οι πράξεις αναχρηματοδότησης;
Απάντηση πρώτη
Οι τράπεζες στο παρελθόν αύξαναν τις καταθέσεις τους με γεωμετρική πρόοδο, μπορούσαν να δανεισθούν από τις αγορές μακροπρόθεσμη ρευστότητα.
Π.χ. πριν 2 χρόνια το 2008 οι ανάγκες ρευστότητας στο σύστημα δεν ξεπερνούσαν τα 40-50 δις ευρώ που καλύπτονταν από καταθέσεις και πάσης φύσεως εκδόσεις των τραπεζών.Στην τρέχουσα συγκυρία οι καταθέσεις μειώθηκαν 21 δις ευρώ.Κανένα deal με ξένη τράπεζα δεν έχει πραγματοποιηθεί που να αφορά την ρευστότητα. Διατραπεζικές συναλλαγές έχουν να πραγματοποιηθούν μεταξύ ελληνικών και ξένων τραπεζών 9 μήνες.Έτσι οι τράπεζες κατέφυγαν μόνο στην ΕΚΤ που δανείζει. Έλαβαν 96,2 δις ευρώ για διάστημα από μια μέρα έως 6 μήνες.Οι τράπεζες πρώτη φορά βιώνουν μια τόσο μεγάλης κλίμακας εξάρτηση.
Απάντηση δεύτερη
Τα υφιστάμενα assets των τραπεζών δεν φθάνουν.Υπάρχει πρόβλημα με τις εγγυήσεις.
Το 30% του ενεργητικού τους είναι υποθηκευμένο. Το ποσό αυτό 135 δις ευρώ είναι πρωτοφανές.
Απάντηση τρίτη
Η ΕΚΤ αποφάσισε να συνεχίσει να διενεργεί τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης και τις ειδικές πράξεις αναχρηματοδότησης μέσω δημοπρασιών σταθερού επιτοκίου με κατανομή ολόκληρου του ποσού για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2011.
Επιπλέον, η ΕΚΤ αποφάσισε να διενεργήσει τις πράξεις πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης διάρκειας τριών μηνών που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2010, μέσω δημοπρασιών σταθερού επιτοκίου με κατανομή ολόκληρου του ποσού.Η ΕΚΤ αποφάσισε να διενεργήσει τρεις επιπλέον πράξεις εξομάλυνσης στις 30 Σεπτεμβρίου, 11 Νοεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου όταν ωριμάζουν πράξεις αναχρηματοδότησης διάρκειας 6 και 12 μηνών.
Συμπέρασμα
Αν η ΕΚΤ για ένα λόγο δεν μπορούσε να δανείσει τις ελληνικές τράπεζες το σύστημα θα κατέρρεε.Η εξάρτηση δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και σε κάθε περίπτωση αν δεν σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.Οι τράπεζες ουδέποτε διέθεταν τόση πολύ ρευστότητα και ουδέποτε δεν είχαν βρεθεί στο σημείο να μην μπορούν ουσιαστικά να την χρησιμοποιήσουν. Οι τράπεζες χρειάζονται μεγάλης διάρκειας ρευστότητα.
Τι έχουν δανεισθεί οι 5 μεγαλύτερες τράπεζες από την ΕΚΤ
Εθνική 25 δις ευρώ

Eurobank 20 δις ευρώ
Alpha bank 15 δις ευρώ
Πειραιώς 15 δις ευρώ
ΑΤΕ Βank 7,5 δις ευρώ
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Απόδειξη: Αεροψεκασμός αρχίζει και σταματάει !!!

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Το μασάζ μπορεί να είναι (και) φάρμακο!


Ακόμη και το πιο ήπιο μασάζ είναι ικανό να μας προσφέρει κάτι πολύ περισσότερο από άμεση χαλάρωση: ουσιαστικές βιολογικές αλλαγές, όπως τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βελτίωση των ισορροπιών στις ορμόνες του ανθρώπινου οργανισμού.
Το μασάζ είναι και «φάρμακο», όπως έδειξε έρευνα από το διεθνούς φήμης ιατρικό κέντρο «Κέδροι του Σινά» στο Λος Αντζελες, στις ΗΠΑ.
Από τις έρευνες φάνηκε ότι όσο πιο έντονο ήταν το μασάζ, όπως το λεγόμενο «σουηδικό μασάζ», τόσο περισσότερο μειώνονταν τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία συνδέεται και με το άγχος.
Παράλληλα, το έντονο μασάζ ανέβαζε τα επίπεδα των λεμφοκυττάρων, δηλαδή των λευκών αιμοσφαιρίων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Οσοι, από την άλλη, έκαναν το σχετικά ήπιο μασάζ παρουσίαζαν επί μία ώρα επίσης καλούς δείκτες σε μια σειρά ορμόνες. Το ελαφρύ μασάζ αύξησε τα επίπεδα της οξυτοκίνης, μιας ορμόνης που συνδέεται με την ικανοποίηση, αλλά και την κοινωνικότητα και την ανάπτυξη συναισθηματικών δεσμών- κάτι που δεν πέτυχε το έντονο μασάζ. Επίσης, το ελαφρύ μασάζ προκάλεσε σημαντική μείωση της ορμόνης κορτικοτροπίνης, η οποία διεγείρει τους αδένες να απελευθερώσουν στο αίμα κορτιζόλη.
«Οι άνθρωποι συχνά κάνουν μασάζ στο πλαίσιο ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ωστόσο ως σήμερα δεν υπήρχαν πολλές φυσιολογικές αποδείξεις για την αυξημένη ανοσολογική αντίδραση του σώματος μετά το μασάζ» δήλωσε ο Μαρκ Ράπαπορτ, πρόεδρος του Τμήματος Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Νευροεπιστημών του Ιατρικού Κέντρου.
«Μας περιμένει πολλή ακόμη έρευνα, φαίνεται όμως ότι ένα και μόνο μασάζ μπορεί να προσφέρει μετρήσιμο όφελος» σχολίασε ο κ. Ράπαπορτ, ο οποίος έχει θέσει ως επόμενο στόχο της ερευνητικής ομάδας του να ανακαλύψει το χρονικό διάστημα για το οποίο διαρκεί η επίδραση του μασάζ, σουηδικού ή μη, στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Από την εφημερίδα "Το Βήμα"

Ενας στους δύο Θεσσαλονικείς ζει με δανεικά!


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΑΚΗ
Εμπορική ερήμωση, καταναλωτική απραξία και κατασκευαστική άπνοια καταγράφει το βαρόμετρο του ΕΒΕΘ για τη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποίησε το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου η εταιρία Palmos Analysis.
Οι μόνες επιχειρήσεις που διασώζονται σε αυτήν την αρνητική συγκυρία είναι όσες πραγματοποιούν εξαγωγές, κάτι που –όπως είπε χτες παρουσιάζοντας το βαρόμετρο ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος- «δικαιώνει τις θέσεις του Επιμελητηρίου ότι μόνο με εξωστρέφεια και παραγωγικές επενδύσεις η ελληνική οικονομία θα βγει από το τούνελ της ύφεσης και θα βαδίσει στην οδό της ανάπτυξης».
Επιβαρυμένο κλίμα
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του βαρόμετρου δείχνουν ότι στη Θεσσαλονίκη το κλίμα είναι πιο επιβαρυμένο, όχι μόνο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο. Και το χειρότερο: το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι αναγκάζονται είτε να ζουν με δανεικά είτε δαπανώντας αποταμιεύσεις τους είναι 47% -περίπου ένας στους δύο- και μάλιστα το ποσοστό αυτό ξεπερνά το ποσοστό αυτών που βασίζονται μόνο στο τρέχον εισόδημά τους!
Οχι άλλους φόρους !
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ προέβλεψε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μεταθέτοντας το χρόνο της ανάκαμψης για πολύ αργότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. «Οι αντοχές των επιχειρήσεων και των εργαζομένων μειώνονται με αυξανόμενη ταχύτητα», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας παράλληλα ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, όταν θα αρχίσουν να καταφτάνουν τα σημειώματα της περαίωσης, του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της έκτακτης εισφοράς και των ημιυπαίθριων, «που θα απομυζήσουν πόρους από κάθε τσέπη».

Εξάλλου, ο κ. Μπακατσέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τόσο λόγω της άρνησης των τραπεζών να αυξήσουν τις χρηματοδοτήσεις όσο και λόγω της μείωσης του πλαφόν των πιστώσεων από τις ξένες επιχειρήσεις προς τις ελληνικές – πελάτες τους. Γι' αυτό το ΕΒΕΘ έχει ήδη προτείνει στην κυβέρνηση –και συγκεκριμένα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- να υιοθετήσει πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει στήριξη μέσω εγγυοδοσίας των εταιριών ασφαλιστικών πιστώσεων από τις κυβερνήσεις.
Σειρά μέτρων
Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνας ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων από την κυβέρνηση για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και τη στήριξη της απασχόλησης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακατσέλος πρότεινε την απαλλαγή από το «πόθεν έσχες» της πρώτης κατοικίας (συγκεκριμένου εμβαδού και αντικειμενικής αξίας), προκειμένου να κινηθεί ο κλάδος των κατασκευών, γύρω από τον οποίο κινούνται δεκάδες επαγγέλματα και απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Πάντως, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και στήριξη των θέσεων εργασίας σε μια περίοδο που η ανεργία αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό, κυρίως δε στις περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για μεγάλες αλλά και μικρότερες επενδύσεις, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την 6η προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αλλά και τη Ζώνη Καινοτομίας, που έχουν «κολλήσει».
Απαισιόδοξοι καταναλωτές

Οι καταναλωτές εμφανίζονται στην έρευνα πιο απαισιόδοξοι από κάθε άλλη φορά. Απαισιοδοξία όμως αντανακλά και ο εθνικός μέσος όρος, που επιδεινώθηκε, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βελτιώθηκε ελαφρά. Δηλώνουν σταθερή επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης αλλά και της οικονομικής κατάστασης της χώρας και απαισιοδοξία για τις εξελίξεις στην ανεργία και τον πληθωρισμό.
Σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι αναγκάζονται είτε να ζουν με δανεικά είτε δαπανώντας αποταμιεύσεις τους (47%) ξεπερνά το ποσοστό αυτών που βασίζονται μόνο στο τρέχον εισόδημά τους. Εξυπακούεται ότι δε σκοπεύουν να προβούν σε σημαντική δαπάνη για αγορά αυτοκινήτου ή κατοικίας.
Μείωση παραγγελιών
Ελαφρά επιδείνωση εμφανίζει ο δείκτης της μεταποίησης, τάση που εμφανίζεται και σε εθνικό επίπεδο, τη στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταγράφεται βελτίωση των προσδοκιών. Παρατηρείται πτώση της παραγωγής και μείωση παραγγελιών για τις πωλήσεις στο εσωτερικό της χώρας, ενώ σταθερή βελτίωση εμφανίζει η εξαγωγική δραστηριότητα, τόσο στο τρέχον επίπεδο όσο και ως πρόβλεψη για το μέλλον. Απαισιοδοξία καταγράφεται για την εξέλιξη της απασχόλησης, ενώ ουδέτερη είναι η τάση για το επίπεδο των τιμών. Σε ό,τι αφορά τους κύριους περιοριστικούς παράγοντες της δραστηριότητας στη μεταποίηση, αισθητή είναι η άνοδος των χρηματοοικονομικών περιορισμών από 40% τον περασμένο Μάρτιο σε 54% το Σεπτέμβριο, τη στιγμή που η περιορισμένη ζήτηση από 65% τον περασμένο Μάρτιο μειώθηκε σε 54% έξι μήνες μετά. Με άλλα λόγια, όπως σημείωσε ο κ. Μπακατσέλος, «δε φταίει τόσο η ζήτηση όσο η έλλειψη πιστώσεων».
«Πέφτουν» και οι υπηρεσίες

Επιδείνωση του δείκτη των υπηρεσιών καταγράφει το βαρόμετρο, τη στιγμή που σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει μικρή βελτίωση. Οι επιχειρήσεις αναφέρουν πτώση στη ζήτηση και μικρή περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Για το επόμενο εξάμηνο επικρατούν απαισιοδοξία τόσο για τη ζήτηση όσο και για την απασχόληση και τις τιμές. Πάντως, σε σχέση με το Μάρτιο, η απαισιοδοξία αναφορικά με την απασχόληση επιδεινώθηκε πολύ περισσότερο σε εθνικό επίπεδο, αλλά εμφανίζεται βελτιωμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε σχέση, όμως, με την εξέλιξη των τιμών, η επιδείνωση των προβλέψεων είναι μεγαλύτερη σε τοπικό απ’ ό,τι σε εθνικό επίπεδο.
«Παγωμένες» οι κατασκευές
Ο δείκτης των κατασκευών καταγράφει επιδείνωση των προσδοκιών, καθώς διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του βαρομέτρου του ΕΒΕΘ δύο χρόνια πριν, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός δείκτης εμφανίζεται σταθερός. Σε αντίθεση με τον περασμένο Μάρτιο, η καχεξία της αγοράς αποδίδεται το Σεπτέμβριο σε μεγαλύτερο ποσοστό στην περιορισμένη ζήτηση απ’ ό,τι στη χαμηλή ρευστότητα, δηλαδή στους χρηματοοικονομικούς περιορισμούς. Οι εταιρίες του κλάδου εμφανίζονται συγκρατημένες για την εξέλιξη των τιμών, απαισιόδοξες αναφορικά με την εξέλιξη των παραγγελιών και εκφράζουν ανησυχία για πιθανή μείωση του αριθμού των απασχολουμένων.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός...Πάμε να δούμε την πραγματική αλήθεια.




Κατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύει
Έχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε.Κατ' αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση...Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.
Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες "οικείες" για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση... Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.
Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον άλλον εθνοπατέρα Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των "δωρισμένων" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...)ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).Εν ολίγοις ο Ανδρέας ως άριστος ψυχολόγος των μαζών δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).
Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Τι λέει το κείμενο: 1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.4. Επιτρέπονται φραστικές "συγκρούσεις" με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.
8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ
9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)
11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)
ΥπογραφήΑνδρέας Γ. ΠαπανδρέουAndreas Papandreou

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση "η κυβέρνηση του Παπανδρέου", επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.
Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το "7 χρόνια μετά" ή συμβαίνει κάτι άλλο...

πηγή εγγράφου:
"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"




Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ