Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πού μας οδηγούν με την «κάρτα του πολίτη»;


Πού το πάνε άραγε το πράγμα ;.

Όλο και ποιο σκληρά πράγματα έρχονται στην ζωή μας.

Η παγκόσμια νέα τάξη ορίζει και καθορίζει πλέον και την ανάσα μας.

Τά στοιχεία μας είναι όλα συρρικνωμένα μέσα σε έναν αριθμό γραμμικού συστήματος.

Και αν νομίζετε πώς μόνο τά γνωστά πού βλέπουμε στις ταυτότητές μας θα βρίσκονται κάτω από αυτόν τον αριθμό, γελιέστε.

Ο μαγικός αυτός αριθμός θα περιλαμβάνει εκτός από το ποιοι είμαστε, πότε γεννηθήκαμε, τι καταναλώνουμε, πότε και πού κινούμαστε, πόσο χρήμα μας αντιστοιχεί, αλλά ακόμα …και πότε θα πεθάνουμε.

Μην εκπλήσσεστε. Θα είναι καταγραμμένο και το DNA μας. Θα φαίνετε και η τελομεράση των κυττάρων μας σε τι κατάσταση βρίσκετε.

Πιθανών, στον νέο κόσμο πού ανοίγετε μπροστά μας , οι άρρωστοι και οι γέροι να μην χωράνε. !!!!!! Καταλάβατε. Πρέπει να είσαι εκεί μόνο αν είσαι νέος, ακμαίος, υγιείς, …εργάτης της κοινωνίας πού ετοιμάζουν.
Τά πράγματα τά επισπεύδουν τόσο γρήγορα πού δεν προλαβαίνουμε να καταλάβουμε πότε και από πού έρχονται οι σφαλιάρες του συστήματος ώστε από την ζαλάδα να μην προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε .

Είμαστε παραδομένοι και περιμένουμε την επόμενη απόφαση. Είναι οι λίγοι πού αποφασίζουν. Είμαστε οι πολλοί πού δεν αντιδρούμε.

Λέμε Ναι , κουνάμε καταφατικά το κεφάλι και περιμένουμε τον «΄’Εναν» διαφορετικό , αποφασισμένο , να μας δείξει τον δρόμο για να βγούμε από τον δρόμο πού οδηγεί στον αφανισμό μας.
Ρωτάω. Θα δηχθείτε την κάρτα ; Φωνάξτε όλοι μαζί ΝΑΙ για να σας παραδεχτώ. Γιατί αν φωνάξετε όχι, κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.

Γιατί όλοι μας, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, έχουμε χιλιάδες αναστολές. Αυτές πού μας δημιούργησε το σύστημα της κοινωνίας της σκλαβιάς στο οποίο είμαστε μέλη του. Δεν υπάρχει δίκαιο σύστημα.

Κάθε σύστημα έχει νόμους.

Κάθε σύστημα προϋποθέτει με τους νόμους και ανελευθερία.

Δεν είμαστε ελεύθεροι γιατί υπακούουμε στους νόμους .

Άρα πρέπει να υπακούσουμε στις αποφάσεις του νόμου περί αλλαγής ταυτότητας με την κάρτα του πολίτη.

Η υπακοή μας θα γίνει ακόμα πιο ελεγχόμενη γιατί αυτή η μαγική καρτούλα θα περιλαμβάνει και τον έλεγχο της ελευθερίας της θελήσεώς μας.

Αυτό θα είναι το τέλος μας.

Άπαξ και ελεγχθεί και ή τελευταία ρανίδα υποψίας ελεύθερης βούλησης πού έχουμε {γιατί ήδη ελεγχόμαστε ανά πάσα στιγμή από τά μέσα ενημέρωσης και τις διαφημίσεις , έως τά ηλεκτρονικά και ψυχοτρονικά υποσυνείδητα μηνύματα πού μας στέλνουν μέσω της εξελιγμένης τεχνολογίας } , τότε καλύτερα να ανοίξουμε τον τάφο μόνοι μας και να μπούμε μέσα. Ούτε στα μπλόκ μας ο καθένας δεν θα μπορεί να γράφει πλέον ελευθέρα τις απόψεις του γιατί απλά θα εκφράζουμε μηχανικά τις απόψεις του συστήματος.

Ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής μας στην ζωή;

Τι αποκομίζουμε από αυτήν κατά την πορεία μας πάνω στην γή;

Τι σημαίνει για τον καθένα μας Συνείδηση;

Ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα;

Και η ερώτηση.
Θα αντιδράσεις; Ή θα πάς να πάρεις την κάρτα;
Ας κάνουμε μια επανάσταση .

Μήν παίρνετε την νέα κάρτα.


ονομασία "Τελομεράση " σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "τελομερίδιο ".
Η ονομασία προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "τέλος" και "μέρος".
Ενα ένζυμο που αναπληρώνει τα τελομερίδια, τα φυσικά άκρα των χρωμοσωμάτων.
Αποτελούνται από επαναλαμβανόμενο μη γονιδιακό γενετικό υλικό και καλύπτονται από πρωτεΐνες.
Ο ρόλος τους είναι η προστασία της ακεραιότητας του μορίου του DNA. Από την εμβρυϊκή ηλικία μέχρι την πλήρη ανάπτυξη, κάθε κυτταρική διαίρεση του οργανισμού συνοδεύεται από απώλεια τμήματος των τελομεριδίων.
Αυτή έχει αποτέλεσμα την ελάττωση ή και την απώλεια της ανανεωτικής ικανότητας των κυττάρων. Κατά την "Τελομεριδιακή θεωρία της γήρανσης", η ένδεια των τελομερών συνδέεται με τα φαινόμενα κυτταρικού μαρασμού που παρατηρούνται κατά τη φυσιολογική γήρανση των οργανισμών. Οταν εξαντληθούν οι τελομεράσες, τότε γερνάμε.
Η τελομεράση, μία ουσία ενεργή κυρίως κατά την παραγωγή ωαρίων ή σπερματοζωαρίων, είναι το ένζυμο που αναπληρώνει τα τελομερίδια».
«Εχουμε επιλεγεί να είμαστε σε φόρμα μέχρι την ηλικία της αναπαραγωγής. Ο μηχανισμός της Φύσης είναι συγκεκριμένος: Διασφαλίζει να είσαι ζωντανός και 100% υγιής όσο είναι απαραίτητο για να κάνεις τέκνα και να τα αναθρέψεις. Υστερα σε αφήνει να εκφυλισθείς.
«Κατά την γήρανση τα περισσότερα σωματικά κύτταρα σταματούν να παράγουν τελομεράση.}


Σοφία Βλάχου

Ο Παρθενώνας του Κώστα Γαβρά (HD)

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Ρομ στο επίκεντρο ευρωπαϊκής κρίσης


Άνω-κάτω έχει γίνει η Ευρώπη με το θέμα των Ρομ, καθώς ο Πρόεδρος Σαρκοζί επιτέθηκε σφοδρά στη Βιβιάν Ρέντινγκ προσωπικά, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεσμό, στο Λουξεμβούργο ξώφαλτσα (ως πατρίδα της κ. Ρέντινγκ), εμπλέκοντας τελικά και την Άγγελα Μέρκελ, που διέψευσε όσα ισχυρίστηκε ο Νικολά Σαρκοζί ότι του είχε πει... Κι ενώ ο γαλλικός Τύπος υποστηρίζει ότι η πολιτική Σαρκοζί "περιθωριοποίησε τη Γαλλία", με την ευκαιρία πήρε φόρα και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι επανέφερε την παλαιά του... ιδέα «να σιωπούν οι επίτροποι και να μιλά μόνον ο Πρόεδρος της Επιτροπής». Στο πλευρό του κ. Σαρκοζί βρέθηκε μόνον ο Σ. Μπερλουσκόνι («έχει βελτιώσει το ποιόν των φίλων του» σάρκασε ο γαλλικός Τύπος) κι επί της αρχής (υπερασπιζόμενος δηλαδή το δικαίωμα της Γαλλίας να απελαύνει όσους παρανομούν) ο Ντέιβιντ Κάμερον. Επίσης όλα τα ακροδεξιά σχήματα της Ευρώπης, που ζητούν απ' τη Γαλλία να αναστείλει τη συνεισφορά της στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Είμαστε μια «ωραία ατμόσφαιρα»...
Πουλίδου Χ.
.avgi.gr/

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ανδριανόπουλος: Τα λεφτά τα έφαγαν οι πολίτες

Τελικά εμείς τα φάγαμε τα λεφτά βρε παιδιά και δεν το ξέρουμε;.
«Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών "πώς φάγατε τα λεφτά" είναι ότι "σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο". Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Σάν δεν ντρεπόμαστε

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά Πρόστιμα στις τράπεζες που δεν εφαρμόζουν τις ρυθμίσεις

Τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος για τη μη συνεργασία των τραπεζών στην εξυπηρέτηση των πολιτών που ενδιαφέρονται για να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά υπενθυμισε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή
κ. Δημήτρης Σπυράκος στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των τραπεζών και άλλων φορέων για την εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Ο κ. Σπυράκος, συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των τραπεζών και των φορέων που συνδράμουν τους καταναλωτές σε θέματα υπερχρέωσης, για να συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις καταγγελίες και αναφορές καταναλωτών για την απροθυμία καταστημάτων πιστωτικών ιδρυμάτων να τους εξυπηρετήσουν στη χορήγηση βεβαιώσεων οφειλών ή και στην παραλαβή των αιτήσεων για εξώδικη ρύθμιση των οφειλών.
Οι εκπρόσωποι των πιστωτικών ιδρυμάτων διαβεβαίωσαν ότι τα εν λόγω προβλήματα δεν οφείλονται σε απροθυμία ή κακοπιστία των τραπεζών και ότι πλέον έχουν ενημερωθεί όλα τα καταστήματα για την τήρηση των υποχρεώσεών τους.
Ο κύριος Σπυράκος υπενθύμισε ότι ο Ν 3869/10 υποχρεώνει τα πιστωτικά ιδρύματα να χορηγούν τη σχετική βεβαίωση οφειλών κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα εντός πέντε εργασίμων ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης του οφειλέτη.
Για κάθε παραβίαση της διάταξης αυτής προβλέπεται πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ. Κατέστησε, δε, σαφές ότι οποιαδήποτε άρνηση παραλαβής των αιτήσεων χορήγησης βεβαίωσης οφειλών ή χορήγησης της βεβαίωσης αυτής τυχόν διαπιστωθεί στο μέλλον θα συνεπάγεται πλέον την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων.
Γνωστοποίησε ότι με εγκύκλιο της Γενικής Γραματείας Καταναλωτή στις Διευθύνσεις Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δίνεται εντολή στους αρμόδιους υπαλλήλους, εφόσον υφίσταται σχετική καταγγελία, να προσέρχονται στα καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων με τον καταναλωτή και να συντάσσουν επί τόπου σχετική έκθεση για το γεγονός.
Επομένως, οποιοσδήποτε καταναλωτής συναντήσει στο μέλλον άρνηση παραλαβής της αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης οφειλών με οποιοδήποτε πρόσχημα ή εμπρόθεσμης χορήγησης αυτής μπορεί να απευθυνθεί στις Διευθύνσεις Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ζητώντας τη συνδρομή τους, ή να καταγγείλει το γεγονός στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Ίδια έκθεση θα συντάσσεται για την περίπτωση άρνησης παραλαβής της αίτησης εξώδικης ρύθμισης της οφειλής, από την οποία πλέον θα τεκμαίρεται η αποτυχία της προσπάθειας εξώδικης ρύθμισης, ώστε να μπορεί ο καταναλωτής να ασκήσει το δικαίωμά του για δικαστική ρύθμιση των οφειλών του.
Κατά την παραπάνω συνάντηση, επακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων και των παραπάνω φορέων και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «όλοι οι φορείς αναγνώρισαν ότι ο νόμος δίνει σημαντικά κίνητρα για την αξιοποίησή της και είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να επιδιώξουν με ειλικρινή διάθεση την εξώδικη ρύθμιση των χρεών».
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι λειτουργεί η ειδική τηλεφωνική γραμμή 8011197367 για την παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές για όλα τα ζητήματα εφαρμογής του νόμου..tovima.gr/

Ανακαλύψεις που κλέψαμε από το ζωικό βασίλειο


η ανωτερότητα μας βασίζεται στην τεχνολογία μας, αλλά ο πολιτισμός μας για να αναπτυχθεί, αντέγραψε μεθόδους από διάφορα ζώα

το διχτυ... βασικο για την ανευρεση τροφης απο την θαλασσα.

οι αραχνες μας το χαρισαν, μαζι με τον πρωτογονο τροπο του πεταγματος του,

μεθοδος που ακομα χρησιμοποιειται απο ορισμενες αραχνες που το κρατουν στα μπροστινα τους ποδια και "ψαρευουν" εντομα.
το οργανωμενο κυνηγι... ζωα οπως οι αγριοι σκυλοι, οργανωναν το κυνηγι πολυ πριν απο τον ανθρωπο, διαμοιραζοντας τους ρολους του καθε ενος -

αλλοι θα κουρασουν διαδοχικα το επιλεγμενο θηραμα, και αλλοι θα του επιτεθουν τελικα .
το κυνηγι απο αποσταση... υπαρχει ψαρι που εκτοξευει υδατινα βληματα με το στομα του, κτυπωντας εντομα που βρισκονται εξω απο το νερο. οι βατραχοι και οι χαμαιλεοντες εκτοξευουν την γλωσσα τους.
το δολωμα ... ορισμενα ειδη ψαριων χρησιμοποιουν ειδικες αποφυσεις τους που μοιαζουν με τροφη για να προσελκυσουν αλλα ψαρια κοντα στο στομα τους. ενα ειδος φιδιου χρησιμοποιει για τον ιδιο σκοπο την ουρα του που μοιαζει και κινειται σαν σκουληκι.
οι παγιδες... πολλα ειδη αρπακτικων εντομων σκαβουν λακους με αποτομα τοιχωματα για να παγιδευσουν τα θηραματα τους.
ο πολεμος... ανακαλυψη των μηρμυγκιων που οργανωνουν ολοκληρες εκστρατειες εναντιον αλλων μηρμυγκοφωλιων με πληθος νεκρων.
η χρηση σκλαβων... ενας απο τους λογους του πολεμου σε ορισμενα ειδη μηρμυγκιων ειναι η κλοπη αυγων των αντιπαλων, απο τα οποια θα εκκολαψουν γεννιες σκλαβων.

αλλο ειδος χρησιμοποιει αλλη μεθοδο.

η βασιλισα μπαινει κρυφα και σκοτωνει την ντοπια βασιλισα, και αναπαραγωντας τις φερομονες που εκπεμπει, πειθει την αποικια να μεγαλωσει τους δικους της απογονους που αποτελουν την ελιτ πλεον.
η κτηνοτροφια... τα μηρμυγκια αρμεγουν σακχαρα απο τις αφιδες (μελιγκρα) και τις προσεχουν σαν ιδιοκτητο κοπαδι, πολυ πριν εμεις το διανοηθουμε καν.
η καλλιεργεια... αλλα ειδη μηρμυγκιων καλλιεργουν μυκητες πανω σε μασημενα φυλλα και τρεφουν τα μικρα τους .
κοινωνικη οργανωση... σε αυτην μας ξεπερνουν οι αγριοσκυλοι ακομα και τωρα. ο σεβασμος της ιεραρχιας τους ειναι αξιοθαυμαστος, οπως επισης και το οτι ποτε σκυλος δεν σκοτωνει σκυλο.
οι δρομοι... παλι τα μηρμυγκια εχουν τα πρωτεια, ανοιγοντας λεωφορους για την μετακινηση της τροφης στη φωλια. τα κοκκινα μηρμυγκια μαλιστα φτιαχνουν γεφυρες με τα σωματα τους και περνουν υδατινα εμποδια.
τα φραγματα... η ανακαλυψη βεβαια ανηκει στους καστορες.
τα πολυ ψηλα κτιρια... σε αναλογια με το μεγεθος των τερμιτων, οι φωλιες τους εχουν υψος ουρανοξυστη.
ο κλιματισμος... οι φωλιες των τερμιτων διαθετουν ενα τελειο συστημα κλιματισμου για τις τεραστιες κατασκευες τους.
η διακοσμηση του χωρου... υπαρχει ενα πουλι που η διακοσμηση της φωλιας του ξεφευγει απο το συνηθισμενο. ενας φτερωτος διακοσμητης.
η καλαθοπλεκτικη... την ιδεα μαλλον κλεψαμε απο τις πλεγμενες φωλιες των πουλιων .
η ζυμωση που παραγει αλκοολ... οι πιθηκοι μασουν σπορους και τους θαβουν, για προκαλεσουν ζυμωση, και μετα απο μερικες μερες τους ξεθαβουν και τους τρωνε, φτιαχνοντας κεφαλι.
ο ηλεκτρισμος... χρησιμοποιειται απο τα σελαχια ως αμυνα, και απο ορισμενα αλλα ειδη ψαριων για ανιχνευση.
η πτηση... εκτος απο τα πτηνα, υπαρχουν ζωα οπως ο ιπταμενος σκιουρος που κανει πτησεις ανεμοπτερου απο δεντρο σε δεντρο.
ο χημικος πολεμος... τα αγγουρια της θαλασσας, ενα ειδος που μοιαζει με γυμνοσαλιαγκα, απελευθερωνει τοξικες ουσιες στο νερο για να αμυνθει.
το ραψιμο... υπαρχουν καμπιες που "ραβουν" με μια κλωστη σαν τον ιστο της αραχνης τα φυλλα και τα διπλωνουν για να φωλιασουν.
ο καφες... ανακαλυφθηκε επειδη τον προτιμουσαν πρωτες οι κατσικες για την υπερδιεγερση που προσφερει.
η υγροποιηση των ατμων... σκαθαρια στην ερημο, στεκονται με το κεφαλι προς τα κατω νωρις το πρωι, υγροποιωντας στο κρυο σωμα τους σταγονες νερου απο την ατμοσφαιρα, που ρεει προς το στομα τους για να πιουν.
το ξιφος... ανηκει δικαιωματικα στον ξιφια .
οι καταδυσεις... πολλα πτηνα και ζωα καταδυθηκαν στο νερο πριν καν το σκεφτει ο ανθρωπος.
το σοναρ (ηχοεντοπισμος)...το χρησιμοποιουν οι νυχτεριδες, και τα δελφινια

νυκτερινη οραση υπερυθρων...τα νυκτοβια φιδια εντοπιζουν το θηραμα στο σκοταδι απο την θερμοκρασια του

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

"Κάρτα Πολίτη" - Γιώργος Παπανδρέου στη ΔΕΘ 11/09/2010

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΠΤΟΗΤΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ...

Προς τον πατέρα.....




Oι βλάκες οι Έλληνες με έκαναν Πρωθυπουργό.

1. Στο υπουργικό συμβούλιο έχουμε λαπτοπ και προτζέκτορα.

2. Τον προυπολογισμό του κράτους τον κατέθεσα σε τσιπάκι.

3. Το Εθνικής Παιδείας το έκανα σκέτο παιδείας.

4. Το Μακεδονίας το....κατήργησα.

5. Το Ναυτιλίας το κατήργησα.

6. Το Τουρισμού το κατήργησα.

7. Το Αιγαίου το.. κατήργησα.

8. Τα Σκόπια τα προωθώ για Μακεδονία.

9. Την Κύπρο την κανονίζω για τους Τούρκους.

10. Στο Αιγαίο θα τα βρούμε.

11. Τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τον σταμάτησα.

12. Ο κακομοίρης ο Άκης έχει μόνο 25 σπίτια.

13. Ο Μαντέλης εχει μπλεξίματα για κάτι 450.000 μάρκα.

14. Ο Τσουκάτος έφερε στο ταμείο 2.000.000 αλλά ψάχνω και δεν τα βρίσκω.

15. Κάτι ακούγεται για Γιάννο, ρε μπαμπά αυτοί που αγωνίστηκαν για το σοσιαλισμό, πληρώθηκαν καλά η να τους κόψω και κάποιο τσεκ ακόμα

16. Οι ντόπιοι και ξένοι παράγοντες με στηρίζουν καλά.

17. Την Ελλάδα την έβαλα στο Δ.Ν.Τ.

18. Τους Έλληνες τους γυρίζω στην λίθινη εποχή.

19. Απο Φθινόπωρο επιστρέφω πατρίδα, μάλλον Φλόριντα ή Βοστώνη.

Γι΄αυτό:

(Π)ατέρα

(Α)ναπαύσου
(Σ)υνεχίζω

(Ο)λοκληρωτική

(Κ)αταστροφή"

ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Πυρίτιο= Ζωτικής σημασίας για την σωστή ανάπτυξη των οστών =σε εμφυτεύματα μαστού και η αλήθεια που μας κρύβουν

Ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανακάλυψαν ότι η μπύρα είναι πλούσια πηγή πυριτίου και πιθανότα βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το πυρίτιο είναι το βασικό συστατικό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.
Η καλύτερα τεκμηριωμένη λειτουργία του πυριτίου είναι ότι διευκολύνει τον εμπλουτισμό των οστών με ασβέστιο και μέταλλα. Ο οργανισμός δε μπορεί να αφομοιώσει και να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο χωρίς την παρουσία πυριτίου, ανάγοντάς το έτσι σε απαραίτητο θρεπτικό στοιχείο για όσους έχουν προβλήματα οστεοπόρωσης. Ζωτικής σημασίας για την σωστή ανάπτυξη των οστών και τη διατήρηση της φυσιολογικής οστικής δομής. Απαραίτητο για την ορθή και ταχεία επούλωση καταγμάτων, θλάσεων και τραυματισμένων τενόντων και συνδέσμων. Προλαμβάνει τον εκφυλισμό των μεσοσπονδυλίων δίσκων.
Αλλά: Τι μας κρύβουν;
Το 2003 ο Εθνικός Οργανισμός Γυναικών των ΗΠΑ διοργάνωσε συμπόσιο αναφορικά με την ασφάλεια της χρήσης σιλικόνης σε εμφυτεύματα μαστού.
Ενα κύριο συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι υπήρξε μια τάση παραπληροφόρησης του κοινού, η οποία εκδηλώθηκε τα προηγούμενα χρόνια με την μη αποδοχή σχετικών ερευνητικών εργασιων σε αντίστοιχα ιατρικά περιοδικά.
Με αυτό το τρόπο μυριάδες πληροφορίες που αφορούσαν την φλεγμονώδη αντίδραση του αμυντικού μηχανισμού του γυναικείου σώματος προς μια ξένη ουσία, που τυγχάνει να είναι η σιλικόνη, δεν έφτασαν όχι μόνο στο κοινό αλλά και ούτε καν στους γιατρούς που ασχολιόντουσαν με το αντικείμενο.
Ο ΕΟΦ της Αμερικής επίσης θεωρούσε την χημική σύνθεση του εμφυτεύματος προστατευόμενη πληροφορία και επαγγελματικό μυστικό του κατασκευαστή.
Συνεπώς δεν έδιδε στη δημοσιότητα τις συγκεκριμένες πληροφορίες.!!!
Το αποτέλεσμα ήταν ότι εκατομμύρια γυναίκες έβαζαν μέσα στο σώμα τους ένα υλικό που δεν γνώριζαν τι ήταν.
Πχ ένα υλικό που έβαζαν κάποιοι κατασκευαστές ήταν η πλατίνα, που ορισμένοι ερευνητές ανίχνευσαν ότι ξέφευγε από το εμφύτευμα και κυκλοφορούσε στον οργανισμό της γυναίκας.
Η σιλικονη έχει την ικανότητα να ξεφεύγει από το εμφύτευμα και να διαχέεται όχι μόνο στους γύρω ιστούς αλλά και σε όλο το σώμα. Τοπικά δημιουργούνται, σύμφωνα με την ειδική επιτροπή τοξικολόγων και παθολογοανατόμων που συμμετείχε στο πανελ, σκληρά περιβλήματα, χρόνια φλεγμονή με συμμετοχή πολυπύρηνων γιγαντοκυττάρων, που σαν αποτέλεσμα είχαν κρέμασμα του μαστού και συχνές επανεγχειρήσεις.
Για το θέμα αυτό δεν είχε ζητηθεί η συναίνεση των γυναικών από τους χειρουργούς τους. Πέραν των αισθητικών αποτυχιών όμως τα αποτελέσματα στην υγεία είναι τελείως απρόβλεπτα.
Η φλεγμονή του περιβάλλοντα μυικού ιστού, στους μύες του θώρακα, είναι συχνή με ιδιαίτερο αποτέλεσμα την δημιουργία μυοσίτιδας.
Το συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι έπρεπε να γίνουν επειγόντως περαιτέρω έρευνες για τη φύση της σιλικόνης να δρα ως ανοσοδιεγέρτης, δηλαδή να προάγει και να εντείνει την αντίδραση του οργανισμού σε αντιγόνα.
Αυτό για όσους γνωρίζουν τα πράγματα σημαίνει ότι το υλικό της σιλικόνης δρά κατά παρόμοιο τρόπο όπως ένα εμβόλιο που περιέχει υδράργυρο ή αλουμίνιο.
Δηλαδή αυξάνει τη πιθανότητα χρόνιων αυτοάνοσων νοσημάτων ποικίλης αιτιολογίας.
Αυτά περίπου λένε οι ειδικοί.
Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ πάει ένα βήμα πιο πέρα όμως.
Θέλουμε να δούμε πρώτα από όλα αν ο μόνος παράγων που προώθησε τα εμφυτεύματα ήταν η συνήθης απληστία των χημικών γιγάντων και η αντίστοιχη ανόητη τακτική των γυναικών να θέλουν να γίνουν κάτι που δεν είναι για να μπορέσουν να προσελκύσουν αυτούς που τις αγαπούν για αυτό ακριβώς που δεν είναι και να αποφύγουν όσους τους αγαπούν για αυτό που ακριβώς είναι. Πώς λοιπόν και από ποιούς ανακαλύφθηκε η σιλικόνη;
Δεύτερον και νομίζω κυριότερον, ποιά είναι τα αληθινά αποτελέσματα στην υγεία των γυναικών;
Οι πνευματικοί μας πατέρες, οι ομοιοπαθητκοί, μας προειδοποίησαν ότι το πυρίτιο - η σίλικα- είναι το μόνο ομοιοπαθητικό φάρμακο που είναι επικίνδυνο, αν γίνει κατάχρηση του.
Ο Τζαίημς Ταηλερ Κεντ στα τέλη του 19ου αιώνα έγραφε ότι η σίλικα μπορεί να διαλύσει ένα περιγεγραμμένο σπόστημα, ή σπήλαια φυματικά και να διασπείρει τα επικίνδυνα υλικά τους σε όλο τον οργανισμό, πράγμα που αναβαθμίζει το φάρμακο αυτό ως ένα πολύ επικίνδυνο, ώς και μοιραίο.
Είναι λοιπόν από παλιά γνωστό ότι το πυρίτιο είναι ιδιαίτερα τοξικό υλικό.
Η σιλικόνη, από την άλλη, είναι ένα οργανικό υλικό που έχει σε επαναλαμβανόμενες πολυμερισμένες μονάδες δύο άτομα πυριτίου.
Συνεπώς λόγω της οργανικής φύσης του θα μπορούσε να αποσυντεθεί μέσα στον οργανισμό και το επικίνδυνο μέρος του, το πυρίτιο θα μπορούσε να απελευθερωθεί μέσα στο σώμα.
Είναι επίσης γνωστό ότι το πυρίτιο δεν έχει αποδειχθει να συμμετέχει σε καμμία βιολογική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και συνεπώς είναι εύλογο να θεωρείται ξένο σώμα από τον οργανισμό.
Ο,τι συμβαίνει ακριβώς με τα περισσότερα βαρέα μέταλλα ή μεταλλοειδή.
Ομως τα ενημερωτικά όργανα του καρτέλ από τις αρχές του 1960 άρχισαν να βομβαρδίζουν το ιατρικό και μη ιατρικό κοινό ότι πρόκειται για ένα πολύ ασφαλές υλικό.
Ηταν η εποχή που η ομοιοπαθητική ιατρική ήταν σε κάμψη, συνεπώς το να ανοίξει κανείς την κατά 70 χρόνια παλαιότερη Ματέρια Μέντικα του Κεντ ήταν αδύνατο ως απίθανο. Παίζοντας με την νοημωσύνη μας, οπως η γάτα παίζει με το ποντίκι, το καρτέλ αποδέχθηκε μέσα στις ιατρικές σχολές αλλά και στα περιθωριακά συνέδρια της ανεπιθύμητης επαγγελματικής και τοξικολογικής ιατρικής (στα συνέδρια αυτά πάνε μερικοί αθεράπευτα ρομαντικοί γιατροί), την ενημέρωση για μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια, τη σιλίκωση, στην οποία εκτίθενται όλοι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία της άμμου (η άμμος είναι οξείδιο του πυριτίου).
Η σιλίκωση καταστρέφει τα πνευμόνια εξαιτίας έκθεσης στα μόρια σκόνης πυριτίου. Δηλαδή το καρτελ κατάφερε και έπεισε το κοινό ότι μέσα στα πνευμόνια το πυρίτιο είναι επικίνδυνο και τοξικό υλικό αλλά μέσα στο μαστό μιας γυναίκας είναι πολύ αθώο.
Αυτό θα μπορουσε να είναι κάλλιστα σύμπτωμα ομαδικής σχιζοφρένειας. Από τη δεκαετία του 1970 και έπειτα έγιναν προσπάθειες από μεμονωμένους ερευνητές, συνήθως "κρατικά" επιχορηγούμενους, να πεισθεί η επιστημονική κοινότητα ότι το πυρίτιο είναι ουσιώδες συστατικό της ζωής.
Αν και κάποιοι κατώτεροι οργανισμοί, όπως τα διάτομα και ορισμένα φυτά, οπως το ρύζι, χρησιμοποιούν το πυρίτιο ιδίως στη διαμόρφωση του κυτταροσκελετού, οι έρευνες μέχρι τώρα δεν έχουν τεκμηριώσει τη φημολογούμενη ευνοική δράση του στην δημιουργία της θεμέλιας ουσίας του συνδετικού ιστού και των οστών όλων των ζώων.
Δεδομένου δε ότι το πυρίτιο είναι ανοσοδιεγέρτης η Ομάδα Μελέτης εκφράζει τις επιφυλάξεις της ότι είναι ουσιώδες συστατικό. Επίσης η αδιαφορία του εντερικού βλεννογόνου να το περισυλλέξει από τη τροφή και η τεκμηρωμένα πολύ γρήγορη αποβολή του από τα νεφρά καθιστά τη βιολογική του σκοπιμότητα εντός μας παντελώς αμφισβητίσιμη.
Θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερες σχετικές έρευνες, μέχρι να μπορούμε να "φυτεύουμε" τέτοιας φύσης εμφυτεύματα στο ίσως ωραιότερο και θελκτικότερο ανατομικό σημείο της γυναίκας.

.eoniosiniohos.gr

ΥΓΡΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗ
Η χρήση της άρχισε τη δεκαετία του '50,ως το πρώτο ενέσιμο εμφύτευμα και χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια με ενθουσιασμό σ'ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών.
Η υγρή σιλικόνη ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα συνθετικών ουσιών με κύριο στοιχείο το πυρίτιο. Στην Πλαστική Χειρουργική χρησιμοποιούνται μόνο αυτές, που έχουν δομή διμεθυλο-πολυσιλοξάνης. Οι πρώτες εφαρμογές αφορούσαν στην εξάλειψη των ρυτίδων. Στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες ανωμαλίες του προσώπου (ημιατροφία- νόσος Romberg) καθώς και την πλήρωση κοιλοτήτων σε διάφορες περιοχές του σώματος,τραυματικής ή άλ λης αιτιολογίας. Η χρήση της υγρής σιλικόνης στην αύξηση του στήθους είχε απρόβλεπτα, ολέθρια αποτελέσματα και οδήγησε συχνά σε υποδόρια μαστεκτομή. Οι επιπλοκές που δημοσιεύθηκαν στη διεθνή βιβλιογραφία,έθεσαν τη υγρή σιλικόνη στο περιθώριο για πολλά χρόνια.
Διάφορα γεγονότα έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον για τη χρήση της σαν ενέσιμο εμφύτευμα αποκλειστικά στο πρόσωπο, όπως π.χ η έλλειψη στοιχείων που να τη συνδέουν με συστηματικά νοσήματα, η εισαγωγή μικροσταγονοειδούς τεχνικής χορήγησης, η έγκριση από το F.D.A της ελαιώδους μορφής σιλικόνης στην πρόληψη και αντιμετώπιση της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδή χιτώνα και τέλος η απαίτηση για ενέσιμα εμφύτευματα με πιο μόνιμα αποτελέσματα.
mylook.gr

Σύνδρομο Morgellons
"Ασθένεια", ή καλύτερα νανοστοιχεία που ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας αρχικά μικροσκοπικές ίνες και αργότερα αφού διεισδύσουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα από το δέρμα, σχηματίζουν εντυπωσιακά μορφώματα και επιτίθενται στο ανθρώπινο σώμα (κατασκευασμένη σε εργαστήριο όπως λένε οι ειδικοί, με βάση την σιλικόνη, το πυρίτιο δηλαδή).
Αυτά όπως λένε έχουν ψεκαστεί προς το παρών αρκετές φορές μόνο στις Η.Π.Α. με τρομαχτικά αποτελέσματα στο σώμα αυτών που προσβλήθηκαν.
Ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται στις 60.000, αλλά δεν γίνεται το ίδιο όπως με την πρόσφατη γρίπη!Φανταστείτε κάτω από την επιδερμίδα σας να δημιουργούνται ίνες οι οποίες αναπτύσσονται και κινούνται σαν μικρά ζωύφια, για αρχή. Η μορφή τους δε, είναι εντελώς "εξωγήινη". Η "ασθένεια" αυτή είναι βασισμένη στην νανοτεχνολογία.--->
http://www.fourakis-kea.com
....................................................................
« όσες γυναίκες δέχονται τό μόσχευμα τής σιλικόνης, ή βιοσύστασίς των στηρίζεται είς τις χημικές ένώσεις τού πυριτίου καί όσες τό άποβάλουν είς αύτές τού άνθρακος.»
Άποψη ΦΟΥΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

....................................
Το πρώτο chip κατασκευάστηκε απο τη φύση πρίν 4 δισεκατομύρια χρόνια όταν δημιουργήθηκαν δύο μορφές ζωής, η πρώτη με βαση τον άνθρακα και η δεύτερη με βάση το πυρίτιο.
Για τα επόμενα 100 εκατομύρια χρόνια οι δύο αυτές μορφές ζωής αντα γωνιζόντουσαν και ως γνωστόν επικράτησε αυτή με βάση τον άνθρακα μιας και το πυρίτιο απέτρεπε την υπεριώδη ακτινοβολία (όπως γνωρίζουμε το SiO2 αποροφά ισχυρά στο υπεριώδες) να προκαλέσει γενετικές μεταλλάξεις στο DNA και έτσι η φυσική επιλογή ευνόησε το βασισμένο στον άνθρακα βακτήριο.
Το 1947 στα εργαστήρια Bell έφτασε ένα απολίθωμα, από τα λίγα που έχουμε από εκείνη την εποχή, το οποίο μελετήθηκε με ένα από τα ισχυρότερα μικροσκόπια τότε στον κόσμο.
Στο απολίθωμα εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές για τότε τεχνικές SEM και XRD και αποδείχθηκε ότι ήταν από πυρίτιο.
Μάλιστα αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για επαφές pnp. Με την ανακάλυψη αυτή δημιουργήθηκαν οι πρώτες δίοδοι πυριτίου και τα πρώτα BJT.
silogomania.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η Βαρύτητα

Η Βαρύτητα, πού καταγράφετε ώς η πρώτη θεμελιώδης δύναμη του σύμπαντος, και πού είναι αυτή πού συγκρατεί τον Ήλιο και όλα τα ουράνια σώματα , καθώς και το δικό μας σε δομική ύπαρξη στον χώρο, είναι μια ανεξιχνίαστη ιδιότητα ακόμα, η οποία ερευνάται .
Όμως, εκείνο που μπορεί να φαντασθεί και να υποθέσει κανείς και από το οποίο μπορεί να εξάγει κάποιο συμπέρασμα για να την προσδιορίσει , είναι η πιθανότητα η Βαρύτητα να είναι αποτέλεσμα δύο αντίθετων δυνάμεων.
Της έλξης και της απώθησης. Ως έλξη θεωρείται το κέντρο, και ως απώθηση η περιφέρεια.

Δηλαδή ενώ η ενέργεια λειτουργεί εσωτερικά μαγνητικά διαμορφώνοντας έναν κεντρικό πυρήνα, η εκπεμπόμενη από έξω λειτουργεί ηλεκτρικά , δημιουργώντας ένα στατικό πεδίο ανάμεσα στα σώματα.
Και οι δύο μαζί δημιουργούν την δεύτερη δύναμη του σύμπαντος , τον ηλεκτρομαγνητισμό . Αυτή ή δεύτερη δύναμη , ισχυρότερη της βαρύτητας , έχει την ικανότητα εξουδετέρωσης της. Όπως όταν ηλεκτρίζοντας διά της τριβής ένα στυλό σηκώνουμε μικρά τμήματα χαρτιού, αυτό σημαίνει ότι η βαρύτητα χάνει την δύναμή της και την εξουσία της.
Το στατικό πεδίο του ηλεκτρομαγνητικού κύματος πού δημιουργείται με την επίδραση ηλεκτρισμού και μαγνητισμού το ονομάζουμε ατμόσφαιρα και αύρα των σωμάτων.
Είναι το Αστρικό ή και ψυχή των σωμάτων .
Αυτή η σχέση δημιουργεί την Βαρύτητα. Και από την Βαρύτητα διαμορφώνονται οι Νόμοι κάτω από τους οποίους εξαρτώνται, ελέγχονται και δεσμεύονται όλα τα σώματα.

ΤΗΣ AΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Oι μουσικοσυνθέτες υποστήριξαν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογήςγια το κάπνισμα




Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι μουσικοσυνθέτες Θάνος Μικρούτσικος, Σταμάτης Κραουνάκης, η συγγραφέας Ζηράνα Ζατέλη,

ο ποιητής Δημήτρης Αρμάος, ο εκδότης Μανόλης Δελητζανίδης, οι οποίοι υποστήριξαν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.


Γενικά, οι ομιλητές επανέλαβαν τη «δίκαιη και ξεκάθαρη» θέση του συντονιστικού να υπάρχει απαγόρευση, όπου συναθροίζονται υποχρεωτικά άνθρωποι, και επιλογή, όπου προαιρετικά.


Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αρβανίτης, εκπρόσωπος του συντονιστικού, ζήτησε από τους συναδέλφους του, τους ανθρώπους του πνεύματος, αλλά και εκείνους που «αντιστέκονται στη στέρηση του δικαιώματος της επιλογής» να αντιδράσουν στο μέτρο.


Ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης υπογράμμισε την ύπαρξη του δικαιώματος της συναίνεσης στο ποινικό Δίκαιο και καταδίκασε την «αυστηρότητα του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης».


Κατά την εκδήλωση, η οποία ήταν διαδικτυωμένη με ανάλογες εκδηλώσεις στην Πάτρα, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, διαβάστηκε και ιατρική άποψη για την επικινδυνότητα του καπνίσματος και την ορθότητα του μέτρου, στην οποία έκθεση χαρακτηρίζονται «ανεπιβεβαίωτοι» οι κίνδυνοι από το κάπνισμα για τους παθητικούς καπνιστές και «ψευδεπίγραφη» η μέριμνα του κράτους για την προστασία της υγείας.


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΗ




Σήμερα εορτάζετε η Ύψωση Του Τιμίου Σταυρού και για όσους ζυμώνουν και δεν ξέρουν και θέλουν να μάθουν, σήμερα το απόγευμα με τον βασιλικό από την εκκλησία πιάνουν το προζύμη. Βάζεις νερό και αλεύρι και σταυρώνεις με τον βασιλικό που τον έχεις φτιάξει σε σχήμα σταυρού δύο κλωναράκια και το αφήνεις να ησυχάσει. Την άλλη μέρα το πρωί το ξαναζυμώνεις με λίγο αλεύρι , το μεσημέρι ξανά, το βράδυ πάλι. Το ίδιο κάνεις και την Τρίτη μέρα . Συνολικά 7 φορές για τρείς μέρες . Με το προζύμη αυτό φτιάχνουμε το επτάζυμο άρτο και κάθε φορά που ζυμώνουμε κρατάμε στην άκρη ζύμη για προζύμη. Μέχρι του χρόνου πάλι Του Σταυρού πού το ανανεώνουμε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
Του πρωτοπρ. Αντωνίου Μπουσδέκη
Εφημερίου Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νικαίας.
Η Κάρτα του Πολίτη παρουσιάζεται σαν μια κάρτα η οποία θα μας διευκολύνει στο «νοικοκύρεμα», στις καθημερινές μας εργασίες, θα μας προστατεύει από κλοπές μια και δεν θα χρειάζεται να έχουμε μαζί μας χρήματα, θα έχουμε εύκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας, θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας δίνοντας τη δυνατότητα στο κράτος, με την πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα, να ελέγχει με διάφορους τρόπους όλους όσους το βλάπτουν.
Ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός ότι στην Κάρτα του Πολίτη, με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου, θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, εκλογικός αριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία (ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελλος), ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται παντού και χωρίς γραφειοκρατία. Επίσης στο μέλλον σχεδιάζεται να ενταχθεί και η ηλεκτρονική «υπογραφή» των πολιτών και αυτή η κάρτα να αποτελέσει και την ηλεκτρονική ταυτότητα.
Έχει η Κάρτα του Πολίτη κάτι κακό;
Ο γέροντας Ιουστίνος Πάρβου στη Ρουμανία με αφορμή την αναγγελία ηλεκτρονικής ταυτότητος με τσίπ, είπε με σαφήνεια και με κατηγορηματικό τρόπο: «Μάλλον για πολλούς ανάμεσά σας αυτό το τσίπ (η Κάρτα του Πολίτη θα περιέχει τσίπ) είναι κάτι ασήμαντο αλλά πίσω από αυτό το σύστημα που καταγράφει τους ανθρώπους και περιέχει όλα τα δεδομένα (πληροφορίες) κρύβεται μία ολόκληρη δικτατορία, ένα δαιμονικό σχέδιο, μέσω του οποίου δέχεσαι να πουλήσεις την ψυχή σου στο διάβολο. Η καταγραφή των ανθρώπων, όπως κάνουμε με τα ζώα, είναι το πρώτο βήμα από τα μέτρα που παίρνουν για να ελέγχουν απόλυτα τον άνθρωπο».
Πως μπορεί να γίνει αυτή η σύνδεση της Κάρτας του Πολί­τη με το δαιμονικό σχέδιο που μας λέει ο γέροντας ότι κρύβεται πίσω από αυτήν;
Εδώ χρειάζεται μια μεγαλύτερη προσοχή. Από τη δεκαετία του ’80 οι πολιτικοί μας πα­λεύουν να μας επιβάλουν μια ταυτότητα η οποία από τη μια μεριά φαίνεται χρήσιμη και απλή, αλλά από την άλλη συνδυάζει την αριθμοποίηση του προσώπου, την παρακο­λούθη­ση, το φακέλλωμα και τον δυσώνυμο αριθμό 666. Αυτό το ξεκίνησαν με τον ΕΚΑΜ πρώτα, τον ΑΜΚΑ ύστερα, την Κάρτα Πολίτη και το μοναδικό κωδικό πελάτη τώρα τελευταία.
Εδώ λοιπόν αρχίζει να διαφαίνεται πως δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα αλλά πρόκειται για ένα σχέδιο που οδηγεί σε μια προηγμένου τύπου «δημοκρατική» δικτατορία η οποία περιγράφεται απλά ως εξής:
1ον. Υπάρχει ένα ηλεκτρονικό φακέλλωμα που σημαίνει ανα­πόφευκτα κα­τάργηση της ελευθερίας του προσώπου. Μέσω του φακελ­λώματος θα υπάρχει παρακολούθηση του προσώπου, κατάργηση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής με τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρος, ακόμα και με την δημοσιο­ποίη­ση των ευαισθήτων προσωπικών δεδομένων, μια και αυτά θα βρίσκονται στα χέρια πολλών που θα χειρίζονται τα μηχανήματα αλλά και πολλών επιτηδείων οι οποίοι ευκαίρως ακαίρως θα μπορούν να μπαίνουν να βλέπουν αλλά και να αλλάζουν δεδομένα. Παράλληλα υπάρχει πλήρης άγνοια των στοιχείων της κάρτας από τον κάτοχό της.
Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, εμείς οι χριστιανοί τι έχουμε να φοβηθούμε από ένα τέτοιο φακέλλωμα, μια και σύννομοι και ήσυχοι άνθρωποι είμαστε; Είναι όμως ποτέ δυνατόν ο Έλληνας Ορθόδοξος Χρι­στιανός να δεχθεί οποιοδήποτε σύστημα που του στερεί την ελευ­θερία, τον αριθμοποιεί, τον εξευτελίζει σαν πρόσωπο, λέγοντάς του πόσο τον αγαπάει ενώ στην κυριολεξία τον υποδουλώνει και τον βασανίζει;
2ον. Ουσιαστικά μας εισάγουν σε ένα νέο κράτος, σε ένα παγκόσμιο κράτος (μια και στους κομπιούτερ υπάρχει παγκό­σμια δυνατότητα επικοινωνίας), στο κράτος της ηλεκτρο­νι­κής δια­κυβέρνησης, για το οποίο τόσο περήφανος είναι ο πρωθυπουργός μας και μάλιστα χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης στη βάση δεδομέ­νων τον αριθμό 666.
Τι είναι αυτό το νούμερο; Τι γνωρίζουμε γι’ αυτό;
Στην Καινή Διαθήκη και συγκεκριμένα στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, διαβάζουμε τα εξής:
«Ώδε η σοφία εστίν· ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου· αριθμός γαρ ανθρώπου εστί· και ο αριθμός αυτού χξς΄» (Αποκ. ιγ΄ 18). Μας λέει λοιπόν η Αποκάλυψη ότι ο αριθμός 666 δεν είναι ένας τυχαίος αριθμός, αλλά ο αριθμός του θηρίου, ο αριθμός του Αντιχρίστου, γι’ αυτό τον ονομάζουμε και δυσώνυμο αριθμό.
Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι μεταξύ τόσων και τόσων αριθμών διαλέχτηκε αυτός ο συγκεκριμένος αριθμός για να μας εισαγάγει στο κράτος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο Παγκόσμιο κράτος;
Θέλουμε λοιπόν να μπούμε στο Παγκόσμιο κράτος το οποίο ιδρύεται τώρα και να απολαύσουμε όλες τις «διευκολύνσεις» που μας υπόσχεται;
Την πόρτα μας την ανοίγει ο Αντίχριστος.
Αυτός είναι ο οικοδεσπότης, γι’ αυτό ακριβώς και το κράτος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το παγκόσμιο κράτος, το ονομάζουμε παγκόσμιο κράτος του Αντιχρίστου.
Αυτά που μας λέει η Αγία Γραφή δεν είναι λόγια ωραία για να τα ακούμε, αλλά είναι η αλήθεια την οποία καλούμαστε να πιστέψουμε και να ενστερνιστούμε.
Είναι λοιπόν δυνατόν Χριστιανός, που αναγνωρίζει και σέβεται τη μαρτυρία του αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στην Αποκάλυψη, να πα­ραλάβει ταυτότητα η κάρτα, «έξυπνη» η όχι, που να έχει τον συμβο­λισμό του Αντιχρίστου;
Επομένως φυσικό είναι ότι εμείς σαν Ορθόδοξοι Χριστια­νοί, που δεχόμαστε την Αποκάλυψη και τα όσα σοφά και αποκαλυπτικά μας γράφει ο άγιος Ιωάννης, δεν πρόκειται να παραλάβουμε αυτή την κάρτα ή την επερχόμενη ηλεκτρονική ταυτότητα η οτιδήποτε άλλο.
Αυτό το περίμεναν όλοι αυτοί που κατευθύνουν τα πράγματα του κόσμου και κάνουν το παν για να δημιουργηθεί αυτό το παγκόσμιο κράτος του Αντιχρίστου, έπρεπε λοιπόν να αντιμετω­πισθεί η δυσκολία αυτή και να βρεθούν τρόποι να ξεπε­ρα­σθεί ώστε σιγά σιγά να ολοκληρωθεί η ένταξη όλης της υφηλίου στο κράτος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο κράτος του Αντιχρίστου.
Αυτό έγινε και γίνεται με πολλούς τρόπους.
Αργά αλλά σταθερά.
1. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να κοσμικοποιήσουν και να αποχριστιανοποιήσουν αν είναι δυνατόν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας ώστε να είναι πιο εύκολο να ξεπερασθεί το θέμα του Αντιχρίστου. Τώρα που σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει αυτό, ακούμε τους χριστιανούς να μας λένε, ότι δεν είναι τίποτα σπουδαίο αυτός ο αριθμός και ότι αν εμείς δεν αρνηθούμε την πίστη μας αυτά δεν μπορούν να μας επηρρεάσουν.
2. Άρχισαν να λανσάρουν διάφορες κάρτες πιστωτικές, για να σηκώνουμε λεφτά από την τράπεζα, για να ψωνίζουμε από διάφορα καταστήματα... με σκοπό να συνηθίσουμε στη χρήση της κάρτας.
3. Γέμισαν στην κυριολεξία τον κόσμο με τον δυσσώνυμο αριθμό 666 βάζοντάς τον στο bar code που βρίσκεται σε τρόφιμα, ρούχα και στο κάθε τι, δημιουργώντας μας μια εξοικείωση με τον αριθμό του Αντιχρίστου.
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται ακόμα λόγω της πίστης τους και δε δέχονται να προσχωρήσουν στο Παγκόσμιο κράτος του Αντιχρίστου.
Για να αντιμετωπίσουν και αυτό το τελευταίο εμπόδιο, αρχίζουν νομοθετικά να εκβιάζουν. Σχετικά με τον ΑΜΚΑ ο νόμος λέει χαρακτηριστικά: Άρθρο 153 του νόμου 3655/2008. «2. Από την ίδια ως άνω ημερομηνία ουδείς δύναται να απα­σχοληθεί ως μισθωτός η ως αυτοαπασχολούμε­νος, να ασφαλισθεί η να καταβάλει ασφαλιστικές ει­σφορές, να εκδώσει η να ανανεώσει βιβλιάριο α­σθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδό­ματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υπο­χρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστα­τικών».
Εδώ πάλι έχουμε να παρατηρήσουμε από τη μία τη βία και τον εξανα­γκασμό με απειλή αποκλεισμού από τη ζωή, και από την άλλη μια αντιστοιχία στο κείμενο του νόμου με το αντίστοιχο χωρίο της Αποκαλύψεως που μιλάει για τον Αντίχριστο και το 666, και το οποίο λέει:
«… ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού» (Αποκαλ. κεφ. 13 στ. 17).
Όπως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία τη χρησιμοποίη­ση του δυσσωνύμου αριθμού 666 ως κωδικού για κάθε μας πράξη, έτσι και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαία την αντιστοιχία του νόμου με όσα μας λέει η Αποκάλυψη. Χιλιάδες κοσμοθεωρίες υπάρχουν, χιλιάδες φιλοσοφικά, θεολογικά, υπαρξιακά, νομοθετικά συστή­μα­τα, σύμβολα, συμβολικοί αριθμοί, πως διάλεξαν το συγκεκριμένο σύμβολο και τα συγκεκριμένα χωρία της Αποκαλύψεως;
Για το θέμα του ΑΜΚΑ δε μας διαβεβαίωσαν και η πολιτεία και η Εκκλησία πως δεν περιέχει το 666 και πως είναι ένας απλός χρηστικός αριθμός και άρα μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε;
Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε πως και στην περίπτωση ακόμη που δεν θα υπάρχει το 666 στον ΑΜΚΑ ή στην Κάρτα του Πολίτη, η παραλαβή τους σηματοδοτεί την προσχώρησή μας σε ένα παγκόσμιο ολοκληρω­τικό σύστημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως Εικόνα Θεού, αλλά ως «υποκείμενο» των δεδο­μένων (Νόμος 2472/1997), που σύντομα μπορεί να καταστεί αντικείμενο στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας ή και αυτού κατόπιν του Αντιχρίστου (Ο γραμμικός κώδικας (BAR CODE) και ο αριθμός 666, Μελέτη Γ΄ Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου 23 Ιουνίου 1997).
Παρατηρούμε επίσης πως σχεδόν αμέσως (ίσως και μετά από την αντίδραση πολλών πολιτών που δεν δέχτηκαν να παραλάβουν τον ΑΜΚΑ) υποβαθμίζουμε τον ΑΜΚΑ συμπεριλαμβάνοντάς τον σε μια Κάρτα πολύ πιο πλήρη και πιο «έξυπνη», την Κάρτα του Πολίτη.
Ο στόχος δεν εγκαταλείφθηκε. Ήδη η κυβέρνηση βιάζεται να μας εγκλωβίσει σ’ αυτήν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση δηλαδή στο παγκόσμιο ολοκληρωτικό σύστημα, στο παγκόσμιο κράτος, δίνοντάς μας πριν από την Κάρτα του Πολίτη μια ακόμη ηλεκτρο­νι­κή κάρτα, που θα μας «διευκολύνει» όπως ισχυρίζεται, να μη συγκε­ντρώ­νουμε αποδείξεις από τις διάφο­ρες αγορές που κάνουμε.
Ένας νέος «μοναδικός κωδικός πελάτη».
Κάνει παράλληλα απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων με ηλεκτρονικό τρόπο, λέγοντας ότι όποιος δεν στείλει τα στοιχεία του δεν θα πληρωθεί.
Και εδώ είναι άξιον περιεργείας γιατί μας το ζητάνε αυτό αφού όλα τα στοιχεία τα έχουν και οι υπηρεσίες από τις οποίες πληρωνόμαστε και τώρα πλέον και ηλεκτρονικά.
Προς τι όλη αυτή η φασαρία;
Μήπως κάτι άλλο κρύβεται και πίσω από αυτή την απογραφή;
Ας δούμε λίγο και την κατάσταση όλων αυτών που θα πά­ρουν τον ΑΜΚΑ, την Κάρτα του Πολίτη και ό,τι άλλο κυκλοφορήσει μέχρι και την ηλεκτρονική ταυτότητα και τελικά το χάραγμα.
Παίρνουμε λοιπόν την Κάρτα για να μπορούμε να πληρω­θού­με, να έχουμε ασφαλιστική κάλυψη, να κάνουμε τη ζωή μας πιο ήσυχη και πιο ασφαλή.
Ξαφνικά όμως ακούμε ότι κόβονται μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, παρο­χές, ευνοϊκοί όροι στους πολύτεκνους και στους αδύνατους· άρχισαν και σκληραί­νουν τα φοροεισπρακτικά μέτρα· θα κλεί­σουν η θα συγχωνευθούν νοσοκομεία· η ασφαλιστική κάλυ­ψη των δήθεν ασφαλισμένων πολιτών θα είναι πολύ πενιχρή· σε τι λοιπόν θα μας χρειάζεται η Κάρτα ασφάλισης η Κάρτα του Πολίτη; Ούτε ασφάλιση θα έχουμε, ούτε χρήματα, ούτε ελεύθερη πρόσβαση στην ελεύθερη αγορά πραγμάτων και δραστηριοτήτων.
Επίσης και στον σημαντικό τομέα της ασφάλειας και της ήσυχης ζωής ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα μια και ασφάλεια δεν υπάρχει. Καθημερινά ακούμε κλο­πές, φόνους, βία, ναρκωτικά, ταραχές, τρομοκρατία, πολέμους... και αυτά όλο και περισσότερο όσο επεκτείνεται το κράτος της ηλε­κτρονικής διακυβέρνησης, μάλιστα (το πιο φοβερό!) με τη δικαιο­λογία της πάταξης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας του πολίτη.
Αυτό μας θυμίζει την εποχή που η Αμερική απ’ τη μια έριχνε βόμβες στο Αφγανιστάν και από τη άλλη έστελνε ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι ταλαίπωροι Έλληνες πολίτες βρίσκονται συνεχώς μπρο­στά σε καταστάσεις που τους γεμίζουν με άγχος για το μέλλον και ανασφάλεια.
Η χρήση αγχολυτικών, αντικαταθλιπτικών, και διά­φορων άλλων ψυχοφαρμάκων, με τα οποία ο Έλληνας πολίτης προσπαθεί να βάλει μια ισορροπία στη ζωή του έχει αυξηθεί.
Όμως αυτή η ισορροπία κρατάει όσο κρατάνε και τα φάρμακα και το πρόβλημα συνεχίζεται και επιδεινώνεται, η ειρήνη και η ανάπαυση δεν έρχεται στις καρδιές.
Καθώς σκεπτόμαστε όλα αυτά θυμόμαστε το χωρίο της Αποκαλύψεως που λέει: «… και ουκ έχουσιν ανάπαυσιν ημέρας, και νυκτός οι προσκυνούντες το θηρίον και την εικόνα αυτού, και ει τις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού» (Αποκ. ιδ, 11).
Πριν έρθει το χάραγμα βλέπουμε ήδη κατ’ αντιστοιχία τους καρπούς της αποστασίας μας.
Τυχαίο και αυτό;
Ας αναρωτηθεί ο καθένας μόνος του και ας αρχίσει να βγάζει τα συμπεράσματά του και να προετοιμάζεται.
Να προετοιμάζεται για τι; Αυτό θα το καταλάβουμε αν δούμε τώρα και την κατάσταση όλων εκείνων που θα αρνηθούν να πάρουν τη Κάρτα, και πολύ περισσότερο το επερχόμενο χάραγμα.
Ο αποκλεισμός από την κοινωνική ζωή που προαναγγέλλεται από την Αποκάλυψη δεν είναι κάτι ανώδυνο: «και ποιεί πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους πτωχούς, και τους ελευθέρους και τους δούλους, ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς η επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι, ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού» (Αποκ. 13, 16-17)
Πρέπει ο Χριστιανός να είναι έτοιμος για όλα.
Ίσως ακόμα και για το μαρτύριο.
Ο γέροντας Ιουστίνος ο ηγούμενος της Μονής Πέτρου Βόντα που ξαναμνημονεύσαμε στην αρχή μας λέει πάλι πολύ ωραία:
«Γιαυτό σάς λέω είναι ο καιρός του μαρτυρίου. Κατά τη γνώμη μου είμαστε στους καιρούς, στους οποίους ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία είναι το μαρτύριο». Επίσης στα Ευαγγέλια μας λένε οι Ευαγγελιστές ότι θα γίνει θλίψις πολύ μεγάλη που δεν ξαναέγινε ποτέ. Μάλιστα για να τονίσει αυτή την πραγματικότητα λέει πως εκολοβώθηκαν οι ημέρες για να μην χαθούν και οι εκλεκτοί...
Μά γιατί τα λέμε όλα αυτά και φοβάται ο κόσμος και πανι­κοβάλλεται;
Όλα αυτά τα λέει η Αγία Γραφή. Τα έγραψαν οι Άγιοι Ευαγγελιστές φωτισθέντες από το Άγιο Πνεύμα και φυσικά είναι αλήθεια. Οι Άγιοι Ευαγγελιστές μας μετέφεραν την αλήθεια χωρίς συναισθηματισμούς. Δε θέλησαν να μας χαϊδέψουν τα αυτιά με ωραία και ψεύτικα λόγια. Όλα αυτά λοιπόν που μας λέει η Αγία Γραφή είναι λόγια που παρηγορούν την καρδιά του ανθρώπου, που φέρνουν ειρήνη και ανάπαυση στην καρδιά. Πως τώρα εμείς φτάσαμε να διαβάζουμε τα λόγια της Γραφής και να μας πιάνει φόβος και να μην χαίρεται και να μην αναπαύεται η ψυχή μας;
Εδώ ακριβώς βρίσκεται μια από της μεγαλύτερες επιτυχίες του διαβόλου. Μας παρουσιάζει «φοβερή» την αλήθεια για να φοβηθούμε και να ακολουθήσουμε το ψέμα. Και μείς φοβόμαστε τις «φοβέρες» του ψεύτη διαβόλου και δεν φοβόμαστε τις «φοβέρες» του αληθινού Θεού που διαβάζουμε στην Αγία Γραφή.
Εμείς όμως σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί που πιστεύουμε στην αλήθεια της Αγίας Γραφής, ακούμε προσεκτικά όσα μας λέει η Γραφή και προετοιμαζόμαστε.
Τι είναι αυτή η προετοιμασία για την οποία μιλούν και οι άγιοι Πατέρες μας; Σε τι συνίσταται και σε τι αποσκοπεί;
Εδώ ας ξαναθυμηθούμε λίγο τον γέροντα Ιουστίνο Πάρβου: «Να ανοικοδομήσουμε αυτό το λαό! Αλλά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το πράγμα, αν δεν ανοικοδομήσουμε ο καθένας τις ψυχές μας. Να ταπεινωθούμε και να βάλουμε στάχτη στο κεφά­λι, για να μας δώσει ο Θεός τη Χάρη και τη δύναμη να δεχθούμε το μαρτύριο».
Και ένας άλλος σύγχρονος γέροντας, ο γέρων Αμβρόσιος από τη Μονή Δαδίου, την «Παναγία τη Γαβριώτισσα» μας λέει:
«Πρέπει ν' αποκτήσετε ισχυρή πίστη, μόνοι σας, με υπομονή, με καλωσύνη, με δικαιοσύνη. Να μη χάσουμε την πίστη! Σταθερή πίστη, και ο Θεός θα δώσει βοήθεια. Χωρίς την προσευχή, πάμε χαμένοι. Μη σκέφτεστε για το μέλλον. Είναι όλα στα χέρια του Θεού.
Να διαβάζετε Πατερικά κάθε μέρα από λίγο, και ο Θεός θα φωτίζει. Ύστερα θα δυναμώνει ο νους σας».
Η μετάνοια λοιπόν, η προσευχή και η απόλυτη εμπιστοσύνη στα σχέδια του Θεού για μας είναι η βασική προετοιμασία. Εάν ο Χριστιανός ζει ταπεινά τη μετάνοια σά μια μόνιμη κατάσταση στη ζωή του και ζητάει καθημερινά, έμπονα, στην προσευχή του τη Χάρη του Θεού, έρχεται η Χάρις του Θεού και αντιλαμβάνεται σωστά τα πράγματα.
Δεν φοβάται διαβάζοντας την Αγία Γραφή. Δε σκέφτεται το μέλλον. Όσα καταλαβαίνει χαίρεται και όσα δεν καταλαβαίνει έχει μάθει να τα αφήνει στα χέρια του Θεού «εν ειρήνη».
Ζώντας εμείς τη σημερινή κατάσταση δεν πρέπει να αγωνιού­με για το τι θα γίνει αύριο. Αυτό κανένας μας δεν το ξέρει.
Η αγωνία μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε τελικά το θέλημα του Θεού και να μη πλανηθούμε. Όταν ζούμε αυτό το κλίμα σίγουρα δεν σκεφτόμαστε το αύριο με φόβο.
Έχουμε τη σιγουριά της δικής Του παρουσίας στη ζωή μας. Δεν προβληματιζόμαστε για το τι θα μας συμβεί αύριο γιατί ξέρουμε πως μαζί μας είναι ο Χριστός.
Ο δρόμος, είτε βατός είτε δύσβατος, είναι ασφαλής.
Ο Χριστός με την παρουσία Του τον γλυκαίνει, τον ομορφαίνει, τον ασφαλίζει.
Κάνει «μακαρία την οδό» και εδώ και εκεί. Η καρδιά γεμίζει με μια θεϊκή παρηγοριά και χαίρεται ουράνια. Ξεχνάει αυτή την πραγματικό­τητα που είναι εμποτισμένη με την αμαρτία και το θάνατο και ζει την πραγματικότητα που μας περιγράφει η Αποκά­λυψη στο τελευταίο κεφάλαιο.
«Και είδον ουρανόν καινόν και γην καινήν· ο γαρ πρώτος ουρανός και η πρώτη γη απήλθον, και η θάλασσα ουκ εστιν έτι» (Αποκάλυψη 21,1)
Αυτό σημαίνει αυτό που λέει και ο απ. Παύλος «Αυτή η κτίσις ελευθερωθήσεται από της δουλείας της φθοράς εις την ελευθερίαν της δόξης των τέκνων του Θεού». (Ρωμ.8,21).
«Και η πόλις ου χρείαν έχει του ηλίου ουδέ της σελήνης ίνα φαίνωσιν αυτή· η γαρ δόξα του Θεού εφώτισεν αυτήν, και ο λύχνος αυτής το αρνίον» (Αποκ. 21,22-23).
«… και ο θρόνος του Θεού και του Αρνίου εν αυτή έσται, και οι δούλοι αυτού λατρεύουσιν αυτώ και όψονται το πρόσωπον αυτού, και το όνομα αυτού επί των μετώπων αυτών. Και νυξ ουκ έσται εκεί και χρείαν ουκ έχουσιν λύχνου και φωτός ηλίου, ότι Κύριος ο Θεός φωτιεί αυτούς, και βασιλεύσουσιν εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκ. 22,3-5)
Ας σταθεροποιήσουμε την πίστη μας σ’ αυτά. Ας αφήσουμε την καρδιά μας να γεμίσει με την ουράνια χαρά που δημιουργεί στην ψυχή η δική Του παρουσία. Ας βλέπουμε μπροστά μας τον «καινό ουρανό και την καινή γη», το εσφαγμένο Αρνίο στο θρόνο του Θεού, το «Φως του κόσμου» να φωτίζει αιώνια και ας απολαύσουμε νοητά από τώρα την απ’ ευθείας θέα του προσώπου Του, την οποία ευχόμαστε να αξιωθούμε να απολαμβάνουμε αενάως στη Βασιλεία Του.
Υ.Γ. 1. Αναφέρουμε σαν εξέχουσα είδηση ότι η Κυβέρνηση Συνασπισμού της Αγγλίας μετά την μεγάλη αντίδραση του λαού στην ηλεκτρονική ταυτότητα και στη στέρηση του μεγαλύτερου δώρου της ελευθερίας του προσώπου, την ανακάλεσε και είπε ότι θα καταστραφούν όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών με ασφάλεια.
Νομίζω ότι και εδώ βλέπουμε ότι τα πράγματα δεν εξελίσσο­νται όπως ίσως τα φανταζόμαστε, η όπως τα φαντάζονται οι διοικούντες, αλλά Άλλος είναι αυτός που αποφασίζει. Γιαυτό πάλι τονίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να μην αγωνιούμε για το αύριο, αλλά το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι να βρισκόμαστε κοντά στο Θεό και να δίνουμε τη μαρτυρία μας για κάθε τι που έχει σχέση με τη ζωή μας και περισσότερο με την πίστη μας.
Υ.Γ. 2. Μέσα στο πλαίσιο αυτό υπάρχει και στη χώρα μας μία ογκούμενη αντίδραση για την επερχόμενη Κάρτα του Πολίτη. Ήδη, μετά από την επιστολή του π. Σαράντη Σαράντου προς την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, με πρωτοβουλία των Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης άρχισαν να συλλέγονται υπογραφές για τη μη υποχρεωτική παραλαβή της Κάρτας του Πολίτη στο διαδίκτυο:

http://www.egolpion.com/karta_politi.el.aspx

H Κάρτα του Πολίτη


Eντός του 2011 θα ξεκινήσει η σταδιακή αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με την Κάρτα του Πολίτη. Η κάρτα αυτή θα δημιουργηθεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί και θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής κάρτας, παρόμοιας με τις ταυτότητες κατοίκων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Οπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, «…δικαίωμα στη σύνταξη, δικαίωμα στην εκπαίδευση, δικαίωμα στην επανακατάρτιση, στο επίδομα αναπηρίας,στο βιβλιάριο υγείας. Oλα θα αποτυπώνονται στην Κάρτα του Πολίτη. Σπάζοντας τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία,αξιοποιώντας ορθολογικά τα χρήματα αυτά, που υπάρχουν- και ναι,όταν κάνει κανείς ορθολογική διαχείριση χρημάτων,βρίσκει χρήματα και γι΄ αυτούς τους πολύ σημαντικούς στόχους- προχωράμε στην Κάρτα του Πολίτη».
Και πρόσθεσε ότι ως το τέλος του 2011 «οι πολίτες θα είναι σε θέση να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα με μια κάρτα, με την οποία θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που θα αναλάβει την έκδοση των νέων καρτών μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί οδηγία για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία.
Στην κάρτα θα περιέχονται «όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο ακόμη και μέσω Διαδικτύου», όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στα άλλα θα υπάρχουν, εκτός από το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μαξίμου η τότε υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «και όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,και να μη χρειάζεται η γραφειοκρατία».

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Θύμα του ΦΠΑ και η Τέχνη!


Στο τελευταίο διάστημα, που βάθυνε και βαθαίνει η οικονομική κρίση, συρρικνώθηκε το λαϊκό εισόδημα, αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς η ανεργία, κατά συνέπεια σημειώνεται σημαντική μείωση της «ιδιωτικής» - λαϊκής κατανάλωσης. Αυτό πλήττει και την τέχνη και τη σχέση της με το ευρύ κοινό.

Όπως είναι γνωστό ο ΦΠΑ είναι ένας υποχρεωτικός έμμεσος φόρος που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τα ταμεία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Οι έμμεσοι φόροι, απορροφούν ελάχιστο μέρος των μεγάλων εισοδημάτων ενώ πλήττουν τα μικρά εισοδήματα και σχετίζονται στο σύνολό τους με δαπάνες διαβίωσης.

Η προαποφασισμένη αύξηση του έμμεσου αυτού συντελεστή του ΦΠΑ , που επιβαρύνει δραματικά το εισόδημα 3.000.000 περίπου λαϊκών οικογενειών που δεν ξεπερνά τα 12.000,00 ευρώ και που «ξοδεύεται» αποκλειστικά για την επιβίωσή τους, πλήττει και τους καλλιτέχνες πρώτα πρώτα, όπως όλους τους εργαζόμενους, σαν «καταναλωτές».

Θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το τοπίο αφού και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες που είναι απλησίαστα, ακριβαίνουν πολύ περισσότερο (ήδη από χρόνια κατατάσσονται τα περισσότερα και φορολογούνται ως είδη πολυτελείας), κάνοντας παράλληλα ακόμα πιό δύσκολους τους όρους και τις συνθήκες παραγωγής της καλλιτεχνικής δημιουργίας .

Όπως λέγεται ήδη, επίκειται από 1/1/2011 η ακόμα μεγαλύτερη εκτίναξη του χαμηλού συντελεστή του 11% -στα βασικά είδη λαϊκήςκατανάλωσης στο 23%!!!

Και μάλιστα στα αναγκαία είδη πλατιάς κατανάλωσης και διατροφής, στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο) κλπ.

Αυτό θα σημάνει ακόμα ένα μισθό απώλεια σε αγοραστική δύναμη για τους εργαζόμενους –επιπλέον των πρόσφατων απωλειών των εισοδημάτων τους που έγινε με τα νέα μέτρα που υπαγόρευε το μνημόνιο που συνυπέγραψαν οι εραστές της ΕΕ και το ΔΝΤ-....

Πολύ σύντομα μάλιστα –σύμφωνα με αναλυτές- η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα πέσει στο 50% της αντίστοιχης του περασμένου χρόνου πράγμα που θα βάλει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην σχέση της τέχνης με την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Είναι σαφές πια ότι αυτή η γενίκευση του ΦΠΑ 11% στην καλλιτεχνική εργασία θα φέρει μεγάλη άνοδο στην τελική τιμή και των καλλιτεχνικών έργων, των καλλιτεχνικών εφαρμογών και των αναπαραγωγών τους (βιβλία, cd, αντιγράφων έργων τέχνης) αφού θα προστίθεται απο κάθε συντελεστή σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια και όχο μόνο στο τελικό.


ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Από την δεκαετία του 1990 θεσπίσθηκε και στα έργα τέχνης ο ΦΠΑ, αντιμετωπίζοντας την καλλιτεχνική δημιουργία ως «προϊόν».

Μέχρι 31/6/2010 ίσχυε ότι ο ΦΠΑ έμπαινε «καπέλο» στην τελική τιμή του καλλιτεχνικού έργου, όταν αυτό δηλαδή πήγαινε πλέον στο αγοραστικό κοινό. Αυτό επιβάρυνε και επιβαρύνει οικονομικά το έργο τέχνης στην πορεία του προς την κοινωνία, καθιστώντας την τέχνη ακόμα περισσότερο υπόθεση της οικονομικής «ελίτ».

Τώρα μπαίνει σε όλα τα στάδια και στην παροχή υπηρεσιών.

Η αύξηση του ΦΠΑ, εντάσσεται μέσα στην γενικότερη πολιτική που έχουν συναποφασίσει στα όργανα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν την πολιτική της, πολιτική που συρρικνώνει τα λαϊκά εοδήματα προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, που εμπορευματοποιεί ό,τι έχει απομείνει στην Υγεία , την Παιδεία, την Πρόνοια, τον Πολιτισμό, που χρόνια τώρα έχει τσακίσει την παραγωγική βάση της χώρας οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.

Και αυτή την πολιτική μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο άγωνιστικά και σε συνεργασία με τις αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων.

Οι καλλιτέχνες, οι δημιουργοί, μαζί με τους εργαζόμενους πρέπει να απαιτήσουν:

1. Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι και Φ.Π.Α. στα βασικά είδη κατανάλωσης, την εκπαίδευση, την υγεία και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ,

2. Να καταργηθεί ο Φ.Π.Α. στα έργα Τέχνης, τις καλλιτεχνικές υπηρεσίες και τις καλλιτεχνικές εφαρμογές.

3. Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες, τους ελεύθερους επαγκελματίες και τους ΕΒΕ.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

η νικοτίνη κατά σχιζοφρένιας, νόσου Alzheimer, Parkinson,σύνδρομο Tourette , ελκώδης κολίτιδας


Η άποψη του ιατρικού κόσμου για τη νικοτίνη μεταβάλλεται ραγδαία.
Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές είχαν βρει ότι τούτη η χημική ουσία μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα κάποιων ασθενειών, όπως η νόσος τού Alzheimer και η ελκώδης κολίτιδα. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο η νικοτίνη αντιμετωπίζει τις συγκεκριμένες νόσους παρέμενε άγνωστος.
Τελικά, μια μελέτη τού Luis Ulloa, ερευνητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τού Νορθ Σορ στο Μανχάσετ της Νέας Υόρκης, η οποία είχε ως αντικείμενό της τη σηψαιμία, ήρθε για να αποσαφηνίσει τα βιοχημικά μονοπάτια στα οποία εμπλέκεται η νικοτίνη και να δώσει τη δυνατότητα παραγωγής νέων πιο ισχυρών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
Για την ακρίβεια, η νικοτίνη μιμείται την ακετυλοχολίνη, τη «Σταχτοπούτα» των νευροδιαβιβαστών. Έχοντας περάσει πολλά χρόνια στην αφάνεια, η ακετυλοχολίνη ήρθε ξαφνικά στο επιστημονικό προσκήνιο ως η ουσία η οποία συνδέει το νευρικό με το ανοσοποιητικό σύστημα. Μέσω της ακετυλοχολίνης, το νευρικό σύστημα ελέγχει τις φλεγμονές που διαρκώς σχηματίζονται στα σώματά μας.
Υποδοχείς ακετυλοχολίνης εντοπίζονται όχι μόνο στις απολήξεις των νευρικών κυττάρων, αλλά και στα ανοσοκύτταρα.
Η ακετυλοχολίνη προσδένεται σε κάποιους από αυτούς τους υποδοχείς και τους ενεργοποιεί, επιτρέποντας την επικοινωνία εγκεφάλου και ανοσοποιητικού συστήματος.
«Αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό» σχολιάζει ο Wouter de Jonge, του Ακαδημαϊκού Ιατρικού Κέντρου του Αμστερνταμ ο οποίος μελετά πώς αποκρίνονται τα μακροφάγα στην ακετυλοχολίνη. « Ήταν γνωστό ότι οι καπνιστές με ελκώδη κολίτιδα επωφελούνται από τη συνήθειά τους· άρα, υπήρχαν κάποιες ενδείξεις της αντιφλεγμονώδους δράσης της νικοτίνης που κανένας, όμως, δεν μπορούσε να “χειριστεί”» τονίζει.

Η εργασία της ομάδας τού Ulloa ίσως να εξηγεί πώς η νικοτίνη επιδρά θετικά σε ασθένειες τόσο διαφορετικές όσο η σχιζοφρένια, οι νόσοι Alzheimer και Parkinson, το σύνδρομο Tourette και η ελκώδης κολίτιδα. Σε εργαστηριακά πειράματα, ο Ulloa έδειξε ότι η νικοτίνη προσδένεται ειδικά στους νικοτινικούς υποδοχείς των μακροφάγων, παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση των φλεγμονωδών κυτταροκινών από τα συγκεκριμένα κύτταρα.
Η «απαγόρευση» αυτή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.
Επίσης, οι ερευνητές ταυτοποίησαν τον υποτύπο του συγκεκριμένου υποδοχέα των μακροφάγων, του α-7 υποδοχέα της ακετυλοχολίνης.
«Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών στον τομέα της ανοσολογίας» τονίζει ο Mitchell Fink, ειδικός εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Ένας παράγοντας ο οποίος θα μοιάζει με τη νικοτίνη και θα προσδένεται ειδικά σε αυτούς τους υποδοχείς ίσως να αποτελέσει στο μέλλον μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία όχι μόνο της σηψαιμίας αλλά και πολλών άλλων χρόνιων νόσων, όπως για παράδειγμα κάποιων καρδιακών παθήσεων, ορισμένων τύπων καρκίνου και του διαβήτη.

Το μόνο που μας μένει τώρα είναι να βρούμε τον καλύτερο δυνατό αντικαταστάτη της νικοτίνης.
http://www.sciam.gr/topics.asp?action_id=topic_analysis&issue_id=407&topic_id=804
H ακετυλοχολίνη (συχνά αναγράφεται και Αch) είναι ένας εστέρας του οξικού οξέος και της χολίνης με χημικό τύπο CH3COOCH2CH2N+(CH3)3. H ακετυλοχολίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που ενεργεί τόσο στο περιφερικό νευρικό σύστημα όσο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου καθώς και στο αυτόνομο νευρικό σύστημα. Η ακετυλοχολίνη είναι ο μοναδικός νευροδιαβιβαστής για τους κινητικούς νευρώνες (οι αισθητικοί νευρώνες χρησιμοποιούν γλουταμίνη και πεπτίδια για τη νευροδιαβίβαση).Ανάλογα με τους υποδοχείς του μετασυναπτικού κυττάρου η δράση της ακετυλοχολίνης μπορεί να είναι τόσο διεγερτική όσο και ανασταλτική. Οι συνάψεις στις οποίες απελευθερώνεται ακετυλοχολίνη ονομάζονται χολινεργικές. Οι υποδοχείς τους οποίους διεγείρει η ακετυλοχολίνη διακρίνονται σε μουσκαρινικούς και νικοτινικούς.Στο περιφερικό νευρικό σύστημα η ακετυλοχολίνη ενεργοποιεί τους μυς μέσω των υποδοχέων της ακετυλοχολίνης. Στον καρδιακό μυ η ακετυλοχολίνη δρα μέσω διαφορετικών του σκελετικού μυ υποδοχέων(μουσκαρινικών).

Τα χάπια που αλλάζουν τη σκέψη


Σε μια σπάνια συνέντευξή του, τον Δεκέμβριο, στο αμερικανικό περιοδικό «Wired», ο 81 ετών επικεφαλής μελλοντολόγος του Πενταγώνου Αντριου Μάρσαλ ξεστόμισε κάτι που ως τώρα ζούσε στα έργα επιστημονικής φαντασίας.

Γνωστός με το παρατσούκλι «Γιόντα», ο επί 40 έτη σύμβουλος των αμερικανών προέδρων από εποχής Νίξον - είχε μόλις ερωτηθεί για το ποια είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση της στρατιωτικής τεχνολογίας - απάντησε:

«Είναι το να γνωρίζουμε τι ψυχοφάρμακα έχουν πάρει οι στρατιώτες του αντιπάλου».

Οπως εξήγησε στη συνέχεια, οι δυνατότητες των φαρμάκων που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια στην παγκόσμια αγορά είναι τέτοιες που θα επιτρέπουν στους στρατούς να ελέγχουν το ηθικό και τη βούληση των στρατιωτών τους ώστε να μη λυγίζουν εμπρός σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οι κανόνες του ψυχολογικού πολέμου θα αλλάξουν εντελώς.
Αυτά που είπε ο Μάρσαλ είναι σίγουρα συγκλονιστικά, αλλά μήπως αφορούν μόνο τους στρατιωτικούς; Ο καθηγητής Βιοηθικής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας Πολ Ρουτ Βόλπι δεν είναι διόλου καθησυχαστικός:

«Βρισκόμαστε στην αυγή μεγάλων αλλαγών στη δυνατότητά μας να χειριζόμαστε το μυαλό» λέει. Ο επίσης βιοηθικός του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Τζόναθαν Μορένο, συμπληρώνει:

«Οι επόμενες δύο δεκαετίες θα είναι ο Χρυσούς Αιών της νευρολογίας. Θα γνωρίσει την ανάπτυξη που γνώρισε η γενετική τα τελευταία 15 χρόνια».
Ο κόσμος του... Prozac
Οι πρόδρομοι των αυριανών παντοδύναμων ψυχοφαρμάκων υπάρχουν ήδη στην αγορά. Τα εμπορικά ονόματά τους είναι Prozac, Paxil, Zoloft και Ritalin.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, 30 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι ήδη πελάτες τους.

Ο κύριος λόγος που τα παίρνουν είναι «για να νιώσουν καλά».

Είτε γιατί πάσχουν όντως από διαταραχές και φοβίες, είτε γιατί απλά θέλουν να κερδίσουν αυτοπεποίθηση, οι χρήστες τους δένονται μέχρι εθισμού με αυτά.

Οπως περιγράφει στο βιβλίο του ψυχιάτρου Πίτερ Κράμερ «Listening to Prozac» μια χρήστρια ονόματι Τες, «όταν δεν παίρνω το Prozac νιώθω ότι δεν είμαι ο εαυτός μου».
Η τάση αυτή της ενίσχυσης ως και αλλαγής της προσωπικότητας του ατόμου δεν έχει μείνει χωρίς αντιδράσεις από πολλούς και διακεκριμένους διανοητές.

Ο γνωστός από τη θεωρία του για το «Τέλος της Ιστορίας» Φράνσις Φουκουγιάμα διατυπώνει στο βιβλίο του «Our Posthuman Future» τη θέση ότι «βρισκόμαστε στο μέσον αυτής της επανάστασης και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ισχύ του κράτους για να την ελέγξουμε». Γιατί; Διότι η παραγωγή αυτοεκτίμησης σε μπουκάλι είναι κατά τον Φουκουγιάμα άκρως επικίνδυνη αλλοτρίωση της ανθρώπινης ύπαρξης:

«Αν έχεις την ανάγκη ενός ψυχοφάρμακου για να είσαι "εσύ", τότε ποιος είσαι εσύ;».
Εκτός από το Prozac, που ενεργοποιεί στον εγκέφαλο την ουσία σερατονίνη, ο Φουκουγιάμα επιτίθεται σφόδρα και στην κατάχρηση της ριταλίνης.

Το φάρμακο Ritalin γνωρίζει τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, καθώς έχει τη φήμη ότι πειθαρχεί τα υπερκινητικά παιδιά και τους χαρίζει προσήλωση στη μελέτη.

Κατά τα λεγόμενα του Φουκουγιάμα όμως, ενώ έχει όντως θετικά αποτελέσματα σε παθολογικές περιπτώσεις, το χρησιμοποιούν αθρόα γονείς και εκπαιδευτικοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν τον αναγκαίο χρόνο και ενέργεια για να πειθαρχήσουν, ψυχαγωγήσουν και εκπαιδεύσουν τα δύσκολα παιδιά...
Η ανδρόγυνη συμπεριφορά
«Το Prozac» γράφει ο διανοητής «συνταγογραφείται κυρίως για καταθλιπτικές γυναίκες που δεν έχουν αυτοπεποίθηση.

Αυτό, μέσω ανύψωσης των επιπέδων σεροτονίνης, τους δίνει το συναίσθημα του άλφα-αρσενικού που τους λείπει.

Από την άλλη πλευρά, το Ritalin δίνεται κυρίως σε νεαρά αγόρια που δεν κάθονται φρόνιμα στην τάξη, επειδή πολύ απλά η φύση δεν τα σχεδίασε για τέτοια συμπεριφορά.

Με αυτά τα δύο φάρμακα εξωθούμε σταδιακά τα δύο φύλλα προς το πρότυπο μέσης ανδρόγυνης συμπεριφοράς, που είναι το τρέχον πολιτικώς ορθό πρότυπο της αμερικανικής κοινωνίας».
Εκείνο που πραγματικά φοβάται ο Φουκουγιάμα και όσοι συμφωνούν μαζί του είναι ότι τα δύο αυτά φάρμακα είναι οι πρωτόγονοι πρόγονοι όσων έρχονται. Ιδιαίτερα όσων εγκυμονούνται στον τομέα της μνήμης.

Ο βιολόγος Τζο Τσιέν του Πανεπιστημίου Princeton, για παράδειγμα, επέφερε γενετικές μεταβολές σε ποντίκια ώστε να παράξουν περισσότερους εγκεφαλικούς δέκτες τύπου NMDA, οι οποίοι παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση και στη διατήρηση της μνήμης.

Οντως, τα ποντίκια του Τσιέν αποδείχθηκαν πολύ καλύτεροι «μαθητές» από τους φυσιολογικούς συγγενείς τους.

Ως αποτέλεσμα, αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες σήμερα ετοιμάζουν μια νέα γενιά ουσιών για την ενίσχυση της ανθρώπινης μνήμης.

Η Memory Pharmaceuticals - που συνίδρυσε ο νομπελίστας Ερικ Κάντελ - αναπτύσσει έναν ρυθμιστή δεκτών ασβεστίου, που αυξάνει την ευαισθησία των νευρώνων ώστε να μεταδίδουν πληροφορίες ταχύτερα, και έναν ρυθμιστή δεκτών νικοτίνης, που ενισχύει την πλαστικότητα των συνάψεων του εγκεφάλου.

Νικοτινικούς ρυθμιστές ετοιμάζει και η εταιρεία Targacept, ενώ η Cortex Pharmaceuticals έχει αναπτύξει ολόκληρη κατηγορία «ρυθμιστών δεκτών ΑΜΡΑ».

Ολα αυτά τα φάρμακα διατείνονται ότι αλλάζουν εντελώς την κατάσταση μνήμης, όχι μόνο θεραπεύοντας παθήσεις αλλά και βελτιώνοντας ακόμη και «κανονικούς εγκεφάλους». Είναι όμως «κανονικό» να συμβαίνει αυτό;
Η διαμάχη των ερευνητών
Η διαμάχη των ερευνητών και των ανησυχούντων συνεχίζεται, με εκατέρωθεν σοβαρά επιχειρήματα.

Οι μεν προτάσσουν την αναγκαία επιβοήθηση του ανθρώπινου οργανισμού ώστε να αντεπεξέλθει στην πνευματική κόπωση που γεννά η φορτισμένη με πληροφορίες και γνώσεις εποχή μας και οι ακόμη πιο φορτικές που θα ακολουθήσουν.

Οι δε ανησυχούν για την ακεραιότητα της προσωπικότητας, τη γνησιότητα της έκφρασης των συναισθημάτων και τον αυτοέλεγχο των πράξεων του ατόμου-πολίτη. Νομικά ερωτήματα εγείρονται επίσης για το κατά πόσον θα είναι κολάσιμες αδικοπραξίες που τελούνται υπό την επήρεια τέτοιων φαρμάκων.

Θα πρέπει να θεσπίσουμε «αλκοτέστ για ψυχοφάρμακα» σε οδηγούς που τρέχουν υπερβολικά; Ή θα θεωρούμε «κοινωνικούς ήρωες» πυροσβέστες που αυτοθυσιάζονται στο καθήκον, μη έχοντας όμως επίγνωση του αισθήματος αυτοσυντήρησης λόγω κάποιου ψυχοφαρμάκου;

Ακόμη χειρότερα, πόσο ανθρώπινη θα είναι η κοινωνία μας αν στο πρωινό των οργανισμών σερβίρεται ρόφημα που κάνει τους εργαζόμενους ρομπότ παραγωγικότητας, τους στρατιώτες πειθήνια όργανα εκτέλεσης κάθε είδους διαταγών, τους αθλητές ακούραστους μονομάχους πρωταθλητισμού και ούτω καθ' εξής;

Θα είναι ανθρώπινη αυτή η φαινομενικά υγιής κοινωνία;




Αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου υπνωτικά και ηρεμιστικά

Τα υπνωτικά και τα ηρεμιστικά συντομεύουν τη διάρκεια ζωής, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που παίρνουν πολλοί άνθρωποι για να καταπολεμήσουν την αϋπνία και το άγχος τους, μπορεί να συντομεύσουν τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με μια νέα πολυετή καναδική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, υπό την καθηγήτρια Ζενεβιέβ Μπελβίλ της Σχολής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ, δημοσιεύτηκε στο καναδικό περιοδικό ψυχιατρικής «Canadian Journal of Psychiatry» του Καναδικού Ψυχιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το Live Science.
Οι ερευνητές από το 1994 έως το 2007 μελέτησαν τις περιπτώσεις περισσότερων των 14.000 ατόμων ηλικίας 18 έως 102 ετών. Κάθε δύο χρόνια οι επιστήμονες κατέγραφαν διάφορα στοιχεία για τους εθελοντές, μεταξύ άλλων την κατανάλωση ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών.
Όπως διαπιστώθηκε, όσοι άνθρωποι έπαιρναν τέτοια φάρμακα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, εμφάνισαν θνησιμότητα 15,7% κατά την 12ετή περίοδο της έρευνας, ενώ όσοι δεν έκαναν χρήση τέτοιων χαπιών παρουσίασαν θνησιμότητα 10,5%.
«Αυτά τα φάρμακα δεν είναι ζαχαρωτά και η λήψη τους πολύ απέχει από το να είναι αβλαβής», δήλωσε η Μπελβίλ. Λαμβάνοντας υπόψη τους λοιπούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τη θνησιμότητα (π.χ. κατανάλωση αλκοόλ και καπνού, κατάσταση φυσικής υγείας, σωματική άσκηση, κατάθλιψη κ.α.), η Καναδή ερευνήτρια εκτίμησε ότι τα χάπια κατά της αϋπνίας και του άγχους σχετίζονται κατά μέσο όρο με μια αύξηση κατά 36% του κινδύνου πρόωρου θανάτου.
Η μεγαλύτερη «ψαλίδα» στο βαθμό θνησιμότητας μεταξύ όσων παίρνουν και όσων δεν παίρνουν τέτοια χάπια, παρατηρήθηκε στις ηλικίες 55 έως 74 ετών.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι διάφοροι παράγοντες μπορεί να εξηγούν αυτή την διαφορά. Τα υπνωτικά και τα ηρεμιστικά επηρεάζουν τους χρόνους αντίδρασης του ανθρώπου, το βαθμό εγρήγορσής του και την ικανότητα συντονισμού των κινήσεών του, με συνέπεια πιθανώς να οδηγούν σε περισσότερα μοιραία ατυχήματα (π.χ. από πτώση). Επίσης, τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιδεινώνουν τυχόν αναπνευστικά προβλήματα στη διάρκεια του ύπνου, ενώ μερικά επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα με τρόπους που μπορεί να επηρεάζουν την κρίση του ασθενούς, αυξάνοντας π.χ. τον κίνδυνο αυτοκτονίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακάλεσε το κάψιμο του Κορανίου ο πάστορας


Ο αποφασισμένος πάστορας από την Φλόριντα που κάλεσε για το ανοικτό κάψιμο του Κορανίου, σήμερα ανακάλεσε το σχέδιό του, ισχυριζόμενος ότι ήρθε σε συμφωνία ότι το τζαμί θα απομακρυνθεί από το χώρο του Ground Zero που έλαβαν χώρα οι τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όμως ο μουσουλμάνος κληρικός που σχεδιάζει το λεγόμενο ‘Ground Zero Mosque’ αμέσως αρνήθηκε στο ABC News ότι έχει συμφωνήσει να εγκαταλείψει το σχέδιό του.

Ο πάστορας Terry Jones από το Gainesville της Φλόριντα, βγήκε από την εκκλησία του στο Gainesville, μαζί με τον ιμάμη της Φλόριντα Muhammad Al-Masri, για να ανακοινώσει την απόφασή του να ακυρώσει το κάψιμο του Κορανίου, λέγοντας ότι είδε την υποτιθέμενη συμφωνία ως «ένα σημάδι από το Θεό».
Ο πάστορας είπε ότι ο ιμάμης Αμπντέλ Ραούφ, ο ηγέτης πίσω από το τζαμί Ground Zero στο Μανχάταν, θα συναντηθεί μαζί του στη Νέα Υόρκη το Σάββατο.
"Συμφώνησε να το μετακινήσει," είπε ο Jones, αναφερόμενος στο τζαμί του Ground Zero. «Και έχουμε συμφωνήσει να ακυρώσουμε την εκδήλωσή μας το Σάββατο."
«Οι Αμερικανοί δεν θέλουν το τζαμί εκεί και φυσικά οι Μουσουλμάνοι δεν θέλουν από εμάς να κάψουμε το Κοράνι», είπε ο Τζόουνς.
Ο Rauf, ωστόσο, δήλωσε στο ABC News ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

"Είμαι ευτυχής που ο πάστορας Jones αποφάσισε να μην κάψει κανένα Κοράνι", δήλωσε ο Ραούφ. "Ωστόσο, δεν έχω μιλήσει με τον πάστορα Jones ή τον Ιμάμη Musri. Είμαι έκπληκτος από την ανακοίνωσή τους."
«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε με τη θρησκεία μας ή τη θρησκεία οποιουδήποτε άλλου. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε ανταλλαγές. Είμαστε εδώ για να απλώσουμε το χέρι μας για να οικοδομήσουμε την ειρήνη και την αρμονία», είπε.
"Ας πούμε ότι υποχωρούμε στο πλαίσιο της παρούσας τρέχουσας συγκυρίας με αυτόν τον διάλογο", δήλωσε ο Ραούφ. "Ποιο θα είναι το κεντρικό μήνυμα αύριο στον μουσουλμανικό κόσμο;"
«Το Ισλάμ βρίσκεται κάτω από επίθεση στην Αμερική». Αυτό θα είναι το θέμα. "Το Τζαμί απομακρύνθηκε δια της βίας από οποιονδήποτε." Αυτό θα δώσει τροφή στους φανατικούς. Έτσι η εμπόδιση της διάδοσης της τρομοκρατίας είναι μια αναγκαιότητα για την εθνική ασφάλειά μας ", είπε.

Μια άρνηση, επίσης, ήρθε από τον κύριο του έργου του ακινήτου.
"Το Μουσουλμανικό Κοινοτικό Κέντρο που ονομάζεται Park51 στο Lower Manhattan δεν μετακινείται," γράφει μια δήλωση από την εταιρία ‘SoHo Properties’, που είναι ο κύριος του έργου του κέντρου της κοινότητας που καλείται ‘Ground Zero Τζαμί’. «Το έργο θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματισθεί».
Όταν ρωτήθηκε για την άρνηση του ιμάμη σχετικά με τη μετεγκατάσταση του Τζαμιού, ο Τζόουνς είπε ότι του "είπε ψέματα".
"Μου είπαν ακριβώς ότι ο ιμάμης θα μετακινήσει το τζαμί από το ground zero", δήλωσε ο Τζόουνς. "Έχω το λόγο του ότι θα μεταφερθεί το τζαμί σε διαφορετική θέση."

Ο Al-Masri, επικεφαλής της Ισλαμικής κοινωνίας της Κεντρικής Φλόριντα, που μεσολάβησε για τη συνομιλία μεταξύ Jones και Ραούφ, είπε στο CNN ότι μίλησε με τη σύζυγο του Ραούφ, την Daisy Kahn.
Ο Al-Masri είπε ότι σκέφτηκε ότι το προγραμματισμένο τζαμί της Νέας Υόρκης θα πρέπει να μετακινηθεί, λέγοντας, «η τοποθέτηση του τζαμιού κοντά στο Ground Zero είναι περιττή και έχει γίνει μια σαφή πρόκληση για πολλούς ανθρώπους να είναι βίαιοι εναντίον των τζαμιών σε ολόκληρο το έθνος."

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ


1:33 μετά τα μεσάνυχτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας που μία κυβέρνηση ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό μετά τα μεσάνυχτα.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 12 το μεσημέρι και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη.

Πάντως, ο ανασχηματισμός είναι σαρωτικός και το νέο κυβερνητικό κλίμα είναι πολυπληθέστατο.

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης είναι τα εξής:

Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος

Υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων: Χάρης Παμπούκης

Υπουργείο Εσωτερικών Προεδρίας:

Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης

Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος

Υφυπουργός: Θεοδώρα Τζάκρη

Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρωτής Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Σωκράτης Ξυνίδης

Υφυπουργός: Τάκης Ρήγας

στον τομέα του ΕμπορίουΥφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας

στον τομέα των ΕπενδύσεωνΥπουργείο Οικονομικών:Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης

Υφυπουργός: Δημήτρης Κουσελάς

Υπουργείο Εξωτερικών:Υπουργός: Δημήτρης Δρούτσας

Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα

Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης

Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:Υπουργός: Βαγγέλης Βενιζέλος

Αναπληρωτής Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης

Υπουργείο Εργασίας:Υπουργός: Λούκα Κατσέλη

Αναπληρωτής Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου

Υφυπουργός: Άννα Νταλάρα

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:Υπουργός Χρήστος Παπουτσής

Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου

Αναπληρώτρια Υπουργός: Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:Υπουργός: Δημήτρης Ρεππας

Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας

Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης

Υπουργείο Υγείας Διατροφής και Άθλησης:Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος

υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης

υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:Υπουργός: Κώστας Σκανδαλίδης

Υφυπουργός: Μιλένα Αποστολάκη

Υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών:Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη

Αναπληρωτής υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης

Υφυπουργός: Μανιάτης Γιάννης

Υφυπουργός: Μωραΐτης Θάνος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:Υπουργός: Χάρης Καστανίδης

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού:Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ: Τηλέμαχος Χυτήρης

Υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης

Υπουργείο Θαλασσίων Μεταφορών και ΝήσωνΥπουργός: Γιάννης Διαμαντίδης

υφυπουργός: Ελπίδα Τσουρή

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:Γιώργος Πεταλωτής

Αναρτήθηκε από Aνεμος

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ