Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

1618. ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Η χρυσή τομή είναι η πιο αρμονική διαίρεση ενός ευθύγραμμου τμήματος (L) σε δύο άνισα μέρη. Τα δύο μέρη έχουν μια συγκεκριμένη μαθηματική αναλογία.

Για την ακρίβεια, ο λόγος του κοντύτερου τμήματος (b) προς το μεγαλύτερο (a) είναι ίσος με το λόγο του μεγαλύτερου τμήματος προς το μήκος όλου του ευθύγραμμου τμήματος: b/a=a/L. Αυτή η αναλογία είναι πολύ συχνή στη φύση και θεωρείται ιδανικό ομορφιάς και αρμονίας. Στα έργα τέχνης χρησιμοποιείται συχνά το χρυσό ορθογώνιο, η βάση του οποίου είναι η χρυσή τομή του ύψους του - αν το ύψος ισούται με 1, η βάση θα είναι 0,618.

Ο αριθμός 1.618 διεθνώς συμβολίζεται με το ελληνικό γράμμα φ
Είναι ο λεγόμενος ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ή ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ.


Οι αριθμοί Fibonacci είναι το αριθμητικό σύστημα της φύσης. Εμφανίζονται παντού στη φύση, από τη διάταξη των φύλλων στα φυτά μέχρι το μοτίβο των πετάλων στα λουλούδια, τις πευκοβελόνες, ή τα στρώματα του φλοιού ενός ανανά. Φαίνεται πώς οι αριθμοί Fibonacci σχετίζονται με την ανάπτυξη κάθε ζωντανού οργανισμού, ενός κυττάρου, ενός σπυριού σταριού, μιας κυψέλης μελισσών, ακόμα της ίδιας της ανθρωπότητας.


Η ακολουθία αριθμών στην οποία ο κάθε αριθμός είναι ίσος με το άθροισμα των δύο προηγούμενων είναι γνωστή ώς ακολουθία Fibonacci: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, ... (κάθε αριθμός είναι ίσος με το άθροισμα των δύο προηγούμενων).



Επιπλέον, ο λόγος δύο διαδοχικών αριθμών της ακολουθίας τείνει προς την αποκαλούμενη Χρυσή Τομή, ή Χρυσή αναλογία, ή Αριθμό φ =1.618033989.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940




Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας.


Η απάντηση ήταν: ΟΧΙ.


Λίγο αργότερα τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στα εδάφη μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.


Ο ελληνικός στρατός, αφού απέκρουσε την ξαφνική επίθεση στα βουνά της Πίνδου, προχώρησε νικηφόρα και μπήκε στη Βόρεια Ήπειρο, όπου οι Έλληνες κάτοικοι τον υποδέχτηκαν ως ελευθερωτή.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4 ΔΙΣ

Διώχνουν τους Κινέζους από το λιμάνι.
1. … γιατί σταδιακά θα φέρουν στη χώρα μας 4 δις ευρώ. Μέχρι τώρα οι σωστές ξένες επενδύσεις ήταν αυτές που έπαιρναν λεφτά από την χώρα όχι που έδιναν.
2. …γιατί θα φτιάξουν υποδομές (που θα μας μείνουν) αξίας 350 εκ ευρώ. Δηλαδή να μας χαρίσουν υποδομές; Πού ξανακούστηκε; Εμείς ‘δώρα’ δεν παίρνουμε… είμαστε αδιάφθοροι.
3. …γιατί αυτά οι Κινέζοι μας τα πρόσφεραν πριν από...
την διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ όταν ξέσπασε η κρίση όλοι οι επενδυτές διεθνώς αναίρεσαν τα προσυμφωνημένα μειώνοντας κατά πολύ τις προσφορές τους, ο πρόεδρος τους Hu Jintao είχε το θράσος να μην μειώσει την προσφορά του και να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα για την υπογραφή
4. …γιατί για τα παραπάνω δεν τους πουλάμε τίποτα (ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε στρατηγικό τομέα, ούτε εκατοστό Ελληνικής γης) παρά μόνο τους νοικιάζουμε τη ΜΙΑ μόνο προβλήτα των containers. Την άλλη θα τη δουλεύουμε εμείς οι Έλληνες.
5. …γιατί έτσι θα φανεί ότι η μια προβλήτα που θα την δουλεύουν οι Κινέζοι θα τρέχει ενώ η άλλη που θα τη δουλεύουμε εμείς θα… κάθεται.
6. ...γιατί έτσι θα φανεί η απόδοση (και η διαφορά) των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από την Ελληνική κρατική διοίκηση και των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από τη κινεζική διοίκηση (για την ίδια ακριβώς δουλειά).
7. …γιατί πλήττονται 400 εργαζόμενοι του ΟΛΠ που σήμερα τη βγάζουν δεν τη βγάζουν με 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο νόμιμα (και άλλα τόσα και περισσότερα μέσω ιδιωτικών εταιριών).
8. …γιατί έτσι θα φανεί ότι το κόστος λειτουργίας της ‘κινεζικής’ προβλήτας θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της Ελληνικής.
9. …γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα και έτσι να μας βάλουν όλους να δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και όχι όπως τώρα να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.
10. …γιατί του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Φυσικά εννοούμε ζυγό… δουλειάς.
11. …γιατί υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου… και φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι θα έχει και περισσότερη δουλειά. Μπρρρ… μακριά από μας.
12. …και γιατί τέλος κα Κατσέλη αν δεν διώξουμε τους Κινέζους, υπάρχει περίπτωση να έρθουν και άλλοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα να δώσουν τα λεφτά τους και έτσι να αυξηθεί η πραγματική απασχόληση (μπρρρ… δουλειά δηλαδή), και η χώρα μας να κινδυνέψει να θεωρηθεί καλύτερος τόπος για επενδύσεις από τη Ουγκάντα και τη Ζιμπάμπουε…Μα να μην έχουμε σκεφτεί έξυπνα και φρόνιμα όπως οι καθηγητές των κρατικών πανεπιστημίων. Που ‘πριν πεινάσουν’ βάλανε στο Σύνταγμα διάταξη που απαγορεύει την παράλληλη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και έτσι γλίτωσαν και από τον ανταγωνισμό και από την συνεχή προσπάθεια και από την δια βίου εκπόνηση συγγραμμάτων.
Από : hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΙΣΟΒΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ 150 ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

Οι αριστεροί και οι πράσινοι δήθεν προοδευτικοί εργατοπατέρες, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην καταρρεύσει ο κλάδος συντάξεων του ΙΚΑ από μια καλοστημένη «κομπίνα» στην οποία μετέχουν μόνο αλλοδαποί εργαζόμενοι.
Οι Βούλγαροι, οι Πολωνοί, και οι Ρουμάνοι, τα μεροκάματα των οποίων στις χώρες τους είναι περίπου 25% των ελληνικών , αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έρχονται στην Ελλάδα κατά χιλιάδες και γίνονται συνταξιούχοι του ΙΚΑ με συντάξεις των 500 ευρώ. Σε αντίστοιχη περίπτωση συνταξιοδότησής τους από τις χώρες τους, οι συντάξεις τους θα έφθαναν τά 60 έως 80 ευρώ μηνιαίως.
Η « κομπίνα» πού στήνετε με την καλοπληρωμένη βοήθεια δικηγόρων και δημοτικών υπαλλήλων, στηρίζεται στην εξής διαδικασία.
Εγκαθίστανται ή δηλώνουν εγκατάσταση και βγάζουν χαρτιά μονίμου κατοικίας . Κάνουν 150 μεροκάματα σε ένα χρόνο και επειδή πληρούν τα συνταξιοδοτικά δεδομένα { ηλικία, ένσημα} κάνουν αίτηση σύνταξης στο ΙΚΑ.
Έτσι με 150 ένσημα , εισπράττουν «ες αεί» την σύνταξη του ΙΚΑ {περίπου 500 ευρώ} και ζουν στην χώρα τους πλουσιοπάροχα , μια και κανείς δεν ελέγχει την μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα.
Το ΙΚΑ βυθίζετε και οι εργατοπατέρες σιωπούν υπακούοντας στο κομματικά συμφέρον.
{αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» }

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ , ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Η πρώτη επιτυχία του ΝΙΜΙΤΣ. Πέτυχε με το "Καλημέρα" της Νέας Κυβέρνησης την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης!
Ελπίζουμε, στο "Καληνύχτα" της Κυβέρνησης GEORGE & FRIENDS, να μην έχουμε μπει σε περιπέτειες.Κατά τ΄ άλλα η κατάργηση της λέξης "ΕΘΝΙΚΗΣ" και ότι σηματοδοτεί από τo Υπουργείo Παιδείας, προσδιορίζει το στίγμα της νέας εποχής.

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ
ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης να σχολιάσει την ανάληψη της Πρωθυπουργίας από τον κ Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τρίτη φορά. Το 1963 ο Καραμανλής ο Α΄ παρέδωσε στον Παπανδρέου τον Α΄. Το 1981 ο Καραμανλής ο Α΄ παρέδωσε στον Παπανδρέου τον Β΄ και τώρα ο Καραμανλής ο Β΄ παραδίδει στον Παπανδρέου τον Γ΄.Κατά τ΄ άλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούν οι πρωτοκλασάτοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν λένε ότι περιμένουν τηλέφωνο από το HILTON για την υπουργοποίησή τους.Απ΄ ότι ξέρω ο κ. Παπανδρέου δεν μένει στο HILTON».

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Θεσσαλονίκη - Δήλωση Στ. Καλαφάτη



«Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!», αναφέρει σε δήλωση του ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. «Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης το 1985!», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Η επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο «Μακεδονία» από το Υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα. Επιπλέον και σε ό, τι αφορά την αποκέντρωση: Η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε πορεία αναβάθμισης.
Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, αλλά και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης. Αντί να επενδύσει σ` αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του Υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα Κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Δηλώνω αποφασισμένος, να αγωνιστώ και να συνεργαστώ με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ώστε να μη συμβεί αυτό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης. Παραδίδω λοιπόν, το Υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών».
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης είπε «Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μιλουν για αποκέντρωση, αλλά αντί να αναβαθμίσουν καταργούν το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Είναι μία κίνηση με προεκτάσεις στο εθνικό ζήτημα. Εύχομαι το νέο βήμα της νέας κυβέρνησης να μην είναι η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία».
Ιδιαίτερα οξύς ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργίου που τόνισε: « Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;».

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Τελικά αποτελέσματα εκλογών 2009

ΠΑΣΟΚ: 43,94% με 160 έδρες

ΝΔ : 33,5% με 92 έδρες

ΚΚΕ: 7,5% με 20 έδρες

ΛΑΟΣ: 5,6% με 15 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 4,6% με 13 έδρες
Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων πήρε 2,5% και έμεινε εκτός Βουλής και τα Λοιπά Κόμματα πήραν 2,4%. Το ποσοστό άκυρων και λευκών φτάνει 2,64%.

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ