Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2012


Ο κόσμος μας αλλάζει.
Όλα αυτά που γίνονται γύρο μας δεν είναι τυχαία. Μια καινούργια κατάσταση διαμορφώνεται .
Το 2012 δεν είναι μακριά. Προφανώς κάτι ετοιμάζετε . Αυτό που ετοιμάζετε είναι η μεγάλη αλλαγή του κόσμου.
Για τους «Αρχαίους» αυτούς που επιδιώκουν την τελειότητα του ανθρώπινου γένους, ο κύκλος αυτού του πειράματος έχει κλείσει.
Οι « Αρχαίοι» είναι οι «Παγκόσμιοι Εκπαιδευτές» όπως τους ονομάζουν πού διαδίδουν την γνώση. ‘Έχουν ζήσει στην Ατλαντίδα και την Λεμούρια και σε όλες τις εποχές που πέρασαν από το πλανητικό μας σύστημα και σήμερα ονομάζονται «Λευκό Αδελφάτο».
Είναι οι Αθάνατοι.
Ο κύκλος έφθασε στο τέλος του και βρισκόμαστε μπροστά στην οδό μιάς νέας εποχής. Κατά τους μυημένους έχει ήδη αρχίσει η έναρξη της έλευσης του Παγκόσμιου Εκπαιδευτή . Αυτός θα διδάξει την «νέα ανθρωπότητα» που ετοιμάζουν για τον πλανητικό άνθρωπο , αυτόν της 7ης ακτίνας.
Από τις μυστικιστικές γραφές μαθαίνουμε πώς, «Ο κόσμος μας κυβερνάται από μια αδελφότητα Μυστών οι οποίοι αφού έφθασαν στην ένωση με τον Θεό, τώρα παραμένουν στην γή για να βοηθούν και να καθοδηγούν την ανθρωπότητα.»
Κατά τον Ησίοδο, « 3000 αθάνατους ο Δίας έχει αφήσει ανάμεσα στους ανθρώπους για να παρατηρούν τά έργα τους και να τους ελέγχουν.»
Λέγετε πώς το 13500 π.Χ. ήρθαν οι Άρειοι . Μια νέα φυλή ανθρώπων όπου θεοί και ημίθεοι τους κυβερνούσαν.
Όταν ο Δίας πήρε την εξουσία από τον Κρόνο, {αλλαγή εποχών} , εξαφάνισε το παλιό γένος ανθρώπων και νέο έπλασε δικό του. Οι θεοί λέει ο Πλάτωνας κυβερνούσαν τους ανθρώπου σε κοπάδια, σαν τα πρόβατα , και έριχναν κλήρους για ποιες περιοχές θα εξουσιάζει ο καθένας.
Ο Προμηθέας λέει πώς ο Δίας καθόλου δεν νοιάστηκε για αυτούς πού δεν έπρεπε πιά να υπάρχουν και κοίταξε δική του γενιά να δημιουργήσει.
Οι Αθάνατοι, οι Αρχαίοι αυτοί όλων των εποχών, αυτοί πού ανανεώνουν τα σώματά τους μέσα από ενσυνείδητη γνώση του εαυτού τους μέσα στον χρόνο, εκ των οποίων προήρθε και η θεωρία της μετενσάρκωσης, όταν έρχεται η κατάλληλη εποχή, « σβήνουν» από τον πλανητικό χάρτη την ανθρωπότητα που δεν κατάφερε να φθάσει στον τέλειο άνθρωπο και εμφανίζουν έναν νέο. Αυτός είναι ο άνθρωπος που έχει εξευγενιστεί περισσότερο προς τον σκοπό των θεών. Αυτοί «σώζονται» από την επικείμενη καταστροφή του προηγούμενου γένους για να αποτελέσουν τον σπόρο της νέας γενιάς.
Από τους προηγούμενους , κάποιοι καταφέρνουν να επιβιώσουν χάρις κάποιου Προμηθέα και να συνεχίσουν να υπάρχουν στην νέα εποχή.
Όταν ο Δίας έφτιαξε την δική του ανθρωπότητα, αυτοί ήταν με θεϊκό σπέρμα μας λέει ο Πλάτωνας, αλλά κατά την πορεία αναμείχθηκαν με τους «άλλους» και έχασαν την θειότητα τους.
Έτσι, τώρα ήρθε το τέλος των πραγμάτων για την γενιά του Δία.
Αν κάνουμε μια αντιπαράθεση ανάμεσα στις βασιλείες που επικράτησαν πάνω στον πλανήτη σύμφωνα με μυθολογικά στοιχεία, αυτές που είναι γνωστές είναι η βασιλεία του Ουρανού, του Κρόνου, και του Δία.
Όμως, αν το συσχετίσουμε με το πλανητικό μας σύστημα θα δούμε πώς οι εξωτερικοί πλανήτες κατά σειρά είναι , ο Δίας , ο Κρόνος, ο Ουρανός , αλλά πιο πέρα είναι ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας.
Η μυθολογική Ατλαντίδα από ότι γνωρίζουμε , ονομαζόταν πρώτα Ποσειδώνια. Άρα θα πρέπει να ήταν ακόμα αρχαιότερη από την βασιλεία του Ουρανού.
Ποιοι θα είναι οι νέοι διαμορφωτές λοιπόν του κόσμου πού έρχεται;
Μάλλον κάποιο από τους εσωτερικούς πλέον πλανήτες. Και πρώτος κατά σειρά προς τα μέσα είναι ο Άρης.
Ετοιμάζετε ο Αρειανός άνθρωπος;
Ίδωμεν.
Η επιδίωξη του όλου σχεδίου είναι να φθάσει η ανθρωπότητα στον Ηλιακό άνθρωπο. Τον τέλειο Άνθρωπο.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ευρωβαρόμετρο για Ελλάδα: Αύξηση της φτώχειας


Το 43,9% των Ελλήνων (15,1% στην ΕΕ) δηλώνει ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του

και το 93,7% των συμπολιτών μας (74,7% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στις χώρες-μέλη της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και από το οποίο, το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται, είναι πως οι Έλληνες εμφανίζονται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των πολιτών στους "27" για το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Μάιο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 73,2% των Ρουμάνων και το 69,3% των Ελλήνων -πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 28,4%- θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους.
Εξάλλου, στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στη χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού (29,5% στην ΕΕ), τo 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού (31,1% στην ΕΕ), το 10,9% εκτιμά ότι φτωχοί είναι το 10% του πληθυσμού (22,6% στην ΕΕ), το 3,5% εκτιμά ότι 5% των Ελλήνων είναι φτωχοί (8,3% στην ΕΕ) και μόνο το 1,7% των συμπολιτών μας απαντά ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι κάτω από 5% (3,7% στην ΕΕ).
Οι επιπτώσεις της κρίσης
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κρίσης στις συντάξεις, από το ευρωβαρόμετρο προκύπτει ότι το 51% των Ελλήνων (πρώτοι στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 27,1%) αναμένει ότι θα λάβει μειωμένη σύνταξη από την προσδοκόμενη, ενώ το 17% (20,3% στην Ε.Ε) θεωρούν ότι θα υποχρεωθούν να συνταξιοδοτηθούν αργότερα από ό,τι είχαν αρχικά σχεδιάσει.
Εξάλλου το 30,2% των Ρουμάνων, το 28,8% των Λετονών και το 28,3% των Ελλήνων (14,6% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο στα γηρατειά τους το εισόδημά τους να μην επαρκεί για να τους εξασφαλίσει να ζουν αξιοπρεπώς.
Η φτώχεια έχει περάσει στα νοικοκυριά
Ακόμη, το 28,8% των Ελλήνων (16,9% στην ΕΕ) δηλώνει ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά. Παράλληλα, το 30,2% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) εκφράζουν φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.
Επίσης, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 34,9% των Ελλήνων (18% στην ΕΕ) που απασχολούνται δηλώνουν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουροι πως θα διατηρήσουν τη σημερινή θέση εργασίας τους και το 73% (49% στην ΕΕ) πιστεύουν ότι είναι "απίθανο ή μάλλον απίθανο" να βρουν δουλειά σε περίπτωση που απολυθούν.


Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;



Ο Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

‘‘ …και εκ των στομάτων αυτών εξήρχετο πύρ και καπνός και θείον . Υπό των τριών τούτων εθανατώθησαν το τρίτον των ανθρώπων.’’

Αποκάλυψις θ (9) :17-18 .


99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πένα

Ας είμαστε έτοιμοι δια πάν ενδεχόμενον

Η οικονομική κρίση που σκόπιμα δημιούργησαν οι παγκόσμιοι κυβερνήτες στον κόσμο, δεν θα λυθεί εύκολα.
Σκοπός τους είναι να εξαθλιώσουν για λίγους μήνες ακόμα την ανθρωπότητα, και μετά να ξεσπάσει ό Γ Παγκόσμιος πόλεμος.
Να χαθούν τά 2/3α του παγκόσμιου πληθυσμού.

{"Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπον και να τον κάμουν αδελφό". Κοσμάς ο Αιτωλός}…

{Οί πολιτείες θά καταντήσουν σάν παράγκες!... Στίς 3 χώρες μιά θά μείνει... Κοσμάς ο Αιτωλός}
Και να έρθει ο νέος κόσμος από την αρχή με ένα καινούργιο σύστημα.
{Καλότυχος όποιος ζήσει μετά τόν Γενικό Πόλεμο. Θά τρώει μέ ασημένιο κουτάλι. Εσείς δέν θά τά δείτε αυτά. Θά τά δούν τά δισέγγονά σας...Κοσμάς ο Αιτωλός}.
{"Θάναι τον όγδοο (8ον) αιώνα που θα γίνουν αυτά" Κοσμάς ο Αιτωλός} .

Κατά τόν όσιο Νείλο όταν περάσει το 7400 από Δημιουργίας του Κόσμου, τότε, μεταξύ του 7ου και 8ου αιώνα, δηλ. περί τον 20ο αιώνα όταν ο κόσμος ερημωθεί πνευματικά και κυριαρχήσει η ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ, τότε θα γεννηθεί ο Αντίχριστος και θα κυριεύσει στον Κόσμο.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ;

ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ;
Πολύ περισσότερο νερό απʼ ό,τι θα περίμενε κανείς υπάρχει στη Σελήνη, το οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται βαθιά κάτω από μεγάλο μέρος της επιφάνειας του δορυφόρου, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών.
Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι τελευταίες αποστολές στη Σελήνη υπέδειξαν ποσότητες παγωμένου νερού σε σκιερούς κρατήρες που βρίσκονται στην επιφάνεια του πλανήτη, καθώς και πάγο κάτω από την γκρίζα σκόνη. Θα μπορούσε, όμως, αυτή η ποσότητα νερού να έχει μεταφερθεί εκεί από κομήτες ή αστεροειδείς που έχουν προσκρούσει στην επιφάνεια της Σελήνης.
Η νέα έρευνα, όμως, που έχει διεξάγει η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών δείχνει ότι στη Σελήνη υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού από αυτή –μια διαπίστωση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη.
«Νερό μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε στο εσωτερικό της Σελήνης», συμπεραίνουν στον επίλογο της μελέτης τους οι επιστήμονες από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών. «Για περισσότερα από 40 χρόνια πιστεύαμε ότι η Σελήνη ήταν ξηρή», σχολιάζει ο Φράνσις Μακάμπιν από το Carnegie Institution of Washington που ηγήθηκε της έρευνας. «Διαπιστώσαμε ότι η ελάχιστη ποσότητα νερού κυμαίνεται ανάμεσα σε 64 μέρη/δισεκατομμμύριο έως 5 μέρη/εκατομμύριο».
ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΣΑ...Ο ΗΛΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΡΩΓΜΗ













ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!





Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ;

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ;


Καταπίνει ο πλανήτης τον εαυτό του;

Μαύρη τρύπα πάνω στην Γή;

Τί συμβαίνει ;

Στήν Κίνα ξεκινησε να διαμορφώνεται πριν από έξι μήνες ύστερα από έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις , μιά τρύπα στήν αυλή ενός σχολείου, και σήμερα έχει 80 μέτρα διάμετρο. Πολλά κτίρια γύρω από την καταβόθρα έχουν καταστραφεί.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια άλλη γιγαντιαία καταβόθρα άνοιξε στη Γουατεμάλα .

Μια τεράστια καταβόθρα κατάπιε μια ολόκληρη διασταύρωση
στην πόλη της Γουατεμάλας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, "καταπίνοντας" ένα εργοστάσιο ενδυμάτων,
αλλά δεν προκάλεσε θανάτους ή τραυματισμούς.
Οι αρχές λένε ότι ακόμη ερευνούν τι το προκάλεσε.
Ο γίγαντιαιος 61 μέτρων βάθους κρατήρας εμφανίστηκε
όταν η Γουατεμάλα επλήγη από τη τροπική καταιγίδα Agatha,
φέρνοντας καταρρακτώδεις βροχές
και προκαλώντας θανατηφόρες πλημμυρες.

Giant 80 Meter Wide Sinkhole Opens in China

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ποιοί ὑποκινοῦν τήν οἰκονομική κρίση; Τί ἐπιδιώκουν σέ βάρος τῆς Πατρίδος μας;

Ἐρώτηση : Ποιοί ὑποκινοῦν τήν οἰκονομική κρίση; Τί ἐπιδιώκουν σέ βάρος τῆς Πατρίδος μας; Τί πρέπει νά πιστεύη ὁ Ἑλληνικός λαός ἀπό τήν Ἱστορία του, ὥστε νά μή κλονισθῆ;(Νομικός ἀπό Θεσσαλονίκη)Ἀπάνηση: Ἡ οἰκονομική κρίση γενικά εἶναι τεχνητή!
Τό κράτος εἶναι ἕνας μηχανισμός πού λειτουργεῖ κάτω ἀπό καθορισμένο σχέδιο τῆς θείας Προνοίας.
Ἕνας μεμονωμένος ἄνθρωπος, ἕνας, αἴφνης, ἐπιχειρηματίας, ἐνδέχεται νά χρεωκοπήση, ὅμως τό κράτος δέν εἶναι δυνατόν νά χρεωκοπήση, διότι συγκροτεῖται ἐν βουλῇ πολλῶν ἀνθρώπων καί οἱ πολλοί ἀναπλάθουν τά ἐπιχειρήματα καί ἐπιβάλλουν πλειοψηφικῶς τό συμφερώτερο. Παράλληλα ἐφευρίσκουν τρόπους, διά τῶν ὁποίων τίθενται σέ λειτουργία οἱ δικλεῖδες ἀσφαλείας, πού χρησιμοποιεῖ τό κράτος ὅταν ἀντιμετωπίζη τήν ἀπειλή τοῦ ἐκμηδενισμοῦ του. Ὅθεν τό κράτος δέν κινδυνεύει μέ πτώχευση
–θυμηθῆτε τόν λόγο πυροτέχνημα τοῦ πρωθυπουργοῦ Χαρ. Τρικούπη: «Δυστυχῶς ἐπτωχεύσαμε!» πού δέν εἶχε καμμιά συνέπεια στό κράτος.
Ἕνας εἶναι ὁ τρόπος πτωχεύσεως τοῦ κράτους: «ἡ κατάληψη τῆς ἐξουσίας ἀπό ὄργανα ἑνός συστήματος μιᾶς μυστικοπαθοῦς μασονίας, πού θά ἐνεργοῦν ὡς ἐντεταλμένοι πράκτορες τοῦ συστήματος πού ἐλέγχεται ἀπό τή ροτσιλδική πυραμίδα.
Αὐτοί ἀποτελοῦντες σύστημα συμμορίας, προστατευμένης ἀπό τήν παγκόσμιο ἀράχνη, θά μεθοδεύσουν, βάσει ἑνός ἐνδεχομένως καί πολυχρονίου σχεδίου, τήν παράδοση τῆς χώρας στά τραπεζικά ὄρνια.
Εἶναι γνωστοί οἱ τρόποι δράσεως τῆς gang τῶν ἐξουσιαστῶν: ἁδρές δανειοληψίες ἀπό κονσόρτσια τραπεζῶν· δημιουργία παροχετεύσεων τοῦ δημοσίου χρήματος σέ θυράκια τῶν ἀφεντικῶν τῶν ἐξουσιαστῶν· δημόσια σπατάλη· δολιοφθορές· ὑπεξαιρέσεις κ.τ.τ…
Τό σύστημα ἔχει ὀργανωθῆ δυνάμει, ἕτοιμο νά προβῆ σέ ὅποια μειοδοτική πράξη, μέ ἕνα καί μόνο νεῦμα τοῦ ἀρχηγοῦ πού ἐλέγχει τούς ἐξουσιαστές.
Τώρα ἡ χρεωκοπία τῆς χώρας εἶναι ἀναπόφευκτη.
Πρέπει νά ποῦμε πώς τό σύστημα τοῦτο ἐφαρμόζεται σέ προηγμένες χῶρες.
Στίς Ἀφρικανικές χῶρες ἐφαρμόζεται τρόπος ἄλλος, ταχύς καί ἀνέξοδος:
ἡ ἰουδαϊκή δικτατορία πού ἀπομυζᾶ τήν Ἀφρική στό ἀκέραιο, προσλαμβάνει ἔναντι ὀλίγων δολαρίων δύο μισθοφορικά τάγματα, ἀντιτιθέμενα μεταξύ τους, καί τά ρίχνει στήν ἀλληλοσφαγή, ἐνῶ παράλληλα ἰδιοποιεῖται τίς πλουτοπαραγωγικές πηγές τῆς χώρας. Γνωρίζουν ἡ Νότιος Ἀφρική, ἡ Ἀκτή Ἐλεφαντοστοῦ, ἡ Νιγηρία, ἡ Μποτσουάνα, ἡ Ροδεσία…, τί ἐστί ἰουδαῖος ἀφέντης!
Ἐν κατακλεῖδι, τά συστήματα ὑποδουλώσεως, διά τῶν ὁποίων ὑλοποιεῖται τό σχέδιο χρεωκοπίας, εἶναι οἱ χρηματοπωλειακές καί τοκογλυφικές ἐπιχειρήσεις (τράπεζες, χρηματιστήρια), τά μέσα ἐπικοινωνιῶν (πρακτορεῖα εἰδήσεων, ἔντυπα καί ἠλεκτρονικά μέσα), τά κόμματα πάντα ἀνεξαιρέτως, καθώς καί οἱ δολοφονικές συμμορίες.
Ληστρικά καί μαφιόζικα ἄντρα, κινούμενα στό ἡμίφως, δραστικῶς προστατευόμενα ἀπό τόν ἐπίσημο, σέ κάθε χώρα, ἀντιπρόσωπο τοῦ Rothschild.
Μέ τόν ἑσμό τοῦτον τῶν ἐπιφανῶν καθαρμάτων, ἡ ὅποια χώρα θά ὁδηγηθῆ μαθηματικῶς στή χρεωκοπία.
Μελετῆστε Ἀργεντινή, Ἰσλανίδα κ.ἄ. χῶρες πού πτώχευσαν καί τά συμπεράσματα θά ἔρθουν μόνα τους.
Ὥστε ἡ οἰκονομική κρίση πού πλήττει, λίγο-πολύ ὅλες τίς χῶρες, πλήν Γερμανίας καί Κίνας (καί γι’ αὐτές ἔρχεται ἡ ὥρα τους!), εἶναι φαινόμενο παγκόσμιο, ὑποκινούμενο ἀπό συγκεκριμένο ρατσισμό:
ἕνα σατανόμικτο, ἀτσάλινο, ἀναίσθητο σύστημα ἐσχατικῆς τρομοκρατίας, μιά πυραμίδα ροτσιλδική πού καταδυναστεύει τήν ἀνθρωπότητα, ὁδηγώντας την, διά μιᾶς ἀνεκδιηγήτου στενώσεως, στήν πλέον φρικαλέα ἐξουθένωση καί ταπείνωση.
Κατόπιν τούτων, ἀντιλαμβάνεσθε, ἕνας εἶναι ὁ ὑποκινητής τῆς παγκοσμίου ταραχῆς καί δυστυχίας: ὁ Rothschild!
Ἀπ’ αὐτόν θά ἀρχίση τήν ἐκδίκηση τῶν ἀσελγῶν, ὁ μέγας ἐκεῖνος Προφήτης, τόν οποῖο ὁ Ἰησοῦς Χριστός θά ἐπιβραβεύση μέ τόν «ἀστέρα τόν πρωινόν» (Ἁπ. β΄28), τοὐτέστιν τήν ἐξουσία, νά σημάνη τήν ἔναρξη τῆς βασιλείας τῶν πραέων.Ἔλθωμεν στά καθ’ ἡμᾶς. Ἡ Πατρίδα μας, ὅσοι γνωρίζουν καλῶς, εἶναι ὑποταγμένη στόν ἰουδαῖο ἀφέντη, ἤδη ἀπό τοῦ Ἰανουαρίου τοῦ 1833, ὅταν, μαζί μέ τόν Ὄθωνα καί τίς 3.000 ἀτόμων, πού τόν συνόδευαν, συμπεριλαμβάνονταν καί 160 πανουκλιασμένοι ἐσκενάζι ἰουδαῖοι μέ ἐπικεφαλῆς, ποιόν νομίζετε;
Τόν Max Rothschild!
Ἀμέσως τό βδελυκτό ἐκεῖνο κάθαρμα ἀρχίζει νά σφυρηλατῆ τά νέα δεσμά, νά θέτη τίς βάσεις τῆς ὑποδουλώσεως τῶν μόλις δά ἐλευθέρων Ἑλλήνων: «ἐγγυᾶται» τή δανειοληψία τοῦ Ἑλληνικοῦ δημοσίου ἀπό ροτσιλδίτικες τράπεζες τοῦ Λονδίνου· συσταίνει τήν πρώτη, στήν ἱστορία τῶν Ἀθηνῶν, ἰουδαϊκή συναγωγή (θά γνωρίζετε, οἱ θαυμάσιοι Ἀθηναῖοι δέν ἐπέτρεψαν ποτέ ἰουδαῖο νά βεβηλώση τή γῆ τους!)· προβαίνει σέ μετωνυμίες τῶν ἰουδαίων τῆς συνοδίας τους (τότε ἐμφανίζονται οἱ ἑλληνοποιημένοι ἰουδαῖοι: Οἰκονόμου, Πλυτᾶς, Μπουρλᾶς, Ραγκούσης, Μαγρίζος…)· ἀγοράζει μεγάλες ἐκτάσεις γῆς καί τίς ἑβραιοποιεῖ…
Εἰδικά γιά τήν ἀγορά γῆς.
Μέ τήν λήψη ἀποφάσεως τῆς ἀναδείξεως τῶν Ἀθηνῶν σέ πρωτεύουσα τῆς ὀθωμανικοσυμμαχοεβραϊκοπλήκτου Χώρας μας, τήν 12/12/1834, ὁ δαιμονομανής πρίγκηψ στέλνει ἀξιωματούχους του νά ἀγοράσουν ἐκτάσεις στήν Ἀττική.
Ἐκεῖ ὅπου κεῖται τό Ἀνάκτορο (νῦν Βουλή) καί σέ ἀκτίνα 2 χιλιομέτρων (500 στρέμματα συμπαγῆ) ἀρθρώνει τό βασίλειό του ὁ lunaticus Rothschild.
Αὐτό πού ἐνδιαφέρει τή συζήτησή μας.
Μέ τήν ἵδρυση τῆς «Ἐθνικῆς Τραπέζης», τό 1841, ὁ Rothschild ἁρπάζει τήν εὐκαιρία, ἀγοράζει τό μεγαλύτερο μέρος τῶν μετοχῶν, ὥσπου αὐτή τελικά θά γλυστρήση στήν ἐξουσία του. Παράλληλα ἅπλωσε τήν ἀράχνη του πρός ὅλους τούς τομεῖς καί τοποθέτησε τούς ἀξιωματούχους του διαχειριστές τῆς ἴδιας τῆς Ἑλλάδος.
Τό νερό εἶναι στό αὐλάκι.
Ἡ Ἑλλάς εἶναι πλέον ἁλυσσοδεμένη!
Ὅσον ἀφορᾶ τό ἐρώτημά σας, «Τί ἐπιδιώκουν, εἰς βάρος τῆς Πατρίδος μας;»,
εἶναι σαφές καί ξεκάθαρο· οἱ ἰουδαῖοι ἀποβλέπουν στήν καταβαράθρωση καί ὁλοσχερῆ ἐκμηδένιση τοῦ Ἔθνους μας.
Θέλουν νά ἐξαλείψουν, εἰ δυνατόν, καί τό ὄνομα «Ἑλλάς», νά μή ἀκούγεται, ποτέ καί πουθενά, τό πολυδόξαστο μέ εὐεργεσίες πρός πάντα τά ἔθνη ὄνομα.
Τό μῖσος τῶν ἰουδαίων, ἐναντίον παντός Ἑλληνικοῦ εἶναι ἀπύθμενο καί ἀκατασίγαστο, ραμπινικό καί λυσσῶδες· βρίσκει δέ διέξοδο στή μουλωχτή μάχη ἐναντίον αὐτοῦ.
Μελετῆστε τήν ἀναστροφή τοῦ ἰουδαίου μεταξύ τῶν Ἑλλήνων· κοιτάξτε πῶς, ὅσοι ἀπό τούς Ἕλληνες συναναστρέφονται μέ αὐτούς, ἔχασαν ἀνεπιστρεπτί τήν ἑλληνικότητά τους, μετασκευαζόμενοι σέ «υἱούς γεέννης, διπλότεροι ἐκείνων» (βλ. Ματ. κγ΄ 15).
Θέλετε ὀνόματα; Ἰουλιανός, Πλήθων, Καζατζάκης, Μπουτάρης, Δραγώνα, Ρεπούση, Δήμου, Λοβέρδος, Ἀνδριανόπουλος, Βγενόπουλος, Λιακόπουλος, Βοσκόπουλος.
Ὁ ἰουδαῖος ἐπιφέρει ἀνεπανόρθωτη βλάβη στήν ἀνθρωπότητα· ρυπαίνει μέ τήν παρουσία του τόν ἀέρα καί μολύνει τίς ψυχές ὅσων τόν προσεγγίζουν.
Εἶναι ἐπεξεργασμένος διά τοῦ διαβόλου διάβολος.
Τί νά πιστεύη ὁ ἑλληνικός λαός; Νά πιστεύη τήν ἐπιβλητική καί ὑπερέχουσα ἱστορία μας· τήν ἄφθορη καί ἀγγελόφθογγη Γλῶσσα μας· τή γονιοματική μονοείδεια τοῦ Ἤθους μας· τήν ἀνανταγώνιστη καί ἀναντίκρουστη Ἑλληνικότητά μας· τέλος, τή θεόκτιστη καί θεοπρεπῆ Ὀρθοδοξία μας…
Θέλετε νά ψηλαφήσουμε καθ’ ἕκαστον τά πιστεύματα καί σεβάσματά μας;
Ἡ Ἱστορία μας προξενεῖ θαυμασμό παγκοσμίως. Θεμέλιος αὐτῆς, ἡ «Μυθολογία» μας μέ 13.000 ὀνόματα, σαφῶς ἱστορικά:
Ἱστορία με 7.000 ἀποικίες πέριξ τῆς Μεσογείου, σέ μεγάλο βάθος· μέ πρωταγωνιστές ἐπιβλητικές προσωπικότητες παγκοσμίου ἐμβελείας, πού ἡ κάθε μία μόνη της γράφει ἱστορία. Ἡ γλῶσσα μας, μεταλλεῖο πολυτίμων μεταλλευμάτων, ἐκφράζεται μέ 90.000.000 λέξεις ἔναντι 350.000 λέξεων τῆς ἀγγλικῆς!
Τούτη, ὡς μεγαλούργημα τῆς παγκοσμίου δόξης καί ἐπισημότητος, καί ὑπερκείμενη παντός ἄλλου γλωσσικοῦ δημιουργήματος, ἀποτελεῖ τή ζύμη γιά τό «ἀνέβασμα» ὅλων τῶν γλωσσῶν, οὖσα lingua Adamica.
Τέτοια ἐξαστράπτουσα ἐπισημότης καί ἱεροπρέπεια, τέτοιο ἀκροτενές ὕψος, βάθος καί πλάτος ἐκφράσεως (Ἴδετε Ὁμηρικά ἔπη, Ὀρφικούς Ὕμνους, Ἀρεοπαγιτικά συγγράμματα, Ἑωθινά Λέοντος Σοφοῦ, Ἡρωικό Εὐαγγέλιο Ἁγίου Νικοδήμου), ποιά ἀπό τίς λοιπές βραχυγνώμονες γλῶσσες τοῦ κόσμου ἔχει νά ἐπιδείξη;
Τό Ἦθος τῶν Ἑλλήνων, ἕνα θεῖο ἐμφύτευμα πού κεντρίζει τό εἶναι μας πρός τό μοναδικό καί ἀνάδελφο, δέν συγκρίνεται μέ κανενός ἄλλου ἔθνους.
Πρόκειται περί ἀρχιγενναρχικοῦ ἰδιώματος, ἀναγομένου στούς γεννήτορες τοῦ Ἔθνους μας –τόν Πελασγό, τόν Γραικό, τόν Ἕλληνα, τόν Δῶρο, τόν Ξοῦδο, τόν Ἀχαιό, τόν Ἴωνα, τόν Θεσσαλό, τόν Μακεδόνα, τόν Εὔρυτο…–, ἄρα διαμορφωμένο ἀρχῆθεν καί ριζόθεν.
Μελετῆστε τόν διαιώνιο Ἕλληνα καί θά τόν βρῆτε: πρᾶο καί μαχητή, ὑποχωρητικό καί στερέμνιο, αἰσθηματικό καί λογικόφρονα, ἀσκητικό καί διασκεδαστικό, συντηρητικό καί ἐλευθερόφρονα, θεοσεβῆ καί παράτολμο, γενναιόδωρο καί οἰκονόμο.
Ἑλληνικό ἦθος: πλοῖο πού μᾶς μεταφέρει ἀλλά τό κυβερνοῦμε ἐμεῖς, μέ αἴσθηση ἐλευθερία καί εὐθύνης.
Ἡ ἁγία Ὀρθοδοξία μας, ράβδος εὐθύτητος τοῦ μεγάλου Ἀρχιερέως, τοῦ τρανοῦ Προφήτου, τοῦ ἀνικήτου Βασιλέως, τοῦ Κυρίου ἡμῶν, λέγω, Ἰησοῦ Χριστοῦ, τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν, πού ἐμπιστεύθηκε τό Ἔθνος μας, ὡς τόν ἐπίσημο ραβδοῦχο Αὐτοῦ! Ἀμφιβάλλετε; Ὅμως διά Ἑλλήνων ἐξεχριστιανίσθησαν:
Οἱ Γεωργιανοί, οἱ Ἰταλοί, οἱ Γερμανοί, οἱ Ἀγγλοι, οἱ Σλάβοι, οἱ Αίμιακοί, καί ἄλλοι!
Ἐμεῖς ἐκφράζουμε τήν Πίστη τῆς ἀπέφθου ἀληθείας καί ἀσφαλοῦς σωτηρίας· ἐμεῖς χειραγωγοῦμε τά ἔθνη πάντα πρός ἀληθῆ ἐπίγνωσιν· ἐμεῖς προτείνουμε τίς γραφές, τούς Ὅρους καί Κανόνες τῶν ἱερῶν Συνόδων καί τή θεολογική ἀκριβολογία· ἐμεῖς, ὡς διά σίφωνος, μεταφέρουμε ἀσφαλῶς τό αὐθεντικό, κατόπιν θεϊκῆς ἀναθέσεως.
Τέλος, ἡ Ἑλληνικότης, θά λέγαμε πώς παρομοιάζεται πρός ἰμάντα πού περιδένει τά παραπάνω στοιχεῖα ζωῆς· ἕνα κρᾶμμα πολύχρυσο· μία θήκη πολυτελής· ἕνα στερέωμα κατάστερο! Θέλετε νά δῆτε τή μεγαλωσύνη τῆς Ἑλληνικότητος;
Συγκρίνετέ την μέ τόν ἀμερικανισμό, τόν εὐρωπαϊσμό, τόν ἀσιατισμό, τόν μουσουλμανισμό, τόν παπισμό, τόν προτεσταντισμό, τόν ἰουδαϊσμό… Λέξη ἄλλη τιμιωτέρα αὐτῆς, μᾶς διαβεβαιώνει ὁ τῆς Ἀλεξανδρείας ποιητής, δέν ὑπάρχει!
Τί; Μήπως πολλοί πού ἀρνήθηκαν τήν φθονητή Ἑλληνικότητα, κινούμενοι ἀνάμεσά μας προδοτικῶς ἀναιροῦν τίς εὐλογημένες ἰδιότητες τοῦ Ἔθνους μας; Μηδαμῶς!
Μετά τίς παραπάνω παραθέσεις, δέν ἐπιτρέπεται στόν Ἕλληνα νά ἀποδυσπετῆ καί νά ἀπελπίζεται. Ὑπάρχουν, ἀκόμα, ἀτόφιοι καί ἀκέραιοι Ἕλληνες.
Φέρνω στό μέσον τοῦτο: τήν ἑπομένη τῆς 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ρωτήθηκαν Ἕλληνες σέ σφυγμομέτρηση, ποιός ὀργάνωσε τό ἀπερινόητο χτύπημα στούς Πύργους τῆς Νέας Ὑόρκης;
Τό 7% ἀπάντησε εὐθαρσῶς: Ἡ «Mossad»!
Στά λοιπά ἔθνη δέν θά ἀπαντοῦσε οὔτε τό 1‰, στοχεύοντας τήν ἀνθρωποκτόνο συμμορία τῶν καθαρμάτων.
Λοιπόν, ὅταν στρεφόμαστε πρός τήν Ἑλληνικότητα καί τούς γενναίους τῆς ἀληθείας ὑπερασπιστές, δέν θά καταπίνουμε βλακωδῶς τά σκουπίδια τῶν καναλιῶν… http://dorotheosmonahos.blogspot.com

Μπαράζ υποβαθμίσεων τραπεζών από Moody’s, Citi, Credit Suisse

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s σε συνέχεια της απόφασης του διεθνούς οίκου για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης Ελλάδας σε Ba1 από A3. Παράλληλα, στην υποβάθμιση της αξιολόγησης εγχώριων τραπεζών προχώρησαν ακόμα η Citi και η Credit Suisse.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moody’s, η υποβάθμιση της αξιολόγησης των ελληνικών ομολόγων εξασθενεί την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Πάντως στην ανάλυσή της η Moody’s υπογραμμίζει ότι η υποβάθμιση δεν οφείλεται σε αλλαγή της εκτίμησής της για τη χρηματοοικονομική ισχύ των ελληνικών τραπεζών.
Ωστόσο, προσθέτει πως οι ανησυχίες για τη ρευστότητα και την επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού οδηγούν σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων των τραπεζών.
Συγκεκριμένα η Moody’s υποβάθμισε την Εθνική Τράπεζα (Ba1/Not-Prime από Baa2/Prime-2),
την EFG Eurobank (Ba1/Not-Prime από Baa3/Prime-3),
την Alpha Bank A.E. (Ba1/Not-Prime από Baa3/Prime-3),
την Αγροτική Τράπεζα (Ba2/Not-Prime από Baa3/Prime-3),
την Emporiki Bank (Baa3/Prime-3 από Baa2/Prime-2)
και τη Γενική Τράπεζα (Baa3/Prime-3 από Baa2/Prime-2).
Ο διεθνής οίκος επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση και την αξιολόγηση των καταθέσεων της Τράπεζα Πειραιώς σε Ba1 και της Attica Bank S.A. σε Ba2, ενώ τοποθετεί τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Baa2 της Marfin Egnatia σε καθεστώς αναθεώρησης.
Από την πλευρά της η Citi επαναλαμβάνει τις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις επιπτώσεις των μέτρων, σημειώνοντας ότι οι ισολογισμοί των ελληνικών τραπεζών δεν θα σταθεροποιηθούν στο άμεσο μέλλον.
Οπως σημειώνει στην έκθεσή της, η μείωση των καταθέσεων οδήγησε τις ελληνικές τράπεζες να αναζητήσουν άλλες πηγές χρηματοδότησης, ενώ τονίζει ότι η εξάρτησή τους από την ΕΚΤ αυξήθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα.
Στο πλαίσιο αυτό η Citi προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για 9 τραπεζικές μετοχές.
Ο οίκος μείωσε την τιμή-στόχο για την Εθνική (12 από 13 ευρώ), τη Eurobank (4,5 από 5,25 ευρώ), την Alpha Bank (4,75 από 5 ευρώ), την Πειραιώς (4 ευρώ απο 4,5), την Εμπορική (3,20 ευρώ από 4,50), τη Marfin Popular (2 από 2,25 ευρώ), την Τράπεζα Κύπρου (5 από 5,25), το Τ.Τ. (3 από 4 ευρώ). Η Citi ξεχωρίζει ως κορυφαία επιλογή την Τράπεζα Κύπρου για την οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα έσοδά της από τις κυπριακές και τις διεθνείς (εξαιρουμένης της Ελλάδας) δραστηριότητες.
Τέλος, η Credit Suisse υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών τραπεζών το 2011 σε ποσοστό 16% σε μέσα επίπεδα.
http://news.kathimerini.gr/

Σε μια μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση ο οίκος αξιολογήσεων Moody΄s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την Ελλάδα από τη θέση "Α3", στη θέση "Ba1", τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία εκείνων που θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αποπληρώσουν το δημόσιο χρέος. Ακολουθώντας την τακτική της Standard & Poor's ο οίκος Moody's υποβάθμισε τα ελληνικά ομόλογα κατά τέσσερις μονάδες κοντά στην κατηγορία "σκουπιδιών".
Η κίνηση του Οίκου Αξιολόγησης γεννά ερωτήματα, καθώς έρχεται την ώρα που η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και κρίνει θετικά σε γενικές γραμμές την πορεία εφαρμογής του μνημονίου. Ο ίδιος ο Οίκος στην ανακοίνωσή του αναγνωρίζει ότι ο μηχανισμός στήριξης αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ωστόσο βλέπει "μακροοικονομικά ρίσκα" και υποβαθμίζει την Ελλάδα τέσσερις θέσεις.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού οίκου, "το πακέτο διάσωσης εξασθενεί το ρίσκο μίας στάσης πληρωμών και ενθαρρύνει την εφαρμογή ενός αξιόπιστου, εφικτού και συμβατού με την παροχή κινήτρων προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχουν μεγάλη πιθανότητα να σταθεροποιήσουν τις απαιτήσεις του χρέους σε επίπεδα ανεκτά". "Ωστόσο" σημειώνει ο Οίκος "τα μακροοικονομικά ρίσκα και τα ρίσκα που σχετίζονται με την εφαρμογή που σχετίζονται με το πρόγραμμα είναι πιο συμβατά με την αξιολόγηση Ba1".
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στην είδηση για την υποβάθμιση από τον διεθνή Οίκο. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s κατά κανένα τρόπο δεν αντανακλά ούτε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες ούτε τις προοπτικές που διανοίγονται από τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν με μεγάλη σαφήνεια ότι το πρόγραμμα το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. εκτελείται κανονικά, με το έλλειμμα να έχει μειωθεί 40% σε σχέση με το 2009. Αυτή η σημαντική βελτίωση έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, η ύφεση κατά το πρώτο τρίμηνο είναι μικρότερη από αυτή που προβλέπεται για ολόκληρο το έτος από το Μνημόνιο. Οι εισπράξεις από Φ.Π.Α., που δημιουργήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο, αυξήθηκαν κατά 6% ενώ πέρυσι είχαν μειωθεί κατά 11%. Όλες οι διαφορετικές διαρθρωτικές δράσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας υλοποιούνται κανονικά και πολλές είναι ήδη μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί. Η δε πορεία του χρέους, παρότι σήμερα ανοδική, αναμένεται να αποκλιμακωθεί από το 2013 και ίσως και νωρίτερα εφόσον φαίνεται να διαμορφώνονται σταδιακά πιο ευνοϊκές συνθήκες. Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει απολύτως προσηλωμένη στο έργο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της βελτίωσης των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας".Τέλος, αδικαιολόγητη χαρακτηρίζουν και από την πλευρά τους, κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος την σημερινή υποβάθμιση. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η υποβάθμιση αυτή δεν δικαιολογείται σε μια περίοδο που παρατηρείται πρόοδος στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους της ελληνικής οικονομίας, και η οποία αναγνωρίζεται και από διεθνείς παράγοντες.
http://www.nooz.gr/

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Γειά σας.

Ονομάζομαι Σοφία Βλάχου καί είμαι ζωγράφος λαϊκών έργων. Τα φτιάχνω στο σπ'ιτι μου, και θά ήθελα να πουλήσω γιατί είμαι άνεργη. Άν ενδιαφέρεστε νά αγοράσετε γιά νά τα εμπορευτήτε στον χώρο σας , μιά και είναι τουριστικού ενδιαφέροντος , θά μέ βοηθούσατε οικονομικά σέ αυτούς τούς δύσκολους καιρούς. Σάς παρουσιάζω ένα δείγμα και περισσότερα μπορείτε νά δείτε στό μπλόκ μου

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε, τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νάχει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νάχει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
(Γ. Σουρής)

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο
Νέο μισθολόγιο με πρόσθετες αμοιβές σύμφωνα με την παραγωγικότητα, μετατάξεις κυρίως στην περιφέρεια και μείωση προσωπικού περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιοΜοντέλο ιδιωτικού τομέα έρχεται και στο Δημόσιο με πέντε κινήσεις.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου μισθολογίου, με τις πρόσθετες αμοιβές να καθορίζονται πλέον με βάση την παραγωγικότητα, αθρόες μετατάξεις κυρίως στην περιφέρεια και μείωση του προσωπικού μέσω και απολύσεων, σύμφωνα και με το πρόσφατο γερμανικό παράδειγμα.
Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο φθινόπωρο, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Tότε τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών θα έχουν πλήρη εικόνα για τους μισθούς, τις επιπλέον αμοιβές, το επίπεδο σπουδών, τις ειδικότητες, την προϋπηρεσία των υπαλλήλων όλων των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.
Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο
Μετά τις δραστικές μειώσεις επιδομάτων και αποδοχών, εντός του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση θα περάσει σε μια δεύτερη φάση περικοπών δαπανών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, δεν είναι δυνατό να κόβονται εσαεί επιδόματα για να μαζευτούν οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού.
Αλλωστε και μέσω του Μνημονίου έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις.Ειδικότερα, οι πλέον επώδυνες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα όπως λέει οικονομικός παράγοντας, «όταν στη Γερμανία, όπου δεν αντιμετωπίζουν ανάλογο δημοσιονομικό πρόβλημα, προτίθενται να απομακρύνουν 10.000 δημόσιους υπαλλήλους, είναι βέβαιο ότι ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Ελλάδα».
Μοιραία χιλιάδες θέσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, 100.000 και πλέον εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου... κινδυνεύουν.
Η διαχείριση του προσωπικού του ΟΣΕ εν όψει της ιδιωτικοποίησής του θα αποτελέσει «πιλότο» για το τι θα ακολουθήσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θα πρέπει να τονιστεί πως στο Μνημόνιο αναφέρεται ρητά πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο (πέρα από τον κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις) το 2012 και το 2013, με στόχο την εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ στη διετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια μείωσης προσωπικού θα ξεκινήσει έναν χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από τις αρχές του 2011.
Ομως, θέμα τίθεται και για τους μόνιμους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου δημοσίου δικαίου σε περίπτωση που καταργηθούν οι οργανικές τους θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι σύντομα θα αποτελέσουν... παρελθόν.
Εκτιμάται πως με την έλευση της τρόικας τη Δευτέρα θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών του Δημοσίου. Στην κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα, με το σκεπτικό ότι παύουν να υφίστανται οι οργανικές θέσεις.
Με την απογραφή των υπαλλήλων στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα στοιχεία όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο και το ύψος των τακτικών αποδοχών και των επιδομάτων τους.
Την ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα διαχειρίζεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Με το που ετοιμαστεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει το 2011 στην καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου.
Στο πλαίσιο εφαρμογής αυτού του νέου μισθολογίου αναμένεται να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι πολιτικοί υπάλληλοι των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.Στο Μνημόνιο για το ενιαίο μισθολόγιο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός απλοποιημένου συστήματος αμοιβών που θα καλύπτει τους βασικούς μισθούς και τα επιδόματα.
Το σύστημα θα αφορά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και θα αποτελεί μέρος της ευρύτερης μεταρρύθμισης του συστήματος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα σύστημα που η αμοιβή θα αντανακλά την παραγωγικότητα και τα καθήκοντα».Οπως γίνεται αντιληπτό, πρόσθετες αμοιβές θα μπορούν να αυξάνονται ή να μειώνονται ύστερα από αξιολόγηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως πολλά επιδόματα έχουν δοθεί σε υπαλλήλους ως επιβράβευση της παραγωγικότητάς τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το κίνητρο απόδοσης, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και το οποίο κυμαίνεται από 50 έως 150 ευρώ τον μήνα και τα επιδόματα ΔΙΒΕΕΤ, ΔΕΤΕ και ΔΕΧΕ, που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Πλέον θα μπορούν να μειωθούν με... άλλοθι τη μειωμένη παραγωγικότητα.
Μετά το καλοκαίρι:
Κύμα μετατάξεων και λόγω «Καλλικράτη»
Με την απογραφή, κατά την οποία οι υπάλληλοι θα δηλώνουν αν επιθυμούν να μεταταχθούν, θα εξαχθούν συμπεράσματα για το ποιες υπηρεσίες έχουν υπεράριθμο προσωπικό και ποιες χρειάζονται ενίσχυση.
Ετσι μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται κύμα μετατάξεων, είτε οικειοθελώς είτε με το... ζόρι. Αρχικά στους υπό μετάταξη υπαλλήλους από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό θα προτείνονται δύο ή τρεις θέσεις.
Αν τις απορρίψουν, θα μεταταχθούν με υπουργική απόφαση διατηρώντας τις αποδοχές που λάμβαναν στην οργανική τους θέση.
Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως ελέω Καλλικράτη οι μετατάξεις θα αποτελέσουν μονόδρομο κυρίως στην περιφέρεια.
Απογραφή:
«Ψαλίδι» στους κρυφούς μισθούς
Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η απογραφή θα φέρει στο φως χιλιάδες περιπτώσεις υπαλλήλών που λαμβάνουν αποδοχές υψηλότερες από αυτές που δικαιούνται βάσει των τυπικών τους προσόντων (π.χ. υπάλληλοι με απολυτήριο Λυκείου λαμβάνουν μισθό που αναλογεί σε απόφοιτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης).
Οπως λέει στέλεχος του υπουργείου, τουλάχιστον 3.000 παρόμοιες περιπτώσεις ανακαλύφθηκαν όταν κατά το παρελθόν πωλήθηκε κρατικών συμφερόντων τράπεζα.
http://www.ethnos.gr/

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ερχονται συνενώσεις στον τραπεζικό χάρτη


Ολα αλλάζουν στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις για συνενώσεις δυνάμεων.

Οι τραπεζίτες "βλέπουν" ότι το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ τους αποτελεί πλέον μονόδρομο. Και όπως όλα δείχνουν θα επαληθευτεί ο επικεφαλής της AlphaBank κ. Γιάννης Κωστόπουλος, που από τις αρχές της 10ετίας του 2000 είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα αντέχει 2 1/2 τράπεζες.

Αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας πριν από 10 μέρες στη γενική συνέλευση της ΤτΕ, είχε υπογραμμίσει ότι "αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα είναι αναπόφευκτη".

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, σε περίπτωση που η χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, η απαξίωση των ελληνικών ομολόγων θα οδηγήσει στην απομείωση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών, οπότε θα είναι επιτακτική η ανάγκη για αυξήσεις κεφαλαίου, οι οποίες όμως είναι αμφίβολο αν θα καλυφθούν, με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να αποτελέσουν εύκολη λεία για ξένους τραπεζικούς ομίλους.

Σύμφωνα με κορυφαίο Ελληνα τραπεζίτη, μέσα στον χρόνο θα γίνει η πρώτη κίνηση συνένωσης δυνάμεων και στη συνέχεια "οι άλλες τράπεζες θα ακολουθήσουν το ποτάμι που θα δημιουργηθεί".
Ωστόσο, το μεγάλο κώλυμα για να προχωρήσουν οι αναγκαίες συγχωνεύσεις είναι, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, εκτός από τις χαμηλές αποτιμήσεις και οι περιορισμοί από τη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το πλεονάζον προσωπικό.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει στην Εκθεσή του ο διοικητής της ΤτΕ, "οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με διορατικότητα, λαμβάνοντας υπόψη και τις κυοφορούμενες αλλαγές". Γι' αυτό και επιβάλλεται:
- Η διατήρηση σημαντικών περιθωρίων κεφαλαίου, πάνω από τα ελάχιστα που καθορίζουν οι εποπτικοί κανόνες,
- Στο σχηματισμό επαρκών προβλέψεων για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου,
- Ο εξορθολογισμός των λειτουργικών εξόδων,

- Η ευέλικτη και συνετή διαχείριση των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης
- Και κυρίως η διαμόρφωση μίας μεσοπρόθεσμης στρατηγικής που θα προβλέπει, με ρεαλισμό και προνοητικότητα, συνεργασίες και συνενώσεις δυνάμεων.
Τα υγιή χρηματοοικονομικά μεγέθη, η αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων και η δημιουργία μεγαλύτερων και πιο εύρωστων σχημάτων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ισχυροποίηση της ανθεκτικότητας των τραπεζών στις πιθανές αναταράξεις και την ομαλή πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησης.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, από την πλευρά της, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, ώστε τα επόμενα δύσκολα βήματα να γίνουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Και υπογραμμίζει επί λέξει: "Οι νέες συνθήκες που θα προκύψουν θα είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες στις οποίες λειτουργούσαν οι τράπεζες στο παρελθόν.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα είναι μάλλον αναπόφευκτες".
Πηγή: ΕΘΝΟΣ 8-5-2010

Τράπεζες: Περισσότερα επισφαλή δάνεια στο τρίμηνο


Νέα σημαντική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010 καταγράφεται στα χαρτοφυλάκια των μεγάλων τραπεζών, εξέλιξη η οποία, αν και αναμενόμενη, δεν παύει να ανησυχεί την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Αlpha, Πειραιώς, Marfin και Κύπρου από νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 2,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας αισθητά το μέσο όρο των επισφαλειών.
Ηδη στο τέλος του 2009 τα αποκαλούμενα «κόκκινα» δάνεια, δηλαδή εκείνα για τα οποία δεν καταβάλλονται τοκοχρεολύσια για τρεις συνεχόμενους μήνες, ήταν 19,5 δισ. ευρώ ή 7,7% του συνόλου από 12,4 δισ. ευρώ το 2008 (5% του συνόλου).
Η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων σε συνδυασμό και με την επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης οδηγεί σε συμπίεση της κερδοφορίας των τραπεζών στο πρώτο τρίμηνο του έτους, κάτι που θα αποτυπωθεί στις λογιστικές καταστάσεις που θα δημοσιοποιηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, με την ετήσια έκθεσή του έχει προεξοφλήσει την άνοδο των επισφαλειών λόγω της ύφεσης στην οποία βυθίστηκε η οικονομία, της μείωσης των εισοδημάτων αλλά και την αύξηση της ανεργίας.
Παράλληλα, στην αύξηση των «κόκκινων» δανείων αποδίδεται και η πρωτοβουλία των τραπεζών να προβούν σε ρυθμίσεις των δανείων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς μετά τις μειώσεις των αποδοχών τους, ενδεχομένως αρκετοί να έχουν πρόβλημα αποπληρωμής των δανείων τους. Με τη διαδικασία αυτή προλαμβάνεται μια αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Επίσης, για τις τράπεζες που θα αντιμετωπίσουν σημαντικότερο πρόβλημα θα υπάρχει από τον επόμενο μήνα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συγκροτηθεί εντός του Ιουνίου και θα πιστωθεί με κεφάλαιο ύψους 10 δισ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 110 δισ. ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα από το μηχανισμό βοήθειας και το οποίο προορίζεται να ενισχύσει το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών. Θα διοικείται από άτομα διορισμένα από την ΤτΕ και το υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα υπάρχουν και «παρατηρητές» από την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πέραν των 10 δισ. ευρώ, που θα διαθέσει το Ταμείο, ο τελευταίος νόμος 3845/2010 προβλέπει και πρόσθετο κονδύλι ύψους 15 δισ. ευρώ για την παροχή εγγυήσεων προς τις τράπεζες. Δηλαδή ένα ποσό ύψους 25 δισ. ευρώ θα αποτελέσει την ασπίδα των ελληνικών τραπεζών απέναντι στην κρίση.

Πηγή : ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Με απόφαση του Αρείου Πάγου -Τράπεζα υποχρεώθηκε να καταβάλει σε πελάτη

Με απόφαση του Αρείου Πάγου (347/2010), τράπεζα υποχρεώθηκε να καταβάλει σε πελάτη της αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που τού προκάλεσαν υπάλληλοί της από διάφορες παραλείψεις.
Σύμφωνα με την απόφαση, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είχε τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων και υπολόγισε ότι η τράπεζα σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα έβαζε στον λογαριασμό του, όπως όφειλε, τους νόμιμους τόκους.
Ο αξιωματικός προσθέτοντας τους τόκους που θα έβαζε η τράπεζα στο λογαριασμό του στα χρήματα που υπήρχαν ήδη μέσα στον λογαριασμό εξέδωσε επιταγή προς τρίτον.
Όταν ο κάτοχος της επιταγής πήγε στην τράπεζα να την εισπράξει, στο λογαριασμό του αξιωματικού δεν υπήρχε όλο το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή, καθώς η τραπεζοϋπάλληλος από αμέλεια δεν πέρασε στο λογαριασμό του τους τόκους.
Αμέσως, η επιταγή σφραγίστηκε ως ακάλυπτη και η τράπεζα ενημέρωσε το τραπεζικό σύστημα πληροφοριών «Τειρεσίας» ότι η επιταγή σφραγίστηκε ως μερικώς ακάλυπτη και το όνομα του αξιωματικού γράφτηκε στους δυσμενείς καταλόγους αφερέγγυων οφειλετών. Παράλληλα, η τράπεζα διαβίβασε την υπόθεση και στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναγράφοντας λανθασμένη διεύθυνση διαμονής του αξιωματικού.
Η κλήση για να παραστεί στο δικαστήριο κοινοποιήθηκε στην λανθασμένη διεύθυνση και ο αξιωματικός καταδικάστηκε για την ακάλυπτη επιταγή ως αγνώστου διαμονής.
Για την επιταγή αυτή απαλλάχθηκε στη συνέχεια κατόπιν δικαστικού αγώνα.
Ακόμη, ο αξιωματικός πέτυχε να διαγραφεί από τον «Τειρεσία», αφού προηγουμένως κατ' επανάληψη παρακαλούσε τους υπαλλήλους της τράπεζας να μεριμνήσουν για τη διαγραφή του ονόματός του από τις λίστες του.
Σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, η αντισυμβατική συμπεριφορά της τράπεζας είχε συνέπεια ο αξιωματικός να υποστεί υλική ζημιά, καθώς πλήρωσε δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεσή του, και ειδικά αυτήν με την ακάλυπτη επιταγή.
Επίσης, υπέστη πλήγμα η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψή του, ειδικά από την καταδίκη του για την ακάλυπτη επιταγή.
Εξ άλλου, η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο αξιωματικός υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία και εξ αυτού του λόγου ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποία δικαιούται χρηματική ικανοποίηση.
Αφού δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεση του αξιωματικού παραπέμφθηκε και πάλι στο Εφετείο Αθηνών, καθώς προέκυψε ζήτημα παραγραφής τμήματος της αξίωσης του από την τράπεζα.
http://www.eixe.gr/default.asp?ElementId=331239

Ένα λίτρο βενζίνης για 373 χιλιόμετρα


Ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο που καίει μόλις ένα λίτρο βενζίνης σε απόσταση 373 χιλιομέτρων παρουσίασαν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης το μεσημέρι της Τετάρτης (9/6) στα Χανιά.

Το αμάξι βγήκε για την πρώτη του βόλτα στην Πλατεία Ελευθερίας έξω από το Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων. Το εν λόγω δημιούργημα των φοιτητών κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco Marathon 2010 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία με τη συμμετοχή 221 ομάδων πανεπιστημίων από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο διαγωνισμός στόχευε στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών για την κίνηση οχημάτων, με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου.

Η ομάδα συμμετείχε στην κατηγορία μεγάλων οχημάτων (Urban Concept) που αντιστοιχούν σε μονοθέσια οχήματα πόλης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής που περιλαμβάνει κυψέλη καύσιμου υδρογόνου και κίνηση με ηλεκτρικό κινητήρα τα οποία παρέχουν μηδενικούς ρύπους κατά την κίνηση του οχήματος.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης κατέκτησε την πρώτη θέση στον παράλληλο διαγωνισμό ασφάλειας οχημάτων (ADAC Safety Award) με το όχημα ER10, ένα ολοκληρωμένο όχημα με εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες στον τομέα της ασφάλειας.

"Συνεχίζουμε την εξέλιξή του και ο στόχος είναι να φτάσουμε πάνω από 700-800 χιλιόμετρα με ένα λίτρο ισοδύναμου καυσίμου", τόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Νίκος Τσουρβελούδης.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η κατασκευή και τοποθέτηση ρυθμιζόμενης κολώνας τιμονιού και η εμπρόσθια ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης για προστασία του οδηγού σε περίπτωση πρόσκρουσης, το αυτόματο άνοιγμα της καμπίνας του οδηγού για γρήγορη έξοδο από το όχημα, καθώς επίσης η χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων για τον εντοπισμό διαρροών καυσίμου.

Ταυτόχρονα, το όχημα του Πολυτεχνείου Κρήτης διένυσε 373 χλμ με ένα λίτρο καυσίμου, που αποτελεί την καλύτερή του επίδοση και θέτει τη βάση για νέες επιτυχίες στις επόμενες διοργανώσεις.

"Αποτελεί για μας μια πλατφόρμα τεχνολογική, ώστε να δουλεύουμε πάνω σε νέες τεχνολογίες νέα προϊόντα που να μπορούμε να τα εξελίσσουμε", επεσήμανε το μελος της ομάδας Πολυχρόνης Σπανουδάκης.

Τα μέλη της ομάδας είναι: Σπανουδάκης Πολυχρόνης, Πιπερίδης Σάββας, Τσινάρης Γιάννης, Ευσταθίου Δημήτρης, Πλουμάκης Βαγγέλης, Παππάς Τάσσος, Στρατηγός Γιάννης και Τσουρβελούδης Νικόλαος.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του TUCer ΙΙ:

-Πλαίσιο: Σωλήνες αλουμινίου

-Κάλυμμα: Ανθρακονήματα

-Κινητήρας: Ηλεκτρικός

-Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας: Κυψέλες Υδρογόνου

-Διαστάσεις: 2,5 x 1,25 -Βάρος Οχήματος: 120 Kg


Απόσταση 840 χλμ. με... ένα λίτρο βενζίνης

Γιαννης Ελαφρος
Αθήνα - Αλεξανδρούπολη με ένα λίτρο βενζίνης; Καθόλου κακή ιδέα, ειδικά σήμερα με την τιμή της βενζίνης στα ύψη. Απίθανο;

Για τα σημερινά αυτοκίνητα επιστημονική φαντασία, αλλά για τη σύγχρονη τεχνολογική έρευνα, η οποία διεξάγεται και στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα ήδη πραγματικότητα. Ετσι, το πρωτότυπο όχημα Προμηθέας της ομάδας NTUA Eco - Marathon του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο συμμετείχε στον 26ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell (στις αρχές Μαΐου), κατάφερε να διανύσει 840 χιλιόμετρα με το ισοδύναμο ενός λίτρου βενζίνης! Οσο η οδική απόσταση Αθήνας - Αλεξανδρούπολης.

Παρουσιάζοντας χθες στην αίθουσα τελετών της Πολυτεχνειούπολης το περίεργο, μικρό και πανάλαφρο όχημα, το οποίο κινείται με ηλεκτροκινητήρα και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, τα μέλη της ομάδας του ΕΜΠ δεν έκρυβαν την περηφάνια τους.

Μετέφεραν την πολύτιμη εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Οικονομίας, όπου βραβεύεται εκείνος που θα κινηθεί με τη λιγότερη ενέργεια.
Μεγάλη διάκριση είχε η ομάδα TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία απέσπασε το Βραβείο Ασφάλειας του Μαραθωνίου ADAC Safety Award!

Το Πολυτεχνείο Κρήτης διαγωνίστηκε με το όχημα ΕR10 στην κατηγορία Urban Concept, με πολλές καινοτόμες και έξυπνες λύσεις ασφαλείας, όπως η ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού και η εμπρόσθια ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης, το αυτόματο άνοιγμα της καμπίνας του οδηγού για γρήγορη έξοδο από το όχημα, καθώς επίσης η χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων για τον εντοπισμό διαρροών καυσίμου. Το ΕR10 διήνυσε 373 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου, πριν εγκαταλείψει λόγω τεχνικού προβλήματος.
Το ρεκόρ του διαγωνισμού έσπασε γαλλική ομάδα του Πολυτεχνείου της Ναντ διανύοντας 4.896 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου!

Η απόσταση αυτή είναι αντίστοιχη του να οδηγήσει κανείς από το Cape της Νορβηγίας ώς το άκρο της Ιταλίας! Εικόνες από το μέλλον;
http://news.kathimerini.gr/

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Από τήν Τρίπολη τής Λιβύης
στήν Τρίπολη καί τό Λεβίδι
ο πρωθυπουργός .
Τυχαίο;
Δέν νομίζω

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Γερμανός οικονομολόγος Γιοακίμ Σταρμπάτι επιστροφή στη δραχμή


Ο Γερμανός οικονομολόγος Γιοακίμ Σταρμπάτι, ο άνθρωπος που ηγείται της προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του κατά του πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα, δηλώνει λάτρης της χώρας μας και θεωρεί ότι η πράξη του βοηθάει την Ελλάδα.

Τη χώρα μας, εξάλλου, διαλέγει τα τελευταία χρόνια για τις διακοπές του, παραθερίζοντας σε σπίτι Γερμανών φίλων του στη Μεθώνη της Πελοποννήσου, όπου και βρίσκεται σήμερα.

«Δεν πρόκειται για μια πράξη εναντίον της Ελλάδας», μας εξηγεί, «οι βοήθειες που παρέχονται δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τις τράπεζες.

Ερχονται τα χρήματα στην Ελλάδα, τα παραλαμβάνει στην είσοδο ο πρωθυπουργός σας κύριος Παπανδρέου, διασχίζει το “ελληνικό σπίτι” και από την πίσω πόρτα τα δίνει στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά είναι για τις τράπεζες και όχι για την Ελλάδα».

Ο καθηγητής Σταρμπάτι μαζί με άλλους δύο Γερμανούς οικονομολόγους, ένα καθηγητή Νομικής κι ένα πρώην ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Thyssen, της γνωστής μας από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στηρίζουν νομικά την προσφυγή τους στον γνωστό όρο της Συνθήκης του Μάαστριχτ, του no-bailout, ότι δηλαδή μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να διασώσει μία άλλη χώρα πληρώνοντας τα χρέη της.

Η Κομισιόν έχει ξεπεράσει αυτόν τον όρο, θεωρώντας ότι το πακέτο προς την Ελλάδα δεν αποτελεί διάσωση, αλλά αρωγή. «Εδώ πρόκειται για ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Στην πραγματικότητα είναι ένα bail-out», ισχυρίζεται ο Σταρμπάτι.

Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι να γίνει ανταγωνιστική και για να το καταφέρει αυτό θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, να την υποτιμήσει.


Για να εξηγήσει πώς θα βοηθηθεί η Ελλάδα από μία τέτοια εξέλιξη φέρνει το παράδειγμα του τουρισμού. «Εφ’ όσον είναι άδεια τα ξενοδοχεία, μας εξηγεί, είναι σημαντικό να τα γεμίσουν ξένοι τουρίστες, κάτι που θα γινόταν πιο εύκολα αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε».

Ο Σταρμπάτι είναι απολύτως βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να δώσει πίσω τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας. «Μοιάζει με ένα κολυμβητή», μας λέει, «που προσπαθεί να φθάσει στην όχθη, αλλά δεν καταφέρνει να πολεμήσει τα ρεύματα.

Η Ελλάδα δεν ακολουθεί πια δική της πολιτική. Ακολουθεί την πολιτική που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, μέσω της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Εγώ λατρεύω τους Ελληνες, είναι περήφανοι, ειλικρινείς και δεν θέλω πια οι Ελληνες απλά να ακολουθούν, αλλά να ορθώσουν πάλι το ανάστημά τους».

Αμερικανικά σενάρια για χρεωκοπία της Ελλάδας

To 41% των επενδυτών και αναλυτών, που πήραν μέρος σε δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται την Τετάρτη (09/06) στο Bloomberg, πιστεύουν πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ.
Στην ερώτηση αν η χώρα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, το 24% απάντησε ότι είναι "πολύ πιθανό", το 17% "αρκετά πιθανό", έναντι 23% που το θεωρεί "λίγο πιθανό" και 34% που πιστεύει ότι είναι "απίθανο".
Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η Ελλάδα είναι η χώρα που απειλείται περισσότερο, ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Ειδικότερα, όσον αφορά στην Πορτογαλία, το 6% θεωρεί “πολύ πιθανή” την εκδοχή να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, ενώ το 14% “αρκετά πιθανή”. Αντίστοιχα, το 5% των ερωτηθέντων κρίνει “πολύ πιθανή” και το 10% “αρκετά πιθανή” την αποχώρηση της Ισπανίας από την Ευρωζώνη.
Ακολουθεί η Ιρλανδία, για την οποία, το 3% θεωρεί “πολύ πιθανή” και το 8% “αρκετά πιθανή” την αποχώρησή της από τη ζώνη του ευρώ.
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν και για το ταμείο έκτακτης βοήθειας για τις χώρες της Ευρωζώνης, το οποίο χρηματοδοτούν οι χώρες μέλη της με το ποσό των 440 δισεκατομμυρίων ευρώ και η συγκρότηση του οποίου αποφασίστηκε τη Δευτέρα (07/06) από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξέφρασε σκεπτικισμό ως προς την αποτελεσματικότητά του, ενώ μόνο το 23% εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα πετύχει τους στόχους του, εμποδίζοντας και τη στάση πληρωμών από ένα ευρωπαϊκό κράτος ως προς το χρέος του και την έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το 40% “μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χώρες που θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών αλλά η ευρωζώνη θα μείνει αλώβητη”. Το 35% των ερωτηθέντων πηγαίνει πιο μακριά δηλώνοντας ότι η κρίση του χρέους δεν θα επιλυθεί με ορισμένες χώρες να εγκαταλείπουν το ευρώ.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 2 και 3 Ιουνίου σε δείγμα 1.001 επενδυτών και αναλυτών, πελατών του αμερικανικού οικονομικού πρακτορείου, Bloomberg διεθνώς, με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.
http://www.contra.gr/Life/Finance/276555.html

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑΤΙ...ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΜΕ

Η πληροφορία για πτώχευση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε,
από μια ΥΠΑΛΛΗΛΟ του Υπουργείου Οικονομικών
σε συγγενή της ξεσήκωσε τους Κρητικούς
που δεν άφησαν ούτε σεντ στις τράπεζες!!!

Επιστροφή στη δραχμή προτείνει ο Γερμανός οικονομολόγος


Την επιστροφή στη δραχμή αναγνωρίζει ως λύση για την Ελλάδα ο Γερμανός οικονομολόγος Γιοακίμ Σταρμπάτι, ο οποίος ηγείται της προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του κατά του πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα.
Ο Γιοακίμ Σταρμπάτι, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, δηλώνει φιλέλληνας και τονίζει ότι η προσφυγή «δεν μια πράξη εναντίον της Ελλάδας. Οι βοήθειες που παρέχονται δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τις τράπεζες. Έρχονται τα χρήματα στην Ελλάδα, τα παραλαμβάνει στην είσοδο ο πρωθυπουργός σας κύριος Παπανδρέου, διασχίζει το “ελληνικό σπίτι” και από την πίσω πόρτα τα δίνει στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά είναι για τις τράπεζες και όχι για την Ελλάδα».
Η προσφυγή, της οποίας ηγείται ο Σταρμπάτι, βασίζεται στον όρο της συνθήκης του Μάαστριχτ, τον γνωστό no-bailout, σύμφωνα με τον οποίο μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να διασώσει μία άλλη χώρα πληρώνοντας τα χρέη της. Η Κομισιόν ξεπέρασε αυτόν τον όρο αναγνωρίζοντας το πακέτο προς την Ελλάδα όχι ως διάσωση, αλλά ως αρωγή. «Εδώ πρόκειται για ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Στην πραγματικότητα είναι ένα bail-out», σχολιάζει ο Σταρμπάτι.
«Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι να γίνει ανταγωνιστική και για να το καταφέρει αυτό θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή και να την υποτιμήσει», τονίζει ο Σταρμπάτι και φέρνει το παράδειγμα του τουρισμού.
«Εφ’ όσον είναι άδεια τα ξενοδοχεία, είναι σημαντικό να τα γεμίσουν ξένοι τουρίστες, κάτι που θα γινόταν πιο εύκολα αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε», εξηγεί και εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να δώσει πίσω τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας».
«Η Ελλάδα δεν ακολουθεί πια δική της πολιτική. Ακολουθεί την πολιτική που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, μέσω της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Εγώ λατρεύω τους Έλληνες, είναι περήφανοι, ειλικρινείς και δεν θέλω πια οι Έλληνες απλά να ακολουθούν, αλλά να ορθώσουν πάλι το ανάστημά τους», σημειώνει.


Βοηθάει την Ελλάδα η πτώση του ευρώ - Σταθερά κάτω από το 1,20 το ευρωπαϊκό νόμισμα


Ρουμπινί: Αφήστε το ευρώ να φτάσει στο 1:1 με το δολάριο για να σωθούν Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία-

'Ερμαιο των πολιτικών παιχνιδιών αποδεικνύεται το ευρώ-

Το βράδυ το σχέδιο Γερμανίας - Γαλλίας για νέα μέτρα στήριξης- Στο κόκκινο αλλά με περιορισμένες απώλειες οι αγορές- Κράχ στο ΧΑ
Αρκεί μια οποιαδήποτε είδηση αμφισβητούμενης αξίας και φερεγγυότητας για να κατρακυλήσει ακόμα περισσότερο το ευρώ στην ισοτιμία με το δολάριο.

Αυτό συνέβη με την Ουγγαρία, αυτό ενδέχεται να συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Κρατικά ελλείμματα ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν στην ευρωζώνη, ή ελλείμματα τρίτων χωρών τα οποία επηρεάζουν ευρωπαϊκές τράπεζες, χρησιμοποιούνται ως επιβαρυντικές ειδήσεις για να ασκηθεί πίεση στο κοινό νόμισμα.Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, που είναι και αυτή που είναι ορατή.

Η άλλη πλευρά είναι η στάση κορυφαίων οικονομολόγων με προεξάρχοντα τον Ρουμπινί, που υποστηρίζουν οτι η πτώση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν είναι απαραίτητα δυσμενής εξέλιξη αλλά κάτι το οποίο θα βοηθήσει τις αδύναμες χώρες.

Η κατάσταση αυτή, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ζοφερό τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου του 2008 στις ΗΠΑ με τις απανωτές αποκαλύψεις για την δεινή θέση των αμερικανικών τραπεζών μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Στην προσπάθεια αποκατάστασης κλίματος ηρεμίας και ανεξάρτητα από την ισοτιμία του ευρώ συνεδριάζει το Eurogroup προκειμένου να ανακοινωθεί ο πολυπόθητος μηχανισμός στήριξης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της γαλλικής οικονομικής εφημερίδας Les Echos, υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας και η συγκεκριμένη συμφωνία θα εγκριθεί επισήμως σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Προβλέπει ότι τα δάνεια τα οποία θα χορηγούνται από το μελλοντικό ευρωπαϊκό ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης θα είναι εγγυημένα από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.
Ο στόχος πίσω από αυτήν την πολιτική είναι, κατά τη γαλλική εφημερίδα, η εξασφάλιση διαβάθμισης των συγκεκριμένων δανείων στην κατηγορία «ΑΑΑ».

Ρουμπινί: Αφήστε το ευρώ να κατρακυλήσει για να σωθεί η ΕΕΕάν θέλετε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία να μείνουν στην ζώνη του ευρώ, τότε «δεχθείτε» την κατάρρευση του ευρωπαϊκού νομίσματος προς την απόλυτη ισοτιμία, αν όχι χαμηλότερα, με το αμερικάνικο δολάριο. Αυτό τόνισε ο νομπελίστας οικονομολόγος Ν. Ρουμπινί και προέβλεψε οτι η σταδιακή πτώση του ευρώ προς το 1 έναντι του δολαρίου μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι βέβαιη, και ίσως και να μπορέσει να σώσει την ευρωζώνη, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν οι χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία να ανακτήσουν την χαμένη τους ανταγωνιστικότητα.

“Μόνο αυτό θα μπορέσει να εμποδίσει την ευρωζώνη από την κατάρρευση”, κατέληξε ο γνωστός οικονομολόγος.

Το ευρώ βρέθηκε σήμερα στα επίπεδα του Φεβρουαρίου 2006 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, υποχωρώντας στις πρωινές συναλλαγές έως τα 1,1877 δολάρια.

Κόκκινοι όλοι οι δείκτες Με οριακές απώλειες μεν αλλά πτωτικά κινούνται όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ξεκίνημα σε όλες τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές ήταν ξεκίνημα θρίλερ, αφού οι πτώσεις ήταν πολύ μεγάλες.

Ομως εδώ και αρκετή ώρα έχουν περιορίσει τις απώλειες με εξαίρεση το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο ακολουθεί το δικό του μοναχικό πτωτικό και άνευρο δρόμο.

Η πτώση σήμερα έφτασε το 5,45% και ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.403 μονάδες.

Πτώση και στην Ασία

Με πτώση 3,84% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Μετά μια αρνητική συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 380,39 μονάδες (-3,84%) και διαμορφώθηκε στις 9.520,80 μονάδες, φθάνοντας στο κατώτερο επίπεδό του των τελευταίων τουλάχιστον έξι μηνών, εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, της αναζωπύρωσης των φόβων για την οικονομία στις χώρες της Ευρώπης και της υποχώρησης του ευρώ.

Ο δείκτης Topix σημείωσε απώλειες 30,95 μονάδων (-3,48%) και διαμορφώθηκε στις 859,21 μονάδες.

Οργιο φημών βυθίζει περισσότερο τις αγορές


Το συνεχιζόμενο κύμα αβεβαιότητας, σε συνδυασμό με τις φήμες για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ευρώ έριξε και χθες τις αγορές. Ιδιαίτερα επλήγη το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις απώλειες να φτάνουν το 5,45%. Στη Γερμανία, η καγκελάριος κ. Ανγκελα Μέρκελ ανήγγειλε άγρια μέτρα μονομερούς λιτότητας- με τα μεγάλα εισοδήματα να ευνοούνται και τα χαμηλά να πληρώνουν ακόμα περισσότερους φόρους.
Πουλάνε οι ξένοι
Η πτώση του Χ.Α. οφείλεται κατά κύριο ρόλο στη φυγή των ξένων επενδυτών από τις ελληνικές μετοχές και ιδιαίτερα τις τράπεζες, όπου είχαν χτίσει τις μεγαλύτερες θέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικά Χρηματιστήρια, μόνο τον Μάιο οι ξένοι πραγματοποίησαν καθαρές πωλήσεις 320 εκατομμυρίων ευρώ, μειώνοντας τη συμμετοχή τους στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς σε 49,5%, από 50,4% τον Απρίλιο.
Πτώση του ευρώ
Πιέσεις εξακολούθησε να δέχεται το ευρώ, που υποχώρησε σε νέα χαμηλά τετραετίας (έως τα 1,194 δολάρια). Εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για ντόμινο στην ευρωζώνη από την κακή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι επενδυτές ανησυχούν τώρα ότι η κρίση μπορεί να μηδενίσει την ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ε.Ε. Οι φόβοι αυτοί προκάλεσαν χθες βουτιά 1,11% στο Λονδίνο, 1,21% στο Παρίσι και 1,44% στη Μαδρίτη, ενώ νωρίτερα το Τόκιο είχε κλείσει με απώλειες 3,84%. Οση ώρα ήταν ανοικτές οι ευρωπαϊκές αγορές ο δείκτης Ντάου Τζόουνς στη Νέα Υόρκη υποχωρούσε 0,3%.
http://diktyon.wordpress.com/2010/06/08/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B7%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CF%85%CE%B8%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1/

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Max Keiser on the Greek Crisis 2 (22-4-2010 GR-subs)

Προεξοφλείται η άμεση χρεωκοπία Ελλάδος-Ουγγαρίας

Τις περισσότερες φορές οι διακυμάνσεις των χρηματιστηρίων είναι "θόρυβος" και τυχαίες διακυμάνσεις, μερικές όμως φορές -πιο σπανίως- προεξοφλούνται πράγματα (θετικά ή αρνητικά) που συνήθως συμβαίνουν στη συνέχεια. Κάτι τέτοιο συνέβη σήμερα στα χρηματιστήρια Ελλάδος και Ουγγαρίας με πτώσεις άνω του 5%. Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τράπεζα να κλείνει την άλλη βδομάδα (η αγορά έχει γονατίσει κυριολεκτικά από τις φήμες) ενώ διεθνώς τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ δεν συνάδουν με μια οικονομία σε ανάκαμψη μετά από μεγάλη ύφεση.

Αν όλες αυτές οι φημολογίες για την Ελλάδα δεν ευσταθούν τότε πρόκειται για μια εσωτερικού είδους κερδοσκοπία όπως έκαναν τόσους μήνες οι εξωτερικοί κερδοσκόποι με τα σπρέντς ή με τα CDS. Αυτό σημαίνει ότι
ακόμη και αν δεν πάμε για συνειδητή χρεωκοπία, ακόμη και τότε, η χρεωκοπία αυτή επιβάλλεται από τις αγορές που μας σπρώχνουν προς τα εκεί. Όταν μια κουβέντα μπορεί να δημιουργεί όργιο φημών που προκαλούν ολέθρια αστάθεια τότε αυτό συμβαίνει όχι επειδή υπάρχει η φήμη αλλά επειδή υπάρχει πραγματική αστάθεια και έδαφος αλήθειας για τις φήμες.

Συνεπώς ακόμη και αν ΔΕΝ ήταν προγραμματισμένη η χρεωκοπία τώρα, αυτή είτε θα επιταχυνθεί είτε θα συμβεί στην πράξη, καθώς αυτά λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία: ο κόσμος πάει και βγάζει τα λεφτά του από τις ελληνικές τράπεζες και τα βάζει σε διεθνείς λογαριασμούς ξένων τραπεζών ή τα μετατρέπει σε χρυσό, δολάρια κτλ, κάτι που ωθεί στην άμεση χρεωκοπία.

Ωστόσο στην Ευρώπη οι αγορές και πάλι καταρρέουν ενώ και οι ΗΠΑ χτυπιούνται και πάλι. Σημειώνω εδώ ότι οι αγορές δεν αφέθηκαν πριν 2 χρόνια να ισορροπήσουν μόνες τους σε επίπεδα πυρηνικής καταστροφής όπως θα έπρεπε (π.χ. Dow=2600 μονάδες και άλλα πολύ χειρότερα) αλλά επενέβησαν οι άθλιες ξεπουλημένες κυβερνήσεις για να σώσουν τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες. Ενώ όμως οι οικονομίες σώζονται εύκολα οι αγορές ποτέ δεν είναι τόσο αφελείς και μακροπρόθεσμα οι ανισορροπίες λειτουργούν σαν ένα βαρίδι που μας έλκουν και πάλι προς τα κάτω. Έτσι η όποια θετική και αποτελεσματική οικονομική και νομισματική πολιτική εφαρμόζεται βραχυπρόθεσμα πάει στον κάλαθο των αχρήστων μακροπρόθεσμα.Αυτή τη στιγμή ο καπιταλισμός ποντάρει στην δική του χρεωκοπία.

Ενημερώνω απλά τους δημοσίους υπαλλήλους ότι η χοάνη του χάους δεν αφορά μόνο τους άμοιρους του ιδιωτικού τομέα αλλά ΚΑΙ τους ίδιους. Αυτή τη φορά στην κόλαση θα πάμε όλοι μαζί, αδέρφια.

Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια βλέπω ότι η κατάσταση πάει να εκτονωθεί αυθεντικά μέσω μιας χρεωκοπίας. Αν αρχίσουν και πάλι την προπαγάνδα (ότι δήθεν δεν συμβαίνει τίποτα) η αγορά θα ηρεμήσει για μερικές μέρες και μετά πάλι τα ίδια!
http://tolimeri.blogspot.com/2010/06/blog-post_4558.html

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ

Η χειρότερη πηγή ασβεστίου
Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο. Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
Το ένζυμο φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο . Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.
Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 - 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα. Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.
Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου. Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.

Κατεργασμένο γάλα και καρδιά
Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate) που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.

Ομογενοποιημένο γάλα και σταθεροποίηση
Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείτε» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία. Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ. Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο. Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών
Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH) που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa. Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα
Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την έλλειψη σιδήρου, αλλεργίες, διάρροια, παραρρινοκολπίτιδα, κράμπες, κρυολογήματα και γρίπη, διαβήτη, μολύνσεις αυτιών, οστεοπόρωση, άσθμα, δυσκοιλιότητα, χρόνια κόπωση, πονοκεφάλους, ακμή, παχυσαρκία, αρθρίτιδα, ασθένεια του Lou Gehrig, καταρράκτη, αναιμία, γαστρεντερική αιμορραγία, αρτηριοσκλήρωση και άλλες ασθένειες.

Η Βιομηχανία Γάλακτος έχει κάνει καλή δουλειά στην πλύση εγκεφάλου μας στο να πιστέψει ότι το γάλα είναι καλό για εμάς. Δεν είναι αλήθεια.
http://www.ftiaxno.gr/2010/06/blog-post_03.html

Τρεχαντήρι θ' αρματώσω - Γιάννης Πουλόπουλος

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΠΑΤΡΙΩΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΚΑΦΕΝΕΙΑ,ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

Μπατίρηδες σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Γης




"Πολιτικές" στραγγίζουν τη χώρα από τον εθνικό της πλούτο
Με αφορμή ένα μήνυμά που έλαβα σχετικά με τα πετρέλαια της Ζακύνθου, (τα οποία είχαν εξορυχθεί όπως αναφέρεται το 1941 από το Γ΄Ραϊχ, αποφράχθηκαν το 1946 από Άγγλους, επανεξορύχθηκαν το 1968 από τον Σωτήριο Σοφιανόπουλο (ΧΡΩΠΕΙ) και επαναποφράχθηκαν τελικά το 1975 από τον τότε Υπ. Βιομηχανίας και Ενέργειας Μιλτιάδη Έβερτ**), θα ήθελα να σταθώ στο εξής πολύ σημαντικό σημείο:το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας σε ξένα συμφέροντα.Οι πολιτικές που ακολουθούν οι... "δημοκρατικές" κυβερνήσεις μας, τις τελευταίες δεκαετίες ένα και μόνο στόχο φαίνεται να έχουν: το ξεπούλημα.Από τη μία ξεπουλάνε κάθε επιχείρηση δημόσιου συμφέροντος, αφού πρώτα έχουν φροντίσει σταδιακά και μεθοδευμένα σε βάθος χρόνου -ώστε να μην είναι εμφανής η "στρατηγική"- να τη "διαλύσουν" σε σημείο που να υπολειτουργεί και να είναι "ασύμφορη" για το κράτος (π.χ. λιμάνια, ΟΤΕ κτλ.) και από την άλλη ξεπουλάνε τον πλούτο του υπεδάφους, χωρίς καν να "δοκιμάσουμε" με τις δικές μας δυνάμεις να τον εξορύξουμε, για να ωφεληθούν οι πολίτες της χώρας...Εδώ και αρκετά χρόνια πότε έμμεσα και πότε άμεσα γίνονται αναφορές σε σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού, αλλά και άλλων πολύ σημαντικών μεταλλευμάτων και ορυκτών στη χώρα μας. Μια ματιά σε σχετικά άρθρα της τελευταίας 5ετίας, δηλώνει ξεκάθαρα πως και σημαντικότατος είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας και ξεπουλιέται σε κάθε μορφής ξένα συμφέροντα... ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύεται σκόπιμα η ευημερία του ελληνικού λαού σε βάθος χρόνου... Παρακολουθήστε παρακάτω μία μικρή σχετικά αναδρομή μέσα από δημοσιεύματα που έχω επιλέξει και κάποιες παρατηρήσεις μου επί του θέματος:


Η μεταλλευτική στην Ελλάδα



Η μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα τα μεταλλεία (ορυχεία) και τα λατομεία είχαν πάντα σημαντική θέση στην οικονομική ζωή της.

Η αρχαία χρησιμοποίησε τον υρο από τα μεταλλεία του Λαυρίου και τα μάρμαρα της Πεντέλης για να χτίσει τον Παρθενώνα.

Παρομοίως και ο Μέγας Αλέξανδρος στηρίχθηκε στον χρυσό του Παγγαίου για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του κατά των Περσών.







εικ. Μεταλλωρύχοι στα μεταλλεία σιδήρου της Σερίφου στα τέλη του 19ου αι. via wikipedia
Στα νεότερα χρόνια, τα μεταλλεία του Λαυρίου αποτέλεσαν τον πρώτο βιομηχανικό χώρο της Ελλάδας. Η σμύριδα στην Νάξο, τα σιδηρομεταλλεύματα στην Σέριφο και στην Θάσο, τα αργυρομεταλλεύματα και η βαρυτίνη στην Μύκονο, ο λευκόλιθος στο Μαντούδι, και ο χρωμίτης και ο αμίαντος στην Κοζάνη αποτέλεσαν σημαντική πηγή εισοδημάτων για την χώρα για πολλές δεκαετίες, αλλά και αφορμή σημαντικών κοινωνικών αλλαγών[18].
Το 1946 ιδρύθηκε η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων–Μεταλλουργών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 1989 λειτούργησε και το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Σήμερα η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους σημαντικούς ευρωπαίους παραγωγούς βωξίτη, σιδηρονικελιούχων μεταλλευμάτων, μικτών θειούχων μεταλλευμάτων, λευκόλιθου, μπεντονίτη, ελαφρόπετρας (θηραϊκή γη), μαρμάρων και άλλων μεταλλικών και μη μεταλλικών (βιομηχανικών) ορυκτών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 56% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα προέρχεται από την καύση λιγνίτη, ο οποίος εξορύσσεται σε λιγνιτωρυχεία της Βορείου Ελλάδας και της Πελοποννήσου[19].


ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ









Αεροφωτογραφία θρακικού εδάφους
Η Ελλάδα λόγω της γεωτεκτονικής της θέσης και της γεωλογικής της κατάστασης, που ευνοούν τη μεταλλογένεση, παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό εμφανίσεων χρυσού και άλλων πολύτιμων και βασικών μετάλλων.



Η ιστορία και η παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ορυκτό της πλούτο, αφού το υπέδαφός της φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό μεταλλευμάτων. Κοιτάσματα όπως χρυσού, χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου, σιδήρου και μαγγανίου, μολύβδου και βολφραμίου, καθώς επίσης και στρατηγικής σημασίας ορυκτών όπως ουρανίου και λιγνίτη, καθιστούν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μία από τις σημαντικότερες περιοχές στον τομέα ορυκτού πλούτου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.



Πολλές εταιρείες διεξάγουν σήμερα εντατικές έρευνες σε όλη αυτή την έκταση για τον εντοπισμό αποθεμάτων και εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων όλων των παραπάνω ορυκτών πόρων.
Όπως είναι γνωστό, η ανάπτυξη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στηρίχθηκε στο πλούσιο υπέδαφος και την εκμετάλλευση των ευγενών και βασικών μετάλλων και κυρίως του χαλκού, του σιδήρου, του αργύρου.



Το σημαντικότερο μεταλλευτικό κέντρο του αρχαίου κόσμου ήταν το Λαύριο, πάνω στο οποίο στήριξε την παντοδυναμία της η Αρχαία Αθήνα κατά την Κλασική περίοδο. Βασική όμως πηγή πλούτου για την ανάπτυξη του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού αποτέλεσαν τα μεταλλεία της Μακεδονίας και Θράκης.



Η Ροδόπη, η Σκαπτή Ύλη, η περιοχή των Φιλίππων, η Θάσος, το Παγγαίο, η ανατολική Χαλκιδική, ο ποταμός Εχέδωρος, ήταν τα σπουδαία μεταλλευτικά κέντρα που με τον πλούτο τους στήριξαν την οικονομία του Μακεδονικού κράτους και την εξουσία των Μακεδόνων Βασιλέων και ενίσχυσαν τον Μέγα Αλέξανδρο στην εκστρατεία του για την εξάπλωση και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού στα βάθη της Ανατολής(...)



Κοιτάσματα πετρελαίου στη Δ. Ελλάδα-



27/08/2004
Πλούσιο υπέδαφος σε ουράνιο



Σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου στη Βόρειο Ελλάδα εντόπισε το ΙΓΜΕ -15/04/04



H Shell θέλει τα πετρέλαιά μας!



- 11 Σεπτεμβρίου








& το ίδιο άρθρο με αναφορά στο ζήτημα της "Τσαμουριάς"-




ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ <<ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ>> ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ
Δέκα αξιόλογες «παγίδες» πετρελαίου περιμένουν τους ερευνητές- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18-09-2005 ( Η Διάλυση της της ΔΕΠ-ΕΚΥ επί Σιμήτη κ.α. "περίεργες" πολιτικές ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού...)




ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ









Σύμφωνα με τη Shell, στη Δυτική Ελλάδα, ανάμεσα στα Ιόνια Νησιά και στις ακτές της Στερεάς ως τις ακτές της Ηπείρου, υπάρχουν αποθέματα αποτελούμενα από τουλάχιστον 2 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, τα οποία καλύπτουν -εφόσον αντληθούν -τις πετρελαϊκές ανάγκες της χώρας για 20 χρόνια. Στη φωτογραφία, πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου της εταιρείας στο εξωτερικό





Το Υπ.Εξωτερικών ανοίγει θέμα για κοιτάσματα πετρελαίου στο Μπάμπουρα Θάσου



(...)Η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία...


Παλιότερες μελέτες ανέφεραν ότι η ποσότητα πετρελαίου που κρύβεται ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας, αρκεί για να καλύψει το 40% των πανελλαδικών αναγκών, για πολλά χρόνια, σε μια περίοδο που η τιμή του πετρελαίου καταγράφει απανωτά ιστορικά ρεκόρ.(...)




(...) Πρόκειται για κοιτάσματα που βρίσκονται ανατολικά του Πρίνου (Σταυρός, Μαρώνεια, Σάπες, Αν. Θάσος). Αυτά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορούν να δώσουν από 900 έως 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου. Επίσης, βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου - Χίου και των παραλίων της Μικράς Ασίας.




Σημαντικά, ωστόσο, είναι τα κοιτάσματα τα οποία υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρτας. Τα κοιτάσματα αυτά είναι βεβαιωμένα και εκτιμάται ότι μπορούν να αποφέρουν 1-2 δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου. Άλλα πιθανά κοιτάσματα, τα οποία είναι όμως σε μεγάλο βάθος και θεωρείται ακόμη δαπανηρή η εκμετάλλευσή τους, βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλλονιάς.(...)-ethnos.gr
·





(...)Την περιοχή ερευνά τα τελευταία 15 χρόνια και το εργαστήριο ιζηματολογίας του τμήματος γεωλογίας του Παν/μίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Αβραάμ Ζεληλίδη ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιοχή έχει ενδιαφέρον.(...)


Παρόλα αυτά ο κ. Ζεληλίδης τόνισε ότι καμιά από τις προτάσεις που έγιναν από τους επιστημονικούς φορείς στους οποίους συμμετέχει και ο ίδιος, δεν προχώρησαν από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του θα χρειαστεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών ακόμα.?(...)

Το περασμένο Σάββατο στην Λευκάδα φίλοι μου είπαν ότι ο πάμπλουτος σεΐχης του Κατάρ αγόρασε έναντι 1 δις δολαρίων το ακατοίκητο μικρό νησάκι Σκορπάδι στο Ιόνιο, προκειμένου να κτίσει μια τεράστια εξοχική κατοικία για την πολυπληθή οικογένειά του (το νησί ήταν ιδιοκτησία των κληρονόμων του τ. υπουργού Διονύση Λιβανού από το Μεσολόγγι). Το πόσο για τους ντόπιους είναι υπερβολικό, το νησάκι είναι μεν καταπράσινο αλλά μικρό και υπολογίζουν την τιμή πώλησης πολύ πάνω από την αξία της.


Μήπως ο Σεΐχης του Κατάρ είχε άλλες πληροφορίες για κοιτάσματα πετρελαίου και έσπευσε να αγοράσει γη (και θάλασσα), εν όψει της μείωσης των αποθεμάτων στα Αραβικά εμιράτα;
Αν αληθεύουν όσα λένε οι Λευκαδίτες, πρόλαβε ν’ αρπάξει το πετρέλαιο πριν γίνουν «σεΐχηδες» κάποιοι δικοί μας ιδιοκτήτες γης στο Ιόνιο και στην Ν.Δ. Πελοπόννησο….
Το μέλλον θα δείξει.


Μήπως γι' αυτό δεν προχωρούν και οι ενέργειες των κυβερνήσεων? για να προλάβουν ξένοι να αρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας, δια της πλαγίας μεν, πλην μονίμου πλέον, οδού των ιδιωτικοποιήσεων? αναρωτιέμαι με τη σειρά μου... το μέλλον θα δείξει σίγουρα...
Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας -10/5/2008



Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.


Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.




Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
(...)O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου,πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα"Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα",η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.


Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Και συγκεκριμένα:Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος.


Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.Αλουμίνιο:
Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδαπλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.Βωξίτης.




Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.Μαγγάνιο.


Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφόςτης κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.Νικέλιο. Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου,η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της.



Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.Σμηκτίτες.




Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών,οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.Μαγνήσιο.



Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός τηςσημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη.


Τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.(...)Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλιMEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι:

Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.


Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
"Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο,έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές..."
(...)Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως ΟΣΜΙΟ, κόκκινο υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:α`) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),β`) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),γ`) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),δ`) Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).
Πετρέλαιο έχουμε, πολιτική δεν έχουμε-Δεκ 28, 2008 -

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Ελλάδα θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της σε πετρέλαιο, εκμεταλλευόμενη τα δικά της κοιτάσματα, τα οποία με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς εκτιμάται ότι περιέχουν 2 έως 3 δισ. βαρέλια, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα μπορούσε να βάζει στα ταμεία του από 5-15 δισ. ευρώ το χρόνο, υποστηρίζει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης Κωστής Σταμπολής.

Oil-lympic Games - Hellenic Nexus
Εκτός από το πρόγραμμα «αποκρατικοποιήσεων», που είναι στην πραγματικότητα εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε τιμές παλιοσιδερικών, υπάρχει κι άλλο ένα θέμα το οποίο εμφανίστηκε δύο ημέρες πριν από το τέλος των Ολυμπιακών: «Έχουμε πετρέλαιο· ελάτε να επενδύσετε», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Σαλαγκούδης (ΤΟ ΒΗΜΑ 28/8/2004, Α 15).
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στα κοιτάσματα της δυτικής Ελλάδας υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια βαρέλια, γι’ αυτό και το υπουργείο προτίθεται να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης.
Η στρατηγική Ενεργείας στην Ελλάδα. υπό Κων/νου Κόλμερ.
"Η Ελληνική
ενεργειακή πολιτική προσομοιάζει με την εξωτερική πολιτική:


Όταν δεν αντιβαίνει στα εθνικά συμφέροντα , είναι ανύπαρκος."
"Η Ενεργειακή πολιτική πρέπει να είναι ως η εθνική Άμυνα:ολοκληρωμένη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική.

Μιλώντας δι’ Ενέργειαν, εις βάθος χρόνου μιάς 25ετίας, τρείς είναι οι επιδιώξεις της: «Επάρκεια, Αυτάρκεια και Εξοικονόμησις»."
-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Στρατηγική 07»
Τ
ο πετρέλαιο στην Ελλάδα και η καταλήστευσή του -

Ο ρόλος των ΗΠΑ, της ΕΕ και των ιδιωτικών εταιριών

-15 Οχτώβρη 2005
(...)Τι πρέπει να γίνει για τα πετρέλαια στην Ελλάδα -Από την πιο πάνω ανάλυση προκύπτει ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:
1. Η επαναδραστηριοποίηση, εντατικοποίηση και δημιουργία κρατικού φορέα για τη χρηματοδότηση και έρευνα, που θα ελέγχει το κύκλωμα πετρελαίου καθότι η ανυπαρξία του είναι καταστροφική και οδηγεί στην πλήρη ασυδοσία των εμπλεκομένων στο κύκλωμα εταιριών. Όμως η ιδιωτικοποίηση έχει εντατικοποιηθεί σαν αποτέλεσμα «της νέας πετρελαϊκής πολιτικής που ακολούθησε η χώρα μας και η οποία πολιτική επιβλήθηκε από την ΕΟΚ - ΕΕ στα πλαίσια της ολοκληρωμένης εσωτερικής αγοράς, ανταποκρίνεται δε στις αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας και αποσκοπεί δήθεν στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Σύμφωνα με την ανωτέρω πετρελαϊκή πολιτική (1992), η απελευθέρωση της αγοράς πετρελαιοειδών συνδυάζεται και σήμερα με την ιδιωτικοποίηση των κρατικών πετρελαϊκών εταιριών και με την ενθάρρυνση της συμμετοχής ξένων εταιριών στην άνευ όρων και ανεξέλεγκτη έρευνα πετρελαίου στη χώρα μας».
2. Παράλληλη διερεύνηση και αναζήτηση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου με τη χρήση γεωφυσικών μεθόδων και οργάνων έρευνας για την εντόπιση και υποθαλάσσιων σε Αιγαίο - Ιόνιο Πέλαγος, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις των πολυεθνικών συμφερόντων, τα οποία καλύπτονται από τις «συμμαχικές» κυβερνήσεις, των ΗΠΑ, και της ΕΕ.
Εδώ πρέπει να τονιστεί η αντίφαση που υπάρχει σήμερα με τη διενέργεια ερευνητικών γύρων, από μια ιδιωτική πλέον εταιρία (ΕΛΠΕ ΑΕ), για λογαριασμό του Δημοσίου, πράγμα που χρήζει νέας νομοθετικής ρύθμισης.
3. Να προγραμματιστούν και να εκτελεστούν περισσότερες ερευνητικές γεωτρήσεις, σε μεγάλο βάθος, σε περιοχές με πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου, όπου δεν έχουν γίνει ακόμη, για να αποκτηθεί μια πλήρης γνώση του υπεδάφους.
* * *
Ο σημερινός οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ ενάντια στις εξαρτημένες από πετρέλαιο χώρες, με δημιουργία τεχνητών υψηλών τιμών πετρελαίου και όχι από ελλείψεις στην παραγωγή, ειδικότερα στρέφεται κατά των Κίνας - Ιαπωνίας και Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν υπήρχε αντίστοιχος, οικονομικός πόλεμος κατά της ΕΣΣΔ, με μείωση τότε των τιμών (10 δολ. το βαρέλι).
Η κατάσταση με τις υψηλές τιμές πετρελαίου, κατά τη γνώμη γνωστών αναλυτών («ATTAC» Γερμανίας) δεν ερμηνεύεται με ελλείψεις στην παραγωγή, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά αποτελεί έναν οικονομικό πόλεμο των ΗΠΑ ενάντια στις εξαρτημένες από πετρέλαιο χώρες.
Για να επανέλθουμε στην Ελλάδα, η νέα διεθνής συγκυρία επιβάλλει την επανεργοποίηση της έρευνας άμεσα.
Συμπεράσματα - δράσεις
Η συνέπεια των πιο πάνω πολιτικών είνα騨
Οτι εκποιήθηκε, για το παρόν με την αλλαγή του νόμου για τις παραχωρήσεις περιοχών για έρευνα υδρογονανθράκων (Ν. 2289/95), και το μέλλον, με τη μετοχοποίηση της ΔΕΠ ΑΕ, - σημαντικό τμήμα της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Ελλάδας. Η πολιτική αυτή σήμερα ακολουθείται σ' όλους τους τομείς της οικονομίας μας με την υποταγή στις αποφάσεις των Βρυξελλών και ΗΠΑ. Ειδικότερα, «στον πετρελαϊκό τομέα ο ΟΠΕΚ και ο ΟΑΠΕΚ (Οργανισμός Αραβικών Πετρελαιοπαραγωγικών Εξαγωγικών Κρατών), η Διεθνής Επιτροπή Ενεργείας (ΙΕΑ), το Συμβούλιο για τη Συνεργασία των Χωρών του Περσικού Κόλπου (GULF COOPERATION COUNCIL), η EOK (ΕΕ), η Διεθνής Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ παραγωγών και καταναλωτριών χωρών» - Γ. Σουσούνης, «Περί της στρατηγικής της εθνικής εταιρίας πετρελαίου», Διήμερο του TEE, 25-26 Ιούνη 1992.
Με τις αποφάσεις δε που εκδίδουν και με την επιβολή τους διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και συμφερόντων των ΗΠΑ, ΕΕ, κλπ. Η χώρα μας και ο λαός μας έχει πληρώσει ακριβά την πολιτική αυτή των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων τους, επί 50 χρόνια και πάνω. Σήμερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι ενεργειακές πηγές υπάρχουν και τα αποθέματα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που σκόπιμα εμφανίζουν μειωμένα τα συμφέροντα του διεθνούς μονοπωλιακού καπιταλισμού.
Απειθαρχία λοιπόν, ανυπακοή και αντίσταση διαχρονικά και στο μέλλον. Αγώνας αδιάκοπος με τη διαμόρφωση ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, για να μπορέσει να σώσει την Ελλάδα από το συνδυασμένο κίνδυνο εσωτερικής κι εξωτερικής υποδούλωσης που επιφυλάσσει γι' αυτήν ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και να διατηρήσει καθετί χρήσιμο για τη συγκρότηση της Λαϊκής Οικονομίας
ΤουΙορδάνη ΠΑΥΛΟΣΟΓΛΟΥ*
*Ο Ιορδάνης Παυλόσογλου είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων, διδάκτωρ Βιομηχανικής Μεταλλουργίας, διατελέσας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρμινχαμ στην Αγγλία

10.000 βαρέλια πετρελαίου, από τα κοιτάσματα του Πρίνου, από 1.300 που ήταν μέχρι σήμερα!!!

-20.03.2009 O ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ …ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

(2006 Τα ΝΕΑ)


Πυρηνική ενέργεια προτείνει ως λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της Ελλάδας το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, η Ακαδημία Αθηνών (!?!)

Πυρηνική ενέργεια, από τα Ελληνικά κοιτάσματα ουρανίου; -8 February, 2009
Το μεγαλύτερο και καλύτερα μελετημένο κοίτασμα είναι αυτό στο Παρανέστι της Δράμας. Εκεί, στην περιοχή “Αρχοντοβούνι” το ΙΓΜΕ λειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 πιλοτικό εργοστάσιο παραγωγής κίτρινου συμπυκνώματος ουρανίου (yellowcake) - “με επιτυχία . ” Προφανώς μετά ήρθε το Τσερνομπιλ και το φιλόδοξο πρόγραμμα σταμάτησε.
Ο χρυσός της Θράκης - Αναπτυξιακός και οικονομικός πυλώνας- 27 Ιανουαρίου 2009
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), στην Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν βεβαιωμένα αποθέματα χρυσού τουλάχιστον 450 τόνοι! Με τις σημερινές τιμές του μετάλλου, η αξία των κοιτασμάτων αυτών ξεπερνά το ποσό των 10 δισ. ευρώ!
Προκαλεί εντύπωση στους διεθνείς χρηματοοικονομικούς κύκλους και επενδυτές, πως ένας τέτοιος πλουτοπαραγωγικός πυλώνας παραμένει ανεκμετάλλευτος, αν αναλογισθεί κανείς την δεινή οικονομική συγκυρία σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πόσο μάλλον για την Ελλάδα, με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και την έλλειψη άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ).

Παραβλέποντας το "τερπνόν" των ξένων επενδυτών που προστατεύει η Eurocharity στην προκειμένη,... πράγματι απορίας άξιο γιατί δεν εκμεταλλευόμαστε ΕΜΕΙΣ τα πλούτη της Γης μας? Καθώς όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο σχετικά με το χρυσό Περάματος, αυτή που το εκμεταλλεύεται είναι η " Eldorado Gold Corporation" που "είναι σημαντική διεθνής μεταλλευτική εταιρεία με εγκαταστάσεις στην Κίνα, Βραζιλία και Τουρκία. Εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, και είναι μέτοχος 100% της εταιρείας "Χρυσορυχεία Θράκης"."

Πέρα όμως από την εγκληματική αδιαφορία και αδράνεια της επίσημης πολιτικής -προς όφελος πάντα των ξένων συμφερόντων- παρατηρείται και μία απαγορευτική κίνηση από την πλευρά πολιτών. Πολύ συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τοποθετήσεις κατοίκων που αναφέρονται σε σοβαρά οικολογικά ζητήματα και αντιτίθενται στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά γιατί εναντιώνονται σε τέτοιες κινήσεις.
Η προχειρότητα με την οποία διενεργούνται τέτοιες εξορυκτικές επιχειρήσεις και το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αφήνουν πίσω τους, χρεώνοντας στους πολίτες το κόστος τόσο στην υγεία τους, όσο και στην αποκατάσταση του χώρου -αν ποτέ γίνει- μετά το πέρας των εξορύξεων είναι σοβαρότατοι λόγοι για να μην πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, όταν ακούμε για τέτοιες επενδύσεις...
Όμως σε πολλές περιπτώσεις, η μεγαλύτερη "κρυμμένη" επιδότηση προς τη μεταλλευτική βιομηχανία είναι ότι επιτρέπεται στις εταιρείες να "εξωτερικεύσουν" το τεράστιο κόστος της αποκατάστασης των κατεστραμμένων από την εκμετάλλευση περιοχών, που αντί να το αναλάβουν οι ίδιες όπως θα έπρεπε το αφήνουν σαν κληρονομιά στις χώρες που τις φιλοξενούσαν.
Η Ελλάδα δεν είναι ξένη με αυτή την πρακτική: δύο εταιρείες, η Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. και η TVX αποχώρησαν "νύχτα" από τα μεταλλεία της Β. Χαλκιδικής, αφήνοντας μας μια δυσβάσταχτη περιβαλλοντική "κληρονομιά" και παίρνοντας νομοθετικά κατοχυρωμένη αμνηστία για όλες τις εγκληματικές τους πράξεις. (-Πόσο "βιώσιμη" μπορεί να είναι η μεταλλευτική βιομηχανία; -







Αναρωτιέμαι όμως, εάν υπάρχει κάποια μέση οδός. Κάποιος τρόπος που να προφυλάσσει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων -γιατί δίχως υγεία τι να την κάνουμε την όποια ενεργειακή ή άλλης μοεφής αυτάρκεια- αλλά να επιτρέπει ταυτόχρονα και την άντληση του πλούτου της χώρας, ώστε να πατήσουμε κάποια στιγμή -αν και δεν μας το εύχεται καμία μεγάλη δύναμη ή Λέσχη- στα δικά μας πόδια...Μία τέτοια ένσταση-διαμαρτυρία έρχεται π.χ. από τους κατοίκους της Γκιώνας:

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΚΙΩΝΑ

που ενώ πολύ ορθά θέτουν προϋποθέσεις για να επιτρέψουν ως κάτοικοι οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, πήραν ως "τρομοκρατική" απάντηση τον εμπρισμό της οικίας του ακτιβιστη , που ήταν αντίθετος με Μεταλλευτικές δραστηριότητες της εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Α.Ε.» στη Γκιώνα.

Άλλη μεγάλη πληγή που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια είναι η περίπτωση της Στρατονίκης στη Χαλκιδική
...αλλεπάλληλες παραλείψεις και τις αυθαίρετες πράξεις των κυβερνητικών (και υπηρεσιακών) παραγόντων που μαθηματικά οδηγούσαν σε αδιέξοδο, αλλά και σε περιβαλλοντικά εγκλήματα, προκαλώντας εντάσεις στην τοπική κοινωνία, βίαια επεισόδια, εκατοντάδες συλλήψεις, βαριές καταδίκες κατοίκων κ.λπ.
Ενα απλό παράδειγμα που αναφέρεται στην άδεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων των "Μαύρων Πετρών" -αυτά που η TVX* αποσπά βάζοντας φουρνέλα κάτω από τον οικισμό της Στρατονίκης- είναι νομίζουμε ενδεικτικό.-

Σήμερα, 7 χρόνια μετά το παραπάνω δημοσίευμα, η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να κινδυνεύουν, οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι υπηρεσίες συνεχίζουν τις "παραλείψεις" (?) και τις αυθαιρεσίες και το μόνο που άλλαξε είναι η ονομασία της εταιρίας εκμετάλλευσης... από TVX σε Hellas Gold (Ελλάς μόνο κατ' όνομα, μιας και είναι ξένων συμφερόντων...)

Το θέμα είναι πως ναι μεν Τελικά είμαστε όντως φτωχοί κάτοικοι μιας πάμπλουτης γης, γιατί έτσι μας θέλουν...Ίσως μάλιστα και να οφείλεται πράγματι στο ότι ο διεθνής, αλλά και εγχώριος Σιωνισμός, έχει βρει τόπο να απομυζά την οικονομία της Ελλάδας (και όχι μόνο...) παίρνοντας όλα τα έσοδα των κρατικών μονοπωλίων και του εθνικού πλούτου... ...αλλά κι εμείς τόσες δεκαετίες δεν τολμήσαμε να ορθώσουμε ανάστημα και να βάλουμε προϋποθέσεις και όρους που να ευνοούν τη χώρα και το συμφέρον μας σε όλα τα επίπεδα. Αντίθετα μάλιστα ξεχνάμε και συγχωρούμε επανειλημμένα τους "ηγέτες" -και τα πιόνια τους- για τις ίδιες πάντα ενέργειες που υποσκάπτουν την ευημερία και την αυτάρκεια μας...



Οι “νταβατζήδες” της ενέργειας…προσαρμογή στα ελληνικά από

Άλλες ενδιαφέρουσες σελίδες:
· ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
Γεωλογία και ορυκτός πλούτος
Στη Βουλή η σύμβαση - "σκάνδαλο" - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ -Ιούλη 1997
Το μεταλλείο ΚΙΡΚΗ Αλεξανδρούπολης
*ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ /Α. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ -''Ο ''Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος'' συνέχιζε να απομυζά την Ελλάδα ως το 1965!
"Ο Σιωνισμός είχε βρει έναν αλάθητο τρόπο οικονομικής αιμοραγίας της Ελλάδος, παίρνοντας όλα τα έσοδα των κρατικών μονοπωλείων επί 70 χρόνια." - Φερβρουάριος 2009 - SKEFTOMASTE ELLHNIKA.GR
** περισσότερα σχετικά με τα πετρέλαια Ζακύνθου μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:andromedios


Subject: Fw: Διαβάστε το και διαδώστε το!! Έχει ενδιαφέρον!!!!! Εμείς ερωτάμε..... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Το Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου
στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 ! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!. Εμείς ερωτάμε..... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ; Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96,
αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ.
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.
Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !. Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000. 000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....
Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ