Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΕΠΑΘΑΝ ΠΑΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"!

Μάγκες τα έχουν δεί ΟΛΑ οι τράπεζες με την πρωτοβουλία μας να κάνουμε ανάληψη όλα τα χρήματα μας εώς (και με αποκορύφωμα) την 1η Ιουνίου 2010 !!!
Τρέχουν και δεν φτάνουν! Ποιόν "επαναπατρισμό κεφαλαίων" και κουραφέξαλα εδώ τον ΓΑΠ δεν τον εμπιστεύεται ούτε η μάνα του η Μαργκαρετ θα τον εμπιστευτούν τα λαμόγια που έχουν βγάλει τα μαύρα χρήματα τους στην ασφάλεια του εξωτερικού???
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ Η ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!!
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ???
ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ !!!....να μην αναφέρω ότι οι περισσότεροι γνωστοί μου, έχουν ήδη ή πρόκειται να κάνουν ανάληψη
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ !!!ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ?????
ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ !!!ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ????
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΕ "ΔΩΡΑΚΙΑ" ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ????
ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ????(
το Βίντεο που πλέον δεν λειτουργεί για του λόγου το αληθές!!!!)
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ !!!!!!!!στην τελική αφήστε τους να πάνε τα επιτόκια πρώτα στοΔΕΚΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ και μετά το συζητάμε πάλι!!!!!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ !!!!!!!!Γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά (απόσπασμα Εθν.'Υμνου)Η κυβέρνηση και τα μεγάλα κεφάλαια που υπηρετεί δεν φοβούνται τις οργανωμένες ειρηνικές πορείες που οργανώνονται για εκτόνωση της κοινωνίας μέσα απο μερικές βρισιές και φάσκελα.
Ο Γιωργάκης άλλωστε έχει πει οτι οι Έλληνες καλά κάνουν και διαδηλώνουν κι αυτός αν δεν ήταν πρωθυπουργός το ίδιο θα έκανε...Τι σημαίνουν όλα αυτά ;;
Οι οργανωμένες πορείες λειτουργούν ως "εξαέρωση" της κοινωνικής "χύτρας" που βράζει. Έχετε σκεφτεί όμως τι είναι εκείνο που τους τρομάζει πραγματικά ;;;
Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι κόποι των Ελλήνων φαγώθηκαν και ο Λοβέρδος δήλωσε επισήμως τη φράση "Δεν υπάρχει σάλιο".
Tο σάπιο πολιτικό σύστημα έφαγε λεηλάτησε και για μια ακόμη φορά ξαναφόρεσε τη μάσκα της επανίδρυσης του ανύπαρκτου κράτους και της δήθεν κάθαρσης (σενάριο αλά Καραμανλής και ΣΙΑ Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)
Με συμμάχους τους διαμορφωτές κοινής γνώμης (ΜΜΕ) προσπαθούν να πείσουν δια της πλύσης εγκεφάλου να του πληρώσουμε λοιπόν πάλι εμείς τα "φαγωμένα" που απο την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ακούμε τη λέξη "λιτότητα"
Όταν όλες οι κυβερνήσεις των "εθνοσωτήρων" λεηλάτησαν τους κόπους του λαού , άδειασαν τα ταμεία , πλούτισαν και βούλη-αξαν τη χώρα καταχρεώνοντας και τις επόμενες γενεές σε μια Ελλάδα που προσπαθούν να διαλύσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης
Για τους λόγους αυτούς αντιδρούμε και περνάμε το μήνυμα που θα αποτελέσει αφορμή να ακολουθήσουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
Όσο μπορείτε μην πληρώνετε , μην συμβιβάζεστε , μην σας παραμυθιάζουν.
Τιμωρήστε τους ... Αφήστε τους να "πνιγούν" ψάχνοντας για λεφτά.
Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί αφορμή ενός θέματος που εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από axinosp.blogspot.com και έχει δημοσιευθεί σε αρκετά blog του διαδικτύου.
Συμφωνούμε με το πνεύμα του και αναδημοσιεύουμε...
Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.
Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα. Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!Τι είναι αυτό;;;
RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ.
Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους!
Γιατί;
Είναι πολύ απλό:
Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων; Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει!
Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ’ ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου.
ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…
Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν! Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.Και έχει όνομα η φτέρνα!
Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος;;;
Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε;
Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε;
Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.
Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες.
Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες.
Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”.
Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!
ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!
Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.
ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!
Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή;
Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!
Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου)
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
Διευκρίνιση για όσους βλέπουν πολύ τηλεόραση.
Επειδή το δημοσίευμα αναφέρετε στο νόμισμα που έχουμε τώρα και όχι αυτό που θά έχουμε.
Και πέρα απο την πτώχευση και το πότε θα ανακοινωθεί .
'Οποιος κρατήσει το ευρώ (έστω και στο συρτάρι) δεν χάνει την αξία του αφού δεν είναι τοπικό νόμισμα της Ελλάδος αλλά νόμισμα της Ευρωζώνης .
Όσοι μπερδεύουν αυτά τα δύο σημαίνει οτι βλέπουν πολύ τηλεόραση και πρέπει να την ελαττώσουν.liondani - elliniki-grothia - hellenicrevenge
http://hellenic-news.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00%2B02%3A00&max-results=50

Προς όλους τους Συνέλληνες

Βυζαντινό πανδοχείο στα Τέμπη!


Κτίσμα που μπορεί να ταυτιστεί με πανδοχείο βυζαντινής περιόδου, της εποχής του αυτοκράτορα Θεόφιλου (829-842) και να σχετιστεί με κάποιο από τους ενδιάμεσους σταθμούς που υπήρχαν για τους ταξιδιώτες, στη ρωμαϊκή οδό Θεσσαλονίκη-Λάρισα, ανακαλύφθηκε στα Τέμπη, στο χώρο μεταξύ των σηράγγων 1 και 2, που κατασκευάζονται στο έργο Μαλιακός-Κλειδί.
Είναι το νεότερο εύρημα των ανασκαφών που πραγματοποιεί η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας, από το καλοκαίρι του 2008 στο χώρο του έργου και το οποίο συμπληρώνει τη γνώση για τη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στην περιοχή.
Γενικότερα στην πορεία της αρχαιολογικής σκαπάνης και εισχωρώντας όλο και πιο βαθιά στα άγνωστα μονοπάτια των Τεμπών, αποδεικνύεται συνεχώς η σημαντικότητα της θέσης και ο ρόλος που είχε τόσο στη βυζαντινή εποχή όσο και παλαιότερα στους αρχαίους χρόνους.
Το έργο κατασκευής των σηράγγων ήταν μια ευκαιρία να ανασυρθεί το πλούσιο παρελθόν τής Κοιλάδας αν και όπως αναφέρει η αρχαιολόγος της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η οποία είναι υπεύθυνη των ανασκαφών της εν λόγω Εφορείας στα Τέμπη, «τα ευρήματα αυτά πρόκειται να διαλυθούν ή να μετακινηθούν για να επιτραπεί η κατασκευή της νέας οδικής αρτηρίας».
«Δίπλα στη σημερινή εθνική οδό, σε θέση που είναι γνωστή με το όνομα Χάνι της Κοκόνας, αναφέρει η κ. Σδρόλια, ανασκάφηκε μεγάλο ορθογώνιο οικοδόμημα, μήκους 27μ. και πλάτους 7μ, με τριμερή διαίρεση των χώρων του, το οποίο λόγω του σχήματος και της θέσης του μπορεί να ταυτισθεί με πανδοχείο και να σχετιστεί με κάποιο ενδιάμεσο σταθμό της ρωμαϊκής οδού Θεσσαλονίκη-Λάρισα, πέραν των γνωστών σταθμών Στενών και Ολύμπου, που βρίσκονταν στα δύο άκρα της κοιλάδας.
Πρόκειται για ισχυρή κατασκευή, με τοίχους πλάτους 1μ. και ασβεστόχριστα δάπεδα, που παρουσιάζει δύο κτιριακές φάσεις, η τελευταία των οποίων τοποθετείται στην εποχή του αυτοκράτορα Θεόφιλου (829-842).
Κάτω από το συγκρότημα αυτό εντοπίσθηκαν ίχνη ελληνιστικής κατοίκησης, καθώς και τμήμα νεκροταφείου, που επεκτείνεται στα πρανή του λόφου και δείχνει ότι η θέση αυτή, στη βόρεια είσοδο του στενού των Τεμπών, είχε παλαιότατη κατοίκηση».
Από το καλοκαίρι του 2008 διεξάγεται από την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων αρχαιολογική έρευνα στα Τέμπη, στο πλαίσιο του οδικού έργου Μαλιακός-Κλειδί, και ειδικά στο επίγειο τμήμα στο κέντρο του στενού, μεταξύ σηράγγων 1 και 2, που κατασκευάζονται στον Κίσσαβο, όπου τα κυριότερα ευρήματα υπήρξαν τα εξής:
Στη θέση Τσιριγά Χωράφια, που βρίσκεται κάτω από τη δυτική είσοδο της Σήραγγας 2, εντοπίσθηκε τμήμα οικισμού, όπου ανασκάφηκαν κυρίως βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν ένα ληνό με κτιστό υπολήνιο και αποθηκευτικό χώρο, έναν κεραμικό κλίβανο και μία μεγάλη κυκλική ασβεστοκάμινο, σκαμμένη στο μαλακό βράχο.
Από διαλυμένα οικιστικά κατάλοιπα και τμήμα νεκροταφείου από κιβωτιόσχημους τάφους που βρέθηκε στον περίγυρο, το σύνολο μπορεί να αποδοθεί σε μικρό άγνωστο οικισμό, με δύο φάσεις κατοίκησης, στον 4ο και 6ο αι. μ.Χ. και να σχετισθεί με τη λειτουργία λατομείου λευκού μαρμάρου, που εντοπίσθηκε στο αμέσως προς ανατολάς ύψωμα.
Τα ευρήματα αυτά πρόκειται να διαλυθούν ή να μετακινηθούν για να επιτραπεί η κατασκευή της νέας οδικής αρτηρίας».

* Αποδεικνύεται η σημαντική θέση των στενών της Κοιλάδας

Της Λένας Κισσάβου

http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=19322&pid=7&CategoryID=7

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;
ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ;

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1-6-2010

ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!
Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!
Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή?
Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον dow jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί.
Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου)ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΟΗΣΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ.
ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Α = ΥΠΝΩΤΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΤΟΛΗ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

777 Contrail up close!

Have You Seen This Maneuver Yet?

CHEMTRAILS FROM THE INSIDE

chemtrails? peor mucho peor

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Θυμάστε τότε που ο Τράγκας είπε να μποϊκοτάρετε τα ολλανδικά προϊόντα και όλοι σας το κάνατε?... Αυτό ήταν κάθε μέρα το πρώτο θέμα στις ολλανδικές ειδήσεις γιατί ένα μεγάλο μέρος της ολλανδικής οικονομίας κόντευε να καταστραφεί. Πως το ξέρω αυτό??? Έμενα στην Ολλανδία τότε...
Είχαν πάθει πανικό....
Θέλετε τώρα να παρθούν τα μέτρα λιτότητας πίσω και να μας κάνει δώρο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όλο μας το δημόσιο χρέος? Θέλετε να νικήσετε τους διεφθαρμένους πολιτικούς και να έχετε κράτος δικαίου? Θέλετε να ποδοπατήσετε τα ΜΑΤ χωρίς να τους πετάτε πέτρες και βόμβες?
Θέλετε να βάλετε τους υπευθύνους πολιτικούς στην φυλακή χωρίς να κάνετε επιδρομή στην Βουλή?
ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ. ΕΑΝ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ.... .
ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ??????
Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.
Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα.
Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!
Τι είναι αυτό??? RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ. Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους! Γιατί? Είναι πολύ απλό: Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων?
Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει!
Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ' ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου.
ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ... Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν!
Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.
Και έχει όνομα η φτέρνα!
Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος???
Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε?
Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε? Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.
Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες. Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες.
Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”. Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.
Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!
ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!
Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.
ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!
Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή? Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον dow jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!
Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:
ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου)
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
http://meonomateponymo.blogspot.com/2010/05/blog-post_25.html

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως μπορεί να υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα εκεί έξω ώστε να δανείζονται; Απλά Δεν υπάρχουν.

Το Χρήμα ως Χρέος
Στον καθένα που πιστεύει ότι θα τιμήσουμε την δέσμευσή μας, αυτό το συμβόλαιο του δανείου ή της υποθήκης είναι πλέον ένα φορητό, δυνητικά συναλλασόμενο, και εμπορεύσιμο κομμάτι χαρτιού. Είναι ένα “σου χρωστάω”.
Αναπαριστά αξία και συνεπώς είναι μια μορφή χρήματος.
Αυτό είναι το χρήμα που ο δανειολήπτης λαμβάνει και χρησιμοποιεί από το υποτιθέμενο δάνειο της τράπεζας.
Τώρα… Ένα πραγματικό δάνειο στον φυσικό κόσμο σημαίνει ότι αυτός που δανείζει πρέπει να έχει κάτι για να δανείσει. Αν χρειάζεστε ένα σφυρί, το να σας δανείσω μια υπόσχεση παροχής ενός σφυριού που δεν έχω, δεν θα σας φανεί και πολύ χρήσιμο. Αλλά στον τεχνητό κόσμο του χρήματος, η υπόσχεση μιας τράπεζας να πληρώσει χρήματα που δεν διαθέτει, επιτρέπεται να θεωρείται νομικά ως χρήμα και εμείς το δεχόμαστε ως τέτοιο.
Έτσι, το εθνικό μας μέσο συναλλαγών βρίσκεται πλέον στο έλεος των δανειοδοτικών συναλλαγών των τραπεζών, οι οποίες δανείζουν, όχι χρήματα, αλλά υποσχέσεις παροχής χρημάτων που δεν διαθέτουν.” -Irving Fisher, οικονομολόγος – συγγραφέας
Εφόσον ο δανειολήπτης υπογράψει την χρεωστική δέσμευση, η τράπεζα εξισορροπεί την συναλλαγή δημιουργώντας, με το πάτημα μερικών πλήκτρων σε ένα υπολογιστή, ένα ισόποσο χρέος της τράπεζας προς τον δανειολήπτη.
Από την πλευρά του δανειολήπτη αυτό μετατρέπεται σε χρήματα δανείου στον λογαριασμό του, και εφόσον η κυβέρνηση επιτρέπει αυτό το χρέος της τράπεζας προς τον δανειολήπτη να μετατρέπεται σε επίσημο κρατικό νόμισμα, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το δέχονται ως χρήμα. Ξανά, η βασική αλήθεια είναι πολύ απλή.
Χωρίς το έγγραφο που υπέγραψε ο δανειολήπτης, ο τραπεζίτης δεν θα είχε τίποτα να δανείσει. Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι δυνατόν όλοι κυβερνήσεις, οργανισμοί, εταιρίες, οικογένειες να έχουν όλοι ταυτόχρονα χρέη και μάλιστα για τέτοια αστρονομικά ποσά;
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως μπορεί να υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα εκεί έξω ώστε να δανείζονται; Απλά Δεν υπάρχουν. Οι τράπεζες δεν δανείζουν χρήματα. Απλά τα δημιουργούν μέσω του χρέους.
Και, καθώς το χρέος είναι δυνητικά απεριόριστο, το ίδιο είναι και η παροχή χρημάτων. Και, όπως φαίνεται τελικά η αντίθετη πρόταση είναι επίσης αληθής.Χωρίς χρέος δεν υπάρχουν χρήματα.
Δεν είναι απίστευτο, ότι παρά τον αφάνταστο πλούτο των φυσικών πόρων, της τεχνολογικής καινοτομίας και της παραγωγικότητας που μας περιβάλλει, περίπου όλοι μας, από κυβερνήσεις και εταιρίες μέχρι το κάθε ξεχωριστό άτομο, είμαστε βαριά χρεωμένοι στους τραπεζίτες; Αν απλά οι άνθρωποι μπορούσαν να σταματήσουν ένα λεπτό και να σκεφτούν – Πως είναι δυνατόν;
Πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ουσιαστικά παράγουν όλο τον πραγματικό πλούτο του κόσμου να χρωστούν σε αυτούς που απλά δανείζουν τα χρήματα που αναπαριστούν τον πλούτο; Ακόμα πιο απίστευτο είναι το ότι αφού συνειδητοποιήσουμε ότι το χρήμα στην πραγματικότητα είναι χρέος, συνειδητοποιούμε επίσης ότι αν δεν υπήρχε χρέος,δεν θα υπήρχε χρήμα.
“Αυτή είναι η ουσία του χρηματικού μας συστήματος. Αν δεν υπήρχαν χρέη στο χρηματικό μας σύστημα, δεν θα υπήρχαν καθόλου χρήματα.” Marriner S. Eccles, Πρόεδρος και κυβερνήτης του Federal Reserve Board
Αν αυτά είναι νέα για ‘σας, δεν είστε οι μόνοι.
Οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται ότι αν όλα τα δάνεια εξοφλούνταν, η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνονταν. Σίγουρα αυτό ισχύει σε ατομικό επίπεδο. Ακριβώς όπως έχουμε περισσότερα χρήματα για να ξοδέψουμε όταν οι δόσεις του δανείου μας τελειώσουν, νομίζουμε ότι αν ο όλοι μας εξοφλούσαμε τα χρέη μας, θα υπήρχαν περισσότερα χρήματα για όλους. Αλλά η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα υπήρχαν καθόλου χρήματα. Είμαστε εξαρτημένοι ολοκληρωτικά από την συνεχώς ανανεώσιμη τραπεζική πίστωση ώστε να υπάρχουν χρήματα. Χωρίς δάνεια, δεν υπάρχουν χρήματα. Το οποίο είναι αυτό ακριβώς που συνέβη κατά την Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση του 1929. Η παροχή χρημάτων μειώθηκε δραματικά καθώς η παροχή δανείων στέρεψε.
“Αυτή είναι μια τρομακτική σκέψη.Είμαστε εντελώς εξαρτημένοι από τις εμπορικές τράπεζες.Κάποιος πρέπει να δανειστεί κάθε δολάριο που υπάρχει στην κυκλοφορία, μετρητό ή πιστωτικό. Όσο οι τράπεζες δημιουργούν άφθονα συνθετικά χρήματα, ευημερούμε. Αν όχι, λιμοκτονούμε. Χωρίς καμία αμφιβολία, το χρηματικό μας σύστημα δεν μπορεί να έχει διάρκεια. Όταν κάποιος αντιληφθεί πλήρως την εικόνα, ο τραγικός παραλογισμός της ανέλπιδης κατάστασής μας είναι σχεδόν απίστευτός, αλλά να ‘τος.” Robert H. Hemphill, Διευθυντής Πιστώσεων της Federal Reserve Bank, Atlanta, Georgia
Κάποτε, η χρέωση οποιουδήποτε τόκου σε ένα δάνειο ονομαζόταν τοκογλυφία, και υπόκεινταν σε βαριές ποινές, μεταξύ των οποίων και η θανατική. Όλες οι κύριες θρησκείες απαγόρευαν την τοκογλυφία.
Τα περισσότερα επιχειρήματα που προβάλλονταν ενάντια στην εξάσκηση της τοκογλυφίας ήταν ηθικού χαρακτήρα. Θεωρούνταν ότι η μόνος θεμιτός λόγος ύπαρξης των χρημάτων ήταν να διευκολύνουν τις συναλλαγές αγαθών και υπηρεσιών. Οποιαδήποτε μέθοδος δημιουργίας περισσότερων χρημάτων από τα ίδια τα χρήματα θεωρούνταν πράξη ενός παράσιτου, ή ενός κλέφτη.
Ωστόσο, καθώς οι πιστωτικές ανάγκες του εμπορίου αυξήθηκαν, τα ηθικά επιχειρήματα τελικά παραγκωνίστηκαν από το επιχείρημα ότι ο δανεισμός εμπεριέχει ρίσκο και μειώνει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες του δανειοδότη, και συνεπώς, οι απόπειρες κερδοσκοπίας από τον δανεισμό είναι δικαιολογημένες. Σήμερα, αυτές οι ιδέες μοιάζουν αλλόκοτες. Σήμερα, η δημιουργία χρήματος από το χρήμα θεωρείται ιδανικό – κάτι για το οποίο αξίζει και πρέπει να αγωνιστεί κάποιος.
Γιατί να εργάζεσαι όταν τα χρήματα σου μπορούν να εργάζονται για ‘σένα;
Ωστόσο, προσπαθώντας να οραματιστούμε ένα βιώσιμο μέλλον, είναι ξεκάθαρο ότι η χρέωση τόκων είναι ηθικό αλλά και πρακτικό πρόβλημα. Φανταστείτε μια κοινωνία και μια οικονομία, η οποία μπορεί να λειτουργεί αιώνια επειδή, αντί να λεηλατεί τα κεφαλαιακά αποθέματα ενέργειας, αυτοπεριορίζεται στα τρέχοντα έσοδα.
Παύουν να κόβονται περισσότερα δέντρα απ’ όσα μπορούν να αναπτυχθούν στην ίδια περίοδο. Όλη η ενέργεια είναι ανανεώσιμη: ηλιακή, βαρυτική, γεωθερμική, μαγνητική, ή ότι άλλο ανακαλύψουμε.
Αυτή η κοινωνία ζει μέσα στα πλαίσια των μη-ανανεώσιμων πόρων της επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας τα πάντα.
Και ο πληθυσμός απλά ανανεώνεται.
Μια τέτοια κοινωνία δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας ένα χρηματικό σύστημα το οποίο είναι ολότελα εξαρτημένο από την εκθετικά αυξανόμενη ανάπτυξη. Μια σταθερή οικονομία χρειάζεται ένα χρηματικό απόθεμα που να μπορεί τουλάχιστον να μένει σταθερό χωρίς να καταρρέει.
Ας υποθέσουμε ότι ο συνολικός όγκος αυτού του σταθερού χρηματικού αποθέματος αναπαριστάται από αυτόν τον μεγάλο κύκλο.
Ας υποθέσουμε επίσης, ότι οι δανειοδότες πρέπει να έχουν πραγματικά χρήματα για να δανείζουν. Αν κάποιοι άνθρωποι σε αυτό το σύστημα, αρχίσουν να δανείζουν συστηματικά χρήματα με τόκο, το μερίδιό τους από το χρηματικό απόθεμα θα μεγαλώσει. Αν συνεχίσουν να επαναδανείζουν έντοκα τα χρήματα από προηγούμενες εξοφλήσεις ποιο είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα;
Είτε είναι χρυσός, είτε κυβερνητικά χρήματα, είτε χρήματα δημιουργημένα απ’το χρεός, δεν έχει καμία σημασία. Οι δανειοδότες θα καταλήξουν να έχουν ΟΛΑ τα χρήματα του χρηματικού αποθέματος.
Και αφού αρχειοθετηθούν όλες οι κατασχέσεις και οι χρεωκοπίες, θα καταλήξουν επίσης ιδιοκτήτες όλης της πραγματικής περιουσίας.
Μόνο εάν τα έντοκα δάνεια εκδίδοταν ισόποσα από όλα τα μέλη του πληθυσμού θα λύνονταν αυτό το κεντρικό πρόβλημα. Η βαριά φορολογία των τραπεζικών κερδών, μπορεί επίσης να πετύχει αυτόν τον σκοπό. Αλλά τότε, γιατί να θέλουν να υπάρχουνοι τράπεζες;
Αν θα μπορούσαμε ποτέ να ελευθερωθούμε από την υπάρχουσα κατάσταση, θα μπορούσαμε να φανταστούμε το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί ως μια αφιλοκερδής υπηρεσία προς την κοινωνία, καταβάλλοντας τα κέρδη από τους τόκους στους πολίτες ως μέρισμα, ή δανείζοντας άτοκα.
“Δεν βρήκα μέχρι τώρα κανέναν, ο οποίος να μπορεί με λογική σκέψη, να δικαιολογήσει την κυβέρνηση που δανείζεται την χρήση των δικών της χρημάτων… Πιστεύω ότι θα έρθει ο καιρός που ο κόσμος θα απαιτήσει να αλλάξει αυτό. Πιστεύω ότι θα έρθει ο καιρός σε αυτή τη χώρα που πράγματι θα κατηγορήσουν εσάς και εμένα και κάθε άλλον που σχετίζεται με το κογκρέσο επειδή καθίσαμε άπραγοι και επιτρέψαμε την διαιώνιση ενός τόσο βλακώδους συστήματος.” Wright Patman. Δημοκρατικός εκπρόσωπος του κογκρέσου των ΗΠΑ, 1928-1976 Πρόεδρος της επιτροπής για τραπεζικά & νομισματικά θέματα, 1963-1975
Αλλάζοντας το Σύστημα
Εφόσον είναι η ίδια η θεμελιακή φύση του συστήματος αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα, ψευτοεπισκευές στο σύστημα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να τα λύσουν.
Ολόκληρο το σύστημα πρέπει να αντικατασταθεί. Πολλοί κριτικοί του χρηματικού συστήματος φωνάζουν να επιστρέψουμε σε χρήματα που βασίζονται στον χρυσό, ισχυριζόμενοι ότι ο χρυσός έχει μια μακρά ιστορία αξιοπιστίας.
Αγνοούν την πληθώρα από κομπίνες που μπορούν να εφαρμοστούν στον χρυσό: ξύρισμα νομισμάτων, χρήση ευτελέστερων μετάλλων, ρύθμιση της αξίας του μέσω μονοπωλιακών τακτικών, κομπίνες που όλες εφαρμόστηκαν στην αρχαία Ρώμη, και συνέβαλαν στην πτώση της.
Μερικοί υποστηρίζουν το ασήμι, που υπάρχει σε μεγαλύτερη αφθονία από τον χρυσό και έτσι είναι δύσκολο να ρυθμιστεί η αξία του μέσω μονοπωλιακών τακτικών.
Δεν είναι λίγοι και αυτοί που αμφισβητούν την ανάγκη επιστρέψουμε στα πολύτιμα μέταλλα. Κανείς δεν θέλει να πάμε πίσω, τότε που έπρεπε να κουβαλάμε βαριά σακιά με κέρματα για να πάμε για ψώνια.
Είναι βέβαιο ότι είτε χάρτινο, είτε ψηφιακό, είτε πλαστικό, είτε πιθανότατα βιομετρικό, οποιοδήποτε και να είναι το πραγματικό μέσο συναλλαγής στο μέλλον, έχει, όπως και σήμερα, τις ίδιες προοπτικές δημιουργίας απεριόριστου χρήματος απ’ το χρέος.
Εκτός αυτού, αν ο χρυσός επανέρχοταν πάλι ως η αποκλειστική νόμιμη βάση του χρήματος, αυτοί που δεν έχουν χρυσό θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς καθόλου χρήματα!
Άλλοι συνήγοροι της μεταρρύθμισης του χρηματικού συστήματος υποστηρίζουν ότι τα κύρια προβλήματα είναι η απληστεία και η ανεντιμότητα, και ότι μάλλον υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να δημιουργηθεί ένα έντιμο και ισόνομο χρηματικό σύστημα, απ’την επιστροφή στο ασήμι ή στον χρυσό. Διανοητές έχουν προτείνει διάφορες εναλλακτικές μεθόδους δημιουργίας του χρήματος.
Αρκετά ιδιωτικά ανταλλακτικά συστήματα δημιουργούν χρήματα από το χρέος, όπως περίπου και οι τράπεζες, αλλά το κάνουν ανοικτά και χωρίς να χρεώνουν τόκους.
Ένα παράδειγμα είναι ένα ανταλλακτικό σύστημα στο οποίο το χρέος εκφράζεται ως ενέχυρο ωρών εργασίας, όπου σε όλα τα είδη εργασίας αντιστοιχίζεται η ίδια χρηματική αξία, επιτρέποντας στις ώρες εργασίας να αναλογούν σε τιμές αγαθών σε δολάρια.
Αυτού του είδους το χρηματικό σύστημα μπορεί να “στηθεί”από οποιονδήποτε μπορεί να επινοήσει ένα τρόπο για να γίνονται οι υπολογισμοί και να βρει πρόθυμους και αξιόπιστους συμμετέχοντες.
Το στήσιμο ένος τοπικού ανταλλακτικού χρηματικού συστήματος, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιηθεί άμεσα από όλους, θα ήταν ένα συνετό μέτρο έκτακτης ανάγκης για οποιαδήποτε κοινότητα.
Η μεταρρύθμιση του χρηματικού συστήματος, όπως η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, είναι ένα μεγάλο θέμα, ένα θέμα που απαιτεί θέληση αλλαγής και ανοικτή σκέψη. Η μεταρρύθμιση του χρηματικού συστήματος, ξανά, όπως η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, δεν θα γίνει εύκολα, γιατί οι τεράστιας δύναμης παράγοντες που επωφελούνται από το υπάρχον σύστημα θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.
Τώρα που είδαμε ότι τα χρήματα είναι απλά μια ιδέα και ότι στην πραγματικότητα τα χρήματα μπορούν να είναι οτιδήποτε ορίσουμε, να μια πολύ απλή εναλλακτική θεωρία για να εξετάσετε. Αυτό το μοντέλο βασίζεται σε συστήματα που έχουν λειτουργήσει στο παρελθόν, στην Αγγλία και στην Αμερική, συστήματα που υπονομεύθηκαν και καταστράφηκαν από χρυσοπώλες, τραπεζίτες, και το δικό τους σύστημα κλασματικού αποθέματος.
Για να δημιουργηθεί μια οικονομία που βασίζεται σε σταθερό, άτοκο χρήμα, τα χρήματα θα μπορούσαν απλά να δημιουργούνται και να εισάγονται στην οικονομία ως δαπάνες από την κυβέρνηση, κατά προτίμηση σε σταθερής αξίας έργα υποδομής που διευκολύνουν το εμπόριο, όπως δρόμους, σιδηρόδρομους, γέφυρες, λιμάνια και δημόσιες αγορές.
Αυτά τα χρήματα δεν θα έχουν δημιουργηθεί από το χρέος. Θα έχουν δημιουργηθεί ως αξία, αξία στην μορφή των έργων στα οποία επενδύθηκαν. Αν αυτά τα νέα χρήματα διευκολύνουν το εμπόριο στον ανάλογο βαθμό, ώστε να χρησιμοποιηθούν, η δημιουργία τους δεν θα προκαλέσει ούτε τον ελάχιστο πληθωρισμό.
Αν ωστόσο, οι κυβερνητικές δαπάνες προκαλέσουν πληθωρισμο, υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης. Ο πληθωρισμός έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια επίπεδη φορολογία των χρημάτων.
Είτε η αξία των χρημάτων μειωθεί 20%, είτε η κυβέρνηση μας πάρει το 20% των χρημάτων μας, τα αποτελέσματα στην αγοραστική μας δύναμη είναι τα ίδια. Από αυτήν την οπτική γωνία, ο πληθωρισμός στην θέση της φορολογίας, μπορεί να είναι πολιτικά αποδεκτός αν τα χρήματα που τον δημιουργούν δαπανώνται σοφά και εφόσον διατηρείται μέσα σε κάποια όρια.
Ισοδύναμα, η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, συλλέγοντας χρήματα από φόρους, τα οποία στην συνέχεια θα έβγαζε εκτός κυκλοφορίας, μειώνοντας το απόθεμα χρημάτων, επαναφέροντας έτσι την αρχική αξία του χρήματος.
Όμοια, για να ελεγθεί ο αποπληθωρισμός, το φαινόμενο των πτώσεων σε μισθούς και τιμές, η κυβέρνηση θα μπορούσε απλά να δημιουργεί περισσότερα χρήματα μέσω δαπανών.
Χωρίς ανταγωνιστική δημιουργία χρήματος από τον ιδιωτικό τομέα, οι κυβερνήσεις θα έχουν πιο αποδοτικό έλεγχο του εθνικού χρηματικού αποθέματος. Ο κόσμος θα ξέρει ποιον να κατηγορήσει αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οι κυβερνήσεις θα μπορούν να εναλλάσσονται με βάση την ικανότητα που έχουν να διατηρούν την αξία του χρήματος.
Οι κυβερνήσεις θα λειτουργούν βασιζόμενες κυρίως στην φορολογία, όπως και τώρα, αλλά τα χρήματα των φόρων θα πιάνουν πλέον τόπο αφού δεν θα σπαταλούνται για να πληρώνουν τους τόκους του εθνικού χρέους στους τραπεζίτες.
Θα μπορούσε να μην υπάρχει καθόλου εθνικό χρέος, αν η κυβέρνηση απλά δημιουργούσε τα χρήματα που χρειάζοταν.
Η αέναη συλλογική υποδούλωση στις τράπεζες, μέσω της εξόφλησης των τόκων του κυβερνητικού χρέους, θα ήταν αδύνατη.
“Τα χρήματα είναι μια νέα μορφή δουλείας και η μόνη διαφορά της από την παλιά μορφή είναι το γεγονός ότι είναι απρόσωπη, ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη σχέση μεταξή αφέντη και δούλου.” Leo Tolstoy

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/14200

Το χρήμα ως χρέος - Money as Debt - με υπότιτλους - 3/5

Άλωση Κωνσταντινούπολης Κων. Παλαιολόγος

Λουκέτο σε πέντε τράπεζες στις ΗΠΑ

Λουκέτο σε πέντε τράπεζες έβαλαν οι νομοθέτες των ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν κλείσει μέσα στο 2010 σε 78.
Πρόκειται για τρία καταστήματα της Bank of Florida , την Sun West Bank στο Λας Βέγκας και την Granite Community Bank στη Καλιφόρνια.
Ο επίσημος φορέας των ΗΠΑ αναμένει ο αριθμός των τραπεζών που θα κλείσουν στο 2010 να ξεπεράσει τις 140, που έκλεισαν το 2009.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=167571

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Μαντέλης παραδέχθηκε χορηγία ύψους 200.000 μάρκων από τη Siemens

«Χορηγία» ύψους 200.000 μάρκων από τη Siemens στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, Τάσο Μαντέλη, έφερε στο φως η κατάθεση του επιχειρηματία -και κουμπάρου του πρώην υπουργού- Γ. Τσουγκράνη στην Εξεταστική Επιτροπή. Λίγο αργότερα ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε ότι είχε πάρει τα χρήματα από τη Siemens.
Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ότι μετά τις δημοτικές εκλογές του 1998 του τηλεφώνησε κάποιος μιλώντας αγγλικά και του είπε ότι επικοινωνεί μαζί του εκ μέρους της Siemens για να του πει ότι η εταιρεία προτίθεται να του δώσει μία χορηγία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από τρεις ημέρες τα χρήματα μπήκαν στο λογαριασμό του κουμπάρου του, αλλά δεν έψαξε από ποιον μπήκαν, καθώς υπέθεσε ότι ήταν από τη Siemens.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαντέλης υποστήριξε πως «πριν δύο χρόνια πρόσωπο υπαρκτό, γνωστό σε κάποιους, Γερμανός πρέπει να ήταν ή αλλοδαπός, διοχέτευσε μέσω του ελληνικού Τύπου μία είδηση η οποία έλεγε ότι εγώ έλαβα από τη Siemens δέκα εκατομμύρια μάρκα τον Ιανουάριο του 1998».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821419

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η παραγραφη των χρεων γινοταν στο Δημοκρατικο Πολιτευμα της Αρχαιας Αθηνας. ...


Η παραγραφη των χρεων γινοταν στο Δημοκρατικο Πολιτευμα της Αρχαιας Αθηνας. ...
Ο Σόλων δε θα πετύχαινε ίσως ασφαλώς ποτέ την άφεση των χρεών που ονομάστηκε Σεισάχθεια, με ευχολόγια, χωρίς την στήριξη ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος και μιας αποφασισμένης βάσης. Μιλώντας σε μια παρέα δίπλα στη θάλασσα, εκεί γύρω στο Δεκαπενταύγουστο, η συζήτηση γύρισε στην δημόσια πράγματα. Στην ομήγυρη συμμετείχαν πρόσωπα με ιδιαίτερα υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Όλοι πτυχιούχοι με μεταπτυχιακά, οι περισσότεροι με διδακτορικά, όλοι με θέσεις υψηλές και με σταδιοδρομίες λαμπρές. Χαλάρωναν εκεί στην αμμουδιά, κουβεντιάζοντας ...; Κάποια στιγμή σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση, κάποιος ανέφερε την λέξη «σεισάχθεια». Η συζήτηση άναψε. Αλλά όχι για όλους. Οι κάπως μεγαλύτεροι - πάνω από τα 40 ας πούμε - έσπευσαν να πουν τη γνώμη τους. Οι νεώτεροι σώπασαν περίεργα. Μέχρι που κάποιος αποτόλμησε να ρωτήσει: - Τι θα πει σεισάχθεια, βρε παιδιά; Οι μεγαλύτεροι κεραυνοβολήθηκαν: Δεν φαντάζονταν ότι υπάρχουν μορφωμένα άτομα που δεν γνωρίζουν (ή, έστω, δεν θυμούνται πια) την έννοια αυτή. Αμέσως δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Σεισάχθεια είναι η ανακούφιση της κοινωνίας από το βάρος εξυπηρέτησης συσσωρευμένου χρέους. Όταν το «άχθος» (βάρος) «αποσείεται» (μικραίνει σημαντικά ή εξαλείφεται ακόμα). Έμεινε στην Ιστορία από την κοινωνική μεταρρύθμιση του Σόλωνα, στην προ-κλασική αρχαία Αθήνα, εκεί στις αρχές του 6ου π. Χ αιώνα ...; Σε κάθε ιστορική εποχή όταν το χρέος της κοινωνίας γίνεται δυσβάστακτο και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πλέον, υπάρχει παράλυση, οικονομική συρρίκνωση, πολιτική αποσταθεροποίηση και πολιτιστική καθίζηση. - Αν δεν ανακοπεί αυτή η «κάτω βόλτα» από μέτρα σεισάχθειας, η κοινωνία βυθίζεται στην πλήρη παρακμή. - Αν, αντίθετα, υπάρξουν μέτρα σεισάχθειας, η οικονομική ανάκαμψη είναι άμεση και η κοινωνική αναζωογόνηση συνήθως θεαματική. Η Ιστορία μας τη διδάσκει. Στην αρχαϊκή Αθήνα του 6ου αιώνα π.Χ. τα χρέη των άλλων τάξεων προς την οικονομική ολιγαρχία της πόλης, που δάνειζε χρήματα με υπέρογκους τόκους, είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η έγγεια ιδιοκτησία σπίτια και αγροί, στο σύνολό της ήταν υποθηκευμένη. Μάλιστα, λόγω του αναπαλλοτρίωτου τότε της οικογενειακής περιουσίας, όπως λέει ο σοφός Γάλλος ανθρωπολόγος και ιστορικός Louis Gernet, οι κύριοι των ενυπόθηκων αγρών ή σπιτιών οφειλέτες, ήσαν υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν με το σώμα τους, δεχόμενοι να πουληθούν ως δούλοι από τους επισπεύδοντες δανειστές τους. Αυτά συνέβαιναν τότε, και είχαν δημιουργήσει κατάσταση εκρηκτική στην Αθήνα του 6ου προς 5ο αιώνα. Συνέβη τότε κάτι, μας λένε, μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία. Επενέβη ο αριστοκράτης Σόλων «πείθοντας» τους δανειστές - τοκογλύφους της ολιγαρχίας να χαρίσουν τα χρέη στους Αθηναίους πιστωτές τους. ΄Ετσι έγινε, μας λένε, το πράγμα, κι έχουν απαίτηση να τους πιστέψουμε : χαρίστηκαν ( ! ), λέει, οι οφειλές και κατόπιν αφαιρέθηκαν από τα σπίτια και τα χωράφια οι μισητοί ατιμωτικοί «όροι» - επιγραφές πάνω σε μάρμαρο, που δήλωναν το ποσό της οφειλής μαζί με τους τόκους. ΄Εγινε, όπως θα λέγαμε σήμερα, ή άρση των υποθηκών. Η αιματοχυσία αποφεύχθηκε και η πόλη σώθηκε. Πράγματι. Πώς επιτεύχθηκε αυτό το ανεπανάληπτο «θαύμα», παραμένει ένα μυστήριο. Κανείς, ποτέ, δε μας το εξήγησε πειστικά. Η λύση του αινίγματος μπορεί να είναι πολύ πιο απλή απ' όσο φανταζόμαστε. Ο Σόλων δε θα πετύχαινε ίσως ασφαλώς ποτέ την άφεση των χρεών που ονομάστηκε Σεισάχθεια, με ευχολόγια, χωρίς την στήριξη ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος και μιας αποφασισμένης βάσης. Δεν πρέπει επομένως να φανταστούμε ότι συμφωνήθηκε πρώτα φιλικά η άφεση των χρεών και μετά αφαιρέθηκαν οι «όροι» με κοινή συμφωνία των μερών, αλλά μάλλον το αντίθετο. Την κρίσιμη νύχτα πριν απ' την αυγή της ημέρας που θα γινόταν η αναγκαστική είσπραξη των χρεών, με την πώληση ως δούλων των οφειλετών, θα πρέπει ν' αφαιρέθηκαν και να «εξαφανίστηκαν», το πιθανότερο να ρίχτηκαν σε ασβεστοκάμινα, οι μαρμάρινοι «όροι», που η σκαπάνη των αρχαιολόγων μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να εντοπίσει το παραμικρό τους ίχνος ! Δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε ως οικοδομικό υλικό σε μεταγενέστερες οικοδομές, όπως έχει συμβεί με άλλα αρχαία μνημεία. Όταν έφτασαν επί τόπου οι δανειστές με τα εκτελεστικά τους όργανα, βρήκαν τα κτήματα «καθαρά» από «όρους» και μπροστά τους ένα λαό αποφασισμένο κι ένα τετελεσμένο γεγονός. Οι Αθηναίοι οφειλέτες είχαν πάρει στα χέρια τους την κατάσταση, είχαν αφαιρέσει και πετάξει τους «όρους», επιβάλλοντας «από κάτω», de facto, το σβήσιμο των χρεών, τη σεισάχθεια. Ο Σόλων απλώς παρενέβη με το κύρος του ονόματός του, για να νομιμοποιήσει μια τελειωμένη κατάσταση. ΄Ετσι έγινε η Σεισάχθεια στον καιρό του Σόλωνα, το πολιτικό της μήνυμα όμως, αν το διαβάσουμε σωστά, παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα. Η ιστορία της Ρώμης (από τους αδελφούς Γράκχους ως τον Διοκλιτιανό), αλλά και του Βυζαντίου, είναι γεμάτη τέτοια παραδείγματα. Η νεώτερη ευρωπαϊκή ιστορία το ίδιο. Και η Αμερική δεν αποτελεί εξαίρεση ...; Ακόμα και ο πληθωρισμός είναι μια «νομισματική σεισάχθεια» που επιδρά μέσω απαξίωσης του συσσωρευμένου χρέους - αλλά με παρενέργειες πολύ οδυνηρές για όλους ...; Ή αλλιώς ο πληθωρισμός είναι η εκδίκηση στους τοκογλύφους. Αν γίνει έγκαιρα η σεισάχθεια και περιοριστούν οι τοκογλυφικές πρακτικές, τότε δεν χρειάζεται πληθωρισμός στη συνέχεια ...; Όσο περισσότερο στηρίζεται μια κοινωνία στο χρήμα τόσο περισσότερο απαραίτητο είναι να εμποδιστούν όσοι διαχειρίζονται το χρήμα να λειτουργήσουν ως καρτέλ (έννοια πολύ συγγενής προς τη νόμιμη τοκογλυφία). Η κυκλοφορία του χρήματος δεν πρέπει να οδηγεί σε υπερβολική συγκέντρωση ισχύος, ούτε σε ασφυκτικό έλεγχο πάνω στην υπόλοιπη οικονομία. Η αγορά απαιτεί συνεχή διάχυση: εισοδήματος, πλούτου ευημερίας και ιδεών. Αν η συγκέντρωση (τραπεζικής) ισχύος εμποδίζει τη διάχυση, τότε ο δυναμισμός του συστήματος αναστέλλεται. Και το ίδιο το σύστημα της αγοράς - που είναι εξ ορισμού ιδιαίτερα δυναμικό και δεν αντέχει καθεστώς ασφυξίας - καταρρέει. Η σημερινή διεθνής κρίση είναι αποτέλεσμα μιας τέτοιας υπερβολικής κυριαρχίας των τραπεζών στη διεθνή οικονομία (μέσω των χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών). Ιδιαίτερα στην Ευρώπη η κυριαρχία αυτή υπήρξε πολύ έντονη. Στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι συντριπτική. Τα μέτρα που λήφθηκαν διεθνώς - εξ αιτίας της κρίσης και για την αντιμετώπισή της - οδήγησαν στον εκμηδενισμό των βασικών επιτοκίων, κι επιδίωκαν ακριβώς αυτό: να ανακουφίσουν το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους που είχε ήδη συσσωρευτεί από κυβερνήσεις και ιδιώτες κατά τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν, δηλαδή, ένα μέτρο σεισάχθειας σε διεθνή κλίμακα. Δυστυχώς, αυτή η παγκόσμια σεισάχθεια δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα! Εδώ το ανεξέλεγκτο τραπεζικό κατεστημένο δεν επέτρεψε να «περάσει» η χωρίς προηγούμενο μείωση του ευρω-επιτοκίου στους έλληνες δανειολήπτες. Στην Ελλάδα δεν έχουμε «ελεύθερη τραπεζική αγορά» - έχουμε ένα σκληροπυρηνικό κι άκαμπτο τραπεζικό καρτέλ. Που όσο ανέβαιναν το βασικό ευρω-επιτόκιο (πριν ξεσπάσει η κρίση) ανέβαζαν τις τοκοχρεολυτικές δόσεις των οφειλετών τους, αλλά όταν άρχισαν να υποχωρούν τα ευρω-επιτόκια (μετά την κρίση) δεν μείωσαν αντίστοιχα τις μηνιαίες δόσεις των δανειοληπτών. Η σεισάχθεια έγινε παντού αλλού. Αλλά δεν ήλθε ποτέ στην Ελλάδα. Αν λειτουργούσαν ως «τραπεζική αγορά» κι όχι ως αδίστακτο καρτέλ, τότε η μέση ελληνική κοινωνία θα ανακουφιζόταν γύρω στα 1000 ευρώ το μήνα! Και βέβαια, η κρίση θα είχε ήδη ξεπεραστεί στην Ελλάδα - όπως αρχίζει ήδη να ξεπερνιέται (υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες ανεργίας) στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία μάλλον και στις ΗΠΑ ...; Εδώ όμως, η σεισάχθεια δεν έφτασε ποτέ. Κι αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει κάτι αληθινά δραστικό, επαναστατικό και ταυτόχρονα σύμφωνο με τις νέες διεθνείς τάσεις στην παγκόσμια οικονομία, ας σπάσει επιτέλους το τραπεζικό καρτέλ: να υποχρεωθούν οι τράπεζες να μειώσουν άμεσα τις τοκοχρεολυτικές μηνιαίες δόσεις των δανειοληπτών. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη, η πιο ουσιαστική, η πιο αποτελεσματική μεταρρύθμιση. Και προϋπόθεση για όλες τις άλλες. Σεισάχθεια τώρα! Ή μάλλον να επανεισάγουμε στην σύγχρονη Ελλάδα μια έννοια που γεννήθηκε εδώ, σήμερα αποδίδει παντού αλλού και σε μας παραμένει άγνωστη. Τόσο άγνωστη που κατάντησε σχεδόν «απαγορευμένη». Την έχουμε αποσιωπήσει σε τέτοιο σημείο, που την αγνοούν πια οι πάντες. Σεισάχθεια τώρα!


Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

24 κλασικές περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.!


Ποιος μπορεί να απαντήσει σ’ αυτή τη σωρεία κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος;Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που πρώτος το έθεσε και, προς τιμήν του, το θέμα αναζητεί απάντηση."...Τιμωρία όσων έφαγαν χρήματα του ελληνικού λαού…".

Από το ’81 έως σήμερα καταγράψαμε και σας παρουσιάζουμε 24 ενδεικτικές μαύρες πτυχές που δεν έφτασαν ποτέ σε πλήρη διαλεύκανση.

Παράλληλα, σας παρουσιάζουμε την πορεία του χρέους με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Το χρέος έτρεχε και η χώρα δανειζόταν κάθε μέρα 150.000.000 ευρώ.

Πού πήγαν τα λεφτά;

Οι πολίτες ρωτούν αλλά δεν παίρνουν απάντηση.

Ελάτε να δούμε μέσα από τον πίνακα του χρέους πού πήγαν:

1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους. Το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 2 δισ. ευρώ. Υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2003 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 110% του ΑΕΠ, δηλαδή στα 182 δισ. ευρώ...

2. Εγινε μία απίστευτη καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από χρυσά κουτάλια που έδρασαν ανενόχλητα και με την πλήρη ανοχή κάποιων.

3. Είχαμε λεηλασία των Ταμείων μέσω του Χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων των αποθεματικών των Ταμείων.

4. Οδηγήθηκαν στη φτώχεια πάνω από 2,5 εκατομμύρια Ελληνες.

5. Τα εξοπλιστικά του 2000 της τότε κυβέρνησης τι απέδωσαν; Ποιοι επωφελήθηκαν;

6. Οι πληρωμές όπλων δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα, αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος. Δηλαδή ουδέποτε έμαθε κανείς που πήγαιναν τα λεφτά.

7. Τι απέγινε το θέμα των TOR-M1; Τι έγινε με τα ρώσικα αντιαεροπορικά; Γιατί ουδέποτε δεν καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκατ. δολαρίων;

8. Ολυμπιάδα. Κυριάρχησαν καθυστερήσεις, υπερβάσεις κακοτεχνίες, «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες.

9. Τι έγινε με το περίφημο C4I; Ανύπαρκτη προμήθεια και έργο που πληρώθηκε χωρίς να παραληφθεί ποτέ!

10. Πέρασαν από τη χώρα 3 πακέτα Ντελόρ και έχουμε ακόμη δρόμους καρμανιόλες , δεν έχουμε λιμάνια και σκοτώνεται ο κόσμος. Πού πήγαν τα λεφτά;

11. Εθνικό Κτηματολόγιο. Το έργο δεν έγινε πληρώσαμε πρόστιμα η χώρα διασύρθηκε.

12. Φόροι: Επιβλήθηκαν 197 νέοι φόροι τα τελευταία 30 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.

13. Τι έγινε με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς; Οι όποιες επιδοτήσεις έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους, οι αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ και ουδείς εξήγησε στους αγρότες πώς θα αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους και να βελτιώσουν την παραγωγή τους.

14. Η σπατάλη στα νοσοκομεία ξεπέρασε το 1.500%.

15. Οι άνεργοι των 70.000 έφτασαν σήμερα στο 1.200.000!

16. Ποιος πλήρωσε και πότε τα εισιτήρια των οπαδών των κομμάτων;

17. Η Ευρώπη μας ζήτησε την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης, χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.

18. Παραβιάστηκε ο νόμος των προσλήψεων, καθώς είχαμε πάνω από 900.000 διορισμούς από το παράθυρο.

19. Τι έγινε με τα σκάνδαλα ΕΑΒ και καλαμποκιού;

20. Αληθεύει ότι τα άρματα μάχης «Λέοπαρντ» η Ελλάδα τα αγόρασε 7 φορές ακριβότερα απ’ ό,τι η Τουρκία;

21. Τι έγινε με τα γερμανικά υποβρύχια κόστους 750 δισ. δραχμών;

22. Ποιος πλήρωσε για το σκάνδαλο Siemens;

23. Τι έχει γίνει με τις απευθείας αναθέσεις έργων στο Δημόσιο;

24. Τι έχει γίνει με τους υπαλλήλους της Βουλής και τους διορισμούς «ημετέρων»;

http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=12699

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σεισάχθεια


Αντε, μέρες που είναι, να με πιάσει κι εμένα σύντροφοι το πολιτισμικώς πατριωτικό μου αίσθημα. Να θυμηθώ τη γλώσσα ως ιστορική και ζώσα συνάμα μαρτυρία. Σεισάχθεια, λοιπόν. Που σημαίνει απόσειση βαρών (σείω + άχθος). Αυτός ήταν ο τίτλος που έδωσαν οι Αθηναίοι στα πρωτοποριακά μέτρα κοινωνικής πολιτικής και μείωσης του χάσματος πλουσίων και φτωχών που είχε φέρει σε αδιέξοδο την Αθηναϊκή Πολιτεία, επί Σόλωνος (Αριστοτέλους, Αθηναίων Πολιτεία, 6).
Ο Σόλων απαγόρευσε με τη σεισάχθεια το δανεισμό «επί σώμασι» και προχώρησε στη διαγραφή δημοσίων και ιδιωτικών χρεών. Σήμερα, ο πατριώτης Ευρω-υπάλληλος επαναφέρει την προσωποκράτηση για χρέη έναντι του Δημοσίου. Πρόοδος!
Η σεισάχθεια περιλάμβανε επιπλέον μετριασμό των τόκων και υπερτίμηση του χρήματος (η μνα είχε 73 και την πήγε στις 100 δραχμές, ο Σόλων που δεν ήταν απόφοιτος του Χάρβαρντ ή του Λόντον Σκουλ οφ Οικονόμικς).
Στόχος του ήταν να πληρώνονται με μικρότερα ποσά μεγαλύτερα χρέη! Σήμερα η αστική δικτατορική ελίτ της πλουτοκρατίας δανείζεται με 1%, δανείζει με 4-19 κράτος και ιδιώτες και μαυραγορίτες με το «ακριβό ευρώ». Πρόοδος!
Επειδή όμως η ουσία της οικονομικής πολιτικής είναι η πολιτική γης, ο Σόλων με τη σεισάχθεια κατάργησε όλα τα συμβόλαια και τις υποθηκεύσεις γης, αφαιρώντας μάλιστα στήλες και όρους γραμμένους σ' αυτές από τα ενυπόθηκα κτήματα. Σήμερα πλειστηριασμοί! Πρόοδος!
Με χρήματα του Δήμου Αθηναίων, ο Σόλων αγόρασε την ελευθερία όλων όσοι είχαν πωληθεί ως δούλοι έναντι χρεών εντός Αθηνών, αλλά και σε άλλα κράτη... Σήμερα, ο συμπατριώτης και ταξικός αδελφός των ευρωατλαντικών πλουτοκρατών μιλάει ανερυθρίαστα για μείωση της εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή μαζική υποδούλωση, στο όνομα των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου! Πρόοδος!
Τέλος, ο Σόλων, στα πλαίσια της σεισάχθειας, όρισε ανώτατο όριο ιδιωτικής κτηματικής περιουσίας και δήμευσε όλη την πέραν αυτού γη υπέρ φτωχών ακτημόνων... Σήμερα αυτοί που μοιράζονται «κοινές αξίες» με ΕΕ και ΗΠΑ, ξεπουλάνε βουνά, θάλασσες, δρόμους, διόδια, φως, νερό, επικοινωνίες, συχνότητες, λιακάδα στους ιδιώτες. Για να σωθεί η πατρίδα, δίνουμε γη και ύδωρ και το μισό Αιγαίο και τη Σούδα και τον Αστακό και τον αέρα που θα εισπνεύσουν οι επόμενες γενιές με νοίκι! Πρόοδος!
Πέρασαν χιλιάδες χρόνια από τότε. Οταν στο αδιέξοδο του τότε κράτους, στην τότε επικράτηση και κρίση, του τότε καπιταλισμού, η λύση ήταν η Σεισάχθεια.
Με την τεχνολογία σε απόγειο, με τις αποστάσεις μηδαμινές, με τον άνθρωπο να έχει νικήσει το ναζιστικό κτήνος, με την ανθρώπινη και πολιτική γνώση του αριστοτελικού «πολιτικού ζώου» να έχει εκτιναχθεί με το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» στα ύψη του συλλογικού νου και έργου, σήμερα υπάρχει άλλος πατριωτισμός, ταξικά εφικτός απ' την επιβεβλημένη εκ των κάτω σεισάχθεια; Οχι. Ο Σόλων, κι αυτή είναι η πρόοδος του 21ου αιώνα, διδάσκει αλλά περισσεύει. Γιατί τη θέση του μόνο η επαναστατική εργατική τάξη μπορεί να πάρει, να επιβάλει και να υλοποιήσει.
Τα άλλα είναι για να τρομάζουν οι πολλοί από τους λίγους που κρατάνε ως και την ιστορία για πάρτη τους...
http://stavrochoros.pblogs.gr/2010/03/seisahtheia-.html

Xanthi Blogs » Ξάνθη, η πόλη μας! » Επείγει το «Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων...Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

· Επείγει το «Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων...Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
·
·
· ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κυρία Λούκα Κατσέλη
Υπουργό
Κοινοποίηση κ. Πρωθυπουργό
κ. Γιώργο Παπανδρέου
κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Υπουργό
κ.κ. Βουλευτές
Μ.Μ.Ε.
Αθήνα, 5-05 -2010
Θέμα: 1. Δεν θα είχαμε πιθανόν τους 3 νεκρούς, αν είχε ψηφιστεί το «Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών»
2.Επείγει για αντιμετωπιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις να ψηφιστεί ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ. Να ψηφιστεί εδώ και τώρα, μαζί με το νομοσχέδιο ΕΣΠΑ (ας γίνει πολυνομοσχέδιο οικονομίας, όπως έγινε πολυνομοσχέδιο παιδείας).
3. Αν κάποιοι καθυστερούν ή αντιδρούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και νοικοκυριών» με πρόσχημα τη ρευστότητα των τραπεζών, να γνωρίζουν ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.
4. Η κυβέρνηση αυτή του Πασοκ θα «ανατραπεί», αν δεν ψηφιστεί ταχύτατα αυτό το νομοσχέδιο. Γιατί να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και όχι τραπεζοϋπάλληλοι; Οι τράπεζες μπορούν να «σωθούν» και με τους μισούς υπαλλήλους τους και να κλείσουν οι εταιρείες ενημέρωσης – κατασχέσεων.
5. Ο νόμος της «εσχάτης προδοσίας» είναι υπεράνω του νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και όσοι «πολιτικοί του παρελθόντος και της διαφθοράς», φέρανε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, πιθανόν θα λογοδοτήσουν σύντομα.
Διαπιστώσεις της Ελληνικής πραγματικότητας, σήμερα.
Οι πολίτες σήμερα, παρανόμως και αντισυνταγματικά, είναι νέο-σκλαβοι των τραπεζιτών αφού εργάζονται μόνο και μόνο για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους που έχουν συνάψει με υπερβολικό επιτόκιο. Πρέπει επειγόντως να αποδοθεί η ελευθερία στους πολίτες, με μια νέα Σεισάχθεια, κατά τα πρότυπα της Σεισάχθειας του Σόλωνα (που απελευθέρωσε από την δουλεία τότε τους Αθηναίους πολίτες). Οι πολίτες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πληρώνουν -για το σύνολο των δανείων τους- σύνολο δόσεων, πάνω από το 1/3 του μηνιαίου εισοδήματός τους!
Πρόσφατα γράφτηκαν στα ΜΜΕ τα εξής: «Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της υπερχρέωσης των νοικοκυριών αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια σχετικής ημερίδας του υπουργείου με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, οι πρωτοβουλίες αυτές είναι:
α) Τις επόμενες εβδομάδες, κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των νοικοκυριών προς τις τράπεζες. Για το σχέδιο νόμου αναμένεται, σύμφωνα με την υπουργό, και η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η κατάθεση όμως πρέπει να συντομεύσει.
β) Δημιουργείται πανελλαδικό δίκτυο για την παροχή δωρεάν συμβουλών και ενημέρωσης οικονομικού, κοινωνικού και νομικού χαρακτήρα, στα νοικοκυριά αναφορικά με το δανεισμό.
γ) Θα συμπληρωθεί ο νόμος για την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών από εισπρακτικές εταιρείες.
δ) Θα ενσωματωθεί κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, η οποία διασφαλίζει την ενημέρωση του καταναλωτή και τη διαφάνεια κατά τη σύναψη τραπεζικών συμβάσεων.
ε) Ετοιμάζονται σχέδια νόμου για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές και την αντιμετώπιση των καταχρηστικών πρακτικών. Η υπουργός στην ομιλία της τόνισε ότι η υπερχρέωση των νοικοκυριών αυξάνει και προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις σε κάποια κοινωνικά στρώματα, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα χρέη των νοικοκυριών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες τριπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Η υπερχρέωση των νοικοκυριών οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πιστωτική επέκταση και η απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης έγιναν δίχως επαρκή μέριμνα και φροντίδα και δίχως να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι θεσμοί πρόληψης. Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε, τα ακριβά επιτόκια, οι επιθετικές τραπεζικές πρακτικές, οι παραπλανητικές διαφημίσεις, η αδιαφάνεια και ο αθέμιτος ανταγωνισμός».
Επιτρέψτε μου να καταθέσω μερικές Προτάσεις ταχείας εξόδου από την κρίση:
1. Να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τραπεζών και πολιτών. Να αλλάξουν οι διοικητές με νέους που θα έχουν μια δημοκρατική αντίληψη περί του κοινωνικού ρόλου των τραπεζών. Να επιμορφωθούν όλοι οι υπάλληλοι περί του νέου δημοκρατικού ρόλου των τραπεζών.
2. Επείγει, εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη.
3. Άμεσα πραγματοποιήσιμο είναι η κάθε τράπεζα να μειώσει μόνη της τη δόση του κάθε πολίτη στο 1/3 (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή αν υπάρχει δικαστική διαταγή). Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί, αλλά οι δόσεις στα δάνεια να είναι ίδιες!
4. Το νομοσχέδιο προστασίας των «νοικοκυριών» δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο σε αυτούς που έχουν «χρεοκοπήσει». Δεν χρειάζεται να «ρευστοποιήσουν» όλοι οι υπερδανεισμένοι οποιοδήποτε περιουσιακό τους στοιχείο, μόνο και μόνο, για να μπουν στις διατάξεις του νομοσχεδίου.
5. Να υπάρξει «ειδική ρύθμιση», σύμφωνα με την οποία, να προσμετρούνται να περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη, σαν να είχαν ρευστοποιηθεί, δηλ. ποια θα ήταν τα έσοδα από την ρευστοποίηση, ποιο το ύψος των δανείων, ποια τα μηνιαία και ετήσια έσοδα του πολίτη και να βρεθεί ένας «διακανονισμός» σεισάχθειας, υπέρ του κάθε πολίτη.
6. Να προβλεφθούν κατηγορίες και βαθμίδες διακανονισμού με τις τράπεζες, ανάλογα με το ποσό συνολικού δανεισμού του πολίτη, σε όλες τις τράπεζες, και το ανάλογο ποσό μισθών που εισπράττει μηνιαίως και ανάλογα την περιουσιακή του κατάσταση (την οποία δεν πρέπει να ρευστοποιήσει στην πράξη).
7. Η διαβάθμιση των υπερχρεωμένων και υπερδανεισμένων σε κατηγορίες θα είναι προς όφελος του πολίτη, των τραπεζών, αλλά και θα σταθεί και εμπόδιο στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερδανεισμένων μελλοντικά.
8. Πρέπει να σταματήσουν σήμερα, οι τράπεζες να καταγγέλλουν το συνολικό ποσό του δάνειου ή το συνολικό ποσόν της κάρτας αν ο οφειλέτης καθυστερεί να πληρώνει 3 δόσεις και να μετατεθεί η καταγγελία αν ο οφειλέτης έχει καθυστερήσει το ήμισυ των δόσεων του δανείου ή της κάρτας.
9. Να μετατραπούν όλα τα δάνεια που έχουν επιτόκιο πάνω από 5% σε χαμηλότοκα δάνεια με ανώτερο επιτόκιο το 5%. Από την εποχή του Πεισίστρατου θεσπίστηκε ανώτερο επιτρεπτό επιτόκιο το 5% πάνω από αυτό είναι τοκογλυφία και κλοπή!
10. Ο Τειρεσίας από όργανο εκφοβισμού του πολίτη, ν μετατραπεί σε όργανο προσφοράς προς τον πολίτη.
11. Τα 28 δις να τα πάρει πίσω το κράτος από τους ληστρικούς τραπεζίτες, που κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση!
12. Να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μείωση της γραφειοκρατίας.
13. Να πέσουν στην πραγματική τους αξία τα ενοίκια καταστημάτων προς μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Να γίνει επιδότηση του ενοικίου τους. Απαγόρευση εξώσεων λόγω χρεών.
14. Άμεσα, να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 10%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη!
15. Να εισαχθεί ο "κοινωνικός μισθός" , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Αλλά και η μείωση των δόσεων στις τράπεζες είναι ένα είδος «κοινωνικού μισθού».
16. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει "κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
17. Να γίνει επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο πάνω από 5%.
18. Άμεσα, να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!!
19. Να γίνει άμεση αλλαγή προσώπων σε όλον τον κρατικό μηχανισμό με αξιοκρατία αλλά και προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η κυβέρνηση να στηριχτεί σε νέα πρόσωπα.
20. Να ανοίξουν τα υπουργικά γραφεία, τα βουλευτικά γραφεία και οι τοπικές οργανώσεις Πασοκ στους πολίτες, να σταματήσει η «φαγωμάρα» και να εγκαταλειφθούν οι χαρακτηρισμοί «βαθύ Πασοκ», «λάιτ Πασοκ» κλπ… Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κατ’ επάγγελμα πολιτικοί είναι να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στο κράτος για αποπληρωμή του χρέους του.
21. Ας γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός. Πολλοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Άλλοι έχουν χαμηλά αντανακλαστικά. Άλλοι αντί να κάνουν έργο ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια σε άσκοπες «τηλεμαχίες». Δεν μπορεί κάποιοι μόνο να αγωνίζονται και να πληρώνουν και κάποιοι άλλοι μόνο να εισπράττουν!
22. Ας γίνει και «ανασχηματισμός» στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Δεν μπορούν οι ίδιοι και οι ίδιοι να «συμβουλεύουν τίποτα»! Ας βοηθήσουν και μερικοί με την εθελούσια έξοδό τους. Η εναλλαγή προσώπων είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.
23. Να τιμηθούν όσοι πραγματικά συνέβαλαν στην πτώση της δεξιάς, γιατί τώρα συμβαίνει να τιμώνται όσοι δεν κάνανε τίποτα για την πτώση της δεξιάς ή ήταν συνεργάτες της!
24. Επίσης, καλείται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Προϊστάμενος της Ευαγγελίας Αθηνών και των άλλων πόλεων σήμερα να συλλάβουν με διαδικασία αυτοφώρου τους μαυραγορίτες-τραπεζίτες, για κατ’ εξακολούθηση παράνομο ανήθικο ταχύτατο πλουτισμό μέσω εκβιαστικών ληστρικών επιτοκίων, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και για εκβιασμό των πολιτών και για πίεση-εξώθηση σε αυτοκτονία τους!
25. Να κλείσουν οι εταιρίες κατασχέσεων και να συλληφθούν επίσης οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των μεσαιωνικών εταιριών ενημέρωσης-εκφοβισμού οφειλετών και κατάσχεσης σπιτιών για συστηματικό εκβιασμό και εξώθηση των πολιτών σε αυτοκτονία!
26. Καλείται το ΣΔΟΕ ή η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων να μπει στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις και τα αναρίθμητα σπίτια-παλάτια των μαυραγοριτών-τραπεζιτών και των ληστρικών ολιγαρχικών! Δεν μπορεί η Ελλάδα να χρεοκοπεί και μια κάστα ολιγαρχικών να κάνει «πάρτι πάνω στα συντρίμμια», που η ίδια κάστα δημιούργησε! Κοινωνική δικαιοσύνη Εδώ και Τώρα!
27. Να δοθεί στη δημοσιότητα ο λογαριασμός του «ταμείου σωτηρίας» της Ελλάδας, υπό τον κ. Παπούλια και να υπάρχει δυνατότητα καταθέσεων και μέσω ιντερνέτ. Να πλαισιωθεί το ταμείο με συμβολαιογράφο και δικηγόρο γιατί πολλοί ομογενείς μπορεί να προσφέρουν ακίνητα μετοχές κλπ..., αλλά και να ορίζουν και νομικές προϋποθέσεις της προσφοράς τους.
28. Επενδύσεις σε γεωργικές παραγωγές, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, στην πράσινη ανάπτυξη. Να τονωθεί η επαρχία.
29. Δημιουργία κλίματος «επαρχιο-φιλίας» σε αντίθεση με το έως τώρα κλίμα «αστυφιλίας». Η Ελληνική επαρχία μπορεί να διασώσει μεγάλο μέρος πολιτών που στενάζει στις μεγαλουπόλεις και συνθλίβεται από τον υπερδανεισμό! Κίνητρα ανακαίνισης του «σπιτιού του παππού και της γιαγιάς στο χωριό»!
30. Επανεκτίμηση της χώρας μας. Ελλάδα σήμερα είναι μια πλούσια, αλλά παραμελημένη χώρα.. Η Ελλάδα έχει πλούτο. Ο φυσικός αμύθητος ορυκτός και θαλάσσιος πλούτος, η γη της, τα αμπέλια της, οι αγροί της, τα ποτάμια της!! Πλούτος είναι οι Έλληνες πολίτες και ομογενείς που ζουν στην ξενιτιά. Πλούτος είναι το φιλότιμο και ο δημοκρατικός χαρακτήρας του Έλληνα. Πλούτος είναι οι εφοπλιστές, οι διανοούμενοι, οι εργάτες και όλοι οι απανταχού της γης Έλληνες, αντί για παχιά λόγια, ας βοηθήσουν εμπράκτως την πατρίδα τους.
31. Δημιουργία «θεσμού Ακριτών» περίπου κατά τα Βυζαντινά πρότυπα. Κίνητρα σε νέους και ομογενείς να εγκατασταθούν σε ακριτικές περιοχές και νησιά της Ελλάδας με παραχώρηση σε αυτούς οικίας αγρών κλπ…
32. Να επιτραπεί και σε δημοσίους υπαλλήλους η συμμετοχή σε εταιρίες (που δεν θα αφορούν την υπηρεσία του) ώστε να καλύψουν τη μείωση μισθών. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ικανότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν , προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
33. Δημιουργία πανελληνίου δικτύου ψυχολόγων κοινωνιολόγων που θα προστατεύουν ψυχολογικά τους πολίτες να μην καταρρεύσουν ψυχολογικά λόγω της οικονομική κρίσης. Σύσφιξη οικογενειακών, φιλικών, συντροφικών σχέσεων.
34. Δημιουργία ισχυρού δικτύου επικοινωνίας με τους Έλληνες του Εξωτερικού. Η ομογένεια κάνει πιο ισχυρή την Ελλάδα. Να μπορούν εύκολα οι ομογενείς να αγοράζουν ομόλογα, μετοχές, οικόπεδα, σπίτια και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
35. Ψήφο στην πράξη, στους Έλληνες της διασποράς, εδώ και τώρα. Άμεση επίδοση ταξιδιωτικών εγγράφων και διπλωματικών διευκολύνσεων σε όλους τους ομογενείς, στις συζύγους τους και στα παιδιά τους.
36. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας στους ξένους μετανάστες που ζουν σε αυτή. Η Ελλάδα έγινε όαση φιλίας και δεύτερη πατρίδα για τους ξεριζωμένους από Βαλκάνια από Μέση Ανατολή από μουσουλμανικές χώρες, από Αφρική και δίνει και το υστέρημά της για να θρέψει και τα περίπου 4 εκατομμύρια ξένων μεταναστών που φιλοξενεί σήμερα χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά!
37. Συνειδητοποίηση της προσφοράς της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και όλο τον ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο: Η Ελληνική Εθνική αντίσταση ενάντια των Ναζί το 1940 ήταν αυτή που καθυστέρησε τον Χίτλερ να επιτεθεί και εναντίον της Ρωσίας. Έτσι ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο. Όλες οι ελεύθερες χώρες οφείλουν χρέος τιμής στην Ελλάδα, που είναι ανεκτίμητης οικονομικής αξίας!
38. Προβολή του Ελληνικού πολιτισμού. Είμαστε η μοναδική πολιτιστική υπερδύναμη. Όλη η ανθρωπότητα μας οφείλει την σημερινή πνευματική της πρόοδο!
39. Άμεση ανάπτυξη του τουρισμού και «προσγείωση των τιμών» σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Ξένιος Δίας να αποκαλυφτεί πάλι.
40. Να σταματήσουμε να «παρακαλούμε τους ευρωπαίους» και να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι.
41. Επαγρύπνηση του Ελληνικού στρατού μήπως «τρίτοι» βάλουν τους «γείτονες» να δημιουργήσουν «τεχνητή ένταση».
42. Η Ελλάδα θέλει σωστές και γρήγορες αποφάσεις από έντιμα και ικανά πρόσωπα, εδώ και τώρα!
Σήμερα, αυτά τα ολίγα είναι δυνατόν να περιορίσουν την κοινωνική έκρηξη! Αλλά πρέπει να ληφθούν τώρα, γιατί αύριο ακόμα και αν εφαρμοστούν θα είναι αργά! Οι ανατροπές μπορεί να είναι ταχύτατες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, αν δεν ληφθούν μέτρα εκτόνωσης! Μην αναβάλεις ! Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την έκρυθμη κατάσταση. Ας παραιτηθούν.
Το « μέλλον άδηλον εστί!
Με εκτίμηση
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη
15121 Αθήνα
Τηλ. 6936369717

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΜΠΕΝΑΚΗ - ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΝΕΚΡΟΙ… ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ …ΕΝΑ ΕΜΒΡΥΟ


Τελικά η ιστορία μας αποδεικνύει πως είμαστε ανάξιοι οι ανθρώποι , ακόμα και των σημερινών ανεπτυγμένων κοινωνιών , να αποτελέσουμε δύναμη αντίστασης σε όποιον εξουσιαστή.
Οι ανθρώποι αποτελούν μονάδες και δεν μπορούν να γίνουν σύνολο ούτε και σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές .
Όμως, οι εξουσιαστές τους έχουν διαβάσει καλά μέσα στους αιώνες και μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν στο «διαίρει και βασίλευε» .
Όσο μίσος, αγανάκτηση , οργή και οποιοδήποτε συναίσθημα μπορεί να κατεβάσει κάποιους στον δρόμο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει έκτροπα και καταστροφικές πράξεις. Πόσο μάλλον δολοφονικές.
Οί άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει πώς ο όγκος και μόνο του πλήθους , ακόμα και με σιωπηλή διαμαρτυρία, κάνει τον όποιο άρχοντα και εξουσιαστή να νοιώθει μπροστά του μικρός και ανίκανος.
Η μη προσέλευση σε μια εκλογική ψηφοφορία , η μαζική έκφραση με την μη πληρωμή μιάς ΔΕΚΟ, ή του ΣΗΜΑΤΟΣ του αυτοκινήτου με το «καπέλο» , ή την μη πληρωμή ΦΠΑ όλων των μαγαζιών, ή την από δική τους πρωτοβουλία ψηφοφορία για κάποιο εθνικό ζήτημα, αυτά αποτελούν πολιτισμένη αντίδραση.
Τι να πούμε λοιπόν όταν καλούμαστε να πάμε σε κάποια διαμαρτυρία και δεν ανταποκρινόμαστε όλοι εμείς πού έχουμε την καλή πρόθεση αλλά δεν ξέρουμε αν γυρίσουμε σπίτια μας;
Τότε, πάντα θα βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους , με τά ίδια πανό και τις ίδιες σημαίες , με τά ίδια συνθήματα και τις ίδιες εκφράσεις .
Και ανάμεσα τους , εμφανίζονται πάντα οι άλλοι , με τις κουκούλες και τις μολότοφ , με την παιδική αγανάκτηση και τα έκτροπα …και όλα τελειώνουν πάντα με τον ίδιο τρόπο.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΨΙΛΟΝ»


Κατ’ αρχήν θα υπάρξει «εθελοντική» παραίτηση τών σημερινών πολιτικών όλων των κομμάτων.
Ανάληψη του κράτους από τους «ΕΨΙΛΟΝ»
Διακοπή τής συμφωνίας χρηματοδότησης τής χώρας από την Ε. Ε καί το Δ.Ν.Τ
Διευθέτηση των χρεών τής χώρας , σε 20 ετία
Σεισάχθεια για τους πολίτες μέ απαλλαγή τους από τα χρέη πρός το δημόσιο και τις τράπεζες.
Εκμετάλλευση του πλούτου τής Ελλάδος και παραγωγική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Δημιουργία κρατικών Σούπερ Μάρκετ μέ αποκλειστικά είδη ανάγκης , μέ κατώτατες και πολύ χαμηλές τιμές . Ώς εκ τούτου τα ξενόφερτα και όσα διατελούν υπό ξένα συμφέροντα θα αναγκαστούν να κλείσουν .
Παροχές στούς αγρότες καί δή στούς νέους μέ παραχώρηση δωρεάν εκμετάλλευση γής η οποία μετά από αποδεικτική χρήση 30 χρόνων τούς κατοχυρώνετε.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ 50 «ΕΨΙΛΟΝ»

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έδρα Βόλος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Έδρα Κρήτη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
{αγρότες και βιοτέχνες, εμπόριο και εθνικά προϊόντα}
Έδρα Θεσσαλονίκη
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Έδρα Αργολίδα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Έδρα Ιωάννινα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Έδρα Αθήνα
{Υπουργείο Άμυνας δεν θα υπάρχει μεμονωμένο γιατί τήν ευθύνη και τον έλεγχο θα τήν έχει ο «ΕΨΙΛΟΝ» Πρωθυπουργός – Πρόεδρος μέ τούς 50 τής Βουλής}.
Εμπρός γιά τήν ανανέωση τής Ελλάδος.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ»


Τα πράγματα έφθασαν πλέον σε εκείνο το κρίσιμο σημείο , που κάνει επιτακτική την εμφάνιση των «ΕΨΙΛΟΝ». Η Ελλάδα , όχι τυχαία, έγινε το κέντρο των γεγονότων του κόσμου, ενός «στημένου σχεδίου» με συγκεκριμένο σκοπό. Η «φτιαχτή» οικονομική κρίση μάς έβαλε σε ένα παιχνίδι , όχι τόσο οικονομικής διάλυσης , όσο εθνικής. Μια σκόπιμη και καθοδηγούμενη εξαθλίωση, όχι τόσο των οικονομικών της χώρας , όσο της εθνικής κυριαρχίας της. ‘Άλλωστε η Ψαρούδα Μενάκη μας είχε προειδοποιήσει πρίν από χρόνια.
Οι «ΕΨΙΛΟΝ» γνωρίζουν και ξέρουν, πώς ΄’έφθασε η στιγμή της επέμβασής τους. Τώρα η Ελλάδα θα μετρήσει της δυνάμεις της , δυνάμεις του φωτός , μέτις δυνάμεις του σκότους αυτών πού επέβαλλαν την κατάσταση στην οποία σύρετε η χώρα μας. Και όταν αναμετράτε το φώς με το σκοτάδι γνωρίζετε το αποτέλεσμα.
Ο πολιτικός κόσμος έχει πλέον συνειδητοποιήσει πώς πεθαίνει ως οντότητα, ακούγεται ο επιθανάτιος ρόγχος του , αλλά αδυνατούν να το δεχθούν, και αναζητούν τον τρόπο της διαφυγής τους από αυτήν την κατάσταση και της ανασυγκροτήσεώς τους σε μια άλλη μορφή. Και το έχουν συνειδητοποιήσει γιατί, συζητιέται έντονα μεταξύ τους η έλευση μιάς νέας δύναμης που θα αναλάβει το κράτος. Δεν τολμούν να την ονομάσουν και γιαυτό αφήνουν υπόνοιες για νέο κόμμα ή έναν νέο πολιτικό αντίπαλο. Δεν τολμούν να πουν την λέξη «ΕΨΙΛΟΝ» ‘η ΕΛΛΗΝΕΣ, με την έννοια και την βαρύτητα που έχει.
Αυτήν την στιγμή οι «ΕΨΙΛΟΝ» συντονίζονται μεταξύ τους για να βοηθήσουν το μέλλων της Ελλάδας να παραμείνει Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον για καμμιά απώλεια. Ούτε για μια νέα Κωνσταντινούπολη, ούτε για μια νέα Κύπρο, ούτε για νέα Ίμια.

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ