Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ


Με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, και με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ και κατ’ επέκταση σε όλα τα προϊόντα, η φτώχεια είναι αναπόφευκτη. Η φτώχεια στον λαό, η εξαφάνιση της λεγόμενης «μεσαίας» τάξης και οι λίγοι πλούσιοι θα γίνουν πιο πλούσιοι και θα είναι αυτοί που θα ελέγχουν την ζωή μας.
Σε μια κατάσταση ύφεσης αυτό που προέχει και γίνεται, είναι , μερικώς κατάργηση κάποιων φορών, μείωση του ΦΠΑ κατά 1 ή 2 μονάδες, και ελαφρύνσεις του δημοσίου προς τους πολίτες .
Με αυτό που γίνεται τώρα, αυτό που θα επακολουθήσει είναι δυστυχώς το γεγονός πώς θα ψάχνουμε τα μπακιρένια σένς του γιούρο για να πάρουμε ψωμί. Αυτό θα κρατήσει λίγο καιρό. Ο λαός θα εξεγερθεί και θα έχουμε αιματοχυσίες . Η φτώχεια φέρνει γκρίνια.
Ο άνθρωπος για να σεβασθεί και να γίνει κύριος του εαυτού του, θα πρέπει να αποκτήσει αυτοσυνείδηση ως προς τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων του, Το αν αφαιρέσει από την ζωή του το περιττό και κρατήσει το αναγκαίο , αυτό είναι κάτι που αφορά τον ίδιο.
Δεν μπορεί κανείς να δίνει σε κάποιον μια οικονομική ευμάρεια και δύναμη και μετά να τον απογυμνώνει . Σε αυτήν την κατάσταση τα πράγματα θα πάρουν έναν επικίνδυνο δρόμο ο οποίος θα αποβεί μοιραίος και για τα δύο μέτωπα.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αφιέρωμα ύμνος για την Ελλάδα από αυστραλιανό περιοδικό


Σε αντίθεση με το πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού FOCUS, αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το τεύχος Μαρτίου του αυστραλιανού μηνιαίου περιοδικού γαστρονομίας και τουρισμού Australian Gourmet Traveller.
Το 200 σελίδων τεύχος περιλαμβάνει πλήθος δημοσιευμάτων για την ελληνική κουζίνα, για τα παραδοσιακά ελληνικά και κυπριακά προϊόντα - ιδίως την ελιά, το χαλούμι και το κρασί - για τα ελληνικά εστιατόρια της Αυστραλίας, πολλές σελίδες με ελληνικές συνταγές, καθώς και ταξιδιωτικά αφιερώματα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, τη Μύκονο, το Καστελόριζο και τη Μάνη. Στο τεύχος συμμετέχουν διάσημοι Ελληνοαυστραλοί όπως οι σεφ Γιώργος Καλομπάρης και Γιάννης Κυρίτσης, οι δημοσιογράφοι Βικτώρια Κυριακόπουλος, Τζον Μάνγκος και Τόνι Μανιάτης, ο δικηγόρος Νίκολας Πάππας, η ηθοποιός Μαίρη Κούστας κ.ά. Τα δημοσιεύματα πλαισιώνονται από πλήθος διαφημίσεων ελληνικών προϊόντων. Ακολουθεί σύντομη αναφορά στα κυριότερα δημοσιεύματα του περιοδικού - πέραν των συνταγών μαγειρικής: «Το υπέροχο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένας απόλυτος θρίαμβος» επισημαίνεται σε τίτλο. Η δημοσιογράφος Βικτώρια Κυριακόπουλος περιγράφει την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τα εκθέματα του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, «ενός από τα καλύτερα του κόσμου», με ιδιαίτερη έμφαση στην Αίθουσα του Παρθενώνα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εκστρατεία για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και στην επιστροφή ορισμένων τμημάτων γλυπτών από ευρωπαϊκά μουσεία. Η ίδια σε άλλο ρεπορταζ περιγράφει τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης της Μυκόνου και τις αλλαγές που έχει γνωρίσει το νησί από τη δεκαετία του '60 ως τις μέρες μας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αυστραλιανή κινηματογραφική ταινία Wog Boy, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Μύκονο.
Από : www.agrotypos.gr

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνετε την Κέρκυρα!»


«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνετε την Κέρκυρα!», σχολιάζει Γερμανός πολιτικός που ανήκει στο κόμμα της Μέρκελ.
Η Ελλάδα, σε μια στιγμή που απειλείται από χρεοκοπία, πρέπει να πουλήσει μερικά από τα ακατοίκητα νησιά της για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τα δημοσιονομικά της, πιστεύουν 2 βοηθοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
«Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να πουλήσει μερίδια που διαθέτει σε εταιρείες και παράλληλα να πουλήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως είναι για παράδειγμα, τα ακατοίκητα νησιά», ανέφερε κατά την εφημερίδα Bild ο Φρανκ Σκάεφλερ, βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών που μετέχει στον συνασπισμό της Μέκρελ.
Ο Μάρκο Βάντερβιτς, μέλος του κόμματος CDU της Μέρκελ, υποστηρίζει ότι η Αθήνα θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις για οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια πάρει από την Ευρώπη. Και έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια μορφή εγγύησης μπορούν να αποτελέσουν ορισμένα «Greek islands».
«Σας δίνουμε μετρητά, μας δίνεται την Κέρκυρα», σχολίασε με πρωτοφανή τρόπο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τα 6.000 ελληνικά νησιά, μόνο τα 227 κατοικούνται. Άρα, θεωρεί ότι ακόμη και κάποια από αυτά να πουληθούν, πάλι αρκετά θα μείνουν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο, αύριο, Παρασκευή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
Τον τρόμο σκόρπισε στη Χιλή ο φονικός σεισμός των 8,8 Ρίχτερ -ένας από τους ισχυρότερους του 21ου αιώνα- που σημειώθηκε ξημερώματα Σαββάτου στο ίδιο ρήγμα που προκάλεσε το 1960 τον μεγαλύτερο σεισμό στην Ιστορία μεγέθους 9,5 Ρίχτερ. Ο προχθεσινός σεισμός προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 700 ανθρώπων- 708 ήταν επισήμως ο αριθμός των θυμάτων μέχρι χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου Μ. Μπασελέτ.

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

Ενισχύεται η τιμή του χαλκού, μετά τον σεισμό στη Χιλή
Τη μεγαλύτερη άνοδό τους για 11 μήνες σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του χαλκού μετά από την εκδήλωση του καταστροφικού σεισμού των 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή, γεγονός που είχε επιπτώσεις την παραγωγή του μετάλλου, δεδομένου ότι η Χιλή διαθέτει τη μεγαλύτερη παραγωγή του κόσμου.
Το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε κατά 20,3 σεντς, ή 6,2%, στα 3,4870 δολάρια η λίβρα.
Εξ αιτίας του μεγάλου σεισμού, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα ορυχεία χαλκού, μειώνοντας έτσι την παραγωγή. Η Κίνα, ο μεγαλύτερος καταναλωτής χαλκού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι πολιτικές της θα έχουν στόχο την ισορροπία μεταξύ σταθερής και σχετικά γοργής ανάπτυξης και πληθωρισμού.
Η εταιρεία Codelco, κορυφαία στην παραγωγή χαλκού παγκοσμίως, ανέφερε ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει τις συμφωνημένες με συμβόλαια παραδόσεις. Διακοπή της παραγωγής αντιμετωπίζει και η Anglo American Plc.
Στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 5,6%, στα 7.600 δολάρια ο τόνος.
www.kathimerini.gr

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ