Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ


Υπάρχει ένα πείραμα καταχωρημένο στο βιβλίο “Mind Machines” , όπου αποδεικνύει την δύναμη της αριστερόστροφης σπείρας.
Σχεδιάζεις σε δύο κομμάτια χαρτί ,μια δεξιόστροφη και μια αριστερόστροφη σπειρα , δεν χρειάζεται καλλιτεχνία, αυτές λειτουργούν. Βάζεις ένα άτομο να απλώσει το μπράτσο του {οποιοδήποτε} τεντωμένο στο πλάι. Εσύ προσπαθείς να το κατεβάσεις τοποθετώντας το ένα σου χέρι πάνω στο μπράτσο του και το άλλο στον καρπό του προσπαθώντας να το κατεβάσεις ενώ το υποκείμενο φέρνει αντίσταση με όλη του την δύναμη. Τώρα , αφού μετράτε την δύναμή σας , δίνεις στο υποκείμενο να κρατήσει πάνω του την αριστερόστροφη σπείρα . Αμέσως θα ανακαλύψει ότι μπορεί να αντισταθεί με μεγαλύτερη ευκολία. Μετά παίρνει το χαρτί με την δεξιόστροφη σπείρα και την κρατά πάνω του. Τώρα βρίσκετε σε μεγάλη αδυναμία αντίστασης και υποκύπτει στην πίεση του πειραματιστή. Το πείραμα επαναλαμβάνετε ξανά με την αριστερόστροφη σπείρα για να αποδειχθεί ότι δεν ήταν μυϊκή εξάντληση.
Προσοχή, με το τέλος του πειράματος θα πρέπει να εξουδετερωθεί ο παράγοντας που επέφερε την μυϊκή αδυναμία με το να κρατήσει για λίγο πάνω του το υποκείμενο την αριστερόστροφη σπείρα.
Τα ίδια αποτελέσματα με την δεξιόστροφη σπείρα έχει και ένα σακουλάκι ζάχαρη .
Δεν ξέρω αν κάνοντας κάποιος τατουάζ μιάς αριστερόστροφης σπείρας μπορεί να γίνει πιο δυνατός, δεν έχω πειραματισθεί. Το παραπάνω πείραμα το έχουμε κάνει με φίλους και έχει αποτελέσματα.
Ίσως, αν χρειασθεί να αντιμετωπίσεις κάποιον, και του βάλεις κρυφά πάνω του μια δεξιόστροφη σπείρα , να τον αποδυναμώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ