Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΠΕΡΙ ΑΓΕΛΑΔΩΝ


ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις την μία στον γείτωνά σου.




ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση σού παίρνει και τις δύο και σού δίνει λίγο γάλα.




ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση σού παίρνει και τις δύο και σού πουλά λίγο γάλα.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις δύο αγελάδες , η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.



ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο , σκοτώνει την μία , αρμέγει την άλλη, και στο τέλος πετά το γάλα.



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς την μία, αγοράζεις έναν ταύρο , πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στην συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζείς καλύτερα.



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς την μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα για 4 αγελάδες. Αργότερα προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελέδα έπεσε νεκρή.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες , και απεργείς επειδή θέλεις 3.





ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν , το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.





ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια , να τρώνε 1 φορά τον μήνα και να αυτοαρμέγονται.




ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις 2 ξανά. Μετά σταματάς και ανοίγεις ακόμα ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : ΄Έχεις 2 αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι πώς εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, τις πουλάς όσο – όσο , με τα λίγα χρήματα που σού δίνουν , δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο , το οποίο αποπληρώνεις σε 7083 δόσεις.

ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απλά τις λατρεύεις.







ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και είναι και οι 2 τρελές.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΦΥΛΗ


Με αφορμή της φωτιές στην Αττικη σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Πεντέλη, Διόνυσο, Ανθούσα, Ροδόπολη, Πανόραμα Παλλήνης και την ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να σας πληροφορήσω πώς, δύο εκατομμύρια στρέμματα δασικών κυρίως εκτάσεων χάθηκαν από την αρχή του καλοκαιριού ως τον Ιούλιο του 2009 από φωτιές σε πολλά μέρη της Γής όπως σε ολόκληρη τη Νότια Ευρώπη που χιλιάδες στρέμματα δάσους στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία έχουν καταστραφεί.




Στη βόρειά-ανατολική ισπανική περιοχή της Αραγονίας, όπου περισσότερα από 11.700 εκτάρια (28.900 στρέμματα) έχουν καεί .
Στην Ιταλία 25.000 εκτάρια (60.000 στρέμματα), στη Σαρδηνία, ερημώθηκαν από τέσσερις πυρκαγιές στην Κορσικής 3.500 εκτάρια (8.650 στρέμματα) γης.



Από τις φωτιές στην Πορτογαλία καταστράφηκαν 270.000 εκτάρια δασών και 25.000 εκτάρια γης.
Τον Αύγουστο ακολούθησε νέα πύρινη καταστροφή , με δύο μέτωπα πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, ένα νότια του Σαν Φρανσίσκο και το άλλο βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, που έκαψαν 51.000 στρέμματα .



Δασικές πυρκαγιές μαίνονται στην Βόρνεο της Μαλαισίας και Ινδονησίας Περισσότεροι από 1.000 ουραγκοτάγκοι χάθηκαν σε εκείνες τις πυρκαγιές
Ο αριθµός των ουραγκοτάγκων στα νησιά Βόρνεο και Σουµάτρα έχει
µειωθεί κατά 90% τα τελευταία 100 χρόνια
Στο νησί La Palma στα Κανάρια ανάγκασαν την εκκένωση των περίπου 4.000 κατοίκων από τις δασικές πυρκαγιές.


Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ = ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ.



ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;





Η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου

Από το 1970 έχουν καταστραφεί μόνο στη Βραζιλία σχεδόν 700.000 τετρ. χλμ. παρθένου . Η κοπή των δέντρων του Αμαζονίου για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και την καλλιέργεια της σόγιας.

Oι τρεις μεγάλες εταιρείες, Cargil, ADM, Bunge φέρονται να είναι υπεύθυνες για το 60% της συνολικής χρηματοδότησης στην παραγωγή της σόγιας ενώ ελέγχουν το 80% της σόγιας που χρησιμοποιείται για φαγητό και λάδι στην Ευρώπη.

Τo τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι το μεγαλύτερο στον πλανήτη. Τα οικοσυστήματα που διαθέτει μπορούν να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.






Η περιοχή φιλοξενεί τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια είδη εντόμων, χιλιάδες φυτά και περίπου 2.000 είδη πουλιών και θηλαστικών. Κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο μπορεί να περιέχει 75.000 είδη δέντρων και 150.000 είδη άλλων φυτών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/5 όλων των ειδών πτηνών στον πλανήτη βρίσκεται στο δάσος του Αμαζονίου, ενώ η ποικιλομορφία της χλωρίδας του είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Είναι μια «αποθήκη» βιοποικιλότητας ενώ συμβάλλει δραστικά στην ισορροπία του παγκόσμιου οικοσυστήματος και στην αποτροπή των κλιματικών μεταβολών.




Παναμάς αποψίλωση των δασών






αποψίλωση των δασών στη Μαδαγασκάρη






αποψίλωση των δασών στην Κολομβία





αποψίλωση των δασών γύρω από την οδική του Περού στο Amazon
αποψίλωση των δασών στη Μαλαισία




Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η αποψίλωση των δασών ευθύνεται για το 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που πηγάζουν από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Σοβαρή υποβάθμιση έως και εξαφάνιση απειλεί τα δάση του πλανήτη αφού η έκτασή τους έχει περιοριστεί κατά πολύ τον τελευταίο αιώνα .Αυτό βέβαια σημαίνει και τη μείωση πληθυσμών ή και την εξαφάνιση ειδών που κατοικούσαν σε αυτά τα φυσικά συστήματα. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, 43% των πτηνών 45% των πεταλούδων, 30% των αμφιβίων, 45% των ερπετών και 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν από ευρωπαϊκού εδάφους.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ο δημιουργός του «The Wall» επιτίθεται στο ισραηλινό τείχος στη Δ. Όχθη.



O εμβληματικός ηγέτης των Πινκ Φλόιντ, και κύριος δημιουργός του ιστορικού τους άλμπουμ «The Wall» (Ο τοίχος), ο μουσικός Ρότζερ Γουότερς διηγείται τα πάθη των Παλαιστινίων από τον «φράκτη ασφαλείας» με το οποίο έχει περιζώσει το Ισραήλ τη Δυτική Όχθη, σε μία μικρού μήκους ταινία, η οποία παρουσιάσθηκε σήμερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.Χρηματοδοτημένη από τον ΟΗΕ, η 15λεπτη αυτή ταινία με τίτλο «τειχισμένοι Ορίζοντες» (Walled Horizons) δημιουργήθηκε με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που χαρακτήριζε «παράνομο» τον φράκτη και αξίωνε την καταστροφή του.
Η ταινία ξεκινά δείχνοντας τον Γουότερς να περπατά υπό τη σκιά ενός μπετονένιου τείχους σε κάποιο σημείο της Δυτικής Όχθης.«Ο λόγος ύπαρξης των τοίχων είναι πάντοτε ο φόβος, είτε πρόκειται για τα τείχη που εγείρουμε γύρω από τον εαυτό μας, είτε εκείνα-όπως ακριβώς τούτα εδώ-που κατασκευάζουν οι φοβισμένες κυβερνήσεις», τονίζει ο Γουότερς.«Είναι πάντοτε έκφραση ενός αβυσσαλέου συναισθήματος ανασφάλειας», τονίζει ο θρυλικός μπασίστας των Πινκ Φλόιντ, δημιουργός των περισσοτέρων από τα τραγούδια στο Τhe Wall.

Η ταινία παρουσιάζει τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ισραήλ που εμπλέκονται στην κατασκευή του τείχους, καθώς και εικόνες αρχείου με πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας.Για τους Παλαιστινίους, ο φράκτης αυτός δεν είναι τίποτε λιγότερο από «έναν τοίχο Απαρτχάιντ», που καταπατά σημαντικό τμήμα της Δ.Όχθης, διαιρεί οικογένειες, χωρίζει τους χωρικούς από τα κτήματά τους και τεμαχίζει το δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, όπου η παλαιστινιακή πλευρά θέλει να εγκαταστήσει την πρωτεύουσα ενός μελλοντικού κράτους της.Στην ταινία παρουσιάζεται ιδιαίτερα η περίπτωση ενός χωρικού, ο οποίος εξαιτίας του τείχους έχει χάσει πολλά εκτάρια της γης του.
«Η ιδέα να ζει κανείς μέσα σε μία τεράστια φυλακή με τρομοκρατεί», τονίζει ο Γουότερς προτού ρεκάξει μπροστά από το τείχος «We don't need no thought control» (Δεν χρειαζόμαστε να μας ελέγχουν τη σκέψη), τον διάσημο στίχο από το τραγούδι του «Άλλο ένα τούβλο στον τοίχο» (Another brick in the wall).

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας παρουσιάζεται ένα πλήθος Παλαιστινίων στοιβαγμένων σε ένα στενό διάδρομο, οροθετημένον από κάγκελα, περιμένοντας στην ουρά για να διασχίσουν ένα ισραηλινό οδόφραγμα.«Θελήσαμε να υπενθυμίσουμε το μήνυμα του ύπατου δικαστικού σώματος στον κόσμο πως είναι απαράδεκτο να υψώνουμε ένα τείχος στον κήπο του γείτονά μας», τονίζει ο φιλανδός σκηνοθέτης της ταινίας Γιόχαν Έρικσον.
Από τό http://sxolianews.blogspot.com/

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Γίγαντες …


Οι Φλέγρες, που αναφέρονται ως τόπος γέννησης των Γιγάντων και σύγκρουσης ανάμεσα σε αυτούς και τους Ολύμπιους, είναι το αρχαίο όνομα της Παλλήνης .



Οι Γίγαντες γεννήθηκαν από το σώμα της Γης όταν έσταξε πάνω του αίμα από την πληγή του Ουρανού μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Kρόνο.Οι Γίγαντες ήταν πολύ περισσότεροι από τους Τιτάνες, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Υπολογίζονται γύρω στους εκατό. Κατοικούσαν στις δυτικές ακτές του Ωκεανού όπου συχνά τους επισκέπτονταν οι θεοί και έπαιρναν μέρος στα συμπόσιά τους. Αυτό γινόταν στις γιορτές όταν οι Γίγαντες πρόσφεραν εκατόμβες. Ακόμα και στο δρόμο, όταν τους συναντούσαν οι θεοί, πήγαιναν μαζί τους. Η δύναμη των Γιγάντων ήταν αφάνταστη. Μπορούσαν να ξεκολλούν με ευκολία βράχους ολόκληρους και να τους εκσφενδονίζουν μακριά.

•Στην Αμερική: Αναφορές και ευρήματα περί γιγάντων υπάρχουν σε ολόκληρη την Αμερικανική Ήπειρο. Το 1833, στο Lanpock Rancho της Καλιφόρνια βρέθηκε σκελετός ύψους 12 ποδών με κοίλες σφαίρες, πέτρινα τσεκούρια κτλ. Το 1850, το 1875, το 1882, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος F. M. Fetty και η σύζυγος του βρήκαν σε ρηχή σπηλιά υπολείμματα γιγαντιαίου σκελετού καθιστού μεχειροποίητα αντικείμενα - κτερίσματα από πέτρα και τσαμακόπετρα. Το 1883 βρέθηκε άλλος σκελετός από τον J. A. Faulkner.



Άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις: στη Β. Αμερική, το 1947 (Death Valley), αρχαιολόγοι βρίσκουν σκελετούς ύψους 9 ποδών (μεγαλύτεροι των 3 μέτρων). Στο Τενεσσή, το 1821, βρέθηκε σκελετός ύψους 7 ποδών από τον John Haywood. Το 1800, βρέθηκε σκελετός κοντά στο Rutland της Νέας Υόρκης! Στο Evant Canyon της Αριζόνα, το 1923, δυο σκελετοί με ύψος 15 και 18 πόδια!








Ομάδα στρατιωτών ξεθάβει στο Lompock Ranco της Καλιφόρνια, το 1833, σκελετό ύψους 12 ποδών με μέγα-όπλα και πέτρινο φέρετρο. Άλλος σκελετός με ύψος 12 πόδια βρίσκεται το 1891, στο Crittenden της Αριζόνα. Σε δυο περιπτώσεις, ο σκελετός είχε 6 δάχτυλα (Braton Tennesee) σε κάθε πόδι στη μια και 6 σε κάθε χέρι, στην άλλη περίπτωση.







Το 1897, βρέθηκε σκελετός ύψους 9 ποδών κοντά στο Brewersuille της Ιντιάνα. Άλλοι βρέθηκαν στην Bowa της Γιούτα, στο Zenesville του Οχάιο και πάλι στη Νεβάδα στη Humboldt Lake σκελετοί με ύψος 8 1/2 και 10 πόδια! Το 1965, βρέθηκε σκελετός ύψους 8 ποδών και 9 ιντσών στο Holly Greek του Κεντάκι, ενώ υπάρχει και πλήθος άλλων περιπτώσεων.







•Στην Αυστραλία: Στον ποταμό Gravels κοντά στο Bathurst στη Νέα Νότιο Ουαλία, βρέθηκαν πολλά μέγα-αντικείμενα, σφαίρες, ρόπαλα, πέλεκεις, μαχαίρια, βλήματα, (αντικείμενα βάρους 8, 10, 15, 21, 25 λίβρες) και σκελετοί ανδρών ύψους 10 και 12 ποδών.Στην ίδια περιοχή, ο φυσικός Rex Gilroy βρήκε σε βάθος δύο μέτρων σκελετό 25 πόδια ψηλό, και με βάρος -κατά τον επιστήμονα-1.000 λίβρες! Στο Gympie Queensland, ένας γεωργός, ο Keith Walker, βρήκε δόντια που κατά τον Gilroy ανήκαν σε άτομο με ύψος 10 πόδια.Στα Blue Mountains, βρίσκονται ίχνη ποδιών ατόμων που το μεγαλύτερο προσδιορίζει ύψος 20 ποδών. Αυτά και άλλα βρέθηκαν από τον P. Holman.Ο Noel Reeves βρήκε «πατήματα» ανθρώπων κοντά στο Kempsey N.S.W. άνωθεν του ποταμού Macleay και προσδιόρισε τους ψηλότερους σε 17 πόδια ύφος!



Στην Κίνα: Σε πάμπολλα δόντια δράκων(!, τα οποία συγκέντρωσαν πρόσφατα Κινέζοι επιστήμονες, διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα εξ αυτών είχαμε να κάνουμε με δόντια ανθρώπων-γιγάντων ή γιγαντοπιθήκων (MEGAN-THROPUS & GIGANTOPITHECUS). Σκελετούς 10 ποδών έχουν βρει οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν και την πρωτιά σε αριθμό και είδη ευρεθέντων δεινοσαύρων, τα τελευταία 50 χρόνια.



• Στις Φιλιππίνες: Ένας σκελετός με ύψος 17 πόδια












• Στο Μαρόκο: Ένας σκελετός με ύψος 12 πόδια



• Στον Καύκασο: Σκελετοί ύψους 2,8 έως 3,12 μέτρων έχουν βρεθεί στον Καύκασο από τους Σοβιετικούς.






• Στο Μεξικό: Το 1926, οι D.W. Page και F. W. Devalda βρίσκουν γιγαντιαίους σκελετούς ύψους 10-12 ποδών. Περιοχές που έχουν βρεθεί στο ΜΕΞΙΚΟ, Sisoguiche - Tapextla – Mico River.





• Στην Αφρική: Το 1936, ο παλαιοντολόγος και ανθρωπολόγος Larson Kohl από τη Γερμανία βρήκε έναν γιγάντιο σκελετό στις άκρες της Λίμνης Elyasi της Κεντρικής Αφρικής.





Στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας είναι γνωστό σε όλους ότι κάθε τόσο τα συνεργεία της ΔΕΗ πέφτουν πάνω σε τάφους με γιγαντιαίους σκελετούς. Όλοι ερμηνεύονται σαν οστά ζώων που έζησαν την προϊστορική εποχή στην Ελλάδα και εξαφανίζονται...

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Μας αναγκάζουν σε εμβολιασμούς;


Μας αναγκάζουν σε εμβολιασμούς; Όταν είμαστε μικρά παιδιά οι μανάδες μας , μας πήγαιναν στον γιατρό για να μας ρίχνει εμβόλια. Έρευνες από γιατρούς , όπως ή Δρ. Σνάιντερ από την Αυστραλία πού είναι κατά των εμβολίων , αποκαλύπτει πώς επειδή τα εμβόλια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ιοί και βακτηρίδια πού μας εισάγουν στο σώμα μας, θεωρεί ότι είναι πολύ επικίνδυνα και δημιουργούνται πολλές άλλες ασθένειες μετά τον εμβολιασμό, όπως ό καρκίνος, το άσμα , ό αυτισμός , μέχρι έλλειψη συγκέντρωσης και αλλεργίες.

Για τον αυτισμό δε , από έρευνα έχει αποδειχθεί ότι , το 90% των παιδιών ήταν υγιέστατα πρίν από το εμβόλιο.
Οι δε βλάβες και οι θάνατοι που προκλήθηκαν και προκαλούνται από τα εμβόλια αποκρύπτονται από το κοινό ή χαρακτηρίζονται "απολύτως συμπτωματικά περιστατικά'', δηλαδή, σαν μια εξέλιξη που ούτως ή άλλως ήταν αναμενόμενη, ακόμα κι άν δεν είχε γίνει ο εμβολιασμός. Συχνά η βλάβη που έχει προκληθεί αντιμετωπίζεται ως ασήμαντη και επιφανειακή, με τον ισχυρισμό ότι βλάβη από εμβόλιο προκαλείται πολύ σπάνια ή η βλάβη συγκαλύπτεται, με την απόδοση της αιτίας στα πλέον απίθανα συμπτώματα που μπορεί κάποιος να βρει στην πολύ εξειδικευμένη βιβλιογραφία.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποίες μορφές μπορεί να προσλάβει η βλάβη από τα εμβόλια. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι οι 12.000 διεκδικήσεις αποζημιώσεως λόγω βλάβης από εμβολιασμό που είναι σε εξέλιξη στα γραφεία κοινωνικής πρόνοιας των 16 ομοσπονδιών του Γερμανικού κράτους, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Τα περισσότερα παιδιά που έχουν υποστεί βλάβη εξαφανίζονται μέσα σε κάποιο ίδρυμα. Ο πραγματικός αριθμός είναι αρκετά υψηλότερος. Η ουσία σ' αυτή την ιστορία είναι ότι οι εμβολιασμοί, αυτό το ''μέτρο υπέρ της δημόσιας υγείας'' αποτελεί μια ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ. Οί εμβολιασμοί γίνονται κυρίως λόγω τών οικονομικών συμφερόντων καί τών τεράστιων κερδών τών φαρμακευτικών βιομηχανιών καί έχουν - αν έχουν - μόνο μιά μικρή προστατευτική επίδραση.
Μία ενδιαφέρουσα μελέτη δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology με τον τίτλο Πόσοι θάνατοι είναι αποδεκτοί εξαιτίας των εμβολιασμών; Η μελέτη αυτή δίνει μία ιδέα του πόσος σχεδιασμός και «ενορχήστρωση» υπάρχει στην επιχειρηματική αγορά κάθε φαρμάκου ή εμβολίου ώστε να καθορίζει τον «αποδεκτό αριθμό θανάτων» τους οποίους θα ανεχθούν οι γονείς . Έτσι, ανακάλυψαν ότι όσο πιο υψηλό είναι το μορφωτικό και το βιοτικό επίπεδο των γονέων, τόσο μικρότερη είναι η αποδοχή των κινδύνων που κρύβουν τα εμβόλια...
Δεν είναι τα εμβόλια που μειώνουν την εμφάνιση μεταδιδόμενων ασθενειών, αλλά οι συνθήκες υγιεινής που τηρούνται. Κατά την περίοδο 1871-72 ξέσπασε επιδημία ευλογιάς στην αγγλική αυτή βιομηχανική πόλη Leicester, παρ' όλο που 95% όλων των βρεφών είχαν εμβολιαστεί. Ο μεγάλος αριθμός νεκρών αποδείκνυε πως τα εμβόλια δεν χρησίμευαν σε τίποτε. Για το λόγο αυτό έπαψαν να ακολουθούν την πρακτική των εμβολιασμών και βελτίωσαν τις συνθήκες υγειηνής σε ολόκληρη την πόλη. Ως αποτέλεσμα εξαφανίστηκε η ευλογιά πολύ γρηγορότερα από το Leicester, απ' ότι σε άλλες βιομηχανικές πόλεις, όπου συνέχιζαν να εμβολιάζουν.
Στατιστικά έχει αποδειχθεί πως ο προληπτικός εμβολιασμός ήταν 316 φορές πιο θανατηφόρος από την ίδια την ασθένεια.

Το επίσημο σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού στις ΗΠΑ με τα αναμενόμενα εμβόλια κατά της νέας γρίπης ανακοινώθηκε από το αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC σε όλες τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες και προβλέπει λύσεις για μικρές και μεγαλύτερες πόλεις, ενώ εξετάζει και σενάρια διαφορετικής έντασης της επιδημίας. Σε περίπτωση που τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης θα είναι ευρέως διαθέσιμα, το αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC θα συστήσει την προσφορά τους σε πολλαπλούς χώρους.

Eν τω μεταξύ, η αυστραλιανή CSL ξεκίνησε ήδη δοκιμές για το εμβόλιο της νέας γρίπης των χοίρων , περιορισμένης κλίμακας -το ίδιο και μια κινεζική εταιρεία- οι οποίες θα διαρκέσουν δύο μήνες. Eξ’ άλλου, τέλη Aυγούστου θα ξεκινήσουν οι δοκιμές των εμβολίων που αναπτύσσει η γαλλική Sanofi-Pasteur και θα δοκιμαστούν επίσης τα πειραματικά εμβόλια των Glaxo και Novartis.
H επικινδυνότητα όμως των εμβολίων που δεν έχουν δοκιμαστεί ενδελεχώς έχει τεκμηριωθεί στην περίπτωση μαζικού εμβολιασμού στις HΠA το 1976. Tότε ο θάνατος ενός Aμερικανού στρατιώτη, που αποδόθηκε στον ιό των χοίρων, προκάλεσε πανικό και υπήρξε μάλιστα εκτίμηση για πανδημία, αν και δεν βγήκε από το στρατόπεδο όπου εμφανίστηκε. Oι εξελίξεις οδήγησαν στον μαζικό εμβολιασμό του κοινού. Για να πειστεί ο πληθυσμός μάλιστα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έκανε δημοσίως εμβόλιο και ο τότε πρόεδρος των HΠA Tζέραλντ Φορντ. Hδη την πρώτη μέρα πέθαναν τρεις άνθρωποι, ακολούθησαν κι άλλοι, ενώ πολλοί εμβολιασμένοι (τουλάχιστον 500) παρουσίασαν το σύνδρομο Guillain-Barre.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

2012 και η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα


Αποκαλύψεις από έναν Τέκτονα για την προσχεδιασμένη ιστορία της ανθρωπότητας. Πορεία , βάση της οποίας είναι το μεγάλο εξελικτικό σχέδιο υλοποίησης στο φυσικό πεδίο , του οποίου ανταύγεια υπάρχει μόνο τώρα, του Κεκρυμμένου Φωτός.

« Ο κόσμος κυβερνάται σύμφωνα με το σχέδιο του Υψίστου , από μια αδελφότητα Μυστών οι οποίοι αφού έφθασαν στην ένωση με το Θείον, τώρα παραμένουν στην Γή για να βοηθούν και να καθοδηγούν την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Όλες οι μεγάλες θρησκείες του κόσμου, έχουν ιδρυθεί και θεσπισθεί από Αυτούς.

Στους μυστικούς κόλπους αυτών των θρησκειών δίδαξαν σε όσους ήταν έτοιμοι την οδό της ανάπτυξης. ..Όλα τά μεγάλα έθνη είχαν τά δικά τους Μυστήρια με τα οποία οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι της ανθρωπότητας επιδιώξανε να διδάξουν τον κόσμο εμπνευσμένοι από την Μεγάλη Λευκή Στοά πού είναι πίσω από κάθε θρησκεία.

Η Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα έχει την κύρια έδρα της στην Κεντρική Ασία, αλλά σε διάφορες εποχές και για διάφορους σκοπούς διατηρεί δευτερεύουσες στοές σε διάφορα σημεία του κόσμου…οι νέοι ρυθμοί και μορφές πού αλλάζουν καθοριστικά την πορεία της ανθρωπότητας , αποτελούν μέσα, πού θεσπίσθηκαν από την Λευκή Στοά για τον επηρεασμό της ανάπτυξης των διαφόρων εθνών σύμφωνα με το σχέδιο του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος…γιατί δεν υπάρχει τυχαία ανάπτυξη, καθοδηγείται αφανώς από σώμα τελειοποιηθέντων ανθρωπων το οποίο ονομάζετε Μεγάλη Λευκή αδελφότητα , και υπάρχει για να εκτελεί την βούληση του Λόγου του ηλιακού μας συστήματος …αφορά την τεχνική έκφραση της κυκλικής μεταβολής της Ακτίνος …

Οι 7 Ακτίνες ή τύποι της Θείας Συνείδησης και δράσης επηρεάζουν τον κόσμο διαδοχικά , ή δε κυκλική μεταβολή προκαλεί τις τροποποιήσεις των τάσεων πού σημειώνονται από εποχή σε εποχή και επιφέρει συγκεκριμένες αλλαγές στην ομαδική συνείδηση. Το ιδεώδες τους είναι μια Παγκόσμια Αδελφότητα καλλιεργημένων ανθρώπων , και ένα Πνευματικό Κράτος με σκοπό ΄την μεταβολή του κόσμου.

..Σήμερα βρισκόμαστε στην οδό μιάς Νέας Εποχής την έναρξη της οποίας θα σημάνει η νέα έλευση του Παγκόσμιου Εκπαιδευτή, του κυρίου της Αγάπης. Έφθασε ο καιρός για να αναπτυχθεί μια νέα υποδιαίρεση φυλής , η έκτη της μεγάλης Άριας φυλής

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο Terence McKenna γιά τό 2012


Ο Terence McKenna, συγγραφέας και εξερευνητής αφιέρωσε τα τελευταία είκοσι πέντε του χρόνια στη μελέτη των οντολογικών θεμάτων του σαμανισμού και της εθνο-φαρμακολογίας και του πνευματικού μετασχηματισμού .
Γεννήθηκε το 1946 ,πέθανε το 2000 .Ο McKenna θεωρείται ο Μαγγελάνος της ψυχεδέλειας καθώς και ο πρώτος πρεσβευτής της ανθρωπότητας στις νεράιδομηχανές.




Η μαθηματική θεωρία του Terence McKenna για το τέλος του χρόνου . Σύμφωνα με την μαθηματική θεωρία του Terence McKenna, το έτος 2012 θα έλθει το "τέλος του χρόνου", κάτι το οποίο αναφέρουν και οι Μάγιας. Κατά τον McKenna, ο βιορυθμός ("παλμός") της Γης που για αιώνες ήταν 7.4Hz έχει αρχίσει (μετά το 1980) να αυξάνεται, φτάνοντας σήμερα τα 12Hz. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος "κυλάει πιο γρήγορα", κάνοντας την ημέρα των 24 ωρών να ισούται με 16 πραγματικές ώρες... Μια προσέγγιση με βάση την σχέση χώρου-χρόνου ίσως δίνει μια καλύτερη αντίληψη σχετικά με την θεωρία του McKenna ..
Η θεωρία του "Stoned Ape" είναι η εξήγησή του Mckenna για την προέλευση του ανθρώπινου μυαλού και του πολιτισμού. Βάση αυτής της θεωρίας, όταν τελείωσε η εποχή των παγετώνων και έλιωσαν οι πάγοι, εμφανίστηκαν υπέροχα λιβάδια και δάση και το ανθρωποειδές που μέχρι τότε ζούσε σε κλαδιά δέντρων, μετακινήθηκε στις πεδιάδες και έμαθε να ζει νομαδικά με τα διάφορα ζώα. Μεταξύ των νέων στοιχείων στη διατροφή τους, ήταν και τα μανιτάρια (psilocybin), τα οποία υπήρχαν άφθονα χάρη στις κοπριές των ζώων. Το psilocybin το όποιο σε μικρές δόσεις παρέχει μια αυξανόμενη οπτική οξύτητα, σε ελαφρώς μεγαλύτερες δόσεις μια φυσική σεξουαλική διέγερση και σε ακόμα μεγαλύτερες δόσεις προκαλεί έντονες και ισχυρές παραισθήσεις. Αυτό έδωσε τα εξελικτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της εκτροφής του απογόνου στην αναπαραγωγική ηλικία μεταξύ εκείνων των φυλών που συμμετείχαν. Οι αλλαγές που προκλήθηκαν από την εισαγωγή αυτού του φαρμάκου στη διατροφή, οδήγησαν στην ανάπτυξη της προφορικής γλώσσας: η δυνατότητα να διαμορφωθούν οι εικόνες στο μυαλό ενός άλλου προσώπου μέσω της χρήσης των φωνητικών ήχων. Περίπου 12.000 έτη πριν, οι περαιτέρω αλλαγές κλίματος αφαίρεσαν το μανιτάρι από την ανθρώπινη διατροφή, με συνέπεια ένα νέο σύνολο βαθιών αλλαγών στα είδη μας όπως την επαναφορά στις βάναυσες κοινωνικές δομές.

Το 2012 και ο Terence McKenna



Ο Terence McKenna, συγγραφέας και εξερευνητής αφιέρωσε τα τελευταία είκοσι πέντε του χρόνια στη μελέτη των οντολογικών θεμάτων του σαμανισμού και της εθνο-φαρμακολογίας και του πνευματικού μετασχηματισμού .
Γεννήθηκε το 1946 ,πέθανε το 2000 .Ο McKenna θεωρείται ο Μαγγελάνος της ψυχεδέλειας καθώς και ο πρώτος πρεσβευτής της ανθρωπότητας στις νεράιδομηχανές .
Η μαθηματική θεωρία του Terence McKenna για το τέλος του χρόνου . Σύμφωνα με την μαθηματική θεωρία του Terence McKenna, το έτος 2012 θα έλθει το "τέλος του χρόνου", κάτι το οποίο αναφέρουν και οι Μάγιας. Κατά τον McKenna, ο βιορυθμός ("παλμός") της Γης που για αιώνες ήταν 7.4Hz έχει αρχίσει (μετά το 1980) να αυξάνεται, φτάνοντας σήμερα τα 12Hz. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος "κυλάει πιο γρήγορα", κάνοντας την ημέρα των 24 ωρών να ισούται με 16 πραγματικές ώρες... Μια προσέγγιση με βάση την σχέση χώρου-χρόνου ίσως δίνει μια καλύτερη αντίληψη σχετικά με την θεωρία του McKenna ..

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ